Joop

Radiopresentator tijdens programma ontslagen na kritiek op Trump

  •    •  
18-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
10-donald-trump-debate.w710.h473.2x
Een talkshowpresentator bij het conservatieve Amerikaanse radiostation 710 KNUS uit Denver is zondag tijdens de uitzending ontslagen nadat hij kritiek had geuit op president Donald Trump. In zijn programma besteedde presentator Craig Silverman aandacht aan Roy Cohn: een omstreden advocaat die de familie-Trump in de jaren zeventig bijstond.
Die kritische aandacht voor Cohn werd vermoedelijk niet op prijs gesteld. Halverwege het programma schakelde het station over naar de nieuwsberichten, en kwam er een manager de studio binnen om Silverman te vertellen dat hij zijn biezen kon pakken. 710 KNUS heeft nog geen reden gegeven voor het ontslag. Silverman zelf liet op Twitter weten dat hij “geen strikte Trump-partijlijn kan volgen”.
Roy Cohn Trump-advocaat Cohn, die in 1986 overleed aan de gevolgen van aids, was uitgesproken rechts. Hij werkte samen met communistenjager Joseph McCarthy en de vorige week veroordeelde Roger Stone, en gaf adviezen aan de Republikeinse presidenten Richard Nixon en Ronald Reagan. Cohn werd in het jaar van zijn overlijden van het tableau geschrapt , onder meer omdat hij in de jaren zeventig had geprobeerd om de erfenis af te troggelen van een multimiljonair die op sterven lag.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (16)

Sonic2
Sonic218 nov. 2019 - 20:50

Zo gaat het er zo beetje aan toe in elke land wat door het nationalisme is besmet. Als je niet de leider blindelings volgt, wordt je op een zijspoor gezet. Eng gedoe. Maar daarin heeft Amerika met al haar "wijsheid" voor gestemd. Gaat nog leuk worden in 2020. Want Trump erkent niet zijn verlies. Dus het zullen weer een hoop rechtszaken worden. En een hoop chaos. En uiteraard weer een hoop gezeur over dat de Democraten weer niet deugen. En dat hun kandidaten niet deugen. We hebben niets geleerd van een eeuw geleden. Dat is maar weer duidelijk.

JanB2
JanB218 nov. 2019 - 20:01

Cohn had mafiaconnectie’s.

Recht door Zee
Recht door Zee18 nov. 2019 - 19:11

Dit is van alle tijden en gebeurt aan beide zijden. Media is een harde en rare wereld.

1 Reactie
JanB2
JanB219 nov. 2019 - 0:37

"Media" is een meervoud. Dus zijn de media. De taalverloedering kent werkelijk geen grenzen.

Gi Raf
Gi Raf18 nov. 2019 - 15:59

Terecht ontslag voor de presentator dus die daarna te kennen geeft zich toch al niet helemaal thuis te voelen bij de club. Zo goed voor de democratie dat dit soort hypocrieten verhuizen naar plek waar ze thuishoren. En dan nu snel reclame gaan maken voor de presidentskandidaten die alles veel beter gaan doen dan president Trump. Zodra die kandidaten eindelijk beginnen met het lanceren van een oplossing voor de massale illegale immigratie, reli abortusprotest afwijzen, eisen voor wapenbezit aanscherpen en alles waar geen vergunning voor is in laten leveren, de belastingen voor de rijken en hun ondernemingen verhogen etc.

6 Reacties
Gi Raf
Gi Raf18 nov. 2019 - 16:04

En ook belangrijk tegenwoordig, milieubelasting voor vervuilers invoeren. En geen subsidie voor vervuilers.

