Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PVV wil definitie allochtoon oprekken naar 3e generatie

  •  
29-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
947 keer bekeken
  •  
yoram_met_pistool_300_01.jpg
Partij vreest afname link etniciteit - criminaliteit
De PVV wil de definitie van wie allochtoon is afhankelijk maken van de grootouders. De partij vreest dat anders de criminaliteitscijfers ‘te autochtoon’ worden. Nu geldt dat wie een ouder heeft die allochtoon is dat dan zelf ook is.
PVV-Kamerlid Jorman van Klaveren verklaart dat tegenover nu.nl  
“Niet-westerse allochtonen zijn nog altijd oververtegenwoordigd in de criminaliteitscijfers. Straks zien we dat niet meer, omdat ze te boek staan als autochtoon”, aldus de PVV’er. Momenteel is 80 procent van de derdegeneratieallochtonen onder de tien jaar. Van Klaveren stelt dat het juist daarom nu van belang is de definitie op te rekken om een beter beeld van de integratie te kunnen krijgen.
Joram van Klaveren raakte vorig jaar in opspraak vanwege een foto waarop hij een pistool op zijn hoofd richt.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (103)

Lejoo
Lejoo29 jun. 2011 - 7:50

Strategisch ambtelijke uitsluiting?

JosephFrancis
JosephFrancis29 jun. 2011 - 7:50

Eng!

RoseRed
RoseRed29 jun. 2011 - 7:50

Over vooroordelen gesproken!

cormol
cormol29 jun. 2011 - 7:50

Zijn al die Limburgers eigenlijk al autotochtoon?

Bernie2
Bernie229 jun. 2011 - 7:50

Dat pistool kan natuurlijk ook een visualisatie zijn van het communicatieniveau van PVV'ers onderling. Sssstt...de baas praat. Verder opnieuw een bezopen idee dat een van Wilders' handlangers van de baas mocht lanceren. Voor de dieptrieste PVV-plannen met moslims is het natuurlijk rete handig om de doelgroep generaties diep obver een kam te kunnen scheren. Ik zeg: dit plan terug de eigen brievenbus inpissen voordat het nog meer gaat stinken..!

Soupkip
Soupkip29 jun. 2011 - 7:50

"Verworpen" Gebruikelijke reactie op PVV waanzin.

HomoErgaster
HomoErgaster29 jun. 2011 - 7:50

http://www.youtube.com/watch?v=K9tzNtIRFm4 Bosma has a better haircut, I'll give him that....

hannogroen
hannogroen29 jun. 2011 - 7:50

'Dappere Wilders' laat ranzige ideeën spuien tegenwoordig liever over aan zijn onderknuppeltjes.

JanJansen17
JanJansen1729 jun. 2011 - 7:50

Hoe het Ware gezicht van dhr. Wilders steeds verder doordringt en de schellen van de ogen vallen van degene die dachten dat Dhr.Wilders het serieus met hen voorhad!! Maar ook hoe hypocrisie een gezicht krijgt. Zolang men niet zelf wordt benadeeld is er geen empathie met de benadeelde partijen tegen wie Dhr. Wilders en de PVV ageert. In de Volkskrant van vandaag: 'PVV laat Jodendom vallen in de strijd tegen de Islam' door Asher Ben Avraham is historicus en publicist. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/2458007/2011/06/27/PVV-laat-Jodendom-vallen-in-de-strijd-tegen-de-Islam.dhtml

doeidoei
doeidoei29 jun. 2011 - 7:50

Ik vraag me af hoe de 3e generatie het gaat doen.

Michiel Online
Michiel Online29 jun. 2011 - 7:50

"Niet-westerse allochtonen zijn nog altijd oververtegenwoordigd in de criminaliteitscijfers." Even serieus en zonder grapjes: kunnen we dit even controleren? Ik vertrouw die partij voor geen cent.

JanJansen17
JanJansen1729 jun. 2011 - 7:50

Gestaag bouwt dhr. Wilders aan het NSN Nationalistische Staat Nederland En de neus van dhr. Verhagen is al een aardig eindje meegedraaid

elgringo2
elgringo229 jun. 2011 - 7:50

Tja, het voormalige raadslid uit Almere....Dat zegt al genoeg lijkt me. Geen aandacht aan besteden, vliegt het proefballonnetje vanzelf weer weg.

Yggdrasil
Yggdrasil29 jun. 2011 - 7:50

De PVV is sowieso nogal kunstmatig in haar partij-standpunten. We zitten tenslotte al jaren te wachten op een tsunami van moslims die maar niet wil komen. De ons beloofde Islamisering van Nederland wil ook nog niet echt lukken, we zijn nog steeds in spannende afwachting. Het wil maar niet van de grond komen. Het idee dat homo-bashing een voornamelijk allochtone hobby is, is cijfermatig ook al niet aan te tonen. De PVV is gebaseerd op vijand-denken maar dan moet je natuurlijk wel een vijand hebben, iemand moet tenslotte ergens de schuld van krijgen dan is de volgende stap in dat kunstmatige proces dat je de allochtoon herdefinieert want anders hebben we over enkele jaren geen allochtoon meer om de schuld te geven. Het hier geopperde idee geeft niet alleen aan hoe verschrikkelijk ziek het fenomeen PVV is maar ook dat de angst kunstmatig in stand moet worden gehouden. Buiten dat het hele voorstel ook nog maar weer eens aangeeft hoe stuitend dom de PVV is in het algemeen en van Klaveren in het bijzonder.

hasp52
hasp5229 jun. 2011 - 7:50

ha ha ha ha ha ha, hiiiii, hiiiii, hiiiii het wordt steeds leuker in Nederland. Gisteren een kamerlid dat het weer wil afschaffen en een minister die bang is enge ziektes op te lopen van buitenlanders. Nu alleen nog een 2e kamerlid dat door de brievenbus op de pornoblaadjes van een vroeger 2e kamerlid piest. En wij met z'n allen maar serieus blijven !!

