Joop

Racisten bedreigen zangeres Anouk

  •    •  
28-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
181 keer bekeken
  •  
anouk300.jpg
Zwarte Pieten-discussie onthult wederom dat racisme welig tiert
Zangeres Anouk heeft zich gemengd in de Zwarte Pieten-discussie. Op Facebook en Twitter spreekt ze zich uit tegen de racistische en conservatieve traditie. Zo schrijft ze onder meer dat gemeenten die weigeren de Black Pete-traditie te veranderen, zich zouden moeten schamen. In het land dat vrijheid van meningsuiting zo hoog in het vaandel heeft staan, betekent dat de racistische wind van voren voor Anouk.
Nu we een aantal weken verder in de discussie zijn, zou je denken dat de hardcore racistische uitlatingen zoals we die ‘gewend’ zijn jegens Quincy Gario wellicht verminderd zouden zijn. Maar niets is minder waar. Anouk toont op haar Facebookpagina een aantal screenshots van berichten die ze heeft ontvangen naar aanleiding van haar standpunt.
Als de Zwarte Pieten-discussie één ding heeft aangetoond, is het wel dat racisme welig tiert in Nederland.
Lees, walg en huiver:
RTEmagicC_anouk1.jpg
RTEmagicC_anouk2.jpg
RTEmagicC_anouk3.jpg
RTEmagicC_anouk4.jpg
RTEmagicC_anouk5.jpg
RTEmagicC_anouk6.jpg
En als klap op de vuurpijl nog een doodsbedreiging:
RTEmagicC_willem.jpg
Woensdag in Arminius te Rotterdam: Het Grote Zwarte Piet debat

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (81)

Zjenny
Zjenny28 okt. 2013 - 13:51

Onbestaanbaar volkje ...Ik vind dit zo zielig.

Zjenny
Zjenny28 okt. 2013 - 13:51

Overigens zijn er maar een paar reacties op de ruim 1000 van dit allooi. Weinig geleerd op school ... Mensen die dit doen waren er vroeger en ze zullen er in de toekomst ook zijn. Gelukkig is het een hele kleine minderheid die dit onbeschaamd hardop durft.

Gringo2
Gringo228 okt. 2013 - 13:51

Deze mensen kunnen zich beter zorgen maken om hun (gebrek aan)beheersing van de Nederlandse taal dan om het afschaffen van zwarte piet. Hoezeer ik ook voor het behoud van zwarte piet ben als onderdeel van onze Nederlandse cultuur; de Nederlandse taal zie ik toch echt als een vééééél belangrijker onderdeel van onze cultuur. Wat een hersenlozen heb je toch.

omaoeverloos
omaoeverloos28 okt. 2013 - 13:51

En daar gaan we weer, vanaf nu kan elke om aandacht schreeuwende artiest zich in de kijker spelen door zich even uit te spreken tegen het zwarte pietgebeuren. Succes gegarandeerd, de ratten kruipen wel weer uit de holen om de twitteraccounts vol te spuiten met racistisch geblaat.

lembeck
lembeck28 okt. 2013 - 13:51

Gefeliciteerd, Nederland. We zijn terug bij AF. Ik mag toch hopen dat deze lieden per direct een BAN krijgen op Twitter? Dit gaat te ver. De haat spat er van af. Maar waarom, in vredesnaam?? Anouk! Ik vind je liedjes zelf niet zo geweldig, maar hierin toon je je klasse en ik vind het fantastisch, wat je doet.

Luther7bergen
Luther7bergen28 okt. 2013 - 13:51

Zoals ik al eerder gezegd heb, Zwarte Piet heeft zijn nut inmiddels bewezen om de onderhuidse slavendrijversmentaliteit in Nederland bloot te leggen. Piet mag blijven als racisten-radar.

HomoRidenti
HomoRidenti28 okt. 2013 - 13:51

Echt, m'n bek valt open! En ook veel vrouwen, onthutsend.

JoopSchouten
JoopSchouten28 okt. 2013 - 13:51

http://www.europa-nu.nl/id/vi4gbe3vsmp2/nieuws/meer_racisme_in_europa_dan_verondersteld?ctx=vh9xhyko17jn

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai28 okt. 2013 - 13:51

bah, wat een niveau! "van de dames en heren"

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa28 okt. 2013 - 13:51

Goed zo Anouk, jij wordt de toekomstige blonde Mandela. Wedden?

Robert Follon
Robert Follon28 okt. 2013 - 13:51

Ik vind de hoeveelheid taal- en stijlfouten meer verontrustend...

