Joop

'Rechts moet niet in media, maar tegen informateur zeggen wat ze wil'

  •    •  
07-09-2010
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
ton300.jpg

Tjeenk Willink moet de 'gaten in de formatie' dichten die door rechts zijn gevallen ... Wilders heeft aangegeven Opstelten als nieuwe informateur te willen ...Verhagen is zeker van resultaten bij nieuwe onderhandelingen over rechts ... Rutte is niet bang voor verlies van zijn geloofwaardigheid

Volgens Willink kunnen VVD, PVV en CDA wel in de media roepen dat ze verder willen, maar betekent dat helemaal niets zolang het niet officieel is vastgelegd door een informateur. Wilders, Verhagen en Rutte zijn woensdagmiddag bij Willink langs geweest voor een gesprek.
Herman Tjeenk Willink werd dinsdagavond door de koningin Beatrix benoemd als informateur. Hij gaat bekijken of nieuwe onderhandelingen tussen CDA, VVD en PVV kans van slagen hebben.
De vicevoorzitter van de Raad van State moet de koningin ‘op de kortst mogelijke termijn informeren over de thans ontstane situatie en de stappen die genomen moeten worden’, dat schrijft Trouw. Willink werd dinsdagavond samen met de vaste adviseurs van de majesteit uitgenodigd op paleis Noordeinde. Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet was daarbij aanwezig en ook VVD-leider Mark Rutte schoof aan bij die gesprekken. Voorzitter van de Eerste Kamer René van der Linden was telefonisch bij de gesprekken betrokken.
Alexander Pechtold (D66), André Rouvoet (ChristenUnie) en Cees van der Staaij (SGP) noemen het eerder ‘onhoffelijk’ en ‘kwalijk’ dat de PVC-onderhandelaars de koningin in het defensief dwingen. Koningin Beatrix is door de rechtse fractievoorzitters in onwenselijk politiek vaarwater gebracht schrijft de Volkskrant. Volgens SP-leider Emile Roemer dreigt ze een figurant van de formatie te worden.
Update 17:30
Wilders heeft in zijn gesprek met Willink aangegeven het liefst Opstelten als informateur te willen. Hij wil doorgaan waar ‘waar we vrijdag zijn gestopt’. Nadat Willink zijn vorige eindverslag als informateur schreef, zei Wilders hem nooit meer als informateur te willen. CDA-fractieleider Maxime Verhagen is ervan overtuigd dat met nieuwe onderhandelingen over rechts resultaten geboekt kunnen worden, schrijft de Volkskrant. Of het partijcongres het akkoord uiteindelijk zal goedkeuren kon Verhagen niet garanderen. “Garanties kun je nooit geven”.
Rutte is door Willink aan de tand gevoeld over zijn geloofwaardigheid. Als deze tweede ronde over rechts zou mislukken, vreest Willink voor zijn geloofwaardigheid als premier. Maar de VVD-leider maakt zich geen zorgen. “Ik ben optimistisch en heb er vertrouwen in dat het slaagt.” Er is volgens hem een ‘aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid’ dat de onderhandelingen goed aflopen. 
Update 21:40
Roemer is bijzonder teleurgesteld in Cohen, schrijft Trouw. Woensdagavond zei hij tegen Willink dat hij toenadering van de PvdA-leider had verwacht. “Dat die niet komt, vergroot de kans op een ultrarechts kabinet.” Halsema is het niet eens met die beschuldigingen. Volgens haar was het nooit aannemelijk dat de PvdA met de SP wilde onderhandelen. Om dan de PvdA de schuld in de schoenen te schuiven voor een rechts kabinet, noemt Halsema te ‘makkelijk’. Zelf ziet de GroenLinks fractieleider nog steeds een optie voor een kabinet met VVD, PvdA, GroenLinks en D66. Ook Pechtold heeft bij Willink opnieuw gepleit voor een PaarsPlus-kabinet. Trouw: Roemer: Cohen vergroot kans op ultrarechts Trouw: Pechtold: lesje staatsrecht voor de heren Volkskrant: Halsema doet niet mee in links mokkend koor Volkskrant: Verhagen: garanties kun je nooit geven

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (270)

CdeVries
CdeVries7 sep. 2010 - 21:40

Ik denk dat onze vorstin woedend op de bank zat, dat had ik graag op tv gezien. (ook al ben ik republikein)

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa7 sep. 2010 - 21:40

Lange leve de Koningin.

MaDek
MaDek7 sep. 2010 - 21:40

Zojuist in het journaal had Mark Rutte na zijn urenlange bezoek aan de koningin beduidend minder praatjes dan vandaag overdag. Hij heeft op zijn falie gehad. Dat was zichtbaar: lichaamstaal! En terecht. De koningin is geen boodschappenmeisje van het trio Rutte, Verhagen en Wilders. Rutte was vandaag overtuigd van het feit dat hij 'gewoon' doorging met formeren o.l.v. Opstelten en schoffeerde de koningin opnieuw. Vanavond heeft Hare Majesteit hem fijntjes duidelijk gemaakt dat zo het spel niet gespeeld wordt. Grote klasse.

stolat
stolat7 sep. 2010 - 21:40

Als Beatrix de PVC hun gang had laten gaan, had haar zoon geen baan meer gehad! Zij moet de rol van de koning tijdens de formatie in stand houden, dus dat begrijp ik wel. Maar Tjeenk Willink zal snel klaar zijn met zijn opdracht. Ik vrees met grote vrezen voor de gevolgen voor dit land, maar we zullen eraan moeten geloven met de PVC. Overigens zal deze combinatie niet lang stand houden, want binnen het CDA zal enorm veel onrust blijven bestaan zodat de PVC snel uit elkaar klapt. En dan moet de PVC na nieuwe verkiezingen zonder de C verder. Gevolg: geen meerderheid meer voor rechts. Ik heb geduld.

Bouwman2
Bouwman27 sep. 2010 - 21:40

Het bezoek van Rutte aan het staatshoofd deed me sterk denken aan het fragment in The Queen als de jonge Tony Blair de toen ook al wat oudere koningin Elisabeth II bezoekt. Graag verfilmen over een paar jaar, wordt een klassieker.

contra
contra7 sep. 2010 - 21:40

Elegante oplossing van Beatrix. Een democratische meerderheid blijft echter niet te ontkennen. Ook niet door haar. Roerige tijden.

paulvr2
paulvr27 sep. 2010 - 21:40

Een zeer verstandige beslissing van Hare Majesteit die tenslotte niet alleen de Nederlandse politiek maar ook in het bijzonder de taak heeft om de belangen van ons land in het buitenland te behartigen. Als er sprake zou zijn geweest van een absolute meerderheid, dus een volwaardig kabinet bestaand uit de drie partijen in kwestie zonder enigerlei reserves van wie dan ook dan heeft ze inderdaad de democratische plicht om de situatie te aanvaarden zoals die is ontstaan. Maar in de huidige situatie spreek je van een regering die berust op 55 zetels en de toezegging dat Wilders hen welwillend zal zijn. Dat is hoe je het ook wendt of keert een regering die op niet veel meer dan eenderde van de parlementszetels berust. Als je nagaat dat zelfs meneer Baroso in zijn eerste EU State of the Union verklaring een zijdelingse opmerking maakte over de wijze waarop zich Nederland ontwikkelt, onze belangrijkste handelspartner Duitsland zich allerbehalve prettig voelt bij wat zij zien als een ruk richting racisme en fascisme, en dat in nagenoeg elk Europees land waarvan ik het nieuws kan ontvangen en begrijpen zo is, dan doet Hare Majesteit er bijzonder goed aan om hier eerst een onderzoekende pas op de plaats te maken alvorens er getuige van te zijn hoe Nederland zijn hoofd in de strop steekt. Als alleen Cohen zich eens als leider in plaats van luie dromer zou gaan gedragen, en gedegen afspraken zou maken met Roemer, Halsema, Pechtold en liefst ook Rouvoet dan zou het voor de leden van het CDA wellicht een stuk gemakkelijker worden om te zien of zij zich in die combinatie misschien wel prettiger zouden kunnen voelen. Tenslotte zijn D'66 en Groen Links toch redelijk ver naar rechts opgeschoven zodat het CDA zich echt niet in een minderheidspositie zou hoeven te voelen. Daarnaast zou de aanwezigheid van de Christen Unie ook een zekere garantie vormen voor het gegeven dat men op zaken die op hun christelijke kalender staan ook niet alleen hoeft te voelen. Er is alleen maar een flinke dosis politieke goede wil voor nodig. De luxe om je als PvdA negatief jegens mede-socialist SP op te stellen is een gepasseerd station, zeker nu Roemer steeds weer zijn bereidheid om verregaande compromissen te sluiten aangeeft. Als Cohen niet in staat of bereid is om het voertouw te nemen en het ook niet aan anderen gunt om dat te doen dan is hij er meer de oorzaak van dat we straks met een PVC kabinet te maken hebben dan Verhagen of Wilders.

Piranesi2
Piranesi27 sep. 2010 - 21:40

> 'Rutte weet niet hoe het hoort' Zou ze gistermiddag hebben lopen stampvoeten in paleis Noordeinde? Of zou ze haar majesteitelijke kalmte hebben bewaard? Niemand die het weet, maar Jan Vis, staatsrechtgeleerde, meent dat VVD-leider Mark Rutte gisteren de fatsoensregels tegenover de koningin met voeten heeft getreden. > Trouw http://www.trouw.nl/nieuws/politiek/article3198508.ece/_rsquo_Rutte_weet_niet_hoe_het_hoort_rsquo___.html Zelf zie ik Rutte die Rouvoet (naar mijn beste herinnering) aan het schofferen was tijdens het kamerdebat. Rutte aan het katheder, zeer ongeduldig. Vrije interpretatie van het laatdunkende gezegde door Rutte: ja ja, maar waar wilt u nu heen? We hebben allemaal staatsrecht op school gehad? Zou majesteit meekijken, wat denkt u mijnheer Rutte? was ook een vraag tijdens het debat. Me dunkt! U na zoveel lange, lange uren op Paleis Noordeinde inmiddels ook? Is het staatsrecht door majesteit nu beter uitgelegd? Heeft u nu wel opgelet? Dat de hele tijd met het jochie naast u in de schoolbank te kletsen heeft u niet afgeleerd. En dan mis je nog weleens wat. Maar hooghartig brallen over niet aanwezige parate kennis kan iemand duur komen te staan. Ga zo door.

Bagus
Bagus7 sep. 2010 - 21:40

Ik vermoed wel dat het "rechtse" drietal gedogend zal gaan regeren en wel vlg. de eerder -door de PVV afgebroken- constructie. De Majesteit (en ook Tjeenk Willink) kan niet anders dan tot een dergelijk democratisch gelegitimeerd besluit komen. Het huidige vluggertje van TW is van louter formele, procedurele aard. De Majesteit is wijs genoeg om het bij deze ene, formele, tik op de vingers van met name MR te laten. De gedoogconstructie is inhoudelijk gezien echter toegeven aan het "free rider's" gedrag van de PVV. Geen goede zaak voor Nederland, dit spreken met 2 monden op de internationale fora. En zeker als er 1 zo'n wispelturige, haast "autistische" spreker bij betrokken is. Klink heeft goed ingezien hoe "onbetrouwbaar" GW als partner is. De hele affaire -en het formeel juiste optreden van de Majeteit- heeft wel verdere verzwakking van het imago van MR als beoogd premier van zo'n kabinet veroorzaakt. En dat is niet mis. Het zou Rutten en de VVD dan ook sieren als een "onbeschadigde" figuur premier zou worden en MR in de TK als fractieleider zijn toegezegde ferme taal richting GW zou uiten. En ja voor mij persoonlijk is MV nu helemaal afgebrand. En het CDA met hem zal in de komende rechtse kabinetsperiode door VVD en PVV verder worden leeggezogen. Zijn schoffering van de formele (in)formatieregels mag een zich betrouwbaar noemende bestuurderspartij flink worden aangerekend. Ik hoop dat ook dat besef zal doorbreken op het CDA-congres. MV is nu naar verschillende kanten uitermate chantabel geworden. Als ik 1 en ander optel ben ik er allerminst gerust op dat het ook daadwerkelijk "puinruimen" wordt. Ik mag voor Nederland wel hopen dat het geen "slopersjob" wordt van deze 3 hoofdrolspelers met als reclameslogan: "op weg naar een onbezorgde toekomst met het trio 'onbesuisd, onbeschoft en onbetrouwbaar'. De 3-O formule, dus ! Een minder ideologisch beladen term dan Bruin 1.

rgeurtsen
rgeurtsen7 sep. 2010 - 21:40

en dat rechtse kabinet Bruin I komt er toch wel.

HenkJansen2
HenkJansen27 sep. 2010 - 21:40

"Bea slaat terug" lol Alsof Bea iets kan veranderen aan wat er komen gaat...

matrix2
matrix27 sep. 2010 - 21:40

Bea doet er goed aan om de rust te bewaren. De politieke situatie is anders geworden na de bezoeken van de fracties. Dat ze terugslaat is populistische rethoriek. Ze doet wat ze normaliter behoord te doen.

fjacobse
fjacobse7 sep. 2010 - 21:40

Er is eigenlijk maar een manier waarop Bea het formatie-proces flink op zijn kop kan zetten en dat is Lubbers aanwijzen als informateur van de rechtse coalitie. Dan zijn de rapen gaar zou Evert ten Napel zeggen. Haar actie van gisteren lijkt meer op een rondje eerherstel voor Willink zodat die uiteindelijk toch nog met opgeheven hoofd met pensioen kan na zijn afgang in een eerdere informatie-ronde.

objectivist
objectivist7 sep. 2010 - 21:40

Los van de hele formatie is het natuurlijk onverteerbaar dat de koningin 'terug kan slaan' en het proces vertraagt. Dit is nou precies de reden waarom ik tegen het koningshuis ben. Ze moet linten knippen en verder niks. Maar wel geestig om te zien hoe links het koningshuis nu opeens omarmt. De wereld op zijn kop.

Ruimteaapje
Ruimteaapje7 sep. 2010 - 21:40

Tsja, drie "dissidenten" was een probleem. Nu zijn het er nog twee en die hopen ze te compenseren met de gedoogsteun van de SGP. Per saldo maakt het allemaal niet veel uit, Rutte en Verhagen willen hun minderheidskabinet dus ongeacht welke informateurs er worden aangesteld en hoeveel informatierondes er nog komen alles loopt uiteindelijk naar dat ene moment: het CDA congres. Daar gaat het licht op groen of op rood voor de PVC coalitie. Dat weten de onderhandelaars verdomde goed: uit de brief van Klink blijkt niet voor niets hoe Verhagen een slinkse manier had bedacht om het partijcongres te omzeilen.

omaoeverloos
omaoeverloos7 sep. 2010 - 21:40

En terwijl in restaurant "De Vergulde Schallebijter" het kabinet Rutte1 verder vormgegeven wordt, moet onze informateur van de Vorstin met mevrouw Thieme gaan praten om te zien welke mogelijkheden er zijn tot een regering te komen.

paulvr2
paulvr27 sep. 2010 - 21:40

Het is niet om het even, maar ik vraag me zo langzamerhand werkelijk af of we überhaupt wel een regering nodig hebben. Iemand als Verhagen die beweert dat hij zijn post als Minister van Buitenlandse Zaken zo belangrijk vindt kan zich kennelijk al minstens twee maanden of meer met partijpolitieke dingen bezig houden, waarbij ik nog niet eens denk over de eraan voorafgaande verkiezingscampagne. Datzelfde geldt voor minister Klink die tegenwoordig zelfs twee petten op ministerieel gebied draagt en vanaf binnenkort staatssecretaris v. Bijleveldt. Kennelijk is het minister-zijn bijzaak in dit soort situaties. Of is het CDA zo'n piepklein clubje geworden dat er verder niemand te vinden is die zulke onderhandelingen voeren? Zelfs niet de partijvoorzitter? Alleen om die reden is een kleine pauze wellicht zinvol, al is het maar dat de betrokken ministers net helemaal vergeten waar zich hun ministeries bevinden. Eerlijk gezegd vind ik het een totaal krankzinnige situatie. Als je minister bent zou je wat mij betreft in het landsbelang dit soort tijdvretende "bijbaantjes" niet mogen uitoefenen.

Klaas2
Klaas27 sep. 2010 - 21:40

De politici past bescheidenheid ten aanzien van de grondwettelijke bepalingen. Deze bescheidenheid mis ik. Het koningshuis is een grondwettelijk ingericht instituut, en als men zo makkelijk de grondwettelijke bepalingen kan negeren/passeren, dan zie ik met angst en beven de toekomst van ons land tegemoet. Want de formatie gaat gewoon door, ondanks de activiteiten van het staatshoofd. Ik ben zelf geen monarchist, maar het in dienst zijnde staatshoofd negeren riekt naar anarchie. En ik ben ook zeker geen anarchist. Mij lijkt dat dit ernstige consequenties kan hebben voor de toekomst van het koningshuis. Zoals ik al zei, ik ben geen monarchist, maar om het koningshuis en passant feitelijk af te schaffen vind ik ook niet juist. Liever zou ik zien dat hierover wordt nagedacht en dat er democratisch wordt besloten tot een alternatief.

HighAndLowLander
HighAndLowLander7 sep. 2010 - 21:40

Een PvdAer in de onderhandelingen tussen PVV, VVD en CDA is een goede zet van de konigin! Ik wil ook graag iets meer transparantie over de onderhandelingen niet dit soort "Ab Klink heeft gelogen", "Nee, Verhagen is niet eerlijk" en Wilders in de achtergrond touwtjes aan het trekken. By the way, Wilders doet geen "kwajongensstreken", dat is koudbloedige machtspolitiek (de woordkeuze is verkeert!), Misschien moet je hier iets doen met worden zoals Wilders "dolkstoot in de rug" van ...(in te vullen, bijv. Klink).

Pietertje2
Pietertje27 sep. 2010 - 21:40

Goed dat koningin Beatrix aan de noodrem getrokken heeft. Rutte,Verhagen en Wilders spelen graag poppenkast. Rutte en Verhagen zeggen nu dat ze het logisch vinden dat er toch een informateur is aangesteld. Hoezo draaien ???

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra7 sep. 2010 - 21:40

Verstandige zet van de koningin. Het is nu echt tijd dat er iemand boven het proces gaat staan en rationeel bekijkt hoe er een goede regering gevormd kan worden, los van persoonlijke voorkeuren en bijbehorend list en bedrog. Het is natuurlijk bespottelijk wat er nu gebeurt, wat Verhagen, Rutte en Wilders hier laten zien hoort op een schoolplein thuis. Groei eens op, jongens. Het is geen spelletje en het gaat niet om wie er graag met wie wil spelen.

Elfje2
Elfje27 sep. 2010 - 21:40

Rutte is terecht op het matje geroepen door de majesteit, er zijn regels bij het formeren/informeren en daar hou je je gewoon aan, de heren hebben nu laten zien dat de macht om te regeren sterker is dan alle fatsoensnormen bij elkaar. Als dit de afspiegeling van onze maatschappij wordt hou ik mijn hart vast.

christiaane
christiaane7 sep. 2010 - 21:40

Waarschijnlijk valt de kop bij dit artikel onder: 'De wens is de vader van de gedachte'. Er wordt slechts opnieuw een procedure doorlopen, niets meer en niets minder. Hoe graag ik het ook anders zou zien, de PVC partijen zullen en kunnen weer verder gaan onderhandelen. Ze hebben immers een meerderheid en 'houden elkaar vast'. Gelukkig bepaalt de koningin niet welke regering Nederland krijgt. Maar ze heeft de heren wel even fijntjes op de procedure gewezen ...

