Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PVV-zusterpartij Vlaams Belang voert racisme nog verder op

  •  
15-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
250 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2018-04-15 om 13.21.54
Het Vlaams Belang zet voor de nieuwe campagne nog wat meer in op racisme en stigmatisering van immigranten dan het voorheen al deed. Op de nieuwe posters is een zwaar mishandelde vrouw te zien, met daarbij de tekst: ‘Crimigranten buiten’. Volgens analisten is het een poging xenofobe kiezers terug te winnen van de nationalistische partij N-VA.
‘Bescherm onze mensen,’ staat ook te lezen op het campagnemateriaal. Een campagne die sterk doet denken aan de extreemrechtse voorloper van het Vlaams Belang, het Vlaams Blok. Dat zegt ook voorman van de partij Filip Dewinter: ‘We moeten als Vlaams Belang durven de taboeonderwerpen op de politieke agenda te plaatsen, net als het Vlaams Blok.’
Politicologen noemen de nieuwe, racistische campagne van het Vlaams Belang ‘een schreeuw om aandacht’:
"N-VA heeft in 2012 ongeveer twee van de drie Vlaams Belang-kiezers afgepakt. Bovendien focust N-VA meer dan ooit op thema’s als islam, diversiteit en veiligheid en laat dat nu juist de corebusiness van Vlaams Belang zijn. In die context moet Vlaams Belang zo radicaal mogelijk zijn."
Het Vlaams Belang is een zusterpartij van de PVV van Geert Wilders. De twee extreemrechtse partijen trekken geregeld samen op tijdens de campagnevoering. Zo komt het voor dat de twee geregeld de grens oversteken voor gezamenlijke flyeracties of naar de aandacht van de pers hengelen. Dat gebeurde bijvoorbeeld eind vorig jaar toen Wilders samen met Dewinter een ‘islamsafari’ door de Brusselse deelgemeente Molenbeek organiseerden. Dat ging echter niet door omdat de twee nationalisten een bezoekverbod kregen.
Bron: HLN
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.