Joop

PVV'er Graus mocht Kamer niet in na nieuwe beschuldiging seksueel misbruik

  •  
05-06-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
105 keer bekeken
  •  
ANP-357437110

© DEN HAAG - Kamerlid Dion Graus (PVV) in de Tweede Kamer tijdens het debat over misstanden in varkensstallen. ANP REMKO DE WAAL

PVV-Kamerlid Dion Graus wordt opnieuw beschuldigd van seksueel wangedrag en machtsmisbruik. Volgens een voormalige fractiemedewerker is zij door Graus gedwongen tot ‘heel veel ernstige dingen’. Dat meldt NRC. Hoewel de zaak naar buiten toe stil werd gehouden, kreeg Graus van toenmalig Kamervoorzitter Khadija Arib wel een toegangsverbod tot het Kamergebouw.
De vrouw zou zich in februari van dit jaar gemeld hebben bij Arib om haar verhaal te doen. Ze vertelde daar dat Graus haar verplichtte mee te gaan naar werkbezoeken en etentjes en ook zou ze verplicht alcohol hebben moeten drinken, terwijl ze dat doorgaans niet deed. Nadat ze weigerde “ernstige dingen” te doen – wat precies is niet bekend – en ze Graus afwees, zou hij haar zijn gaan stalken.
De melding bij Arib, volgde op de onthulling van eveneens NRC dat Graus door zijn ex-vrouw van seksueel en psychisch misbruik werd beschuldigd. Graus zou zijn ex-vrouw hebben gedwongen tot seks met zijn particuliere beveiligers bij wijze van betaling. Dit zou ook in het Tweede Kamergebouw zijn gebeurd. Zowel de eigen PVV-fractie als ook de Kamer zelf stelden geen onderzoek in naar de beschuldigingen. Wel kreeg Graus van Arib een toegangsverbod en was alleen nog welkom bij de stemmingen. Nadat huidig voorzitter Vera Bergkamp het stokje overnam, werd Graus weer in genade aangenomen.
Graus is Kamerlid namens de PVV sinds 2006. In die tijd is hij door verschillende vrouwen meermaals beschuldigd van seksueel misbruik en intimidatie, mishandeling, bedreiging en stalking. Aangiftes werden geseponeerd, hoewel het Openbaar Ministerie later heeft gezegd daarin een foutieve beoordeling te hebben gemaakt. Er zou wel degelijk ‘voldoende wettig en overtuigend bewijs voor bedreiging en mishandeling’ zijn. Graus ontkent alles, ook de laatste beschuldigingen. Volgens de PVV’er is het ‘een complot’ van een deel van zijn eigen fractie tegen hem.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (59)

DanielleDefoe
DanielleDefoe7 jun. 2021 - 11:13

Seksueel overschrijdenden gedrag komt veel voor, is praktisch onmogelijk te bewijzen en leidt dan ook alleen in uitzonderlijke gevallen tot een veroordeling. De juridische route werkt gewoon niet.

2 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe7 jun. 2021 - 11:14

overschrijdend

Minoes&tuin
Minoes&tuin8 jun. 2021 - 14:08

DanielleDefoe Inderdaad!

DaanOuwens
DaanOuwens7 jun. 2021 - 10:59

Blijkbaar zit de samenleving zo in elkaar dat seksuele intimidatie niet via de juridische weg bestreden kan worden. Het bewijzen is vrijwel onmogelijk, de procesgang is voor slachtoffers belastend, dus de daders komen er gemakkelijk mee weg. Het aantal veroordelingen is dan ook nihil. En aangezien een derde tot de helft van de Nederlandse vrouwen wordt geconfronteerd met dit soort mannen is er dus een aanzienlijk probleem. De enige oplossing is dus deze mannen uit je bedrijf, vereniging of kennissenkring mikken omdat hun gedrag niet wordt geaccepteerd. Er is zijn dus andere oplossingen als een zinloze rechtsgang. Binnen de PVV is het gedrag dat wel wordt geaccepteerd. Dus de vrouwen die daar last hebben van Graus moeten zich slechts afvragen of ze wel bij de club willen horen. Er zijn vrouwen die met dit soort zaken worden geconfronteerd die een veel groter probleem hebben om contact met de daders te vermijden.

