Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

PvdA-Kamerlid Arib stapt op

Voelt zich niet meer veilig na 'dolkstoot' Vera Bergkamp
Joop

Woordvoerder Wilders vertrekt wegens drankmisbruik, drugs en fraude

  •  
18-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Roos en Hemels

© Wilders-woordvoerder Michael Heemels (rechts). Foto: Twitter

De woordvoerder van Geert Wilders, Michael Heemels, is opgestapt na onthullingen over door hem gepleegd wangedrag. Eind vorige maand meldde NRC dat Heemels, toen ook nog met een betaalde dubbelbaan als voorzitter PVV-Statenfractie in Limburg, verdacht werd van financiële malversaties. Hij zou als Statenlid rekeningen niet hebben betaald en onverklaarbare overboekingen hebben gedaan, naar onder meer een fractiemedewerker. Heemels ontkende de aantijgingen maar legde enkele dagen later zijn fractievoorzitterschap neer omdat hij niet de dupe wilde worden van “verdere beschadiging van mij als persoon”. Heemels mocht wel aanblijven als persoonlijk woordvoerder van Wilders.
Nu, twee weken verder, stopt de PVV-politicus ook met zijn dubbelbaan als woordvoerder. In een verklaring bekent hij  wel degelijk in de fout te zijn gegaan: ”Deze misstappen zijn voor een belangrijk deel ingegeven door problematisch drugs- en drankgebruik. Dit gebruik is in belangrijke mate toegenomen ter verwerking van stress en werkdruk.”
foto: Twitter. Woordvoerder Heemels (rechts) met een organisator van het door de PVV ondersteunde Pro-Poetin-referendum over Oekraïne

Meer over:

nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (55)

L.Brusselman
L.Brusselman20 feb. 2016 - 6:15

Wat fijn dat er zo wordt meegeleefd met de verslaafde medemens. Vraag me wel af of al die meelevers ook zo begaan zijn met het lot van junkies bij hen in de buurt,want ik geloof er geen bal van.

L.Brusselman
L.Brusselman20 feb. 2016 - 6:06

Zalig om al die Pavlovreacties te zien als er weer een PVVert wordt ontmaskerd als dief/oplichter/mishandelaar Kan bijna niet wachten op het volgende geval,dat zal waarschijnlijk niet lang duren..

hphilippens
hphilippens19 feb. 2016 - 22:02

Anja, nu begrijp ik het. Maar in eerste instantie was dat niet helder.

1 Reactie
Anja Lodewijks
Anja Lodewijks20 feb. 2016 - 6:29

Dank je wel en sorry dat ik onduidelijk was, ik zie het.

rechtsheeftvoorrang
rechtsheeftvoorrang19 feb. 2016 - 15:47

Als wolven op een mank schaap duiken, is het enigste wat onze linkse vrienden nog hebben om hun frustraties op te kunnen botvieren. Goede argumenten hoor ik nimmer en zelfreflectie hebben ze nog nooit van gehoord. Zelf een beerput vol stank creëren maar als hardste klagen oven een scheet die een ander laat.

Haastig
Haastig19 feb. 2016 - 15:43

"Dit gebruik is in belangrijke mate toegenomen ter verwerking van stress en werkdruk.” In ieder geval niet als woordvoerder voor de camera, ik geloof niet dat ik hem ooit gezien heb.

FransBrinkman
FransBrinkman19 feb. 2016 - 14:14

Toch sneu voor dhr. Roos om zo gezellig op de foto te staan.

Harba Lorifa
Harba Lorifa19 feb. 2016 - 12:27

Wat n belabberde redactie heeft joop.nl pro poetin referendum. Dus ja of nee is per definitie pro poetin.

Harba Lorifa
Harba Lorifa19 feb. 2016 - 12:26

Het is niet pro poetin als je ja stemt.

hphilippens
hphilippens19 feb. 2016 - 10:33

Lodewijks. Het is een overbekende reactie. Op het moment dat er weer iets mis is met een PVV-mannetje, meteen verwijzen naar andere partijen waar ook niet alles in orde is. Dus binnenkort kunnen we je ook direct weer horen als een VVD-er om dubieuze praktijken opstapt. Dan ga je ons meteen vertellen dat het bij de PVV ook niet orde is, toch?

