Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rechtsextremist neergestoken bij islamhaatdemo

  •  
31-05-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
9998 keer bekeken
  •  
Scherm­afbeelding 2024-05-31 om 14.47.30

Bij een mesaanval in het Duitse Mannheim zijn drie mensen gewond geraakt, waaronder de bekende rechtsextremist Michael Stürzenberger tegen wie de aanval gericht lijkt. Dat melden Duitse media op basis van een politieverklaring. Stürzenberger raakte daarbij ernstig gewond en moet volgens de berichten een noodoperatie ondergaan.

"Hij is in zijn been en zijn gezicht gestoken", aldus een collega van Stürzenberger tegen Bild. "Voor zover bekend is er geen levensgevaar." Een politieagent die de aanvaller probeerde te overmeesteren is ook gewond geraakt. Volgens Bild zijn zijn verwondingen "ernstig". Alle gewonden zijn in elk geval naar het ziekenhuis gebracht.

De aanvaller zelf is neergeschoten door de politie. Het is niet bekend wat zijn toestand is. Het motief is volgens de politie ook nog onduidelijk, maar de organisatie van de bijeenkomst waar Stürzenberger zou spreken noemt het een terroristische aanslag. Stürzenberger staat bekend als uitgesproken islamofoob.

Meer over:

actueel, duitsland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.