Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Biden wil maatregelen na bloedbad op school, Trump steekt wapenlobby hart onder de riem

Schietpartij op basisschool Texas: 22 doden, onder wie 19 kinderen
Joop

Racisten in blackface vallen Akwasi thuis lastig

  •  
14-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2020-11-14 om 15.11.17
Rapper en activist Akwasi is thuis lastiggevallen door twee mannen verkleed als Zwarte Piet. Het duo, lid van een zelfverklaarde pro-Piet actiegroep, heeft op sociale media een filmpje verspreid waarop te zien is hoe ze op het thuisadres van Akwasi aanbellen. Een buurtbewoner die wil dat ze daar weggaan krijgt te horen dat hij zich er niet mee moet bemoeien.
Het is niet de eerste keer dat racisten in blackface bekende personen die zich uitspreken tegen Zwarte Piet thuis belagen. Datzelfde gebeurde bijvoorbeeld ook in 2017 bij Sylvana Simons, tegenwoordig lijsttrekker van politieke partij Bij1.
Via Twitter laten politici weten niet gediend te zijn van dergelijke intimidatie. Onder andere Rob Jetten laat van zich horen. Zelf werd hij onlangs ook thuis lastiggevallen door boeren van de extremistische groepering Farmers Defence Force.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (118)

DaanOuwens
DaanOuwens18 nov. 2020 - 10:43

@ Z_edje Jij schrijft: Allemaal waar en nog steeds een waardeloos argument om aan zo’n actie van meat the victims, veroordeeld en wel, niet al te zwaar te willen tillen. Probeer eens normaal Nederlands te schrijven dan zet je misschien op papier wat je bedoeld. Verder is het bezoeken van politici aan huis sowieso een actie in tegen de kernwaarden van de democratie in gaat. Verder weer de gebruikelijke onzin neem ik aan, dus niet de moeite waard te reageren.

DaanOuwens
DaanOuwens17 nov. 2020 - 19:25

@ Zandb Jij schrijft: Dat u Ekiz als persoon wilt aanvallen, u weet, daar heb ik altijd moeite mee. (Ook wanneer iemand als Z_edje u een koekje van eigen deeg laat proeven.) Leuk dat je dit zo ziet. Ik kijk daar zelf heel anders naar. Ik denk ook dat je constatering niet correct is. Overigens vind ik dat prima. Ik kan mij meestal prima vinden in jouw opvattingen maar jij kijkt op een andere manier naar mensen. In het algemeen vriendelijker, toleranter dan ik en met de intentie mensen een ander perspectief te laten zien. Dat is in een paar zinnen met beeld van jou op basis van de vele teksten die ik van je heb gelezen. Ik kijk anders. Ik heb helemaal geen verwachtingen van Fidelio Ekiz. Ik denk dat niemand in staat is zijn opvattingen ook maar een millimeter in beweging te krijgen. Hij schrijft hier niet om een discussie te voeren en op zoek te gaan naar overeenstemming met anderen. Hij schrijft omdat hij anderen duidelijk wil maken dat hun vaak linkse opvattingen veel dommer zijn dan zijn verhaal. Ik vind dat ik hem met gelijke munt mag terug betalen. Overigens spreek ik zijn visie aan niet hem als persoon. Maar ik snap dat die grens soms wat vaag kan zijn. Z_edje ziet zichzelf als de zorro van het forum. Hij moet mensen met stellige opvattingen bestrijden zoals jou en mij en enkele anderen. Hij reageert op iedereen op dezelfde manier. Er zit weinig verschil tussen zijn reacties op jou en mij. Het is per definitie op de persoon en de toon is gelijk. Terwijl jouw benadering een geheel andere is als de mijne. Kortom het maakt weinig uit. Ik lees meestal niet verder dan de eerste 5 regels en schrijf dan een reactie. Meer aandacht is het mij niet waard. Ik schrijf een reactie omdat ik weet dan zijn intentie is mij persoonlijk aan te vallen. En met mijn reactie laat ik hem weten dat het nogal zinloos is. Zijn tekst boeit me niet. Ik heb anders dan jij niet de behoefte met hem inhoudelijk van gedachten te wisselen. Ik heb geen geloof in de zin van een dialoog met deze mensen. Jij wel volgens mij. Dat is de oorzaak van ons verschil van inzicht en de manier waarop wij proberen bij te dragen aan dit forum.

Zandb
Zandb17 nov. 2020 - 13:09

Ekiz Natuurlijk valt in alles een gradatie aan te brengen. Zo zullen er mensen zijn, die het niet zo erg vinden, wanneer pedoseksuelen met een bezoekje door activisten vereerd worden, of dat oplichters - met draaiende camera - bezocht worden enz. Wanneer we, alles maar 'hetzelfde' moeten vinden, dan is een "....maar...." zeer terecht. Zelfs u ontkomt daar niet aan. Hier hebben we het over een specifieke kwestie, die zich inderdaad met ontelbare andere acties laat vergelijken. En dan komt deze actie er als onschuldig of als vreselijk vanaf, al naar gelang de smaak (en de onderbouwing) van de beschouwer. Daan. Ik zou niet weten waarom u niet mag vinden dat de bezoekjes van dieractivisten af te keuren maar minder erg dan deze actie zijn. Dat u Ekiz als persoon wilt aanvallen, u weet, daar heb ik altijd moeite mee. (Ook wanneer iemand als Z_edje u een koekje van eigen deeg laat proeven.) Zulk gesteggel leidt maar af van de inhoud. En inhoudelijk gezien zijn mensen het wel eens niet met elkaar eens. Laten we ons dan ook zo veel mogelijk op de inhoud richten. Verder vraag ik me in het algemeen af, waarom dierenactivisten altijd links zijn en links vertegenwoordigen. (Denk bv eens aan individualist Volkert, die nota bene de kogel van links liet komen. Idioot natuurlijk maar oh zo geliefd bij bepaalde figuren.)

DaanOuwens
DaanOuwens17 nov. 2020 - 12:56

@ Fidelio Ekiz Jij schrijft: @Daan Ik hoop voor jou dat je nu het gevoel hebt jezelf overtuigd te hebben voor je eigen gemoedsrust. Ik gun het je oprecht. Maar doe verder geen moeite hoor. Ik hoef mijzelf en jou niet te overtuigen. Merkwaardig dat jij denkt dat dergelijke motieven een rol spelen. Ik probeer mensen te overtuigen als ik hen serieus neem. Dus dat doe ik echt niet bij jou. @ Z_edje Jij schrijft: Maar het doet niets af aan de zich activist noemende hooligans die een erf oplopen en menen dat ze de dieren nog een dienst bewijzen ook. Dat doen die activisten bij boeren die van mening zijn dat het doodnormaal is bij politici thuis aan te bellen. Of zoals vandaag om half 5 toeterend door een stad te rijden. De problemen komen dus vooral van extreem rechts. En je schrijft: Jouw manier om te vertellen dat je er eigenlijk geen zinnig woord tegenin te brengen hebt Nee mijn manier om aan te geven dat ik het niet heb gelezen omdat mijn ervaring heeft geleerd dat er geen zinnig woord staat.

DaanOuwens
DaanOuwens16 nov. 2020 - 13:42

@ Fidelio Ekiz Jij schrijft: Er is sprake van een beproefde strategie die toeneemt onder deze groepen waarbij met het privé-adres bewust ook gezinnen van “targests” op de korrel worden genomen. Leuk dat de AIVD dit in 2013 opschreef van de wereld is de afgelopen jaren nogal veranderd. Zoals ik je al vaker heb verweten ben je keer op keer op zoek naar tekstjes die je betoog bevestigen zonder na te denken over de relevantie daarvan. De actuele discussie is dit. https://nos.nl/artikel/2356742-defensie-verzamelde-zonder-mandaat-data-over-gele-hesjes-en-viruswaarheid.html Blijkbaar vinden de inlichtingen diensten nu de gele hesjes en viruswaanzin belangrijker. Logisch want het aantal huisbezoeken van linkse activisten is gezien de meer actuele media nog beperkt. En je schrijft: Jij in ieder geval ook niet. Dat valt mee, maar in ieder geval wel een heel eind bij jouw vandaan. Z_edje Je schrijft: Kort en bondig want dat heb je graag: intimidatie is intimidatie. Klopt en de laatste tijd is vooral extreem rechtse intimidatie het grootste probleem. Zoals bijvoorbeeld: https://nos.nl/artikel/2356647-protest-kick-out-zwarte-piet-in-maastricht-verstoord-vijf-arrestaties.html De rest van je flauwekul laat ik zoals gebruikelijk weer voor wat het is.