1 Reactie
Anja Lodewijks
Anja Lodewijks19 feb. 2016 - 17:46

U kunt mij wel meesterachtig bestraffend toespreken, maar het is uw beeld dat u hier beschrijft, niet de mijne. Ik vroeg mij 'hardop' af (en inderdaad niet erg liefdevol, dat geef ik toe) hoeveel mogelijke verslaafden er onder politici (welke partij dan ook) zijn, aangezien verslavingen voorkomen onder een behoorlijk percentage van de bevolking en politici ook tot de bevolking horen. Een verslaving heeft altijd gevolgen.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin19 feb. 2016 - 10:29

Het cordon werkt, de pvv kan alleen bagger binnenhalen, mensen die in bestuurlijke zin iets voor de partij zouden kunnen betekenen laten het wel uit hun hoofd om zich vrijwillig in een enge ziekte quarantaine te positioneren, 41 zetels of niet.

2 Reacties
hugo bergveen
hugo bergveen19 feb. 2016 - 16:24

Dus dat zou betekenen dat er in jouw optiek geen bekwame mensen zijn die zich uit overtuiging bij de PVV aansluiten, maar alleen volk dat een afweging maakt van hun carrièrekansen?

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin19 feb. 2016 - 21:18

Dat ze een politieke overtuiging hebben geloof ik meteen, dat die overtuiging strookt met bagger in plaats van deugdelijke vertegenwoordigers is aan de orde van de dag.

Cees Groninger
Cees Groninger19 feb. 2016 - 9:15

Sneue zaak; drugaddicts hebben hulp nodig en geen veroordeling, daarin ben ik het eens met de linkse politiek.

Wat een slechte moderatie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wat een slechte moderatie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!19 feb. 2016 - 9:03

Aangezien PVV geen leden heeft en dus geen subsidie krijgt is de hele financiering een schimmig geheel. Dat hun eigen leden het eventueel stelen vind ik veel minder interessant als wie de PVV financiert. Volgens de BBC zijn het extremistische groeperingen uit het buitenland. Moet dat niet tot de bodem onderzocht worden? Lijkt mij niet echt de bedoeling als vanuit het buitenland invloed op onze politiek wordt uitgeoefend. Want uiteraard krijgen de financiers wat terug voor hun investeringen anders zouden ze het niet doen.

1 Reactie
CJJelle
CJJelle19 feb. 2016 - 15:50

Zoals Soros in het Ukraine referendum? Of gaat dit alleen op als je naam Wilders is?

Anja Lodewijks
Anja Lodewijks19 feb. 2016 - 8:36

En zouden de overige politici, zoveel mensen, dan geheelonthouders en supergezonde, verstandige, wijze, eerlijke en vrome lieden zijn? Misschien zitten er ook wel politici aan de depressiva en hebben zij afgevlakte gevoelens, of klooien met de hoeveelheden en hebben wisselende stemmingen. Wie weet.

Bernie2
Bernie219 feb. 2016 - 8:15

Interessant blijft het gegeven hoe kopvoddenrukker Wilders er steeds weer in slaagt zich te omringen door tuig dat je liever niet in de straat hebt wonen. Hier betreft het een criminele junk die langdurig en dankzij de goed geoliede beveiligingsdienst tot Geerts inner circle kon doordringen. En waar is brievenbuspisser en buurtterrorist Eric Lucassen gebleven? Is het toch waar dat zijn leuter als snack werd aangezien door een keffertje met scherpe tanden dat op de deurmat zat? Wilders nu 10 jaar als ZZP'er van zijn 1-mans bedrijfje op het Haagse pluche, weliswaar met hulp van een groep handlangers dat wat om hem heen hangt. Maar check zijn opvallend lege PVV waar niemand in mag, in kan of lid van kan worden. Een luchtkasteel, een nep-partij waarmee hij zijn electoraat lokt en waarachter hij zichzelf 'namens het NL volk' steeds weer handig verschuilt. Blijkbaar trekt dit werkmodel niet de meest frisse handlangers. Gevoeglijk vertrekken ze dan ook weer. Om welke reden ook. Ik kijk uit naar de volgende wegloper, wegpisser of wegmepper.

