Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

'Het Ramadanjournaal is een aanfluiting'

  •  
22-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2018-05-22 om 14.45.25
Het NTR Ramadanjournaal is een aanfluiting volgens Druktemaker Marcel van Roosmalen in De Nieuws BV op Radio 1. Dit programma is volgens hem duidelijk niet voor moslims gemaakt: ‘Die weten wel hoe je Ramadan moet vieren’. Het programma leert je volgens Van Roosmalen helemaal niets bijzonders over de Ramadan. Het is tot de nok gevuld met dikke plakken lariekoek van de bovenste plank: ‘Die krijg je dan mooi tussen het vasten door geserveerd’.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (70)

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*25 mei 2018 - 8:39

Goedendag. Hoe kan een tv programma dat in eerste instantie gemaakt is voor een bepaalde doelgroep (in dit geval Nederlandse moslims) een aanfluiting zijn, als ik deze vraag in eerste instantie mag stellen?. Zelf heb ik niet bekeken, puur omdat ik geen moslim ben. Maar zover ik weet, moslims wereldwijd vasten van zonsopgang tot ondergang en dit Ramadan journaal is blijkbaar rond middernacht, slechts een keer per week nota bene, op maandagavond, voor maar vier keer, bij een tijdstip waarin veel Nederlandse moslims nog niet naar bed gaan, neem ik aan, vanwege de vastenmaand. Misschien moeten wij gewoon alle Nederlandse moslims in eerste instantie in hun waarde laten in tegenstelling tot b.v. Nieuw Rechts o.l.v. Thierry Baudet, Paul Cliteur, Geert Wilders enz. dat het leven van een bepaalde bevolkingsgroep (= Nederlandse moslims) blijkbaar per se moet zuur maken, blijkbaar puur om hun eigen sowieso niet zo kosjer extreemrechtse ideologie te promoten. Het is toch aan Nederlandse moslims zelf om te bepalen of dit programma een aanfluiting is of niet, wat mij betreft, met alle respect aan alle buitenstaanders. Zolang een tv programma in Nederland helemaal geen geweld, onrust of chaos promoot, in eerste instantie, lijkt mij het prima hoor, namelijk in een zogenaamd beschaafd en verlicht land zoals Nederland. De presentatrice Samira El Kandoussi ken ik alleen een klein beetje, tot nu toe, namelijk van DWDD maar zij lijkt mij gewoon een charmante jonge Nederlandse vrouw. Een fijne dag!.

Mostafa
Mostafa23 mei 2018 - 21:14

Ramadan wordt ook wel de vastenmaand van de moslims genoemd. Het exacte begin van de Ramadan is afhankelijk van het verschijnen van de sikkel van de nieuwe maan. Het vasten wordt gezien als vorm van zuivering van de ziel en bedanking van God voor alles wat hij gegeven heeft. De Ramadan leert mensen zelfdiscipline. De moslims voelen en tonen verbondenheid met arme en hongerige mensen elders op de wereld.

2 Reacties
Klaas7
Klaas724 mei 2018 - 11:33

Vasten? Overdag niet eten maar s'nachts Is niets anders dan je eetpatroon wijzigen.

Mostafa
Mostafa24 mei 2018 - 13:34

Hahahahaha Klaas toch!

Monica Lewinsky
Monica Lewinsky23 mei 2018 - 16:21

Politiek-correcte uitwas.

korheiden2
korheiden223 mei 2018 - 15:34

Ik heb nog een item voor het Ramadanjournaal. In Karachi zijn al 65 slachtoffers gevallen t.g.v. de hoge temperaturen (44 graden). De meesten onder hen volgden strikt de voorschriften voor de ramadan.

1 Reactie
HM van der Meulen
HM van der Meulen23 mei 2018 - 23:36

Dat is natuurlijk niets vergeleken bij al die lui die met de kerst stikken in hun kalkoen.

2C
2C23 mei 2018 - 9:02

Komt de NTR volgend jaar na de carnaval dan ook met een Vastenjournaal ? Of met een Diwali-jornaal voor Hindoes ? Gelijke monniken, gelijke kappen...

3 Reacties
Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon23 mei 2018 - 11:03

Ik kijk uit naar een beeldverslag van een dynamische meditatie sessie van Bhagwan-volgers. Een impressie van een bijeenkomst van chemtrails-believers of graancirkel-adepten is ook prima.