4 Reacties
tempest
tempest7 jun. 2021 - 15:16

“De enige oplossing is dus deze mannen uit je bedrijf, vereniging of kennissenkring mikken omdat hun gedrag niet wordt geaccepteerd. Er is zijn dus andere oplossingen als een zinloze rechtsgang.” Maar als je het kwalijke gedrag niet kan bewijzen, dan kan je als bedrijf of vereniging ook niet zoveel. Sterker nog, dan wordt je van laster of smaad beschuldigd. En als vriend van een potentiële dader is het net zo goed een probleem: als je niet met het gedrag bent geconfronteerd kunnen kennissen, vrienden en familie vaak niet geloven die iemand daartoe in staat is. Uiteraard moet je iemand op zijn/haar gedrag aanspreken als dat te ver gaat, maar dan nog geloof ik niet dat je dit probleem volledig de wereld uit kan helpen. Er zijn mensen waar het geweten en/of het empathisch vermogen wat beperkt is ontwikkeld en dat los je hier niet mee op.

DaanOuwens
DaanOuwens7 jun. 2021 - 20:29

@ tempest Jij schrijft: Maar als je het kwalijke gedrag niet kan bewijzen, dan kan je als bedrijf of vereniging ook niet zoveel. Het gaat helemaal niet om bewijs. Het gaat om vertrouwen. Als jij degene die bij je komt met de klacht vertrouwt en die heeft een aannemelijk verhaal dan is er een basis om te handelen. Ook zonder bewijs. Het is geen rechtszaak. Als werkgever kan je maatregelen nemen zonder zelfs de dader of vermoedelijke dader je motieven kenbaar te maken, in een vereniging kan je als bestuur maatregelen nemen en iemand waarover je twijfelt kan je altijd uit je vrienden of kennissenkring mikken zelfs zonder enige verklaring. Er zijn inderdaad mensen waar het geweten en/of het empathisch vermogen wat beperkt is ontwikkeld en die kan je heel goed deleten. Cancelen heet dat tegenwoordig. Ik zeg gewoon doen. Omdat ik weet dat je gaat miepen over de stelligheid van mijn zinnen nog dit: Ik wil dat mensen zich veilig voelen in mijn omgeving, bedrijf of andere context. Ik grijp liever preventief in met het risico dat ik later diep door de knieën moet en excuses moet aanbieden dat dat ik terecht het verwijt krijg dat ik weggekeken heb toen iemand door een ander werd misbruikt. Maar jij vindt dat blijkbaar minder erg.

tempest
tempest8 jun. 2021 - 9:51

@DaanOuwens Belachelijke eindconclusie over mij van je, maar verder snap ik je punt heus wel en liggen we vermoedelijk echt niet zover van elkaar verwijderd. Uiteraard moet je wat met een klacht die binnenkomt en uiteraard zal je daarop handelen, maar harde conclusies zoals het ontzetten uit het lidmaatschap van een vereniging of ontslag van de werknemer is heel veel lastiger. Ook subtielere maatregels tegen specifieke personen blijven zelden onopgemerkt (of ze zijn zo subtiel dat ze niet effectief zijn). In vriendschappen is het zeker nog genuanceerder wanneer de klacht van iemand komt die je niet kent. Ga je dan echt je vriend(in) cancelen op basis van het woord van een vreemde?

DaanOuwens
DaanOuwens9 jun. 2021 - 16:02

@ tempest Jij schrijft: Belachelijke eindconclusie over mij van je, maar verder snap ik je punt heus wel en liggen we vermoedelijk echt niet zover van elkaar verwijderd. Wij liggen mijlenver uit elkaar. Dat blijkt uit deze zin: Ga je dan echt je vriend(in) cancelen op basis van het woord van een vreemde? Als vrienden van mij zich misdragen dat zie en weet ik dat. En dat heeft consequenties. Die mensen zijn dus geen vrienden. Ook de rest van je bezwaren zijn onzin. Natuurlijk kan je in een bedrijf of een vereniging ingrijpen. Moet je ingrijpen zelfs. Jouw hele verhaal laat lafheid, luiheid en ontkenning van het probleem zien. Wij lijken echt in niets op elkaar.

