Joop

Rechter legt stroper straf op: jaar cel en elke maand Bambi kijken

  •    •  
18-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2018-12-18 om 21.34.04
Een stroper uit de Amerikaanse staat Missouri is veroordeeld tot een jaar celstraf en het maandelijks kijken van Bambi. Daarmee hoopt de rechter dat de 29-jarige David Berry meer empathie ontwikkeld voor het dierenleed dat hij heeft veroorzaakt.
Barry speelde een grote rol in een operatie waarbij honderden herten zijn gedood. Daarbij werden de herten ’s nachts onder meer met schijnwerpers het bos uitgejaagd, waarna ze onbeschut en op de openbare weg werden afgemaakt. De advocaat van Barry probeerde hem nog vrij te pleiten door zich te beroepen op Barry’s jachtvergunning. In Missouri geldt een vergunning echter maar voor één hert per persoon en er mag alleen overdag worden gejaagd.
In november werd Barry al veroordeeld tot een voorwaardelijke straf van twee jaar, maar beging direct daarop een overtreding door toch weer te gaan jagen. Daarop legde de rechter hem de celstraf op én verplichtte hem minimaal een keer per maand de Disney klassieker Bambi te kijken. De rechter zei daarbij te hopen dat wanneer Barry bij het deel komt waar Bambi’s moeder wordt gedood, hij nadenkt over wat hij heeft gedaan.
Bron: NY Times
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (19)

Eric Minnens
Eric Minnens20 dec. 2018 - 21:07

Op internet las Ik dat Bambi van Felix Salten (bedankt voor de verwijzing Danielle) een boek is voor volwassenen, dat zich laat lezen als een allegorie op het opkomend fascisme en als zodanig op Hitlers brandstapels belandde. Oei, spannend, ik ga het alsnog op mijn lijstje van nog te lezen boeken plaatsen...

Meta Foor6
Meta Foor619 dec. 2018 - 16:49

- hoeveel Bambi's worden afgepaft in de Oostvaardersplassen ? Misschien kan deze stroper als taakstraf krijgen om gratis mee te helpen ... of zijn dat alleen nederlandse vrijwilligers

henk-alexander
henk-alexander19 dec. 2018 - 14:36

Doet me een beetje denken aan Robin Hood, ook een stroper, maar die wel van de rijken stal en de buit onder de armen verdeelde. Vraag me af of Barry al die gedode herten naar de voedselbank gebracht heeft.

1 Reactie
Karingin
Karingin19 dec. 2018 - 16:35

Nou nee, het ging om de hoofden, de lichamen bleven gewoon in het bos achter. Puur sadisme dus, heeft nix met jacht te maken.

Linkse Meid
Linkse Meid19 dec. 2018 - 14:35

Wel een goed idee. Want de gevangenissen zijn kweekscholen voor de misdaad. Je hoeft geen afgestudeerde raketgeleerde te zijn, om te weten dat je er rot ingaat en er nog rotter uitkomt. Misschien helpt dit en het scheelt veel belastinggeld, met dat geld kunnen we hongerige kinderen weer gewoon een ontbijtje geven vóór ze naar school gaan.

Rechtse Bal
Rechtse Bal19 dec. 2018 - 12:33

ik denk dat de gevange met veel succes aan het eind van zijn detentie een forse genoegdoening kan eisen vanwege geestelijke marteling. Gewoon de VN inschakelen en ... kassa...

1 Reactie
Proletarier
Proletarier19 dec. 2018 - 13:53

Rechtse bal rechtse bal rechtse bal *facepalm*. Je zou het eens opnemen voor het dierenleed en maar dan kan je jezelf natuurlijk geen rechtse bal meer noemen.

Piet de Geus
Piet de Geus19 dec. 2018 - 9:32

Terwijl een keer per jaar naar die Disneyshit kijken toch zou moeten volstaan om een bloedhekel aan het dierenrijk te krijgen.