jellevwal
jellevwal19 feb. 2016 - 8:01

In vergelijking met de VVD schandalen, Teeven, nu twee keer, Van Rijn, een N Hollandse gedeputeerde, een wethouder of raadslid uit een Utrechts gemeente (drugshandel en witwassen), een PvdAer, Amersfoort, die er met de kas vandoor ging, een peuleschil.

Albert Einstein
Albert Einstein19 feb. 2016 - 7:01

Junckers moet dan ook maar opstappen.

7 Reacties
L.Brusselman
L.Brusselman19 feb. 2016 - 7:30

Heeft hij zich dan ook schuldig gemaakt aan financiele malversaties

Albert Einstein
Albert Einstein19 feb. 2016 - 8:43

Inderdaad, de EU is 1 grote financiele malversatie.

L.Brusselman
L.Brusselman19 feb. 2016 - 11:04

Je bent echt sneu ,je sleept dit er met de haren bij.Het gaat om bewezen oplichting voor eigen gewin.Niet om een anti EU rant

Anja Lodewijks
Anja Lodewijks19 feb. 2016 - 12:51

@L.Brusselman Junker heet ook wel de smiecht van Luxemburg. Een uitspraak van hem: ‘We besluiten iets, laten het dan even rusten en kijken wat er gebeurt. Als niemand dan herrie maakt en er geen opstand uitbreekt, omdat de meeste mensen sowieso niet begrijpen wat er besloten is, dan gaan we weer verder. Stap voor stap, tot er geen weg meer terug is.’ En wat betreft liegen zei hij het volgende: ‘Ik ben een christendemocraat, een katholiek. Als het belangrijk wordt, dan moet ik liegen.’ https://decorrespondent.nl/1428/Hoe-de-mythe-van-Jean-Claude-Juncker-als-ultieme-antidemocraat-in-omloop-kwam/65879352-947de5ba En wat betreft die finaniele malversaties, dat kan ook Junker niet ontkennen, dus is hij daarover muisstil. http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/economie/1.2140435

L.Brusselman
L.Brusselman19 feb. 2016 - 16:09

Ik ben ook geen EU fan,maar door overal de EU bij te halen doe je de zaak voor EU critici geen goed. Kritiek op de EU prima maar dan wel onder de juiste artikelen

Hank Nozemans
Hank Nozemans20 feb. 2016 - 13:55

Het is toch echt de redactie die de EU en het referendum er met de haren bijsleept. Dan niet gaan lopen miepen als hier op gereageerd wordt.

L.Brusselman
L.Brusselman20 feb. 2016 - 15:15

@Nozemans Tuurlijk ik vind dat pro-Poetin ook een smerige frame.Maar om dan gelijk helemaal leeg te lopen. Zo maak je het je tegenstanders wel erg gemakkelijk om je niet serieus te nemen

H.Witte
H.Witte18 feb. 2016 - 21:55

Een politicus mag niks drinken of een lekker joint op steken politiek vinden velen zo al stinken. Nou ja, bij wijze dan van spreken.

OlavM
OlavM18 feb. 2016 - 20:27

De lijst van PVV-ers die malversaties en allerlei andere strafbare feiten plegen, dan wel a-sociaal verdrag vertonen, is onderhand onafzienbaar geworden. Business as usual, dus. Ik kijk pas verbaasd op als een PVV-er zich behoorlijk en sociaal gedraagt.