tempest
tempest7 jun. 2021 - 10:52

“ Wel kreeg Graus van Arib een toegangsverbod en was alleen nog welkom bij de stemmingen. Nadat huidig voorzitter Vera Bergkamp het stokje overnam, werd Graus weer in genade aangenomen. “ Dus hij mocht gedurende een periode slechts beperkt het kamergebouw in. Wat was het doel van die maatregel? Onderzoek doen? Ging Graus ermee akkoord? Had hij hierin eigen keuze? Heeft hij zich eraan gehouden? Ik heb weinig zin om de man te verdedigen, maar op welke grond kan de Kamervoorzitter ervoor zorgen dat een gekozen volksvertegenwoordiger zijn/haar taak niet meer kan doen? En hoe voorkomt men misbruik van deze macht? Een beschuldiging is zo gedaan. Vragen, vragen..

Ewout Pool
Ewout Pool6 jun. 2021 - 15:56

Volgens mij is er maar 1 iemand voor wie Dion bang is, en Geert don't give a sh*t.

Phil2
Phil26 jun. 2021 - 8:37

Graus is bijna een type too bad to be true voor scenarioschrijvers.

Zandb
Zandb6 jun. 2021 - 7:34

Net als bij iedereen in dit land, moeten beschuldigingen bewezen worden, wil er tegen de vermeende dader wat gedaan kunnen worden. Wanneer er sprake van een complot zou zijn, moet dat ook bewezen worden. Ik heb met Grauss noch met de mevrouw in kwestie iets te maken, dus meer dan wat ik hierboven opmerk wil ik er niet aan kwijt.

Minoes&tuin
Minoes&tuin6 jun. 2021 - 6:07

Ook buiten corona-tijd zou ik minimaal 1.5 meter uit zijn buurt blijven. Dat is mijn 'persoonlijke' mening. Nu de regels verslappen neemt echter het probleem weer toe. Anderen zullen het vaccineren en versoepelen een zegen noemen. Ik weet niet of we in dit geval beter voor en/of na contact kunnen testen. Misschien is het wel beroepsdeformatie!  Hebben we hem voeding gegeven door de mens als onderdeel van het dierenrijk voor te stellen? Dit als onderdeel van de pandemie en de klimaatverandering? Ik weet het niet. Ik zou zeggen aangifte doen of op zijn minst melding maken bij de politie. Dan nog zal veel onbewijsbaar zijn en zal dat altijd blijven. Immers 'katjes knijpen' gebeurt veelal in het donker en daar weet hij alles van, van katjes bedoel ik. Achterkamertjes zijn ook niet erg behulpzaam in deze.

Pater
Pater6 jun. 2021 - 2:48

Kennelijk komt ook een deel van de PVV-fractie erachter dat Graus niet meer beschermd moet worden. Het is toch belachelijk dat Graus hier al jaren mee weg komt. Vanuit de behoefte om personeel te beschermen zou de voorzitter misschien toch krachtiger op kunnen treden.

1 Reactie
Jozias2
Jozias26 jun. 2021 - 9:45

@pater Want u weet al dat het waar is? Mooi dan kan het onderzoek ook gestopt worden. Deze fractiemedewerker is natuurlijk geen personeelslid van de Kamervoorzitter. De kamer is een bedrijfsverzamelgebouw en de voorzitter de voorzitter van de vve. Die kan zich niet gaan bemoeien met het personeelsbeleid van 1 van de bedrijven (fracties in deze)

Joap oet Oskerd
Joap oet Oskerd5 jun. 2021 - 20:02

Valt me vies tegen van Graus... Hij had nog enig krediet bij mij omdat hij het “ecologische” project Oostvaardersplassen aan de kaak stelde. Als een boer zijn beesten geen eten en onderdak geeft wordt hij aan de schandpaal gehesen, als je duizenden beesten aan hun lot overlaat en de hongerdood laat sterven is het opeens “ecologisch” verantwoord terwijl het meer op de Killing Fields leek. Maar dat krediet was na het “uitlenen” van zijn vrouwelijke partner al zo goed als op maar nu dan ook helemaal. Wat bezielt die man in Godsnaam?

