Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Racisme in Haagse wijk is schokkend

  •  
18-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
332 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Ook in gesprek met mij waren deze groepjes bewoners openlijk racistisch
Het racistische geweld in de Haagse wijk Duindorp is zeer ernstig en mag nooit getolereerd worden. Bewoners van allochtone afkomst worden stelselmatig bedreigd.
Ik ben gisteren, zodra ik dit hoorde , naar de wijk geweest. Ik ben daar in gesprek geraakt met oudere buurtbewoners en een groep jongeren. Ook in gesprek met mij waren deze groepjes bewoners openlijk racistisch, en ze vertelden mij dat ‘allochtonen hier niet thuis horen’ en ‘als ze komen, dan vragen ze erom’. Ik hoop dat de minister van Veiligheid binnenkort persoonlijk poolshoogte komt nemen om de ernst van de situatie in te zien.
Het gaat in deze wijk om een dominante, niet geringe minderheid van buurtbewoners die zich schuldig maakt aan dit verwerpelijke gedrag. Gelukkig krijg ik ook brieven van buurtbewoners die mij verzekeren dat de meerderheid welwillend tegenover allochtonen staat. Hen roep ik op om op te komen voor hun bedreigde buurtgenoten.
Het is van belang dat de burgemeester en de politie hier bovenop zitten. Niet de slachtoffers, maar de daders moeten hun huis verlaten. De daders zijn niet alleen jongeren, maar ook volwassenen, soms zelfs grootmoeders die het gepest van hun kleinkinderen goedkeurend verhalen, schaamteloos voor de camera.
Dit racistische en discriminatoire geweld, zo publiekelijk uitgesproken, is de schandvlek van Nederland. Het moet ook in Duindorp veilig zijn voor iedereen.
Ahmed Marcouch heeft samen met collega Keklik Yücel Kamervragen gesteld. Volg Ahmed ook op Twitter.

Meer over:

politiek, opinie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.