Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

China klaar om Oceanië in te lijven

Nieuwe overeenkomst betekent grote machtsuitbreiding in gebied
Joop

Racisten slaags met politie Londen, extreemrechts tracht BLM-protest Parijs te verstoren

  •  
13-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Racistische demonstranten, waaronder veel notoire hooligans, zijn in Londen slaags geraakt met de politie. Agenten werden bekogeld met projectielen. Zo’n tweehonderd extreemrechtse figuren hebben zich in het centrum van de stad verzameld bij het standbeeld van Churchill waar ze onder meer de Hitler-groet brachten. Burgemeester Sadiq Khan heeft ook de standbeelden van Nelson Mandela en Mahatma Gandhi met houten platen laten beschermen omdat de politie over informatie beschikte dat de racisten er op uit zijn die omver te halen.
Een journalist van een conservatieve krant constateerde dat de extreemrechtse betogers een enorme puinhoop achterlieten.
Een Black Lives Matter-demonstratie die vandaag zou plaatsvinden in Londen is door de organisatoren afgelast om een confrontatie met de extreemrechtse betogers te voorkomen. Andere BLM-protesten mogen van de politie pas na 17 uur plaatsvinden vanwege de extreemrechtse dreigementen. Ook in andere Britse steden zijn Black Lives Matter protesten.
In Parijs vond een Black Lives Matter-demonstratie plaats ter herdenking van Adama Traoré, de 24-jarige Malinees die in 2016 stierf toen politieagenten hem arresteerden. Eind vorige maand werden de agenten vrijgesproken, de demonstratie dient als protest daartegen. Adama Traoré wordt wel gezien als de Franse George Floyd.
Leden van een extreemrechtse groepering ontrolden tijdens de demonstratie op de Place de la Republique op een van de omliggende daken een groot spandoek. Dat werd al na een paar minuten verwijderd door de antiracisten.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (139)

Norsemen
Norsemen15 jun. 2020 - 12:25

@Loebkesman Als je een volgeling van Wilders of Baudet zou zijn, ben je inderdaad extreem rechts. En in dat geval zou ik me goed kunnen voorstellen dat je een discussie met normale mensen kan waarderen. Ik denk namelijk dat de FvD aanhanger stiekem echt wel weet dat Baudet hele rare onzin uitkraamt. Andersom heb ik geen enkele behoefte om te discussiëren met een FvD'er. Als ze alleen maar dom zouden zijn kan het nog wel geestig zijn, maar ze zijn dom op een gevaarlijke manier en dan is het niet meer geestig. Iemand die vurig Frans Bauer gaat verdedigen is nog schattig, maar iemand die vol passie gaat lopen zeggen dat racisme helemaal geen probleem is.. Daar heb ik geen zin in, dan ga ik liever met vrienden aan de bar zitten om Baudet en z'n aanhang uit te lachen en belachelijk te maken.

4 Reacties
Norsemen
Norsemen15 jun. 2020 - 12:26

reactie op Loebkesman 15 juni 2020 at 00:23

Loebkesman
Loebkesman15 jun. 2020 - 16:13

Norsemen Ben al jaar en dag VVD’er. Vroeger D66. FVD is iedereen vergeten binnen 10 jaar. Maar dan nog. Ik weiger mensen af te rekenen op een politieke kleur. In de basis is niemand een slecht of dom mens.

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout15 jun. 2020 - 20:23

`Ben al jaar en dag VVD’er. Vroeger D66.' aldus de lubbekesman. `k Blijf me verbázen over de behoefte van sommige hardnekkige rabiaatrechtse elementen om hier op Joop, waar ze niks te zoeken hebben, zich te willen profileren als karàktervol mens. Alsof dat de progressief pluriform politiek geïnteresseerde zou moeten bóeien hier......

Zandb
Zandb16 jun. 2020 - 6:36

Loebkesman U zegt: "Maar dan nog. Ik weiger mensen af te rekenen op een politieke kleur." Ik ga er van uit dat u dat niet zo bedoelt: Wanneer iemand overtuigd lid was van de Duitse NSDAP, dan verklaar ik u voor gek, wanneer u hem daar niet op afrekent. Zo is het ook met welke partij ook. Wanneer de voorman zich fout of bedenkelijk uitlaat, als voorman, dan ben je daar op als lid van of kiezer op die partij, af te rekenen. En helaas voor u, is feitelijk aan te tonen dat de voorman van het FvD zich soms fout en vaker bedenkelijk uitlaat. FvD-ers hebben zich dan maar te verantwoorden.

Verver
Verver14 jun. 2020 - 19:51

Ik krijg stelligst de indruk, dat wanneer ze alle reaganten van hieronder in een kamer zetten, dat het ook knokken wordt. Wat een beschuldigingen en persoonlijke aantijgingen over en weer.

9 Reacties
Hannes Achterhout
Hannes Achterhout14 jun. 2020 - 21:07

@ Verver: Dat heeft toch vooral te maken met het agressief-onetisch figurerende rechtse smaadblok, dat hier zijn sneue `rechten' meent te kunnen doen gelden, op een plek waar het al helemaal geen bestaansrecht zou mogen hebben, als zijnde een racistisch-fascistoïde smet op de vreedzame en harmonie zoekende community hier.

Loebkesman
Loebkesman14 jun. 2020 - 22:23

Ach welnee. Een discussie mag best wel oververhit raken. Moet je tegen kunnen. Daarnaast is het een online discussie waar mensen zich niet in hoeven te houden. Maar ook door het afwezigheid van mimiek en toon worden dingen vaak anders geïnterpreteerd. Cynisme of sarcasme wordt niet altijd begrepen. Je zou het niet zeggen maar ik ben rechts. ???? Volgens een aantal hier zelfs radicaal of extreem. Maar ben de kwaadste niet en eerlijk gezegd zou ik best wel naar kamer, liefst in kroegvorm, willen om een drankje te doen en discussies in real-Life te voeren. Denk dat een boodschap anders over komt. En ook al komt de boodschap niet over dan wil dat niet zeggen dat je elkaar niet hoeft te respecteren. In een ander ,real-Life, setting praat je vanzelf over andere zaken. Hobby’s, interesses en andere raakvlakken. Dan kijk je gauw anders naar een persoon. Bij het lezen van online meningen creëer je een bepaald beeld bij een persoon. Wellicht ben ik een rechts monster in de ogen van bepaalde personen hier of ik ben een vader van drie dochters met een progressieve partner voor de juiste balans.

Polletje2
Polletje215 jun. 2020 - 7:25

Loebkesman: "Wellicht ben ik een rechts monster" Ach nee man, verder als een rechtse trol breng je het niet. Storend, irritant en zeker niet iemand waar ik graag mee in gesprek zou gaan, maar je schijnt daar nu eenmaal voldoening aan te beleven, dus we zullen er mee moeten leven.

NoahAmber
NoahAmber15 jun. 2020 - 8:54

@Loebkesman 15 juni 2020 at 00:23 Je zou het niet zeggen maar ik ben rechts. Lijkt wel op zo'n AA bijéénkomst. Ik ben Loebkesman, en ik ben rechts.

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout15 jun. 2020 - 10:52

`In een ander ,real-Life, setting praat je vanzelf over andere zaken. Hobby’s, interesses en andere raakvlakken. Dan kijk je gauw anders naar een persoon.' Irritant en stuitend tegelijk, wat je veel ziet hier: De behoefte van domrechts om zich persoonlijk te profileren op een progressieve plek waar niemand zulks boeit. Alsof Joop een borreltafel moet zijn voor kleinburgerlijk gebral van opgeblazen ego's.

Loebkesman
Loebkesman15 jun. 2020 - 12:14

Polletje Storend en irritant is altijd beter dan onopgemerkt en zinloos.

Loebkesman
Loebkesman15 jun. 2020 - 15:14

Hannes Nee hoor. Dat is de interesse in de ‘mens’ achter het commentaar. Noem mij maar domrechts Hannes. Je laat je nu wel kennen hoor. Niets mis met mijn ego in ieder geval.

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout15 jun. 2020 - 19:17

@ l `Hannes. Je laat je nu wel kennen hoor.' Een reactie in dát cliché is exemplarisch voor schrepel rechts burgervolk. Als dat niks meer in huis heeft aan gezonde zeggingskracht ligt dat aan de ánder die zich zou laten kénnen! Belachelijke oude-jongens-krentenkoek open deur, vaak gebruikt in het beroepsleger.

