Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Racist die vorig jaar migranten aanviel met sabel, schiet drie mensen dood in Parijs

  •  
23-12-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3734 keer bekeken
  •  
parijsaanslag

Een 69-jarige Fransman heeft bij een Koerdisch cultureel centrum in Parijs twee mensen doodgeschoten. Bij de schietpartij in de Rue d’Enghien, in de buurt van Gare du Nord, zijn ook drie mensen gewond geraakt. Een van hen is er zeer slecht aan toe.

De gepensioneerde treinconducteur, William M., was bekend bij de autoriteiten omdat hij vorig jaar met een sabel een migrantenkamp aanviel, meldt BFM TV. Bij die aanval raakten twee mannen uit Soedan gewond. Zij moesten daarom naar het ziekenhuis.

Justitie had een onderzoek naar de gepensioneerde conducteur geopend vanwege dit racistische geweld. Omdat dat nog niet tot een zaak had geleid, werd hij 12 december vrijgelaten uit de gevangenis.

Volgens een getuige werd de racist vrijdag snel overmeesterd door omstanders. De politie kon hem daarna arresteren. Volgens Le Parisien zou M. tegenover de politie hebben verklaard dat hij "niet van Koerden hield".

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.