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout16 nov. 2020 - 10:27

Een eenvoudige opiniestudie, bedoeld om rechtse dubbeldunk aan te tonen, leert dat hoe er bij bipartisane agitatiestructuren, nl. mobilisatie tegen de uitvoerende macht, een discrepantie zichtbaar is in beoordeling door rechts, ingegeven door reactionair aangezwengeld opportunisme. Zoals het zich vertaalt in: Boerenprotest = goed. Antifaprotest = subversief.

Libertain
Libertain16 nov. 2020 - 10:00

@Gouden, ("Het is voor ons een kleine moeite om KOZP tegemoet te komen.") Wie is "ons"? En wie is "hunnie" dan?

Buitenstaander
Buitenstaander16 nov. 2020 - 9:05

@Daan Probeer nou niet eens een keer dingen die niet in uw straatje passen te verdoezelen of te downplayen: Wat Fedelio stelt is zonder meer waar: Boeren opzoeken, en dan met het Daan' argument komen, dat ze niet aan huis stonden maar in het bedrijf is echt zielig: Het bedrijf staat gewoon 'aan huis' en daarmee zoek je ze prive op. Altijd dat wegredeneren zodat linksextremisme wel mag ('goede zaak') en allen gaan janken als rechts over de schreef gaat wordt wel erg doorzichtig.

GoudenBergen
GoudenBergen15 nov. 2020 - 19:51

@Daan " Jij staat ook niet in het redelijke midden van het politieke spectrum. Je staat gezien je tekstjes aan de onredelijke extreem rechtse kant. " Jij in ieder geval ook niet.

GoudenBergen
GoudenBergen15 nov. 2020 - 19:49

Akwasi heeft zichzelf door zijn onbezonnen en agressieve uitspraken kwetsbaar gemaakt. Dat biedt zijn tegenstanders de mogelijkheid om de aandacht af te leiden van zijn eigenlijke doel: het afschaffen van ZP. Grijze Piet is leuk gevonden maar lijkt toch ook een achterhoedegevecht. Het is voor ons een kleine moeite om KOZP tegemoet te komen.

1 Reactie
Libertain
Libertain16 nov. 2020 - 10:09

@Gouden,("Akwasi heeft zichzelf door zijn onbezonnen en agressieve uitspraken kwetsbaar gemaakt. ") Gelet op het feit dat met "onbezonnen en agressieve" xenofobe en racistische uitspraken is het groepen als Wilders/PVV gelukt om een plekje in het Nederlandse parlement vast te krijgen, lijkt het reactie van @Gouden omtrent Akwasi zeer hypocriet en streng selectief. Waarom zou dit een probleem zijn zodra Akwasi racisme en xenofobie aan tand gaat voelen?

Albert_Bakker
Albert_Bakker15 nov. 2020 - 17:10

Kijk als je dus iets anders denkt dan ik, dan komt dat omdat er iets mis is met jouw persoonlijkheid en jouw karakter. Het kan niet zo zijn dat je op basis van feiten in de wereld tot andere conclusies kan komen omdat alleen dat deel van het feitenmateriaal waarover ik beschik omdat die mij met voorrang worden aangeboden en die ik het belangrijkste vind ook daadwerkelijk de enige zijn die mogen meetellen.

DaanOuwens
DaanOuwens15 nov. 2020 - 15:53

@ Fidelio Ekiz Jij schrijft: Ik hoor de “maar” al aankomen Welnee, dat ligt aan jou. De dierenactivisten hebben slechts enkele acties uitgevoerd. En die stonden bij die boeren niet bij het woonhuis maar bij het bedrijf. Er is vrijwel niemand te vinden aan de linkerzijde van het politieke spectrum die dit gedrag normaal vindt. Ook de behandeling van de voordeur van Baudet werd breed afgekeurd. Het probleem zit meer in jou. Je hebt moeite wangedrag van je geestverwanten onder ogen te zien. Daarom wijs je meestal naar de andere kant met de tekst: zij doen het ook. Echter vrijwel altijd ten onrechte. Jij staat ook niet in het redelijke midden van het politieke spectrum. Je staat gezien je tekstjes aan de onredelijke extreem rechtse kant.

henk-alexander
henk-alexander15 nov. 2020 - 13:33

Deze Pieten moeten mensen niet thuis lastigvallen. Laten ze maar cadeautjes uitdelen aan kinderen van alle kleur die het in deze tijd al zo moeilijk hebben.

1 Reactie
Westen2
Westen215 nov. 2020 - 20:52

Geheel mee eens.

Viso
Viso15 nov. 2020 - 12:54

Al met al kunnen we met een gerust hart stellen dat de strijd tegen 'racisme' echt een enorm succes is. Het wordt alleen wel steeds vager wie in het verhaal nou eigenlijk de 'racisten' zijn.

2 Reacties
The Apple
The Apple15 nov. 2020 - 18:02

Bril aanschaffen: het lijkt me bijzonder duidelijk wie de racisten zijn.

Viso
Viso15 nov. 2020 - 19:34

Moet ik dan diezelfde bril aanschaffen waar jij door kijkt en die jou die 'heldere' blik verschaft? Want 'lijkt' is niet voldoende. Schijn bedriegt.

Leontrotsky
Leontrotsky15 nov. 2020 - 12:39

Heermee wordt wederom aangetoond dat (extreem) rechts een potentieel levensgevaar kan vormen voor de vrijheid en democratie in dit land. De boeren gaven al het voorbeeld door Robert Jetten thuis te bezoeken, nu doen de extreem rechtse racisten hetzelfde bij Akwasi. We moeten het grote gevaar van extreemrechtse fascisten gaan onderkennen en we moeten als Nederland maatregelen gaan nemen om dit gevaar in te dammen.

11 Reacties
Wappie Kappie
Wappie Kappie15 nov. 2020 - 15:08

Die boeren bij Jetten waren niet extreem rechts. Rob Jetten heeft zelf gezegd dat het er gemoedelijk aan toe ging en hij een voedselpakket kreeg. Dat ze hem thuis opzochten vond hij te ver gaan. Dat vind ik ook. Hetzelfde geldt voor Akwasi. Het enige wat ik er van gelezen heb is dat ze probeerde om een filmpje voor social media te maken. Onsmakelijk? Wellicht. Te ver gaan? Ja. Maar om nu weer in dat extreem-rechts-reflex te schieten...

DaanOuwens
DaanOuwens15 nov. 2020 - 15:57

@ Wappie Kappie Jij schrijft: het er gemoedelijk aan toe ging en hij een voedselpakket kreeg. Het pakket bestond uit vlees en Jetten is vegetariër. Ook het pakket was bedoeld om te treiteren. Die gemoedelijkheid bleek dus niet een passende omschrijving. Als ze echt een punt hadden willen maken waren ze aangekomen met een paar maaltijden van een uitstekende vegetarische cateraar. Dat had Jetten ook niet kunnen weigeren. Dit was gewoon een hufterige actie. Net zoals de zwarte pieten actie dat is.