PeterDraman
PeterDraman28 okt. 2013 - 13:51

Ik vindt het knap dat het drek van de Nederlandse Twitter & Facebook worden gezien als representatief voor de Nederlandse samenleving.

FransAkkermans1947
FransAkkermans194728 okt. 2013 - 13:51

" Op Facebook en Twitter spreekt ze zich uit tegen de racistische en conservatieve traditie. " " In het land dat vrijheid van meningsuiting zo hoog in het vaandel heeft staan, betekent dat de racistische wind van voren voor Anouk." Je mag toch verwachten dat dit soort zinnen op de linkerkant van joop.nl, onder Opinie, terechtkomen en niet onder Nieuws. Moet ik nu concluderen dat de redactie het sinterklaasfeest een racistische traditie vindt? Of dat we de vrijheid van meningsuiting niet meer horen te verdedigen vanwege de vuilspuiterij op facebook?

Bakoe
Bakoe28 okt. 2013 - 13:51

Ja wat een volk, maar goed, de mentaliteit van Nederlanders kom je al goed tegen als je in de ochtend de snelweg op draait. Het ellebogen werk op de werkvloer, en de grote smoelen tijdens sport evenementen en feestjes van rijkswege. Die mentaliteit is al eeuwen bekend. Zoals Erasmus al eens opmerkte. O crassum ingenium! Suspicor fuisse Batavum.

opmerker
opmerker28 okt. 2013 - 13:51

Ik zit dit met stijgende verbazing te lezen. De haat spat er van af. Ik denk dat die mensen alles om hen heen haten en hier een uitlaatklep hebben gevondenn. Dit zijn kennelijk ook moderne Nederlamders. Hoe diep zijn we gezonken.

denmol
denmol28 okt. 2013 - 13:51

De ad hominem wat algemeen beschouwd wordt als een persoonlijk aanval op het karakter van de opponent om zijn argument te ondermijnen. Dus het aanvoeren van een non argument om een valide argument te diskwalificeren lijkt het favoriete en mijns inziens sleetse en armoedige drogredenering te zijn van de pro pieten die vanuit het riool hun vuil spuien. Ik vermoed dat zelfs de pro pieten de argumentatie van Anouk in dezen valide achten omdat het inzetten van een drogreden vrijwel altijd gebeurt tegen echte argumenten want als dat niet zo zijn zou het middel niet ingezet hoeven worden.

Opinius
Opinius28 okt. 2013 - 13:51

enge reacties op twitter. bovenal is schaamteloosheid zorgwekkend. brr

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman28 okt. 2013 - 13:51

Anouk is gelukkig voor niets en niemand bang...

hantms
hantms28 okt. 2013 - 13:51

Zelfs mensen die beleefd blijven zeggen toch vaak dingen als 'als het je niet aanstaat dan ga je maar terug naar je eigen land.' Terwijl surinamers and antillianen al generaties lang op Nederlands grondgebied wonen, vanaf het moment dat hun voorouders bepaald niet vrijwillig als vee naar Nederlandse gebiedsdelen zijn verscheept. Dus hoezo 'ga terug'; dat vind ik bijzonder smerig, ook van misschien wel een meerderheid in Nederland die dat vindt zonder openlijk haat uit te dragen.

WilWortel
WilWortel28 okt. 2013 - 13:51

@Monique Willems "Ken je die uitspraak niet? Everything before a but is a lie." Ja ik ken hem :). Puur vermaak. Wat een ZielePieten zeg. Fijn ook om meer en meer een verschil te bemerken tussen de wat redelijkere ProPieten en de van 't padje af ZielePieten. Schreeuwers is het bos zodadelijk als ze niet snel die onderbuik van ze weer dichtnaaien.

kapitanlaipose
kapitanlaipose28 okt. 2013 - 13:51

Maar zijn dit nou kaalkoppies, rechts extremistisch tuig van de richel? Of zijn dit gewoon doorsnee mensen die hun ware aard tonen? Zoveel racisme zie ik opeens op internet als het gaat over Zwarte Piet. Of valt het wel mee? Is het maar een kleine groep?

Jan Jansen2
Jan Jansen228 okt. 2013 - 13:51

Dit kost geen geld dus doet niemand er iets aan maar oh wee als je enige vorm van uitkering ontvangt en je kookt samen met de buurvrouw/man. Ziek land.

latenwelekkerlinkgaandoen
latenwelekkerlinkgaandoen28 okt. 2013 - 13:51

Als autochtone Nederlander die liever niet het laatste stuk Nederlandse folklore ziet verdwijnen distantiëer ik mij volkomen van de walgelijke verbale oprispingen van dit gespuis. Maar dat neemt niet weg dat het tendentieus en generaliserend is om net te doen alsof alle mensen die geen problemen met de huidige incarnatie van Zwarte Piet hebben doorgedraaide racisten zijn.

