Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rechter: 'Je wil toch niet lijken op een kutmarokkaan'

  •  
20-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1005 keer bekeken
  •  
rechtbank_300.jpg
Rechtbank in Den Haag vindt 'kutmarokkaan' pedagogisch verantwoord
Een kinderrechter van de rechtbank in Den Haag mag ongewenst gedrag straffeloos onder de noemer ‘kutmarokkaan’ plaatsen. Een 14-jarige Nederlands Egypische jongen die terecht stond op verdenking van brandstichting in een mobiel toilet werd door de rechter toegesproken: “Je wilt toch niet dat de mensen in je buurt je zien als een van die kutmarokkanen?”
De voorzitter van de rechtbank vindt de uitspraak van rechter Nijman geoorloofd. Een rechter mag volgens hem duidelijk maken dat bepaald ongewenst gedrag in de maatschappij negatieve reacties oproept. “De uitspraak sloot aan bij de belevingswereld en het taalgebruik van de jongere”, zei de voorzitter van de rechtbank, meldt het AD.
Walter Römelingh, de advocaat van de jongen is verbijsterd dat de rechter het woord kutmarokkaan ‘pedagogisch verantwoord’ noemt. “Het woord komt niet voor in het dossier, de rechter kwam er zelf mee. Een moeder doet haar best om haar zoon goed op te voeden en nu geeft de rechter het verkeerde voorbeeld.”

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (69)

Bernie2
Bernie220 jan. 2011 - 11:55

Ik neem aan dat de jonge vuurstoker per meteen bij monde van zijn oplettende advocaat deze kut-rechter heeft gewraakt en een vervangend exemplaar heeft geëist met meer fatsoen in zijn donder. En verder verwacht ik dat de Marokkaanse gemeenschap in Nederland om begrijpende redenen het ontslag eist van deze dwalende magistraat. En gezien zijn fetish betreffende het vrouwelijk geslachtsdeel in relatie tot minderheden misschien een taakstraf aanbiedt in een welriekende viskar in Amsterdam Noord?

Paradox2
Paradox220 jan. 2011 - 11:55

"De uitspraak sloot aan bij de belevingswereld en het taalgebruik van de jongere" Wat weten zij daar nou van af? Het lijkt mij meer het taalgebruik van PVDA wethouders.

daniel565
daniel56520 jan. 2011 - 11:55

Chinese moeders schijnen hun kroost regelmatig uit te schelden als ze slecht presteren. Het is niet leuk, maar het kan nut hebben. Ik denk dat je als ouder weinig te protesteren hebt als je kind al voor de rechter staat. Liever een standje, dan de goot toch? En dat die moeder "haar best [doet] om haar zoon goed op te voeden" is echt totale onzin. Hij staat toch voor de rechter, of niet?

edgarmat
edgarmat20 jan. 2011 - 11:55

--[ Walter Römelingh, de advocaat van de jongen is verbijsterd dat de rechter het woord kutmarokkaan 'pedagogisch verantwoord' noemt. "Het woord komt niet voor in het dossier, de rechter kwam er zelf mee. Een moeder doet haar best om haar zoon goed op te voeden en nu geeft de rechter het verkeerde voorbeeld." ]-- Het is natuurlijk zijn rol, maar wat een zuurpruim die man. Een toevallige passant die die jongen bezig zag zal waarschijnlijk hebben gedacht "weer een 'kutmarokkaan' die bezig is". Om een beeld te schetsen is het gebruik van "kutmarokkaan" misschien, heel misschien, pedagogisch verantwoord. Maar ik vraag me af of dat beeld wel de juiste is om die jongen iets bij te brengen. Ik vind het erger dat die rechter een hele bevolkinsgroep criminaliseert. Ja, er zijn veel problemen onder Marokkanen, maar niet allen zijn "kutmarokkanen" (d.w.z. zijn in aanraking met justitie geweest).

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos20 jan. 2011 - 11:55

Wel grappig dat hij dat zegt. Vastgoedfraudeur wordt een Endstra'tje genoemd of zakkenvullers een Wim Kokje. Geinig. Dan krijg je ook bijvoorbeeld: 'kijk eens wat je die hardwerkende Nederlander hebt aangedaan' of 'je wil toch geen subsidieslurper zijn?' of ' goh meneer u heeft wel erg veel linkse hobbies' of 'bent u ook zo'n brievenbuspissertje?' Rechten studeren is nog nooit zo leuk geweest.