Westen2
Westen215 nov. 2020 - 17:44

@ DaanOuwens Jij beweert: Het pakket bestond uit vlees en Jetten is vegetariër. Rob Jetten is flexitariër. Dat is al heel lang zo en dat was al bekend toen hij nog een bril droeg. Het kado van die boeren was derhalve niet bedoeld om te treiteren.

michellekepen
michellekepen15 nov. 2020 - 19:27

DaanOuwens, Er wordt constant het beeld geschetst als zou Rob Jtten vegetatiër zijn. Zo ook hier weer. Door jou. Dat betreft echter een onjuiste bewering. Blijkbaar ingegeven door de woekerende propaganda. Hetze is een betere omschrijving. Het is namelijk onmogelijk dat de initiatoren van dit onjuiste 'nieuws', intussen niet beter weten. Maar zij laten bewust na, dit onjuiste beeld te corrigeren. Waarmee het dus vals nieuws wordt. Bewust vals nieuws: desinformatie dus! De Volkskrant is één van de mediums die zich hier schuldig aan maakt. En dat doet zij bewust. Zo kan ik uit eerste hand zeggen. Even de feiten op een rijtje, inclusief bronvermelding: Rob Jetten is geen vegetariër. Hij is flexitariër! "Ik ben flexitariër, eet alleen op bepaalde dagen vlees” (2019) Zijn partner is echter wél volledig vegetarisch…" Zie ook: "Ik eet vaak wat kleins voordat ik naar buiten ga, een cracker of een boterham. Ik ben flexitariër, eet alleen op bepaalde dagen vlees. Mijn vriend is volledig vegetarisch, dus thuis koken we nooit iets met vlees of vis" (Nu.nl 4-9-2019) Zoals bekend verbleef de partner van Jetten, ten tijde van het bezoek, in het buitenland: dé kans dus voor Jetten om er een vleesdag van te maken :) (en nee, het is inderdaad niet aan FDF om dat bepalen. Net als dat FDF, of wie dan ook, een politicus niet op het privé-adres behoort op te zoeken. Maar is dat een excuus om desinformatie te verspreiden....?)

Luneau
Luneau16 nov. 2020 - 3:16

Westen, Michel, De betreffende boeren dachten dat Rob Jetten vegetariër was, als jullie het toch over feiten willen hebben. Het is me niet duidelijk of de boeren wisten of z'n partner wel of niet aanwezig was. https://www.regio8.nl/boeren-brengen-pakket-thuis-bij-rob-jetten/nieuws/item?1166857 Hoe dan ook kan ik het niet als goedbedoelde actie kwalificeren, vooral niet in het licht van eerdere incidenten. https://rn7.nl/nieuws/boeren-overschrijden-grens-rob-jetten-met-bezoek-aan-huis Wappie, Wat had Jetten anders moeten zeggen dan "gemoedelijk"? Als politicus kent hij de waarde van zich diplomatiek uitdrukken. Daarnaast hebben de betreffende boeren zijn adres en hebben eerder aangetoond intimidatie en geweld niet te schuwen.

Buitenstaander
Buitenstaander16 nov. 2020 - 9:09

@leon Zeker, maar waar was u toen milieu extremisten 'ietsje' verder gingen dan vreedzaam demonstreren? Dan past het blijkbaarin uw 'rode' straatje, want het 'hogere doel' en dat soort kreten. Zullen we zowel links- als rechtsextremisme betitelen als gevaar, en dan wel consequent blijven?

DanielleDefoe
DanielleDefoe16 nov. 2020 - 9:39

De kans dat Rob Jetten een pakket bio-industrievlees op prijs stelt lijkt mij nihil.

michellekepen
michellekepen16 nov. 2020 - 13:54

Luneau, Zoals je kunt (terug)lezen, gaat mijn reactie over het verspreiden van onjuiste informatie. Ik geef ook duidelijk aan waarom je intussen wel van valse informatie kunt spreken. Of zelfs van desinformatie. Bewust onjuiste informatie verspreiden. Hetgeen je vaker ziet bij hetzes. Jammer dat je daar echter op geen enkele wijze op ingaat. Terwijl je wel specifiek op mijn reactie reageert. Vraagje: heb jij geen moeite met het feit dat er desinfo verspreid wordt? Of heb je er alleen geen moeite mee, wanneer het toevallig samenvalt met jouw agenda?

DaanOuwens
DaanOuwens16 nov. 2020 - 18:04

@ michel Jij schrijft: Ik geef ook duidelijk aan waarom je intussen wel van valse informatie kunt spreken. Of zelfs van desinformatie. Nee dat was het niet. Zoals Westen schrijft is Jetten is flexitariër. Geen sprake dus van een hetze en doelbewust treiteren van deze boeren.

michellekepen
michellekepen16 nov. 2020 - 20:46

DaanOuwens, Als je het verschil niet weet tussen vegetariër en flexitariër, dan kun je beter niet reageren. Dat komt namelijk nogal dom over. Gelukkig kent Rob Jetten dat onderscheid wel, getuige de uit zijn mond opgetekende woorden; "Ik eet vaak wat kleins voordat ik naar buiten ga, een cracker of een boterham. Ik ben flexitariër, eet alleen op bepaalde dagen vlees. Mijn vriend is volledig vegetarisch..." Waarom jij onjuistheden verkondigt? En daar zelfs niet op terugkomt wanneer je hier op gewezen wordt? Het maakt je in ieder geval tot een ongeloofwaardige reageerder. Kennelijk gaat bij jou ideologie. vóór de feiten. Alleen al onder dit artikel: - Robe Jetten is dus geen vegetariër. - en Akwasi is (nog) niet voor de rechter geweest. Eenvoudige feitjes. Aangetoond. Maar voor jou kennelijk te hoog gegrepen.

DaanOuwens
DaanOuwens17 nov. 2020 - 19:03

@ michel Jij schrijft: Robe Jetten is dus geen vegetariër en Akwasi is (nog) niet voor de rechter geweest. Rob Jetten is wel vegetariër maar niet heel fanatiek. Daarmee was het een hufterige actie het vlees bij hem te brengen. Akwasie is niet voor de rechter geweest. Maar is wel aangesproken op zijn uitspraken. Ik schreef mijn reactie ook op iemand anders. Wat jij in jouw reacties laat zien is eigenlijk hetzelfde als bijvoorbeeld Trump doet. In je rol als zelfbenoemde factchecker geef jij je eigen uitleg aan de werkelijkheid. Dat is niet de mijne. Mijn punt was dat het een hufterige actie was om Jetten vlees te brengen het had getuigd van inzicht om met een vegetarische maaltijd aan te komen. Te hoog gegrepen voor boeren die slechts de intentie hadden te treiteren. Dat was de kern van de discussie. Niet of Jette soms een lapje vlees nam. Akwasie heeft verantwoording moeten afleggen over zijn uitspraken en heeft dat ook gedaan. Daarmee was voor de OvJ de zaak afgedaan. Dat was de kern van de discussie. Wat jij doet is constateren dat jij het niet eens bent met de manier waarop ik naar dit soort zaken kijk. Dat is best. Tussen jouw extreem rechtse opvattingen en mijn opvattingen zit een wereld van verschil. En jouw feiten zijn de mijne niet. Wij delen helemaal niets zelfs niet de manier waarop wij de werkelijkheid zien. En dat is maar goed ook.

X4
X415 nov. 2020 - 11:01

Ja, dat is natuurlijk een dilemma. Bakken ellende over anderen uitstorten en vervolgens verwachten dat iedereen jou wel met rust laat. Bezint eer ge begint.

3 Reacties
johannn2
johannn215 nov. 2020 - 13:12

X, Er is een verschil. Het recht op vrije mening en demonstratie houdt niet in een recht op intimidatie. .