Jan Jansen2
Jan Jansen228 okt. 2013 - 13:51

Nederland is een discriminatiemaatschappij.

HardeWaarheid
HardeWaarheid28 okt. 2013 - 13:51

Ach Nederlanders zijn altijd al racistische schijnheilige witte smeerlappen geweest. Doe nou niet alsof racisme ooit is verdwenen in dit vreselijke land. Heerlijk dat de rest van de wereld hier dankzij social media van mee mag genieten.

StormdeBeer
StormdeBeer28 okt. 2013 - 13:51

Arme Anouk.

RobGeurtsen
RobGeurtsen28 okt. 2013 - 13:51

Al die ondertekenaars van pro-Zwarte Piet petities en discussies denken waarschijnlijk oprecht dat ze het bij het juiste eind hebben. Dat ze niet discrimineren, en dat ze ruim denkend zijn of vinden dat het een fijn Sinterklaas Feest is. Het probleem dat deze mensen hebben is dat hun handtekening voor de PVV is, dat de pietitie-aanbieders er geld aan verdienen, direct dan wel indirect, maar wellicht ongewild zijn ze deel van een beweging vol geweld haat en ongeremdheid. Net als na de bevrijding in 1945 roepen we in koor, iets wat onredelijk dom en niet constructief is… 2,5 miljoen ondertekenaars worden terecht vereenzelvigd en vertegenwoordigd door racisten als John van Elteren, Jane Smith, Kelly Maria Dijkhuizen, Rob van Es, Natascha Beton, Cees Vrolijk en Willem Charite… natuurlijk ben je als groepslid niet verantwoordelijk voor het gedrag van de hele groep… ha ha ha wat eenK-smoes. Wie met het onderwerp discriminatie en racisme aan de haal gaat door kritiek te verpletteren, heeft de plicht om te bedenken met wie hij of zij zich verbindt door een handtekening te zetten. Mensen die geloven in autonomie van het individu, zien nu dat dit niet werkt… ze zijn onderdeel geworden van een op hol geslagen infantiele horde dom volk – of jullie dat nu willen of niet. Maar jammer dan, zoals allochtonen als groep aangesproken worden op het gedrag van een volstrekt onbekend ander groepslid, kunnen we alle ondertekenaars aanspreken op het wangedrag van enkele racisten… Terughoudendheid is verstandig… Maar niet als het over racisme gaat. Hoezo zou Anouk een aanklacht moeten indienen. Het materiaal op haar website/facebook pagina’s lijkt me voldoende materiaal voor het Openbaar Ministerie om de politie een opdracht te geven tot vervolging. Wat is verstandig in deze? De pietitie pagina verwijderen inclusief de facebook-pagina. Haal de angel uit deze absurde volks-escalatie.

Jensbos
Jensbos28 okt. 2013 - 13:51

Wat zijn we diep gezonken.

kindval
kindval28 okt. 2013 - 13:51

"De pietitie pagina verwijderen inclusief de facebook-pagina. Haal de angel uit deze absurde volks-escalatie." Wat ben ik blij dat ik in een land leef waar maar een handjevol mensen er dit soort bedenkelijke en ondoordachte opvattingen op na houden

seniorg
seniorg28 okt. 2013 - 13:51

Deze bijdragen van de Anouk-fanclub maken weer eens duidelijk dat er veel te zeggen valt voor een soort examen voor je dit soort lieden in de gelegenheid stelt bijvoorbeeld hun stem uit te brengen. Als spelling en grammatica daarvan een onderdeel zijn zul je verder weinig last meer van ze hebben.

Hanzel2
Hanzel228 okt. 2013 - 13:51

St. Nicolaas, moeder- en vaderdag, secretaressedag en noem maar op. Allemaal uitvindinigen van en voor winkeliers. En voor 'de bloed en bodem nederlanders' onderdeel van 'ons' culturele erfgoed. Wij; koopmannen en dominees.

denmol
denmol28 okt. 2013 - 13:51

Anouk is mijn ogen een stoere Haagse moeder en voorloopster die, in tegenstelling tot die andere neppers die ervoor doorgaan in dit land, een echte topper en een vrijheidsstrijdster voor een beter Nederland en dat tegen een zeer grote, vijandige en vooral racistische stroom in, waarvoor een diep gevoeld respect en hulde!!!