Loebkesman
Loebkesman15 jun. 2020 - 23:54

Zou het Hannes? Maar ach. Wat zou het ook. Voor hetzelfde domme gelul heb ik geen moeilijke woorden en zinsconstructies nodig. Wij verschillen qua dat opzicht weinig. Alleen denk ik dat jij jezelf veel te serieus neemt. Typisch....

Polletje2
Polletje214 jun. 2020 - 17:44

Volgens Norm gaat het om: "voetbalsupporters die een standbeeld van Piet Hein trachten te beschermen": goedwillenden mensen die de politie een handje komen helpen. "Het volk slaat terug", volgens Loebkesman, volgens Pensionada sloeg de woede bij "andersdenkenden" toe en Weg Kijker vraagt zich af waarom maar zo weinig mensen bereid waren om "eerder de hitlergroet te brengen gedurende die 2 weken van terreur, plunderingen en het verwijderen van beelden." Kortom de fascisten hebben de boel al veel te ver uit de hand laten lopen. Maar één ding hebben onze extreem-rechtse vredesduiven gemeenschappelijk, Loebkesman, "Wat ik eigenlijk wil aantonen is dat de waarheid in het midden ligt. Dat schelden over en weer zorgt ervoor dat we steeds verder van elkaar af staan. Dat wil ik niet. Zou niemand moeten willen." Ze dragen het zwaard, maar ze komen in vrede.

12 Reacties
Baron von Kleef
Baron von Kleef14 jun. 2020 - 18:06

@Polletje En ik dan? Baron von Kleef 14 juni 2020 at 10:50 @Betrokken Het ligt niet aan jou, er was geen Hitler-groet. Dat heet football-chanting. Het blijven wel gewoon hooligans. Het lijkt me ook niet zo verstandig van de media om dit soort gasten van nazi-praktijken te gaan betichten. Dat ligt nogal gevoelig daar. Dit kan nog wel eens vervelend gaan uitpakken voor sommige actiegroepen, ze staan ook niet echt bekend om hun vergevingsgezindheid. Wel mooi om te zien misschien dat deze hooligans, die elkaar normaal naar het leven staan, de handen ineen gaan slaan. Ga je me nou negeren?

Loebkesman
Loebkesman14 jun. 2020 - 18:48

“ Dat schelden over en weer zorgt ervoor dat we steeds verder van elkaar af staan. Dat wil ik niet. Zou niemand moeten willen.” Polletje wil dat kennelijk wel. Het is je goed recht Don Quichotte

AGM-65E
AGM-65E14 jun. 2020 - 19:32

@Polletje Ik zie nergens een Hitler groet, wat ik wel zie zijn voetbal hooligans die hun beide handen in de lucht steken. En dat doen ze bij de lokale FC in Schubbekutteveen ook..

Jonathan2
Jonathan214 jun. 2020 - 21:25

@Baron. Dan mag Boris Johnson wel uitkijken, want op basis van inlichtingen van zijn ze er volledig van overtuigd dat er nazi's, en andere rechtsextremisten, achter deze protesten zaten. Maar goed, jij zal wel beter de hoogte zijn dan de politie en veiligheidsdiensten wie daar aanwezig was. https://www.theguardian.com/uk-news/2020/jun/13/rightwing-protesters-clash-with-police-in-central-london

Jonathan2
Jonathan214 jun. 2020 - 21:26

beter op de hoogte zijn...

Polletje2
Polletje214 jun. 2020 - 23:00

Baron von Kleef - Sorry, je hebt gelijk dat ik je niet noemde. Je bent wel van hetzelfde laken en pak, maar niet zo belangrijk als je naam suggereert. Loebkesma; "Het volk slaat terug", alleen jammer dat ze Nazi's en Extreem-rechts genoemd worden: "Het is toch ook niet zo dat alle Antifa-demonstranten, plunderaars en relschoppers in de vreedzame hoek gedrukt worden??" Geen idee wat hij met dat kromme zinnetje precies bedoelt, maar ik begrijp nu dat het absoluut niet bedoeld was om te polariseren; het is een soort vredig whataboutism dat erop gericht is om ons allen te verenigen achter het streven om racisme uit te bannen. Het is echt genieten van zoveel goede wil. AGM-65E: "Ik zie nergens een Hitler groet," "Police were pelted with bottles and flares during violent clashes with far right protesters in central London. Thousands of right-wing demonstrators claimed to be there to ‘defend’ monuments like the Cenotaph from a Black Lives Matter protest (which had been cancelled). With little to ‘counter-protest’, groups including veterans, football hooligans and far-right extremists descended into rioting and attacks on officers who were stationed to – wait for it – protect those very statues. There were reports of heavy drinking, chants of “England” and Nazi salutes, which is very confusing given they were supposedly there to ‘protect’ the statue of Churchill" - https://www.theguardian.com/world/live/2020/jun/13/uk-news-live-patel-warns-of-health-and-legal-risks-at-blm-protests-coronavirus Dat ze dat allemaal ook doen bij de lokale FC in Schubbekutteveen had ik al gehoord. Wat zal Nederland een mooi land worden als jullie eenmaal de politieke meerderheid hebben.

Baron von Kleef
Baron von Kleef15 jun. 2020 - 10:21

@Polletje :Baron von Kleef – Sorry, je hebt gelijk dat ik je niet noemde. Je bent wel van hetzelfde laken en pak, maar niet zo belangrijk als je naam suggereert." Oké, dan is het goed, ik voel me niet graag buitengesloten! :-) En hoezo ben ik dan meteen weer van hetzelfde laken en pak, wat is dat nou voor onzin? Alleen omdat ik met andere feiten kom en dan gaan insinueren dat mijn naam iets suggereert? Jij spoort echt niet.

Loebkesman
Loebkesman15 jun. 2020 - 12:23

Polletje “ Geen idee wat hij met dat kromme zinnetje precies bedoelt,” ....reageer dan niet. Heb in mijn reactie voor Verver uitgelegd waarom.

Polletje2
Polletje215 jun. 2020 - 15:39

Yep, iemand van adel uit een plaatsje net aan de verkeerde kant van de grens, die "alternative facts" als hobby heeft.

Baron von Kleef
Baron von Kleef15 jun. 2020 - 15:57

Zo zie je maar weer, ieder zijn hobby. De één laat graag bomen omhakken in een regenwoud, de ander hakt graag "feiten" om. Sinds wanneer ben je eigenlijk met pensioen?

AGM-65E
AGM-65E15 jun. 2020 - 15:58

@Polletje 'Wat zal Nederland een mooi land worden als jullie eenmaal de politieke meerderheid hebben.' U is paranoïde?

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout15 jun. 2020 - 19:44

`Ze dragen het zwaard, maar ze komen in vrede.' Ja dat is mooi gezegd. Dat is van zichzelf vervuld dominant-gebiedend rèchts ten voeten uit! En dan nog raar opkijken ook als zulks niet zomaar wordt geduld.

Spierbal
Spierbal14 jun. 2020 - 17:14

Men had het bij demonstraties moeten houden. Kijkend naar hoe de mens in elkaar zit, kan je wachten op tegengas als je winkels gaat plunderen en standbeelden van helden naar beneden haalt.

1 Reactie
Jonathan2
Jonathan214 jun. 2020 - 18:37

Voor niet iedereen zijn volstrekt onschuldige, weerloze vrouwen, mannen en kinderen afslachters helden. En natuurlijk kunnen je lieflijke nazi's er niets aan doen dat de natuur ze zo geschapen heeft, geen eigen verantwoordelijkheid voor hen maar wel collectieve verantwoordelijkheid voor die verderfelijke antiracisten, moeten ze maar niet lopen te protesteren daar, want dat er van die groep ook maar eentje betrokken was bij plunderingen of vandalisme bestaat geen bewijs voor. Maar waarom slaan die nazi's dan eigenlijk niet andere blanke rechtsextremisten in elkaar, want die zaten voornamelijk achter het geweld in Amerika. https://www.washingtonpost.com/national/protests-antifa-absent/2020/06/13/7f14b8fa-ab80-11ea-9063-e69bd6520940_story.html

OlavM
OlavM14 jun. 2020 - 14:46

[Zo’n tweehonderd extreemrechtse figuren hebben zich in het centrum van de stad verzameld bij het standbeeld van Churchill waar ze onder meer de Hitler-groet brachten. Burgemeester Sadiq Khan heeft ook de standbeelden van Nelson Mandela en Mahatma Gandhi met houten platen laten beschermen.....] [Een journalist van een conservatieve krant constateerde dat de extreemrechtse betogers een enorme puinhoop achterlieten.] [Een Black Lives Matter-demonstratie die vandaag zou plaatsvinden in Londen is door de organisatoren afgelast om een confrontatie met de extreemrechtse betogers te voorkomen.] No need to say more.