Marinus Calamari
Marinus Calamari15 nov. 2020 - 13:26

Kritiek krijgen op je achterlijke kinderfeestje is geen "bakken van ellende over je heen krijgen". Tenminste niet voor mensen die wel eens wat meegemaakt hebben en een incasseringsvermogen hebben ontwikkeld. Verder is er een levensgroot verschil tussen in de publieke ruimte demonstreren en iemand in zijn privéleven lastig vallen.

brandhout2
brandhout215 nov. 2020 - 14:48

@ johannnn Wat Akwasi uitkraamde in Amsterdam sloeg werkelijk nergens op. Zeer agressieve man die mensen ophitst. Lid van KOZP, die subsidie ontvangen om onrust te kweken. Meningen die worden opgedrongen aan de bevolking en dan verbaasd zijn dat er reactie op komt.

Sarajlija
Sarajlija15 nov. 2020 - 10:53

@ Fidelio, Bedankt voor jouw reactie. Akwasi heeft grote fout gemaakt op de Dam. In de periode daarna heeft hij bewezen dat hij hypocriete persoon is. Langer dan 3 maanden wachten en dan excuus aanbieden is bewijs van zijn eigen hypocrisie. Ik heb over intimidatie,bedreiging, geweld en dat keur ik altijd af. Uit welke richting dat komt is onbelangrijk voor mij. Dat moet aangepakt worden en al die mensen mogen van mij opgesloten nadenken over eigen woorden en daden. Niks taakstraf of geldboete. Wat even erg is dat geweld wordt goed gepraat door onze bewindspersonen als dat goed uitkomt voor hun agenda. Vorige jaar werd boerderij bezet door grote groep activisten en mevrouw van PvdD keurde dat af met een grote Maar. Elke weldenkende mens weet dat Ja maar niks anders dan Nee betekent.

Ewout Pool
Ewout Pool15 nov. 2020 - 10:53

Hmm, dus politici en activisten thuis opzoeken is intimidatie. Maar wetgeving maken die diep in het privédomein ingrijpt is dat niet? Dierenactivisten die stallen bezetten en dieren vrijlaten is geen intimidatie, ook al woont de boer op hetzelfde terrein? Je kan ook gewoon de politie bellen als je er last van hebt. Of nog beter, door vriendelijkheid hun actie ontregelen. Was naar buiten gekomen met 2 koppen thee voor de arme actievoerders. Weg is hun frame.

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9315 nov. 2020 - 10:03

Kan nergens uit de tekst afleiden of dit nou een racistische daad betreft en of dat de daders racisten zijn zoals de titel suggereert. Verkleed belletje lellen is niet direct bedreiging / intimidatie. De context van Akwasi's uitspraken is ook belangrijk om mee te nemen. Akwasi zelf kwam er makkelijk van af bij een rechter die tevens de schijn van partijdigheid had.

8 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens15 nov. 2020 - 11:33

@ RechtdoorZee93 Jij schrijft: Kan nergens uit de tekst afleiden of dit nou een racistische daad betreft en of dat de daders racisten zijn zoals de titel suggereert. Dat kan wel. Het is een racistische daad van racisten. En je schrijft: Verkleed belletje lellen is niet direct bedreiging / intimidatie. Als zwarte piet verkleed aanbellen bij een anti zwarte piet activist is bedreigend en intimiderend. En je schrijft: De context van Akwasi’s uitspraken is ook belangrijk om mee te nemen. Nee dat is niet belangrijk. Nederland is voor de meeste mensen niet het land waar burgers het recht hebben eigen rechter te spelen. En je schrijft: Akwasi zelf kwam er makkelijk van af bij een rechter die tevens de schijn van partijdigheid had. Nee dat had die rechter niet. Akwasie is niet anders aangepakt dan anderen die vergelijkbare uitspraken doet. Jouw tekstje laat zien dat je partijdig bent. Er is niet eens schijn van onpartijdigheid.

LBNB
LBNB15 nov. 2020 - 12:06

@Daanouwens [Dat kan wel. Het is een racistische daad van racisten.] Goed onderbouwd. [Als zwarte piet verkleed aanbellen bij een anti zwarte piet activist is bedreigend en intimiderend.] Ja dat is zo, maar met Akwasi die zelf opriep tot geweld heb ik niet veel medelijden. De titel vind ik wel weer overdreven met woke termen als 'blackface'. Het zijn gewoon zwarte pieten.

ZoKanHetOak
ZoKanHetOak15 nov. 2020 - 13:39

Precies! Wat zou ik graag (weer) zien dat het iemand uitmaken voor 'racist' een serieuze aantijging is/was. M.i. is er op deze wijze sprake van sterke vermindering van de zwaarte van de term. Nou is het naar mijn mening niet netjes om iemand privé op te zoeken. Maar Akwasi is een volwassen man die zijn acties (laat ik voorzichtig zijn) wat handiger aan kon pakken.

michellekepen
michellekepen15 nov. 2020 - 13:40

@RechtdoorZee93: "Akwasi zelf kwam er makkelijk van af bij een rechter die tevens de schijn van partijdigheid had. @DaanOuwens: "Nee dat had die rechter niet. Akwasie is niet anders aangepakt dan anderen die vergelijkbare uitspraken doet" (+ Jouw tekstje laat zien dat je partijdig bent. Er is niet eens schijn van onpartijdigheid) Bij mijn weten is Akwasi nooit voor de rechter geweest. Althans niet voor zijn recente uitspraak. En ook niet voor zijn over een langere periode gedane en verschillende social-media berichten, rond 2010. (waren deze berichten door actievoerders van andere signatuur gedaan, dan had hen dat jarenlang achtevolgd) Waarschijnlijk doelen jullie op de beslissing van OvJ Jacobien Vreekamp. Die besloot dat er geen reden was om Akwasi te gaan vervolgen.... zodat de rechter zich nooit over deze kwestie heeft kunnen buigen.

DaanOuwens
DaanOuwens15 nov. 2020 - 15:47

@ LBNB Jij schrijft: Goed onderbouwd. Ja meer valt er ook niet over te zeggen. Jij schrijft: Ja dat is zo, maar met Akwasi die zelf opriep tot geweld heb ik niet veel medelijden. Het is niet ondenkbaar dat mensen uit jouw omgeving in de komende maanden gezamenlijk voor jouw deur staan als gevolg van jouw corona standpunt. Immers jij weigert de corona maatregelen en vindt de maatregelen niet noodzakelijk. Toch is er een man opgepakt op schiphol verdacht van zware mishandeling. https://nos.nl/liveblog/2356599-weer-corona-overleg-in-catshuis-besmette-man-opgepakt-op-schiphol.html Kortom jij bedreigt mensen met zware mishandeling. Alle reden voor mensen dus om bij jou verhaal te halen voor je opvattingen. Ik begrijp dat ik dan geen medelijden met jou hoef te hebben. De samenleving kan dat gewoon laten gebeuren want zo denk jij er zelf ook over. @ michel Jij schrijft: Bij mijn weten is Akwasi nooit voor de rechter geweest. Klopt een gebruikelijk schikking van de OvJ overeenkomstig het beleid. Zonde om hier een hoop geld aan uit te geven. Het probleem was al opgelost voordat de rechter in beeld kwam. Mooi he.

michellekepen
michellekepen15 nov. 2020 - 20:10

DaanOuwens, Ik begrijp niet dat wanneer jij kennelijk weet (of bezit van deze kennis althans suggereert) dat deze OvJ besloten heeft de zaak 'voorwaardelijk te seponeren', je desondanks toch schrijft: "Nee dat had die rechter niet. Akwasie is niet anders aangepakt dan anderen die vergelijkbare uitspraken doet". En daar bovendien nog aan toevoegt: 'partijdig zijn' + "niet eens schijn van onpartijdigheid". Ter overdenking: geregeld wanneer mijn oog toevalligerwijs op 'onjuistheden' valt, reageer ik. Het valt mij op dat ik heel vaak op jou reageer. Zie je een verband...?