EricWakker
EricWakker28 okt. 2013 - 13:51

Social media hebben de meest bizarre idioten in staat gesteld uit de krochten van hun kleinzieligheid te komen. Gewoon negeren.

[verwijderd]
[verwijderd]28 okt. 2013 - 13:51

Walgelijke berichten vind ik het!!! Maar, de constatering: "Als de Zwarte Pieten-discussie één ding heeft aangetoond, is het wel dat racisme welig tiert in Nederland." Deel ik niet. Hoe kun je nu op basis van een paar Twitter berichtjes een dergelijke conclusie trekken. Ook de meer dan 2 miljoen "likes" tonen m.i. niet aan dat "Racisme in Nederland welig tiert". Tendentieus en ongefundeerd noem ik het.

3 Reacties
Haddock2
Haddock228 okt. 2013 - 13:51

Helemaal mee eens.

edgarmat
edgarmat28 okt. 2013 - 13:51

@svetlana, gezien de hoeveelheden twitter en Facebook berichten, kun je echt wel concluderen dat "racisme in Nederland welig tiert."

Diantha2
Diantha228 okt. 2013 - 13:51

Daarom hebben we ook onderzoeken, ook wetenschappelijke. In het EU lijstje stonden we direct na de praktisch neo-nazi landen Griekenland en Oostenrijk op nummer 3.

FrenkMahon
FrenkMahon28 okt. 2013 - 13:51

Waar gaat dit heen, de racisten hebben het al zo ver dat politieke leiders hun haren blond gaan verven en blauwe contactlenzen in doen om hun Indonesische afkomst te verbergen. Maar zonder gekheid, de storm over het herfstakkoord is gaan liggen door de zwarte piet discussie. Rutte mag zijn politieke adviseurs wel een extra bonus geven dit jaar.

1 Reactie
Michiel Online
Michiel Online28 okt. 2013 - 13:51

Juist! rookgordijn na rookgordijn.

JoopSchouten
JoopSchouten28 okt. 2013 - 13:51

Tjonge, jonge, jonge... Wat een aso's. ... Sinds Fortuyn is de deksel van de rascismeput zoekgeraakt.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten28 okt. 2013 - 13:51

Corr.: 'racismeput' ... Ik schrijf vaak automatisch een 's' ertussen. Apart hè?

WilWortel
WilWortel28 okt. 2013 - 13:51

Prachtig die reacties die beginnen met "ik ben geen racist maar.." Oftewel, "ik ben geen racist maar alles wat ik vanaf dit punt ga zeggen gaat mijn stelling compleet onderuit halen." Onder welke steen zijn deze mensen vandaan gekropen? Ik schaam me bijna gewoon om Nederlander te zijn. En dan ben ik nog wel bruin.. Wat een ZielePieten! Nu moet ik naast het tekenen van de West-Papoea petitie ook een Anouk cd kopen? Verwarrende tijden!

1 Reactie
toshiba
toshiba28 okt. 2013 - 13:51

[ Nu moet ik naast het tekenen van de West-Papoea petitie ook een Anouk cd kopen?] Ook buiten deze hele discussie om is dat aanbevelenswaardig :)

opgeheven
opgeheven28 okt. 2013 - 13:51

Verschrikkelijk, de mensen laten zich wel weer kennen. Maar dit was natuurlijk te verwachten. Door er met gestrekt been in te vliegen zoals Quinsy Gario heeft gedaan is er zoals ik al voorspelde, en zoals Han v/d Horst voorspelde en vele anderen de aanzet gegeven naar: - meer racisme - polarisatie - tweespalt - onschuldig kinderfeest is dankzij het waanracisme van Quinsy en het daadwerkelijke racisme van mensen zoals beschreven in het artikel verworden tot een beladen politiek geheel. Ik vraag me af of Quinsy dit jaar weer de intocht gaat verstoren met zijn "zwarte Piet is racisme" t-shirt. En geen zwarte Piet minder. Nee, in plaats daarvan moet ik me nu verantwoorden waarom ik zo nodig ZP wil afschaffen, puur omdat ik een donkere huid heb. Ik wil ZP helemaal niet afschaffen. Dus resultaat is exact het tegenovergestelde van wat de anti ZP brigade wenste te bereiken. Heeft Quinsy toch zijn zin, is ZP toch het symbool van racisme in Nederland geworden. Hulde!