Joe Speedboot
Joe Speedboot23 mei 2018 - 15:41

We hebben immers al een Sinterklaasjournaal..

DanielleDefoe
DanielleDefoe24 mei 2018 - 8:56

Die nep-bisschop is er voor alle kinderen. Op een bepaalde leeftijd gekomen mogen ze ook massaal van hun geloof afvallen.

korheiden2
korheiden223 mei 2018 - 7:26

Wel lachen : 'Dat Ramadamjournaal waarmee de NPO zo lekker zit te verbinden' scoort liefst 15000 kijkers.

1 Reactie
Kapsteyn
Kapsteyn23 mei 2018 - 9:59

Waarschijnlijk zijn dat allemaal mensen die toevallig hun TV op die zender aan hadden staan en even weg waren gelopen.

W-74
W-7423 mei 2018 - 7:22

Uitzendingen gericht op een specifieke religieuze groep horen m.i. thuis bij de omroep met diezelfde religieuze grondslag. I.c. de N.M.O. Religieuze emancipatie dient in dit land vanuit de religieuze groep zelf te gebeuren, niet door de overheid. Zo is dat altijd gegaan met alle andere religieuze groeperingen in dit land en dat is een goed systeem om de maatschappij als gevrijwaard te houden van religie en religieuze conflictenb. Zie de maatschappij als een soort 'meent': van iedereen, voor iedereen. Ik zou niet weten waarom we opeens voor de Islam dat uitgangspunt zouden moeten veranderen. Waarom zou de overheid opeens de emancipatie en de verspreiding van de 'blijde boodschap' ter hand moeten nemen?

Kopinhetzand
Kopinhetzand23 mei 2018 - 6:56

Het Ramadanjournaal?! Nooit van gehoord. Ik vind het trouwens verbijsterend dat er zoiets is en dan ook nog op Radio 1. Zoiets hoort bij een moslimomroep.

2C
2C22 mei 2018 - 20:59

Snap niet waarom een neutraal-seculiere omroep NTR (zonder leden!) verantwoordelijk is voor religieus getinte uitzendingen, zoals over de Ramadan. Lijkt mij eerder iets voor omroepen met een confessionele achtergrond als de KRO-NCRV of zelfs de EO, in het kader van oecumenische inclusiviteit of zo. We hadden toch ooit ook een IKON en een moslimomroep ?

Mostafa
Mostafa22 mei 2018 - 20:03

Beste Nederlandse moslims, fijne Ramadan dagen. Was mooi en genoeg geweest ! Ik doe het ook bij de Nederlandse Christen tijdens de Kers en ik zeg luid en duidelijk: Beste Nederlandse Christenen, ik wens u de fijne Kerstdagen! En basta natuurlijk, we hoeven niet te verdiepen in wat de ene of andere in gelooft en wat zij aan het doen zijn in hun privé leven. Maar hen de fijne dagen te wensen is beschaving en het tonen van respect. Je gaat niet met een biertje op je tafel over Ramadan hebben, meneer de journalist! wakker worden man!

3 Reacties
Ch0k3r
Ch0k3r23 mei 2018 - 9:07

Waarom zou je geen bier mogen drinken als je als niet-moslim over de Ramadan praat?

HelemaalGelijk
HelemaalGelijk23 mei 2018 - 9:29

Mostafa, u heeft HelemaalGelijk :) Ik wens mijn moslim-vrienden ook altijd een ramadan mubarak en eid kareem. Omgekeerd doen zij dat met Kerstmis. Kleine moeite en veel plezier. Bijkomend voordeel is dat je opvallend vaak voor een iftar wordt uitgenodigd. Erg lekker!

PogingVijf
PogingVijf23 mei 2018 - 10:03

"Je gaat niet met een biertje op je tafel over Ramadan hebben, meneer de journalist! wakker worden man!" Misschien begrijp ik u verkeerd, maar het klinkt alsof u anderen wil vertellen wat ze wel of niet mogen drinken. Het lijkt me dat men mag drinken wat men wil, of heeft u daar een andere mening over?

