Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Raad van State: Oud-PVV'er moet 18.000 euro terugbetalen

  •  
31-01-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
buisman
Het Friese oud-Statenlid Pieter Buisman werd nadat hij zich afsplitste van de PVV-fractie zijn eigen fractiemedewerker. Voor het werk dat hij deed, betaalde hij zichzelf zo’n 175 euro per uur uit. Hij deed dat omdat hij naar eigen zeggen geen tijd meer had om iemand in te werken. Maar, je eigen fractiemedewerker zijn mag niet, zo oordeelt de Raad van State nu. En dus moet Buisman de 18.000 euro die hij zichzelf uitbetaalde terugbetalen. Overigens is het gemiddelde uurtarief van fractieondersteuners voor de fracties in de Provinciale Staten zo’n 19,18 bruto, tegenover de 175 euro die Buisman zichzelf per uur uitbetaalde.
Volgens Omrop Fryslân betaalt Buisman de schuld van 2015 al in delen terug, de boete uit 2014 staat nog open:
Pieter Buisman wil nog niet te diep op de uitspraak ingaan, omdat hij nog geen overleg heeft gehad met zijn advocaat en de motivering van de Raad van State nog niet heeft gelezen. Hij zegt wel dat hij het jammer vindt dat het in zijn ogen nooit mogelijk is geweest om een goed gesprek te hebben met de provincie over de vergoeding. Toen Buisman zich afsplitste van de PVV en zijn eigen fractie begon, was er nog maar een jaar te gaan tot de Statenverkiezingen. Daarom was het volgens Buisman niet meer mogelijk om een fractiemedewerker te vinden en in te werken. Hij vindt het jammer dat er door de provincie alleen maar naar de regels is gekeken, zonder een goed gesprek over de achtergrond van zijn beslissing om het fractiewerk dan maar zelf te doen.

Meer over:

politiek, nieuws, pvv
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.