2 Reacties
Frank Lenssen2
Frank Lenssen219 feb. 2016 - 14:22

Met die eigenschappen kom je de PVV niet in - Wilders heeft een eigen set arbeidsvoorwaarden. Ben je zelf gezegend met de karaktertrekken die jij noemt, OlavM, dan kom je de sollicitatieprocedure niet door. De criteria behelzen onder meer een kort lontje, impulsive agressie, een strafblad, en meer.\ Dat hoorde ik gister van een PVV-insider, zelf niet nuchter, in een interessante cafésituatie waarin ik zelf terecht gekomen was, buiten mijn schuld overigens.

OlavM
OlavM20 feb. 2016 - 2:41

@ Frank Lenssen: Zozo, ligt hier geen kans om toe te treden tot de vijfde colonne binnen de PVV? Al is het buiten je eigen schuld? :)

johannes dree
johannes dree18 feb. 2016 - 19:06

Zouden ze eea afgekeken hebben bij de VVD?

kapitanlaipose
kapitanlaipose18 feb. 2016 - 18:18

Het is al vervelend genoeg als iemand een drank en een drugsprobleem heeft. Dat wens ik niemand toe. Het (vermeend) frauderen vind ik wel zeer kwalijk.

Nailles
Nailles18 feb. 2016 - 17:43

Was het maar bij iedere Nederlandse politieke partij zo dat politici die zich schuldig maken aan drank of overig drugsmisbruik en in relatie daarmee andere kwalijke zaken doen of laten de eer aan zichzelf (moeten) houden. Het tegendeel is het geval.

2 Reacties
hugo bergveen
hugo bergveen18 feb. 2016 - 19:50

Nou, de eer aan zichzelf houden? eerst ontkennen en aftreden, zogenaamd om een onderzoek te laten doen dat hem zou vrijpleiten? Werd het toch te heet onder zijn voeten? Maar ik ben het met je eens dat er links en rechts wel erg veel affaires opduiken. Dat komt er van, als de kabinetten vallen als vliegen en het respect voor het landsbestuur tot onder nul daalt: dan daalt ook het respect van politici voor hun ambt.

Sol Invictus
Sol Invictus18 feb. 2016 - 19:59

als je pas opstapt nadat de financiële malversaties ondanks pogingen daartoe niet meer ontkent kunnen worden, is de eer al lang vertrokken en lastig in te halen. de PVV trekt losgeslagen tuig aan. Niet van het slimme soort, zoals bij andere partijen, maar dom tuig dat direct tegen de lamp loopt.

Correl2
Correl218 feb. 2016 - 17:09

Pro-Poetin referendum.. Wat zijn we weer lekker aan het framen. Het beste voor Nederland willen heeft niks met Poetin te maken ook al zal hij er ongetwijfeld wat vruchten van plukken. Het Ja-kamp is ondertussen heel hard bezig zijn eigen graf te graven. Ze liggen er ook al half in.

[verwijderd]
[verwijderd]18 feb. 2016 - 16:47

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Sol Invictus
Sol Invictus18 feb. 2016 - 20:00

:)

Jensbos
Jensbos18 feb. 2016 - 16:38

Waarom pro Poetin referendum? Oekraine blijft herhaaldelijk in het nieuws vanwege de onmogelijkheid om corruptie uit te bannen, (IMF wil ze ook al niet meer steunen, moet de EU dat dan wel blijven doen?) Ze hebben nog steeds de, in het bezit van regerings "bevriende" rebellengroepen zijnde, gestolen Hoornse kunstwerken niet teruggegeven. We horen er ook niets meer over (doofpot in verband met referendum?) De huidige regering heeft zichzelf neer kunnen zetrten dankzij een staatsgreep mede ondersteund door die groepen, dus is in principe ondemocratisch en past niet in de EU. Het enige dat voor een ja stem zou kunnen pleiten is dat het hier gaat over een handelsverdrag, ze zouden dan dus ook een handelsverdrag met Rusland kunnen sluiten, daarin ligt hr. P. wel dwars. Maar dat hij toevallig OOK iets tegen de politiek van dat land heeft, betekent niet dat wij door nee te stemmen uitsluitend hem helpen, je mag je ook afvragen wat de voordelen voor ons zijn. Nog goedkopere arbeidskrachten misschien?, O, we hoeven "vluchtelingen daarvandaan " dan natuurlijk geen cadeautje meer mee te geven bij terugkeer na als asielzoeker afgewezen te zijn, ...dat scheelt.....

hugo bergveen
hugo bergveen18 feb. 2016 - 16:19

De zoveelste politicus die eerst ontkent en dan moet toegeven dat de berichten toch wel kloppen. Leren ze het dan nooit?