6 Reacties
Buitenstaander
Buitenstaander14 jun. 2020 - 15:49

Eigenlijk niet Olav, het trieste is dat een mooi oprecht streven om racisme nu eens goed aan te pakken voor de zoveelste keer door de extremisten aan beide zijden wordt gekaapt. En jij mag, in jouw bubble, best alleen naar rechts kijken, en vergeten wat er ook aan zinloze idioterie vooraf ging. Maar toen was je waarschijnlijk even uit beeld…… Alles bij elkaar: Het doet het anti-racisme geen goed, en dit extreme 'gedoe' leidt alleen maar af van een nobel doel en is brandstof voor nog meer racisme….

Joop den Uil
Joop den Uil14 jun. 2020 - 16:24

say no more: waarsch een linkse krant die nog eens loopt te stoken ? of was het een retorische vraag

AGM-65E
AGM-65E14 jun. 2020 - 19:35

@Olav Er is helemaal geen enkele Hitler groet gedaan daar in London, wat er wel is gebeurd is dat er een hoop doorgesnoven voetbal hooligans hun armen in de lucht staken. Maar je beide armen in de lucht steken = geen Hitler groet.

Polletje2
Polletje215 jun. 2020 - 7:29

Norm: "het trieste is dat een mooi oprecht streven om racisme nu eens goed aan te pakken voor de zoveelste keer door de extremisten aan beide zijden wordt gekaapt." Ja, dat is waarschijnlijk nog nooit iemand opgevallen, maar daar ijvert Norm al jaren voor. In stilte natuurlijk, zodat niemand het merkt, maar toch....

NoahAmber
NoahAmber15 jun. 2020 - 9:01

@AGM-65E 14 juni 2020 at 21:35 @Olav Er is helemaal geen enkele Hitler groet gedaan daar in London, Je hebt anderhalve minuut van de demonstratie gezien. Omdat je het niet gezien hebt wil dat nog niet zeggen dat het niet is gebeurd.

AGM-65E
AGM-65E15 jun. 2020 - 15:57

@Noahamber Kom maar op: laat me een foto zien van afgelopen weekend waarop een duidelijke en bewuste Hitlergroet te zien is.

Jonathan2
Jonathan214 jun. 2020 - 14:37

Gaan ze ook al neonazi's als racisten wegzetten, moet niet veel gekker worden. Waar is de redelijkheid gebleven. Boris, gij ook? Na een ondubbelzinnige veroordeling van het racistische geweld door Johnson, is Thierry s'nachts dronken aangetroffen in Amsterdam, waar hij een uitvoering van Imagine van Lennon voor een publiek van boreale uilen ten beste gaf. Overigens was het extreemrechts dat grotendeels het geweld bij BLM-protesten heeft veroorzaakt, zie onderzoek FBI.https://www.washingtonpost.com/national/protests-antifa-absent/2020/06/13/7f14b8fa-ab80-11ea-9063-e69bd6520940_story.html

Richard58
Richard5814 jun. 2020 - 12:27

Hoe kan on deze de waarheid in het midden liggen dat ontgaat mij compleet. Racisme is per definitie extreem fout. Daar valt niets aan uit te leggen. Soms zie ik hier reacties waarin er een soort afweging wordt gemaakt, want links doet dit en rechts doet dat. Waardoor het even erg lijkt. Dat slaat natuurlijk nergens op. Als we er geen sticker op plakken dan moet van links tot rechts racisme worden afgekeurd. En niet hullie doen het ook, want daarmee geef je meteen aan dat jij je er dus schuldig aan maakt. En dat die hooligans etc. gajes is dat weten we ook wel. Maar niet opkomen tegen racisme is geen optie liefst vreedzaam, maar dat is geen garantie dat het geweldadige figuren zal weghouden en ook niet dat er geen gewelddadige reacties komen van racistisch tuig. Die bestaan en het zijn er nog veel ook nooit anders geweest en ik vrees dat dat nooit anders zal zijn helaas.

DaanOuwens
DaanOuwens14 jun. 2020 - 12:07

Het is niet alleen slecht dat op deze manier de tegenstellingen in de samenleving zichtbaar worden. Immers een groot deel van de bevolking heeft de afgelopen decennia vooral ontkent dat er een probleem was. Er was geen discriminatie, 99,9 % wijst discriminatie af, zwarte piet is geen discriminatie en ondertussen stelden leden van minderheidsgroepen vast dat ze gediscrimineerd worden. Er is zeker onder de rechtse Nederlanders een diepgewortelde cultuur van wegkijken van het racisme probleem. Nu BLM voor een veel steviger en confronterend geluid zorgt komt ook de tegenbeweging op gang. Extreem rechts claimt het grondrecht om anderen te discrimineren. En krijgt daarbij bijval van de rechtse burgers die nu voetbal-hooligans omarmen als de groep die opkomt voor de belangen van het volk. Ik heb niet veel hoop op een eerlijke uitkomst van deze confrontatie, ik denk aan verdere escalatie. Het enige hoopgevende vind ik de uitspraken van Rutte de afgelopen weken. Hij kan zich nu voorstellen dat gekleurde mensen zich gediscrimineerd voelen door zwarte piet en er in in de samenleving sprake van systemische discriminatie. Hoe minimaal die uitspraken ook zijn het is wel een koerswijziging. Rechtse politici zullen dat verhaal moeten uitdragen want als je scrolled door de teksten van de rechtse burgers op deze en andere sites moet je vaststellen dat een dergelijk inzicht niet vanzelf tot stand zal komen. De rechtse en extreem rechtse burgers kiezen voor de confrontatie. Niet hun eigen denkbeelden maar BLM is de oorzaak van de problemen van nu. Zij nemen geen enkele verantwoordelijkheid. En is er geen enkele behoefte het racisme probleem te erkennen en er iets aan te doen. Kortom de VVD en het CDA zijn aan zet. Ook zij zullen het gedachtegoed van de PVV/FvD moeten afwijzen. Als dat niet gebeurd komt de vraag op of deze samenleving met de verschillende groepen nog wel kan blijven functioneren. Ik zie bij BLM een nieuwe generatie actievoerders. Jongeren zwart en wit die de status quo niet meer accepteren. De sociale netwerken zijn erg belangrijk en de verspreiding van de informatie is zeer effectief. Het is voor hen niet eens een ideologisch protest, jongeren die ik er over hoor zijn niet eens specifiek links of rechts georiënteerd. Zij willen de onrechtvaardigheid niet meer hebben. Ik denk dat deze jeugd nog wel even door gaat met demonstreren. Ook dat is hoopgevend.

Joop den Uil
Joop den Uil14 jun. 2020 - 9:58

Links maakt het Rechts en Rechts maakt het Links. Ik voel me steeds eenzamer in het Midden want niemand wil meer naar me luisteren.

4 Reacties
Libertain
Libertain14 jun. 2020 - 11:31

@Joop, omdat uw eigen midden betreft en dus niet het midden van iedereen?

Zandb
Zandb14 jun. 2020 - 16:13

Joop Ik luister altijd naar u. Reageer ook vaak. Blijkbaar zit u daar dan ook weer niet op te wachten, dat iemand uw bijdragen serieus neemt.

Paul250371
Paul25037114 jun. 2020 - 22:09

Het midden is de oorzaak dat extreem rechts, na alle ellende die ze in Nederland veroorzaakt hebben, als fatsoenlijk wordt beschouwd.

Norsemen
Norsemen15 jun. 2020 - 9:13

Ik kan niet één rede bedenken dat FvD rechts is, wel tig dat FvD extreem rechts is. Rechts en extreem rechts hebben vrijwel geen raakvlakken.