LBNB
LBNB15 nov. 2020 - 23:04

@Daanouwens [Het is niet ondenkbaar dat mensen uit jouw omgeving in de komende maanden gezamenlijk voor jouw deur staan als gevolg van jouw corona standpunt. Immers jij weigert de corona maatregelen en vindt de maatregelen niet noodzakelijk. Toch is er een man opgepakt op schiphol verdacht van zware mishandeling. https://nos.nl/liveblog/2356599-weer-corona-overleg-in-catshuis-besmette-man-opgepakt-op-schiphol.html Kortom jij bedreigt mensen met zware mishandeling.] Dat kan gebeuren, het zal me eerlijk gezegd een zorg zijn. Ik weiger de maatregelen niet , ik vind het grotendeels onzin en een overreactie. Ik hoorde laatst dat een man uit de eventsector 31 zelfmoorden in zijn omgeving had meegemaakt als direct gevolg van de maatregelen. https://www.demorgen.be/nieuws/gentse-dj-slaakt-noodkreet-ik-ken-31-zelfdodingen-in-eventsector~beecf32f/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F Kortom jij zet aan tot zelfmoord met jouw corona standpunt.

DaanOuwens
DaanOuwens16 nov. 2020 - 18:00

@ michel Jij schrijft: Ter overdenking: geregeld wanneer mijn oog toevalligerwijs op ‘onjuistheden’ valt, reageer ik. Het valt mij op dat ik heel vaak op jou reageer. Zie je een verband…? Nee dat is er ook niet. Ik bezien de samenleving vanuit links perspectief, jij extreem rechts. Ik schrijf de nodige tekstjes en neem geen blad voor de mond, dus figuren met jouw opvattingen zullen vaak kritische reacties op mijn tekst schrijven. Je bent een van de velen. Dat jij heel vaak reageert was mij niet opgevallen. @ LBNB Jij schrijft: . Ik hoorde laatst dat een man uit de eventsector 31 zelfmoorden in zijn omgeving had meegemaakt als direct gevolg van de maatregelen. Ik geloof er niets van. Er zijn per jaar iets minder dan 2000 zelfdodingen in Nederland. Dat een geestverwant van jou er 31 treft in zijn omgeving is fantasie. Er sterven trouwens meer mensen als gevolg corona, Twee weken geleden 600 in 1 week.

vdbemt
vdbemt15 nov. 2020 - 9:35

Ja. Voor sommigen is 'traditie' veel meer waard dan onze rechtsstaat, het recht op vrijheid van meningsuiting, op vrijheid en veiligheid. Hoe simpel ben je.

1 Reactie
Pjotr Kropotkin
Pjotr Kropotkin15 nov. 2020 - 9:55

Heel simpel. Tijdens sommige momenten is demonstreren niet toegestaan. Desondanks blijft de vrije meningsuiting in tact.

Pjotr Kropotkin
Pjotr Kropotkin15 nov. 2020 - 9:35

,,Allen die wind zaaien, zullen storm oogsten!" ,,Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten!" ,,Wie de schoen past, trekke hem aan!" Zomaar drie gezegdes, die mij van toepassing lijken op dit onderwerp. Benieuwd wie hierop reageert.

2 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens15 nov. 2020 - 11:35

@ Pjotr Kropotkin Jij schrijft: Zomaar drie gezegdes, die mij van toepassing lijken op dit onderwerp. Het maakt mij duidelijk dat gezegdes toch vooral simplistische gedateerde domheden zijn en geen wijsheden. In dit soort situaties heb je er dus weinig aan.

Thuiszitter
Thuiszitter15 nov. 2020 - 11:40

Oordeel niet over anderen wanneer je hun last nog niet hebt gedragen Kennis is nog geen wijsheid Je kunt beter niets doen, dan druk te zijn met niets.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen15 nov. 2020 - 9:12

Zo triest ziet een achterhoedegevecht eruit. Het zoveelste bewijs dat ZP fans systematisch hun eigen glazen ingooien en hebben ingegooid. Ze zouden beter eens de opinies op Joop lezen, want de loop van zaken is al jaren geleden voorspeld....... https://joop.bnnvara.nl/opinies/zwarte-piet-fans-bind-nu-eens-in

6 Reacties
Jerry Bidet
Jerry Bidet15 nov. 2020 - 9:47

Hahaha, wij van WC-eend.... En wanneer je echt kritische vragen krijgt, reageer je niet. Lekker man...

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen15 nov. 2020 - 10:30

Wat is jet tegenargument? Want ik zie alleen maar een persoonlijke aanval. Wel goed gat je het gelezen hebt. Is het moeilijk om inhoudelijk te reageren? Dus wat is je weerlegging?

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen15 nov. 2020 - 10:35

@ Jerry Bidet Wat is uw kritische vraag? Ik zie er geen.

MichelD
MichelD15 nov. 2020 - 10:42

Nou er zijn ook zat tegenstanders van ZP die hun eigen glazen inmiddels wel ingegooid hebben hoor. Intimidatie van winkeliers (Amsterdam, Den Haag, Den Bosch, ...), verbale bedreiging op Twitter en op de Dam, Achtervolgen van Zwarte Pieten in het Laak kwartier, etcetera.

JasDon
JasDon15 nov. 2020 - 11:59

Aflred, Je stelt een paar fanatiekelingen gelijk aan alle 'ZP fans', daarnaast is de term 'ZP fans' in mijn ogen een luie, framende benoeming van mensen die actie voeren om de ZP te behouden tot mensen die simpelweg het kwaad niet zien van wat zwarte schmink en de hele discussie plus verandering maar onzin vinden. Zo vind ik heel de 'discussie' eigenlijk maar triest, vooral zoals die wordt gevoerd door de mensen die zich een slachtoffer vinden van ZP en de mensen die zich slachtoffer vinden door het afschaffen van ZP. Gevoelens zijn tegenwoordig belangrijker dan ratio, dat is wel te merken.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland15 nov. 2020 - 13:37

Je doet nu hetzelfde als mensen die terroristen over een kam scheren met alle moslims @alfred :(

Buitenstaander
Buitenstaander15 nov. 2020 - 7:59

Laten we het proberen even helder te krijgen: Mensen thuis lastig vallen isonacceptabel, en overschrijdt een grens. Helemaal mee eens. En blijkbaar ben je als actievoerder direct een racist als je aanklopt en voor ZP bent, en een held als je boeren lastigvalt. En nu overschreiden we ineens een grens, maar toen actievoerders bij boeren inbraken zag ik volgens mij geen 'onacceptabel twittertje van Jetten en Klaver. Heet dat nu ook achterban populisme? Of is t gewoon met tweematen meten?

1 Reactie
DaanOuwens
DaanOuwens15 nov. 2020 - 11:39

@ Norm Jij schrijft: En blijkbaar ben je als actievoerder direct een racist als je aanklopt en voor ZP bent Inderdaad als je mensen thuis gaat lastig vallen vanwege zwarte piet verkleed als zwarte piet dan ben je racist. Er is ook geen enkele reden voor Klaver en Jetten om te twitteren als boeren worden lastig gevallen. Er wordt nu getwitterd omdat jouw geestverwanten mensen thuis lastig vallen.

Zandb
Zandb15 nov. 2020 - 7:58

Is dit nu zo'n voorbeeld, waarbij je weinig anders wilt dan iemand (een groep mensen) opzettelijk te beledigen? Zoals je ook met een cartoon zou kunnen? Maar ja, probeer het maar eens bewezen te krijgen. De tegenzijde van de vrijheid is namelijk, dat die ook op allerlei manieren misbruikt kan worden door misselijke types als Arzakan, Baudet, Wilders, fundamentalistische dwazen, gewone dwazen..... Maar ja, probeer het maar eens bewezen te krijgen. Mensen: Gebruik uw gezonde verstand. Verdedig de vrijheid tot in het belachelijke maar pas er voor mee te werken aan het omvormen van een democratische rechtsstaat tot een dictatuur.