EenMening
EenMening5 jun. 2021 - 19:52

Dion Graus is een eng ventje. Het is aan het OM om (aan)klachten serieus te onderzoeken en indien nodig hem te vervolgen. De meeste Kamerleden durven hun handen hier niet blijkbaar aan te branden.

6 Reacties
EenMening
EenMening5 jun. 2021 - 19:54

blijkbaar niet

Jozias2
Jozias26 jun. 2021 - 9:46

Dat is dan ook de taak van het OM en niet van zijn collega’s

HappyBuddha
HappyBuddha6 jun. 2021 - 10:36

@Jozias 6 juni 2021 at 11:46 Dat is dan ook de taak van het OM en niet van zijn collega’s En dat OM heeft het laten lopen. Een foute beoordeling naar eigen zeggen

Jozias2
Jozias26 jun. 2021 - 14:07

@happybuddha Deels, de hele affaire met zijn ex-vrouw is nog onderwerp van onderzoek door de Rijksrecherche onder leiding van het OM. Een eerdere affaire in zijn privé omgeving is geseponeerd. Overigens is het ook bij een vervolgingsbesluit natuurlijk nog maar de vraag of er sprake is van een strafbaar feit en een veroordeling.

DanielleDefoe
DanielleDefoe7 jun. 2021 - 11:17

Een sepo staat niet voor "onschuld". Een mijner kennissen sloeg jaren geleden een inbreker dood. Haar zaak werd ook geseponeerd.

Jozias2
Jozias27 jun. 2021 - 15:33

@Danielle Nou dat is afhankelijk van het soort sept. Een voorwaardelijk sepot zoals Akwasi kreeg of een OM beschikking die wordt geaccepteerd betekend inderdaad niet dat iemand onschuldig is. Maar als het OM besluit iemand definitief niet te vervolgen, bijvoorbeeld bij gebrek aan bewijs betekend wel dat iemand onschuldig is. Iemand is namelijk onschuldig totdat het tegendeel bewezen is (dwz door de Rechter). Dat heet onschuldpresumptie en is een van de grondbeginselen van het strafrecht. Daarbij is er nog verschil tussen onschuld ten aanzien van een feit of ten aanzien van een strafbaar feit. Als je een uit zelfverdediging een inbreker doodslaat kan het zijn dat je onschuldig bent aan het strafbare feit (doodslag) maar dat betekend niet dat je het feit niet hebt gepleegd. Het feit was niet strafbaar.

Eerlijkgezegd
Eerlijkgezegd5 jun. 2021 - 18:09

En Geert Wilders, die iedereen de maat denkt te moeten nemen, is hier doodstil. Grijpt niet in, distantieert zich niet, niks... Maar feit is: die man zit met 17 (!!!) zetels in de Tweede Kamer. Hoeveel mensen hebben daar op gestemd? Moslims hun mensenrechten afpakken, dat mag bij PVV. En je vrouw laten misbruiken blijkbaar ook. Een walgelijke partij. Maar men stemt er massaal op. Daar kan ik met de pet niet bij...

1 Reactie
Ewout Pool
Ewout Pool6 jun. 2021 - 15:57

Waarom zou ie? 17 zetels....

Joe Speedboot
Joe Speedboot5 jun. 2021 - 16:47

Vunzig mannetje, vunzige partij.

The Apple
The Apple5 jun. 2021 - 16:42

Toen toenmalig Kamervoorzitter Khadija Arib een toegangsverbod tot het Kamergebouw gaf ging ze daarmee tegelijk haar boekje te buiten en stopte de zaak in doofpot.

VaderTijd
VaderTijd5 jun. 2021 - 14:28

Wat een walgelijke vent is die Dion G. Hij schijnt iets te hebben om -zoals 'men' beweert zo- Geert mee te kunnen chanteren, om zo in de kamer te blijven. Een echte Viespeuk met dito gedrag dus.

1 Reactie
Zandb
Zandb6 jun. 2021 - 7:34

Vader U zal het weten. Meld u bij de rechtbank.