ErwinB2
ErwinB229 jun. 2011 - 7:50

Hmmm, we hebben een mooi woord voor wat de PVV wil creëren. Het is al internationaal bekend en toch heel Nederlands, zou ze moet aanspreken! En als je het goed uitvoert kun je met een minderheid daarmee een eventuele toekomstige meerderheid van een andere cultuur in bedwang houden. Het kan niet op. Het woord is natuurlijk "Apartheid". Het is alleen voor de PVV te hopen dat er dan geen Mandela opstaat.

Polleke.
Polleke.29 jun. 2011 - 7:50

PVVér meldt doodsbedreiging van rechts

ruurd2
ruurd229 jun. 2011 - 7:50

Maar goed - heeft Wilders kinderen bij die buitenlandse echtgenote van hem? Zullen we die ook maar meteen als allochtoon registreren dan? Want dat zullen wel crimineeltjes zijn namelijk.

Harmen2
Harmen229 jun. 2011 - 7:50

Ik mis de toevoeging: niet westers.....

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman29 jun. 2011 - 7:50

Deze woporden klinken er steeds duidelijker in door (met een ander woord voor "Jewish" uiteraard) One can speak of a certain degree of saturation with the Jewish population in individual regions. If this degree of saturation is reached or exceeded, the affected non-Jewish peoples always take the same defensive measures. They attempt to reduce Jewish influence, to hinder Jewish corruption of their cultural and business life, or to reverse it if it has already occurred. ... The goal is always for Jews to build their own people, and to separate them from a non-Jewish people. Therefore, one must not promote individual Jews as minority citizens, or some such status, within a non-Jewish people. ... The only imaginable, positive solution that will finally resolve the Jewish problem in Europe, ... is a healthy region outside Europe. Of course, there is a danger that such a Jewish settlement area would become a world-famous El Dorado of criminality, given the deep moral decay of a large part of Jewry.

arieroos
arieroos29 jun. 2011 - 7:50

Waarom wil de PVV dit nu eigenlijk ? Donner heeft toch juist aangekondigd, dat er geen beleid meer gevoerd gaat worden op basis van afkomst ? Volgens mij is het dan volstrekt zinloos om dit nog verder te administreren ...

JeanneDarc
JeanneDarc29 jun. 2011 - 7:50

=“Niet-westerse allochtonen zijn nog altijd oververtegenwoordigd in de criminaliteitscijfers. Straks zien we dat niet meer, omdat ze te boek staan als autochtoon”, aldus de PVV'er. = Criminaliteit, geweld, vandalisme is erg genoeg. Wat maakt het uit wie het gedaan heeft ?

Jerry3
Jerry329 jun. 2011 - 7:50

Dit kan nog wel eens een ander effect op de statistieken hebben dan deze PVV-malloot denkt. Als ik me niet vergis was hier op de site een tijdje terug een verwijzing naar een CBS onderzoek waaruit bleek dat de 3e generatie allochtonen zich in de statistieken al niet meer van autochtonen onderscheiden. Voeg je de statistieken samen, schuift het resultaat van de allochtonen richting de autochtone "normaal". Presenteer je ze per generatie, krijg je een positieve integratietrend. Al met al is het misshien niet zo'n slecht idee om de PVV zich in de eigen voet, in plaats van in de knieen van anderen te laten schieten.

EenBeetjeNuanceGraag
EenBeetjeNuanceGraag29 jun. 2011 - 7:50

Het wachten is op een voorstel voor een huidtinttoets. Zorg dat je dus niet te lang in de zon zit! ;-) (Dit soort triestig PVV-gedreutel valt echt niet meer serieus te nemen)

EdwinVink
EdwinVink29 jun. 2011 - 7:50

Ja, dat zal ze helpen integreren, ze nooit als Nederlander aan te merken.

Tealc2
Tealc229 jun. 2011 - 7:50

Volgens mij is in de 2e kamer een wedstrijd aan gang. Namelijk:wie het meest onzin verzinnen kan.

TheRealHandyman
TheRealHandyman29 jun. 2011 - 7:50

Hmm komt Geert Wilders zijn moeder niet uit Soekaboemi? Dat is volgens mij niet echt westers

maclofty
maclofty29 jun. 2011 - 7:50

Enfin, dat komt allemaal goed uit, want bij uitzetting als je te veel allochtoon bent, daar zal het wel op uitlopen, kan de Telegraaf weer net zulke foto's plaatsen als in 1943. Stond mijn familie ook zo mooi op met "gratis" vervoer betaalt met "gratis geld" Maar vooral de Telegraaf blijven lezen anders mis je wat. !!! Dit is echt een "enerverende" tijd voor ons die dit al eens hebben meegemaakt. Verplichte identificatie hebben we al.

bertvanbaar
bertvanbaar29 jun. 2011 - 7:50

Daarenboven is van echte Nederlanders hun moeder ook niet geboren in Sukabumi.

hannogroen
hannogroen29 jun. 2011 - 7:50

En dan zegt de PVV bij de volgende verkiezingen tegen de kiezer: kijk eens hoeveel allochtonen er wel niet zijn die Nederland van jullie af gaan pakken.. Zat malloten in dit land die de PVV klakkeloos geloven.

