Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rechter bepaalt: neef uit 'Making A Murderer' onterecht veroordeeld

  •  
13-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-08-13-om-09.47.32
De veroordeling van Brendan Dassey, neef van de hoofdpersoon uit de documentaireserie Making A Murderer , is door een rechter in het Amerikaanse Wisconsin vernietigd. Dassey moet nu binnen 90 dagen worden vrijgelaten.
De nu 26-jarige Dassey kreeg in 2007 een levenslange gevangenisstraf opgelegd omdat hij medeplichtig zou zijn aan de verkrachting van en moord op fotografe Teresa Halbach in 2005. Dassey bekende destijds de misdaden samen met zijn oom Steven Avery te hebben gepleegd. De rechter heeft nu bepaald dat de rechercheurs die destijds de ondervraging van Dassey voor hun rekening namen, de bekentenis op onrechtmatige wijze hebben verkregen.
‘De onderzoekers beweerden meermaals dat ze al wisten wat er op 31 oktober gebeurd was en ze bevestigden Dassey dat hij zich nergens zorgen over hoefde te maken. Als je daarbij optelt dat hij minderjarig was en verstandelijk beperkt is, kun je zijn bekentenis niet gebruiken,’ aldus de rechter.
De bekentenis en de manier waarop Dassey ondervraagd werd, komen uitgebreid aan bod in de hitserie Making A Murderer , te zien op Netflix. De immens populaire serie uit 2015 gaf de rechtszaak uit het kleine Manitowox County in Wisconsin, door de documentairemakers tien jaar lang gevolgd, wereldwijde aandacht. Daarbij werd direct duidelijk dat er aan de werkwijze van politie en justitie het nodige schortte en nam de roep om herziening van de rechtszaken toe.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.