Jason2
Jason220 jan. 2011 - 11:55

Brandstichting is een zeer ernstig misdrijf, daar staat als ik het goed heb, 15 of 20 jaar op. Als deze knaap daar dan met een stevig gesprek mee wegkomt, zou ik zeggen, verder niet zeuren. Om deze opmerking van deze kinderrechter beter te begrijpen, het volgende : Egyptenaren hebben binnen de moslimgemeenschap, mede vanwege hun Arabische roots, een vrij hoge status. Marokkanen in ons land zijn in meerderheid Berbers. Veel moslims verwijten de Marokkanen, dat door het gedrag van hun zonen, het voor de overige moslims hier steeds onaangenamer wordt.

Bagus
Bagus20 jan. 2011 - 11:55

Hufterigheid KAN een dodelijk virus worden als er maar voldoende mensen zijn die het niet als een ziekteveroorzaker zien. In dat licht gezien verdient de uitspraak van de desbetreffende rechter geen schoonheidsprjs ! Echter ook rechters kunnen in een verhufterend maatschappelijk kimaat vergeten dat zij een voorbeeldfunctie vervullen. En dat laatste (de voorbeeldfunctie) kan in een proces tegen een spraakmakende politicus zelfs een reden voor wraking zijn (bijv. "ik kan mij voorstellen dat uw bepaalde filmbeelden niet wilt zien" of "zwijgt u ook hier zoals u dat gemenelijk ook buiten deze rechszaal doet als men u om verantwoording van uw uitlatingen vraagt ?") . Teveel invoelingsvermogen ? In welk geval wel en in welk geval niet ? Het blijkt dus echt niet zo eenduidig te liggen. Ik hou het daar maar op en op de quote: "Hufterigheid KAN een dodelijk virus worden als er maar voldoende mensen zijn die het niet als een ziekteveroorzaker zien".

Klaas2
Klaas220 jan. 2011 - 11:55

Er was een tijd dat rechters "creatief" met woorden waren: http://www.youtube.com/watch?v=pXwiZM74n_Q&feature=related

Klaas2
Klaas220 jan. 2011 - 11:55

Ik begrijp het niet, bij Wilders hoefde een rechter maar even verkeerd te zuchten en werd hij al beschuldigd van vooringenomenheid. En een rechter die een verdachte kutmarrokaan noemt toont geen vooringenomenheid?

JAWEH
JAWEH20 jan. 2011 - 11:55

De rechter deed een poging om hip te zijn ?

SocialDarwinist
SocialDarwinist20 jan. 2011 - 11:55

Ik vind het gewoon klote, dat het gebruikelijk is dat men 'kut' gebruikt om aan te geven dat er iets niet goed of slecht is. Verder vind ik dat zulk taalgebruik niet door een rechter gebezigd zou moeten worden. Zoals iemand ergens hieronder al opperde. Het zal wel een pvv-stemmer zijn, die rechter..:)

bougeluk
bougeluk20 jan. 2011 - 11:55

Nederlands Egypische jongen k-marokkaan noemen. Dit getuigt van gebrek aan dossierkennis

hannogroen
hannogroen20 jan. 2011 - 11:55

Abject en infaam!

Harmen2
Harmen220 jan. 2011 - 11:55

Ik zou niet weten waarom de rechter dit niet zou mogen zeggen, het is een goed voorbeeld van hoe de wereld tegen je aankijkt als je je schuldig maakt aan crimineel gedrag. De rechter scheld hem niet uit, het maakt ook niet uit dat hij geen Marokkaan is, het gaat er de rechter om duidelijk te maken wat de gevolgen zijn. Prima dus.

JustMatthias
JustMatthias20 jan. 2011 - 11:55

Onbeschaafd. Wat is dat voor kutrechter.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa20 jan. 2011 - 11:55

Ik hoor vaak Nederlanders zeggen: ''O! sorry'', als het woord ''Kút'''uit hun mond komt als ze boos worden. Dus, ''kut'' is een ongewenste woord net zoals bij het vloeken: ''O, sorry'' zeggen Nederlanders vaak tegen de mensen, buren of collega's die in hun buurt zijn. De rechter moet rechter blijven en geen Telegraaf journalist! De rechter gaat ook niet teggen een blonde misdadiger zeggen: ''Je wil toch niet lijken op een....''?! Een hele gemeenschap heeft niets te maken met de daden van een individu. De onderwerld is niet De Nederlanders, de christenen zijn niet allemaal Bush, de moslims zijn niet allemaal Bin laden en de joden zijn niet allemaal Sharon of Lieberman. Elk schaap hangt in het slachthuis aan zijn eigen poot.