JoopSchouten
JoopSchouten29 jun. 2011 - 7:50

Het riekt hier naar Superioriteitsgevoel. Praten over de definitie (...) 'wie WEL allochtoon is en wie NIET', is rascistisch te noemen ! Ethniciteit en afkomst als maatstaf nemen - om ongelijke behandeling toe te passen (...) - is ook rascistisch. ... 'Niet-westerse allochtonen zijn nog altijd oververtegenwoordigd in de criminaliteitscijfers'. Klopt. Maar de zwaarste en meest geweldadige criminelen zijn autochtonen. ... Dekt de PVV haar achterban?

JanB2
JanB229 jun. 2011 - 7:50

En dan te bedenken dat van klaveren docent was. Het is inderdaad triest gesteld met het onderwijs.

meijerlahn
meijerlahn29 jun. 2011 - 7:50

Over oprekken gesproken: met van klaveren wordt de vunzigheid en schaamteloosheid van deze afzichtelijke partij verder opgerekt.

teunbalemans
teunbalemans29 jun. 2011 - 7:50

Tja... wie wat registreert, die weet wat. Maar waarom zo bescheiden, zo Hollands, zo halfbakken? Als je registreert moet je het goed doen en dan niet drie generaties maar minstens tien. En dan natuurlijk niet alleen de allochtonen, ook de autochtone brievenbuspissers, de kaalhoofdige gladpraters die aan islamofobie lijden, de pathologische leugenaars. En natuurlijk ook de kwartaaldrinkers die barkeepers bedreigen en met bijlen beginnen te zwaaien als het gedrag vande buurman hen niet zint. Allemaal registereren... en als Europa een beetje wil meewerken mogen ze allemaal mee op de tjoekietjoekieboot. Voor de brievenbuspissers cum suis heben we een luxe cruiseschip gecharterd die de opvarenden met gezwinde spoed naar de magische land Autochtonië vervoert. Iedereen mag mee, je hoeft niet eens een officieel strafblad te hebben... Niet zo dringen Van Klaveren, in het ruim is ook nog plaats.

HeadRoom
HeadRoom29 jun. 2011 - 7:50

Goed idee, maar niet streng genoeg. Ik zeg vijftien generaties.

3 Reacties
HomoErgaster
HomoErgaster29 jun. 2011 - 7:50

Ik zeg vijftien generaties Zeker?? Ooit gedacht over je eigen achtergrond?? Of was dit ironisch bedoeld??

Yggdrasil
Yggdrasil29 jun. 2011 - 7:50

Goed plan, dan is iedereen in Nederland weer allochtoon.

Links2
Links229 jun. 2011 - 7:50

Dat lijkt mij een prima idee dan valt bijna iedere inwoner van Nederland onder de definitie allochtoon. Aangezien één generatie ongeveer 20 tot 25 jaar is en dat dan keer 15 dan gaan we 300 tot 375 jaar terug in de geschiedenis. Middenin de gouden eeuw. Toen Nederland overspoeld werd door een tsunami van hugenoten etc.

[verwijderd]
[verwijderd]29 jun. 2011 - 7:50

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
bougeluk
bougeluk29 jun. 2011 - 7:50

is de bedoeling van PVV

sam tosha
sam tosha29 jun. 2011 - 7:50

Fantastisch! Geeft in één oog opslag de kleingeestige, paranoïde gedachtegoed van de nationaal-socialisten van destijds weer. Gaan we hem editen? Moslims ipv Joden? En dan in groot formaat bij de bij de nationaal-socialisten van vandaag, hier in Den Haag langs brengen? Of zouden ze zo'n grap niet leuk vinden?

jessevanoort
jessevanoort29 jun. 2011 - 7:50

Maakt dit wilders niet ook tot allochtoon?

1 Reactie
msj_meijerink
msj_meijerink29 jun. 2011 - 7:50

De oma van Wilders is nog ergens in een Kampong geboren, dus ook de GBL zelf is zo'n in de misdaadcijfers oververtegenwoordigd type.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman29 jun. 2011 - 7:50

Wat een slappe hap: slechts 3 generaties! Als de PVV iedereen het etiket allochtoon wil opplakken die in de afgelopen 10 generaties een voorouder blijkt te hebben die uit het buitenland komt, dan begint het ergens op te lijken. Leuk detail bij het voorstel van de PVV is verder natuurlijk wel dat Wilders daarmee een allochtoon is geworden ;-)

1 Reactie
jessevanoort
jessevanoort29 jun. 2011 - 7:50

Klopt, en nog wel eentje uit het grootste 'moslimland' ter wereld! :-)

jessevanoort
jessevanoort29 jun. 2011 - 7:50

Even nakijken en inderdaad: dit maakt Wilders zelf ook tot allochtoon: http://archieven.blogspot.com/2008/03/kwartierstaat-geert-wilders.html Een allochtoon in de tweede kamer? Dat kan toch niet! Je kunt toch geen twee meesters dienen! Zal hij zijn zetel nu ook opgeven? Vast wel, zo'n consequente man...

1 Reactie
JustMatthias
JustMatthias29 jun. 2011 - 7:50

Jesse, wat leuk. Kan ik eindelijk nakijken wat ik nu werkelijk ben. Huh, da's wel vreemd. Mijn vader is Amerikaan, moeder is Nedelands en dat maakt mij tot westerse allochtoon. Dus hebben we toch met stigmaatisering te maken van groepen mensen, maar vooral mensen uit Turkije en Marokka. Alhoewel dit is sneaky, want de GBL geeft steeds aan dat hij niets tegen 'deze mensen' heeft. En voor het blaten van onzin krijgen ze nog riant betaald ook. Niet te geloven. Ik joris dat gebazel van deze clubleden maar linea recta de prullebak in.

elgringo2
elgringo229 jun. 2011 - 7:50

Bedenk me ineens dat mijn oma's allebei Duits waren en ik dus ook een allochtoon ben...Maar dat zullen ze bij de PVV wel niet erg vinden Duitsland....