Bernie2
Bernie25 jun. 2021 - 12:27

Als justitie een strafrechtelijk onderzoek naar deze vermeende pooier- en vrouwenmishandelaar opzet is het vroeg genoeg om hem de toegang tot De Kamer te ontzeggen. Hetgeen onverminderd ook geldt voor SS-verheerlijker Baudet en kopvoddenrukker Wilders. Inclusief hun droeve Kamermeelopers natuurlijk.

5 Reacties
Jozias2
Jozias25 jun. 2021 - 13:46

Er loopt toch een onderzoek? Maar dan nog waarom zou hij dan niet mogen werken? Volgens mij is dat aan de partij.

ValsPlat
ValsPlat5 jun. 2021 - 14:29

Nee, je hoeft niet te wachten op een strafrechtelijk onderzoek. De tweede kamer is óók een normale organisatie met personeel. Een personeelslid heeft het recht op een veilige werkomgeving. Als deze veilige werkomgeving door G. in gevaar komt dan moet een leidinggevende daar actie op ondernemen. Complicerende factor is het feit dat G. een gekozen volksvertegenwoordiger is.

Jozias2
Jozias25 jun. 2021 - 23:01

@valspkT Een fractiemedewerker is niet in dienst van de kamer maar in dienst van de betreffende politieke partij. Er kan dus maar 1 iemand optreden en dat is Wilders. Die geloofde zijn fractielid en niet de fractiemedewerkers. En als er iets strafbaars is gebeurt dan zal dat ongetwijfeld blijken uit het onderzoek van de RR.

Zandb
Zandb6 jun. 2021 - 7:40

Jozias Daarvoor zullen vast regels zijn. Het is niet zo vreemd, dat mensen gedurende een strafrechtelijk onderzoek niet op hun werk verschijnen. In dit geval is het voorstelbaar dat èn de partij èn de kamervoorzitter dat kunnen regelen. Vals Plat legt het meer dan duidelijk uit.

Jozias2
Jozias26 jun. 2021 - 9:49

Een kamerlid acteert zonder last of ruggespraak zeiden vele na de affaire Omtzigt. Leuk of niet dat is ook zo bij Graus. Wilders kan hem royeren en verder kan het OM het onderzoek doen.

Greendutch
Greendutch5 jun. 2021 - 11:44

in de podcast " Haagse zaken" van NRC uitvoerig uitgelegd hoe dit artikel tot stand kwam. opmerkelijk hoe politici, politieke partijen en anderen in de landelijke bestuursomgeving die in Den Haag zetelt hiermee omgaan. behalve mevr. Kadija Arib die het wel geadresseerd heeft maar blijkbaar heeft de overhandiging van haar dossier nog niet plaatsgevonden terwijl het aan Bergkamp is dit op te pakken. men is erg geneigd dit te verdoezelen; is dit omdat het mannen betreft die de daders zijn en het 'oude-jongens-netwerk' elkaar steunt? Wilders reactie na de melding door de eega v. Graus is verbijsterend!!! of herkent men zichzelf en wil niet dat dit soort zaken teveel aandacht krijgt voor het geval men zelf fouten gemaakt heeft / zal maken? omdat er meer mannen dan vrouwen werken die elkaar begrijpen? waarom trekken de vrouwen daar niet aan de bel? waarom krijgt dit niet de hoogste prioriteit? want de vrouwen lopen de rest van hun leven met angst en / of schuldgevoelens terwijl de mannen rustig doorgaan met hun luxe leventje. deze cultuur moet doorbroken worden. ook KUZU / DENK heeft zich schuldig gemaakt en ex VVD politicus Han ten BROEKE zat vorige week weer te pronken bij WNL op zondag waar veel ' van hetzelfde laken een pak' als gast komt en elkaar de hand boven het hoofd houdt

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -5 jun. 2021 - 11:28

dit is wederom aantonen dat het klokluiderssysteem niet werkt in de Kamer. Arib had er achterheen moeten zitten om de steen boven water te krijgen (doch ik vrees dat ze daar dan een dagtaak aan gehad zou hebben). Dan is Bergkamp wat makkelijker ... die laat gewoon alles toe.

