Joop

Reclassering begint met buddyproject voor pedo's

  •  
03-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
hand_in_hand_lopend_lijst_02.jpg
Recidivecijfers in Canada hierdoor 70% lager
Reclassering en Justitie beginnen een proefproject in Oost-Brabant, waarbij veroordeelde pedofielen na vrijlating worden begeleid door vrijwilligers.
Dat meldt het Brabants Dagblad. Dit gebeurt in navolging van projecten in Canada en Engeland, waar onlangs in het televisieprogramma Eigen schuld, dikke bult aandacht voor werd gevraagd. Bij het project in Canada, Circle of Support and Accountability (COSA), zijn ze er in geslaagd om de recidive met 70% te verminderen.
Update: de rechter heeft zojuist bepaald dat de veroordeelde pedosexueel Sytze van der V. ten onrechte is geweerd uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De gemeente heeft volgens de rechter onvoldoende duidelijk gemaakt dat het verblijf van de man tot ernstige verstoringe zou leiden.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

JoopSchouten
JoopSchouten3 dec. 2009 - 12:38

Klinkt goed. Doen. Maar hoe voorkom je dat die resterende 30% van de kinderen afblijven terwijl ze vrij rondlopen?

teesee64
teesee643 dec. 2009 - 12:38

ze zouden er beter aan doen om ervoor te zorgen dat dit soort figuren nooit meer vrij los mogen lopen! Het is van de gekke dat zelfs iemand die al meerdere malen gestraft is voor een zedendelict gewoon weer vrij mag rond lopen, zelfs als hij weigert mee te werken aan toezicht door de reclasering! Levenslang opsluiten is het enige wat onze kinderen kan beschermen tegen dit soort onmensen!

naisdena
naisdena3 dec. 2009 - 12:38

Een verademing om eens iets van een intelligente aanpak van criminaliteit te vernemen. Het nieuws staat altijd bol van de "harder aanpakken" en zwaarder straffen" berichten. Zelden hoor je iets over slimme preventie of intelligenter straffen.

1 Reactie
kwelwater
kwelwater3 dec. 2009 - 12:38

Inderdaad, de oplossingen die we nu hebben leiden tot volks angst, en heksenjacht, er moet echt goed gezocht worden naar een oplossing voor het probleem van pedoseksuelen. ik juig het toe. want hoe je het wendt of keert mensen met een drang tot seksuele daden met kinderen zullen altijd blijven bestaan. en verketteren werkt nooit, dat drukt mensen alleen maar dieper weg. Als dit een manier is. Ik hoop dat het ook in Nederland goed gaat werken.