Gerald2
Gerald220 jan. 2011 - 11:55

Kutmarokkaan: "Je wilt toch niet lijken op een rechter?"

freaky33
freaky3320 jan. 2011 - 11:55

Ik snap wel hoe de rechter dit bedoeld maar het kan ook verkeerd uitgelegd worden. Vind het een beetje dubieus en eigenlijk ook weer iets van deze tijd, de vergeenstijling en het populisme viert helaas hoogtij en dat moet stoppen.

1 Reactie
Harmen2
Harmen220 jan. 2011 - 11:55

Het kan ook zijn dat we de rechter eindelijk eens van zijn hoge paard zien stappen en duidelijk zien maken dat ook rechters midden in de samenleving staan. En eerlijk gezegd vind ik dat prima.

[verwijderd]
[verwijderd]20 jan. 2011 - 11:55

De quote was iets genuanceerder: "Je wilt toch niet dat de mensen in je buurt je zien als een van die kutmarokkanen?" Ben eigenlijk nog benieuwder naar het antwoord van de jongeman.

1 Reactie
jvanarkel
jvanarkel20 jan. 2011 - 11:55

Wat ies dezuh, waarom jij zo, je weet toch? Duh. Maar gezien het feit dat dit een net zo'n slip of the tongue is als de rechter die zij, dat begrijp ik, toen een mevrouw de zaal uit wilde bij het gaan zien van Fitna, vind ik het niet meer dan normaal dat de advocat idd van leer getrokken heeft. Heeft hij dat niet? Dan is het een flut advocaat en als hij via een u bocht er nu gerucht aan gegeven heeft achteraf dan is dan stemming makerij. Ik zelf ben scheidsrechter en het aantal VWO en studenten die ik fluit op het aller hoogste jeugd niveau, die blijkbaar oncoloog willen worden, is groot. En dus heeft het niet met sociale klasse maar met klasse te maken of het gebrek eraan. Ik vermoed dat deze jongen meer uitkraamt en slechter dan de rechter, maar in deze moet de rechter gewoon zijn excuses aanbieden. Spreektaal of niet. We betalen deze mensen niet om zich te verlagen tot het straat niveau. Daarnaast wil je juist dat een rechter onpartijdig is, dus geen uitingen van religie, achtergrond of spraak(gebrek). Die TOGA is ook niet voor niets. Excuses en daarmee klaar. Geen tegemoetkoming in de schadeloosstelling ed eisen en als er in beroep gegaan wordt hierom en niet om een andere reden, meteen seponeren. Met als nog een schriftelijk excuus. Kan geen enkel kwaad doen lijkt me.

JoopSchouten
JoopSchouten20 jan. 2011 - 11:55

Wie wil er eigenlijk berecht worden door een kutrechter?

2 Reacties
Harmen2
Harmen220 jan. 2011 - 11:55

Jij weet net zo goed als ik wat er met kutmarokkanen wordt bedoeld en dat dit als metafoor wordt gebruikt als voorbeeld vind ik prima. Kutmarokkanen zijn crimineel en dat is niet wat je wilt worden (als het goed is tenminste). Politieke correctheid is wel het laatste wat je moet betrachten met iemand die van brandstichting wordt verdacht.

JoWe62
JoWe6220 jan. 2011 - 11:55

Niemand wil berecht worden door een rechter neem ik aan? Ja er zijn er natuurlijk die het niet erg vinden zo lang het maar geen kutrechter is:)))

[verwijderd]
[verwijderd]20 jan. 2011 - 11:55

ik wordt hier zo verdrietig van het ergste is dat een groot deel van de samenleving hier het kwaad niet van inziet sommige jongens uit marokko net als enkele nederlanders misdragen zich het woord dat deze rechter gebruikt is stigmatiserend en zet een bevolkingsgroep in het negatieve straks ook kut voetbalsupporters kut nederlanders kut uitkeringstrekkers dit moet stoppen jammer dat zon rechter niet naast wilders in het beklaagdenbankje kan plaatsnemen