PVDB2
PVDB25 jun. 2021 - 9:35

Aha, het is een complot van een deel van de eigen fractie van de PVV. Er beginnen overeenkomsten te tonen een met ander politiek clubje die nooit echt regeringsverantwoordelijkheid zal nemen en vooral om makkelijks scoren en op de zak van de belastingbetaler gaat. Niet alleen een fraudeur maar ook lossen handjes en een machtspoliticus. Gezien dat men graag ook geldbelust is (zowel legaal als illegaal) doet Graus me overigens wel denken aan de Pinguin uit de Batman films van Tim Burton. Ook een raar mannetje. Dat vaak in de aanwezigheid was van The Joker (zoals de leider van die partij ook er 1 is). Misschien kan Graus ook een eigen munt in omloop brengen zoals Baudet dat wil en daar ook weer wat aan kan verdienen. Er zullen altijd weer genoeg dom-rechtse mensen zijn die het geweldig vinden en er in investeren. Als een crypto currency dan wel waarschijnlijk omdat de Bitcoin en Etherium aardig bekend zijn. Alhoewel een met de afbeelding van Baudet genoeg is, laat staan nog een met Graus er op. https://www.krapuul.nl/politiek-blog/2761622/baudet-presenteert-fvd-munt-met-afbeelding-van-baudet/

Bouwman2
Bouwman25 jun. 2021 - 9:20

Tja, dat zei die mevrouw ook, buurman, wat deed u nu? Ik dacht dat het u ernst was, maar dat bleek een vergissing mijnerzijds. .Ik ga het u inpeperen. Onderschat toch niet de Ira, de wraakzucht en de woede. Maar iedereen is onschuldig tot het een bewezen en overtuigend feit is. Ik mag die Graus voor geen meter. Dus toen hij in damesgezelschap naast mijn vriendin en mij kwam zitten zochten we ijlings positie elders. Maar ook voor Graus geldt de onschuldpresumptie Buurman, Graus wat doet u nu? roepen is daarbij onvoldoende. Daarom is het een goed idee om seks te onderwerpen aan een notariële verklaring. Want als je eerst naar de notaris stapt, kom je onderweg zo veel tegen dat de lust je doorgaans wel wat ontgaat. Het voorkom meteen dat je de toegang tot de Bijenkorf wordt ontzegd. .

7 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland5 jun. 2021 - 10:54

Als het OM niks met aangiftes doet wat moet je dan?

DaanOuwens
DaanOuwens5 jun. 2021 - 15:02

@ Bouwman Jij schrijft: Ik mag die Graus voor geen meter. Dus toen hij in damesgezelschap naast mijn vriendin en mij kwam zitten zochten we ijlings positie elders. Eerder beschreef je hoe je een drankje van deze man accepteerde. Dus ik neem aan dat je het glas eerst leeg hebt gemaakt voordat je ergens anders ging zitten. In die reactie vond je het ook een heel beschaafde man.

Bouwman2
Bouwman25 jun. 2021 - 15:54

Het OM doet van alles met aangifte, maar als er enkel vermoedens zijn en verder niet dan leidt dat natuurlijk uiteindelijk tot helemaal niets. Dat geldt voor alle gevallen, dus ook voor een beschuldiging te tegen Dion Graus. Je moest eens weten hoeveel valse aangiftes er gedaan worden. Een hekel hebben aan iemand betekent niet dat je automatisch waar zegt. Je kunt dus altijd maar beter je degout in stilte verwerken.

Minoes&tuin
Minoes&tuin6 jun. 2021 - 12:30

Ach gut, daar hebben we de valse aangiftes weer. Als deze daad nauwelijks bewijsbaar is, altijd nauwelijks bewijsbaar is, is het doen van een valse aangifte volgens Bouwman wel bewijsbaar. Hij is slachtoffers van seksueel geweld weer aan het beschuldigen. Dat mag blijkbaar wel. Niet bewijsbaar is niet bewijsbaar, niet bewijsbaar is niet gelijk aan niet gebeurd.

tempest
tempest7 jun. 2021 - 11:07

@minoes Dat zegt @Bouwman toch helemaal niet. Afhankelijk van waar je precies naar kijkt, is er bij het overgrote deel van aangiftes omtrent seksueel grensoverschrijdend gedrag geen enkel bewijs voor of tegen. In sommige onderzoeken (wereldwijd) is echter het percentage bewezen valse aangiften in dezelfde orde grootte als het aantal bewezen aangiften. Dus ja, dan kan je gerust stellen dat er veel valse aangiftes worden gedaan. Maar “veel” blijft natuurlijk subjectief.