1 Reactie
lalex
lalex29 jun. 2011 - 7:50

Maak je geen zorgen...de Koningin, haar kinderen en kleinkinderen zijn ook allochtonen...als we ver genoeg gaan...zijn we allemaal allochtoon

Hanvander Horst
Hanvander Horst29 jun. 2011 - 7:50

Er is nog eens een categorie Nederlanders geweest die apart werden gezet op grond van de identiteit van hun grootouders. Ik weet dat PVV-ers niet van geschiedenis houden, maar het is toch opmerkelijk dat zij zo vaak zelfstandig op dezelfde ideeën komen.

3 Reacties
matrix2
matrix229 jun. 2011 - 7:50

Waren deze mensen ook zo oververtegenwoordigd in de criminaliteit of lag er een andere reden aan ten grondslag?

HomoErgaster
HomoErgaster29 jun. 2011 - 7:50

Vergis je niet, han; Wilders is adept in the art of Doublethink, the ability to hold 2 mutually contradictory ideas in the mind at the same time and accept both of them. Wilder's support of Israel ( or rather, his fantasy of Israel as represented by Lieberman and his thugs) does not interfere with a hidden, classic anti-semitism of the European model under his supporters. They have no idea what Islam means, they have no idea what Judaism means. Ergo, no problems with contradictions. Sorry for the English, I have a dyslexia that becomes more acute when writing in a language other than my mother tongue. A parasgraph like this would cost me almost 1/2 hour if I made the effort to write it properly.

Maastricht2
Maastricht229 jun. 2011 - 7:50

Velen zetten zich nu ook al apart door hun dubbele nationaliteit aan te houden.Het zal dus wel meevallen,Han.

[verwijderd]
[verwijderd]29 jun. 2011 - 7:50

Zo erg is dat toch niet? Of blijkt dan dat ook de 3e generatie "allochtonen" crimineler blijken te zijn dan "autochtone" Nederlanders?

1 Reactie
labels
labels29 jun. 2011 - 7:50

Het is maar net naar welke eigenschappen je kijkt bij criminele straatjeugd. Wat me ook enorm opvalt is dat het vaak jongetjes zijn en maar zelden meisjes om maar iets anders te noemen. Als je wil vaststellen waarom sommige figuren overgaan tot criminaliteit, moet je naar alle gegevens kijken en je niet concentreren op één ding. Dan ben je gewoon dom bezig. Wanneer je kijkt naar dit voorstel en je koppelt dat aan de overige plannen van de PVV zoals etnische registratie voor iedereen, uitzetting van criminele allochtonen, kan je niet anders dan concluderen dat dit averechts zal werken op de zo gewenste integratie. Ik ken bijvoorbeeld ene Bas. Zijn zus heet Susan. Klinkt behoorlijk Nederlands allemaal, maar zijn moeder is van Turkse afkomst, in Nederland geboren, en zijn vader Nederlands. Zijn opa en oma zijn Turkse immigranten van de jaren '70. Bas heeft een Nederlands paspoort, geen Turks. Bas spreekt met keurig dialect Nederlands, verstaat slechts een paar woordjes Turks (ongeveer evenveel als ik). Bas is geloof ik 8 jaar. Volgens de normen van de PVV is Bas "gewoon" een allochtoon en zou hij ook als zodanig etnisch geregistreerd moeten staan in het bevolkingsregister, evenals zijn zusje. Waarom precies? Nou als Bas in zijn pubertijd iets te overenthousiast in een dolle bui iets flikt wat niet mag (knokpartijtje, iets slopen, diefstal) dan kan de staat hem, volgens het ideale PVV-Nederland, uitzetten naar Turkije. Volgens de PVV is en blijven Bas en Susan namelijk Turken en zijn ze absoluut geen Nederlanders. Dat is het tegenovergestelde van integreren wat de PVV hier voorstaat.

matrix2
matrix229 jun. 2011 - 7:50

Wilders zelf is ook een allochtoon en heeft er geen moeite mee.

1 Reactie
Soupkip
Soupkip29 jun. 2011 - 7:50

Wilders is dan ook géén Moslim. Want daar draait dit zoveelste luchtballonetje om. Zoals je drommels goed weet en beseft.

[verwijderd]
[verwijderd]29 jun. 2011 - 7:50

leuk trouwens dat als ik een kind bij mijn vriendin maak dat mijn kleinzoon dan ook alvast een tweederangsburger is

1 Reactie
Michiel Online
Michiel Online29 jun. 2011 - 7:50

"leuk trouwens dat als ik een kind bij mijn vriendin maak dat mijn kleinzoon dan ook alvast een tweederangsburger is" Heel goed opgemerkt.

maccus
maccus29 jun. 2011 - 7:50

Van de hoeveelste generatie is Geert zelf? Z'n Indische roots, weet je nog?