3 Reacties
Frans Kwakman
Frans Kwakman15 nov. 2020 - 10:56

zand ik ben het met je eens. Weiger om mee te werken aan het omvormen van een democratische rechtsstaat tot een dictatuur. Een belangrijk streven. Daarom is het verkleden als zwarte piet tijdens het Sinterklaasfeest gewoon goed, ook al denkt een groep uit de bevolking dat dit niet kan. Die groep maakt in ons land de dienst niet uit. En als Sinterklaas uitsterft (hij is tenslotte oud genoeg) dan is dat zo. En als het feest op verschillende plaatsen anders gevierd wordt, Kerst in de Bijlmer, Sinterklaas in Deventer, dan is er toch niets aan de hand? Mocht je antwoorden, leg mij dan even uit waarom het amerikaanse "blackface" in de tekst staat? En ja, ik ken Al Johnson.

Zandb
Zandb16 nov. 2020 - 8:15

Frans Ik kan niet in het hoofd van mensen kijken. Ik weet niet waarom iemand per se als zwartepiet verkleed de straat op wil. En als iemand mij dat duidelijk maakt, dan moet ik dat maar geloven (of niet?). De strijd om zwartepiet is naar mijn mening niet gestoeld op ge- en verboden. Mensen nemen een besluit over zp. Tot nu toe is, naar ik meen elke gemeente, winkel, instantie en elk individu er vrijwillig toe over gegaan zp in de ban te doen. En volgens mij is iedereen er vrij in. Dat iemand zou vinden dat ik een racist ben, wanneer ik mijn gezicht zwart maak, dat moet ik helaas maar voor lief nemen, ben ik bang. Er zijn er ook genoeg, die dat niet vinden. Naar wie WIL ik luisteren?

Frans Kwakman
Frans Kwakman16 nov. 2020 - 10:13

zandb - bedankt voor jouw reactie. Het geval doet zich voor dat ik hier op Joop zo vaak voor racist been uitgescholden dat ik het bijna zou geloven. Tot dat hel gedoe over zwartepiet dacht ik dat niet. Eerlijk gezegd vind ik huiskleur net als haarkleur etc gewoon een lichaamskenmerk en ik heb nooit de indruk gehad dat gekleurde mensen anders waren dan ik. Ik heb zelf nooit als zwarte piet rond gelopen. Dat zijn bij voorkeur de meisjes van de gymvereniging of zo. Soms in intiemere kring, tante of nicht. Zij nemen samen met Sinterklaas deel aan een toneelstukje. Kijk dat jij als buitenstaander dat niet begrijpt neem ik je niet kwalijk, maar de kreet :leven en laten leven zegt jou niets. Jammer, want mijn land is daar op gebouwd met haar verschillende godsdiensten, zuilen etc. Mensen konden naast elkaar leven zonder elkaar naar het leven te staan. Enfin, zandb, ik zou ook gewoon naast jou willen leven zonder iedere keer weer te moeten horen dat ik een racist ben. Want als ik je tegen kom in de stad zal ik je groeten net zoals ik iedereen groet.

Marcel Rozeboom
Marcel Rozeboom15 nov. 2020 - 7:48

Hoezeer die akwasi een opruier is met rare uitspraken, ook hij heeft recht op een eigen privé sfeer en ook hem zoek je niet thuis op. Ga Zwarte Piet spelen bij een optreden van hem oid maar laat hem thuis met rust.

Fredje3
Fredje315 nov. 2020 - 5:51

Dit is bijna net zo walgelijk als dat KOZP aanhangers winkeliers lastig vielen en intimideerden, alleen wordt er nu niemand bedreigd. Het grappige is van de opmerking in de tweet van Jesse Klaver is dat de grens allang ver overschreden is en dat hij blijkbaar nu pas wakker wordt.

stokkickhuysen
stokkickhuysen15 nov. 2020 - 0:33

Waar denken vele sinterklaasvierders met hun kinderen anders over?

MaxMax2
MaxMax214 nov. 2020 - 23:57

Kansloos dit, dat je graag wil demonstreren; prima. Maar iemand thuis opzoeken is je reinste intimidatie.

itsme3
itsme314 nov. 2020 - 22:50

De blanke racist valt de zwarte racist lastig. Je wordt er zo moe van.

Satya
Satya14 nov. 2020 - 22:15

Blaming the victim. In tegenstelling waar jij dat vaak schrijft doe jij het nu echt.

Mokker
Mokker14 nov. 2020 - 21:38

Kan iemand al die kleuters die ruzie maken over huidskleur even in een selectieve lockdown gooien? Dank u.

Karingin
Karingin14 nov. 2020 - 21:31

Eeeen bingo! Blaming the victim, chic Lego! Van het kaliber "had ze maar geen kort rokje moeten dragen". Ik zal de andere voor de hand liggende vergelijkingen maar achterwege laten hè, vind ik een beetje ongepast, maar het is wel duidelijk hoe ongelooflijk hypocriet je bent. En, excusez les mots; an incredible cunt

The Apple
The Apple14 nov. 2020 - 21:22

Zo moeilijk kan het toch niet zijn om kinderen van een jaar of 3, 4, 5 uit te leggen dat ze hun klasgenootjes niet mogen uitschelden voor “zwarte piet”, maar dat het niet om racisme gaat?

1 Reactie
Gerygrr
Gerygrr15 nov. 2020 - 11:38

Heeft u ooit kinderen van die leeftijd horen schelden? Kinderen van die leeftijd, die een ander kind toespreken als Zwarte Piet hoeven niet aan het schelden te zijn. Wie nog gelooft in Sint en Piet heeft slechts veel ontzag en liefde voor beiden. De vierjarige snapt helemaal niet dat een ander dit als pesten ziet. Kijk naar de foto en kijk ernaar met de ogen van het kind, dat we allen zijn geweest. Terug in de tiijd. Dat kind, ziet een Piet met balkje voor de ogen. Een crimineel dus en de uitleg erbij is ook niet te snappen. Piet komt op bezoek........ Hoor wie klopt daar? Blijdschap alom!

Kuifje3
Kuifje314 nov. 2020 - 21:20

Leg eens uit... als ik dus roep een kindervriend tegen het gezicht te trappen als ik hem tegenkom ben ik een woordkunstenaar en als ik door dat soort teksten die man ga lastigvallen ben ik een racist? Wat deze figuren deden mag niet, kan niet, hoort niet. Maar zijn ze dan racist?

2 Reacties
MichelD
MichelD15 nov. 2020 - 10:45

ik denk niet dat je daar een beargumenteerd antwoord op gaat krijgen.

Marinus Calamari
Marinus Calamari15 nov. 2020 - 14:42

MichelD Het is een drogredenering, dus hoezo zou iemand tijd moeten verspillen om daar op in te gaan?

Tini Hils
Tini Hils14 nov. 2020 - 21:12

Ik zal deze waarschijnlijk selectieve verontwaardiging goed onthouden wanneer er binnenkort winkeliers worden geïntimideerd door een groep KOZP demonstranten voor hun zaak, zoals reeds is aangekondigd door dat clubje.

OlavM
OlavM14 nov. 2020 - 20:36

Deze racistische snotneuzen hebben de actie van de FDF kennelkijk naggeäapt. Beklagenswaardige types die willen intimideren en pesten..