DanielleDefoe
DanielleDefoe7 jun. 2021 - 12:56

Het aantal aangiftes is slechts het topje van een ijsberg. Aangifte doen van "harassment" loont de moeite niet en is nog belastend voor de slachtoffers ook. Volgens rechtspsycholoog André De Zutter die er onderzoek naar deed is het aantal valse aangiftes van verkrachting niet meer dan 5%.

tempest
tempest7 jun. 2021 - 15:05

@DanielleDefoe En het aantal bewezen aangiftes van seksueel grensoverschrijdend gedrag zit tussen de 5% en 15% (afhankelijk van wat is meegenomen en waar het onderzoek plaatsvond). De rest, het overgrote merendeel, is allemaal het woord van de ene tegen die van de ander.

frankie48
frankie485 jun. 2021 - 9:19

Dat stalken komt mij bekend voor, was dat ook niet een tactiek die hij en zijn kompanen hebben gebruikt om het fokverbod op bepaalde soorten 'vecht'-honden van tafel te gaan krijgen?

2 Reacties
Bouwman2
Bouwman25 jun. 2021 - 11:36

Hinderlijk en voortdurend achtervolgen is wijsverbreid en wordt soms ook als crimineel aangemerkt. Wat dacht je van de steeds herhaalde hinderlijke achtervolging door hen die nieuwe bestuurscultuur aanhangen op onschuldige mensen?

stokkickhuysen
stokkickhuysen7 jun. 2021 - 13:25

'die nieuwe bestuurscultuur aanhangen op onschuldige mensen' bedtijd

ton14024
ton140245 jun. 2021 - 9:16

Ik moet die mafklapper ook niet, maar dat is geen reden om hem de toegang tot de kamer te ontzeggen. Je wil een echte volksvertegenwoordiging.

6 Reacties
Bastet2
Bastet25 jun. 2021 - 9:23

Dat is een afweging van belangen. Als het om het beschermen van de persoonlijke veiligheid van medewerkers gaat lijkt mij dat weldegelijk geoorloofd.

Le Chat Botté
Le Chat Botté5 jun. 2021 - 10:04

[Je wil een echte volksvertegenwoordiging.] Je wil ook een veilige omgeving in de kamer.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland5 jun. 2021 - 10:07

je bedoelt hiermee dat voor een evenredige vertegenwoordiging er ook een seksueelmisbruiker in de kamer moet zitten?

ton14024
ton140245 jun. 2021 - 10:46

G, meer?

Bouwman2
Bouwman25 jun. 2021 - 11:56

Het is (onbedoeld) geestig van m. le chat. Je wilt een veilige omgeving in de Kamer waar de bloeddorst van de wanden afdruipt? Er is een opera die Le chateau du Barbebleue heet. Die wordt niet zo vaak gespeeld. Die is bepaald gruwelijk te noemen, maar de kamer-opera gaat maar door, als maar door.... en ik heb je lief oh no.....

JasDon
JasDon5 jun. 2021 - 15:10

Grappig, ik ben het met Ton eens. Graus moet vervolgd en veroordeeld worden, niet op basis van hear say zijn democratische functie niet meer kunnen uitvoeren. Arib handelde op dit punt niet correct.

Buitenstaander
Buitenstaander5 jun. 2021 - 9:16

En.... Gaus is vooralsnog door niemand aangeklaagd... Toch link dat metoo .

2 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland5 jun. 2021 - 10:41

[Aangiftes werden geseponeerd, hoewel het Openbaar Ministerie later heeft gezegd daarin een foutieve beoordeling te hebben gemaakt.]

Bouwman2
Bouwman25 jun. 2021 - 16:05

Griezel moet zelf maar aangifte tegen Graus doen, dan ziet ie precies hoe het werkt. En officieren zijn gewone mensen hoor, die maken ook wel eens een fout. Fouten van gewone mensen horen we niet, maar zo'n officier zit in een glazen huisje en iedereen drukt z'n neus plat tegen de ruit.