Joop

Rechtbank: viruswaanzinnige Willem Engel mag niet op sociale media

  •  
30-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1213 keer bekeken
  •  
Tegenstanders mondkapjesplicht weggestuurd uit centrum Rotterdam

Willem Engel komt woensdag vrij, zo heeft de Rotterdamse rechtbank besloten. Voorwaarde is wel dat de corona-ontkenner geen gebruikmaakt van sociale media. Op die manier moet worden voorkomen dat de sekteleider zijn achterban opnieuw opstookt.

Als de viruswaanzinnige toch gebruikmaakt van sociale media, verdwijnt hij opnieuw in de gevangenis. Engel, die zich een Nelson Mandela waant in het diepst van zijn gedachten, heeft zelf tijdens de rechtszitting geopperd dat hij zich zou onthouden van sociale media.

Gelet op een tweet kort na de uitspraak moet niet worden uitgesloten dat Engels organisatie Viruswaarheid de voorman zal helpen bij het omzeilen van het sociale-mediaverbod.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

Frans Akkermans
Frans Akkermans30 mrt. 2022 - 17:37

Een beetje wereldvreemde uitspraak .

4 Reacties
Jozias2
Jozias230 mrt. 2022 - 18:54

Waarom? Hij werd vastgehouden vanwege recidive gevaar. Als dat gevaar op een minder vergaande manier kan worden afgewend dan is dat toch prima? Volgens mij was het zijn eigen voorstel.

Sonic2
Sonic230 mrt. 2022 - 21:42

@ Jozias2 Ik keek net op Binnenhof NL( Youtube kanaal) de dagen na de moord op Fortuyn terug. Als wat links deed toen demoniseren en opruien was dan is wat Engel en Baudet nu doen echt 100% opruien. Een wereldvreemde uitspraak inderdaad. Engel belooft wat. Zijn organisatie laat al weten dit te gaan omzeilen. Dus wat is het nut er nu eigenlijk van? Ik mopper wel vaker op stemgedrag van sommige partijen. Maar het is vooral de groepen die Engel op jut. Het zijn niet VVD of D66 kiezers die 1 dag voor de verkiezingen een stemwijzer invullen. Het is niet het bakfiets electoraat van GL. Het zijn echt types die 100% al die waanzin van Engel( en ook Baudet) geloven. En ook bereid zijn om heel ver in hun "verzet" te gaan. Omdat ze menen dat ze gelijk hebben en ze menen dat hun tegenstanders voor het tribunaal moeten. Zwaar wereldvreemde uitspraak. Engel is een charlatan. Die stookt bij de simpele zielen. Daar moeten we niet van wegkijken

Jozias2
Jozias231 mrt. 2022 - 6:38

@sonic De rechter zegt niet dat hij geen straf krijgt of later niet in de cel in hoeft. Maar tot de inhoudelijke behandeling en een uitspraak is hij onschuldig en moet worden getoetst of het voorarrest nog noodzakelijk is. Als hij de voorwaarden overtreed komt hij gewoon weer vast te zetten en als hij later wordt veroordeeld ook. Hem nu vrijlaten met deze voorwaarde is heel logisch.

Zandb
Zandb31 mrt. 2022 - 7:39

Frans Hoezo, wereldvreemd?