Joop

Ramses Shaffy vorige week nog in Laurenskerk

  •  
01-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Ramses Shaffy is overleden. Vorige week zag ik hem nog spelen, in de Laurenskerk in Rotterdam.
Hij was daar te gast bij de uitreiking van de Laurenspenning aan Sander de Kramer.
Sander is een goede vriend van mij. De band Alderliefste speelde twee nummers van Ramses Shaffy, die zelf niet meer in staat was om nog te zingen. Ze hadden het slim opgelost: Alderliefste trad live op, op een scherm was een studio-opname te zien die iets eerder was opgenomen waarbij Ramses nog wel meezong.
Hij zat bij de uitreiking van de Laurenspenning op de eerste rij. En na enige tijd werd hij naar voren geroepen om toch nog even te spelen. Met behulp van Sander en nog iemand anders werd hij naar de vleugel gebracht die voorin de zaal stond. Langzaam zakte hij op de kruk en zette zich achter de toetsen. Het was muisstil in de zaal, je kon een speld horen vallen. Maar Ramses ging niet spelen. Hij bleef stil zitten, draaide zich uiteindelijk met een brede grijns naar het publiek en nam een afwachtende houding aan. Het kwartje viel: hij zou niet spelen zonder applaus. Dat applaus kwam er, overdonderend.
Ramses draaide zich weer terug en na nog een korte stilte, begon hij te spelen. Het was weergaloos, het was prachtig, het was een waardig afscheid.

Meer over:

kijk nou, opinie
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Marie-Bernadette
Marie-Bernadette1 dec. 2009 - 10:44

Mooi Kirstel!

kwelwater
kwelwater1 dec. 2009 - 10:44

dat is dan het gekke he, als er van die logische discussies zijn, dan denk ik er is geen god. als er dan mensen dood gaan, dan hoop ik dat er een god is. want Ramses had de rustige vlam in zijn ogen, een verdwaalde engel zeg maar. met duivelse streken...nou ja een god, eigenlijk een grote mooie wereld vol met geneugten en lessen die je nog mag leren hierna. hoeft niet echt aangestuurd te worden....want mensen zoals Meester Shaffy, die hoeven niet aangestuurd te worden..zucht...fijn dat je hem nog even hebt gezien....