Joop

Racist executeert op straat twee willekeurige Afro-Amerikanen

  •  
28-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
slachtoffers
Autoriteiten in de Amerikaanse staat Massachusetts omschrijven de moord op twee Afro-Amerikaanse voorbijgangers als executies. Bij de dader, een 28-jarige fysiotherapeut, zijn racistische en antisemitische geschriften aangetroffen, waaronder teksten die door hemzelf geschreven zijn. De moorden worden beschouwd als haatmisdrijve n.
Een gepensioneerd politieagent en een veteraan van de luchtmacht werden zaterdag doodgeschoten door een man die eerst met een auto een gebouw ramde. De dader werd door verschillende witte voorbijgangers benaderd omdat ze dachten dat hij een ongeluk had gehad. Hij liet hen ongemoeid. “Zij leven nog,” aldus de officier van justitie, “maar de twee zichtbare mensen van kleur niet. Het hadden er veel, veel meer kunnen zijn.”
De politie onderzoekt of bewezen kan worden dat racisme het motief was voor de moorden. Aan de dader kan dat niet meer gevraagd worden, toegesnelde agenten hebben de man doodgeschoten. Volgens de politie was het geen bekende van hen en beschikte hij over een wapenvergunning. De auto die hij gebruikte was eerder gestolen. De officier van justitie merkt op dat in de nabijheid van het misdrijf ook enkele synagogen zijn gevestigd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

Satya
Satya28 jun. 2021 - 20:20

Het aantal reacties hier valt mij toch tegen gezien het aantal reacties als moslims een aanslag plegen, dan is collectieve schuld niet te ontlopen. Niet dat ik hier collectieve schuld in zie. Ik ben benieuwd hoe die mensen vinden dat hiermee omgegaan moet worden, ik ben benieuwd naar de verklaringen. Is dit cultuur? Is dit de groep aan te rekenen? Toen Henk Bres een tweet retweete waarin om een nieuwe Hitler werd gevraagd die genocide op Afrikanen kon plegen was Nederland tenminste nog in shock, toen ook nog bleek dat het voor de PVV geen reden was Bres te ontslaan na een roep om een nieuwe Hitler werd Nederland wild, het was hartverwarmend hoe men de straat opging om het opstappen van Bres te eisen. Oh nee, het ging vrijwel ongemerkt voorbij. Een fractiemedewerker van een politieke partij vindt dat er een nieuwe Hitler moet komen, diep maar dan ook echt een groot dieptepunt. Het uitblijven van massale verontwaardiging ook. Dat was een grote teleurstelling en de weinige afkeurende reacties hier ook, op een aantal lichtpuntjes na, die moeten zeker ook gezien worden. https://www.ad.nl/den-haag/pvv-distantieert-zich-van-haattweet-henk-bres-met-oproep-tot-genocide~ad69de2b/

3 Reacties
Jozias2
Jozias229 jun. 2021 - 6:50

@satya Ik denk dat iedereen dit erg is. Dus ik vraag me af waar de discussie over zou moeten gaan? Als er in een omringend land een IS strijder mensen dood maakt kun je een discussie voeren omdat de problematiek van terugkerende IS strijders en eventueel getraumatiseerde personen in de vluchtelingenstroom ook in Nederland actueel is Dat in tegenstelling tot de relatief beperkte nieuwswaarde van twee overlijdens aan de andere kant van de wereld in een land waar er elk jaar 20.000 mensen door geweld om het leven komen.

Zandb
Zandb29 jun. 2021 - 7:07

Satya Ik was niet op de hoogte van Bres' ontboezemingen. Tja. Wat moet je met zo'n dombo en met zo'n 'foutje bedankt' reactie van de PVV. Helaas zijn er mensen die menen, dat omdat PVV-ers, gemeten naar wat soortgenoten doen, over het algemeen niet gewelddadig zijn, PVV-ers wel deugen. Maar een vergelijkbare denkwijze, dat de meeste moslims niet gewelddadig zijn i.t.t. bepaalde soortgenoten, en dus deugen, dat wil er maar niet in bij die lieden.