2 Reacties
wouroe
wouroe28 okt. 2013 - 13:51

Quinsy Gario stelt terecht de racistische figuur ZP aan de orde. De Han van der Horsten van deze wereld doen liever het zwijgen ertoe... Deze morele slapjanussen hebben kennelijk nooit deze beroemde dichtregels begrepen: "Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht. "

hannogroen
hannogroen28 okt. 2013 - 13:51

Met jouw manier van redeneren (en die van Han) kan je ook het feit dat er homo haters zijn wel gaan wijten aan de protesten van de homobeweging. De malloten die hier op Anouk reageren zijn heus niet ineens racist geworden sinds Quincy c.s. de discussie op gang hebben gebracht. 10 tegen 1 dat ze daarvoor ook al waren. Ik heb voor de gein even zo'n sukkel gegoogeld en daar druipt het Stormfront gehalte en de domheid echt van af.

meijerlahn
meijerlahn28 okt. 2013 - 13:51

En ik maar denken dat decorumverlies alleen bij ouderen, lijdend aan Alzheimer of Parkinson, voor komt.

2 Reacties
AnneH2
AnneH228 okt. 2013 - 13:51

Weet je wel wat je zegt? Mijn man heeft parkinson en daar heeft hij niet om gevraagd. Maar hij zal nooit zulk soort dingen zeggen!

Tom Meijer
Tom Meijer28 okt. 2013 - 13:51

"En ik maar denken dat decorumverlies alleen bij ouderen, lijdend aan Alzheimer of Parkinson, voor komt." Wat min. Waarom zeg je dit Isis? Had ik niet van je verwacht.

BertF2
BertF228 okt. 2013 - 13:51

De meeste Vrienden van Zwarte Piet behoren tot de kring en de periferie van de PVV. Ze worden niet gekenmerkt door een overmaat aan intelligentie of beschaving, of door een gebrek daaraan, maar door een hang naar oppervlakkigheid waarin social talk en kritisch debat niet van elkaar zijn te onderscheiden. Daarbij is niet de aanhang van de PVV de grootste bedreiging voor de gezonde samenleving, maar juist die periferie. Hoe groot die periferie kan zijn, bleek enkele jaren geleden toen Eshan Jami aanhang verwierf tot in de hoogste kringen van kunstenaars, wetenschappers, cultuurdragers en bestuurderen voor zijn paranoide pleidooi voor het recht op atheïsme.

3 Reacties
itsme3
itsme328 okt. 2013 - 13:51

"De meeste Vrienden van Zwarte Piet behoren tot de kring en de periferie van de PVV. " Het ziet er naar uit dat de PVV gouden tijden tegemoet gaat met volgens u een potentieel van ongeveer 80% van de bevolking. Er valt blijkbaar nog 70% te winnen vergeleken bij die 10% van de zetels die ze nu hebben.

Tony Bolloni
Tony Bolloni28 okt. 2013 - 13:51

Wat een schandelijke reactie. Daar waar iedere "pro zwarte piet" reactie op dit forum terecht vrijwel altijd gevolgd wordt door een statement waarin men duidelijk maakt sterk tegen racisme te ageren. Ik ben voor zwarte piet, ik ben fel anti wilders en de PVV, fel anti alles wat ook maar enigszins te doen heeft met het klakkeloos wegzetten van een groep mensen op basis van hoe een deel van die groep zich gedraagt. Ik ben dus ook fel tegen het wegzetten van een hele groep "Pro Zwarte pieters" (whatever that may be..) als racist en PVV-er op basis van debiele reacties van een aantal idioten. De pot verwijt de ketel!

Tom Meijer
Tom Meijer28 okt. 2013 - 13:51

"paranoide pleidooi voor het recht op atheïsme" Schaam je.

[verwijderd]
[verwijderd]28 okt. 2013 - 13:51

"Anouk toont op haar Facebookpagina een aantal screenshots van berichten die ze heeft ontvangen naar aanleiding van haar standpunt. Als de Zwarte Pieten-discussie één ding heeft aangetoond, is het wel dat racisme welig tiert in Nederland." Een nogal bijzondere conclusie van de schrijver van dit artikel. De getoonde reacties zijn weinig fraai. Maar om nu elke Hollander over een kam te scheren vind ik wel wat kort door de bocht. Het zogenaamde aangetoonde is van het niveau: 'er zijn een aantal allochtonen opgepakt voor een misdrijf en dus is elke allochtoon een crimineel'.