4 Reacties
Satya
Satya14 nov. 2020 - 22:21

Iets wat heel normaal begint te worden dat intimideren en pesten. Het Fortuyn effect begint in de hele maatschappij zichtbaar. Zonde.

michellekepen
michellekepen15 nov. 2020 - 14:31

Satya, Om de oosprong of het begin van dit soort huisbezoeken nu bij Fortuyn te laten beginnen, dat lijkt me niet correct. Fortuyn werd inderdaad gedemoniseerd. Kreeg als politicus een taart van braaksel, pies en poep in het gezicht geduwd. En had inderdaad met heel veel bedreigingen bedreigingen te maken. Tot en met zijn woning aan toe (de buren konden er over mee praten: meerdere (buur)auto's voorzien van hakenkruizen!) Maar 'huisbezoeken' dateren echt van eerder. Ambtenaren, bestuurders en politici thuis opzoeken, dat is niet ontstaan tijdens Fortuyn. Dat werd als intimidatiemidddel reeds in de jaren '80 en '90 ingezet. De achtergrond van deze bedreigers bestond voornamelijk uit... (een bekend voorbeeld betreft staatssecretaris Kosto, zie Rara)

Luneau
Luneau16 nov. 2020 - 3:23

Michel, Misschien wat verder teruggaan in de geschiedenis? De huisbezoeken van extreemrechts aan links waren berucht in de periode 1940-1945.

michellekepen
michellekepen16 nov. 2020 - 14:42

Luneau, Het artikel gaat over: een activist aan wiens huis wordt aangebeld. Een link wordt gelegd met een (kennelijk) bezoek aan Sylvana Simons in 2017. En met het recente voorval bij Rob Jetten. Volgens @OlavM heeft dit laatste blijkbaar als inspiratie gediend voor het onderwerp van het artikel, namelijk het bezoek aan Akwasi. @Satya legt een directe link met de belaging van Fortuyn. Ik geef aan dat dit opzoeken van privé-huizen (/intimidatie) echter van veel eerder stamt. Voor jou blijkbaar genoeg reden om er een Godwin in te goooien... Hoewel dit verder totaal niets met het onderwerp te maken heeft. Gebrek aan inhoudelijke argumentatie? Het komt in ieder geval nogal armzalig over. ------- Duyvendak was redacteur van Bluf! En verantwoordelijk voor het publiceren van de adressen (en vakantiedata!) van zes hoge ambtenaren. Bluf! schreef zelfs: 'Inbreken kan iedereen'. Liet erg weinig aan de verbeelding over. Daarna, hoe toevallig(!), is er bij één van die ambtenaren zelfs een brandende lap stof door zijn brievenbus gegooid. (Duyvendak is in verband hiermee uiteindelijk 'afgetreden'. Sap heeft zijn plek ingenomen). Nu doet zich het aparte voor: sinds 2013 is Duyvendak campagneleider voor GroenLinks! Hetgeen de verontwaardiging van Jesse Klaver in een wel heel apart (en hypocriet) daglicht stelt. Het wordt nu ook duidelijk waarom jij de door mij genoemde jaren '80 en '90, zorgvuldig links laat liggen. Maar in plaats daarvan (via je Godwin) wel de megastap naar WO2 probeert te maken. Hoe doorzichtig! Het voorbeeld van Duyvendak is er overigens één uit velen. Zoals jij ongetwijfeld weet. Maar wel illustratief: er is namelijk een directe link te leggen met Klaver's selectieve verontwaardiging. En jouw (naar aangenomen kan worden) bewuste overslaan van de periode waarin het terroriseren van privé-adressen, gemeengoed is geworden.

MAD1950
MAD195014 nov. 2020 - 20:34

Als iedereen zich nu eens wilde realiseren dat Sinterklaas een kinderfeest is, ophield met over de ruggen van kinderen zijn gelijk te halen en normaal ging doen? Als Akwasi eens zou willen stoppen met mensen te bedreigen die alleen maar kinderen een plezier willen doen? En als de tegenpartij eens zou willen ophouden met Akwasi c.s. te treiteren en te provoceren? Zou ons land dan niet een stuk gezelliger worden?

6 Reacties
Sikken Berend
Sikken Berend14 nov. 2020 - 21:13

Hier sluit ik mij volledig bij aan. Niets aan toe te voegen.

stokkickhuysen
stokkickhuysen15 nov. 2020 - 0:26

KOZP probeert niet haar gelijk te halen, ze maakt duidelijk dat ze ZP racistisch vindt. En dat is haar goed recht en moet ze blijven doen. Als jij nou eens de hand in eigen boezem zou steken, dat zou een mooi begin zijn. Akwasi protesteert, deze gasten bedreigen. En dat noem jij 'bedreigen' resp. 'treiteren'.

Eric Minnens
Eric Minnens15 nov. 2020 - 5:39

@MAD1950 "Als iedereen zich nu eens wilde realiseren dat Sinterklaas een kinderfeest is" Hoe kom je daar nou bij?

Eric Minnens
Eric Minnens15 nov. 2020 - 11:23

@Z_edje Natuurlijk heeft MAD helemaal gelijk. Zeker in de tweede helft van zijn betoogje. Ik ga alleen in op zijn kinderfeest-argument. Want daar gaat het helemaal niet om. Of het wel of geen kinderfeest is. Het gaat erom of ZP al dan niet racisme is. En wat je daar wel of niet aan kunt doen. Dat is een discussie tussen volwassenen. Een abstracte discussie waar we de feestende kindertjes buiten laten. Dat kinderfeest-argument hoor ik hier op Joop nu al sinds het begin van Quinsy Gario's acties (2013). Het is een schijnargument. Om niet te zeggen: het lulligse argument dat je kunt inbrengen. Verder doet het er niet veel toe, want de pro-ZP'ers voeren allang een achterhoedegevecht. En jij? Doe jij daar ook aan mee?

Eric Minnens
Eric Minnens15 nov. 2020 - 17:02

@Z_edje "Ik heb al haast geen zin meer om te reageren" Yes! Be my guest! Please! Geldt in ieder geval ook voor mij. Geef ik jou één zin, krijg ik er twee terug. Geef ik jou twee zinnen, krijg ik er vier terug. Geef ik jou vier zinnen, krijg ik er zestien terug. Virologen noemen dat geloof ik exponentiële groei. En dan met zo'n irritant negatief toontje, ik word nog liever met corona besmet. Nee Z_edje, zoek maar een andere sparring-partner.

Eric Minnens
Eric Minnens15 nov. 2020 - 19:16

"Ga jij eerst maar eens dat ivoren torentje van je uit en dan kijken we wel weer verder." Nee hoor, ik blijf hier lekker zitten, want zo hoog kun jij niet met jouw modder spuiten. ????

Sarajlija
Sarajlija14 nov. 2020 - 20:30

@ Fidelio, Wat zou jij doen als iemand met vijandelijke bedoelingen bij jou op de stoep staat? Koffie zetten en binnenlaten of politie bellen? KOZP is een rare clubje maar zij gebruiken geen geweld. Zij roepen maar wat maar zij zijn tot nu toe altijd vreedzaam geweest.

Tante Truus
Tante Truus14 nov. 2020 - 20:27

Laat één ding duidelijk zijn; zwarte piet is geen blackface! Iemand op zijn privé adres lastig vallen is beneden peil.

4 Reacties
Karingin
Karingin14 nov. 2020 - 21:32

Dat had je tenminste in omgekeerde volgorde kunnen zeggen, dan leek 't nog een beetje of je echt verontwaardigd bent

Tante Truus
Tante Truus14 nov. 2020 - 22:54

Doet niets af aan mijn antwoord. Je hebt het privé domein van iemand te respecteren ongeacht wat iemand zegt of doet. Het criminaliseren van een zwarte piet is tevens not done.

Thuiszitter
Thuiszitter14 nov. 2020 - 23:20

Tante Truus zwarte Piet heeft toch een zwart gezicht ( blackface) ?

MichelD
MichelD15 nov. 2020 - 10:50

@thuiszitter doe je nu alsof je geen enkel benul hebt van de totaal verschillende achtergonden van de Nederlandse Zwarte Piet en de Amerikaanse blackface?

Sarajlija
Sarajlija14 nov. 2020 - 19:58

Opsporen opsluiten en voor langere tijd achter slot en grendel. Opgeruimd staat netjes, Jij hoef niet eens te zijn maar iemand thuis opzoeken is geweld. Punt.