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon22 mei 2018 - 18:30

Op zijn eigen heerlijk onderkoelde en cynische wijze geeft van Roosmalen een rake analyse van de volstrekt overbodige Ramadan Journaals. NTR heeft onder meer tot taak om diversiteit te belichten maar dient zich verre te houden van het berichten over religieuze rituelen, laat dit aub over aan de moslim omroep. De titel "journaal" wekt ook ten onterechte de suggestie dat dit enige nieuwswaarde heeft.

5 Reacties
Mostafa
Mostafa22 mei 2018 - 20:07

Bedankt voor uw wijze reactie. Sommige mensen laten hun hersenen naast hun hoofd liggen en praten over anderen wat zij aan het doen zijn, wat goed en wat slecht voor hen is...ect... ? ze moggen van alles en nog wat zeggen natuurlijk, maar eerst moeten zij zorgen dat de hersenen goed op zijn plek zit en niet er naast het hoofd laten liggen!

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon22 mei 2018 - 21:06

@ Mostafa Ik gun alle moslims hun rituelen, maar wij leven in een land waarin je hierover een mening over kan en mag ventileren. Net zo goed als jij een mening mag hebben over critici.

madbako
madbako23 mei 2018 - 7:39

NTR heeft onder meer tot taak om diversiteit te belichten maar dient zich verre te houden van het berichten over religieuze rituelen, Die rituelen zijn juist een onderdeel van de diversiteit. Aan de ene kant roep je dus dat de NTR tot taak heeft de diversiteit te berichten. Maar doen ze dat, dat mag het va jou dus niet. Beetje vreemd vindt je ook niet

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon23 mei 2018 - 8:54

@ madbako Er mag best aandacht aan worden besteed, maar een hele reeks journaals vind ik eerlijk gezegd nogal disproportioneel.

Mostafa
Mostafa23 mei 2018 - 13:07

Gadfly Tuurlijk mag iedereen zijn mening uiting in onze democratie , maar als wij in het bemoeien met de buren wat zij wel en wat zij niet mogen eten en aankleden ook een mening moeten zien is bezopen en achterlijk.

Mostafa
Mostafa22 mei 2018 - 16:45

Ramadan journaal moet juist hebben over het zomaar afschaffen van de 40 dagen vasten bij de Katholieken. Katholieken moesten ooit 40 dagen vasten net zoals moslims nu, maar wel 10 dagen extra. Ging ooit prima maar laten werd afgeschaft.

6 Reacties
Tweekeerbellen
Tweekeerbellen22 mei 2018 - 18:18

@Mostafa: de katholieken hebben zich op enig moment gerealiseerd dat dit hele vasten nogal een onzindingetje is.....en vreselijk ongezond bovendien. De suikerspiegel klapt alle kanten op, welhaast een garantie voor diabetes type 2. Maar ja, zelfkastijding hoort er kennelijk bij.... Enfin, ik zie dan ook niet in waarom de staatsomroep hier aandacht aan moet besteden. Hebben we een pinksterjournaal? Een paasjournaal? Een jom kippoerjournaal?....Nee? dan ook geen ramadanjournaal.

Mostafa
Mostafa22 mei 2018 - 19:08

Meneer bellen, Diabetes is de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Al ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en elke week komen daar 1.000 bij! Komt dat door Ramadan ?! hhhhh

Starter3
Starter322 mei 2018 - 20:35

Ja Mostafa, dat zou zo maar kunnen omdat het aantal diabetes patiënten onder niet-westerse allochtonen 2 tot 3 keer hoger is dan bij autochtonen. Of er een directe relatie is weet ik niet. Maar het hogere percentage wordt waarschijnlijk door "lifestyle" veroorzaakt en meedoen aan de Ramadan is dat bij uitstek.

DanielleDefoe
DanielleDefoe22 mei 2018 - 22:39

Ddiabetes komt onder allochtonen veel vaker voor dan onder andere Nederlanders. Bij Turken en Marokkanen bijvoorbeeld zelfs vier tot zes keer zo veel. Voor diabetici is meedoen aan de Ramadan riskant, maar volgens de DVN wordt er niet naar deskundigen zoals artsen geluisterd. Ieder jaar leidt het tot extra ziekenhuisopnamen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe22 mei 2018 - 22:50

NB het CBS corrigeert voor leeftijd en komt zo op een factor 2 tot 3 hoger voor Turken en Marokkanen. Deze groep kampt ook vaker met ernstig overgewicht.

