Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Raadsvragen in Rotterdam over extreemrechtse Zwarte Pieten tijdens intocht

  •  
19-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rotterdam
De Sinterklaasintocht in Rotterdam houdt de gemoederen in de lokale gemeenteraad nog wel even bezig. Zo willen onder andere de politieke partijen NIDA en de PvdA opheldering over het feit dat zich onder de Zwarte Pieten extreemrechtse activisten bevonden. “Niet wegkijken, leiderschap tonen,” zegt NIDA-voorman Nourdin el Ouali. Hieronder leggen hij, en PvdA-fractievoorzitter Co Engberts, voor de camera van RTV Rijnmond uit wat ze komende donderdag willen weten van burgemeester Aboutaleb:
Edwin Wagensveld, de inmiddels in Duitsland tot een gevangenisstraf veroordeelde leider van het anti-islamitische PEGIDA, was een van de extremisten die zich onder de Zwarte Pieten begaf. In een video van NIDA is te zien hoe hij zich uitlaat tegen anti-Zwarte Pietdemonstranten:
Hoe gevaarlijk de situatie was in Rotterdam voor de demonstranten van Kick Out Zwarte Piet is te zien in deze video van RTV Rijnmond:
VVD-Fractievoorzitter Klaas Dijkhoff, die van de partij van law and order, weet u nog, pleit ondertussen op Facebook voor het buiten werking stellen van de grondwet om het wettelijk recht op demonstratie tijdens Sinterklaas te verbieden:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.