1 Reactie
JustMatthias
JustMatthias29 jun. 2011 - 7:50

U heeft gelijk, de Groene schreef daar in 2009 een interessant artikel over. http://www.groene.nl/2009/48/de-indische-wortels-van-geert-wilders

[verwijderd]
[verwijderd]29 jun. 2011 - 7:50

Mensen van niet-Westerse komaf zijn vaker crimineel of werkloos. En soms ook wel veel vaker. Dat staat klip en klaar in de cijfers van het CBS http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=80317NED&D1=0&D2=0&D3=5-6,33-34,42,48,56,65,75&D4=a&D5=0&D6=l&HDR=T&STB=G1,G2,G3,G4,G5&VW=T Er gaat geen sympathiek signaal van uit, maar om de multiculturele samenleving in goede banen te leiden lijkt extra begeleiding voor deze groep mij onmisbaar. Tot de cijfers van allochtonen overeenkomen met die van autochtonen.

6 Reacties
ElKlaasTasso
ElKlaasTasso29 jun. 2011 - 7:50

En waar Wilders c.s. bang voor zijn, is dat de registratie straks zo verloopt dat het net lijkt alsof de cijfers gelijk getrokken zijn. Terwijl in werkelijkheid mogelijk nog steeds het probleem bestaat dat migrantenkinderen en kleinkinderen gemiddeld crimineler zijn. Dat zou opnieuw kunnen leiden tot bagatalisering van het probleem.

Joaquim
Joaquim29 jun. 2011 - 7:50

Begeleiding? We gingen toch de integratie afschaffen?

vandyke
vandyke29 jun. 2011 - 7:50

En vervolgens geeft u een link waaruit dat helemaal niet blijkt.

vandyke
vandyke29 jun. 2011 - 7:50

Ik heb twee ouders en drie grootouders die in Nederland zijn geboren. Eén grootouder kwam in 1885 als tweejarige naar Nederland. Dat maakt mij dus, volgens de PVV, een derde generatie allochtoon. Zo eentje met 'specifieke problemen'. Anders natuurlijk dan de echte Nederlanders. Ik ben dus allochtoon en ik ben er trots op. Ik lees -ook- hier een aantal verkeerde definitie over wat nu een allochtoon is. Ik heb daarover een artikel geschreven die het -hoop ik- helder maakt: http://www.flipvandyke.nl/2010/10/de-stamboom-van-henk-en-ingrid/ Daarnaast heb ik ook een stuk geschreven over de derde generatie. Met cijfers en links naar het CBS: http://www.flipvandyke.nl/2010/10/de-derde-generatie-niet-westerlijke-autochtonen/

vandyke
vandyke29 jun. 2011 - 7:50

Nog vergeten: Het meest kwalijke vind ik dat een groep -voor het overgrote deel kleine kinderen- bij voorbaat al een crimineel stempel krijgen. Kan allemaal in dit land.

Ineses
Ineses29 jun. 2011 - 7:50

Wat zegt deze statistiek als er geen vergelijking is met Nederlanders? Wat het wel zegt dat tweede generatie minder misdrijven pleegt dan eerste generatie.

[verwijderd]
[verwijderd]29 jun. 2011 - 7:50

In Australië blijven immigranten altijd "Ethnics", al ben je 8e generatie. En dat is dan nog de vriendelijke term, meestal spreekt men van "Wogs". Wogs worden ook nog onderverdeeld, zo zijn Nederlanders b.v. "Clog Wogs". Engelsen zijn gewoon "Pommy's" of Pommy bastards. Aziaten, ongeacht het land van afkomst, zijn "Slope heads". Arabieren, maakt niet uit waar ze vandaan komen, zijn altijd "Ragheads". En zo zijn er nog talloze vrolijke benamingen voor de immigrant. En vreemd genoeg heb ik er nog nooit iemand boos om zien worden. Het woord "allochtoon" kennen ze echter niet.

1 Reactie
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman29 jun. 2011 - 7:50

[In Australië blijven immigranten altijd "Ethnics", al ben je 8e generatie.] Je bedoelt iedereen behalve de Aboriginals? Anders is het onzin: de eerste kolonie werd pas in 1788 gesticht, en de grote volksverhuizingen er naar toe kwamen pas een stuk later...

Vincent914
Vincent91429 jun. 2011 - 7:50

De PVV heeft de strategie om hun handelsmerk zoveel mogelijk naar voren te brengen. Als er geen moslims waren dan hadden zij geen bestaansrecht. Als zij hun handelsmerk niet op tijd weer onder de aandacht brengen dan zal de achterban naar een andere partij gaan. Wij staan pas aan het begin van de ware ideologie van de PVV en stapje voor stapje zal duidelijk worden hoe ver zij gaan. De film "the Wave" zou een goede film zijn om eens te bekijken. Tijdens mijn opleding bij het vak sociologie kregen wij die te zien. Het is mij altijd bij gebleven en het lijkt op de beweging van de PVV. Het is mij nog steeds een raadsel hoe de PVV in Nederland zover heeft kunnen komen. Ik had niet verwacht dat 1,5 miljoen Nederlanders zo duidelijk zijn in het stelselmatig verachten van mensen. In de omgeving zijn er mensen, volkse mensen, die PVV adept zijn. Ik vind dat er wel een grens bereikt is om nog met deeze mensen te praten omdat ik zie dat het hen niet ver genoeg gaat. Praat maar eens een keer wat mee in hun "visie", het wordt dan alleen maar erger. Het CDA/VVD/PVDA/D66/SP/GrLinks/CU/PVDD hebben de taak om het volk de werkelijkheid uit te dragen en stevig inzetten dat het stigmatiseren van niet westerse nieuwe Nederlanders not done is, dat deze mensen hier zijn en blijven en nog meer betrokken moeten worden bij onze samenleving. De weg die Rutte en Verhagen zijn opgegaan met de PVV geeft de PVV de handen vrij om verfoeilijke politiek te voeren over de ruggen van moslims. Het kan niet anders dat de moslims in Nederland zich steeds meer gaan afzetten en dat de rekening zal komen. Ik vind dat zij zich de afgelopen 7 jaar nog erstig rustig hebben gehouden maar hoe lang nog als elke dag ongevraagd geschoffeerd wordt. 95% van de moslims zijn blij dat zij hier in meer voorspoed wonen, werken en hun kinderen opvoeden. 5% is extreem in hun geloof en opvoeding, die moet je gewoon goed in de gaten houden en meer niet. Verder sluiten dit onderwerp en samen verder gaan naar een Nederland waar verschillende culturen met elkaar eten, drinken, wonen, opvoeden, studeren, werken en van het leven iets goeds maken.