koffieleut2
koffieleut223 mei 2018 - 7:57

Mostrafa Zelfkastijding is een beetje achterhaald denk ik maar zo. Zeker als je het via een omweg probeert te omzeilen. Overdag geen eten, en na zon`s ondergang je zelf vol schransen was denk ik ook niet de opzet. Suikerziekte komt door voeding de voeding gebaseerd op warme landen bevat veel suikers omdat bij warmte je suikerspiegel in elkaar klapt. Wij eten tegenwoordig ook multicultureel en verbranden minder terwijl we nog wel pond aardappels op het bord leggen. Nieuwe levenswijze zou een nieuw voedingspatroon moeten ontwikkelen, dat duurt nog wel even en heeft inderdaad niets met ramadan uit te staan. Nieuwe levenswijze zou ook eens moeten doordringen bij gelovigen. De tijd is niet stil blijven staan na de bundeling van geschriften en we leven niet meer in 0 of 800 nc. Wat ons brengt op de meerwaarde van de Ramadan. Je kan beter volop doorwerken en al het geld wat je verdient aan de armen geven, daar heeft de mensheid meer aan dan jezelf kastijden. In de begintijd van de ramadan had je deze optie niet.

Juppé🎗
Juppé🎗22 mei 2018 - 16:12

Tja als er een Sinterklaasjournaal is, is Ramadanjournaal wel in die lijn. Logisch dat iedereen dat dan ook anders ingevuld wil hebben. Voor wie het interesseert....hier in Frankrijk krijgen alle godsdiensten zondagmorgen zendtijd op France 2 (deux). Dat noemen we hier lacherig France Dieu. Voor de rest hier stakingen en de Rosé raakt op.

7 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe22 mei 2018 - 17:37

Dat Sinterklaasjournaal was ook het eerste waar ik aan moest denken. Dat van die Rosé is wel een stuk ernstiger.

Juppé🎗
Juppé🎗22 mei 2018 - 20:17

“Dat van die Rosé is wel een stuk ernstiger.” Geen erge zorgen Danielle, het betreft voornamelijk de rosé in de Povence. We hadden laat in het voorjaar nog vorst en op de kleine trosjes hagel. Boeren hier hadden 15 tot 60 procent minder opbrengst. Er zijn soortgelijke rosés oa de Perelada uit Catalunya en diverse uit Portugal.

Juppé🎗
Juppé🎗22 mei 2018 - 20:23

sorry probleem met vorst en hagel was uiteraard vorig voorjaar dus nu het tekort, Rosé moet niet oud worden.

DanielleDefoe
DanielleDefoe22 mei 2018 - 21:23

Rosé moet inderdaad niet oud worden. Vorig jaar waren er trouwens ook geen appelen aan mijn boom.

Minoes&tuin
Minoes&tuin23 mei 2018 - 2:25

Zwei batzen auf eine banke, zwei menschen eine gedanke....

DanielleDefoe
DanielleDefoe23 mei 2018 - 10:15

Minoes&tuin 23 mei 2018 at 04:25 Associaties met het Sinterklaasjournaal kwamen wel vaker voor. Off topic: u drinkt geen Rosé?

Minoes&tuin
Minoes&tuin24 mei 2018 - 5:55

Rose? Heb ik vroeger wel vaak gedronken in de zomer, nu zo nu en dan bij mijn kinderen. Nu liever een droge rode wijn, liefst bij het eten. Probleem is dat er hier geen thuiswonende wijndrinkers meer zijn. Dan is het of een hele fles leegdrinken, niet mijn bedoeling, of ik moet hem iedere keer weggooien, zonde van dat hemelse vocht, mijn portemonnee kan dat ook niet echt waarderen. :) Op een terrasje als ik de koffie beu ben nip ik zo nu en dan graag aan een glaasje port. Spaanse anijslikeur voor het slapen gaan, ook niet te versmaden. ( Helpt ook goed als je keelpijn hebt) Je begrijpt dat ik zo nu en dan graag 'keelpijn' heb. Ik drink niet zo veel meer i.v.m. medicatie, wat van mij echt geen geheelonthouder maakt, maar kan er wel erg van genieten.