Bouwman2
Bouwman27 sep. 2010 - 21:40

Dat de Koningin meneer Rutte op de vingers tikte is niet de waarheid. De Koningin maakte een statement voor de geschiedenis. In plaats van de rede en de verdraagzaamheid heeft het volk van Nederland het ongenoegen en de strijd op het schild geheven. Waar Cohen spreekt over samenbinding preekt Rutte de verdeling. Hij is er immers alleen voor rechts Nederland dat de vingers al vast verlekkerd moet gaan aflikken. De Koningin is er als symbool voor iedereen en voor continuiteit in beleid. De Koningin handhaaft de Grondwet waaraan zij trouw heeft beloofd tegen degenen die de principes daarin vastgelegd willen aantasten. Ze heeft dit nu gisteren gemarkeerd. Zij wijkt niet. De Koningin staat voor eenheid in continuïteit. Ze heeft de ferme wil die eenheid te handhaven. Wat een uitzonderlijke moedige en wijze vrouw heeft Nederland met deze Koningin.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods7 sep. 2010 - 21:40

+++ Beatrix slaat terug: Tjeenk Willink nieuwe informateur met onbekende missie +++ Weer een kop in de Telegraf-stijl, Joop. Dat heb je niet nodig en staat enorm dom! De realiteit is dat Beatrix de spelers terug op hun plaats zet. Dat is iets heel anders dan terugslaan, zeker voor een staatshoofd. Verder schrijf je in je subkop dat Willinks missie onbekend is. Dat is flauwekul. Doe nou normaal, Joop!

Winston2
Winston27 sep. 2010 - 21:40

Wilders' droom: http://www.youtube.com/watch?v=aD3xfT0c99g

mees.
mees.7 sep. 2010 - 21:40

Willink maakt wel even heel duidelijk dat de VVD,CDA en PVV niet weten hoe democratie werkt. Zij denken hun eigen weg te kunnen gaan zonder rekening te houden met wie dan ook. Ook de minderheid van de kamer,dus alle andere partijen moeten de gelegenheid krijgen zich uit te spreken. De drie partijen die een minderheidskabinet willen vormen denken zonder rekenschap te houden met alles en iedereen hun eigen weg te kunnen gaan zonder de regels te volgen die daarvoor gelden. Het zoveelste bewijs dat ze niets maar dan ook niets van staatsrecht begrijpen,vooral Wilders niet.

mees.
mees.7 sep. 2010 - 21:40

In wezen heeft Willink via de koningin duidelijk gemaakt: "Dit is geen spel waar je voor je eigen plezier voortdurend de stekker in en uit het stopcontact kan halen,om mediaaandacht of om wat voor reden dan ook. Dit is hartstikke serieus en daar duld men geen toestanden van alleen maar uit eigenbelang handelen" Als dit geen keiharde sneer is richting Wilders weet ik het niet meer.

brynnar
brynnar7 sep. 2010 - 21:40

Tjeenk Willink wil 'grote mate van zekerheid' http://www.nu.nl/politiek/2329024/tjeenk-willink-wil-grote-mate-van-zekerheid.html En wie gaat die zekerheid verschaffen? Hoe gaat Wilders ons zaterdag voor aap zetten? Welke CDA'ers moeten er verder nog monddood gemaakt worden? "De dinsdag door koningin Beatrix aangestelde informateur waarschuwde VVD-leider Mark Rutte bovendien dat zijn 'geloofwaardigheid in het geding is' mocht een coalitiepoging voor een derde keer mislukken." Dan zal alles op alles gezet moeten worden. Iedereen met ook maar het minste greintje kritiek moet het zwijgen worden opgelegd. Ik vooorzie nog meer CDA'ers die na komend weekeinde mogen vertrekken. Mvgr - B

daVinci2
daVinci27 sep. 2010 - 21:40

Als rechts gaat regeren dan zullen ze met hun plannen naar buiten komen en dan voorspel ik nu al grote maatschappelijke onrust die zal duren tot aan de provinciale staten verkiezingen waarbij de bevolking eindelijk onder ogen krijgt te zien wat rechts beleid inhoud. Rutte noemt deze (voorlopige) rechtse regeerakkoord om van te likken en zal goed zijn voor het land maar niet voor een overgrote deel van de bevolking die in dat land wonen. Er word in de media gesproken over een centrum rechts kabinet maar men kan nu wel spreken over een rechts/ultrarechts kabinet waarbij de liberale VVD en de centrumrechtse CDA opgeschoven zijn naar de PVV, die langs de zijlijn gaat bekijken hoe de overige 2 de hete kastanjes uit het vuur zullen gaan halen. Ik hoop dat met de provinciale staten verkiezingen eindelijk eens de oogluiken open gaan bij een groot deel van de kiezers en gaan inzien dat moslimhaat die de PVV predikte niet anders was dan een losse flodder om zo de mensen wat zand in de ogen te strooien. Normaal gesproken ben ik altijd een optimistisch ingesteld persoon maar nu voorspel ik zware tijden met veel onrust.

Opinius
Opinius7 sep. 2010 - 21:40

kop artikel: "'Rechts moet niet in media, maar tegen informateur zeggen wat ze wil' Rechts heeft met een informateur niks te maken meneer de informateur! zij informeren derhalve enkel de media,..en ook nog slinks ! en U mag er naar kijken . dat rechts heden ten dagen heeft voor U geen enkel respect noch voor omgangsvormen regels het systeem heren informateurs. Misschien dat de koningin zelf zich zo zou laten schofferen als informateur ,.zoals menige door H. M aangewezen informateurs Jan met de korte achternaam de laatste 3 maanden moesten. want: 'Rechts moet niet in media, maar doet niks tegen informateur zeggen wat ze wil' rechts wil alleen doen,en ieder laat ze ook nog eens , DAT is zo beschamend!

Jerry3
Jerry37 sep. 2010 - 21:40

Zucht, al dat gestress over de uitkomst, terwijl Hare Majesteit nu juist een moment van bezinning in de formatie heeft ingelast...

mees.
mees.7 sep. 2010 - 21:40

haha....leuk twitterbericht Na Rijp Beraad w Bende van Drie Ter B e S chikking v S taat gesteld

Rondeboer
Rondeboer7 sep. 2010 - 21:40

"Koningin Beatrix is door de rechtse fractievoorzitters in onwenselijk politiek vaarwater gebracht schrijft de Volkskrant. Volgens SP-leider Emile Roemer dreigt ze een figurant van de formatie te worden." Dat laatste daar kan de SP niet tegen zijn.

JoopSchouten
JoopSchouten7 sep. 2010 - 21:40

Ook interessant?: http://weblogs.nrc.nl/opklaringen/2010/09/07/nieuws-wilders-kan-aarzelen/ http://www.publiekrechtenpolitiek.nl/formatie-knutselfase/

Piranesi2
Piranesi27 sep. 2010 - 21:40

Dominee Gremdaat: VVD-leider Mark Rutte was dinsdagavond bij Beatrix op het paleis, en de koningin heeft hem daar volgens betrouwbare bronnen alle hoeken laten zien, zegt dominee Gremdaat. Haar ongenoegen over de gang van zaken rond de formatie ging zelfs zo ver dat ze hem ouderwets over de knie heeft gelegd. (8 september 2010) Video: http://www.vk.tv/opinie/article1417459.ece/Dominee_Gremdaat_koningin_Beatrix_straft_Mark_Rutte

Irmaatje
Irmaatje7 sep. 2010 - 21:40

Beetje vreemde reactie van Halsema. Juist omdat de PvdA niet eens met de SP wilde praten, trouwens ook niet met het CDA, bleef er maar 1 voor de hand liggende optie over: vvd - cda - pvv. Cohen was de enige die dat heeft kunnen tegenhouden, maar Cohen wilde niet over het middenkabinet praten. Wat mij betreft had er gestopt moeten worden toen Wilders weigerde verantwoordelijkheid te nemen en slechts wilde gedogen. Er waren en zijn voldoende opties op een meerderheidskabinet.

Christiaan53
Christiaan537 sep. 2010 - 21:40

Laat ze toch kletsen die politici. Als ze denken dat dit politiek bedrijven is dan zijn ze toch wel helemaal van de pot gerukt. Het voelt aan als muiterij van een legioen in een groter leger. Nu, als ze willen polariseren dan moet het ook maar gebeuren. Een beetje beschaafde Nederlander wil dat niet. Het is namelijk niet "verdeling van armoede" maar "eerlijk delen" nationaal en internationaal. Het is tijd dat -na dit kabinet van sociale oorlogsvoering- er weer eens Nederlandse rede ontstaat. Tot die tijd is het tijd voor maatschappelijke ongehoorzaamheid.

7731BK11
7731BK117 sep. 2010 - 21:40

@Contra Sinister. Had geen gelegenheid meer om eerder te reageren en bericht is nu te ver weg om dáár te reageren. "Er is veel meer wat rechts niet snapt van links", behoeft volgens mij geen uitleg, n.l. het OMGEKEERDE van wat links niet snapt van rechts : O.A. De opdracht krijgen om een MEERDERHEIDSkabinet te vormen en dan thuis komen met een MINDERHEIDS(gedoog)coalitie. In zee gaan met een onbetrouwbare politicus, leider van een dubieuze partij, en dan geloven dat dat een STABIEL kabinet op zal leveren. De harde turbotaal van Rutte, Wilders en Verhagen bejubelen en het rustige, sociale, verzoenende geluid van Cohen belachelijk en verdacht maken, en blijven herhalen wat een "onnozele softie en loser" hij toch wel is. En keer op keer beweren hoe slecht NL er toch aan toe was onder kabinetten met links erin (grote econ. groei), maar waar inmiddels de rechtse kapitalisten uit de bank- en bedrijfswereld er een potje van maakte, die ons land in een diepe crisis hebben gestort. Maar nee, 't is allemaal de schuld van links en Rutte c.s. zal wel eens even het land gaan "REDDEN"!! Dat noem ik opzettelijke verdraaiing van de werkelijkheid. Voor mij zijn die 3 turbo-heren al vanaf het begin ongeloofwaardig. De enige die daarin een wijs besluit nam was Ab Klink. Maar ook die werd per omgaande, door diezelfde laffe kliek verdacht gemaakt. Dát is n.l hun taktiek of "strategie" zo je wilt. Leer de geschiedenis. Hoogmoed komt voor de val.

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort7 sep. 2010 - 21:40

Wat een kop ook weer. De informateur mag natuurlijk wel openlijk twijfelen aan Rutte, daar hoor je weer niemand over.

daVinci2
daVinci27 sep. 2010 - 21:40

Onze aartsleugenaar Verhagen is weer eens aan het woord. http://www.telegraaf.nl/binnenland/7646686/___Het_kan_geen_rechts_kabinet_heten___.html Gemangeld tussen rechts en Ultrarechts met droge ogen verkondigen dat het geen rechts kabinet wordt dan ben je als "C"DA niet geloofwaardig.

HankMoody
HankMoody7 sep. 2010 - 21:40

Nog nooit was het zo duidelijk, TW is een extreem linkse rakker en een laatste poging van links om de formatie van een echt progressief kabinet koste wat het kost te frustreren. het landsbelang kan deze linkse rijke regent niet schelen, macht en invloed en geld wel. Ik hoop van ganse harte dat we met een sterke PVC combinatie de linkse dictatuur van de laatse jaren omver kunnen werpen!

meijerlahn
meijerlahn7 sep. 2010 - 21:40

De regels worden gespeeld zoals het behoort. De majesteit laat niet met zich sollen.

1 Reactie
Joban2
Joban27 sep. 2010 - 21:40

Kom op zeg. De koningin moet zich hier niet mee bemoeien. Dit is het bewijs dat ze teveel macht heeft. Als drie partijen die een meerderheid hebben samen aan tafel willen, dan moet je daar een bijpassende onderhandelaar voor zoeken en niet een idiote tussenstap maken die weer voor een week vertraging zorgt.

JoopSchouten
JoopSchouten7 sep. 2010 - 21:40

Gunnen 'ze' ons 'het randje van de afgrond'? Bedankt majesteit. Kan ik toch nog rustig slapen.... Welterusten allemaal.

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten7 sep. 2010 - 21:40

Zei Arthur Neville Chamberlain ook geloof ik. Han?

Piranesi2
Piranesi27 sep. 2010 - 21:40

Bedankt majesteit. Kan ik toch nog rustig slapen.... Welterusten allemaal. - - - - - - - - Goedemorgen Joop, Lekker uitgerust en monter? Door jouw Welterusten moest ik denken aan de prachtige film Good Night, and Good Luck. A nation terrorized by it's own government Fijne dag http://www.cinema.nl/films/1926037/good-night-and-good-luck

[verwijderd]
[verwijderd]7 sep. 2010 - 21:40

Ik begin schoon genoeg te krijgen van Bea. Eerst had ze al Lubbers aangesteld. Deze stond natuurlijk "boven de partijen". Dat hebben we dus later gezien. En nu weer deze streek van Beatrix. Hoog tijd om de rol van de koningin en de kosten van deze poppenkast eens goed tegen het licht te houden.

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten7 sep. 2010 - 21:40

: )

Makaveli2
Makaveli27 sep. 2010 - 21:40

komt hij weer aan met zijn geklets over de koning, die paar dubbeltjes van jou daar wordt ze niet rijk van. laat koning met rust, zij doet wat voor Nederland goed is .

[verwijderd]
[verwijderd]7 sep. 2010 - 21:40

Als echte oranje-liefhebber begin ik een stevige hekel te krijgen aan het vuile politieke spel van Beatrix. BTW: ik denk steeds meer dat Tomas Ross gelijk had en Beatrix en Lubbers samen een plannetje hebben gemaakt om de PVV te weren.

4 Reacties
ErikDoes
ErikDoes7 sep. 2010 - 21:40

Meneer Peet, deze samenzwerings theorie heb ik al vaker gelezen van u hier op het forum, maar als er sprake zou zijn van een samenzwering van Beatrix en Lubbers en Klink zoals u beweerde om de PVV buiten het spel te houden, dan had Lubbers toen hij informateur was beter zijn opdracht terug kunnen geven toen bleek dat CDA, VVD en PVV geen meerderheidskabinet konden vormen (hij had namelijk toen de sleutel in handen), en had de heer Klink zijn kamerzetel niet op moeten geven zo lang er geen nieuw kabinet was. Kortom, als er sprake zou zijn van een samenzwering hebben de drie deelnemers het wel heel bijzonder slecht gespeeld, vindt u ook niet? Het zou toch te zot zijn als Beatrix zich nu ook maar zomaar zou schikken naar de nukken van de PVV? Overigens denk ik dat dit puur een formele stap is en dat het door u zo vurig gewenste kabinet er wel komt - tenzij in het CDA uiteindelijk alsnog dissidenten op staan die nee zeggen.

Joeri2
Joeri27 sep. 2010 - 21:40

Behoorlijk asociaal van de VVD dat ze per-see over rechts wil. Er is geen meerderheid voor rechts in de kamer. We kiezen een volksvertegenwoordiger, niet op een partij. Je zal maar op Klink gestemd hebben, binnen het CDA betekent dat dan pech gehad geachte kiezer, wij vinden die miljoen stemmers op de pvv belangrijker dan die stemmer op Klink. Rutte beweerd dat hij de premier voor alle Nederlanders wil zijn, hou dan toch op met deze onzin.

Joeri2
Joeri27 sep. 2010 - 21:40

De PVV wil koningshuis afschaffen. Moet de koningin daar aan meewerken?

Amarinde
Amarinde7 sep. 2010 - 21:40

Als hier ook maar een greintje waarheid in zou zitten dan hang ik de vlag uit. Laat Bea dan direct de regels voor politieke partijen aanscherpen zodat beweging Wilders een democratische partij wordt of uit de Kamer en landsvertegenwoordiging geweerd wordt. Ik kan echt niet begrijpen dat mensen met een beetje verstand voorstander zijn en ook nog stemmen op een dictator want op geen enkele andere manier kun je beweging Wilders met zijn marionetjes noemen. Als je dan ook nadenkt over de PVV adept die zich wil laten besturen door een persoon die geen enkele discussie aangaat maar steevast gilt Houdt je bek ....... onvoorstelbaar dat er van dit soort middeleeuwse lieden in Nederland rondhuppelen.

JoopSchouten
JoopSchouten7 sep. 2010 - 21:40

En dit niet vergeten: 'Nadat Klink maandag bekendmaakte op te stappen uit de Tweede Kamer was Wilders bereid om weer aan tafel te gaan. De twee andere critici binnen het CDA, Ad Koppejan en Kathleen Ferrier, neemt hij voor lief, omdat zij minder gewicht in de schaal leggen.' Vorm i.p.v. inhoud. Ik vond Tichelaar te snel afgekapt door Femke bij P&W. Tichelaar heeft gelijk. Het is een voorop gesteld plan volgens simpele herkenbare patronen. Rat herkent Rat. Maar dit terzijde.

3 Reacties
rgeurtsen
rgeurtsen7 sep. 2010 - 21:40

"Rat herkent Rat", precies... daarom een slimme zet om 'de boe' uit te nodigen. Overigens ben ik wel verbaasd over de vermoeidheid en geraaktheid van Verhagen, of hij weet dat hij op het scherpst van de snede de machtstrijd binnen het CDA speelt of femke heeft meer gelijk dan Tichelaar. De Koningin heeft deze weg gekozen als Koninklike midden weg, waar Rutte onfatsoenlijke machtswllust niet meer kon bedwingen, aangestoken door Opstelten en Verhagen.

Pjotrs
Pjotrs7 sep. 2010 - 21:40

"De twee andere critici binnen het CDA, Ad Koppejan en Kathleen Ferrier, neemt hij voor lief, omdat zij minder gewicht in de schaal leggen." Het grappige is natuurlijk dat ze exact hetzelfde gewicht in de schaal leggen: een hele Kamerzetel per persoon. Ik ben overigens benieuwd hoeveel "slapers" er in de fractie zitten. Mensen met bezwaren tegen het minderheidskabinet die zich de kans niet willen laten ontnemen door Klink c.s. om op het juiste moment (als de fractie het regeerakkoord bespreekt) die bezwaren te uiten. Nog benieuwder ben ik naar het aantal CDA-fractieleden dat een geweten claimt te hebben dat daar ook de consequenties uit durft te trekken door tegen stoomwals Verhagen in te gaan. Ik gok dat je ze op de vingers van geen hand kunt tellen.

JoopSchouten
JoopSchouten7 sep. 2010 - 21:40

Ik bedenk me net dat als ik gelijk heb ik dan ook een rat moet zijn. Rat herkent Rat & Rat. ; )

[verwijderd]
[verwijderd]7 sep. 2010 - 21:40

De hypocrisie van Roemer is lachwekkend. Volgens mij koestert de SP, socialistisch zijnde, warme republikeinse gevoelens, maar nu staat de partij volledig achter de monarchie. Heerlijk opportunistisch. De koningin behoort nog niet eens figurant te zijn!