2 Reacties
ElKlaasTasso
ElKlaasTasso29 jun. 2011 - 7:50

De PVV heeft de strategie om hun handelsmerk zoveel mogelijk naar voren te brengen. Als er geen moslims waren dan hadden zij geen bestaansrecht. Als bepaalde groepen minder in de statistieken voor zouden komen, en net wat meer zich aan zouden passen.. dan had de PVV inderdaad niet bestaan.

Ineses
Ineses29 jun. 2011 - 7:50

het probleem is juist dat Wilders die 95 % gelijkstelt aan de 5 % die wel problemen veroorzaakt. En die anderhalf miljoen mensen geloven dat helaas.

Le Chat Botté
Le Chat Botté29 jun. 2011 - 7:50

Ik snap het. De PVV wil duidelijkheid. Over cijfers en over echte Nederlanders. Ik deel die behoefte aan duidelijkheid. Ik wil weten wie een echte PVV-aanhanger is. Ik wil weten hoeveel criminaliteit deze echte Nederlanders plegen. Omdat PVV-aanhangers onvoldoende zichtbaar zijn wil ik dat zij verplicht worden om een zeemeeuw goed zichtbaar en in oranje blanje bleue op hun voorhoofd te tatoeëren. Als dat vanwege de lichamelijke integriteit niet mag, dan stel ik voor om een badge met genoemde afbeelding verplicht te stellen. Deze badge dient in de publieke ruimte te allen tijde zichtbaar gedragen te worden, bij voorkeur op de rechterschouder.

3 Reacties
JustMatthias
JustMatthias29 jun. 2011 - 7:50

Hi Vincent, Niet zo moeilijk als je alleen al binnen die fractie kijkt. Er wordt nogal laconiek over gedaan maar het is niettemin een trieste zaak dat dit in het Nederlandse bestel mogelijk is.

Soupkip
Soupkip29 jun. 2011 - 7:50

--De PVV wil duidelijkheid. Over cijfers en over echte Nederlanders.-- Deze 'echte Nederlander' wil duidelijkheid over de geldstromen van de PVV. De echte cijfers. Overigens: een tattoo van een meeuw? Meh, beter is het om deze in te kerven met een scherp mes. Da's pas wat voor echt stoere fascistjes. https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/Scarification

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen29 jun. 2011 - 7:50

Echte nederlanders werden 100 generaties geleden het land uitgejaagd door de kaninefaten. Als we 100 generaties herkomst registreren dan is een ding duidelijk, álle criminaliteit wordt door allochtonen veroorzaakt. Iedereen het land uit!

Amarinde
Amarinde29 jun. 2011 - 7:50

Je vraagt je echt af wanneer weldenkend Nederland zich gaat verenigen tegen deze belabberde en roeptoeterende "politici"

1 Reactie
Soupkip
Soupkip29 jun. 2011 - 7:50

Weldenkend Nederland bestaat niet.

eeweew
eeweew29 jun. 2011 - 7:50

Dit lijkt me een soort verkapte vorm van registeren op etniciteit. Over 50 jaar 4e generatie, en zo gaat het door.

2 Reacties
Soupkip
Soupkip29 jun. 2011 - 7:50

--Dit lijkt me een soort verkapte vorm van registeren op etniciteit.-- Is het ook.

Ineses
Ineses29 jun. 2011 - 7:50

Die registratie tot de derde generatie heeft Wilders al gewild tijdens het vorige kabinet. Dit is door Van der Laan afgewezen met het argument, ik ga niet iets registreren waarvan in de toekomst misbruik kan worden gemaakt.

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos29 jun. 2011 - 7:50

Elke keer denk je dat het niet erger kan, maar dat kan dus wel...

1 Reactie
Gerald2
Gerald229 jun. 2011 - 7:50

Nog het ergste is: het gebeurt langzaam om mensen er aan laten wennen. Gebeurde in de oorlog ook waarbij Nederland aan de kant zat toe te kijken hoe 250.000 Nederlanders door de nazi's vermoord werden.

[verwijderd]
[verwijderd]29 jun. 2011 - 7:50

=Rond de IJstijd betraden jagers-verzamelaars Nederland. Voor zover bekend wonen er al sinds ca. 30.000 jaar geleden, ruim voor de laatste IJstijd, mensen in en rond Nederland= Neem toch niet altijd alles klakkeloos voor waar aan, alleen omdat het ergens op internet staat. De laatste ijstijd ontstond ongeveer honderdentienduizend jaar geleden!