1 Reactie
jvanarkel
jvanarkel20 jan. 2011 - 11:55

Komop zeg. Al jaren bestaan de Kut Kakkers, Kut Agenten, tiefus krakers ed en zo kun je nog wel doorgaan. Sommige worden dermate vaak geuit dat het niet netjes is, maar een stigma komt ergens vandaan. Anders zouden het wel stink Finnen zijn. Het gaat ook niet om een groep die alle marokkanen betreft maar die aanzienlijke groep die het in een zeer korte tijd zover heeft gekregen dat ze zichzelf binnen 20 jaar dit stigma zelf hebben toebedeeld. We hebben ook de luie surinamers gehad, de dronken polen, stelende bulgaren, unsere kaul duitsers, kaaskoppen, knoflook landen, en ga zo maar door. Het is echt zo zielig om het overgrote gedeelte verhaal er weer bij te halen. Het blijft slecht, maar het is raar dat van alle jeugd het wel de marokkanen zijn die steeds het nieuws domineren in slechte wijze. En dermate vaak dat het kutmarokkaan geïnitieerd is door PvdAer Oudkerk. Zoals ik al eerder schreef is beeldend taalgebruik soms nodig en zegt meer dan omschrijven door de rechter dat je je netjes moet gedragen, naar school gaan enz enz. Soms zeg je ook iets om juist het een beetje op scherp te zetten. Maar los daarvan als het verkeerd begrepen is achteraf, zucht, dan kan de rechter gewoon ff een word docje openen, excuses et voila.

[verwijderd]
[verwijderd]20 jan. 2011 - 11:55

Dit is nog niets vergeleken bij wat er straks na de vrijspraak van Wilders, officieel toegestaan is!

6 Reacties
Yggdrasil
Yggdrasil20 jan. 2011 - 11:55

Daarom is het ook van het grootste belang dat hij schuldig wordt verklaard. Want als Wilders de norm wordt dan is de verhuftering van de maatschappij pas echt een feit

Jan Jansen2
Jan Jansen220 jan. 2011 - 11:55

En daar zit jij al schuimbekkend op te wachten zeker?

Jan Jansen2
Jan Jansen220 jan. 2011 - 11:55

Dus we hebben nu ook al tokkierechters?

jvanarkel
jvanarkel20 jan. 2011 - 11:55

Als Wilders wordt vrijgesproken betekent dat niet wat u suggereert! Alleen dat POLITICI zich mogen uiten binnen en buiten de 2e kamer en daar dus niet voor vervolgd kunnen worden. Dat is wat anders dan jij en ik. Als wij dat soort uitspraken zouden doen, dan zijn we gewoon, terecht, de sjaak.

Klaas2
Klaas220 jan. 2011 - 11:55

---[Dit is nog niets vergeleken bij wat er straks na de vrijspraak van Wilders, officieel toegestaan is! ]--- Ernstige overschatting van Wilders Als Wilders wordt vrijgesproken is nu al toegestaan wat hij heeft gezegd. Wilders verandert de wet niet.

Klaas2
Klaas220 jan. 2011 - 11:55

De taboe kist is bijna open, de moderatie vond het nodig om een woord wat ik gebruikte niet toe te laten. Misschien mag het zo wel? Als je iemand kutMarokkaan mag noemen, dan mag je toch ook k*tj**d zeggen? Of zou Nederland dan heel erg geschrokken zijn?

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa20 jan. 2011 - 11:55

Bedoelde de rechter met zijn ''kutmarokkanen'' misschien Aboutaleb die de regels en wetten voor hem en voor de Rotterdammers maakt? Bedoelde de rechter Khadija Arib die op die lekker blauwe stoel al jaren zit? Bedoelde de rechter Afelay die Nederland verkocht met miljoenen Eurotjes aan Barcelona? Bedoelde de rechter met zijn ''kutmarokkenen'' Najib Amhali die voor hem leuke gezellig avonden zorgd in de nationale theater? Bedoelde de rechter de zangeres Hind die met haar schapenstem aale mooiste is? Bedoelde de rechter Ali B die de Nederlandse kinbderen blij maakt? Bedoelde de rechter de Nederlandse Marokkanse schrijvers, journalisten en jusristen? Bedoelde de rechter de eerste Marokkanse generaties die Nederland hebben opgeboud in de jaren 70 en 80? Meneer de rechter! U knoeit met de feiten en u zit op een verkeerde stoel.

1 Reactie
jvanarkel
jvanarkel20 jan. 2011 - 11:55

U vergeet de Marokkanen die Nederland bevrijd hebben in zeeland aan het einde van de oorlog.

Carbinol
Carbinol20 jan. 2011 - 11:55

Jammer van de tendentieuze titel, er zit wel degelijk verschil tussen: "Je wil toch niet lijken op een kutmarokkaan" en: "Je wilt toch niet dat de mensen in je buurt je zien als een van die kutmarokkanen?" Ook jammer dat het eerste wordt neergezet als een citaat terwijl de beste man het nooit gezegd heeft, hij zei het tweede, wat naar mijn bescheiden mening, en getoetst aan mijn hier inferieur bevonden moraal, toch zeker moet kunnen.