Gi Raf
Gi Raf18 nov. 2019 - 16:21

En zorgen dat iedereen zich kan normaal verzekeren voor ziekte. Inclusief tandarts e.d. Dus geen hoge eigen risico's meer waardoor de allerarmsten moeten afzien van medicijnen etc. Zoals het er nu voor staat is Obamacare alleen interessant en voordelig voor de middenklasse en de rijken. Hetzelfde systeem als in Nederland sinds het ziekenfonds is afgeschaft.

hanzeboog2012
hanzeboog201218 nov. 2019 - 16:29

Bij welke club voelde die presentator niet thuis? Staat hierboven niets over. Vreemde insinuatie. Hij geeft kritiek op Donald Trump. En een vriend van Donald Trump in een conservatieve staat die vooral Trump goed gezind is. Of die andere kandidaten het beter gaan doen lijk me bij dit onderwerp niet relevant. Het gaat om dat je in Amerika niet eens kritiek mag geven op de president. Het lijkt wel een dictatuur. Als je dat wilt goed praten vraag ik me af bij welke club jij hoort.

hanzeboog2012
hanzeboog201218 nov. 2019 - 17:50

Quote: Zoals het er nu voor staat is Obamacare alleen interessant en voordelig voor de middenklasse en de rijken De Obamacare van de linkse Obama is juist voor de arme(re) Amerikanen: https://nos.nl/l/557314 Quote: Op dit moment zijn ongeveer veertig miljoen Amerikanen niet verzekerd. Dat leidt soms tot schrijnende situaties. In sommige gevallen moesten mensen hun huis uit omdat ze hun ziektekosten niet konden betalen Kortom jouw opmerking is ontkracht. Herinner je nog die beroemde gebaar van John McCain: https://nos.nl/l/2185505 John McCain vond Obamacare niet geweldig. Maar het alternatieve plan dat Trump en de Republikeinen indiende was nog minder. Dus besliste John McCain in zijn eentje dat de Obamacare gehandhaafd moest worden. Trump maakte zelfs zeven maanden na de dood van John McCain een kankeropmerking over zijn Republikeinse aartsrivaal John McCain.

LaBou
LaBou 18 nov. 2019 - 18:01

Hanzeboog, je kunt beter niet reageren op die rechtse engnek giraf

Nick the Stripper
Nick the Stripper18 nov. 2019 - 21:23

Helemaal gelijk, joh. Naar Guantanamo met die verrader!

Privateer
Privateer18 nov. 2019 - 14:35

Craig Silverman werkt toch voor Buzzfeed? Misschien is dat de reden voor zijn ontslag.

hanzeboog2012
hanzeboog201218 nov. 2019 - 13:57

Dit citaat is te lezen over Roy Cohn in site Maarten (Maarten van Rossum): Maar tijdens het college – en de lunch – bleef Cohn bij zijn standpunt dat hij naar eer en geweten had gehandeld. Nooit toegeven dat je fout zit of zat. Altijd aanvallen, je nooit verontschuldigen. Het waren enkele van zijn stelregels die we Donald Trump nu in praktijk zien brengen. Pas het afgelopen jaar kwam ik erachter dat Cohn tot zijn dood in 1986 Trumps beste vriend was. Hij was begin jaren zeventig ingehuurd door de onroerendgoedfirma Trump, toen die door de Amerikaanse overheid werd beschuldigd van discriminatie tegen zwarte huurders. De jonge Trump was net bij zijn vader in de zaak gekomen. De vraag is wie dit stukje van presentator Craig Silverman gehoord. En welke connecties die heeft met Roy Cohn/Trump. En hoe kan het dat de presentator tijdens de uitzending direct op staande voet ontslagen worden? En wie heeft daar de bevoegdheid voor? Hier kun je allerlei complottheorieën op los laten. Maar het geeft al aan dat kritiek geven in het conservatieve deel van Amerika riskant kan zijn. Dit is het Amerika van 2019 onder Trump. Het zijn situaties die je verwacht in een dictatuur. Maar Trump is eigenlijk een dictator. Kritiek heeft hij een hekel aan. En als je een goede vriend zoals Roy Cohn bekritiseerd is het dubbelop. Dan is het: You are fired!

vdbemt
vdbemt18 nov. 2019 - 13:45

Leve de democratie.

Kruimeltjes2
Kruimeltjes218 nov. 2019 - 13:08

Wat me opvalt aan de foto van Trump is dezelfde enge lach die Rutte ook al jaren heeft.

1 Reactie
EricDonkaew
EricDonkaew18 nov. 2019 - 14:42

Rutte is meer een gladde aal in een pot met snot. Dat is Trump op een of andere manier dan toch weer niet.