Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Radiopresentator tijdens programma ontslagen na kritiek op Trump

  •  
18-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
10-donald-trump-debate.w710.h473.2x
Een talkshowpresentator bij het conservatieve Amerikaanse radiostation 710 KNUS uit Denver is zondag tijdens de uitzending ontslagen nadat hij kritiek had geuit op president Donald Trump. In zijn programma besteedde presentator Craig Silverman aandacht aan Roy Cohn: een omstreden advocaat die de familie-Trump in de jaren zeventig bijstond.
Die kritische aandacht voor Cohn werd vermoedelijk niet op prijs gesteld. Halverwege het programma schakelde het station over naar de nieuwsberichten, en kwam er een manager de studio binnen om Silverman te vertellen dat hij zijn biezen kon pakken. 710 KNUS heeft nog geen reden gegeven voor het ontslag. Silverman zelf liet op Twitter weten dat hij “geen strikte Trump-partijlijn kan volgen”.
Roy Cohn Trump-advocaat Cohn, die in 1986 overleed aan de gevolgen van aids, was uitgesproken rechts. Hij werkte samen met communistenjager Joseph McCarthy en de vorige week veroordeelde Roger Stone, en gaf adviezen aan de Republikeinse presidenten Richard Nixon en Ronald Reagan. Cohn werd in het jaar van zijn overlijden van het tableau geschrapt , onder meer omdat hij in de jaren zeventig had geprobeerd om de erfenis af te troggelen van een multimiljonair die op sterven lag.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.