4 Reacties
CdeVries
CdeVries7 sep. 2010 - 21:40

>>Volgens mij koestert de SP, socialistisch zijnde, warme republikeinse gevoelens, >maar nu staat de partij volledig achter de monarchie.

Joeri2
Joeri27 sep. 2010 - 21:40

Volgens uw logica kunnen ze Suárez gewoon lam schoppen, zolang ze maar niet voor Ajax zijn. Beschaafde mensen echter noemen dat nog steeds onbehoorlijk, of ze nu voor of tegen voetbal zijn. Zo kun je ook vinden dat de vorst onheus wordt behandelt, of je nu voor of tegen het koningshuis bent. Je zou verwachten van iemand die moord en brand meer blauw op straat roept dat doet omdat ze beschaving willen. Beschaving begint echter bij jezelf. Met rechts als hoeder van goed fatsoen zou je verwachten dat je het boetekleed aandoet als je de koningin schoffeert ... o nee wacht, rechts kan enkel met het vingertje wijzen.

Gavi5
Gavi57 sep. 2010 - 21:40

Een ding dat je het niet zo eens bent met een monarchie en het andere is dat je in een democratisch land leeft en een koningin als staatshoofd hebt, het één sluit het ander niet uit. En of jij nu genoeg hebt van Bea of niet zal iedereen verder aan de kont roesten. Je bent gewoon een stampvoeter en altijd ontevreden! ;-)

ReneeO
ReneeO7 sep. 2010 - 21:40

Ik ben geen SP-er, maar ben het niet met je eens. Natuurlijk koestert de SP republikeinse gevoelens, daarin staan ze overigens niet alleen. Maar we moeten uitgaan van de realiteit, en de realiteit is dat in situaties als deze de koningin geadviseerd wordt en na ingewonnen advies een beslissing neemt. Als men denkt daaroverheen te kunnen walsen, zoals Rutte c.s., en zonder overleg opeens een andere weg te kunnen inslaan, heeft men domweg een gebrek aan beschaving. Niet alleen naar de koningin toe, maar ook naar de volksvertegenwoordiging. Dat staat los van voor of tegen iets zijn.

[verwijderd]
[verwijderd]7 sep. 2010 - 21:40

Ik vind het onbegrijpelijk van de koningin dat ze dit doet. Blijkbaar beseft ze niet hoe gevoelig dit ligt. Beetje het nivo van de acties rond het vakantiehuis in Mozambique, en de uitspraak van Maxima dat "de Nederlander niet bestaat".

3 Reacties
Joeri2
Joeri27 sep. 2010 - 21:40

De Nederlander bestaat ook niet. Als er een Limburger op nationaal tv komt wordt hij ondertiteld.

CoWiersma
CoWiersma7 sep. 2010 - 21:40

Wat had de koningin dan moeten doen ? Gewoon de adviezen van de meerderheid der Tweede Kamer volgen ? Dan had ze dus Rutte opdracht moeten geven een proeve te schijven!

ReneeO
ReneeO7 sep. 2010 - 21:40

"de Nederlander niet bestaat" Sinds de stormachtige opkomst van de PVV helaas weer wel... Bevoogdend, humorloos, cultuurloos, ernstig gebrek aan decorum, etc. etc.

Hanvander Horst
Hanvander Horst7 sep. 2010 - 21:40

De koningin belichaamt de eenheid van ons land. Dat is een van haar constitutionele taken. Deze eenheid dreigt te worden aangetast als er een buitengewoon uitgesproken rechtse regering komt die berust op een meerderheid van nog geen half procent, als je tenminste de beide christenfundamentalisten van de SGP er niet bij telt, maar dan nog houdt het niet over. Zo'n regering kan voor veel tweedracht zorgen, veel tegenkanting en een hoop chaos. Dat is slecht voor het moreel gezag van de overheid. Juist als ingrijpende maatregelen op de agenda staan, is er een regering nodig met een breed draaglvlak die respect geniet ook bij de tegenstanders. Daarom verdient een breed samengesteld kabinet in deze moeilijke tijden de voorkeur boven een ideologisch scherp geprofileerd kabinet met een wankele meerderheid. Mocht toch blijken dat er geen andere optie is dan dat rechtse gedoogkabinet, dan moet overduidelijk en nog eens overduidelijk zijn dat er geen enkel ander haalbaar alternatief was, dat met andere woorden het rechtse gedoogkabinet het enige monster is dat nog uit de politieke doos van Pandora kon springen. Daardoor krijgt zo'n kabinet dan wat meer gezag en stevigheid. Dan is het iets minder wankel dan zonder een nieuw intermezzo Tjeenk Willink. Dat zit er achter en niets anders.De PVV magmajesteit wel dankbaar zijn. Dit in navolging van Marc Rutte, die blijkens zijn uitingen in het middernachtjournaal vierkant achter de keuze van de koningin staat.

1 Reactie
Pjotrs
Pjotrs7 sep. 2010 - 21:40

"de beide christenfundamentalisten van de SGP" Wat een grappige karakterisering uit jouw mond. Ik kan me nog een column van jouw hand herinneren waarin je beschreef hoe jullie je preventief lieten censureren door zulke fundamentalisten en dat dat eigenlijk van veel betere omgangsvormen getuigde dan de huidige polarisering. Mag ik uit de benaming christenfundamentalisten concluderen dat er sprake is van voortschrijdend inzicht?

Pjotrs
Pjotrs7 sep. 2010 - 21:40

Beatrix slaat helemaal niet terug, maar is door de omstandigheden gedwongen een tussenfase in te lassen. De politieke realiteit is immers een andere geworden tijdens het consulteren van de fractievoorzitters. In plaats van te kiezen voor het circus dat Pechtold schetste (allemaal bij haar op de borrel en later nog mee-eten ook) laat ze die extra consultatieronde over aan Willink. Ik zie er geen goeds en geen kwaads in: gewoon een praktische oplossing.

1 Reactie
HanzChristian
HanzChristian7 sep. 2010 - 21:40

Hare majesteit de koningin (God zij met ons) a. slaat wel degelijk terug b. heeft Twitter ondanks haar kersttoespraak c. EN humor d. heeft ook zonder de titel koningin der Nederlanden de meest machtige positie in het land. Wilders op 9:01 AM Jul 6th via Twitter for BlackBerry® Retweeted by you and 72 others: "Bijlage Tjeenk Willink bij zijn eindverslag: hij blijkt dus gewoon een links eurofiel anti-PVV mannetje te zijn. Een informateur onwaardig." Bron: http://twitter.com/geertwilderspvv/status/17850331959

Blondje2
Blondje27 sep. 2010 - 21:40

Ongelooflijk dat de meesten hier geen flauw benul hebben wat er speelt. Dit is een tactische blunder geweest van de koningin, en kon heel goed het einde inluiden van de invloed van het koningshuis op de formaties in de toekomst. Door deze beslissing heeft ze een heel groot deel van het electoraat in één klap anti Oranje invloed gemaakt. Als ze daarmee nou iets zou kunnen bereiken, dan had het nog nut. Maar ze bereikt geheel het tegendeel dan wat ze voor ogen heeft. Nu zullen definitief alle andere coalities stuk voor stuk afgeschoten gaan worden, daar ze aan een machtsstrijd begonnen is met Rutte en Verhagen. Nu is het persoonlijk geworden voor deze twee. Die krijgen nu de drang om duidelijk te maken dat de politiek het voor het zeggen heeft en niet het koningshuis. Willink gaat heel snel tot de volgende conclusies komen; Iedere optie waarbij VVD en/of CDA nodig zijn (Allemaal!!) zullen niet eens de fase van praten bereiken omdat zowel Rutte als Verhagen ze gaan blokkeren. Een links minderheidskabinet is onmogelijk, omdat duidelijk is dat bij de eerste beste gelegenheid dit kabinet zal vallen daar VVD,CDA en PVV nu eenmaal een meerderheid hebben. Daar verandert geen Beatrix of Willink wat aan. Dus komt Willink tot de conclusie dat alleen rechts nog mogelijk is. En daarmee is gelijk de strategische blunder openbaar, want als ze nou eerst Opstelten benoemd had, dan zou ze bij het mislukken van die besprekingen, altijd die andere opties tenminste nog openhouden. Opties die nu stuk voor stuk afgeschoten gaan worden. Ook strategisch een blunder omdat ze nu duidelijk heeft laten zien aan een meerderheid van de kamer dat de inmenging van het Oranjehuis niet langer gewenst is. Waar VVD en CDA nog niet per definitie tegen de rol van staatshoofd waren, zullen ze dat nu wel zijn geworden. D66 en SP waren dat al. Tel uit je winst. In één klap 2/3 van de Tweede kamer die wel te porren zijn om de rol van vorst of vorstin te herzien en in te perken.

2 Reacties
objectivist
objectivist7 sep. 2010 - 21:40

Inderdaad, ik ben al niet zo pro oranje maar politieke inmenging van Bea is onverteerbaar. Zo had Thorbecke het niet bedoeld. En ik bedoel dit los van de hele links-rechts discussie. Dit kan toch niet zeg.

Nog1web
Nog1web7 sep. 2010 - 21:40

Uw reactie slaat nergens op. Deze tussenstap met een externe onderhandelaar is juist nodig om Beatrix neutraal te houden, en niet haar eigen interpretatie te hoeven geven over het twitterbericht van Wilders dat hij weer verder wil.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa7 sep. 2010 - 21:40

Een ding maakt mij erg blij en voel me gelukkig: Rutte kreeg van de konigin geen taak als informateur, het is ook een teken dat zij niets in hem ziet, heerlijk om zo te kunnen zien. Rutte is boos omdat hij weet dat de konigin ziet in hem eerder een medeslopen van de samenleving en de sociale stabiliteit dan een liberale bouwen.

2 Reacties
ReneeO
ReneeO7 sep. 2010 - 21:40

Bruin I gaat er komen, zonder meer, daar zullen de tegenstanders - waartoe ik uiteraard ook behoor - in moeten berusten, maar van het feit dat Rutte bij voorbaat al aan gezag heeft ingeboet (als hij het al ooit heeft gehad), kan ik wel genieten.

matrix2
matrix27 sep. 2010 - 21:40

Nee Mostafa, dit heeft niets met Rutte te maken. Beatrix bewandelt de juiste democratische weg. Zij is koningin van alle Nederlanders en niet alleen van de rechtse meerderheid. In de benoeming van Tjeenk Willink ligt imho dan ook geen waarde oordeel. Als aanhanger van de PVC coalitie vind ik dat zij een terechte keus heeft gemaakt. Als Tjeenk Willink ook concludeert dat PVC de onderhandelingen moeten voortzetten, wat hij ook zal doen, dan heeft zij de juiste weg bewandeld. De koningin mag geen zweem van partijdigheid over haar functie krijgen.

[verwijderd]
[verwijderd]7 sep. 2010 - 21:40

Ten eerste snap ik niet dat Beatrix iemand aanstelt die de vorige keer gefaald heeft. Ten tweede vind ik het vreemd om een PvdA-er aan te stellen. De meerderheid in de Kamer wil CDA/VVD/PVV. Dan stel je toch niet een PvdA-vazal aan? En ik ben benieuwd of Willink weer een anti-PVV brief gaat schrijven. De vorige keer viel dat ook zo fijn. Vooral die passages die beschreven hoe een kabinet de Tweede Kamer moest passeren hebben veel kwaad bloed gezet. Kortom: een misser van de koningin. Misschien tijd dat ze op vakantie gaat. Waarschijnlijk haar tiende vakantie dit jaar, maar dat maakt niet uit, het volk betaald het wel he? Of misschien nog beter: dat het koningshuis helemaal weg gaat.

3 Reacties
walter2
walter27 sep. 2010 - 21:40

Typische reactie van een PVV aanhanger. Iedereen die niet naar de pijpen van Wilders danst moet maar verdwijnen. Dat belooft nog wat voor de toekomst. Ons land wordt straks geleid door een regering die wordt gesteund door mensen die geloven in samenzweringen en zich laten door waanvoorstellingen. Moeten critici en tegenstanders van Wilders ook verdwijnen omdat anders niet aan de behoefte aan wraak, genoegdoening en zelfbevrediging van zijn 1,5 miljoen zelfzuchtige en hebzuchtige volgelingen tegemoet wordt gekomen?

Klaas2
Klaas27 sep. 2010 - 21:40

---[Ten tweede vind ik het vreemd om een PvdA-er aan te stellen. De meerderheid in de Kamer wil CDA/VVD/PVV. Dan stel je toch niet een PvdA-vazal aan?]--- Er is ook een meerderheid te vinden voor PvdA/CDA/VVD, je verwart de positie van onderhandelaars op een bepaald moment hebben met de wens van de Kamer.

brynnar
brynnar7 sep. 2010 - 21:40

"Ten eerste snap ik niet dat Beatrix iemand aanstelt die de vorige keer gefaald heeft." Daarom stelt ze Rutte zelf ook niet aan als informateur. Die eeft al twee keer gefaald.

LastShadowPuppet
LastShadowPuppet7 sep. 2010 - 21:40

Jammer, zo'n koningin die zo nodig even op haar strepen moet gaan staan, omdat ze zich gepasseerd voelt. Kost weer een paar dagen tijd, en de uitkomst kan alleen maar zijn dat VVD, CDA en PVV verder gaan onderhandelen. Reden te meer om eens na te gaan denken over de rol van de koning(in) in het formatieproces. Het is toch te gek voor woorden dat hij/zij zich zo inhoudelijk met de gang van zaken kan bemoeien?

2 Reacties
Klaas2
Klaas27 sep. 2010 - 21:40

---[omdat ze zich gepasseerd voelt.]--- Ze is gepasseerd, en met haar is ook de grondwet gepasseerd. Het koningshuis is een grondwettelijk bepaald instituut

Irmaatje
Irmaatje7 sep. 2010 - 21:40

"Jammer, zo'n koningin die zo nodig even op haar strepen moet gaan staan, omdat ze zich gepasseerd voelt. Kost weer een paar dagen tijd, en de uitkomst kan alleen maar zijn dat VVD, CDA en PVV verder gaan onderhandelen." Feiten zijn genoemd hier, formatiepoging was afgerond, verslag was ingediend, Koningin was aan zet. Ik ben SP-er en tegen de politieke bemoeizucht, maar zo is het spel momenteel nu eenmaal. Verder denk ik dat er gerede en terechte twijfels zijn bij een hernieuwde PVC-poging. Verhagen kan honderd keer zeggen dat hij 21 zetels gaat leveren, de dissidenten die bekend zijn zeggen hun oordeel pas te vellen als de gesprekken rond zijn. Hoeveel andere CDA-ers nog moeite zullen hebben met het regeer- en gedoogakkoord weten we niet. Dan is er nog een CDA-congres dat het moet goed- of afkeuren. Verder de toespraak van Wilders in NY en de impact die dat heeft op de wereld, op ons land en op de CDA-ers. Verder is het natuurlijk een farce, zo'n minderheidskabinet, wanneer er meerderheden mogelijk zijn. Ik denk dat het erg slim is dat de Koningin even op de rem trapt, liefst tot maandag, en dan zien we wel verder. Ook denk ik dat rechts zich eens moet realiseren dat een Kabinet een afspiegeling zou moeten zijn van de verkiezingsuitslag en dat is een PVC-kabinet absoluut niet. Persoonlijk voel ik me door geen van de 3 heren vertegenwoordigd, en met mij een groot deel van de bevolking.

Winston2
Winston27 sep. 2010 - 21:40

Het staatshoofd heeft even laten zien dat ze niet gediend is van dit soort kwajongensstreken. Kwajongens, dat is misschien nog wel de beste omschrijving van het onzalige driemanschap Rutte, Verhagen en Wilders. In het debat van gisteren kwamen ze in ieder geval niet veel verder dan pre-puberaal gedrag. Op beargumenteerde vragen vanuit de kamer kwamen niets dan oneliners: "Dat is fijn voor u," "O, leuk," "Ik wel," provocerend tiener-gedrag, tokkie-taal en schoffering van parlement en daarmede het volk, verder kwamen de drie niet. Maar ik moet gewoon de klagers van de PVV over het optreden van de Koningin wel een beetje gelijk geven. Natuurlijk is het ongehoord (hoe normaal we dat hier ook mogen vinden) dat een monarch in deze tijden nog zo kan ingrijpen in het democratisch proces. Ik kan ze echter niet steunen in hun kritiek op de LinksMensch die nu opportunistisch achter de koningin zou gaan staan nu deze de rechtse coalitie een streek levert. Sinds de weerstand van de "mastodonten" van het CDA, sinds de brief van Klink heeft het rechtse kamp voortdurend gehamerd op het zorgvuldig volgen van procedures en (ongeschreven) regels. Moet ik nog uitleggen dat de kritiek op deze handelswijze van het driemanschap niets met links-rechts te maken heeft? De kerels zijn gewoon super opportunistisch bezig, en *dat* krijgen ze hier terug.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten7 sep. 2010 - 21:40

Precies Winston. Ik zie deze ' Battle of Structure and Content' als een goedkope retorica truck. Dit hebben ze waarschijnlijk geleerd van Bolkenstein (Ook zo'n gevoelsarme intelligente idioot.): 'Wie de vorm beheerst, is de inhoud meester'. Dat ze een fascistoïde griezel nodig hebben zal ze een rotzorg zijn. Het is onethisch. En dát geeft mij de stok ze te slaan. : )

rob512
rob5127 sep. 2010 - 21:40

Maar ondertussen regeert het kabinet Balkenende ( demissionair of niet ) gewoon verder. Ze hebben nog nooit zo gemakkelijk besluiten genomen. In alle rust verzint de Jager de ene list na de andere. Pers en volk let alleen maar op de toneelstukjes op het Binnenhof. Iedereen roept maar wat doch de Balkenende karavaan trekt gewoon verder Ik ben echt benieuwd naar Prinsjesdag. Het schijnt dat al ruim 3 miljard aan bezuinigingen ( oh nee - hervormingen) gevonden en ingeboekt is. Rutte c.s. hoeven nog maar 15 miljard - dat scheelt weer een slok

1 Reactie
Winston2
Winston27 sep. 2010 - 21:40

Yep. Je hebt helemaal gelijk; opzet of niet, maar dit gebeuren, deze live-soap is wel een gigantische afleidingsmanoeuvre natuurlijk...

ErwinB2
ErwinB27 sep. 2010 - 21:40

och och och, wat zijn de rechtse mensen verontwaardigd over de Koningin... Ze is er nu eenmaal, hoeft van mij ook niet, maar ach, lekker afgeven op iedereen die het niet met Wilders eens is, tja, dat is normaal geworden. Feit 1: Wilders wilde niet meer! Dus houdt de poging op. Feit 2: Opstelten maakt eind verslag en gaat terug naar de Koningin. Feit 3: Koningin maakt nieuwe ronde met fractieleiders. Feit 4: Koningin benoemd nieuwe informateur. Feit 5: Nieuwe formatiepoging. Dat Wilders hier tussendoor jaagt en CDA en VVD dat prima vinden is onbeschoft. Na de gesprekken bij Feit 3 is het heel goed mogelijk dat er een nieuwe poging komt met CDA/VVD/Wilders. Maar aangezien Wilders laat zien dat hij schijt aan iedereen en alles heeft zit hij nu opgescheept met een Tjeenk-Willink. En dat heeft hij over zich zelf afgeroepen, dan had hij zelf de stekker er maar niet uit moeten trekken. Dus Beatrix slaat niet terug, Wilders is een verwend jochie aan het spelen die zijn zin wil n dat ene koekje moet hebben. CDA en VVD willen dat koekje ook, die doen dus lekker mee. Ik ben zeer verontwaardigd over de onbeschofte manier waarop Rutte en consorten dit spel spelen met de Koningin, de kamer en de kiezers. Puberaal gedrag in de kamer, lekker puh zeggen, tjonge, wat een niveau... En nu niet op links afgeven jongens en meisjes hier! Zowel D66 (eigenlijk niet echt links) Groenlinks, SP en PvdA willen gerust samenwerken met partijen als de CDA en VVD. Zij zien in dat als je dit land wil besturen dat je partijen zowel links als rechts nodig hebt, en dat je er samen uit moet zien te komen. CDA en VVD willen dit nu absoluut niet. En dat zie ik als voorbeeld voor rigide denken, antwoorden als pubers, dogma's gebruiken om je 'tegenstanders' weg te zetten. Heb er één woord voor: Bah!