3 Reacties
hannogroen
hannogroen28 okt. 2013 - 13:51

'Maar om nu elke Hollander over een kam te scheren vind ik wel wat kort door de bocht.' Ahum, er staat hier niet 'elke' of 'alle' maar 'welig', wat een tamelijk subjectief begrip is dus je kritiek gaat hier volkomen mank.

RosaLange
RosaLange28 okt. 2013 - 13:51

"Maar om nu elke Hollander over een kam te scheren vind ik wel wat kort door de bocht. " Hoe komt u er nu weer bij dat iedere Hollander (u bedoeld waarschijnlijk Nederlander) over een kam wordt gescheerd? Dat doet toch niemand?

denmol
denmol28 okt. 2013 - 13:51

"Maar om nu elke Hollander over een kam te scheren vind ik wel wat kort door de bocht." Dit is een drogredenering om de aandacht af te leiden want jij weet heus wel dat, gelukkig zou ik persoonlijk zeggen, de meeste autochtonen zich niet schuldig maken aan dit soort rabiaat racistische uitingen.

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort28 okt. 2013 - 13:51

Het zijn natuurlijk ook alleen echte idioten die dit soort onzin en plein publiek gaan zitten ventileren tegen eeninmiddels bijna uitgerangeerde rockdame. Wellicht moeten we twitter en facebook niet als maatstaf nemen voor wat er welig tiert in Nederland, net zo min als we dat doen met borrelpraat.

2 Reacties
RosaLange
RosaLange28 okt. 2013 - 13:51

We kunnen ook aan de gebeurtenissen op het Mailieveld denken. Zo begint er zich toch een aardig profiel af te tekenen van de zwartepietfundamentalisten.

denmol
denmol28 okt. 2013 - 13:51

"Het zijn natuurlijk ook alleen echte idioten die dit soort onzin en plein publiek gaan zitten ventileren tegen eeninmiddels bijna uitgerangeerde rockdame." Ondanks dat je het goed lijkt te menen vindt je het toch nodig haar weg te zetten als uitgerangeerde rockdame waarmee je een diskwalificerende drogreden inbrengt en dat ontkracht mijns inzien de integriteit van je inbreng. "Wellicht moeten we twitter en facebook niet als maatstaf nemen voor wat er welig tiert in Nederland, net zo min als we dat doen met borrelpraat." Dit lijkt mij een opzichtige poging tot wegkijken e minimaliseren van de ernst van wat hier gebeurt want ach we moeten het niet serieus nemen want het is toch maar borrelpraat waarmee je deze vuilspuiterij lijkt weg te willen masseren. Waarom kan je er niet gewoon sec afstand van nemen?

MarjoleinS2
MarjoleinS228 okt. 2013 - 13:51

nou ja zeg, ik weet niet of ik er om moet lachen, of het zwaar bekritiseren. Misschien beide wel......

1 Reactie
Lejoo
Lejoo28 okt. 2013 - 13:51

Het is ook wel om te janken.

denmol
denmol28 okt. 2013 - 13:51

Als een kind iets twittert over school dan sluiten ze met een politiemacht de school af maar als dit soort vuilspuiterij met naam en toenaam op twitter verschijnt blijven onze handhavers burgemeester Dikkerdak en zijn trouwe adjudant Bullebas opvallend stil. Dat terwijl de laatste zelf verklaarde te willen optreden in plaats van aftreden zoals hij toen terecht had moeten doen maar dat ter zijde. Gewoon aanpakken dit gespuis gaat hem waarschijnlijk te ver want dat zal hij wellicht familie van het bed moeten lichten.

1 Reactie
wouroe
wouroe28 okt. 2013 - 13:51

Het zou goed zijn als Anouk aangifte deed. De kans dat deze personen zich dan mogen melden op het politiebureau wordt dan groter.

Donato
Donato28 okt. 2013 - 13:51

Gezien de aardverschuiving gaande vanwege "Zwarte Piet is Racisme " discussie. Eigenlijk verdient het figuur van zwarte piet zeker een plaats in de Nederlandse maatschappij. Niet als hulp van de Sint. maar onafhankelijke Held. Zwarte piet heeft voor elkaar gekregen wat geen enkel rapport van mensenrechten organisaties hebben kunnen bereiken. Hij heeft in zijn eentje De stelling "Zwarte Piet is Racisme" bevestigd en daarmee tegelijkertijd Racisme In Nederland blootgelegd. Hulde Zwarte Piet. Ig zeg hij Verdiend voor eeuwig te leven in onze herrienering als een Standbeeld midden in de hoofdstad waar die ooit is bedacht.