2 Reacties
Kuifje3
Kuifje314 nov. 2020 - 21:22

Hoezo punt? Waarom is het geweld? Hooguit bedreiging. Dat mag natuurlijk ook niet, maar om dat dan geweld te noemen dan snap je er bijzonder weinig van.

Sarajlija
Sarajlija15 nov. 2020 - 10:42

@ Kuifje, Bedreiging is geweld voor mij. Ik hoef niet te wachten dat iemand fysiek gewelddadig wordt. Wat dat betreft snap ik veel meer van dan jij.

DaanOuwens
DaanOuwens14 nov. 2020 - 19:51

@ Fidelio Ekiz Jij schrijft: Daar denken vele Sinterklaasvierders .... Jij behoort ook tot die Sinterklaas vierders die graag bij Akwasie willen aanbellen om hem te bedreigen en intimideren? Ik zie hier dat je dat soort acties best wil verdedigen.

Aart van de aap
Aart van de aap14 nov. 2020 - 19:47

https://www.gids.tv/video/276832/zien-zwarte-pieten-bezoeken-akwasi-en-laten-zak-achter-video Ziet er triest uit. Ze blijven ook een half uur voor dat huis staan. Nee, hij is niet thuis. Daar sta je dan, in je pakje. Wat doe jij met je vrije tijd ? Ik ga dan in een zwarten pieten pak, naar het huis van een rapper, die dan niet thuis is en dan blijf ik heel lang voor de deur staan, verbaast over het feit dat hij niet thuis is

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -14 nov. 2020 - 18:38

2 ''als zwarte piet verklede personen'' (dus ze waren het niet echt) hebben dus met een aktie van nog geen minuut bereikt dat alle media er aandacht aan schenken. beetje scheef als je t mijn vraagt.

2 Reacties
Bouwman2
Bouwman214 nov. 2020 - 18:56

Nou, niet alle media, in mijn krant komt meneer Akwasi niet voor. Voor die veertig euro p/m koop je niet enkel nieuws en achtergronden van vaak grote luciditeit maar ook nog eens een vrijwaringsbewijs voor berichten aangaande BNers.

Karingin
Karingin14 nov. 2020 - 21:15

Oh jij verwelkomt iedere idioot die je aan de deur even komt intimideren...vindt je gezin dat ook zo gezellig?

Sailor2
Sailor214 nov. 2020 - 17:56

Vermomde rechts-extremisten. Hoop dat Akwasi zijn omroepvereniging krijgt.

14 Reacties
Aart van de aap
Aart van de aap14 nov. 2020 - 19:48

Omroep zwart, toch ? Trots zijn op je huidskleurtje, ik vind het maar achterlijk.

Karingin
Karingin14 nov. 2020 - 21:12

Jij hebt makkelijk lullen Aart, met je blanke reet. Mensen die regelmatig scheef aangekeken worden vanwege hun uiterlijk of wie ze zijn, krijgen last van minderwaardigheidsgevoelens, die trots is daar een tegenreactie op. Jouw gebrek aan inlevingsvermogen is pas achterlijk

Aart van de aap
Aart van de aap14 nov. 2020 - 21:21

Wit, moest je toch zeggen ? Blank is toch racistisch ? 'ze' krijgen last van minderwaardigheidsgevoelens ? Zwarte mensen worden permanent scheef aangekeken ? In NL 2020 ? Als een zwarte op de markt loopt, dan gaat iedereen fluisteren en dan wordt hij/zij nagewezen ? White pride en black pride, zijn twee kanten van dezelfde medaille Er komt een dag dat je het gaat begrijpen

Loebkesman
Loebkesman14 nov. 2020 - 22:18

Nou nou, witte Karingin. “ die trots is daar een tegenreactie op” Mogen de witjes dan niet trots zijn? Zelfhaat is nergens goed voor. Continu medelijden tonen en daarmee een groep als zielig en hulpeloos kwalificeren is ook zo typisch. Je bent zeker ook blij dat Apartheid in een nieuw jasje wordt gestoken zo.

Bouwman2
Bouwman214 nov. 2020 - 22:52

Voor iemand die aan bakboord hangt is de ander die zich aan stuurboord bevindt uiteraard uiterst tegengesteld.

MaxMax2
MaxMax214 nov. 2020 - 23:57

@Karingin 'Jouw gebrek aan inlevingsvermogen is pas achterlijk' Dat is gek, dat vind ik nou over jouw manieren.

Sailor2
Sailor215 nov. 2020 - 7:36

Aart van de aap "Trots zijn op je huidskleurtje, ik vind het maar achterlijk." Om trots te zijn op je huidskleur(tje) moet je eerst bewust zijn gemaakt van je huidskleur(tje). Als je zwart bent dan ben je al heel vroeg jezelf bewust van je huidskleur(tje). Dan vervoeg je huidskleur niet tot een verkleinwoordje. Dan is trots worden onderdeel van het terugpakken van je zelfrespect. Een emancipatie.

Aart van de aap
Aart van de aap15 nov. 2020 - 11:50

Sailor Zie je nu wat je doet. Iets wat van die 'woke' mensen wel vaker doen en wat ik eigenlijk vrij....racistisch en paternaliserend vind. Je spreekt voor de zwarte man/vrouw..... Jij weet wat 'de zwarte' voelt/meemaakt. Alsof iedere 'zwarte' ook hetzelfde voelt en denkt. Je scheert hele bevolkingsgroepen over één kam. Jij spreekt namens 'de zwarten'. Een soort white savior complex heb je. Ik heb liever dat zwarte mensen zélf tegen mij zeggen, wat ze voelen en denken over zaken. En meestal krijg je dan verschillende meningen en invalshoeken..... Ik heb jou niet nodig, die voor 'de zwarten' gaat spreken. En 'de zwarten' in bescherming neemt, op een betuttelende, paternaliserende en ( wat mij betreft ) racistische manier...

MaxMax2
MaxMax215 nov. 2020 - 12:24

@Sailor 'Als je zwart bent dan ben je al heel vroeg jezelf bewust van je huidskleur(tje). Dan vervoeg je huidskleur niet tot een verkleinwoordje. Dan is trots worden onderdeel van het terugpakken van je zelfrespect. ' Is dat zo ja? Laat mij even raden: u bent niet zwart.

Marinus Calamari
Marinus Calamari15 nov. 2020 - 15:35

Black Pride wordt hier door sommigen vermoedelijk verward met Black Supremacism, wat inderdaad gewoon racisme is van het soort wat met een eigen rassenleer komt. Voor zover ik kan nagaan is Black Pride voor Zwarte mensen, analoog aan Gay Pride voor LHBT-mensen. Ik hoor ook wel eens dat het dom is om trots te zijn op je gender/geaardheid, en dat is ook gewoon zo. Maar als dat als kritiek op Gay Pride wordt gebruikt, komt dat meestal van cisgender hetero's die gewoon niet zoveel begrijpen van dat soort dingen. Gay Pride is in essentie trots zijn op het feit dat je jezelf bent, ondanks dat de maatschappij dat vaak niet gemakkelijk maakt. Straight Pride bestaat trouwens ook, maar ik heb nog nooit een variant van dat verschijnsel gezien die geen variatie was op het thema "homootje pesten".

MaxMax2
MaxMax215 nov. 2020 - 15:56

@Marinus 'komt dat meestal van cisgender hetero’s die gewoon niet zoveel begrijpen van dat soort dingen.' U heeft een enorme blinde vlek.

Wilco4
Wilco415 nov. 2020 - 18:22

@ Karingin De frustratie druipt er bij je vanaf! Heerlijk!

Sailor2
Sailor215 nov. 2020 - 19:55

Aart van Aap "Trots zijn op je huidskleurtje, ik vind het maar achterlijk." Je zou na al je tirades bijna vergeten dat je dat opschreef. Bijna!

Marinus Calamari
Marinus Calamari15 nov. 2020 - 22:06

@MaxMax: En wat is die blinde vlek dan wel? Nu zeg je feitelijk alleen "Nietes!"