1 Reactie
Klaas2
Klaas220 jan. 2011 - 11:55

---["Je wil toch niet lijken op een kutmarokkaan" en: "Je wilt toch niet dat de mensen in je buurt je zien als een van die kutmarokkanen?"]--- Wanneer zien de mensen jou zo, als je erop lijkt, toch?

[verwijderd]
[verwijderd]20 jan. 2011 - 11:55

Goh hoe noem je dat ook al weer ? Oh ja klasse justitie . Wanneer er mensen veroordeeld worden voor het dragen van een T-shirt met de tekst 1312 voor belediging ,en de rechters er maar vrolijk op los gaan in hun rol van moraalridder in de rechtbank.Het komt ook veel voor dat rechters hun ongezouten mening geven wat ze van mensen vinden al waren het volleerde psychologen en bezitters van veel meer mensen kennis dan de "normale mensen".trouwens bij een vaststaande veroordeling is dat soms misschien wel een natuurlijke reactie maar juist niet gewenst ,laat staan bij een veroordeling bij de lagere rechtbank waar nog alle mogelijkheden voor hoger beroep open liggen ,wetende dat ze er nog al eens naast zitten ,bewust of onbewust. En dan hebben we het nog niet eens over de discriminerende inhoud van de popie jopie opmerking van de rechter in kwestie. Ik zou in dit geval wel weer een groep Marokkanen kunnen voorstellen die zich beledigt voelen omdat de man in kwestie een Egyptenaar is en helemaal geen Marokkaan en dus zij zich gekwetst voelen hiermee in verband te zijn gebracht ,ja leuk weer een rechtszaak erbij ,ze hebben toch niets te doen ,en ook niet zoveel zaken op de plank dus wat ,maakt het allemaal uit. Je hebt last van vervelende pubers in Nederland ,die van Marokkaanse ouders zijn ,dit zijn Nederlanders en als de rechtbanken nu ook dat afkomst gezwets gaan gebruiken om de zaken te " duiden " ,dan glijden we wel steeds verder af. Ik vind dat de man zich diep moet schamen voor dit gedrag en zijn hamert moet inleveren simpel zat ,en de griffier die het uit het rechtbankverslag heeft gelaten ook met ontslag graag.Maar ja 1-10-1-2

1 Reactie
Klaas2
Klaas220 jan. 2011 - 11:55

---[Ik vind dat de man zich diep moet schamen voor dit gedrag en zijn hamert moet inleveren simpel zat ,en de griffier die het uit het rechtbankverslag heeft gelaten ook met ontslag graag.Maar ja 1-10-1-2]--- Met een ernstige en publieke berisping voor de rechter kan ik leven. De griffier echter had dit nooit mogen schrappen, behalve als de rechter hem dat had gevraagd, maar dat zou de rechter alleen doen als hij het als niet gezegd zou beschouwen, wat niet het geval is want de zaak is zelfs bij de voorzitter geweest.

[verwijderd]
[verwijderd]20 jan. 2011 - 11:55

In mijn jeugd was het "K" woord hét ultieme "vieze woord". Alleen héle stoute jongetjes durfden dat woord weleens hardop uit te spreken en verder niemand. Diezelfde bengels schreven het ook wel eens op een muur of schutting (vandaar schuttingtaal neem ik aan), en dan werd er vaak het symbool bij getekend : een cirkel met een verticale lijn er doorheen en in het midden een kleiner cirkeltje. Tien jaar geleden kwam ik na een lange afwezigheid weer terug in dit land en wat bleek tot mijn gene en verbijstering ? Het "K" woord was volledig geaccepteerd in ingeburgerd, je hoorde het de godganse dag, het was opeens geen schuttingtaal meer. Interessant hoe die dingen kunnen veranderen in één leven.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa20 jan. 2011 - 11:55

De joden wonen hier al eeuwen en worden genoemd '''Kankerjoden''. Het woordt wordt nog steeds geroepen, maar wel stiekem. Wat dat betreft hebben Nederlanders een hele rare manier van inburgeren.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa20 jan. 2011 - 11:55

Geachte rechtse rechter, Ik ben boos op u, u hoort in Zimbabow of Iran aan de slag als rechter en niet in een rechtsstaat waar discriminatie verboden is. Ik vraag me af hoe onafhankkelijk u bent als toch een Nederlander van Marokkanse afkomt voor uw neus terecht staat! Ik maak erg zorgen over uw functionering als rechter in onze democratie.

1 Reactie
HugoSpanje
HugoSpanje20 jan. 2011 - 11:55

Ik zou uw zorgen eigenlijk willen betitelen als een zekere mate van overgevoeligheid.