Hansch2
Hansch214 jun. 2020 - 8:52

Wanneer gaan we het Colosseum slopen, wat daar allemaal niet gebeurd is! Nog geeneens excuses voor aangeboden ook!!

6 Reacties
Libertain
Libertain14 jun. 2020 - 9:26

@Hansch, wanneer is het Colosseum van ons? Of is het eigendom van de Italianen waar we weigeren ze economisch te hulp te schieten?

Zandb
Zandb14 jun. 2020 - 10:26

Hansch Wat let u?

Loebkesman
Loebkesman14 jun. 2020 - 17:47

Zandb Wat let Hansch? Een fenomeen wat veel mensen hier vreemd is: Fatsoen. Wat denkt u?

Nick the Stripper
Nick the Stripper14 jun. 2020 - 20:43

Loebkesman 14 juni 2020 at 19:47 [ Een fenomeen wat veel mensen hier vreemd is: Fatsoen. ] Mwahaaah

Paul250371
Paul25037114 jun. 2020 - 22:10

Wellicht dat Feyenoord nog eens Europees voetbal haalt en dan Roma of Lazio loot?

Zandb
Zandb15 jun. 2020 - 7:09

Loebkesman Is een voorstel als "Wanneer gaan WE het Colosseum slopen" dan fatsoenlijk te noemen? En hoe zou "fatsoen" hem dan beletten om de daad bij het woord te voegen?

korheiden2
korheiden214 jun. 2020 - 8:47

Dit lees ik bij de NOS : 'In Londen kwamen ondanks waarschuwingen van de autoriteiten duizenden mensen af op demonstraties tegen racisme. Het ging om antiracismebetogers, maar ook om mensen die zeggen dat ze standbeelden willen beschermen, waaronder hooligans en extreem-rechtse groepen.' Demonstraties trekken helaas een hoop verkeerd volk, dat gaat rellen en plunderen. Dit verschijnsel komt voor van links tot rechts. Ik vind het te ver gaan om mensen die standbeelden willen beschermen weg te zetten als racisten. Het lijkt erop dat alle redelijkheid steeds verder uit zicht raakt.

6 Reacties
Zandb
Zandb14 jun. 2020 - 10:31

Kor Natuurlijk gaat zoiets te ver: "Ik vind het te ver gaan om mensen die standbeelden willen beschermen weg te zetten als racisten. Het lijkt erop dat alle redelijkheid steeds verder uit zicht raakt." Maar hoe weet u, wie precies (en waarom) standbeelden 'in het algemeen' willen beschermen?

korheiden2
korheiden214 jun. 2020 - 17:05

@Zandb : Zoals het bericht van de NOS stelt: mensen die zeggen de standbeelden te willen beschermen. Ik vind het plaatsen en eventueel verwijderen een taak van de overheid, niet van demonstranten. Het is dus verontrustend dat het nu al zover gekomen is dat de Britten een beeld van Churchill moesten inpakken en ook Baden Powell moest beschermd worden. En dan wil ik helemaal niet beweren dat deze heren perfect waren. Ik denk dat van zeer veel historische figuren, met de kennis en de inzichten van nu, onwelgevallige feiten aan het licht kunnen komen. Er zouden maar weinig beelden overblijven vrees ik.

Paul250371
Paul25037114 jun. 2020 - 22:22

Ik vind dat het inderdaad bespreekbaar moet zijn of er een houdbaarheidsdatum aan een standbeeld zit. Maar het is natuurlijk symboolpolitiek. Maar je bent echt niet lekker, echt helemaal koekoek, je zou het ook bewust "negertje treiteren kunnen noemen" als je je gaat inzetten om bijvoorbeeld Piet Hein of de moordenaar Coen op hun sokkels wil houden. Maar goed. Vechten ten behoud van een fictieve zwarte knecht en racistische kolonisators, slavenhouders en piraten van steen is voor rechtse mensen "met cultuur bezig zijn."

Polletje2
Polletje215 jun. 2020 - 7:04

korheiden: "Er zouden maar weinig beelden overblijven vrees ik." Waarom vrees je dat? Ben je erg gehecht aan die standbeelden misschien?

Zandb
Zandb15 jun. 2020 - 7:14

kor Is het beschermen van standbeelden dan niet ook een taak van de overheid? En als we dan moeten afgaan op wat de NOS beweert, dan waren het racisten die die beelden beschermden.

korheiden2
korheiden215 jun. 2020 - 9:10

@Polletje en @Zandb : Ik las vanmorgen een in mijn ogen goede oplossing. In Oost-Europa zijn heel wat beelden van communistische leiders van hun plaats gehaald en bij elkaar gezet in parkjes, met begeleidende teksten. Trekt ook nog toeristen. Een soort openluchtmuseum. En nee, ik ben niet aan beelden gehecht. Maar de huidige beeldenstorm gaat alle redelijkheid te boven.

Pensionada2
Pensionada214 jun. 2020 - 8:26

Ik wist niet dat je de hitler groet met een telefoontje in je hand deed. Want wanneer er op dat filmpje een hand de lucht in ging zat er een telefoon in om opnames te maken. Wat wel waar is dat het op dit moment volledig uit de hand gaat lopen maar dat kwam nadat de BLM demonstranten beelden begonnen te vernielen en te bekladden. Bij de vreedzame demonstraties van BLM was er kritiek op het niet naleven van de 1,5 meter regel maar werden de demonstraties niet verstoord door tegenstanders. Nadat men beelden van Churchill, Fortuin en Hein begon te verwoesten en bekladden sloeg de woede bij andersdenkenden toe. Zou mooi zijn als iedereen 2 weken in vrijwillige lockdown gaat.

5 Reacties
chutzpah chutzpah
chutzpah chutzpah14 jun. 2020 - 9:48

'Ik wist niet dat je de hitler groet met een telefoontje in je hand deed. Want wanneer er op dat filmpje een hand de lucht in ging zat er een telefoon in om opnames te maken. ' Dat komt omdat het geen Hitler-groet is, ze steken gewoon hun handen in de lucht; iets wat ze bij een gemiddelde voetbalwedstrijd 1000 keer doen.

DaanOuwens
DaanOuwens14 jun. 2020 - 15:27

@ Pensionada/chutzpah chutzpah Jullie beweren: Ik wist niet dat je de hitler groet met een telefoontje in je hand deed. Merkwaardig commentaar. In de tekst staat: Zo’n tweehonderd extreemrechtse figuren hebben zich in het centrum van de stad verzameld bij het standbeeld van Churchill waar ze onder meer de Hitler-groet brachten. Er staat niet dat in het filmpje de Hitler groet werd gebracht er staat dat ze onder meer de Hitler groet brachten. Dus jullie tekstjes zijn nogal voorbarig. Duidelijk is dat de agenten bekogeld werden en uitgescholden. Met jullie instemming neem ik aan?

AGM-65E
AGM-65E14 jun. 2020 - 19:31

@Daan Ik heb op twitter even rond gekeken en een cross-reference gedaan en heb op geen enkele foto en video ook maar een enkele Hitler groet gezien.

Pater
Pater15 jun. 2020 - 2:17

@Pensionada Van de Engelse toestanden weet ik weinig af. De bekladding van Piet Hein en Fortuyn zijn geen daden van BLM, zoals je maar even generaliserend opschrijft, maar het nachtelijke werk van enkelingen.

DaanOuwens
DaanOuwens15 jun. 2020 - 6:15

@ AGM-65E Jij schrijft: Ik heb op twitter even rond gekeken en een cross-reference gedaan en heb op geen enkele foto en video ook maar een enkele Hitler groet gezien. En je hebt het verslag van een ooggetuige die het wel heeft gezien, namelijk: Racistische demonstranten, waaronder veel notoire hooligans, zijn in Londen slaags geraakt met de politie. Agenten werden bekogeld met projectielen. Zo’n tweehonderd extreemrechtse figuren hebben zich in het centrum van de stad verzameld bij het standbeeld van Churchill waar ze onder meer de Hitler-groet brachten. Dus moet je blijkbaar beter zoeken.

Starter2
Starter213 jun. 2020 - 22:10

volgens veel Joop'ers hier, gewoon een reactie. Niets meer niets minder.

