Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Racistisch Nederland slaat door met haatdragende uitzwaaidagen

  •  
24-05-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
124 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-05-24-om-11.55.10
Racistisch Nederland heeft de smaak goed te pakken. Sinds de eerste pagina voor een zogenaamde “uitzwaaidag” op 6 december door Facebook werd verwijderd , duikt de ene na de andere soortgelijke pagina op, inclusief een nieuwe gericht tegen Sylvana Simons. Creatief en origineel zijn de makers van de pagina’s in elk geval niet.
Schermafbeelding-2016-05-24-om-11.54.48
Op de nieuwe haatpagina voor Simons hebben inmiddels ruim 17 duizend mensen zich aangemeld en nog eens 24 duizend geven aan geïnteresseerd te zijn. De commentaarvelden gutsen van de racistische en haatdragende boodschappen voor Simons, waaronder ook doodsbedreigingen. Zoveel, dat het zelfs de beheerder van de pagina teveel lijkt te worden. Hij kondigt dan ook aan de pagina te sluiten.
Schermafbeelding-2016-05-24-om-11.59.00
Dat geldt niet voor de “uitzwaaidag voor Anouk & Sylvana Simons”, met 595 aanmeldingen beduidend minder populair. ‘Aangezien de vorige pagina van Sylvana Simons is verwijderd door Facebook. Vind ik het niet meer dan normaal dat deze opnieuw word (sic) aangemaakt,’ schrijft de beheerder. Zin in discussies heeft zij echter niet:
"Iedereen heeft een recht op een mening. Ookal wordt die niet door iedereen gewaardeerd. Reacties/discussies heb ik hier uitgezet omdat het hier geen discussievlak is. Daar zijn genoeg andere pagina’s en groepen voor. Hopelijk hiervoor uw begrip!!"
Inmiddels is ook, het was te verwachten, Quinsy Gario er met de haren bijgesleept. Ook voor hem is een uitzwaaidag georganiseerd. En aangezien dom en haatdragend vaak hand in hand gaan, is in de foto bovenaan de pagina nog een antisemitische spotprent geplakt. Veel medestanders krijgt de maker van deze pagina vooralsnog niet: slechts 19 mensen geven aan te willen komen.
Schermafbeelding-2016-05-24-om-11.55.21
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.