Hanvander Horst
Hanvander Horst20 jan. 2011 - 11:55

Zo zei de kadi dat? "Je wilt toch niet op een kutmarokkaan lijken"". De taalverruwing neemt ook in de paleizen van justitie hand over hand toe. En alleen maar omdat zo'n zwarte kraai, zo'n lul de behanger in een jurk denkt dat hij de taal van de straat beheerst. Dooievissiesvreter uit Buitenveldert dat hij daar is met zijn beschaafde rotkop. Ik bedoel: het bovenstaande bevat verouderd taalgebruik, maar de woordkeus is duidelijk onbeschaafd, maar dat rechtertje heeft tegenover die Egyptische straatschooier dezelfde toon aangeslagen. Daarmee heeft hij zijn functie verlaagd. De rechter is onafhankelijk. Hij is in staat op grond van grote ervaring en een diepgaande kennis van het recht, na alle elementen in een hem voorgelegde zaak op de juiste waarde te hebben geschat, recht te doen. Om dat te kunnen is een zekere afstand noodzakelijk, tegenover de beklaagde én tegenover de officier van justitie. Je hoeft niet uit de hoogte te doen maar een zekere formaliteit past toch wel bij de rol die een rechter in ons land speelt. Hij verzwakt zijn positie en die van het recht als hij niet zijn eigen normen van behoorlijk taalgebruik hanteert maar die van anderen. Het was zeer wel mogelijk geweest om de beklaagde onder vermijding van het woord kutmarokkaan dezelfde boodschap te brengen: je maakt niet alleen jezelf te schande maar ook de hele familie en je bezorgt mensen van Arabische afkomst een slechte naam. Besef je dat wel, hoeveel mensen je beschaamt? Zoiets bijvoorbeeld. Dan ben je duidelijk. dan blijf je rechter. Er zijn vast wel cursussen op dit gebied.

2 Reacties
Harmen2
Harmen220 jan. 2011 - 11:55

Onzin Han, de rechter verlaagt zich niet hierdoor. Hij maakt in heldere taal duidelijk wat de consequenties zijn indien de verdachte doorgaat met zijn gedrag in taal die eenduidig is en begrijpelijk voor de verdachte in dit geval. Het is niet van deze tijd om als rechter op een hoog en afstandelijk paard te zitten met taalgebruik die past in een intellectuele omgeving. De onvoorstelbare politieke correctheid om de dingen niet bij hun naam te noemen doet echt meer kwaad dan goed.

JoWe62
JoWe6220 jan. 2011 - 11:55

Het was zeer wel mogelijk geweest om de beklaagde onder vermijding van het woord kutmarokkaan dezelfde boodschap te brengen: je maakt niet alleen jezelf te schande maar ook de hele familie en je bezorgt mensen van Arabische afkomst een slechte naam ================= Vertel mij eens Han, waarom zouden mensen van Arabische afkomst een slechte naam bezorgd krijgen omdat het woord kutmarokkaan gebezigd wordt? Dat gebeurt alleen maar indien zo'n persoon van Arabische afkomst zich aangesproken voelt. Waarom zou een persoon van Arabsiche afkomst zich aangesproken voelen door het woord kutmarokkaan als hij weet dat hij dat niet is. Probeer je iets anders te zeggen?

Klaas2
Klaas220 jan. 2011 - 11:55

Ik vraag me af of deze rechter ook D66 stemt.

1 Reactie
DikkieDik3
DikkieDik320 jan. 2011 - 11:55

Hij is rechter, Nederlands staatsburger en is niet uitgesloten van zijn stemrecht, en heeft derhalve gewoon het recht om te stemmen op welke partij hij wil stemmen.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa20 jan. 2011 - 11:55

Dames en heren, Ik hoor vaak Nederlanders tegen woedend Nederlanders van Marokkanse afkomst zeggen: '' Ach jong! als je gediscrimineert voelt, loop naar de rechter, gelukkig wij leven in een rechtsstaat en de rechter die het bepaalt'' Nou, de rechter zit zelf nu te ''Kuteren''. Lekker dan!

1 Reactie
jvanarkel
jvanarkel20 jan. 2011 - 11:55

Schimpen is wat anders dan discrimineren Moustafa. Maar hier wordt ook altijd geopperd dat de PVV racistisch is, ik ben alleen benieuwd naar het ras moslim. :)

[verwijderd]
[verwijderd]20 jan. 2011 - 11:55

Ik ken toevallig iemand (er schijnen er duizenden van te zijn) die niet alleen Marokkaans is maar ook nog es Joods. Sterker nog, een goeie vriend van mij is niet alleen Jemeniet maar óók al Joods. En dat zijn die mensen al vele generaties. Hoe moet je die dan uitschelden ? Wat komt er eerst ?