3 Reacties
Zandb
Zandb14 jun. 2020 - 6:35

Starter Dat iets "gewoon een reactie" is, zegt op zichzelf helemaal niets. Het gaat er om, waarom je als verantwoordelijk mens besluit hoe en waar op te reageren. Het zal duidelijk zijn, dat mensen die anderen met terreur (vernielen, bedreigen, geweld enz.) hun wil opleggen niet "gewoon reageren". Al zouden ze het nog zo goed bedoelen. Verder, Starter, komt het wel eens voor dat je het een bv als 'onverstandig' beoordeelt, terwijl je het ander bv zeer 'kwaadaardig' vindt. Als u daar geen 'last' van heeft, bent u niets meer dan onverschillig. En dat zou niet best zijn.

tempest
tempest14 jun. 2020 - 7:41

En volgens u dan niet? Ik begrijp niet waarom mensen aanstoot nemen tegen dat soort constateringen. Het is volstrekt voorspelbaar, en hiervoor kwamen ook telkens kleine groepjes opduiken om te protesteren tegen grotere eerdere protesten ( Brexit, klimaat etc.). Dus in zekere zin is zo’n reactie “gewoon” geworden, maar ik zou eerder “voorspelbaar" gebruiken. En de lock-down heeft alle protesten een maatje groter gemaakt. Nog steeds zijn deze rechtse demonstraties piep-klein in vergelijking tot de anti-racisme demonstraties van bijvoorbeeld vorige week in London. Dus hoewel er daardoor ook minder politiemensen gewond zijn geraakt (6 bij deze vs 14 vorige week), is deze reactie-demonstratie relatief een stuk gewelddadiger. Maar ook dit is rare mix. Zuivere racisten, maar ook simpele hooligans die enkel uit zijn op een vechtpartij. Misschien dat er ook enkele mensen bijzitten die het vreedzaam bedoelen om de monumenten te beschermen, maar denk dat die groep meestal thuis is gebleven. Je zag mijlen ver van te voren aankomen dat het op rellen zou aankomen.

vdbemt
vdbemt14 jun. 2020 - 9:01

@tempest. Maakt 'voorspelbaar' het ook 'goed'? Wordt het daarmee gerechtvaardigd? Of de verantwoordelijkheid verlegd? We gaan hiervoor toch niet de schuld bij de vreedzame anti-racisme betogers leggen? En is het niet triest, dat dit voorspelbaar is? Bevestigt het niet de noodzaak van de anti-racisme demonstraties?

Brabander2
Brabander213 jun. 2020 - 20:27

Als deze groepen nu eens samen zouden werken met de BLM protesten, wie weet wat voor moois ze dan samen kapot kunnen maken?

4 Reacties
Paul250371
Paul25037114 jun. 2020 - 2:46

Geniepige vorm van racisme verdedigen.

Zandb
Zandb14 jun. 2020 - 6:35

Brabander Ja, wie weet wat voor moois. U bijvoorbeeld?

Loebkesman
Loebkesman14 jun. 2020 - 17:44

Zegt Paul die vernieling aanmoedigt.

Paul250371
Paul25037114 jun. 2020 - 22:27

Loebkesman "Zegt Paul die vernieling aanmoedigt." Doorzichtige afleiding om met onzin zin racisme te verdedigen.

Loebkesman
Loebkesman13 jun. 2020 - 18:47

Stemmingmakerij. Het volk slaat terug. Beetje jammer om iedereen in de Nazi en Extreem-rechtse hoek te drukken. Het is toch ook niet zo dat alle Antifa-demonstranten, plunderaars en relschoppers in de vreedzame hoek gedrukt worden??

16 Reacties
tempest
tempest13 jun. 2020 - 23:53

Dit is in alle main-stream-media en de politiek gaande, men volgt elkaar als lemmings en is bang een verkeerde mening te uiten. Al weet ik niet zeker of het in dit specifieke geval niet toch een beetje waar is, het zijn echt wel hele enge types op de video’s! Een Britse komiek waarschuwde ook voor deze gevaarlijke dubbele-standaard. Door de overduidelijke hypocrisie is alle geloofwaardigheid van de media verdwenen en hij denkt dat een steeds grotere groep blanke mensen het idee krijgen dat hun identiteit in gevaar zou zijn. Hij vreest dat mensen radicaliseren naar echte extreem-rechtste groeperingen en het probleem verergeren. Het is letterlijk race-baiting wat media en politiek, van links tot rechts, momenteel op een enge manier aan het doen zijn en ze lijken dat niet eens door te hebben of goed te praten. Men veroorzaakt daardoor, vrees ik, precies datgene waar men zo tegen ageert. En denk niet dat het niet erger kan dan Trump, Brexit, Johnson, of hier FvD. Want dat is heel naïef. Er moet een veel meer sussende toon worden gehanteerd door politici, media en invloedrijke leiders/beroemdheden, anders denk ik ook dat dit helemaal mis loopt.

Mark Huysman
Mark Huysman14 jun. 2020 - 6:38

[Het volk slaat terug] Het fascistische volk zul je bedoelen. Jouw volk? https://www.standard.co.uk/news/uk/right-wing-protesters-parliament-square-statues-a4468171.html

Zandb
Zandb14 jun. 2020 - 6:43

Loebkesman En als hier nu "het volk" terugslaat, door wie is het dan geslagen? Aliens? Dus, als u stemmingmakerij werkelijk zo erg zou vinden, zou u zich er niet aan bezondigen.

vdbemt
vdbemt14 jun. 2020 - 9:06

@Tempest. Die sussende toon is er altijd al geweest. Waardoor de situatie is zoals die is: er wordt systematisch gediscrimineerd. Overigens komt het geweld NIET van diegenen die dat willen doorbreken. Moeten we door het geweld door diegenen die dat niét willen doorbreken, maar doorgaan met de situatie zoals die is? Doorgaan met systematische discriminatie? Wijken voor het geweldsargument van de daders?

MichelD
MichelD14 jun. 2020 - 9:12

@tempest Mee eens. Zorgwekkende ontwikkeling dat de main stream media maar blijven focussen op de excessen. Beelden van boze en gewelddadige mensen vertonen past kennelijk goed in hun verdienmodel. Nauwelijks tot geen aandacht voor de aard en omvang van de onderliggende problemen die aangepakt moeten worden, met breed draagvlak onder de bevolking. De daarvoor benodigde toenadering lijkt verder weg dan ooit.

rosarosa
rosarosa14 jun. 2020 - 9:32

Oh, zo'n paar dozijn gefrustreerde herrieschoppers zijn " het volk"? Die duizenden en duizenden BLM demonstranten overal zijn niet " het volk" ?

Loebkesman
Loebkesman14 jun. 2020 - 9:41

Mark Huysman Precies wat ik bedoel met éénzijdige berichtgeving. De ene kant komt met beelden van vreedzame protesten en de andere kant komt met beelden van rellen en dat plunderingen. Dat hebben we gezien met de demonstraties in Amerika bijvoorbeeld. Linkse media laten enkel beelden zien van de vreedzame demonstraties. Rechtse media laten enkel beelden zien van geweld en plunderingen. En nu is het schijnbaar andersom. Rechts zet nu de spotlights op het gewone volk die vreedzaam is en links zet de spotlights op extreem rechts die loopt te zieken. Vervolgens maak jij mij indirect uit voor fascist. Wat ik eigenlijk wil aantonen is dat de waarheid in het midden ligt. Dat schelden over en weer zorgt ervoor dat we steeds verder van elkaar af staan. Dat wil ik niet. Zou niemand moeten willen. Op deze manier komen er alleen meer problemen en nooit oplossingen.

Nick the Stripper
Nick the Stripper14 jun. 2020 - 12:05

Loebkesman 14 juni 2020 at 11:41 [ Wat ik eigenlijk wil aantonen is dat de waarheid in het midden ligt. ] Dat midden van jou ligt sowieso behoorlijk rechts van het midden. Maar afgezien daarvan: dat hele bothside-ism is gewoon een abjecte vorm van de onderliggende problemen negeren. Het is geen voetbalwedstrijd met twee vergelijkbare teams. Dus nee: in Charlottesville waren er niet 'good people on both sides' En ook nee, het neerhalen van een slavenhandelaarsbeeld is niet hetzelfde als het bekladden van een beeld van een zwarte dichter.

