Joop

Rechtsextremist Robinson voorgoed verbannen van Facebook en Instagram

  •  
26-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
36304571834_8dfd2c35eb_z
De oprichter van de English Defense League, Tommy Robinson, is voorgoed verbannen van Facebook en Instagram. Dit heeft Facebook bekend gemaakt. Hoewel het sociale medium vaak onder vuur ligt omdat het te weinig doet aan het bestrijden van nepnieuws en het verspreiden van haat, liet Facebook weten dat Robinson in een verklaring weten dat Robinson ‘de regels herhaaldelijk heeft overtreden.’ Zo roept Robinson op zijn Facebookpagina op tot geweld tegen moslims en maakt hij zich schuldig aan georganiseerde haat, schrijft Facebook.
Robinson, wiens echte naam Stephen Yaxley-Lennon is, werd al eerder verbannen van Twitter. Facebook zou hem in een brief van een maand geleden al hebben gewaarschuwd voor een permanente ban. Vooralsnog is YouTube het enige platform dat hem nog een podium geeft. Dat Robinson een oplichter is die zijn politieke agenda vooral voor eigen gewin inzet, blijkt uit een biografie over zijn leven van Vice.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (12)

Bernie2
Bernie227 feb. 2019 - 8:01

Terecht. Waardeloze haatzaaiende schurk waar zijn vriend de kopvoddenrukker Wilders glibberend voor door het vuur gaat. Zouden de Nederlandse twitter- en FB moderators hier een zinnige les uit trekken en de accounts van fascistoïde geboefte als Wilders en handlangers, Wagenveld, Baudet, Nanninga etc. dan ook verwijderen? Laten sociale media hier dan het voortouw nemen.

1 Reactie
Sonic2
Sonic227 feb. 2019 - 11:26

U verwoordt feiten. Ook onze nationalisten steunen deze rechts extremist. Net zoals ze Trump steunen die Kim Jong Un vanochtend nog zijn "vriend" noemde. Mijn god. Kim. Kim moord zijn familie uit. Laat zijn volk verhongeren en stopt mensen in concentratie kampen. En dat alles doen ze maar omdat ze anders moeten erkennen dat Volkskrant/ Joop/CNN/ NPO/ Sonic altijd maar gelijk hadden. Dat is de enige reden. En de rest is inderdaad ook geboefte.

Siphra Spier
Siphra Spier26 feb. 2019 - 22:47

Verbannen nav van zijn "Panodrama Documentary" ?

theepot2
theepot226 feb. 2019 - 20:22

Naar idee dat een bedrijf kan uitmaken wanneer iets oproepen tot haat is, en je vervolgens kan bannen. Maar goed, het is niet anders helaas.

Drunken Pumpkins2
Drunken Pumpkins226 feb. 2019 - 15:06

Nou de rest nog van de extreem rechtse meuk. Als get kan ook spv nep politici zoals Wilders en Baudet.

3 Reacties
Piet Konings2
Piet Konings226 feb. 2019 - 15:45

Geen goed idee. Ook voor de door u genoemden is er de vvmu. Overtreden ze die niet, dan mogen zij zeggen wat ze willen.

Drunken Pumpkins2
Drunken Pumpkins227 feb. 2019 - 1:29

Ze overtreden de wet want ze discrimineren moslims rn mensen die het niet met hun eens zijn. Reden genoeg om ze te verwijderen.

Peter van Veen2
Peter van Veen227 feb. 2019 - 9:35

@DP Als ze zo duidelijk de wet overtreden kan er toch aangifte gedaan worden? Indien schuldig bevonden door de rechter kunnen de betreffende profielen verwijderd worden. Zomaar in het wilde weg meningen gaan verbieden omdat wij ze afkeurenswaardig vinden heeft veel weg van boekverbrandingen of het opsluiten van politieke tegenstanders. Daar is in het verleden al veel goeds uit voortgekomen.

Peter van Veen2
Peter van Veen226 feb. 2019 - 14:54

Oproepen tot geweld is strafbaar, dus Robinson zal wel weer gauw opgepakt worden en in de bak gegooid worden. Hij zat immers al 10 maanden voor een 'paspoortdelict' en 13 maanden voor overtreding van een 'publicatieverbod'. Overtredingen van de wet dienen vervolgd te worden, voor de rest vrijheid van meningsuiting, ook voor Tommy Robinson.

3 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens26 feb. 2019 - 20:27

@ Peter van Veen Jij schrijft: Overtredingen van de wet dienen vervolgd te worden, voor de rest vrijheid van meningsuiting, ook voor Tommy Robinson. Vind je dat nou echt? Uitspraken zoals: Ik zag iemand een tijdbom plaatsen. Of zoals een moslim vrouw het zegt een kind krijgen. Denk je nou echt dat dergelijke uitspraken geen gevolgen hebben? Hij roept niet op tot geweld toch? Het is dus niet een misdrijf, dus het mag van jou. Maar wat is het effect daarvan? Hoe zullen moslims naar jouw vrouw en haar zwangerschap kijken? Wat doen deze uitspraken voor onderlinge verhoudingen tussen mensen? Ik vind jouw stelling nogal naïef en onverantwoord. Want ik weet zeker dat dit soort uitspraken mensen beïnvloeden en niet ten goede. https://resistinghate.org/tommy-robinson-and-his-hate-tweets/

Peter van Veen2
Peter van Veen227 feb. 2019 - 9:29

@ DaanOuwens Ik vind uw stelling nogal naïef, je kunt niet een beetje voor VVMU zijn, het is alles of niets. En gekwetst en beledigd zijn is een keuze, moslims zijn al beledigd als je een Israelisch restaurant hebt. Ook maar verbieden dan? Het probleem met Facebook is dat ze hele zware beschuldigingen uiten en tegelijkertijd het bewijs vernietigen. Nu kunnen alle aanhangers van Robinson zeggen dat de beschuldigingen op niets zijn gebaseerd.

DaanOuwens
DaanOuwens28 feb. 2019 - 12:23

@ Peter van Veen Jij schrijft: DaanOuwens Ik vind uw stelling nogal naïef, je kunt niet een beetje voor VVMU zijn, het is alles of niets. Je kan prima voor vrijheid van meningsuiting zijn en niet alles toestaan. In een beschaafde samenleving is dat ook zo, die alles of niets opvatting is voor primitieve mensen in primitieve samenlevingen. En ook moslims houden zich aan die regels. Oproepen vergelijkbaar met die van Robinson over joden leiden overigens tot vervolging wegens antisemitisme. Gezien je tekst vindt jij de vrijheid van joden om te leven zoals zij willen blijkbaar belangrijker dan de vrijheid van anderen. Vind ik ook geen sterk argument.