5 Reacties
Darth Batman
Darth Batman19 dec. 2018 - 12:44

Jou smaak is wel héél elitair als disney films niet goed genoeg zijn. Veel van die disney animatiefilms zijn tijdlooze klassiekers. Bambi kwam uit in 1942 en kan nog steeds mee met recente tekenfilms. Dat is het voordeel van animatie. Films die vertrouwen op special effects zien er over een paar decennia niet half zo goed uit omdat de gebruikte technieken gedateerd zijn.

Piet de Geus
Piet de Geus19 dec. 2018 - 15:39

"Jou smaak is wel héél elitair als disney films niet goed genoeg zijn." Elitair? Omdat ik die conservatieve family values en de andere valse sentimenten waar Disney van druipt niet pruim?

DanielleDefoe
DanielleDefoe19 dec. 2018 - 16:56

Onze Carl Barks DD albums worden goed bewaard en regelmatig opnieuw ingezien. Geen straf wat mij betreft.

Darth Batman
Darth Batman20 dec. 2018 - 6:26

Is bambi een voorbeeld van conservatieve family values? Volgens mij is de vader het grootste gedeelte van bambi's leven niet in beeld. Welke films van Disney promoten (in jou ogen) nog meer conservatieve family values?

DanielleDefoe
DanielleDefoe20 dec. 2018 - 9:35

DD's familie is weinig conventioneel. Disney films ken ik nauwelijks. Wel het originele Bambi boek van Felix Salten uit de jaren 20 vorige eeuw. Dat en het volgende deel gelden als vroege voorbeelden van boeken waarin natuurbescherming een rol speelt. In het 1ste boek is Bambi's vader wel belangrijk.

W-74
W-7419 dec. 2018 - 9:11

Lachen natuurlijk maar in realiteit is een idiote straf, zonder enig precedent, niet in het Amerikaanse strafrecht noch in internationale mensenrechtenverdragen. Van de zotte dat zoiets als straf opgelegd kan worden, only in America. Apenland.

adriek
adriek19 dec. 2018 - 9:10

"De advocaat van Barry probeerde hem nog vrij te pleiten door zich te beroepen op Barry’s jachtvergunning." Wat mij betreft juist een verzwarende omstandigheid: Barry weet hoe het hoort en heeft ervoor 'getekend' zich aan die regels te houden. Het overtreden van de voorwaarden geeft wel aan dat hij zich van waarschuwingen en regels weinig aantrekt dus een serieuze straf is op zijn plaats, maar of twaalf keer naar Bambi kijken helpt? Ik heb mijn twijfels.

Roel2
Roel219 dec. 2018 - 7:45

Dus de straf is het bekijken van een film waarin de moeder (één hert) conform de vergunning wordt afgeschoten (en een jaar celstraf natuurlijk...)?

Eric Minnens
Eric Minnens19 dec. 2018 - 5:02

Ludovico's technique. Maar dan omgekeerd. Niet het aanleren van slechte associaties (met misselijk makende fysieke reacties) als iemand aan geweld denkt. Maar het aanleren van juist goede associaties als iemand aan geweld (stropen) denkt. Die goede associaties (empathie) bij de slachtoffers van dat geweld, zou dat geweld dan moeten voorkomen. Ludovico's techniek wordt beschreven en gehanteerd in A clockwork orange van Anthony Burgess, verfilmd door Stanley Kubrick. De rechter heeft op zijn minst de film gezien en er zijn eigen conclusies aan verbonden. As queer as a clockwork orange.

1 Reactie
L.Brusselman
L.Brusselman20 dec. 2018 - 3:39

En voor degenen die de film gezien of het boek gelezen hebben is het duidelijk dat het niet werkt.Het slachtoffer kan zich niet handhaven in een geweldadige maatschappij zoals waar wij in moeten leven.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin18 dec. 2018 - 21:36

1 maal daags hiernaar kijken lijkt me ook geen verkeerd medicijn https://www.youtube.com/watch?v=eStXV_TYFFw voor het slapen gaan https://www.youtube.com/watch?v=laO7Zi6Zsm8 het moet dan helemaal goed komen met de patiënt.