2 Reacties
demoocraat
demoocraat7 sep. 2010 - 21:40

Kikker het spijt me maar je vergeet een belangrijke zoniet belangrijkste schakel: opstappen van Klink Ook ik ben geen groot bewonderaar van Wilders, maar kan mij wel voorstellen dat het vertrouwen tot een nulpunt is gedaald als je onderhandelingspartner een dergelijke brief opstelt. Onverstandig van Klink immers hij had samen met overige 'dissidenten' eenvoudig een akkoord kunnen torpederen op het congres. Netto resultaat nu is dat de slagkracht van de drie dissidenten nog maar 66% is van wat hij was (waarbij ik gemakshalve uitga van een uniforme verdeling). Met het wegvallen van Klink is (bezien vanuit Wilders) de vertrouwensrelatie hersteld, lijkt mij gezien de democratische verhouding logisch dat onderhandeling wordt voortgezet. Uiteindelijk heeft Klink door zijn opstappen in de loop van maandag voor de wanorder gezorgd, immers wat hadden Wilders, Verhagen en Rutte indien zij beschikte over de kennis ontrent opstappen dan geadviseerd aan Bea ? Hoogstwaarschijnlijk doorgaan!

JoopSchouten
JoopSchouten7 sep. 2010 - 21:40

Top.

[verwijderd]
[verwijderd]7 sep. 2010 - 21:40

Zuur, zuur, zuur links Nederland. Het hele leven is een spel. En Mevrouw van Amsberg speelt dat spel gewoon mee. Ze kon namelijk niks meer met de eerdere adviezen die zij had gekregen omdat gisterenmorgen er zich nieuwe feiten voordeden. Op het eind van de dag (of anders morgen) wordt Ivo Opstelten gewoon weer informateur en gaat het rechtse spel gewoon door. Cohen, Pechtold en Halsema kunnen op hun kop gaan staan of proberen om nog meer te stoken, dat rechtse kabinet komt er. De afkeer tegen links van VVD, CDA en PVV wordt zo alleen maar groter. Rutte 1 is slechts nog een kwestie van tijd!

1 Reactie
Klaas2
Klaas27 sep. 2010 - 21:40

---[De afkeer tegen links van VVD, CDA en PVV wordt zo alleen maar groter.]---- Ik kan me bij een nog grotere afkeer van "links" (dit is iedereen die de PVV een gevaarlijke club vindt) van de PVV niets voorstellen. Mij lijkt dat een nog grotere afkeer alleen maar een buiten-parlementaire betekenis kan hebben. Misschien moet dat dan maar gebeuren, dan is de PVV driekwart van haar aanhang kwijt.

[verwijderd]
[verwijderd]7 sep. 2010 - 21:40

De kop boven het artikel slaat nergens op! De majesteit kon niet anders. Nog tijdens haar informatieronde veranderde onze geblondeerde politicus weer eens van mening, waar vervolgens Rutte en Verhagen zich bij aansloten. Daarmee waren de adviezen die ze had ontvangen achterhaald en kon ze daar niet meer mee uit de voeten. Maar op grond daarvan kon ze moeilijk op eigen houtje ineens afwijken van eerder ontvangen adviezen. Dus was een nieuwe informatieronde onvermijdelijk. Dat heeft niets met terugslaan te maken. Het kost mij moeite om het uit de vingers te krijgen maar volgens mij krijgt JOOP zo toch wel erg een linkse Telegraafuitstraling. Jammer!

1 Reactie
Klaas2
Klaas27 sep. 2010 - 21:40

---[Dus was een nieuwe informatieronde onvermijdelijk.]--- Lijkt mij een uitstekende interpretatie van het handelen van het staatshoofd.

[verwijderd]
[verwijderd]7 sep. 2010 - 21:40

Ik denk dat in deze rommelige situatie van de formatie heel duidelijk is geworden waarom we hier in Nederland zeer snel moeten overstappen naar een ceremonieel koningschap en liever nog een gekozen staatshoofd. Het is duidelijk dat Beatrix, Bea voor vrienden maar niemand schijnt haar zo te noemen - al constateer ik met wonderlijke verbazing dat de SP-ers hier haar zo aanspreken of met " de majesteit'-, met de beperkte staatsrechtelijke middelen die ze heeft de formatie heeft proberen te sturen om niet te spreken van haar niet zichtbare invloed binnen de Haagse politiek en het Nederlandse bedrijfsleven die zij ongetwijfeld heeft aangewend. Hiermee heeft zij het beeld dat het koningshuis de afgelopen 30 jaar zorgvuldig via PR heeft opgebouwd nml een onpartijdig symbool dat alle Nederlanders verenigd, op losse schroeven gezet. Dat Joop hier kopt met het gechargeerde " Bea slaat terug" spreekt wat dat betreft boekdelen. Dit lijkt dus het juiste moment om de rol van het koningshuis ter discussie te stellen want binnen korte tijd krijgen we in plaats van de stabiele en autoritaire Beatrix de onnavolgbare Wim Lex. In de huidige politieke en staatsrechtelijke situatie zijn we dan in ieder geval verzekerd van een "bananen monarchie". Lachen wordt het wel! http://www.youtube.com/watch?v=yVwG3FT0lwM

3 Reacties
Klaas2
Klaas27 sep. 2010 - 21:40

--[constateer ik met wonderlijke verbazing dat de SP-ers hier haar zo aanspreken of met " de majesteit'-]--- Het een refereert naar de persoon, het ander naar het grondwettelijke instituut

JanB2
JanB27 sep. 2010 - 21:40

Moet de koningin eraan geloven omdat jij je zin niet meteen krijgt? Kijk liever naar het puberale spelletje van de rechtse hoofdrolspelers en de strategische blunders van de PvdA waardoor de huidige puinhoop is ontstaan. Dat alleen van het staatshoofd nog wijsheid te verwachten valt in deze mag een deel van de politiek zichzelf zwaar aanrekenen.

Groeneinkt
Groeneinkt7 sep. 2010 - 21:40

Het is wonderlijk om te zien hoe snel het rechtse roeptoeter gedeelte van de bevolking zich tegen de koningin heeft gekeerd. Van onpartijdig symbool van het land is ze verandert in een schimmig, links en onwillig figuur die achter de schermen al haar invloed gebruikt om de formatie naar haar hand te zetten. Dit heeft natuurlijk niets met de werkelijkheid te maken, en laat zien hoe fundamenteel ontevreden deze mensen zijn, hoezeer ze het niet dulden om ook maar een strobreed in de weg gelegen te worden. Ze kunnen er niet tegen dat hun favoriete coalitie niet onmiddelijk doorgesluisd word naar de Trêveszaal. Dus is ieder oponthoud nu de schuld van 'mastodonten' en 'linkse vazallen' en een reden om tot ontbinding van de monarchie te roepen. Het zal wel typerend de constant ongeduldige tijd waarin we leven. Instant gratification slaat nu niet alleen meer op dingen als opwarm maaltijden maar ook op politieke besluitvorming. Het is tekenend ook om te zien hoe dwingend de 'rechtse' opinie is, dat het werkelijk een debat aan het worden is in deze termen. Joop gaat er ook in mee met een kop als die hierboven.

[verwijderd]
[verwijderd]7 sep. 2010 - 21:40

@ Amarinde Citaat: "Ik kan echt niet begrijpen dat mensen met een beetje verstand voorstander zijn en ook nog stemmen op een dictator want op geen enkele andere manier kun je beweging Wilders met zijn marionetjes noemen." Ook ik kan niet begrijpen wat de echte beweegredenen van mensen zijn om op een dictator te stemmen die de macht in handen heeft en wil houden, die iedereen schoffeert die het niet met hem eens is, die zijn eigen haat en vooroordeel voor het landsbelang laat gaan, die te laf is om regeringsverantwoordelijkheid te nemen, die de risee van Nederland in het buitenland is - op Denemarken en Zwitserland na, waarmee Rutte en Wilders zich zo graag vergelijken om zich te rechtvaardigen - en erger 3,5 miljoen Nederlandse kiezers "demoniseert" buiten de 1 miljoen moslims die hij al "demoniseerde". Let wel! Het woord 'demoniseren' heb ik tussen aanhalingstekens gezet omdat het woord uit de koker van Geert Wilders komt en door hem wordt gebruikt om zichzelf te slachtofferen.

1 Reactie
ErwinB2
ErwinB27 sep. 2010 - 21:40

Het is maar net hoe je politiek bekijkt: Als je resultaat gericht bent is een dictator heel makkelijk. "Mohamed el Gewoni" in Irak vond Saddam Houssein ook prima. Zolang de dictator er maar voor jouw is! Je stopt alles in hokjes, labelt alles 'goed' en 'fout' en hangt alles wat 'fout' is aan de groep waar je niet bij hoort. Dan zit jezelf altijd goed, hoef je geen verantwoording afleggen, en kun je lekker afgeven op 'de anderen'. En als er iets gebeurt wat eigenlijk niet kan? Dan kijk je toch even weg of zegt dat het hun eigen schuld is. Mensen zijn hele nare wezens als hun eigen belang in het geding komt of als ze iets moeten delen.

[verwijderd]
[verwijderd]7 sep. 2010 - 21:40

9/11 zal meer duidelijk maken dan de formele formatieronde van Tjeenk Willink.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten7 sep. 2010 - 21:40

Ssshhhht. Geen slapende honden wakker maken! Straks houd 'hij' zich in.

[verwijderd]
[verwijderd]7 sep. 2010 - 21:40

Een PvdA-er in hart en nieren gaat zich buigen over de mogelijkheden van een rechts kabinet. Even denken .. wat zal zijn analyse zijn ??

2 Reacties
loech
loech7 sep. 2010 - 21:40

Beste, de heer TW is eerder al als informateur gekozen omdat hij geacht wordt boven de partijen te staan. Laten we dus ook ten eerste kijken naar zijn post (v-pr. der Raad v State) en daarna naar zijn partijlidmaadschap. Hij is niet als fractielid, partijleider oid actief in de politiek uit naam van de PvdA. eenieder staat het in dit land ook vrij ongeacht zijn functie een politieke overtuiging dan wel partij-affiliatie te koesteren, inclusief de v-pr der Raad v State. Het enige wat men de koningin nu toe kan dichten uitgaande van haar keuze dhr TW te benoemen (ipv het schrijven van een akkoords-proeve door dhr Rutte) is dat zij niet met haar staatsrechtelijke functie laat sollen. Dat dhr Rutte, Verhagen en Wilders al tijdens de adviesronde de volgende stappen ondernamen is dus simpelweg niet netjes. Dat ze dit buiten de media om doen was te verwachten (gezien de nieuwe situatie door de draai van Wilders). Maar enige mate van terughoudendheid had gesproken voor fatsoen van de drie heren. Bovendien is het niet te verwachten dat de coalitie+gedoogbesprekingen teneinde Bruin 1 te bereiken op enigerlei wijze door dhr TW zullen worden gedwarsboomd. Vanuit dit oogpunt begrijp ik al die verbolgen reacties niet op het benoemen van dhr TW. Ja, hij is PvdA lid, echter hij staat ver genoeg boven de partijen en neemt zichzelf, zijn functie en verantwoordelijkheid serieus om ordentelijk met de gegeven situatie om te kunnen springen. Beste Joop-ers ik hoop dat wij onszelf en elkaar ook serieus genoeg kunnen nemen en dus zonder oppervlakkige verongelijktheid met elkaar kunnen discussieeren

fjacobse
fjacobse7 sep. 2010 - 21:40

--- Even denken .. wat zal zijn analyse zijn ??--- Links staat aan alle kanten schaakmat.

Klaas2
Klaas27 sep. 2010 - 21:40

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen steunt, net als VVD-leider Mark Rutte, de benoeming van informateur Herman Tjeenk Willink voor een tussenstap in de kabinetsformatie. http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1417224.ece/Verhagen_tussenstap_Tjeenk_Willink_is_prima

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten7 sep. 2010 - 21:40

'....een tussenstap in de kabinetsformatie.'... Ik zie het als een Pro Forma actie Rouane. Een stap vooruit en daarna weer twee achteruit ben ik bang voor.

DeDoper
DeDoper7 sep. 2010 - 21:40

Of de koningin dit nu wel of niet heeft gedaan om het te vertragen, of om kinderachtig Rutte op zijn vingers te tikken maakt niet uit, er is niets dat de koningin kan doen om Rutte 1 tegen te houden. En dat is maar goed ook, want er moet keihard gesneden worden en de VVD kandat als geen ander, die doen niet zo moeilijk als het gaat om de sociale zekerheid, waar overigens nog heel veel valt te halen. NL wordt er alleen maar beter van (behalve als je een crimineel of steuntrekker ben, in beide gevallen adviseer ik het zoeken van een baan) en met links wordt het gewoon niets, daar gaan weer miljarden in bodemloze subsidie putten. Nee rechts snijwerk is wat we nodig hebben in dit land en het ziet er naar uit dat het er gaat komen, no matter wat de koningen doet. Johan.

4 Reacties
Klaas2
Klaas27 sep. 2010 - 21:40

---[Nee rechts snijwerk is wat we nodig hebben in dit land]--- Jij wou het verkiezingsdebat nog eens overdoen?

jocheem67
jocheem677 sep. 2010 - 21:40

Ga jij lekker snijden, ga ik lekker emigreren. Hoog opgeleid, evenals vriendin. Gaan we ergens wonen waar de rede nog wel gewaardeerd wordt.

Irmaatje
Irmaatje7 sep. 2010 - 21:40

"NL wordt er alleen maar beter van (behalve als je een crimineel of steuntrekker ben, in beide gevallen adviseer ik het zoeken van een baan)" Hoe naief kun je zijn? Denk je nou werkelijk dat er 18 miljard kan worden bezuinigd op criminelen en steuntrekkers? Iedereen gaat inleveren, behalve de allerrijksten. De VVD en PVV gaan immers uit van het trickle down effect. Als je de rijken maar genoeg geld geeft dan druppelen er wellicht een paar euro's door naar de onderklasse. Bewezen foute gedachte, het enige wat die rijken doen is misbruik maken van de armoede en mensen dwingen om voor nog minder te werken. Verschil uitkering en loon niet genoeg? Wacht maar, straks mag je blij zijn als je de hoogte van een uitkering bij elkaar kunt werken. Veel werklozen betekent verlaging lonen. De bezuinigingen gaan iedereen fors raken, de allerarmsten het ergst. De mensen die er niets aan kunnen doen, die gehandicapt en/of ziek zijn. Uitkeringen omlaag, kosten omhoog. Ook u zult er echt op achteruit gaan, dat kan niet anders. De bonusclub, die gaan er op vooruit.

brynnar
brynnar7 sep. 2010 - 21:40

Rechts snijdt voornamelijk aan de onderkant. Het overgrote deel der Nederlanders zal dit gaan merken in de portemonnee en de koopkracht zal onder grote groepen dalen. Dat is niet echt bevorderlijk voor de economie. Daadwerkelijk snijden waar wat te halen valt op termijn, zoals de HRA gefaseerd over 30 jaar reduceren, is geen optie voor rechts. De villawijken moeten blijvend worden gesubsidieerd.

[verwijderd]
[verwijderd]7 sep. 2010 - 21:40

Toch blijft het vreemd da GL/PVdA/D66/SP gisteren in het debat uitmaken dat de Koningin is geschoffeerd. Daar heb ik Haar zelf eigenlijk helemaal niet over gehoord. Het had meer weg van een demagogische actie om Haar onder druk te zetten om "rechts" de oren te wassen. Nou, prima dan, komt TW even langs, dan zegt het Trio: Ja, we zien basis voor een rechts Kabinet. Gaan we morgen gewoon weer verder.

2 Reacties
Klaas2
Klaas27 sep. 2010 - 21:40

---[Daar heb ik Haar zelf eigenlijk helemaal niet over gehoord.]--- De Koningin zal nooit publiekelijk toegeven dat ze geschoffeerd is. De Koningin mijdt elke politieke betrokkenheid.

BillDuin
BillDuin7 sep. 2010 - 21:40

"Nou, prima dan, komt TW even langs, dan zegt het Trio: Ja, we zien basis voor een rechts Kabinet. Gaan we morgen gewoon weer verder' Heel juist opgemerkt, morgen gewoon weer verder.

UitDeDroom
UitDeDroom7 sep. 2010 - 21:40

Interessant te zien hoe opportunistisch linkse partijen en media zijn: ze vinden dat de koningin het maar wat lastig heeft met die rechtse partijen. Ach gossie .... Het duidelijkste symbool in Nederland van autocratie en oud geld wordt omarmd door wat zich progressief Nederland noemt om te helpen voorkomen dat er een kabinet komt dat net iets minder te weinig bezuinigt dan de eigen vrienden.

1 Reactie
Gelijkhebber
Gelijkhebber7 sep. 2010 - 21:40

Valt het je ook op dat links de twee k's van de drie conservatieve krachten heeft omarmd? Koning, Kerk en Kapitaal. Koning: Beatrix als argument tegen Wilders. Een republikeinse socialist neemt het in de kamer op voor het koningshuis. Kerk: Links -met name de PvdA - geeft alle ruimte aan religiebedrijvers. Sterker nog de religie wordt gezien als het instrument voor integratie. Resultaat: Geloofsfanatici krijgen greep op overheid en overheidsinstanties.

omaoeverloos
omaoeverloos7 sep. 2010 - 21:40

Grutjes, terwijl moeders druk bezig is gaat zoonlief door met onroerend-goedhandelaartje spelen. http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1417119.ece/Oranjes_willen_villa_s_bouwen_op_landgoed (ongelukkige foto trouwens, gezien de stand van de arm....)

4 Reacties
Winston2
Winston27 sep. 2010 - 21:40

En dat wordt dan de volgende...

Klaas2
Klaas27 sep. 2010 - 21:40

---[gezien de stand van de arm...]--- Zou dat iets verklaren?

Opinius
Opinius7 sep. 2010 - 21:40

in tijden van financiële crisis in je land ,en de bizarre bezuinigingen die veel mensen de nekslag zullen geven plemp je toch gewoon 3 villas neer van 7 miljoen per stuk. over (solidaire) " smaak " valt niet te twisten . toch? tja

Klaas2
Klaas27 sep. 2010 - 21:40

---[gezien de stand van de arm...]--- Wel eens de buitenlandse aanhang van Wilders gezien? http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/britse_neo_nazis_komen_wilders_steunen/

[verwijderd]
[verwijderd]7 sep. 2010 - 21:40

~[Volgens SP-leider Emile Roemer dreigt ze een figurant van de formatie te worden.]~ Laten we het hopen dat de majesteit een figurant wordt en dat eindelijk het parlement (in)formateurs gaat aanwijzen...

