Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PVV, VVD en CDA steunen uitkleden pgb

  •  
23-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pgb_300_03.jpg
Oppositie laakt gebrek aan alternatieven
De gedoogcoalitiepartijen PVV, VVD en CDA stemmen in met de omstreden plannen van het kabinet om het persoonsgebonden budget, waarmee hulpbehoevenden zelfstandig zorg kunnen regelen, drastisch te korten. Dat werd donderdag aan het begin van de avond duidelijk in Den Haag.
De Pers schrijft:
De regeringspartijen VVD en CDA en gedoogpartner PVV onderschrijven dat het roer om moet, omdat er anders uiteindelijk wel heel veel geld gaat naar de populaire regeling waarmee mensen nu zelf hun zorg kunnen inkopen.  Het is pijnlijk, maar de afgelopen jaren zijn de pgb-houders keer op keer geconfronteerd met maatregelen en ook een pgb-stop, schetst de VVD. ,,Door de groep te beperken, behouden mensen het geld voor een alternatief voor een verblijf in een instelling.” 
De oppositie verwijt het kabinet onder meer dat de hulp wordt stopgezet terwijl er nog geen alternatieven voorhanden zijn. Volgens de SP moet die volgorde omgedraaid worden: eerst alternatieven scheppen, dan bezuinigen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (53)

sam tosha
sam tosha23 jun. 2011 - 17:07

Tsja maar er wordt - al die gezinnen daargelaten die zonder zijn van de PGB, niet in staat zijn voor hun zwakbegaafde kinderen te zorgen - WEL misbruik van gemaakt! Van de HRA ook overigens en op veel grotere schaal en daarbij gaat het ook nog eens om veel grotere bedragen, maar goed dat zijn de zogenaamde zelfredzamen, die moet je koesteren, al is het alleen al omdat 90% ervan onder jou electoraat valt. Was getekend: Premier voor al (zijn) Nederlanders.

eeweew
eeweew23 jun. 2011 - 17:07

En wat als het nou uiteindelijk duurder blijkt te zijn (wat zeer waarschijnlijk is). Dan wordt zeker de zorg aan de mensen die eerst een PGB hadden opgeheven, omdat het onbetaalbaar is met hetzelfde argument als nu gebruikt wordt. Je hebt een goed werkend, goedkoop systeem. Vervolgens zeg je dat dat de duur is, en voer je een duurder systeem in. Bruine logica.

ElChe
ElChe23 jun. 2011 - 17:07

De zieken, de zwakkeren, de hulpbehoevenden en de bejaarden hebben vandaag verloren. Lekker stoer, he. Wees daar maar trots op rechts Nederland.

doncitta
doncitta23 jun. 2011 - 17:07

Aanvullende info mbt kabinetten vanaf 2e wo. Gek wordt je ervan van de letters 'VVD'. Het gaat helemaal draaien in mn hoofd. Wat hebben die graaiers de maatschappij eigenlijk verziekt. Zegt het voort! http://goo.gl/cKCuv (speciaal voor de yoghurt met aardbeien hersenstels, personen met vlaggetjes zonder stok of 'gewoon' (het blijft hilarisch) rechts)

ColorHugo949
ColorHugo94923 jun. 2011 - 17:07

Vreemd dat een "zelfredzame" regeling als de PGB wordt opgedoekt, juist door "zelfredzaamheid" voorstaande partijen als de VVD, CDA en onder goedkeuring van de PVV. Zullen we een gemeenschapsgoed als belastingen ook maar afschaffen omdat er mensen frauderen?

A-kat
A-kat23 jun. 2011 - 17:07

Het is al geruime tijd bezig de totale afbraak van zorg en het zijn zoals veel mensen al opmerkten vooral de mensen aan de onderkant waarop zo hard wordt bezuinigd dat er wel doden moeten vallen het is in en in triest dat we zo met elkaar omgaan. Het kabinet bruin-1 en de rest van rechts nederland kan beter eerlijk zijn en het mensen direct in het gezicht zeggen dat ze geen recht meer op leven hebben omdat ze te veel kosten. Wees eerlijk en zeg: u kost teveel we gaan u doodmaken. Simpel toch! Maar zo'n manier van omgaan met elkaar moet je niet willen en ik hoop dat dan mensen woedend worden en het hele land op slot gaan gooien. 1 wereld voor ons allemaal of geen wereld kiest u maar!

Draaier2
Draaier223 jun. 2011 - 17:07

Het rechtse kamp heeft het continu over "kom dan met alternatieven". Men is blijkbaar vergeten wat de VVD in de verkiezingsstrijd in het programma Netwerk aan het volk verkondigde. De VVD leider, zei dat nooit aan het PGB zou worden getornd, zelf dat het beschaving is en nergens in hun plannen staat. De econoom werd als een ezel afgeschilderd. Puur kiezersbedrog lijkt mij. Constateer het zelf door te kijken. http://www.youtube.com/watch?v=QFZ29NmQpzE&feature=player_detailpage

phoosterhuis
phoosterhuis23 jun. 2011 - 17:07

Er is een een deelnemer aan deze discussie (Gewoon rechts)die de hele linkse kerk van fraude beschuldigd. Natuurlijk zit er overal kaf onder het koren, maar de sleutel van de brandkasten zijn toch meestal in het bezit van de rechtse kliek en diefstal uit de brandkast wordt bijna altijd gedaan door degene met de sleutel! Overigens: linkse kerk hoort toch leuker dan rechtse kliek!