JohnVKR
JohnVKR22 mei 2018 - 15:30

Marcel heeft gelijk dat dit programma niet wordt gemaakt voor moslims, maar voor niet-moslims. Geen moslim die hier naar kijkt. Ook bijzonder is dat vrijwel alle moslimvrouwen in het ramadan-journaal een hoofddoek dragen. Anders zou je als kijker toch maar eens mooi kunnen vergeten dat het hier om moslims gaat. Nee, als de NTR een programma voor moslims wil maken, een programma waar moslims ook daadwerkelijk naar kijken, is het handig wanneer alle witte mannen en vrouwen bij de NTR (bijna iedereen dus) zich er voor de verandering eventjes niet tegenaan bemoeien...

Van Tax
Van Tax22 mei 2018 - 15:07

Ramadanjournaal klinkt als het sinterklaasjournaal. Inclusief "discussie" en alles erop en eraan. Schande trouwens dat hier gemeenschapsgeld aan wordt besteed. De NTR zou zich niet moeten bezighouden met dit soort zaken.

koffieleut2
koffieleut222 mei 2018 - 14:27

Die weten wel hoe je Ramadan moet vieren. Das een een maand hongeren. Je kan net zo goed op je knieën de trap op en neer gaan "lopen", of met een zweep je rug bewerken. Zelfkastijding is datgene waar we het over hebben. Het gaat niet om het vieren, het gaat om het lijden. Dat geld ook voor alle kinderen vanaf een jaar of 13. Maar in dit geval mag het natuurlijk. Leuk toch?.

Grietje Genot
Grietje Genot22 mei 2018 - 14:16

Hetzelfde geldt voor die uitzendingen van Marcel van Roosmalen. (Weer zo'n sukkel die, net als Stalin & Hitler, gelooft in logica en wetenschap. Wat een slaapverwekkende aanfluiting is dat niet?) Maar om me daar nu druk over te maken? Van Roosmalen is zo'n fossiel stijlfiguur uit een lang, lang vervlogen verleden - je weet wel: zo'n vooraanstaand avro-lid - die je rillingen over je ruggengraat bezorgd. Hij loopt over van quasi-cynische, maar o-zulke goede bedoelingen. Goed, ik snap het wel: je wordt betaald om iets te zeggen. Maar moeten het dan zulke verlammende & oorverdovende clichés zijn?

13 Reacties
datdanweerwel
datdanweerwel22 mei 2018 - 14:58

@Grietje Genot U bent niet zo van de inhoudelijke argumenten?

Piet de Geus
Piet de Geus22 mei 2018 - 15:20

Wat een frustraties. En dat alleen maar omdat mensen lachen als Van Roosmalen zijn mond open doet en meewarig kijken als jij hetzelfde doet.

Juppé🎗
Juppé🎗22 mei 2018 - 16:29

@datdanweerwel.......LOL....uitkijken hoor, we komen bij Hitler en Stalin in hel......

Grietje Genot
Grietje Genot22 mei 2018 - 16:48

Alle oordelen zijn esthetische oordelen.

datdanweerwel
datdanweerwel22 mei 2018 - 16:59

Eerst begreep ik de link naar stalin en Hitler niet zo, totdat ik las dat hij ook nog eens vooraanstaand avro-lid was. Tja dat was dan wel weer even schrikken.

Andreas Cappen
Andreas Cappen22 mei 2018 - 16:59

Heb je, behalve een rits ad-hominems, ook nog inhoudelijke argumenten?

Grietje Genot
Grietje Genot22 mei 2018 - 17:07

Ik acht het mogelijk dat 'r mensen zijn die moeten schaterlachen om dit zelfgenoegzame gezeurpreek voor de eigen parochie. (D'r zijn d'r altijd bij die niks gewend zijn, en/of iets als Kekistan dolletjes vinden en D66 stemmen.). Maar zelfs daarom maak ik me niet druk.

Grietje Genot
Grietje Genot22 mei 2018 - 17:17

Het is in ieder geval weer mooi om te zien, dat de oude mannen elkaar steunen. (Wat moeten ze anders?)

Grietje Genot
Grietje Genot22 mei 2018 - 18:07

Goed, Stalin & Hitler en zo, dat valt u misschien rauw op het dak. Maar Van Roosmalen komt zelf met de dooddoenerige geloofsbelijdenis op de proppen dat-ie van 'logica en wetenschap' is; - en niet van het houtje of de halve maan. Dat zegt natuurlijk geen ene moer, want Stalin & Hitler etc. Kortom, argumenten te over, voor die de oogjes open heeft.

