Joop

Rechter fluit McDonald's terug wegens ontslag om plakje kaas

  •    •  
25-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
161 keer bekeken
  •  
cheeseburger.jpg
Bedrijf met 1,2 miljard winst voelde zich 'benadeeld'
Hambugerketen mocht een medewerker niet ontslaan omdat ze een plakje kaas aan een collega gaf. De multinational, die vorig jaar een winst van 1,2 miljard dollar boekte, stelde dat de vrouw ‘de huisregels’ overtrad omdat een cheeseburger duurder is dan een hamburger.
cc-foto: slipstreamJC

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (15)

Joeri2
Joeri225 jan. 2010 - 21:32

Moet McDonalds eigenlijk ook inburgeren? "Mag ik één McKaasBurger en een KwartPonder van u mevrouw?"

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek25 jan. 2010 - 21:32

Ach ja, die managers bij McDo stonden ook niet echt vooraan toen de hersentjes werden uitgedeeld. Zo'n dom foutje kun je het concern (Christina!) in haar volle omvang niet kwalijk nemen.

a.doorgeest
a.doorgeest25 jan. 2010 - 21:32

Goede uitspraak van de kantonrechter te Leeuwarden. Mijn vertrouwen in de rechtsstaat gaat er weer zienderogen op vooruit. McDonald's zou zich dood moeten schamen. Even boycoten - een week of een dag of een maand of wat...

leftyloosyrightytighty
leftyloosyrightytighty25 jan. 2010 - 21:32

Tamelijk ongelofelijk. Vooral omdat juristen v MacD toch zouden kunnen inschatten dat dit niet in de buurt komt van een ontslaggrond. Lijkt me een broodje kaas verhaal.

Tippex
Tippex25 jan. 2010 - 21:32

Mc Blunder!!!

WilliamP
WilliamP25 jan. 2010 - 21:32

De vraag is of het wel kaas is. Lijkt mij een goede zaak om dit eens aanhangig te maken, ik zou zeggen tegen de ontslagene, jammer dat u niet in de US woont, dan was u wsl nu binnen geweest.

StanB.
StanB.25 jan. 2010 - 21:32

Het ontslag voor de betreffende medewerker is niet alleen terecht; zij moet bovendien vervolgd worden wegens poging tot vergiftiging van een collega. Je gaat die troep toch niet aan je eigen mensen geven.

CdeVries
CdeVries25 jan. 2010 - 21:32

De winst van 1,2 miljard moet ergens vandaan komen toch. Wat een anti reclame voor dit bedrijf. Ik wil eigenlijk zeggen dat ik er nooit meer meer zal eten, maar dat deed ik toch al niet.

1 Reactie
SirCharles
SirCharles25 jan. 2010 - 21:32

En het is niet eens echte kaas is maar met zetmeel verdikte palmolie waaraan allerlei geur- kleur- en smaakstoffen zijn toegevoegd.

sloffervos
sloffervos25 jan. 2010 - 21:32

Tsja. [olie op vuur modus] "Bedrijf met 1,2 miljard winst voelde zich 'benadeeld' " De franchise nemer (met een winst van misschien 30k) zag wellicht al maanden geld verdampen, eten (anders dan via het blaadkje betaald door de klant) verdwijnen, en zag nu eindelijk een heterdaadje en greep dat aan om eindelijk van die werknemer af te komen die toch al de hele tijd de kantjes ervan afloopt en zich tegelijktijd goed beschermd voelt door alle rechten die je als werknemer hebt? [/off]

1 Reactie
CdeVries
CdeVries25 jan. 2010 - 21:32

Aert, Kennelijk wel hersens genoeg om het personeel uit te buiten. Niet alleen deze kwestie (de grote kaasroof), maar de Mac is vaker in het nieuws geweest vanwege slechte arbeidsomstandigheden. Dat kun je het concern wel aanrekenen. Overigens vind ik het ongepast om mensen die niet gestudeerd hebben te bestempelen als hersenloos.

naisdena
naisdena25 jan. 2010 - 21:32

Weer een mooi voorbeeld waar het extreme kapitalisme ons heeft gebracht: Een werknemer van McD, die voor een paar euro/uur wordt ontslagen vanwege een plakje kaas. Topmanagers met een inkomen die een inkomen van vele miljoenen per jaar hebben worden bij falend beleid waarbij niet zelden een bedrijf naar de rand van de afgrond is gebracht beleefd de deur gewezen maar niet voordat hem een zak met nog maar eens wat miljoenen is overhandigd.

1 Reactie
BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek25 jan. 2010 - 21:32

Ja man, het is een schande! Je bent het vast met me eens dat er meer regels voor moeten komen.

[verwijderd]
[verwijderd]25 jan. 2010 - 21:32

maar dat is juist het punt het meenemen van spullen van de baas is een gewoonte geworden maar feitelijk, en juridisch, blijft het gewoon diefstal. Totaalbedrag loopt jaarlijks toch aardig op begrijp me goed iemand ontslaan voor een plakje kaas is onzin, maar waar leg je de lijn? als iemand met een blok kaas wegloopt? Het is toch eigenlijk zo dat een werkgever moet bepalen wat hij acceptabel vind, zolang het maar overduidelijk is gecommuniceerd.

1 Reactie
listvanderede
listvanderede25 jan. 2010 - 21:32

'begrijp me goed iemand ontslaan voor een plakje kaas is onzin, maar waar leg je de lijn? ' In dit geval moest er maar liefst een rechter aan te pas komen om om daar duidelijkheid over te verschaffen. Diep tragisch natuurlijk.