1 Reactie
deltanine
deltanine28 okt. 2013 - 13:51

Moet je eens tegen iemand op straat zeggen: jij bent zeker zo'n agressieve pedofiel? Gegarandeerd dat ie kwaad wordt en dan heb je nog gelijk ook :)

[verwijderd]
[verwijderd]28 okt. 2013 - 13:51

Als je zegt op donkere mannen te vallen, dan ben je toch zelf ook racistisch?

2 Reacties
Jan Jansen2
Jan Jansen228 okt. 2013 - 13:51

Zo denken [sic] alleen rascisten.

JAWEH
JAWEH28 okt. 2013 - 13:51

Klopt Simon, en als je zegt dat je op blonde vrouwen van Surinaamse afkomst valt, dan discrimineer je alle andere vrouwen. Dat zou dan ook strafbaar zijn. Ik val echt op alles wat een rok aanheeft. Ik discrimineer dus homoseksuele mannen... Zo ontstaat dus woordinflatie. Je kunt ze op elke manier gebruiken. Het is maar net vanuit welk gezichtspunt je de zaken bekijkt.

[verwijderd]
[verwijderd]28 okt. 2013 - 13:51

Weet je nou met welk probleem ik zit? Als ik ga zoeken op twitter of facebook naar racisme dan kom je dat tegen. Volop en van alle kanten. Dus ik word als hollander uitgescholden door iets wat begint met kk of ongelovige. Laten we beide invalshoeken in de discussie meenemen omdat het belichten van slechts één leidt tot te veel onrust... Samen bouwen aan een samenleving met meer respect en samen strijden tegen deze walgelijke (puber) uitingen.

1 Reactie
denmol
denmol28 okt. 2013 - 13:51

Hou je nou bij het onderwerp want dit is een opzichtige poging om de aandacht af te leiden want we moeten opeens ergens anders naar kijken en het er vooral bij betrekken omdat jij dat als drogreden inbrengt.

kapitanlaipose
kapitanlaipose28 okt. 2013 - 13:51

Als autochtonen dit soort racistische opmerkingen en bedreigingen maken dan gaat het altijd om autonoom handelende individuen. Het heeft nooit betrekking op de rest van Nederland en/ of autochtonen. Het heeft nooit te maken met de Nederlandse cultuur. Als moslims en/of allochtonen iets doen dan heeft dat bijna per definitie met hun cultuur (of erger hun DNA) te maken. Deze cultuur is dan vervolgens achterlijk en de betreffende persoon handelt vanuit deze achterlijke cultuur.

2 Reacties
deltanine
deltanine28 okt. 2013 - 13:51

Er wordt altijd gezegd dat het bij hen om de gemeenschap gaat, en dat autochtonen individueel zijn ingesteld. Het gemeenschapsgevoel is al een tijd vervlogen. Ik vind dat zij wel degelijk vaak erg vinden dat ze een hechte gemeenschap zijn. Tot het over de rotjeugd gaat. Dan kennen ze die opeens niet of nauwelijks en hebben ze daar niets mee te maken.

kalmpjes
kalmpjes28 okt. 2013 - 13:51

En alle verstandige mensen mensen reageren dan meteen door te zeggen dat generaliseren onzin is en je groepen mensen niet de daden van een enkeling kan aanrekenen.