Grietje Genot
Grietje Genot22 mei 2018 - 18:13

die=wie

HM van der Meulen
HM van der Meulen22 mei 2018 - 19:46

Grietje - Ik ben het weliswaar niet altijd met je eens, maar ik lees je commentaren altijd met veel genoegen en ik zou me niet druk maken om die kritische AVRO-leden en andere zelfbenoemde kampioenen van de goede smaak. Soms denk ik wel eens dat maar weinig dingen esthetischer zijn dan de logica, maar dat is weer een ander verhaal.

DanielleDefoe
DanielleDefoe22 mei 2018 - 20:33

"Alle oordelen zijn esthetische oordelen. " Nou als U van snorren houdt mevr. Genot; Jozef was vooral in zijn jonge jaren best een knappe man.

RobSon2
RobSon223 mei 2018 - 8:26

Voor iemand die zich zegt niet druk te maken, fulmuneert u er nogal op los.

drs Jazeker
drs Jazeker22 mei 2018 - 13:49

Totale scheiding van Kerk en Staat, dat hoort een modern land te hebben. Ik ben ook geschrokken van de vele iftars die politie en politici in de Ramadan-tijd organiseren of bijwonen. Dat hoort gewoon niet.

1 Reactie
Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)22 mei 2018 - 22:22

Ach de politie organiseert ook vaak kerstmaaltijden, toch?...toch?

[verwijderd]
[verwijderd]22 mei 2018 - 13:22

--- Dit bericht is verwijderd —

7 Reacties
Kilted
Kilted22 mei 2018 - 14:02

@ThWil 22 mei 2018 at 15:22 Volgens mij hoeft dat niet meer geregeld, maar geldt de regel dat in dat soort gevallen de tijden van zonsopkomst en zonsondergang in Mekka mogen worden aangehouden. Ik ben geen Moslim, dus ik kan het mis hebben. Maar het klinkt wel logisch.

edith verbeeten
edith verbeeten22 mei 2018 - 14:31

Soms vraag ik me af wat rechtse mensen zoals jij hier op een safe space voor linkse mensen komen doen... Er gaat toch veel goeds uit van moslims, Het is gewoon een feit dat multiculturaliteit een aanwinst voor onze samenleving is. Wie gaat er anders wegen aanleggen, kebabs maken, toiletten poetsen, ... als alle moslims weg zijn? Aanslagplegers hangen niet de ware islam aan, dat had je hier al vaak genoeg kunnen lezen.

spoorsloper
spoorsloper22 mei 2018 - 16:03

Dat gaat de Polen prima af Edith, en de kebabmakers die ik ken zijn Israeliers...

Juppé🎗
Juppé🎗22 mei 2018 - 16:17

“Ik ben geen Moslim, dus ik kan het mis hebben. Maar het klinkt wel logisch.”.....logisch niet, maar wel beetje menselijker.

Ch0k3r
Ch0k3r22 mei 2018 - 17:23

@Edith Goh mevrouw Verbeeten. Wat weer een voorbeeldbanen voor moslims schrijft u hier uit. Klinkt me enigzins racistisch in de oren. Want kunnen moslims geen managers, piloten, directeuren zijn?

DanielleDefoe
DanielleDefoe22 mei 2018 - 20:57

De zuid-pool zou geen probleem moeten zijn, daar is het nu toch winter? In Canada is het als volgt geregeld. www.theguardian.com/world/2016/jul/03/ramadan-canada-arctic-fasting-hours-sunlight

Ozon
Ozon22 mei 2018 - 22:36

@Edith Ach, de ware socialist: moslims voor het k-werk. Lijkt het je niet wat beter als de diversiteit in de samenleving evenredig wordt weerspiegeld op de werkvloer, in het hoger & lager kader?

korheiden2
korheiden222 mei 2018 - 13:08

Is er iemand die dit volgt dan?

1 Reactie
Thuru
Thuru22 mei 2018 - 14:33

Ik in ieder geval niet. Hoogstwaarschijnlijk zullen meeste mensen totaal niet interesseren. Wat mij betreft hoeft die hele ramadan crap journaal niet. En als het nivo laag is, who care.