1 Reactie
wvdstraat
wvdstraat29 jun. 2011 - 7:50

en duurde tot ca 10.000 jaar geleden, dat is wel een belangrijke aanvulling ! (idd: niet alleen Wikipedia, maar dan wel volledig.... ;-))

[verwijderd]
[verwijderd]29 jun. 2011 - 7:50

Totaal onzinnig plan van de pvv....maar die oorlog erbij slepen is net zo triest. De telegraaf is een flutkrant maar om nou elke keer het verleden op te rakelen... De sp heeft ook een geschiedenis van het vereren van onmenselijk regimes, gaan we dat er dan ook steeds bijhalen? Gezien de aantallen en verschillende etniciteiten binnen europa is een herhaling van de jaren 30 sowieso onzin.

1 Reactie
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman29 jun. 2011 - 7:50

[Gezien de aantallen en verschillende etniciteiten binnen europa is een herhaling van de jaren 30 sowieso onzin.] Heb je enig benul van de aantallen Joden die vermoord zijn? Hoe denk je dat dat komt? Er werd net zo lang geëmmerd over de slechte eigenschappen van Joden, hun zogenaamde criminele aard, de zogenaamde opruiende teksten uit hun heilige boek, dat Hitler de ondersteuning kreeg van het CDA en de VVD van toen. Toen was dus duidelijk dat er een oplossing moest komen voor "het Joodse probleem". Terugsturen. Tsja, waar naar toe? Hoe moest dat logistiek? Hoe moest dat op een manier waardoor de kosten niet de spuigaten uitliepen, en de bevolking in opstand zou komen? Je kent het antwoord, neem ik aan.

[verwijderd]
[verwijderd]29 jun. 2011 - 7:50

Zolang mensen van de derde generatie ook een tweede paspoort hebben, gedwongen een niet-Nderlandse voornaam moeten kiezen door een ander land, hun huwelijkspartner uit een ander land halen en door een ander land stemadviezen kijgen zijn ze gewoon allochtoon. En let even op: het i-woord of het m-woord heb ik dus niet genoemd he?

2 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman29 jun. 2011 - 7:50

Aha. Dat beperkt de groep alweer. Naar, ik schat, een stuk of ... misschien haal je de 10?

maclofty
maclofty29 jun. 2011 - 7:50

Je schrijft o.a.: === gedwongen een niet-N(e)derlandse voornaam moeten kiezen ==== Je moet eens terugbladeren in de "historie" toen de katholieke kinderen altijd een bijbelse naam MOESTEN toevoegen. Het liefste "Maria" Maar ja daar moet je maar niet meer aan denken, (dat is voor jou toch onmogelijk) terwijl je weet dat er heel veel "negertjes" in Afrika ook Maria in hun naam hebben, dat hebben de missionarissen ze geleerd. ;))) Die missionarissen waren "blank" en veel kwamen uit Nederland.

Gerald2
Gerald229 jun. 2011 - 7:50

Als we deze definitie maar lang genoeg op gaan rekken, zijn we dan niet allemaal allochtoon?

2 Reacties
TulayM
TulayM29 jun. 2011 - 7:50

Nee, dat zijn we niet. Mede omdat het een constante is dat in 10 % van de geboortes de biologische vader niet de wettige is, is voor mij een allochtoon iemand wiens DNA niet matcht met dat van Karel de Grote.

JoopSchouten
JoopSchouten29 jun. 2011 - 7:50

Een directe Duitse voorouder van mij kwam in 1703 in Haarlem wonen en werd Nederlander (...). ; )

Opinius
Opinius29 jun. 2011 - 7:50

citaat: "De PVV wil de definitie van wie allochtoon is afhankelijk maken van de grootouders." alleen al die behoefte, waartoe kan dit plausibel érgens toe dienen?? leg mij dat een uit. kan dat niet spreekt het voor mij voor zich ... foei! foei foei foei de pvv is langzaamaan nog zieker en brutaler als ik dacht in aanvang . krijgen "we"nu registratie ter rassensuaberung ? het zal wellicht komen door een proces dat gewonnen is met een joodse advocaat,..een zaak die enkel slinks te winnen was. foei foei foei foei het muil wordt uit de gewonnen "rechtspraak" , euforiies,en wel op bizarre en macabere wijze ,ook luider. Dat zit in denhaag om uw vingers bij af te likken zou dappere dodo zeggen het gaat hard mensen. in het geniep,zoals alles hard gaat wat in het geniep gaat ,het ondervindt geen weerstand.

1 Reactie
ElKlaasTasso
ElKlaasTasso29 jun. 2011 - 7:50

Het oprekken van de definitie is dus om te zorgen dat de cijfers een goed beeld geven van de werkelijkheid. Stel: (volgens huidige definitie allochtoon) Een echtpaar migranten komt naar Nederland. - Zij krijgen kinderen in Nederland (allochtoon), 1 wordt crimineel. - Hun kinderen krijgen kinderen (autochtoon), 1 wordt crimineel. - Hun kinderen krijgen ook kinderen (autochtoon), 1 wordt crimineel. Volgens de statistieken is dan 33% van de criminelen (uit het voorbeeld) allochtoon en 67% is autochtoon. Als je die statistieken aan de Tweede Kamer voorschotelt en zij maken beleid waarbij het zwaartepunt (67%) van het beleid zicht richt op Jan en Piet, dan mist dat beleid zn doel. Dit is dan een hele grote versimpeling van de werkelijkheid, maar geeft aan waarom de PVV de definitie wil oprekken. Zou het namelijk tot de 3e generatie zijn, dan was 100% van de criminelen uit het voorbeeld allochtoon. In dit voorbeeld zou dat een betere weergave van de werkelijkheid zijn. De kinderen zijn dan wel geboren en getogen in Nederland, maar zijn voor een zeer aanzienlijk deel opgegroeid en opgevoed in de cultuur van hun (groot)ouders. Toegegeven: wat moeten we dan uiteindelijk met die cijfers? In de eerste plaats heeft het een signaleringsfunctie. Persoonlijk vind ik dat we alles moeten kunnen signaleren, hoe vervelend de conclusies ook kunnen zijn. In de tweede plaats er beleid mee maken. Alleen wat voor beleid? Je moet toch weten waarom die groep oververtegenwoordigd is: cultuur? religie? armoede? racisme? prioriteiten politie? taalachterstand? En wat als het signaleren zelf een slechte invloed heeft (stigmatisering => selffulfilling prophecy, racisme)? Moet je dan wel willen signaleren? Persoonlijk vind ik van wel, als je het niet signaleert help je die groep ook niet. Het argument "ja maar als je maar lang genoeg doorgaat zij we allemaal allochtoon" is natuurlijk een zwaktebod. Het gaat hier om het relevant oprekken van de definitie, oprekken naar 20 generaties is inderdaad niet meer relevant. (dan de vraag: na hoeveel generaties wordt het oprekken niet meer relevant?)