[verwijderd]
[verwijderd]28 okt. 2013 - 13:51

Mijn god wat een reacties, verschrikkelijk natuurlijk, maar is het echt nodig om die weer te kopieren? Het is en blijft zwarte piet waar het om gaat. Anouk kreeg 2000 reacties, waarvan, zeg eens, 10 racistisch waren. Tsjah, je had er op kunnen rekenen, als je racisme af en toe zo hoort en zomaar kan horen bij welke bevolkingsgroep dan ook. En mag ik ook een tikkeltje kritiek op Anouk hebben zonder voor racist uitgemaakt te wordne: Het was een typisch Anouk-momentje, lekker hard je standpunt verkondigen. Ze wist zelf wss ook wel wat ging komen, maar ze vond het blijkbaar belangrijk genoeg. Even los van de racisten, als je een echte Anouk-fan bent en je bent ook echt Zwarte Piet fan dan kan dit nogal heftig aankomen, vervolgens wordt je dan ook nog racist genoemd . . . ook al heb je geen letter getypd hier over.. . jammer Had liever bijvoorbeeld de reactie van Bryan Dew hier gekopieerd, die daarover veel positieve bijval kreeg en ik ben het ook volledig met hem eens: [Hoi anouk, ik schrik van sommige berichten hier en vind de alles behalve relax, ik zelf surinaamse afkomst, vind het jammer dat er zoveel ophef word gemaakt over de zwarte piet, en vind zelf absoluut dat hij moet BLIJVEN! ik ben met het sinterklaas feest opgegroeid en onze hele familie koesterd het als een mooi nederlands feest voor alle culturen,en de zwarte piet hoord er gewoon bij!!! ik kan me zelf wel kwaad maken, over de mensen die nu zich zo verzetten tegen de zwarte piet en het woord racisme gebruiken?? ik zelf en trouwens mijn hele familie/omgeving heeft de zwarte piet nooit geassosieerd met racisme, laatstaan de kinderen, de mensen die nu zo verzetten tegen zwarte piet hebben wij als zwarte mensen geen goed woord voor over, ik vind de zwarte piet ook totaal niet op ons lijken, juist de rode lippen de oorbellen zijn een groot verschil, en wij voelen ons eerder beledigd door het feit dat de zwarte piet afgeschaft moet worden, als ik me verplaats in de mensen die roepen dat hij een verleden als slaaf heeft,en die zeggen dat hij wit moet worden!! moeten wij als ex-slaven ook nu wit gaan maken dan???want de huidige zwarte piet is een leuke kindervriend en ook al sinds mensen geheugenis geen slaaf meer als hij dat dan wel zou zijn geweest.....vind het erg jammer allemaal dat er mensen zijn die alles tegenwoordig op racisme gooien en zo juist een kloof tussen zwarte en witte mensen creen en heb een tip voor die mensen...Get a life, en creer geen dingen omjezelf in het kwaad daglicht te zetten!! geniet juist en kijk voorruit!! er zijn ergere dingen om je druk over te maken!!]

1 Reactie
hannogroen
hannogroen28 okt. 2013 - 13:51

'Anouk kreeg 2000 reacties, waarvan, zeg eens, 10 racistisch waren.' Bron?

[verwijderd]
[verwijderd]28 okt. 2013 - 13:51

Waar bemoeit Anouk zich eigenlijk mee, hou het bij zingen en zie dat haar fans tevreden zijn, zij mag zeker wel zich overal mee bemoeien, omdat zij toevallig bekent is.

2 Reacties
denmol
denmol28 okt. 2013 - 13:51

Ze heeft zwarte kinderen of wist je dat niet?

joopxxx
joopxxx28 okt. 2013 - 13:51

"Waar bemoeit Anouk zich eigenlijk mee" Waar bemoei jij je eigelijk mee ANN?

Michiel Online
Michiel Online28 okt. 2013 - 13:51

Een volksfeest demoniseren dat al zo lang bestaat. Als iets in dit land verandert dan gaat dat uit vrije wil. Racisme is hier duidelijk ondergeschikt aan het volksfeest. Dit is gewoon een regelrechte belediging naar het Nederlandse volk en dat is gevaarlijk. Sinterklaas en Zwarte Piet zijn symbolen van goed gedrag en die symbolen zitten in het hart van onze Nederlandse cultuur. Blijkbaar is er in Nederland een cultuurverandering aan het plaatsvinden. Alles wat los en vast zit wordt bekeken, bejubeld of bestraft met een mening. Misschien is dat het probleem in Nederland, we zijn onze identiteit kwijt en kunnen daarom onze mening niet meer uiten, waardoor de politiek overal mee meedraait en een halve zool met een veel te groot deel van Nederland op de racismetoer gaat. Yup we zijn op weg naar de EU en Europa. Pack your shit folks! Maak er een positief en leuk verhaal van. Dan krijg je uiteindelijk ook de zuurpruimen wel mee.

1 Reactie
TonNoort
TonNoort28 okt. 2013 - 13:51

'we zijn onze identiteit kwijt' Nou, als dit onze identiteit is wil ik hem niet eens hebben. Bovendien wat is nou eigenlijk die identiteit van jou? Die bestaat helemaal niet. Dat is een verzinsel. Dus hou in godsnaam op met dat in en in trieste gedoe over tradities en ga iets nuttigs doen. Straks ga je nog beweren dat 'alle Joden aan het gas' ook traditie is en bij onze identiteit hoort. Want we bedoelen het helemaal niet verkeerd. Nee, zo erg is het dus al dat je niet eens doorhebt dat het anderen wel kwetst. Als een stel zombies lopen ze achter hun Sinterklaasje aan, zuigen ze aan die fopspeen alsof hun leven er vanaf hangt. No-lifes, allemaal.