3 Reacties
shoarmabakker
shoarmabakker7 sep. 2010 - 21:40

Tsja, Emile kent die figurantenrol goed, dus Beatrix zal zeker luisteren ;-)

Klaas2
Klaas27 sep. 2010 - 21:40

---[Laten we het hopen dat de majesteit een figurant wordt en dat eindelijk het parlement (in)formateurs gaat aanwijzen... ]--- Het zijn D66 en GL die hier al jaren voor ijveren. Misschien dat de andere partijen na langdurig verzet nu hierin mee gaan.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa7 sep. 2010 - 21:40

Loyaal aan Nederland betekend loyaal aan de Konigin of werk het tegenwordig anders in Nederland? T''jongen jongenm. De rechter spreekt ook namens de Konigin, toch? of wil je graag dat de rechter straks namens Wilders gaat spreken?? Namensen wilders gaat de zetting open! zegt de rechter. Zo wil je het graag?! Wat een toestand in Marokko, sorry in Nederland.

Bernie2
Bernie27 sep. 2010 - 21:40

Beatrix is getergd over Rutte's handelen en begrijpelijk. De lichtgewicht staatsman-in-wording nam nogal een loopje met haar positie in deze. Zelfs nadat Trix de PM-wannabee van een nieuwe luier had voorzien bleef Mark roepen dat na deze (...) time-out de onderhandelingen voor Bruin1 gewoon geprolongeerd wordt. Wat mij betreft toont Beatrix een onvervalst staaltje leiderschap door Tjeenk Willink verdere formatiepogingen over 9/11 heen te laten tillen. Dan is Nederland getuige van de donkerbruine inspanningen van 'regeringspartner' Wilders, die op Ground Zero de moslims wereldwijd opnieuw gaat beledigen en schofferen. En zo deelnemer wordt van een veel groter anti-moslimfeest, waarin onder meer een psychopaat uit naam van zijn god een stapel korans zal gaan verbranden. Vervolgens zal het mij benieuwen of er -met name bij het CDA- niet nog veel meer dissidenten hun gezicht beschaamd zullen afkeren van deze trieste vertoning van machtsambities.

1 Reactie
Piranesi2
Piranesi27 sep. 2010 - 21:40

Vervolgens zal het mij benieuwen of er -met name bij het CDA- niet nog veel meer dissidenten hun gezicht beschaamd zullen afkeren van deze trieste vertoning van machtsambities. - - - - - - - - - Dat denk ik ook Bernie. Gisteren hebben alle CDA fractieleden Wilders na weken, maanden weer eens in het echt meegemaakt. Niet via de mond van Verhagen tijdens de laatste formatieronde. Niet via Klink. Wilders probeerde zich voor zijn doen in te houden maar zakte weer eens. En ach, dissidenten, daar heb ik het nog wel even over met Verhagen en Rutte. De gehele CDA fractie is al wekenlang intensief bezig met de formatie, intern enorm onder druk gezet door Verhagen en de vreselijke mastodonten, wel of geen verklaring tekenen, stond vrijdag buitenspel, mag dinsdag weer. En wat vindt Wilders het belangrijkst? New York. Continue wordt de CDA fractie plus schaduwleden geschoffeerd. Door Verhagen, Wilders en Rutte. Het kamerdebat liet de huidige afkeur nu al goed zien.

[verwijderd]
[verwijderd]7 sep. 2010 - 21:40

Horror scenario: Tjeenk Willink doet héél kalmpjes zijn rondjes, misschien zelf even een griepje inlassen. Wilders overschreeuwt zich vervolgens op za. 9/11. De maandag daarop: het CDA spat links en rechts uit elkaar. Beatrix en Links in polonaise.

4 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten7 sep. 2010 - 21:40

Goed gezien.

brynnar
brynnar7 sep. 2010 - 21:40

Horror scenario: Tjeenk Willink doet héél kalmpjes zijn rondjes, misschien zelf even een griepje inlassen. Wilders overschreeuwt zich vervolgens op za. 9/11. De maandag daarop: het CDA spat links en rechts uit elkaar, maar Verhagen weet op wederom geraffineerde wijze, onder druk van Geert, de laatste dissidenten de mond te snoeren. Geen moeite wordt bespaard om de sociaaldemocraten buiten de deur te houden. De toon is gezet: kritiek wordt niet getolereerd. Rechts Nederland juicht om de labiele regering die uiteindelijk na de zoveelste poging uiteindelijk ontstaat.

Bouwman2
Bouwman27 sep. 2010 - 21:40

Het is niet waar dat de Koningin links zou zijn of voor links zou kiezen. De Koningin beweegt niet, zij staat pal voor de Constitutie. Het is de bevolking die verschuift. De bevolking is op drift, de (weer)hanen willen regeren. Maar de Koningin is onveranderlijk het baken waarop je kunt vertrouwen. Zeker, de Koningin zal ook haar voorkeuren hebben, ik schat in dat ze meer in Job Cohen ziet dan in meneer Wilders die net zo ordinair is als zijn doos goedkope appelflappen. Maar ze zal dat nooit laten blijken, de doos wordt fageleverd bij een asielzoekerscentrum, als symbolische troost in barre tijden.

knoetje
knoetje7 sep. 2010 - 21:40

Vergeet het maar het is erdoor, het rechtse kabinet komt er.

Opinius
Opinius7 sep. 2010 - 21:40

Bruin komt er met en zonder koningin. De 3 stoten nu sneller door als voorheen. De werkelijke "formateur"in die 3 maanden is aldoor de slinkse Verhagen geweest. De andere aangewezen formateurs zaten er enkel voor de vorm,en niemand die het zag en het nog steeds niet ziet. Verhagen lijdt aan een zorgwekkende geslepen arrogantie,andere partijen bestonden van vorenafaan al niet. Voor een partij die zoveel stemmen verloren heeft is hij in staat om alles te sabboteren. De toenemende onbeschofte houding in de debatten gisteren waren schokkend . Dit allooi gaat ,terwijl anderen fracties aan het woord zijn. gewoon ponteficaal midden en dwars door de debatten demonstratief in het middenpad in de kamer apart vergaderen . Het woord van de anderen partijen interesseert hen niet,dit wordt overigens schaamteloos provocerend gedemonstreert door alle drie. Eentje ervan staat onverschillig achterin, en propt zich gulzig tussendoor wat bitterballen in de nek,die ook nog blijven steken. De mentaliteit van asociale straatjongeren zijn er niks bij. Er is geen enkel politiek noch parlementair niveau nog te bespeuren binnen vvd pvv cda. Het regeren,en de regeeraccoorden van dat stel rechtse waar : Rutte vindt dat daar de vingers mee afgelikt zullen worden " zijn niks meer dan van "Lik me mijn vestje !! zal hij bedoelen in dat verlengde gaat het het worden mensen ,arm arm nederland.

2 Reacties
meijerlahn
meijerlahn7 sep. 2010 - 21:40

"Dit allooi gaat ,terwijl anderen fracties aan het woord zijn. gewoon ponteficaal midden en dwars door de debatten demonstratief in het middenpad in de kamer apart vergaderen ." Helemaal mee eens. De hufterigheid en onfatsoen is de norm geworden in Nederland.

fjacobse
fjacobse7 sep. 2010 - 21:40

--- Het woord van de anderen partijen interesseert hen niet,dit wordt overigens schaamteloos provocerend gedemonstreert door alle drie.--- Heeft u Pechtold gisteren iets nieuws horen zeggen. En zo ja, wat dan? Als je 1 keer een debat luistert naar Pechtold dan kan je alle andere debatten net zo goed op een terras gaan zitten want dan mis je helemaal niks. Wilders is fout, Paars+ is the truth, the whole truth and nothing but the thruth. Dat zwamverhaal moet de Nederlandse kiezer nu al maandenlang aan horen. De hele campagne ging het nergens anders over, en na 9 juni is er helemaal niets veranderd. Ik begrijp het principe van de kracht van de herhaling, maar je kunt ook doorschieten. En als Rutte 4 keer Nee zegt tegen Paars+ dan gaat Pechtold bij de koningin langs, eist duidelijkheid van Rutte (hoe vaak moet Rutte zijn voorkeur voor een rechtse coalitie herhalen om door te dringen tot de grijze massa van Pechtold en Halsema) en spreekt wederom, alsof er helemaal niets gebeurd is, zijn voorkeur voor Paars+ uit. Dan kan ik er begrip voor hebben als er fractievoorzitters zijn die op een gegeven moment zeggen, we kennen de grammofoonplaat van Pechtold uit ons hoofd, laten we onze tijd nuttiger besteden. In die zin valt het eigenlijk te prijzen in Rutte en Verhagen dat men keurig netjes in de zaal bleef, in plaats van een biertje te gaan drinken op een terras op het Plein.

[verwijderd]
[verwijderd]7 sep. 2010 - 21:40

Hoe meer vertraging hoe beter Maart 2011 komt met rasse schreden dichterbij

1 Reactie
Klaas2
Klaas27 sep. 2010 - 21:40

Grappig is dat Wilders in New York zich zal moeten inhouden, wil de formatie niet mislukken. Als Wilders daar zijn gebruikelijke retoriek handhaaft is het gedaan met het rechtse kabinet. Het CDA, fractie en/of congres zal dan zeker tegenstemmen.

Winston2
Winston27 sep. 2010 - 21:40

Volgens mij heeft niet iedere PVV stemmer of VVD stemmer helemaal door hoe ernstig de uitlating van Mark Rutte was over het aankomend regeer- en gedoog-akkoord: het wordt er een waar rechts Nederland zijn vingers bij af zal likken... Als gewillige schapen laten zij zich naar de slachtbank leiden wanneer ik ze hoor gillen dat er wel streng bezuinigd *moet* worden en dat *iedereen* dat zal moeten voelen. Nog erger wordt het wanneer ik sommige ultra-rechtse PVV'ers hoor juichen wanneer een van hen voorstelt dat *alle* uitkeringen minstens 10% gekort moeten worden, met uitzondering van de AOW, want "die mensen hebben het verdiend..." Wat bedoelt Mark Rutte met "rechts Nederland" als hij zegt dat ze hun vingers gaan aflikken bij de akkoorden? Daarmee bedoelt hij degenen die verantwoordelijk zijn voor de crisis, de crisis die nu als excuus dient om rechtse plannen die al tijden op de plank liggen eindelijk erdoor te drukken. Paniek onder het volk wordt door de kapitalistische machthebbers altijd misbruikt voor dit soort doeleinden. De crisis- en Herstelwet is er al door, om maar iets te noemen. Een wet waarin de vastgoedsector meer vrijheden krijgt, de sector die verantwoordelijk is voor de meest schandalige fraude- en klokkenluiders-affaires. De grootste subsidie van allemaal, de HRA (en bespaar me de technische discussie over wat nu een subsidie, wat een belasting en wat whatever precies is), blijft overeind. Er zal niet of nauwelijks worden bezuinigd op defensie. Alles zal duurder worden, we weten al van de accijnzen, de boetes op verkeersovertredingen, de verhoogde belkosten en het OV. De bonussen stijgen ondertussen, bedrijven en banken publiceren winstcijfers alsof er geen crisis is... de onbeschaamdheid kent geen grenzen. De explosieve groei van onze gezamenlijke productiviteit is sinds de jaren 70 van de vorige eeuw naar een klein groepje stinkend rijke lui gegaan. Ons besteedbaar inkomen staat sinds die tijd nagenoeg stil, maar de productiviteit en de economie zijn wel exponentieel gegroeid. Al die tijd is deze crisis gecreëerd door de banken, multinationals en de regeringen die zij hebben gekocht. Het volk wordt gepakt, mededogen voor de zwakkeren wordt op een ijskoud laag pitje gezet en de werkelijke veroorzakers van de crisis blijven volledig buiten schot... Om te janken gewoon. Waarom accepteren de meeste kiezers dit allemaal? Waarom vindt men blijkbaar dat wij met zijn allen schuld zijn aan deze crisis? En waarom accepteert men zo gemakkelijk de door de neoliberale politieke elite voorgehouden zondebokken; de buitenlander, de Islam en zelfs het gepeupel als geheel? Waarom laten jullie, rechtse stemgerechtigden, het volk zo gemakkelijk naar de slachtbank leiden door de slagers? Waarom zijn jullie zo makkelijk te manipuleren en laten jullie je aandacht afleiden van jullie werkelijke vijand: de gevestigde *economische* elite. Dat je kwaad bent op de politiek is logisch. Maar niet omdat we te tolerant zijn geweest of omdat links de hele tijd Sinterklaas speelt (hoe kan dat ook als links al decennia niet meer aan de macht is geweest vraag ik je oprecht). Nee, omdat de politiek al die tijd aan de kant heeft gestaan van de echte vijand; de kapitalist en de macht van het kapitaal dat hij vertegenwoordigt. Een akkoord waar rechts Nederland zijn vingers bij aflikt... IJskoud krijg ik het ervan.

4 Reacties
deCuup2
deCuup27 sep. 2010 - 21:40

"akkoorden" het zijn maar woorden; naar het schijnt, gaan de onderhandelingen terug naar de hoofdlijnen. alle gepraat en actie dient alleen maar om te voorkomen dat de pvda in de regering komt

meijerlahn
meijerlahn7 sep. 2010 - 21:40

Hear, hear! Goed verhaal. Jammer dat een deel van Nederland ziende blind en horende doof is, niet zelf kan nadenken en niet door heeft hoe ze wordt geïndoctrineerd en gemanipuleerd.

JoopSchouten
JoopSchouten7 sep. 2010 - 21:40

HEAR, HEAR, HEAR. Duidelijker kan het niet gezegd worden. Nogmaals: HEAR, HEAR, HEAR. En Riko. Geef eens een inhoudelijk antwoord...

ErwinB2
ErwinB27 sep. 2010 - 21:40

Hear, hear!

jvanarkel
jvanarkel7 sep. 2010 - 21:40

Iemand ooit The Rise of Evil gezien? Herkenning? Ok laten we dan een keer op de inhoud gaan en de problemen oplossen waardoor er geen noodzaak is voor WIlders en de zijnen. En laten we daarna met een midden kabinet, letop midden dus niet links, verder gaan en geen extreem linkse en rechte zaken meer verdoezelen en voortaan direct ontzenuwen. En nogmaals midden kabinetten zijn sociaal dat is wat anders dan dat link sociaal noemt want die verwarren socialistisch met sociaal.

1 Reactie
Piranesi2
Piranesi27 sep. 2010 - 21:40

Die Welle Ook een bezienswaardige film. Trailer: http://www.cinema.nl/media/4177966/trailer-die-welle-van-dennis-gansel?related=cinema

[verwijderd]
[verwijderd]7 sep. 2010 - 21:40

Goed dat Verhagen en Rutte zo terughoudend en beleefd reageren op deze belediging door het staatshoofd. Nog even alle partijen langsgaan.... zou er misschien toch een kabinet SP-CU-PvdA-DierenPartij-SGP mogelijk zijn?? En Cohen mag even bij zijn partijgenoot Willink zeggen dat hij niet met de SP wil, en niet met de SGP, en niet een middenkabinet wil, en niet met het CDA wil, en niet met de Partij voor de Dieren wil, maar dat hij wel in het kabinet wil. Kansloze acties allemaal, en ondertussen praten Verhagen, Rutte en Wilders natuurlijk gewoon verder. Even een tafeltje reserveren in Des Indes en hoppa!

4 Reacties
BillDuin
BillDuin7 sep. 2010 - 21:40

"en niet een middenkabinet wil, en niet met het CDA wil' Gisteren wist hij te vertellen dat er nu wel over gepraat kan worden, gelukkig stelde Verhagen dat hij nu de boom in kan, er blijft slechts een rechtse coalitie over Peet en daar zullen we het mee moeten doen.

ReneeO
ReneeO7 sep. 2010 - 21:40

[...] Even een tafeltje reserveren in Des Indes en hoppa! [...] Tjonge wat een enthousiasme voor handje-klap- en achter(hotel)kamertjespolitiek! En ik altijd maar denken dat Wilders daar zo tegen was. Nou ja, zijn aanhang blijkbaar niet, dat maakt het een stuk gemakkelijker voor hem.

mees.
mees.7 sep. 2010 - 21:40

Zegt degene die van beledigen zijn dagelijkse bezigheid heeft gemaakt

mees.
mees.7 sep. 2010 - 21:40

Willink maakt wel even heel duidelijk dat de VVD,CDA en PVV niet weten hoe democratie werkt. Zij denken hun eigen weg te kunnen gaan zonder rekening te houden met wie dan ook. Ook de minderheid van de kamer,dus alle andere partijen moeten de gelegenheid krijgen zich uit te spreken. De drie partijen die een minderheidskabinet willen vormen denken zonder rekenschap te houden met alles en iedereen hun eigen weg te kunnen gaan zonder de regels te volgen die daarvoor gelden. Het zoveelste bewijs dat ze niets maar dan ook niets van staatsrecht begrijpen,vooral Wilders niet.

Hanvander Horst
Hanvander Horst7 sep. 2010 - 21:40

Ik ben het eens met alle bijdragen hieronder waarin bezwaar wordt gemaakt tegen al die godwins en al die vergelijkingen met het fascisme. Dat is helemaal nergens voor nodig. Ziehier Geert Wilders temidden van zijn aanhangers op een partijbijeenkomst van de PVV http://i38.tinypic.com/vwrf5l.jpg

3 Reacties
Winston2
Winston27 sep. 2010 - 21:40

:-))) Niet echt diplomatiek, maar wel erg :-))))

omaoeverloos
omaoeverloos7 sep. 2010 - 21:40

Geen Godwin? Ik zie daar toch duidelijk... snorretje...spuuglok...

JoopSchouten
JoopSchouten7 sep. 2010 - 21:40

Ha, ha, ha, ha, ha... Goeie Han!

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa7 sep. 2010 - 21:40

Duitsland heeft wel geleerd van haar Nazi-tijden, Nederland moet nog. Het geplande bezoek van Geert Wilders aan Duitsland op 2 oktober heeft een politiek slachtoffer geëist. Het omstreden Berlijnse raadslid René Stadtkewitz, op wiens initiatief Wilders zal spreken, is dinsdag uit de CDU-fractie gezet. Geert Wilders. ANPDe officiële reden voor het royement is Stadtkewitz' aankondiging een eigen partij op te richten. De anti-islamitische politicus lag al langer onder vuur vanwege zijn contacten met rechts-populisten. Als bestuurslid van de 'Burgerbeweging Pax Europa' verzette hij zich tegen de bouw van een moskee in Berlijn. Zijn uitnodiging voor Wilders was hem de afgelopen weken opnieuw op forse kritiek komen te staan, ook uit eigen rijen. Stadtkewitz weigerde echter de uitnodiging in te trekken. (ANP/CBR)

1 Reactie
brynnar
brynnar7 sep. 2010 - 21:40

Tje de Duitse christendemocraten hebben diezelfde fout eenmaal gemaakt en zijn door schande en schade wijsgeworden. Het is jammer dat hun Hollandse zielsverwanten die les nog moeten leren.