DaanOuwens
DaanOuwens14 jun. 2020 - 12:10

@ Loebkesman Jij schrijft: Wat ik eigenlijk wil aantonen is dat de waarheid in het midden ligt. En je schreef: Het volk slaat terug. Beetje jammer om iedereen in de Nazi en Extreem-rechtse hoek te drukken. Kortom je bent zelf de extreem rechtse hoek ingekropen. Dan kan je daarna niet meer beweren dat de waarheid in het midden ligt. Wat overigens ook een nogal discutabele stelling is.

Mark Huysman
Mark Huysman14 jun. 2020 - 12:14

@Loebkesman Zelfs Boris Johnson heeft het over “Racist thuggery”, maar jij wilt de spotlight op ‘het gewone volk’. Wat is dan dat gewone volk? Ook in de Britse rechtse pers zie ik weinig anders dan fascisten en andere recht-extremisten die b.v. mensen aanvallen die aan picknicken zijn in het Hide Park. Als jij schrijft dat ‘het volk terugslaat’, dan lijk je het toch over dit soort tuig te hebben.

Buitenstaander
Buitenstaander14 jun. 2020 - 15:53

@Daan Het wordt echt een beetje vervelend om iedereen die maar even afwijkt voan uw superieure gevoel en mening direct extreem rechtst noemen. Eigenlijk is het gewoon sneu, en geeft aan waarom je mensen zoals u volstrekt kunt missen in discussies. En wat gek he dat tegenreacties steeds extremer worden: "Als ik dan toch racist genoemd wordt dan.… "

Mark Huysman
Mark Huysman14 jun. 2020 - 16:39

Sorry: Hyde Park

Loebkesman
Loebkesman14 jun. 2020 - 17:43

Mark “ Ook in de Britse rechtse pers ” Dat bedoel ik nou. De Britse pers. Vraag het eens een Brit die er bij was. Die heeft een heel ander verhaal. Citaat uit mijn mail met een Brit die er bij was. Heb gevraagd hoe het zit met extreem rechts. “Some probably are. Anyway that’s by the by, the media usually say far right. I don’t remember they said right wing or Conservative. According to them it’s left or far right. I was there from 11:30am until 6pm. People where largely peaceful. Not far-right extremists, just a group of patriots.” Dat is het verschil tussen aannames dat iets zo is of vragen of het daadwerkelijk zo is. Nick Dat Charlotsville-argument is inmiddels gedebunked omdat het uit context is getrokken. Gebruik het tegen iemand anders, niet tegen mij. DaanOuwens Tja, wat moet ik hier nou op antwoorden. De moeite niet waard. Voor de duidelijkheid. ‘Het volk’ is in mijn ogen ieder persoon dat een constructieve bijdrage levert aan de maatschappij.

Nick the Stripper
Nick the Stripper14 jun. 2020 - 20:33

Nick [ Dat Charlotsville-argument is inmiddels gedebunked omdat het uit context is getrokken. Gebruik het tegen iemand anders, niet tegen mij. ] Koeterwaals. Woordsalade. Iets debunken = aantonen dat het niet waar is. De gebeurtenissen in Charlottesville en Trumps reactie daarop zijn te uit en te na vastgelegd. De context is sowieso passend én toepasselijk. Zowel in Charlottesville als nu in de beeldenstorm heb je enerzijds demonstranten tegen discriminatie / racisme en anderzijds demonstranten vóór discriminatie en racisme. Los van wat je vindt van het vernielen van beelden (ik heb dat liever ook niet): de waarheid ligt hier natuurlijk helemaal niet in het midden. Het gelijkstellen van anti-fascisten met fascisten is een ronduit laffe stellingname. Die ik anderen op dit forum eveneens kan verwijten. Maar zeker ook jou.

Paul250371
Paul25037114 jun. 2020 - 22:30

" Het volk slaat terug. Beetje jammer om iedereen in de Nazi en Extreem-rechtse hoek te drukken." Deze onzin maar keer op keer opschrijven en dan niet kunnen begrijpen dat je voor extreem rechts, fascist etc wordt uitgemaakt. Raar.

Mark Huysman
Mark Huysman15 jun. 2020 - 9:29

@Loebkesman Omdat iemand iets in een mail beweert (of omdat jij beweert dat iemand iets in een mail beweert) wordt het natuurlijk niet waar. En wat degene van die mail (als ie al bestaat) bedoelt met “patriots” is natuurlijk ook helemaal de vraag. Veel fascisten noemen zich liever “nationalisten” tenslotte. Er zijn voldoende beelden van de demonstratie te vinden om te weten wat voor soort volk daar bij elkaar was. En als je zelfs de rechtse ultra-nationalistische pers van het VK te links vindt dan zit je toch echt in de fascistische hoek.

Boud from Bresjes
Boud from Bresjes13 jun. 2020 - 18:05

Wel apart dan weer dat de BBC meldt dat er in Leicester een petitie is opgesteld door anti-racistische studenten, om een standbeeld van Gandhi te laten verwijderen. Is door meer dan 5000 mensen getekend. De vraag is dan; welke eigenschappen van een persoon zijn bij de beoordeling voor het eventueel weghalen van een standbeeld doorslaggevend?

5 Reacties
Fredje3
Fredje314 jun. 2020 - 4:05

Ghandi was zeer racistisch en kaste gericht. Hij vond het vreselijk dat een Indier dezelfde behandeling kreeg als een zwarte.. Volgens de laatste biografie geschreven door Joseph Lelyveld genaamd 'Great Soul: Mahatma Gandhi and his struggle with India'.

Zandb
Zandb14 jun. 2020 - 6:47

Inderdaad is dat in een democratie een terechte vraag: Hoe komen we aan standbeelden en hoe komen we er ooit weer af.

Rick Hofland
Rick Hofland14 jun. 2020 - 7:09

Als Gandhi al aan de beurt is dan moet Jezus haast wel de volgende zijn, witte man en icoon van witte mannen vandaag de dag als de machtigste man op aarde. Ik bedoel het als ironie, maar ik zie het er zo nog van komen hoor. Dan mag het beeld van Jezus worden vervangen door die van George Floyd, de goedheid zelve.

JoepJos
JoepJos14 jun. 2020 - 7:20

Hij heeft wellicht een keer een hondje geschopt en toen bleek dat hij ook maar gewoon een mens is die af en toe iets 'slechts denkt of doet'?

vdbemt
vdbemt14 jun. 2020 - 9:10

Even denken. Dit is een racisme-discussie. Discriminatie. Zou dat de eigenschap zijn?

Buitenstaander
Buitenstaander13 jun. 2020 - 17:50

Goh, dus als links georienteerde mensen standbeelden van hun sokkels halen heet dat nooit extreem-links, Antifa tuig, of gewoon tuig, maar als er tegenreacties komen haasten we ons ze direct allemaal, over 1 kam te scheren en in een racistische hoek te plaatsen. Dus ook voetbalsupporters die een standbeeld van Piet Hein trachten te beschermen?

7 Reacties
Paul250371
Paul25037114 jun. 2020 - 2:50

Het verschil is dat links beelden van racisten en zeerovers en slavenhouders of faciliteerders van onderdrukking en imperialisme wil weghalen en rechts het daar moeilijk mee heeft. Rechts houdt van het houden van slaven, imperialisme en ongelijkheid en etc. dus dat wrikt inderdaad,

Zandb
Zandb14 jun. 2020 - 6:50

Norm Als extreem-links en/of antifa een standbeeld neerhalen dan doet extreemlinks en/of antifa dat. Wanneer racisten dat doen, doen racisten dat. Hoe had u het dan graag gehad willen hebben. Anders?

Left is not right
Left is not right14 jun. 2020 - 8:21

Paul Ik denk dat Norm ook zou kunnen hebben zeggen: wie bepaalt of een beeld racistisch is en of het tegen de vlakte mag? En wie is daarin de racist en wie anti-racist. Het beeld van Nelson Mandela, voorvechter van afschaffen van apartheid maar ook voorheen schuldig aan racistische moorden op blanken In zijn tijd als leider van de militante tak van het ANC, ook tegen de vlakte? En als dat beeld tegen de vlakte gaat, zijn degenen die dat doen dan racistisch of anti-racistisch?

