Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Racistische leus 'White Lives Matter' ook geprojecteerd op UWV-gebouw in Venlo

  •  
05-01-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3830 keer bekeken
  •  
ANP-457128347

Net als in Rotterdam tijdens oudejaarsavond, is ook op het UWV-gebouw in Venlo op 28 december de racistische leus ‘White Lives Matter’ geprojecteerd. Volgens Anti Discriminatie Voorziening Limburg (ADV) was de leus enige tijd te lezen.

De directeur van ADV, Chris Baltussen, laat weten dat dit soort acties vaker is gebeurd. ‘’Dit is geen incident’’, aldus Baltussen. "Er worden maandelijks flyer-acties gehouden en stickers geplakt met soortgelijke teksten. We zien hier de laatste anderhalf jaar een groeiende beweging, vooral onder jongeren." De directeur zegt zich ernstig zorgen te maken. 

De UWV is boos over de actie. "UWV is er voor ons allemaal en wil dat iedereen kan meedoen in de samenleving", aldus een woordvoerder. "Dat juist ons kantoor in Venlo is misbruikt voor de projectie van deze verwerpelijke, discriminerende tekst vinden wij dan ook onacceptabel. UWV heeft contact met de gemeente over mogelijke vervolgstappen."

ADV heeft de burgermeester van Venlo, Antoin Scholten, woensdagavond ingelicht. Hij heeft maandag een overleg met de politie, liet hij weten aan De Limburger. Hij zou overwegen om aangifte te doen. 

Op oudejaarsavond werd dezelfde racistische leus geprojecteerd op de Erasmusbrug. Ook teksten als ‘Vrolijk blank 2023’ en ‘Zwarte Piet deed niets verkeerd’ werden gelazerd. Leden van de Telegramgroep White Lives Matter claimden in een video dat ze achter de actie zaten. Het is niet bekend wie deze keer de teksten heeft geprojecteerd. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.