Elfje2
Elfje27 sep. 2010 - 21:40

Nu 9/11 nog, dan wil ik wel eens zien wat de impact is op het CDA. http://www.telegraaf.nl/binnenland/7591622/__CDU_er_uit_fractie_na_invitatie_Wilders__.html

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten7 sep. 2010 - 21:40

tnx.

JeMaVi
JeMaVi7 sep. 2010 - 21:40

Hoe zal de fractie van het CDA er uitzien, als zij ongeveer 6 ministers en 6 staatssecretarissen voor het door hen gewenste PVC kabinet hebben geleverd? Door hoeveel "dissidenten" zullen deze in de kamer worden vervangen?

1 Reactie
contra
contra7 sep. 2010 - 21:40

Laatste strohalm? Wel eens van fractiediscipline gehoord. Is van ale tijden en van alle partijen. De grote ex-roerganger Marijnissen heeft het uitgevonden.

paradoxical
paradoxical7 sep. 2010 - 21:40

De koningin kan niet anders dan de wil volgen van VVD, CDA en PVV. Dat weet ik, jullie weten dat, de koningin en de rest van Nederland. Slecht gekozen kop welke enkel laat zien dat de bedenken wereldvreemd is.

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen7 sep. 2010 - 21:40

Dat kan ze heel goed, sterker nog dat MOET ze. Beeidiging van Bruin 1 is in strijd met de ambtseed die ze heeft moeten uitspreken bij haar eigen beediging, en dat zal ze daarom moeten weigeren. Dat is de consequentie van haar belofte die ze aan ons heeft moeten doen om van ons staatshoofd te mogen worden. Ze kan dus niet kiezen, Bruin 1 komt er niet, anders ze breekt haar belofte aan het volk.

mees.
mees.7 sep. 2010 - 21:40

Rutte krijgt een keiharde sneer.... tjonge jonge,je zult maar zo te boek komen te staan dat je van staatsrecht en van het willen zijn van een minister president niets maar dan ook niets terecht brengt. Rutte,Wilders en Verhagen hebben het statshoofd in wezen keihard geschoffeerd

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa7 sep. 2010 - 21:40

Hallo mees, Met zijn bezuiningen plannen zie ik in hem een zakkenroller. Met zijn steun aan Wilders zie ik in hem een mede-wildeplasser tegen de rechtsstaat. Met zijn egoisme zie ik in hem een Bush.

Klaas2
Klaas27 sep. 2010 - 21:40

Het Wilders Dilemma in New York De sponsors van Wilders moet je zoeken in groepen mensen die worden toegesproken door Wilders op speciale bijeenkomsten waar geld voor hem wordt ingezameld. Enkele van die bijeenkomsten zijn bezocht door de pers. Het gaat om fundamentalistische Christenen en ook Joodse gemeenschappen. Wilders waarschuwt die mensen op een bepaalde toon voor de Islam, die toon is bedoeld om angst aan te jagen, en hij stelt zichzelf op als redder. Dit is de toon die, volgens mij, van hem wordt verwacht in New York, anders zullen zijn sponsors teleurgesteld zijn. Dan zullen ze zeggen: "Zie je wel, als hij in de regering komt heeft hij meel in de mond". Nederland hoopt op een andere toon, vooral Verhagen en Blekers die toch enig ethisch bewustzijn pretenderen te hebben, en VVD-ers zullen niet goed begrijpen waarom die man goed is voor Nederland. Met een beetje pech voor Wilders zullen er ook neo-nazi's aanwezig zijn om hem aan te moedigen. In tegenstelling tot veel plaatsen in Europa zijn in Amerika neo-nazi's niet verboden.

5 Reacties
Winston2
Winston27 sep. 2010 - 21:40

Ik vrees dat dit dilemma voor Wilders geen dilemma zal zijn... Ik denk dat hij gewoon alles gaat gillen wat hij wil in New York, en dat de beoogde gedoog-partners VVD en CDA het allemaal, na wat gemor voor de bühne, zullen slikken als zoete koek. Dat is hun opstelling tot nog toe geweest en ik zie geen aanleiding om te geloven dat daar binnenkort verandering in komt... Je beschrijft iets dat inderdaad een dilemma zou moeten zijn...

JoopSchouten
JoopSchouten7 sep. 2010 - 21:40

Ik zou die sponsoren en vrinden wel eens op een rijtje willen zien. Joop.nl ?

ErwinB2
ErwinB27 sep. 2010 - 21:40

Ik denk dat hij daar alleen maar meer los gaat, aangezien hij vind dat hij zo ontzettend gelijk heeft. En dat hij meedoet aan de regering hier, sterkt hem alleen maar. Er is maar één mening, en dat is zijn mening, dus voor hem bestaan er geen dilemma's ben ik bang voor...

omaoeverloos
omaoeverloos7 sep. 2010 - 21:40

"Het gaat om fundamentalistische Christenen en ook Joodse gemeenschappen." "Met een beetje pech voor Wilders zullen er ook neo-nazi's aanwezig zijn om hem aan te moedigen. " Toe maar, Joden en Neo-Nazi's schouder aan schouder. Misschien zijn er ook nog wat Maoisten of Stalinisten te vinden.

contra
contra7 sep. 2010 - 21:40

Eens. Als VVD'er zal ik ook kritisch kijken en luisteren wat GW in NY te berde gaat brengen. Een prima lakmoesproef voor het potentiele VVD/CDA kabinet. Als GW daar over de scheef gaat lijkt het me voor Rutte en Verhagen ook geen optie om door te onderhandelen met de PVV. Ben je alleen niet bang dat ze (Rutte & Verhagen) al te ver zijn gegaan en dat een eventueel staken van de onderhandelingen daardoor geen optie meer is?

mees.
mees.7 sep. 2010 - 21:40

Als iets in de kamer tijdens een debat wordt gezegd is het nog niet zo dat het dan ook te herleiden is voor het proces. De fractievoorzitters moeten allemaal hun woordje kunnen doen en uitleggen hoe en waarom. (Alle verkozen volksvertegenwoordigers zijn partij....niet alleen Rutte,Verhagen en Wilders dus) Als iets gezegd wordt in de kamer staat het nog niet op papier voor de koningin waardoor het formatieproces later puntgewijs te herleiden is. Dat kan dus alleen maar door een formateur gedaan die alle fractieleiders afzonderlijk spreekt en hun wensen hoort. Dat komt op papier te staan en dan pas kunnen er weer verdere stappen ondernomen door de koningin. Het is wel duidelijk. Rutte,Verhagen en Wilders weten dus echt niet hoe het hoort,ik schaam me diep voor mensen als deze drie die straks ons land moeten gaan leiden en werkelijk geen weet hebben van het staatsrecht.

2 Reacties
rgeurtsen
rgeurtsen7 sep. 2010 - 21:40

beste Mees, het kan zijn dat ik het mis heb, maar ik ben vrij zeker. iedereen die hier spreekt van Staatsrecht liegt of heeft geen verstand van zaken. Rodnom deze fase van kabinets-vorming ligt niets vast in wetgeving, grondwet, of wat dan ook. Hier is sprake van ongeschreven regels, die maatschappelijk gezien ter discussie staan maar waaraan uit angst voor de rol (imago) van de monarchie aan vast gehouden wordt. Dat die ongeschreven regels wel relevantie hebben is omdat de 'Koning' deel uit maakt van de regering. Dat het volk dat ook weer niet wil, of niet interesseert doet er niet toe. Dat Rutte en Wilders in de ogen van velen in de richting van de Koningin onbeschoft zijn en Verhagen een ambitieuze, machtswellustige, destructieve en vooral conservatieve politicus, die als het erop aan komt geen maat kan houden, daar kan ik me wel wat bij voorstellen.

rob512
rob5127 sep. 2010 - 21:40

Er is niets zo soepel in dit land als het Staatsrecht. Je kunt er altijd en overal alle kanten mee op. Alles is goed zolang de meerderheid van de Kamer er geen probleem in ziet. En dat de rol van de majesteit ( alleen het woord al ) na deze formatie is voortaan van geen betekenis meer is vind ik alleen maar een goede zaak.

LastShadowPuppet
LastShadowPuppet7 sep. 2010 - 21:40

Wedden dat Wilders zaterdag gewoon een voor zijn doen gematigd verhaal zal afsteken in New York? Hij lacht zich de ballen uit de broek om die media die dit onderwerp al wekenlang op de agenda hebben en opkloppen tot ongekende proporties. Remember Fitna! Ook die soep werd uiteindelijk lang niet zo heet gegeten als ie werd opgediend. Sterker nog: hij werd al lauwwarm opgediend! Door zaterdag zich een beetje in te houden haalt ie zijn criticasters weer een hoop wind uit de zeilen, en slaat ie een goed figuur bij Verhagen en Rutte.

3 Reacties
Klaas2
Klaas27 sep. 2010 - 21:40

---[Remember Fitna! Ook die soep werd uiteindelijk lang niet zo heet gegeten als ie werd opgediend. Sterker nog: hij werd al lauwwarm opgediend!]--- Fitna was een grote deceptie, de film was beledigend genoeg, tot aan het verscheuren van de Koran toe. Erger kun je het bijna niet maken. Het waren de Moslims, hun zelfbeheersing, nagenoeg wereldwijd die het tot een deceptie voor Wilders maakte. Maar daar hoor je hem en zijn aanhang niet meer over. Beetje flauw, maar wel voorspelbaar.

marit2
marit27 sep. 2010 - 21:40

Dat vermoeden heb ik ook en als hij toch met losse flodders gaat schieten, dan zal een deel van de CDA fractie zich niet aan deze PVC coalitie willen uitleveren. Ben een overtuigd tegenstander van deze PVC club, maar eigenlijk hoop ik dat het toch door gaat. We zien dan wel wat het ons land brengt. M.i. weinig goeds en dan komt hopelijk de massa van de mensen erachter dat ze hun stem verkeerd gebruikt hebben. Geerst zal bijna al zijn soc./econ. programma hebben ingeleverd, alleen maar om de angst voor moslims verder op te kunnen voeren.

ReneeO
ReneeO7 sep. 2010 - 21:40

Dat denk ik niet, de mensen die daar komen protesteren zijn superfanatiek, die kan hij natuurlijk niet teleurstellen. Het zal van dik-hout-zaagt-men-xenofobe planken gaan. En wat hij ook zal zeggen, het zal door de heren Rutte en Verhagen afgedaan worden met: 'We agreed to disagree'. Wilders kan zijn gang gaan.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa7 sep. 2010 - 21:40

Alarm. De Amerikanen hebben het voortouw genomen om alvast de economische activiteiten in Nederland terug te brengen. Organon trok zich uit Oss terug en nog velen zullen binnenkort volgen. Het wachten is op bedrijven als Sabic en ARAMCO. . Nederland is voor 70% afhankelijk van de handel met het buitenland en als er een rechtse regering komt, gaan Nederland richting Griekenland.

2 Reacties
BillDuin
BillDuin7 sep. 2010 - 21:40

En dat is allemaal de schuld van het aankomende rechtse kabinet?

martinusblystra
martinusblystra7 sep. 2010 - 21:40

Ik zal het allemaal met de grootste belangstelling volgen. "Nederland is een welvarend land met een open economie, die zwaar leunt op buitenlandse handel. De economie wordt getypeerd door stabiele verhoudingen, gematigde inflatie, een gezond financieel beleid en door zijn belangrijke rol als Europese transportader. Voedselverwerking, chemie, olieraffinage en de fabricage van elektrische apparaten zijn de belangrijkste industriële activiteiten. In de intensieve, gemechaniseerde land- en tuinbouw werkt weliswaar slechts 4% van de Nederlandse beroepsbevolking, maar er worden door de sector enorme hoeveelheden voedsel voor de voedselverwerkingsindustrie en de uitvoer geproduceerd. Na de Verenigde Staten en Frankrijk is Nederland het derde uitvoerland op het gebied van land- en tuinbouwproducten. Over de gehele linie bekeken is Nederland ongeveer de tiende economie van de wereld, na de landen zoals Verenigde Staten, Japan en Duitsland". Bron Wikipedia. Het zal zwaar veranderen let op mij woorden.

JanB2
JanB27 sep. 2010 - 21:40

Als PVC er komt dan begint de premier al beschadigd aan de rit. Rutte, je bent er niet geschikt voor. Je hebt het gewoon niet.

1 Reactie
meijerlahn
meijerlahn7 sep. 2010 - 21:40

Inderdaad. Wat een armoe in Nederland. Dit is al de tweede op rij die het niet heeft.

JoopSchouten
JoopSchouten7 sep. 2010 - 21:40

Ad Koppejan: 'Als de komende kabinetsperiode net zo bizar verloopt als de formatie die er aan voorafging, dan beloofd dat weinig goeds voor de toekomst.' less than a minute ago via web adkoppejan Bron: http://www.trouw.nl/nieuws/politiek/article3199407.ece/_Twee_gaten_dichten_in_formatie_.html

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods7 sep. 2010 - 21:40

+++ http://www.trouw.nl/nieuws/politiek/article3199407.ece/_Twee_gaten_dichten_in_formatie_.html +++ >>> Wauw! Dat was zelfs een tweet van Koppejan! Dat biedt weer hoop...

HenkJansen2
HenkJansen27 sep. 2010 - 21:40

pfffffft, kwalijk, koningin geschoffeerd..... wat een grote woorden weer van de politici die aan de kant staan. Het verlies is nog niet verwerkt. Ontwikkelingen gaan soms sneller en halen af en toe de 'actualiteit' in. Dit was ook nu het geval. Ik ben juist blij dat de rechtse partijen zulke voortvarentheid willen, want het duurt allemaal weer veels te lang. Onderhandelen over Paars was al 2 weken verspilling en nu dit. Laat ze toch gewoon verder praten... daar gaat Bea ook niets meer aan veranderen.

4 Reacties
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods7 sep. 2010 - 21:40

+++ Onderhandelen over Paars was al 2 weken verspilling en nu dit. +++ Excuse me? Paars Plus-onderhandelingen waren nodig omdat de eerste informatie over rechts mislukte.

krid58
krid587 sep. 2010 - 21:40

Ja Henk, Kijk dat is nu net het probleem met deze drie rechtse rakkers: wat de regels en procedures zijn maakt hen geen kont uit, wij doen toch wel lekker wat we willen: niet formeren, wel formeren, of toch niet, oh toch wel. Sorry, maar het gaat om de vorming van de REGERING voor een LAND. Dan kan je niet als eens tel kleuters zeggen: ja, nee, toch ja,.. Halsema had daarom een zeer terechte vraag aan Opstelten: waarom is de rechtse formatie niet gelukt en waarom zou die formatie NIET doorgezet moeten worden? Of je nu voor of tegen een rechts kabinet bent, je wilt in ieder geval dat het enige stabiliteit heeft en ook een beetje consistentie. Tot nu toe hebben de drie rechtse rakker absoluut GEEN demonstratie gegeven deze eigenschappen te bezitten. En dat is een kwalijke zaak. De vorming van het kabinet is een serieuze zaak, geen soap!

mees.
mees.7 sep. 2010 - 21:40

De koningin heeft een rol in dit gedeelte van het politieke proces.... Bent u nou gek of denkt u dat zomaar te kunnen afschaffen als het u uitkomt? Dit gedrag zegt toch meer dan genoeg,lak aan regels,lak aan beschaafdheid,lak aan het politieke proces dat doorlopen moet worden. Denkt u nou echt dat het zo kan zijn dat bijvoorbeeld een Wilders om mediaaandacht de ene minuut in zo'n proces dit kan roepen en de andere minuut totaal iets anders zonder het proces dat afgehandeld moet worden te respecteren?Dat hij alles en iedereen naar zijn pijpen kan laten dansen? Dat is nu dus ook zo pijnlijk te aanschouwen dat we dit met ons allen gewoon hebben toegelaten. Dat is dus wat hij voortdurend doet en dat is ook wat we nu in alle pijnlijkheid zien,zelfs Rutte en Verhagen weten niet eens meer wat de regels zijn. Wat een tijd leven we in....het is om je diep voor te schamen

Opinius
Opinius7 sep. 2010 - 21:40

ja vooral rechts heeft de boel opgehouden en wel al 3 maanden. hou toch op ,2 weken daarin is er slechts gekeken naar andere mogelijkheden,als volstrekt drammend rechts,elke infor,en formateur gaf de pijp aan maarten ,want verhagen formeerde (achter de coulissen).de rotte appel steeds ,die een eerder val op zijn geweten had ,daar was ie ook al zo goed in "dubbele agenda's" dienen . enge man. ik hoop dat hij snel bezwijkt aan een uitputtingsslag.

fjacobse
fjacobse7 sep. 2010 - 21:40

Waar een ferme wil is, is een weg.

3 Reacties
Klaas2
Klaas27 sep. 2010 - 21:40

Juist, dat zeggen wij de hele tijd tegen elkaar.

Peter502
Peter5027 sep. 2010 - 21:40

Het probleem is echter dat er meerdere ferme willen zijn, met meerdere wegen :)))

Piranesi2
Piranesi27 sep. 2010 - 21:40

Waar een ferme wil is, is een weg. - - - - - - - - Een slak op de goede weg, wint het van een haas op de verkeerde weg.

[verwijderd]
[verwijderd]7 sep. 2010 - 21:40

VVD-leider Mark Rutte is niet bezorgd over zijn geloofwaardigheid. Rutte ziet zichzelf als het 'levende voorbeeld' van iemand die hoogtepunten en diepe dalen heeft gekend, maar daar altijd weer uit komt. Dat mag privé het geval zijn en dat mag Mark ook privé..maar NIET als MP. Hij is echt ongeschikt.

2 Reacties
Opinius
Opinius7 sep. 2010 - 21:40

het priveleven van Rutte interesseert mij de bonen ,net zo min als dat van wilders uit die zijn "vorming". Andermans priveleven interesseert ook hun de bonen niet. waar groeperingen onder zijn die zij het liefst deporteren ,of het brood uit de mond halen. Mensen uit onze samenleving die zij willens en wetens hun dalen verder en dieper in trappen,en wel zo waar ze nooit meer uit komen. Daar lik je je toch gewoon triomfantelijk rechts je vingers bij af. als je dat kunt heb je nooit écht in welk dal gezeten ook ,simpel zat.

mees.
mees.7 sep. 2010 - 21:40

Vind ik ook....iemand die roept tijdens het klappen van de formatie "RECHTS NEDERLAND ZOU ZIJN VINGERS ER BIJ AFLIKKEN " is geen premier van alle Nederlanders.

[verwijderd]
[verwijderd]7 sep. 2010 - 21:40

Rutte bij Willink. Willink: "Wilt u nog thee?". Rutte: "Sorry, waar gaat dit over?". Willink: "De Majesteit wil dat we nog een allerlaatste keer kijken of de PvdA ook mee kan doen". Rutte: "Cohen wil niet". Stilte. Slurp. Slurp. Stilte. Rutte: "Kan ik nu weer gewoon verder gaan met formeren?".

3 Reacties
mees.
mees.7 sep. 2010 - 21:40

Deze reaktie zegt veel over uzelf. Wellicht zou zo uw werkwijze zijn dat u anderen daar van verdenkt. Op u is een mooi gezegde van toepassing. "Met een idioot valt niet te discussieren,hij haalt je neer tot op zijn niveau en daar verslaat hij je op ervaring"

meijerlahn
meijerlahn7 sep. 2010 - 21:40

Uw reacties beginnen arrogante en bizarre vormen aan te nemen.