Folkert2
Folkert214 jun. 2020 - 9:17

Paul "Het verschil is dat links beelden van racisten en zeerovers en slavenhouders of faciliteerders van onderdrukking en imperialisme wil weghalen en rechts het daar moeilijk mee heeft." In Philadelphia werd het standbeeld van Matthias W. Baldwin vernield door BLM protesteerders. Zoek maar eens op wie dat was. En Piet Hein in Nederland besmeurd, kan jij even een bron geven dat hij schuldig is aan het door jou gestelde. Zeloten zijn het, allemaal. Overigens heeft de BBC het bij het standbeeld van Ghandi wel degelijk over dreigingen van 2 kanten. Zo blijkt maar weer, er is een dunne scheidingslijn tussen rechts en links extremisme. In Washington is overigens ook een standbeeld van Ghandi vernield met de teksten racist en pedofiel. Maar leg nog eens uit dat jij voor de goede zaak vecht.

Folkert2
Folkert214 jun. 2020 - 15:05

@ Ikzelf, jij gaf helemaal geen bronnen daaronder. Je zei alleen maar herzie uw bronnen. Kom dan zelf met linkjes zou ik zeggen. Gewoon hieronder als reactie plaatsen. En denk je dat ik de moeite ga nemen om 9 topics ga doorspitten om een reactie van jou terug te vinden? Ik kan beter de bekende speld in de hooiberg gaan zoeken want die vind je sneller. Ik heb nog een linkje voor je. https://www.inquirer.com/news/philadelphia-protests-matthias-baldwin-statue-abolitionist-twitter-photos-20200612.html Oftewel, ik heb nergens een datum geclaimd, enkel geclaimd dat het tijdens de protesten besmeurd is geraakt en dat is de officiële verklaring van de autoriteiten. En dan lees je meteen dat hij een tegenstander van de slavernij was, sterker nog een groot voorvechter van de afschaffing. Ach en niet bewezen, er is ook niks bewezen wie het standbeeld van Alfred Fagon vernield heeft, maar daar weten we ineens wel allemaal zeker wie de dader is. Ga toch fietsen man.

Folkert2
Folkert214 jun. 2020 - 21:41

Mooi hebben we in ieder geval dezelfde link. Op twitter kwamen er overigens wel foto`s voorbij die het duidelijk maakten dat de besmeurders niet uit extreem-rechtse hoek kwamen. Of er moeten tegenwoordig ook PoC bij extreem rechts lopen. Maar ik betwijfel het.

Folkert2
Folkert215 jun. 2020 - 11:47

Ooh je wil nog meer linkjes van beschadigde monumenten? Hier heb ik er nog 1 voor je. https://www.wbur.org/artery/2020/06/03/16-statues-memorials-damaged Oohja, allemaal false flag operaties natuurlijk.... Als je toch bezig bent zoek dan meteen even recente foto`s van het standbeeld van John Greenleaf in Whittier, CA. Maar dat is natuurlijk ook wederom een false flag operatie. "Getuige hoe graag u de tafel wenst om te keren waar het de buste van Alfred Fagon betreft." Nee, dat doe ik helemaal niet. Ik zie het enkel alleen als tegenreactie van extreem rechtse lieden. En verder schreef iemand dat alleen extreem rechts zo laf is om beelden in het holst van de nacht te vernielen, en daar gaf ik voorbeelden dat dat echt niet alleen extreem rechts is. Extreem linkse lieden hebben er anders ook wel een handje van, en daar zijn deze week ook nog Nederlandse voorbeelden van gegeven.

I am Legion
I am Legion13 jun. 2020 - 17:49

Dat er racisten gewelddadig beginnen te reageren tegen de zeker niet minder racistische extremisten wat opportunistisch meelift met de grote meerderheid van vreedzame demonstranten tegen racisme was te verwachten. Er werd zelfs bewust op gerekend. Het tegengeweld is net zozeer te veroordelen natuurlijk. Maar als je waar het mee begon, en dat is het ernstige geweld onder verantwoordelijkheid van een klein deel van de overwegend vreedzame demonstranten, niet keihard aanpakt zien andere extremisten een legitimatie zelf ook het recht in eigen hand te nemen middels geweld. Dat is ook precies wat het opportunistische extremistische ideologisch politiek gedreven deel onder de vlag van BLM beoogt en waarom zij eigen geweld met vooral onschuldigen als slachtoffer vergoelijken en bedrijven. Het doel is polarisatie en allesbehalve verbinding.

2 Reacties
Zandb
Zandb14 jun. 2020 - 6:59

Legion En daar gaan we weer: "Het tegengeweld is net zozeer te veroordelen natuurlijk. Maar.......". En als u nu werkelijk vond, dat we alle geweld "netg zozeer (sic)" moeten veroordelen, dan moeten alle pogingen om het "geweld te vergoelijken" toch ook even zeer veroordeeld worden? Waarom doet u dat dan niet?

Paul250371
Paul25037114 jun. 2020 - 22:59

Zandb en Legion "Waarom doet u dat dan niet?" Het enige wat hij hier doet over elke topic van racisme is geweld van extreem rechts, zogenaamd te veroordelen Met als enige doel zo snel mogelijk verzonnen onzin over antifa en links geweld in geuren en kleuren te kunnen propaganderen. "Het doel is polarisatie en allesbehalve verbinding." Dit bij een ander neerleggen terwijl je zelf "een eigen volk eerst" sympathie hebt?? Geen bord maar een teil voor je kop is een logische conclusie. "Dat is ook precies wat het opportunistische extremistische ideologisch politiek gedreven deel onder de vlag van BLM beoogt en waarom zij eigen geweld met vooral onschuldigen als slachtoffer vergoelijken en bedrijven. Het doel is polarisatie en allesbehalve verbinding." Hij kent geen schaamte, hij verzint iets marginaal om anti racisten neer te zetten als polariserende partij. Legion is werkelijk niet geïnteresseerd in het bestrijden van racisme. Dat is tot daar aan toe maar daarnaast is hij constant bezig om mensen die zich wel uitspreken Zwart te maken (te houden) Dat is jouw enige doel. En en passant de aandacht van de issue, namelijk racisme, weg te halen is na 1000 keer ook niet toevallig.

Phantom3
Phantom313 jun. 2020 - 17:42

De gehele discussie is op een zeer bedenkelijk niveau terecht gekomen. De hamvraag is of de mensen die met racisme te maken hebben hiermee geholpen zijn.

3 Reacties
Zandb
Zandb14 jun. 2020 - 7:03

Phantom Dat is inderdaad een vraag. Net als het een vraag is of die geholpen zijn, wanneer mensen dan niets doen.

Paul250371
Paul25037114 jun. 2020 - 23:00

De mensen van (extreem) rechts en de zogenaamde verstandige "van het midden" zijn hier absoluut mee geholpen.

Phantom3
Phantom316 jun. 2020 - 17:44

Precies Paul, en dat is nu juist niet de groep die geholpen moet worden.

Betrokken
Betrokken13 jun. 2020 - 17:31

Het zal aan mij liggen waarschijnlijk, maar ik heb geen Hitler groet gezien vandaag. En waarom zijn hooligans ineens rechts-extremisten?

1 Reactie
Baron von Kleef
Baron von Kleef14 jun. 2020 - 8:50

@Betrokken Het ligt niet aan jou, er was geen Hitler-groet. Dat heet football-chanting. Het blijven wel gewoon hooligans. Het lijkt me ook niet zo verstandig van de media om dit soort gasten van nazi-praktijken te gaan betichten. Dat ligt nogal gevoelig daar. Dit kan nog wel eens vervelend gaan uitpakken voor sommige actiegroepen, ze staan ook niet echt bekend om hun vergevingsgezindheid. Wel mooi om te zien misschien dat deze hooligans, die elkaar normaal naar het leven staan, de handen ineen gaan slaan.

tempest
tempest13 jun. 2020 - 17:24

Wat stelletje idioten! Zielige paarden, zielige politie.

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout13 jun. 2020 - 17:03

Men zou kunnen spreken van senestrofobia: hysterisch-frenetische angst voor progressief-pluriforme denkmodellen en mensen die gezond in de maatschappij staan.

7 Reacties
Loebkesman
Loebkesman14 jun. 2020 - 9:49

Waar hoor jij bij?

joop12342
joop1234214 jun. 2020 - 10:57

Loebkesman. Goeie reactie, want zelfs Zandbergen reageert niet.