Satya
Satya29 jun. 2021 - 10:19

Zandb goed omschreven. Jozias Als ik zie wat verder allemaal uitgebreide aandacht krijgt wat in de VS gebeurd lijkt mij dit niet de verklaring.

PVDB2
PVDB228 jun. 2021 - 16:46

Ach, zolang mensen een selectief geheugen hebben en alleen niet willen toegeven dat haat bestaat tegenover "anderen" en dat mensen van kleur minderwaardig zijn (of homoseksuelen, joden, moslims) willen we (behoorlijk hypocriet) alleen de aandacht vestigen op de ene groep, persoon of geval die het "kwaad" veroorzaakt. En dat terwijl ze het onder de eigen groep niet willen zien. En dat terwijl iedereen kan radicaliseren of je van een iedereen een moordenaar kan maken. Al denken vele dat het niet zo is. Woorden doen ertoe en als je maar een beperkt deel van de zaken ziet die je opzoekt (zij het via een algoritme die een kant op stuurt, een politicus, of een social mediakanaal) kan dat bij sommige mensen een trigger zijn, de druppel. Een bij sommige kan dat een psychische toestand zijn waarin ze verkeren. Al dan niet door omstandigheden of gebeurtenissen uit het verleden. De focus ligt dan, in mijn mening, op hetgeen wat je wil zien, niet wat de mensen voor de maatschappij gedaan hebben of wat ze bijdragen (of dat willen gaan doen). Vaak is iedereen dan fout. Dan kan je afvragen wat erger is. Mensen die binnen de eigen gelederen acteren (autochtonen) of die geestelijk normaal overkomen maar dat blijkbaar dus niet helemaal zijn. Zoals pas nog vermeld is 272 schietincidenten waar meer dan 4 gewonden of doden bij vallen, alleen dit jaar al, niet bepaald niks. En dan zijn er nog die incidenten zoals in het artikel. Als er dan iets voorvalt in Canada of Europa, moet je onze (extreemrechtse) vrienden eens horen. Het is net zo erg! Hup met dat tweede amendement. En dat men de cijfermatige verhouding vaak niet helemaal op orde heeft (demografie / gevallen). Een wereld zonder criminaliteit of geweld zal het nooit worden, al denken sommige partijen dat dit wel kan. Dat zou een systeem beteken wat men zelf veracht en vrijheid alleen een woord is.

1 Reactie
EenMening
EenMening28 jun. 2021 - 18:48

Conclusie: Nathan Allan was een racist en de messentrekker in Würzburg had psychische problemen.

Herr Vorragend
Herr Vorragend28 jun. 2021 - 15:55

Na Würzburg nu weer in Massaschusetts. Idd geesteszieken en fanatici.

Buitenstaander
Buitenstaander28 jun. 2021 - 14:27

Verschrikkelijk. Wat is er toch mis met een wereld waar mensen 'zomaar,' worden aangevallen; vermoord. Fanatici en geesteszieken.

3 Reacties
badgast
badgast28 jun. 2021 - 16:47

Aanhalingstekens, hè. Want het is niet zomaar. Het is omdat lieden als Trump, McConnel, Marjorie Taylor Green, Alex Jones, Matt Gaetz en helaas talloze anderen haat zaaien tegen minderheidsgroepen.

lmgikke
lmgikke29 jun. 2021 - 5:26

Badgast, je vergeet er een paar in eigen land. Wilders, Baudet en hun propaganda kanalen (Ja, die krant van wakker Nederland die al 100 jaar Nederlandse fascisten ondersteunt) waar ze een stem krijgen.

badgast
badgast1 jul. 2021 - 7:22

Hé, Im, Hoe waarschijnlijk denk je dat het is dat die moordenaar in de USA de Nederlandse Telegraaf heeft gelezen? Of dat hij wat begrijpt van wat Wilders en Baudet uitkramen?