Klaas2
Klaas27 sep. 2010 - 21:40

---[Rutte: "Kan ik nu weer gewoon verder gaan met formeren?". ]--- Nee, dat kan niet, Wilders wil naar New York

mees.
mees.7 sep. 2010 - 21:40

Toelichting informateur Tjeenk Willink 8 september 2010 http://www.kabinetsformatie2010.nl/Actueel/Video/Toelichting_informateur_Tjeenk_Willink_8_september_2010 Zo gaat deze formatie de geschiedenis ook in,voor iedereen is het later terug te zien en te lezen hoe regels geschonden zijn.

3 Reacties
Piranesi2
Piranesi27 sep. 2010 - 21:40

Mees, bedankt voor de link. Rutte is nog in afwachting van de versie met begeleidende plaatjes. Dit gaat hem wat snel.

Amarinde
Amarinde7 sep. 2010 - 21:40

Inderdaad een gewaarschuwd men telt voor II

Opinius
Opinius7 sep. 2010 - 21:40

Mees ...kunnen terug zien hoe deze regels geschonden zijn" .......omdat het KâN ! dat zegt iets over onze onverschillige samenleving en haar politieke leiders. alles verliest en verloor al langer zoveel wetten en ethische afspraken volledig uit het oog. het oog is gericht op scoren,..de mens telt niet noch menselijke afspraken ooit. dat is wat de geschiedenis later vooral kan zeggen over deze periode ,hopelijk stelt Nederland zich daarin tijdig bij. terug naar afspraken en fatsoen!

[verwijderd]
[verwijderd]7 sep. 2010 - 21:40

Dat schofferen van de koningin is onzin. Toen Rutte bij de koningin zijn advies uitbracht wist hij nog niet dat Wilders de volgende dag zou zeggen dat hij toch door wil. Het was inderdaad beter geweest als Wilders hier een dagje eerder mee kwam.

1 Reactie
Opinius
Opinius7 sep. 2010 - 21:40

leuk naief gedacht,..tuurlijk wist hij dat wel dat wilders de volgende dag weer wilde. hahaha,.dát is het hem nu juist ,dit spel wat die 3 nu al 3 maanden aan het doen zijn.

mees.
mees.7 sep. 2010 - 21:40

Dit is waar Wilders tegen gaat protesteren. En van zo'n partij willen de VVD en het CDA gedoogsteun. Kijk het eens helemaal uit en schaam je dan dat iemand uit ons land mee doet aan die haatzaaierij. Het is pure hetze,vindt het ronduit gevaarlijk hoe mensen tegen moslims worden opgezet door een stel haatzaaiers,Wilders voorop. Vrees voor anti-moskee stemming in VS http://nieuwsuur.nl/video/183430-vrees-voor-antimoskee-stemming-in-vs.html

1 Reactie
matrix2
matrix27 sep. 2010 - 21:40

Ik had toch echt gehoopt dat nieuwsuur een ietwat minder links politiek geluid zou laten horen. Tot mijn verbazing was dit helemaal niet het geval. Geen enkele kritische vraag terwijl daar genoeg aanleiding voor is. Financiering, extreme uitlatingen van Rauf etc. etc. Dit is de journalistiek onwaardig en verspilling van belastinggeld als je het mij vraagt. Pauw en Witteman waren wel verassend bezig door een moslimextremist uit te nodigen. De gelaatsuitdrukkingen van La Halsema waren geniaal. De afkeer droop van haar gezicht bij het horen van zoveel domheid.

FritsFransen
FritsFransen7 sep. 2010 - 21:40

Realiseert men zich wel dat Geert Wilders de eerste - sinds de bezetting (40-45) - (mede-)bestuurder van dit land wordt die geen verantwoording behoeft af te leggen voor zijn daden? Daar kijken mijn nieuwe landgenoten wel erg van op! En ik kan uit eerste hand wel zeggen dat het imago van Nederland, na de karate-trap van Nigel de Jong, nu nog meer door het rare optreden van de PVV en het tolereren ervan door de twee andere partijen, door dat vreemde gedoe er niet beter van geworden is...

1 Reactie
HenkJansen2
HenkJansen27 sep. 2010 - 21:40

Dat realiseert men zich heel goed en jij bent toch ook wel slim genoeg om deze gedoogconstructie uit te leggen in Noorwegen? Er zijn wel meer Noren die opkijken. So what? Alsof we nu ineens melaats zijn geworden bedoel je? Ze zijn al bekend met de Denen hoor. Heb je eigenlijk wel een idee hoeveel Noren hun Linkse regering ook spuugzat zijn en daarom op Frp of Høyre stemmen?

mees.
mees.7 sep. 2010 - 21:40

H.J.A. Hofland Als het populisme de kans krijgt, maakt het de hele maatschappij tot patiënt. http://weblogs.nrc.nl/hofland/2010/09/08/politieke-obesitas/

3 Reacties
ReneeO
ReneeO7 sep. 2010 - 21:40

Geweldige column, vooral het einde. Kostelijk! Nou ja, eh... om je eetlust bij te verliezen eigenlijk. haha [...] Over de technische uitvoerbaarheid spreken de populistische leiders niet. De ervaring heeft geleerd dat hun leuzen, snelle antwoorden, wisecracks er bij hun aanhang ingaan als fastfood, hamburgers, patat met mayonaise. In dit opzicht vallen ze te vergelijken met McDonald's en Burger King. En misschien gaat de vergelijking nog verder op. Door je te verzadigen aan hun leuzen, word je het slachtoffer van politieke obesitas. Niet nadenken maar naar hartelust schrokken. En ten slotte door wanstaltigheid weerloos. Op het gebied van de spijsvertering is dat al ruimschoots bewezen. Als het populisme de kans krijgt, maakt het de hele maatschappij tot patiënt en op den duur tot slachtoffer. [...]

Opinius
Opinius7 sep. 2010 - 21:40

omdat de mens verleert heeft om zelfstandig-in verantwoordelijkheid autonoom te denken ,te analysren,over hem zelf in relatie tot zijn "omveld". hij is van de geestelijke consumptief commerciele hapklare brokken al net zo afhankelijk (zij het niet verslaafd) als de wereldwijde fast foods ketens die floreren, waarmee hij zich eveneens dagelijks "lui" voedt. er wórdt gedacht voor ieder ,zo er voor fast "gekookt" en geconsumeerd wordt voor ieder ,dat wórdt gedaan door,.... het werkt. en zie "god "schiep the machine-human.

Piranesi2
Piranesi27 sep. 2010 - 21:40

Als het populisme de kans krijgt, maakt het de hele maatschappij tot patiënt. - - - - - - - - - Is het botte mes van PVC uw keuze? Vele handen op een ranzige onderbuik geven slechte heelmeesters. Met stinkende wonden als resultaat. Rutte, Verhagen, Wilders en hun groep chirurgijns. Gebogen over de maatschappij. Het snijden in de patiënt, de maatschappij dus ook u, is zojuist begonnen. Bijbehorende afbeelding: http://www.geheugenvannederland.nl/?/en/items/MAU01:0146

prestant1957
prestant19577 sep. 2010 - 21:40

Waar maakt iedereen zich nog druk over? Rutte moet en zal MP worden. Hij wil een beleid voeren waar "rechts de vingers van aflikt". Verhagen wil minister blijven. Wilders wil zijn stuitende boodschappen blijven verkondigen. De kleine luiden willen veiligheid op straat, harder kunnen rijden, lagere belastingen etc etc., en vooral, ze willen absoluut niet dat de linksen aan de macht komen zoals in de laatste drie eeuwen, want dan blijven de rampen neerdalen over Nederland. Internationaal zal dit kabinet best wel vriendjes vinden. (Sarkozy, Berlusconi) Laat al de onnozelen toch. Laat de zegeningen van rechts over de maatschappij neerdalen. Als een (kleine) meerderheid van de bevolking dat wil, het zij zo. Tegen de ijzersterke boodschap van rechts (we gaan de rotzooi van links opruimen), staat een uiterst verdeeld links, dat niet in staat is een consistente boodschap te verkondigen. Stel je voor dat het CDA boos wordt. Het vervelende is dat als de zaak crasht (dat zal wel snel gebeuren en dat hoop ik van harte) links toch wel weer de schuld zal krijgen. Dan kan de PvdA zich feliciteren een leider te hebben, die niet veel beter weet dan te vertellen dat saamhorigheid zo belangrijk is en het vervolgens bij woorden laat. Ik weet geen oplossing, zolang links niet één blok vormt, dat duidelijkheid betracht en ook stellingname inneemt omtrent bijvoorbeeld ING-Kok, Schiphol-Anders, de vele overbetaalde PvdA-managers etc.

2 Reacties
Klaas2
Klaas27 sep. 2010 - 21:40

---[ze willen absoluut niet dat de linksen aan de macht komen zoals in de laatste drie eeuwen, want dan blijven de rampen neerdalen over Nederland.]--- Je bedoelt dat de VVD links is? Die heeft sinds 1970 in 11 van de 16 kabinetten gezeten. ---[inneemt omtrent bijvoorbeeld ING-Kok, Schiphol-Anders, de vele overbetaalde PvdA-managers etc.]--- Je bedoelt dat managers van rechtse huize slechter worden betaald? En wanneer wordt een manager overbetaald? Het is nogal links om te denken dat managers worden overbetaald. Je kiest voor jaloezie, zou Rutte zeggen

contra
contra7 sep. 2010 - 21:40

= Als een (kleine) meerderheid van de bevolking dat wil, het zij zo. = Als een (kleine) minderheid dat niet wil, dan hebben ze pech. Zo werkt het. Of links nou wel of niet verdeeld i,s doet dan niet ter zake. Over Cohen ben ik het overigens roerend met je eens.

mees.
mees.7 sep. 2010 - 21:40

Rutte en Verhagen wakkeren met hun optreden en stellingname populisme aan. Ik vergeef ze dat niet....zij dreigen het land de verkeerde kant op te sturen. Dat zal ze altijd nagedragen worden,bij alles wat er mis gaat.

1 Reactie
Opinius
Opinius7 sep. 2010 - 21:40

en terecht!!

[verwijderd]
[verwijderd]7 sep. 2010 - 21:40

['Rechts moet niet in media, maar tegen informateur zeggen wat ze wil'] Rechts MOET helemaal niets ... en zeker niet tegen een linkse informateur. De informateur staat in dienst van het proces. Dat proces lijkt zich redelijk voortvarend te ontwikkelen. De informateur dient hier geen blokkade te worden van dat proces, dat is niet productief.

1 Reactie
ReneeO
ReneeO7 sep. 2010 - 21:40

[...] Rechts MOET helemaal niets ... [...] Helemaal eens, moet vooral niet regeren.

Tippex
Tippex7 sep. 2010 - 21:40

16.616.276 = aantal inwoners Nederland gedeeld door : 18.000.000.000 euro bezuinigingen = 1083,27 euro per persoon per jaar. Gemiddeld gezin van vier personen met modaal inkomen gaat per jaar 4333,10 euro betalen/inleveren aan de komende bezuinigingen.....ook Henk en Ingrid dus!! Dat is toch gemiddeld zo'n 361,09 euro per maand.......erop achteruit/minder te besteden!!! Het is globaal, bij benadering maar geeft wel aan wat de Nederlandse belastingbetaler/stemmer/inwoner staat te wachten.......dat worden andere tijden.....en ? Ben benieuwd hoe lang dit a.s. rechtse kabinet stand houdt!!

2 Reacties
roelf2
roelf27 sep. 2010 - 21:40

Nou Bert, als jouw berekening correct zou zijn dan zou IEDERE Nederlander bij een BNP van 770 mrd, een gemiddeld jaarinkomen hebben van circa 50k!!

contra
contra7 sep. 2010 - 21:40

Bezuinigingen kun je niet per hoofd van de bevolking omslaan.... ook niet als je het globaal wilt doen. Zitten te veel variabelen in.

roelf2
roelf27 sep. 2010 - 21:40

Links maakt zich erg druk om het Staatsrecht. Hoe zit dat dan met het eigendomsrecht (pied à terres A'dam) en formele wetgeving zoals het niet willen uitvoeren van het kraakverbod en niet te vergeten het vreemdelingenrecht (generaal pardon)?

2 Reacties
hannogroen
hannogroen7 sep. 2010 - 21:40

mag ik u er even op wijzen dat Pim Fortuijn de grote voorvechter was van het generaal pardon. http://www.pimfortuyn.com/asp/default.asp?t=show&id=1559

Klaas2
Klaas27 sep. 2010 - 21:40

---[formele wetgeving zoals het niet willen uitvoeren van het kraakverbod]--- Deze wet kan door huiseigenaren worden afgedwongen door de rechter in te schakelen, maar geen enkele huiseigenaar doet dit, waarom?

pegasus2
pegasus27 sep. 2010 - 21:40

Mevrouw van Amsberg heeft geen enkel recht zich te bemoeien met de formatie van een kabinet. Met de inwerkingtreding van het Verdrag van Lissabon op 1 december 2009 zijn ook de bepalingen van het Grondrechten Handvest van de Europese Unie (EU) voor Nederland bindend geworden. De mensenrechten zijn zo onderdeel geworden van het Unierecht. Nederland kan zich voor het immigratierecht aan deze verplichtingen onttrekken door het lidmaatschap van de EU op te zeggen Welnu, wat geldt voor het immigratierecht, geldt ook voor de economische politiek, de monetaire politiek, de landbouwpolitiek en de buitenlandse politiek. Het geldt voor de visserij, het verkeer, de BTW, de accijnzen, voor de veiligheidsnormen in de industrie en de werkvloer, voor de douane, ja het geldt bijna voor alle beleidsterreinen. De speelruimte is beperkt. Wist u dat meer dan 80% van alle wetgeving tegenwoordig afkomstig is van 'Europa'? Slechts iets meer dan 15% van alle wetgeving wordt nog bepaald door de Staten-Generaal! Dat wordt u niet verteld en dat moet u ook maar liever niet weten, althans dat vinden de politici op wie u in juni heeft gestemd. Als mevr. Amsberg zou hebben gehandeld conform de eed die zij in 1980 op de grondwet heeft gezworen, daarbij nota bene God tot haar getuige oproepend, had zij zich met hand en tand verzet tegen het Verdrag van Lissabon, tegen het buitenspel zetten van de Staten-Generaal. Dat heeft zij echter niet gedaan. Zal wel in de familie zitten dit gedrag, zou je bijna denken.

3 Reacties
matrix2
matrix27 sep. 2010 - 21:40

Nog stuindender is het om te zien dat Nederlanders zich steeds meer laten knechten door Brussel. Het is een kwestie van tijd voordat deze geldverslindende hobby wordt opgedoekt. Thank god for Nigel Farage http://www.youtube.com/results?search_query=nigel+farage&aq=3

hannogroen
hannogroen7 sep. 2010 - 21:40

Leuk bedacht, maar u zegt zelf al dat we uit de EU zouden kunnen stappen. Daardoor zijn we dus in principe onafhankelijk. Nederland kiest zelf voor het lidmaatschap en daarmee ook voor de voor- en nadelen.

Klaas2
Klaas27 sep. 2010 - 21:40

---[Als mevr. Amsberg zou hebben gehandeld conform de eed die zij in 1980 op de grondwet heeft gezworen, daarbij nota bene God tot haar getuige oproepend, had zij zich met hand en tand verzet tegen het Verdrag van Lissabon, tegen het buitenspel zetten van de Staten-Generaal.]--- Het is heel gebruikelijk dat bij internationale overeenkomsten stukjes eigen beleid worden uitgeschakeld. Om het maar simpel te houden, de Conventie van Geneve verbiedt bepaalde oorlogshandelingen. Zo zijn er duizenden samenwerkingscontracten met andere landen op het gebied van oorlog, handel, normalisering, belasting, uitlevering van boeven, etc, etc. Het verdrag van Lissabon is voor 90% een prolongatie van bestaande verdragen, waarom had de Koningin een politieke daad moeten doen om juist dit verdrag te weren? Daarbij, en dat i nog belangrijker is de Koningin krachtens de grondwet onschendbaar, en hoort zij zich geen politiek oordeel te vormen over wat dan ook. Kortom, Pegasus, nonsens.

ErwinB2
ErwinB27 sep. 2010 - 21:40

Ongelofelijk eigenlijk als ik er nog eens over nadenk. Vrijdag trekt Wilders de stekker eruit Vervolgens wordt er iemand via de achterdeur uitgewerkt, en vervolgens lekker doorgaan waar ze gebleven zijn. Als dit was gebeurt in een linkse coalitie onderhandeling... De wereld zal te klein zijn geweest! Wilders voorop zal dag in dag uit roeptoeteren wat een verschrikkelijk land dit is geworden door die verschrikkelijke socialisten... tja...

4 Reacties
meijerlahn
meijerlahn7 sep. 2010 - 21:40

Een waarheid als een koe.... ;-)

JoWe62
JoWe627 sep. 2010 - 21:40

Ik heb de lezers op Joop dit min of meer medegedeeld. Verhagen laat dit niet over zijn kant gaan en zal Ab Klink zo snel mogelijk afserveren en eruit werken. Dat het zo snel ging, had ik ook niet kunnen vermoeden. Ik denk dat Ab naar indringende gesprekken eieren voor zijn geld heeft gekozen en Verhagen de weg ingeslagen is van redden wat er te redeen valt.

contra
contra7 sep. 2010 - 21:40

= Als dit was gebeurt in een linkse coalitie onderhandeling... De wereld zal te klein zijn geweest! Wilders voorop zal dag in dag uit roeptoeteren wat een verschrikkelijk land dit is geworden door die verschrikkelijke socialisten... = Je bedoelt vergelijbaar zoals er nu vanuit de linkerhoek gereageerd wordt. Omgekeerd evenredig zeg maar. Ik denk dat je gelijk hebt.

supersym
supersym7 sep. 2010 - 21:40

Je wilt zeggen dat rechts nu niet een hoop ellende hier over zich heen krijgt? Dat als Rutte zich niet voor hernieuwd overleg had uitgesproken, dit niet in het kamerdebat aan de orde was gekomen? Hij met meel in de mond had moeten praten omdat men nog bij HMDK langsging. Linksom of rechtsom het was volgens D66/GL en in mindere mate PvdA nooit, maar dan ook nooit goed geweest. Ab Klink kiest er toch ook voor om op te stappen men kan slechts daar op reageren. Rechts, maar vooral ook links (vanwege de ideologie en het continue belerend optreden) maximaal boter op het hoofd. U opmerkingen neem ik dus ook voor kennisgeving aan, voorts resulteert het geenszins in een heroverweging van mijn politieke standpunten dus op dit gebied helaas een #Fail.

ReneeO
ReneeO7 sep. 2010 - 21:40

Verhagen: garanties kun je nooit geven.. http://nos.nl/artikel/183494-verhagen-garanties-kun-je-nooit-geven.html Een slag om de arm? Toch een beetje aan het terugkrabbelen? Zou Verhagen toch e.e.a. af wilen laten hangen van de opstelling van Wilders in NYC? Tenslotte wil hij weer minister van BuiZa worden, dus misschien toch niet zo'n zin om allerlei zaken in het buitenland te moeten uitleggen?