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout14 jun. 2020 - 11:14

`Waar hoor jij bij?' Irrelevante vraag, je mag wel in je handen klappen dat het jou hier vergund was die neer te kalken.

Loebkesman
Loebkesman14 jun. 2020 - 17:50

Hannes Mijn vraag wel, mijn gedachten niet.

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout14 jun. 2020 - 17:54

1234 Merkwaardig hoe op Joop juist primair reagerend bête rèchts net doet of het zich mag gedragen als op hun éigen groezelige fora, door op ordinair-onbeschofte wijze persoonlijke vragen te stellen aan de fatsoenlijke scribent in plaats van in te gaan op hetgeen die te vertellen heeft.

Paul250371
Paul25037114 jun. 2020 - 23:05

Loebkesman "Waar hoor jij bij?" Heeft je held Geert of Baudet weer een meldpunt opgericht waar blank rechts zijn kopgeld kan verdienen? Maar ik pas me aan. Tover er ook 1 uit de mouw. Goh, eet jij nog wel eens een zak drop leeg?

Loebkesman
Loebkesman15 jun. 2020 - 12:21

Paul Wat moet een VVD’er met Geert of Thierry?

Wilco4
Wilco413 jun. 2020 - 16:31

Als de boys van Millwall en West Ham zich ermee gaan bemoeien gaat t echt zwaar uit de hand lopen, dan kan de politie beter de blm demonstranten goed beschermen...

1 Reactie
Audiomind
Audiomind13 jun. 2020 - 22:39

Wilde eigenlijk exact het zelfde plaatsen. Als dit soort groepen de BLM demonstranten op d korrel hebben dan heeft zelfs de politie een groot probleem.

Grietje Genot
Grietje Genot13 jun. 2020 - 16:20

De Hitlergroet bij een standbeeld van Churchill? Fundamentalisme, da's niet goed voor je kop, da's eens te meer duidelijk; wat krijgen we hierna: wegblokkades bij anti-Zwarte-Piet-demonstraties, beschietingen van Synagoges, verf tegen de pui van een Moskee? - of zit daar weer zo'n driedubbele, quasi-slimme omdraaiing van 't wereldbeeld, de goede zeden en het gezonder verstand achter? Je weet het niet, in dit postmoderne dystopia, dat de onze is, is alles mogelijk. Maar saai, man, saai....

2 Reacties
chutzpah chutzpah
chutzpah chutzpah14 jun. 2020 - 9:45

@Grietje Waar op die beelden zie jij een Hitler groet?

Grietje Genot
Grietje Genot14 jun. 2020 - 16:12

Ik heb een aantal Engelse media d'r nog 's op nageplozen, en dat van die Hitlergroet heb ik niet kunnen vinden, wel dat 't 'the far-right' was die slaags raakte met het wettige gezag dat over ons allen waakt en ons koestert en wier pet we allemaal dragen, en die onze laatste verdedigingslinie is tegen de barbarij, de maffia en de hooligans. Dat van die Hitlergroet stond in het stukje hierboven, en leek me bizar genoeg om 'r 'n vraagteken bij te plaatsen. In de beelden hierboven kun je - in de verte - armen op een verdachte manier gestrekt schuin de lucht in zien gaan, maar 100% zeker of die de gewraakte groet doen is 't niet.

Norsemen
Norsemen13 jun. 2020 - 15:41

Baudet zal trots op deze mensen zijn. En wat een misselijkmakend optreden van deze idioot bij WNL vanochtend, een dieptepunt.

10 Reacties
joop12342
joop1234213 jun. 2020 - 16:44

Nors, bent U trots op lui, die standbeelden in het water flikkeren? Zo verspelen zo de goodwill die ze eerst hadden. Het wordt zo een ongeregeld zoottje.

Norsemen
Norsemen13 jun. 2020 - 17:20

Ligt eraan welke standbeelden. En ook al gaat het om een standbeeld waar niets mis mee is, dan nog vind ik racisten vele malen verwerpelijker dan mensen die een standbeeld bekladden of omver trekken.

Polletje2
Polletje213 jun. 2020 - 17:28

joop1234 - Welke "goodwill"? Ik heb jou nog nooit op enige goede wil kunnen betrappen. Jij bent hier uitsluitend om alles wat links is en elke actie tegen racisme verdacht te maken.

Buitenstaander
Buitenstaander13 jun. 2020 - 17:55

@nors Maar wat vond je dan, met misschien een beetje objectieve blik, van het vraaggesprek bij MOO? Iemand blijkbaar naar binnen 'lokken' om 'm z'n verhaal te kunnen laten doen, en dan vooral proberen het over racisme te hebben, of zie ik dat nou weer verkeerd? Hoe moeilijk is het om een beetje objectieve journalistiek bij de NPO te bedrijven… We polariseren zo steeds meer in NL... Ik vrees met grote vreze…

Paul250371
Paul25037113 jun. 2020 - 18:24

"En wat een misselijkmakend optreden van deze idioot bij WNL vanochtend, een dieptepunt." Ik zag het net even. Wat een ongelooflijke imbeciel. Die man is helemaal het pad af.

Paul250371
Paul25037113 jun. 2020 - 18:27

joop1234 "Zo verspelen zo de goodwill die ze eerst hadden" Dat gaat snel. Racisme is een issue, 100000 procent maar een beeld slopen.... Dat kan echt niet. Oprotten met die buitenlanders.

Norsemen
Norsemen14 jun. 2020 - 7:29

@Norm Baudet zegt enorme rare en verachtelijke dingen, natuurlijk wordt hij daarop aangesproken. En dit is ook nog eens bij een omroep die hem goedgezind is. Zelfs Mark Koster zag je kijken van wat voor onzin kraam jij nu uit.

harmmeijer
harmmeijer14 jun. 2020 - 7:58

@ Norm “Hoe moeilijk is het om een beetje objectieve journalistiek bij de NPO te bedrijven…” Het radioprogramma “ Met het oog op Morgen” dat al meer dan 40 jaar (sinds 1976) bestaat kan dit niet volhouden als de journalistiek niet zou deugen. Simone Weimans, de interviewster, stond in haar volste recht om een vraag te stellen over de huidige actualiteit, de protesten. Dit was volgens haar afgesproken met zijn woordvoerder. Daar wilde ventje Baudet niets van weten. Hij was gekomen om gratis reclame te maken voor zijn partijkrantje en verder nergens voor.

Joe Speedboot
Joe Speedboot14 jun. 2020 - 9:20

'Iemand blijkbaar naar binnen ‘lokken’ om ‘m z’n verhaal te kunnen laten doen, en dan vooral proberen het over racisme te hebben, of zie ik dat nou weer verkeerd? ' Ja dat zie je totaal verkeerd. Het zou van de gekke zijn als politici in een land met een vrije pers gaan bepalen wat journalisten wel en niet mogen vragen. Huilebalk Baudet liet door laf weg te lopen weer eens zijn dictatoriale kant zien. Een Bolsenarootje in de dop!

OlavM
OlavM14 jun. 2020 - 15:49

@ Norm: Je ziet het inderdaad verkeerd. Aan interviewer Simone Weimans is gezegd dat het onderwerp de bekladding van beelden zou zijn, afgesproken met de woordvoerder van Baudet. Zij vraagt overigens uitstekend door. Baudet wringt zich in allerlei bochten, komt met een geheel niet ter zake doende vergelijking met het Romeinse Rijk en zijn familie, heeft het over een "volkomen gebrek aan kennis" over het verleden, maar weigert in te gaan op de vraag over onderbelichting van de keerzijde van het kolonialisme -zijnde de slavernij, uitbuiting en onderdrukking-, waarop Weimans steeds probeert antwoord te krijgen. Dat weigert Baudet te geven: de drie meisjes (middelbaar onderwijs) die een petitie zijn begonnen om het beter in het onderwijs te belichten "mogen dat vinden" (sic!) volgens Baudet , en vervolgens belandt hij in een mist met omslachtige beweringen over verschillen tussen allerlei soorten kolonialsime, om geen antwoord te hoeven geven op dat van Nederland in Suriname. Ach, allemaal precies te beluisteren: https://www.nporadio1.nl/nos-met-het-oog-op-morgen/onderwerpen/60175-2020-06-12-fvd-leider-baudet-over-de-anti-racismeprotesten