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa29 jun. 2011 - 7:50

Eigenlijk Nederland bestaat niet, laat staan Nederlanders. De echte Nederland lag op het water en Nederlanders waren zee bewoners en hun boodschappen af en toe op het land doen en meteen terug naar het water. Lang, groot en blond en blauwe ogen. De echte Nederlanders aten rauwe vis, van haring tot met palling. En nou je kop dicht! Is goed.

1 Reactie
brbrwr
brbrwr29 jun. 2011 - 7:50

Als Nederland niet bestaat, waarom willen ze dan allemaal zo graag een paspoort van hier?

bertvanbaar
bertvanbaar29 jun. 2011 - 7:50

Hoe was het ook alweer in DE OORLOG? Was je niet nog steeds Joods als je vader/moeder van 3 generaties geleden ook Joods was? Van wie heeft ie dit inzicht nu weer gekopieerd?

2 Reacties
kraai21
kraai2129 jun. 2011 - 7:50

Volgens een ambtelijke richtlijn was je Joods als een van je grootouders tot de Joodse gemeenschap behoorde.

TheRealHandyman
TheRealHandyman29 jun. 2011 - 7:50

Ik denk van de Marokkaanse wet? Dat ben en blijf je ook een Marokkaan na zoveel generaties.

Patrick Faas
Patrick Faas29 jun. 2011 - 7:50

Het gaat erom welke definitie door het CBS gehanteerd wordt: http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/dossiers/allochtonen/methoden/begrippen/default.htm?ConceptID=37 Allochtoon: "Persoon van wie ten minste één ouder in het buitenland is geboren." De taalkundige definitie (iemand die in het buitenland geboren is) werd dus al lang verlaten en is vervangen door een racistische definitie. Daarmee is het woord 'allochtoon' nu alleen nog bruikbaar voor racisten die onderscheid willen maken tussen burgers op etnische basis. Je zou ook kunnen zeggen; ieder die het woord 'allochtoon' gebruikt volgens de definitie van het CBS is een racist. Het maakt mij niet zoveel uit dat Jorman van Klaveren meer generaties terug wil om raszuiverheid te registreren. Hitler gebruikte, net als Jorman van Klaveren voorstelt, de grootouders als maatstaf, maar je kunt ook 10 generaties terug. Wat maakt het uit? Een puur racistische term blijft het. Niet minder racistisch, maar nog gekker is de CBS definitie voor "niet-westerse allochtoon": "Niet-westerse allochtoon: Allochtoon met als herkomstgroepering een van de landen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië (exclusief Indonesië en Japan) of Turkije. Toelichting: Op grond van hun sociaal-economische en sociaal-culturele positie worden allochtonen uit Indonesië en Japan tot de westerse allochtonen gerekend. Het gaat vooral om mensen die in het voormalig Nederlands-Indië zijn geboren en werknemers van Japanse bedrijven met hun gezin." Wat een onlogisch geworstel met termen. Toepasselijker en helderder zou het zijn zo te denininiëren: "Niet-westerse allochtoon: Een persoon waarover Geert Wilders negatieve vooroordelen koestert." Het meest walgelijke aan het hele verhaal is dat het CBS überhaupt zulke racistische maatstaven hanteert. Het toont hoeveel diep Nederland al gezakt is. Het CBS verklaart geheel onafhankelijk te zijn van de politiek en zelf zijn definities te bedenken. Maar niettemin wordt het instituut geheel met overheidsgelden gefinancieerd. Dat is niet acceptabel, want de cijfers van het CBS gelden wel als officieel en worden ook als zodanig gebruikt in debatten. Daarom zou de Tweede Kamer zeggenschap moeten krijgen over het CBS. De Kamer moet beslissen of ergens onderzoek naar gedaan moet worden en volgens welke definities. Als de Tweede Kamer wil weten hoeveel mensen er in Nederland rondlopen waarover Wilders negatieve vooroordelen koestert, of hoe het zit met de raszuiverheid van ons volk, kan het CBS met zulke racisitische opdrachten aan de slag, maar niet op eigen houtje.

1 Reactie
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman29 jun. 2011 - 7:50

[Het meest walgelijke aan het hele verhaal is dat het CBS überhaupt zulke racistische maatstaven hanteert.] Helemaal mee eens. Ik vind het onbegrijpelijk. Niet alleen dat het CBS dit al zo lang doet, maar vooral ook dat er niets tegen is ondernomen. Racistische definities horen niet bij een onafhankelijk, wetenschappelijk instituut.