Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PVV'er Heemels shopte met fractiepinpas tot hij dropte

  •  
25-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ae48020f-804d-4648-968f-baddd5ee7192
Micheal Heemels, tot voor kort in dienst van de PVV als woordvoerder van Wilders en Statenlid in Limburg, blijkt naast coke- en drankverslaafd ook koopverslaafd te zijn geweest. Dat denkt de Limburgse PVV-fractie na bestudering van het grootboek. De afschriften van de PVV-pinpas tonen dat Heemels een luxeleven leidde, hij kocht er onder meer sieraden, concertkaartjes voor Madonna, reisjes naar Wenen en New York, een lidmaatschap van voetbalclub FC Köln, meubels voor zijn appartement in Den Haag en veel elektronische gadgets mee. Ook belastingaanslagen, verkeersboetes en deurwaarderskosten betaalde hij met door de provincie verstrekte fractiegelden, bedoeld voor bijvoorbeeld cursussen voor politici of vergaderingen.
In totaal verbraste Heemels zo’n 176.000 euro. Ironisch genoeg maakte Heemels in zijn hoedanigheid als Statenlid meermaals gehakt van partijen die in zijn ogen het geld van Henk en Ingrid over de balk smeten. Zelfs op het moment dat hij aankondigde de kwestie door een externe accountant te laten onderzoeken, in de nadagen van zijn fractievoorzitterschap, haalde Heemels nog ruim 20.000 euro van de PVV-rekening.
De Limburger:  Cokezucht én koopwoede 1Limburg: Heemels ging van PVV-geld naar Madonna Afbeelding: screenshot YouTube-video Madonna – Material Girl

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.