Bernie2
Bernie218 feb. 2016 - 16:12

Tot voor kort was het 'another one bites the dust', maar sinds verse PVV'ers als kakkerlakken uit riolen komen gekropen is er geen houden meer aan. Minder, minder, minder minder? Niet voor intern gebruik zullen we maar zeggen. Dat dit exemplaar voortaan in vrede knieën moge schieten en kopvodden rukken. Toch is het steeds langer wordende lijstje criminele handlangers van Wilders interessant om te volgen.

5 Reacties
panterarosso65
panterarosso6518 feb. 2016 - 17:35

tja ik zou een lijst met leden van andere partijen die ook missers gemaakt hebben kunnen geven van corrupt tot pedo, politici het zijn net mensen

Moeder Pietje
Moeder Pietje18 feb. 2016 - 18:19

"Minder, minder, minder minder? Niet voor intern gebruik zullen we maar zeggen." Je snapt echt niet hoe onzinnig dat is wat je nu opschrijft? Niet voor intern gebruik? Hij stapt toch op?

Sol Invictus
Sol Invictus18 feb. 2016 - 20:02

"Hij had absoluut niet mogen sjoemelen met gelden en zal daarvoor bestraft worden, ongetwijfeld en terecht, maar dat maakt hem nog geen crimineel" ik heb deze ingelijst.

Quibus2
Quibus218 feb. 2016 - 20:24

Yup, bij andere partijen heb je ook boefjes. Maar de PVV is toch echt de enige partij die de VVD verslaat -en dan nog met een ruime marge- als het gaat om het percentage boefjes in de 2e kamer. En dat is toch wel zorgwekkend, want ook bij de VVD zijn het er veel te veel.

L.Brusselman
L.Brusselman18 feb. 2016 - 20:56

@Wolff,hij is een crimineel juist omdat ie sjoemelt. Wat is dat toch voor misvatting dat sjoemelen geen criminaliteit is? Vooral VVDers hebben daar last van.

Mark Gh
Mark Gh18 feb. 2016 - 16:11

Een politicus gaat de fout in en stapt op. Gaat goed, toch? En ach, een Pro-Poetin keus is een keus tegen IS, tegen Saudi-Arabië en tegen Erdogan...

Zephyr2
Zephyr218 feb. 2016 - 16:00

Een persoonlijk drama zouden we zeggen als hij van de PvdA was.

PietManeo
PietManeo18 feb. 2016 - 15:59

Jammer voor deze jongeman dat hij door de politieke en sociale druk gedreven werd in drugs en drank misbruik. Hopelijk komt hij er weer spoedig bovenop. Trouwens, mooie das draagt hij op die foto.

4 Reacties
Dunya2
Dunya218 feb. 2016 - 17:15

"Trouwens, mooie das draagt hij op die foto". Inderdaad, bij de PVV heb je alleen maar chique heren.

PietManeo
PietManeo18 feb. 2016 - 18:04

Ik heb het over deze meneer, niet over alle PVVers. Rare gewoonte om mensen woorden in de mond te leggen.

Quibus2
Quibus218 feb. 2016 - 20:26

Mooie das? Iets met aap en gouden ring...

Piet de Geus
Piet de Geus19 feb. 2016 - 0:06

"mooie das draagt hij op die foto" Het dragen van wanstaltige stropdassen is het enige wat er echt is overgebleven van de erfenis van Fortuyn.