Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Racistische bagger dwingt Anouk om foto's kinderen van social media te wissen

  •  
02-03-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
315 keer bekeken
  •  
10776696226_8932a6602c_z
Nederland’s meest succesvolle zangeres, Anouk, is opnieuw via social media belaagd door racisten. Zo werden de kinderen van Anouk ‘kanker Zwarte Pietjes’ en ‘stront’ genoemd. Ook haar vriend, basketballer Dominique Schemmekens, moest het ontgelden. De zangeres, die momenteel veel op tv te zien is in haar rol als jurylid van The Voice of Holland, zag zich daarom gedwongen om alle privéfoto’s van haar kinderen en haar vriend van haar Instagram-account te wissen.
In een interview op Qmusic vertelt Anouk:
"Ik heb die foto’s inderdaad weggehaald. Ik kreeg zo veel racistische opmerkingen. Dat is vooral nu omdat ik in The Voice zit, dat ik het gevoel heb dat er zo veel mongolen zijn die het nodig vinden om op die foto’s te reageren. Dat soort dingen, dat gaat me te ver. Ik was elke dag bezig om die comments te checken zodat mijn kinderen dat niet zien. Als ze het onder mijn hoofd zetten, vind ik dat minder erg dan bij mijn kinderen of Dominique. Die hebben daar niet om gevraagd."
Anouk begrijpt niet waarom een medium als Facebook, dat eigenaar is van Instagram, zo weinig doet om racisme tegen te gaan:
"Ik vraag me af hoe het mogelijk is dat iemand met foto’s van zijn blote rug of borsten van Facebook wordt gehaald en daar een waarschuwing voor krijgt. Hele sites met zwaar racistische opmerkingen; dat blijft gewoon staan."

Meer over:

leven, racisme, nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.