3 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa20 jan. 2011 - 11:55

Het is ook geen excuus om te schelden! Joodse Marokkanen en moslim Marokkanen zijn net mensen zoals Wim, Kim,,de slager hier om de hoek, Verhagen, Said en Salim. Je gaat niet de ene uitschelden en de andere niet omadt de tweede is toevallig een jood is?

kalimero2
kalimero220 jan. 2011 - 11:55

Dan wordt het erg! een lange zin K K j M ;-)

kalimero2
kalimero220 jan. 2011 - 11:55

Niet zo lang geleden heb ik op radio 1 gehoord, dat uit onderzoek van en nederlandse jurist. dat een marokkaan de dubbele straf krijgt dan een blanke nederlander voor het zelfde misdrijf. Toch hoor je in de kroeg of op straat dat het andersom is! het gevoel en de feiten zijn veel van elkaar verwijdert! Ik woon in een zogenaamde blankenwijk en die vernielen bijna elke weekend bushaltes (doodzonde)een brievebus kapot geslagen alle post op straat. Maar ik hoor nooit wat over in de madia! Als die Marokkanen waren dat hadden we zeker al die riooljournalisten op de stoep,bent u geschokt? durft u de straat niet meer op? moeten we de noodtoestand uitroepen? moet het leger ingezet worden?

DikkieDik3
DikkieDik320 jan. 2011 - 11:55

----[Een 14-jarige Nederlands Egypische jongen die terecht stond op verdenking van brandstichting in een mobiel toilet werd door de rechter toegesproken: "Je wilt toch niet dat de mensen in je buurt je zien als een van die kutmarokkanen?'']---- Het is een vraag, geen stelling. Desnoods een retorische vraag. En het maakt ook mooi duidelijk wat er bedoelt wordt, net als Rob Oudkerk (PvdA) destijds deed. Misschien een (mislukte) poging van de kinderrechter om tot het niveau van die 14 (!!!) jarige jongen te komen.

1 Reactie
Jason2
Jason220 jan. 2011 - 11:55

De kinderrechter heeft tegen mij indertijd wel ergere dingen gezegd, als zo een donderspeech dan komt in plaats van straf, waarom dan verder zeuren. Denk dat het de bedoeling is dat een tiener met stevige taal geprikkeld wordt om na te denken over zijn gedrag. Zodat het zich niet herhaald.

[verwijderd]
[verwijderd]20 jan. 2011 - 11:55

Eigenlijk is dit vele malen erger als de door Wilders benoemde Vogelaar. Deze benaming klopt niet eens, deze 14 jarige lieveling had niet eens de nationaliteit van de gewraakte medelanders. Het is derhalve erg grof en toont de enorme verruwing in onze rechtspraak. Hier wordt een bevolkingsgroep gestygmatiserd. Wilders die Vogelaar knettergek noemde, dat was al een verruwing, alleen het probleem zit hem niet in de scheldnaam, het is de waarheid. Het kan niet anderws zijn als de verruwing is de schuld van Wilders, het showproces heeft dat gedaan, de rechters werden gewraakt en die vieren nu hun frustratie bot, op deze 14 jarige jongen.

1 Reactie
DikkieDik3
DikkieDik320 jan. 2011 - 11:55

Onze káns-jongeren...

Jason2
Jason220 jan. 2011 - 11:55

Na die opmerking van Oudkerk, ben ik al meerdere keren uitspraken van prominente Amsterdamse politici tegengekomen in de media, over zuipende, en brallende Britten. En niemand die zich daar druk over maakt. Overigens (ik woon in het centrum) is het maar een heel kleine minderheid van de Britse toeristen die zich zo gedraagt.

1 Reactie
Klaas2
Klaas220 jan. 2011 - 11:55

---[ben ik al meerdere keren uitspraken van prominente Amsterdamse politici tegengekomen in de media, over zuipende, en brallende Britten.]--- Rechtspraak hoort zich niet op het niveau van Oudkerk in een onderonsje af te spelen. Rechtspraak hoort zelfs niet de indruk van vooringenomenheid te tonen. Gek dat ik dat allemaal moest schrijven, vorig jaar tijdens de rechtszaak tegen Wilders begrepen al die mensen die nu de schouders ophalen heel goed wat vooringenomenheid betekent. Zelfs als een rechter menselijk begrip toonde voor een getuige, werd er een wrakingsverzoek verdedigd door de PVV-aanhang, en dat in honderden reacties. De rechtsstaat was aangetast, minder kon het niet worden aangetast. Boter op het hoofd, als je mij vraagt, geen pondje, maar kilo's

