Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rechter: Baudet creëert voedingsbodem voor antisemitisme

  •  
15-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1406 keer bekeken
  •  
Kort geding tegen Thierry Baudet over Holocaustvergelijking

© ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Thierry Baudet heeft zich onnodig grievend uitgelaten jegens overlevenden van de Holocaust. Ook heeft hij zich schuldig gemaakt aan het creëren van een voedingsbodem voor antisemitisme. Dat heeft de rechter woensdag bepaald in een zaak die was aangespannen door vier joodse oorlogsoverlevenden, het Centraal Joods Overleg en het CIDI.
De oorlogsoverlevenden en joodse organisaties menen dat de parallellen die de Forum-leider trekt tussen de Holocaust en de coronamaatregelen, niet door de beugel kunnen. Zo twitterde Baudet foto’s van een kind dat niet naar het sinterklaasfeest zou mogen, naast een jongen met een Jodenster die op het punt staat om gedeporteerd te worden. Bij een foto van het concentratiekamp Buchenwald schreef de Forum-leider: “Hoe is het MOGELIJK om nu nog altijd niet te zien hoe de geschiedenis zich herhaalt.” Ook noemt Baudet ongevaccineerden “de nieuwe Joden”. “De wegkijkende uitsluiters zijn de nieuwe nazi’s en NSB’ers.”
De rechter is het met de oorlogsoverlevenden eens en draagt Baudet op om de berichten binnen 48 uur te verwijderen. Doet hij dat niet, dan moet hij een dwangsom van 25.000 euro betalen. Baudet kondigt aan dat hij hoger beroep aantekent tegen de uitspraak.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.