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa7 sep. 2010 - 21:40

God geeft ook geen garanties, laat staan zijn aanhangers op aard!! Maar goed, wat zou Vehagen verkopen als Hollandse minister van BuiZa aan zijn collega's in het Buitenland? Niet veel, bidden en ligen, bidden en liegen, bidden en liegen ...... Lieve mensen, dat soort gelovigen á la Bush, als ze in één keer opstaan, doen rare dingen, want ze gaan met God lettelijk praten,ook heel veel in hun thuizen en met hun gezinnen. Deze gaan heel veel bidden en doen wat God hen vraagt, ook als God geen garantie geeft! want uiteindelijk gaat het om een stille strijden( alle gevaarlijkste!) tegen het Kwaad en dat is de islam nu in Nederland, want de moslims( let hier goed op! want nu gaat het over de moslims, automatisch natuurlijk!!) die Nederland willen islamiseren. Deze Christelijk Bushisten praten met God en bidden samen thuis met hele familie, het is een grote ongeloof om dat te geloven. Een ding is zeker: als Verhagen vijf minutten voor je een lange witte kleiding draagt in plaats van een nette pak, begrijp je heel goed wat ik bedoeld. De Westerse Pak verbergt het Middeleeuws gedachtegoed van de Westerse beschaving. Ben je klaar Mostafa, nu? Helemaal niet!

[verwijderd]
[verwijderd]7 sep. 2010 - 21:40

Net het nieuws via Wakker Nederland gehoord ... wat een verademing !

1 Reactie
Piranesi2
Piranesi27 sep. 2010 - 21:40

Wakker Nederland om tien uur des avonds. Nederland staat echt op zijn kop.

[verwijderd]
[verwijderd]7 sep. 2010 - 21:40

Roemer heeft de ogen en dus de aanval geopend op Cohen ! Ik denk dat hij gokt op nieuwe verkiezingen en alvast aftsand neemt van Cohen (niet dat Cohen ooit wat met de SP te maken heeft willen hebben. Spannend !

1 Reactie
Piranesi2
Piranesi27 sep. 2010 - 21:40

Verhagen, Rutte en Wilders hebben elkaar recent en langdurig ook voor van alles uitgemaakt. . . . en binnenkort meer dan waarschijnlijk weer

mees.
mees.7 sep. 2010 - 21:40

Voor Wilders is het nu niet meer mogelijk een spelletje te spelen....die dacht natuurlijk,ik ga voor de show weer meedoen en dan haak ik op het laatste moment af....die is dus mooi de wacht aan gezegd....dit is geen spelletje voor de buhne maar keiharde werkelijkheid. Volgens mij is Wilders doodsbenauwd voor deze keuze,door Rutte zijn opmerking "Wilders heeft de sleutel in handen" stond hij tegen de muur,als hij niet had gereageerd had zijn achterban gezegd...wat is dit nou?Waarom loop je steeds weg als je verantwoordelijkheid moet dragen? Wilders moest wel op Rutte zijn oproep ingaan maar zit daar nu behoorlijk mee in zijn maag,zeker na wat Willink vanmiddag zei. Hij kan geen kant meer op. Wilders is behoorlijk klem gezet,volgens mij wordt ie hartstikke benauwd als hij zo ingesloten word

1 Reactie
matrix2
matrix27 sep. 2010 - 21:40

Goede conclusie Mees. Rutte heeft de Wilders bij de ballen. Ik las zojuist dat Wilders ook tegen de koranverbranding is op 9/11 door die christelijke sekte. Het moet niet gekker worden in dit land.

[verwijderd]
[verwijderd]7 sep. 2010 - 21:40

Roemer heeft natuurlijk gelijk. Als je onderhandelt dan is regel een: alle opties openhouden. Of ten minste net doen alsof. Cohen heeft direct alles gezet op Paars. Dat is dus niet handig. Kijk maar eens hoe goed Verhagen, Rutte en Wilders bet spel spelen. Dat is een genot om te zien.

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods7 sep. 2010 - 21:40

+++ Kijk maar eens hoe goed Verhagen, Rutte en Wilders bet spel spelen. Dat is een genot om te zien. +++ >>> Zo klonk je anders niet toen Geert W. de stekker eruit trok. Wat zeg ik? Toen klonk je helemaal niet. Toen was PvV nergens te bekennen!

HenkJansen2
HenkJansen27 sep. 2010 - 21:40

Cohen gaat nog veel zetels verliezen aan Roemer. Dat hij teleurgesteld is lijkt me duidelijk, maar het had niet uitgemaakt wat hij gedaan had, dit rechts kabinet was niet meer te stoppen. Roemer kan zich al vast beter gaan richten op de oppositie zodoende over 4 jaar de grootste oppositiepartij te worden. Dat Wilders niets moet hebben van Willink lijkt me logisch. Deze PvdA'er wilde immers een Links kabinet met de VVD formeren terwijl Nederland overduidelijk een ruk naar rechts heeft gemaakt. Dat zo'n iemand nog "adviseur" van de koningin kan zijn zegt al genoeg. B

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods7 sep. 2010 - 21:40

+++ Deze PvdA'er wilde immers een Links kabinet met de VVD formeren terwijl Nederland overduidelijk een ruk naar rechts heeft gemaakt. +++ >>> TW adviseerde niet tot een links kabinet, maar tot een al dan niet breed middenkabinet. Hij adviseerde zelfs tegen Paars Plus omdat hij de kans op succes te klein achtte. Dat hij tot een middenkabinet adviseerde was helemaal terecht, gezien de eisen die elk welkdenkend mens stelt aan een kabinet: * een goede afspiegeling van de R/L-krachtenverhouding in de TK, * een meerderheidskabinet waarbij het kabinet aangesproken kan worden op het gedrag en de uitlatingen van al zijn coalitiepartners, * steunend op een ruime meerderheid in de TK, * steunend op een meerderheid in de EK. Het kabinet dat daaraan het beste voldoet is een breed middenkabinet (+ GL/SP) of een smal middenkabinet met een voldoende sociaal CDA, geen rechts kabinet. Wie de verkiezingen gewonnen of verloren heeft doet niet ter zake -- anders zou het CDA niet mee mogen doen, wel?

fjacobse
fjacobse7 sep. 2010 - 21:40

De PvdA-onderkoning van Nederland gaat Rutte (misschien) nog 1 kans geven op een rechtse coalitie, "want het is nu al de derde keer". De ronde met de lege stoel van het CDA wordt door de geheel onpartijdige PvdA-onderkoning voor het gemak even bij Rutte in zijn schoenen geschoven. PvdA-onderkoning Tjeenk was bij de formatie van 1977 de notulist. Om te komen tot een PVDA-Kabinet zijn de volgende formateurs en informateurs versleten. Telt u even mee. 1. Formateur, Joop den Uyl (PvdA), 45 dagen 2. Informateur, Wil Albeda (ARP/CDA), 7 dagen 3. Formateur, Joop den Uyl (PvdA), 30 dagen 4. Informateur Gerard Veringa (KVP/CDA), 7 dagen 5. Informateur Joop den Uyl (PvdA) en Gerard Veringa (KVP/CDA), 35 dagen 6. Informateur Pieter Verdam (ARP/CDA) en Maarten Vrolijk (PvdA), 15 dagen 7. Formateur, Joop den Uyl (PvdA), 10 dagen De conclusie lijkt mij gerechtvaardigd dat Willink of aan geheugenverlies lijdt of dat hij het toch een heel klein beetje achter zijn PvdA-ellebogen heeft. Ik zal blij zijn als Willink straks weg is en Cohen er zit. Daar valt ook het nodige op aan te merken maar niet dat hij het achter zijn ellebogen heeft.

3 Reacties
ErikDoes
ErikDoes7 sep. 2010 - 21:40

Ik vind dit lijstje alleen te weinig om iets zinnig te zeggen over de vergelijking. Er zal toen ook wel veel commentaar op zijn geweest, denk je niet? Zeker van Wiegel.

rgeurtsen
rgeurtsen7 sep. 2010 - 21:40

mooi stukkie Paul. wel leuk om te zien dat het ook bij Joop driemaal is scheepsrecht was. Misschien dacht TW toch nog wel aan die tijd, maar wist hij het niet zo goed meer. Grappig was weer de afsluiter bij DWDD. Ik zag het bij de herhaling en had vandaag alle politiek gemist - ik dacht (alweer) dat het echt was. Geloofwaardigheid van TW.

Nog1web
Nog1web7 sep. 2010 - 21:40

In 1977 kwam er helemaal geen links kabinet, maar een begon het eerste kabinet van Agt. Dat was tevens de reden voor de lange lijst bemiddelaars destijds; het CDA wilde niet met het PvdA regeren, maar wenste dat niet publiek te maken. In 1977 werd dus nergens door het CDA gezegd (en door de onderhandelaars opgeschreven) dat het linkse kabinet geen kans maakte. Nu is er tot twee toe door een VVD-onderhandelaar (Rosental en Opstelten) opgeschreven dat er geen kans op een rechts kabinet is. Kortom, je bent een appel met een peer aan het vergelijken.

[verwijderd]
[verwijderd]7 sep. 2010 - 21:40

Net Albayrak bij Pauw en Witteman. Wat een verademing ten opzichte van Job Cohen wat betreft communicatieve vaardigheden. Wat betreft de inhoud werd ze echter van tafel geveegd door die generaal. De PvdA blijft gewoon slap verkiezingsjargon spuien. ze hebben gewoon geen inhoud en oplossingen. Als het 20 jaar om de macht is gegaan bij een partij dan verlies je inhoud en focus. dat zie je bij het CDA ook.

5 Reacties
Piranesi2
Piranesi27 sep. 2010 - 21:40

Als er nu nog ooit iemand durft te beweren dat Pauw & Witteman links is. De heer Adriaan van Vuren is een wandelend, nou ja zittend, verkiezingspamflet van rechts. Hij was ook intensief betrokken bij de partijorganisatie van de LPF. Moest wel vreselijk lachen toen hij zoiets zei als: ik kijk neutraal over het politieke speelveld.

ElChe
ElChe7 sep. 2010 - 21:40

Wat betreft de inhoud werd ze echter van tafel geveegd door die generaal. Vond je dat? De man ging absoluut niet op vragen van P & W in. Hij speelde gewoon zijn riedeltjes af. Ik had het idee dat hij de vragen zelfs niet begreep. Zelfs niet na herhaling van de vraag.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods7 sep. 2010 - 21:40

+++ ze hebben gewoon geen [...] oplossingen +++ >>> Voor wat? Voor de islamisering die landelijk gezien helemaal niet bestaat? Voor het probleem van islamisering van bepaalde stadswijken, waar de Vogelaaraanpak voor spreiding zorgde maar die door Wilders knettergek werd genoemd? Voor de economische crisis die is veroorzaakt door de neoliberalisering van het bankwezen en die rechts nu wil oplossen door nog meer te liberaliseren, het enige instrument dat rechts kent? Waarvoor?

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods7 sep. 2010 - 21:40

+++ Wat betreft de inhoud werd ze echter van tafel geveegd door die generaal. +++ >>> Waarbij die generaal een invalide argument gebruikte, namelijk dat het de PvdA is geweest die de afgelopen decennia het bestrijden van de jeugdcriminaliteit onder Marokkanen heeft laten zitten. Dat is een invalide argument om drie redenen. Ten eerste is de jeugdcriminaliteit onder Antillianen nog hoger en die onder Turken een stuk lager, dus met de islam heeft dat niets van doen, in tegenstelling tot wat Wilders beweert. Ten tweede zat Wilders in de VVD ten tijde van Paars I en II. Waarom hebben we hem toen niet gehoord? Waarom sloot hij zich niet aan bij Fortuyn? Omdat ook bij Wilders toen nog niet doorgedrongen was dat het fout ging met die Marokkaanse jeugd en dat er een veel effectievere aanpak nodig was. En Jusititie is de afgelopen decennia al helemaal niet de portefeuille geweest van de PvdA. Altijd van rechtse partijen. Ten derde omdat Cohens aanpak met straatcoaches gemiddeld behoorlijk effectief is gebleken. Zodanig zelfs dat alle VVD-burgemeesters van grote plaatsen ze nu ook willen!

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods7 sep. 2010 - 21:40

+++ ze hebben gewoon geen [...] oplossingen +++ >>> En wat was de Vreemdelingenwet 2001 van toenmalig staatssecretaris Cohen dan? Daarmee is het aantal immigranten enorm gedaald! Zie http://www.vkblog.nl/bericht/342161/De_aardverschuiving_in_migratieland en http://www.wereldjournalisten.nl/artikel/2010/06/05/de_mythe_van_massamigratie/ Hoezo heeft de PvdA geen oplossingen??

7731BK11
7731BK117 sep. 2010 - 21:40

Ook naar P&W gekeken, waar ik onderstaand commentaar op gaf. Zal het hier kopiëren Het lijkt mij soms dat links hier en daar gecharmeerd raakt van het rechtse gedoe. In DWDD was Rottenberg roomser dan de paus met zijn kritiek op Tjeenk W. Ach, wat zielig toch voor Rutte, dat had hij toch absoluut niet verdiend!! Ook Twan Huys toonde in Nieuwsuur veel begrip voor de rechtse capriolen. En vanavond alle ruimte in P&W voor Van Vuren. Wat een misselijke man zoals hij steeds kleinerend Albayrak er neerzette. Mensen als hij willen zo dolgraag de schuld van alle ellende op links schuiven, maar vergeten constant dat het HUN aanhangers waren (m.n. grote bedrijven) die zo nodig gastarbeiders uit moslimlanden moesten halen (ook de ouders van Albayrak)! Wij riepen al in de jaren '70: dat gaat voor grote problemen zorgen. Maar ja, het geldelijk gewin was zo groot, dat rechts totaal blind was voor de gevolgen. Dat links vervolgens opkwam voor diezelfde arbeiders-migranten werd hen niet in dank afgenomen. De menselijke aspecten lieten VVDers ook toen al ijskoud. Het moet voor Albayrak heel pijnlijk zijn om nu geconfronteerd te worden met een vertegenwoordiger van dat rechtse beleid. Maar ze stond haar mannetje.

4 Reacties
ElChe
ElChe7 sep. 2010 - 21:40

Maar ze stond haar mannetje. Ik ben het volledig met je eens. Zeer intelligente vrouw. Van Vuren wilde ook geen discussie. Hij wilde slechts zijn bekende retoriek spuien.

ElChe
ElChe7 sep. 2010 - 21:40

Het is toch eigenlijk te gek wat er in Nederland gebeurt en de wijze waarop rechts dat uitlegt. Rechts veroorzaakt de puinhoop. Links probeert daar menselijker wijs iets aan te doen. Rechts klaagt dan dat het opruimen van hun puinhoop geld kost. Zo ging het met het immigratie probleem en zo gaat het ook met de financiele crisis. Rechtse onverantwoordelijke graaiers veroorzaken de financiele crises. Bos neemt noodgedwongen maatregelen om te voorkomen dat Nederland failliet gaat. Jan met de Pet tot en met Jan Modaal draait hier voor op. De rechtse graaiers halen ondertussen hun bonussen weer binnen. En de subsidies voor de villa's van die rechtse graaiers worden ook niet aangetast. Hoe lang slikken Jan met de Pet en Jan Modaal (of Henk en Ingrid) dit nog. Keer op keer laten ze zich in de luren leggen. Nu weer door de PVV, VVD en CDA. Hoe lang blijven ze nog zo dom om dit rechtse wanbeleid en dit ongebreidelde graaien vanuit hun portemonnee te ondersteunen. En de rechtse graaiers graaien voort.

rgeurtsen
rgeurtsen7 sep. 2010 - 21:40

Om eerlijk te zijn, kreeg ik van de generaal b.d. (waarom moet dat eigenlijk vermeld worden?, ik ben toch ook niet ex-sporter?) kromme tenen, maar was ik heel erg teleurgesteld in het onsamenhangende gebrabbel van Albayrak. Een politica die zich door zo'n militaristisch versleten minkukel verhaaltje laat inpakken. Een paar zeteltjes in de peilingen naar benden mag wel. En niet solliciteren naar partijleiderschap mevrouw, ook niet over een paar jaar.

emmaa2
emmaa27 sep. 2010 - 21:40

alles wordt geregisseerd door beatrix, zien jullie dat nou nog niet, zij wil cohen met cda, weer onder leiding van klink nadat verhagen wordt afgeserveerd, pechtold en halsema.

fjacobse
fjacobse7 sep. 2010 - 21:40

--- Ze adviseerde de informateur hetzelfde als wat ze eerder de koningin meerdere keren heeft aangeraden: nieuwe onderhandelingen over een paars-plus kabinet van VVD, PvdA, GroenLinks en D66.---- Halsema springt "in het landsbelang" maar weer eens over haar eigen schaduw heen. Zucht, zucht, hele diepe zucht.

1 Reactie
Klaas2
Klaas27 sep. 2010 - 21:40

Het zit diep, paul, die rancune naar Halsema en Pechtold en Cohen.

HenkJansen2
HenkJansen27 sep. 2010 - 21:40

Als er nu nog ooit iemand durft te beweren dat Pauw & Witteman links is. ================================ Witteman heeft een paar jaar terug in een interview gezegd dat hij z'n hele leven slechts PvdA gestemd heeft. Er mogen misschien een aflevering "rechtse" gasten in het programma zitten, maar Links zal P&W altijd blijven. Ik heb deze uitzending niet gezien, maar het zal ongetwijfeld de uitzondering zijn geweest die de regel bevestigd. Ze zijn namelijk wel degelijks.

2 Reacties
Klaas2
Klaas27 sep. 2010 - 21:40

Ik zou er wat voor over hebben als mensen hun oogkleppen afdoen en ophouden met de wereld te polariseren in onzinnige tweekampen.

jessevanoort
jessevanoort7 sep. 2010 - 21:40

Vetrel eens, maakt dat alles nou veel overzichtelijker, iedereen indelen in links en rechts? Met de daarbij behorende stereotyperingen en vooroordelen? Als iemand pvda stemt is ie links. En dus een moslimknuffelaar, bomenknuffelaar, gat in de hand etc... Als iemand gl stemt is ie ook links links. En dus een moslimknuffelaar, bomenknuffelaar, gat in de hand etc... Gaat ook op voor sp neem ik aan? Iemand die links stemt kan voor rechts nog niet eens een goed pilsje tappen... Als iemand rechts is haat ie moslims, wil ie geen geld uitgeven maar binnenhalen (liefst over lijken), ontbladert ie het liefst 10 bomen tegelijk met zijn BMW... Als je rechts stemt ben je blijkbaar voor een 'linkschmensch' per definitie niet te vertrouwen... Kom op man, laat je toch niet verleiden om in links/rechts tegenstellingen te denken! Op de meeste punten totaal achterhaald en op alle punten totaal contraproductief! 'linkschmenschen' kunnen tegenwoordig ook voor kernenergie zijn. Rechtserikken kunnen ook groene stroom afnemen en biologische boer zijn. Het gaat in de politiek tegenwoordig al lang niet meer om ideologie. Op veel punten willen we allemaal het beste met nederland (uitzonderingen daargelaten, mijn eigen kleine meninkje :) ). Tegenwoordig erkennen links en rechts overwegend dezelfde problemen. Alleen de oplossingen en prioriteiten verschillen... Iemand die pvda stemt kan best zinnige dingen zeggen hoor :) En iemand die vvd stemt ook...laat je maar eens verassen en omarm de nuance!