Yggdrasil
Yggdrasil20 jan. 2011 - 11:55

Hij had ook kunnen zeggen, K*t-Fries K*t Groninger K*t Drent K*t Limburger K*t Zeeuw K*t Brabander K*t Amsterdammer K*t Rotterdammer K*t Hagenees Maar nee, K*t Marokkaan bekt veel beter en als zelfs een kinderrechter zich al schuldig maakt aan populistisch gezever dan bevindt de rechterlijke macht zich ook al op een hellend vlak. Dan wordt het onfatsoen wat de huidige tijd zo typeert normaal en dat zou iets moeten zijn wat de fatsoenlijke mens van nu niet zou moeten willen. Het lijkt me trouwens dat deze rechter subiet op zoek moet naar een andere baan want hij is ongeschikt voor de functie die hij nu bekleedt.

2 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa20 jan. 2011 - 11:55

De volgende bekt nog beter : '' Dat was niet de bedoeling dat''! Klinkt vreselijk, egn ook, maar bekt prima! Ik heb genoten van je opmerking, raak.

TheoJ2
TheoJ220 jan. 2011 - 11:55

gelukkig ga jij er niet over.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa20 jan. 2011 - 11:55

Het is niet zo lang geleden dat de ''Negerzoen'' afgeschaft werd, terwijl in de jaren 70 en 80 een dood gewoon mening was? Nu zeggen Nederlanders: ''Neeeee, afschaffen, het is beledigend'' maar toen niet? Een tips geachte Nederland: schaf af die handel ( k. marokkaan) vóór dat je over 30 of 40 jaar raar in de spiegel ziet te kijkem zoals met uw ''Negegerzoen''. Schaf af die handel uit uw hoofd, wijz verstandig en roep dat dat niet kan en mag en hoort niet in en beschaafde land, een stempel op de rug van onze Nederlandse kinderen van Marokkanse afkomst en hoop dat uw kinderen niet de mijne ''zo!'' benoemen, anders zoeken het maar zelf uit? straks? O!

1 Reactie
Jason2
Jason220 jan. 2011 - 11:55

Vind u dat ,,zigeunersaus'' ook over een andere naam moet gaan nadenken ?

Harmen2
Harmen220 jan. 2011 - 11:55

Aan alle linkse politiek correcte kerkgangers: Dit is de reden waarom Geert Wilders zich in een mateloze populariteit mag verheugen. Van links mag je de zaken niet eens bij de naam noemen, want stel je voor dat er iemand aanstoot aan neemt. Die rechter had groot gelijk, hij schetst een afschrikwekkend beeld van wat er van je kan worden als je doorgaat op het ingeslagen pad: dan word je voor zo'n kutmarokkaan versleten, en dat wil je toch niet? Of wel soms? Dat is iets anders dan dat alle Marokkanen kutmarokkanen zijn. Direct aanspreken en het tussen de oren krijgen en noemen wat genoemd mag worden. Die kop thee mag van mij ook, maar geen strik er omheen.

1 Reactie
Klaas2
Klaas220 jan. 2011 - 11:55

---[hij schetst een afschrikwekkend beeld van wat er van je kan worden als je doorgaat op het ingeslagen pad]--- De rechter toonde dat hij vooringenomen was, dat is ongepast voor een rechter.

doeidoei
doeidoei20 jan. 2011 - 11:55

Heb de ophef over de toevoeging k*t... nooit zo begrepen. Het is juist de typering waardoor er wordt aangegeven dat het om een (kleine) deelverzameling van de groep gaat, en in dit geval marokkanen. Deze versies zijn er ook van Engelsen, Fransen, Italianen en niet te vergeten Nederlanders. Niks aan de hand, en m.i. een boel kouwe drukte ...

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil20 jan. 2011 - 11:55

Heb de ophef over de toevoeging k*t... nooit zo begrepen. ================= Nee raar is dat, k*t is toch een heel normaal woord in het algemeen beschaafd Nederlands. Als ik naar de bakker ga dan zeg ik ook altijd, goedemorgen k*t bakker mag ik van u een k*t halfje bruin en als ik naar de slager ga dan zeg ik goedemorgen k*t slager mag ik een pond k*t half om half gehakt en de slager vraagt dan ook altijd aan mijn zoontje, wil dat k*t jochie ook een plakje k*t worst. Een heel normaal woord dat k*t, on je daar nu druk over te maken.