JoopSchouten
JoopSchouten23 jun. 2011 - 17:07

Nu accepteert Nederlandse bevolking de leugens van deze schijnheilige Kruidenier en zijn vertegenwoordigers nog. ... Over een jaar of twee kunnen zijn kritische opponenten zich pas hebben verenigd (...) en kan de rekening op zijn bord worden teruggeschoven. ... Onbegrijpelijk dat o.a. de PvdA de marktwerking nog stiekum steunt. Of hebben jullie dit niet in de gaten?

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman23 jun. 2011 - 17:07

Ik heb wel eens het idee dat het vanwege de opkomst van Buurtzorg Nederland, en soortgelijke initiatieven is, dat het PGB de nek om wordt gedraaid: Buurtzorg Nederland werkt zonder dure directeuren of managers, met extreem weinig overhead, en met professionals die autonomie hebben. Zowel de mensen die er werken als de mensen voor wie gezorgd wordt zijn uitermate tevreden, en hun kosten zijn laag vergeleken met de waterhoofd-organisaties die schoonmakers in dienst nemen om zelf meer te kunnen verdienen. Als organisaties als Buurtzorg Nederland terrein winnen, is er geen gespreid bedje meer over voor al die VVD ex-politici die op een gemakkelijke manier de rest van hun leven hun zakken willen vullen. Nu het PGB wordt afgeschaft, kan Buurtzorg Nederland weer gemakkelijk de markt uit worden gedrukt ten faveure van die waterhoofd-organisaties...

morks
morks23 jun. 2011 - 17:07

IHet CDA heeft voorgestemd bij de stemming over afschaffen (90% slechts!!) van het persoonsgebonden budget. Nu wil het geval dat de familie van der Hoeven, die van de ex-minister van Onderwijs en van Economische Zaken die elk potje waarmee geld te verdienen valt, eenvoudig weet te vinden, minimaal 3300 euro per maand krijgt om haar man te verzorgen. Dit omdat zij vrijwillig in het buitenland een functie accepteert en haar man hier wil blijven. Ook zegt ze dat dit bedrag niet voldoende is. Ik vraag me af of zij bij die 10% gaat horen die hun PGB behoudt. Zal wel, die VVD-, PVV- en CDA-types weten elkaar goed te helpen. Typisch rechtsmenschen.

[verwijderd]
[verwijderd]23 jun. 2011 - 17:07

Dit van god verlaten kabinet moet gewoon weg. Zo snel mogelijk.

2 Reacties
Michiel Online
Michiel Online23 jun. 2011 - 17:07

"Dit van god verlaten kabinet moet gewoon weg. Zo snel mogelijk." Mee eens. Dit gaat niet meer goedkomen.

Dehnus
Dehnus23 jun. 2011 - 17:07

Nou ik denk wel dat ze het vier jaar uit gaan zitten hoor, hehe een Fighter Brand doet meestal gewoon wat hem word opgedragen ;).

JanJansen17
JanJansen1723 jun. 2011 - 17:07

Eerder gepost: "" Kamermeerderheid staat achter bezuinigingen PGB"" Kijk nu al uit naar de krantenkoppen van over, pak 'm weg 3 jaar... "' Kosten na Bezuinigingen PGB rijzen de pan uit "" kabinet Rutte verslikt zich in financiële strop, nieuwe plannen in de maak " Bezuinigingen PGB in 2011 hebben bij lange niet het gewenste resultaat behaald. "' "" Lange wachtlijsten verpleegtehuizen" " ziekenhuizen weten geen raad met patienten die bedden vasthouden"" geen ander alternatief dan lange wachtlijsten " Onderzoek verwaarlozing bedlegerig thuiswonende patient" " parlementaire enquete bezuinigingen PGB '

1 Reactie
dboomen
dboomen23 jun. 2011 - 17:07

De nieuwe plannen zijn al klaar. De hele regeling wordt overgeheveld naar de Gemeenten en particuliere verzekeringen die ook nog eens met gekortte begrotingen opgezadeld worden. Uiteraard houdt de Staat de jarenlang opgebouwde verzekeringspot zelf. Wat ze op dezelfde manier al aan het doen zijn met de AWBZ. Waar blijven de zichzelf sociaal noemende, al is het maar een beetje, oppositie-partijen of voor mijn part Trix die de'r mond vol had over de verhuftering van haar Nederland. Welnu dit is het resultaat Majesteit. Voordat U nog eens een handtekening onder een formatie-accoord zet, even niet zo dom zijn als uw zoon.

msj_meijerink
msj_meijerink23 jun. 2011 - 17:07

Wil de PVV-stemmer die zich nog niet door de GBL bekocht voelt nu opstaan! Henk&Ingrid: jullie betaalde hulp aan opoe Jantje wordt ook niet meer vergoed!

2 Reacties
Dehnus
Dehnus23 jun. 2011 - 17:07

Dat zijn ze allemaal, want ze letten toch niet op. Ze luisteren alleen maar naar Twitter oneliners en de rest is niet interessant. Want alles wat grote Geert zegt is goed. Sterker nog Sørensen bedreigt een PVDA er en de Telegraaf, die normaal dit soort dingen veroordeelt, jubelt in haar reacties. Mochten ze wel vast geluld worden, dat ze eindelijk ook deels inzien dat het een Fighter Brand van de VVD is, zeggen ze "Ja voor minder Islam moet je nu eenmaal dingen op offeren". Die mensen is niet meer Fatsoenlijk mee te lullen, en moeten er zelf achter komen wat de consequenties zijn. Komen ze vanzelf achter, want die Islamiet in de buurt gaat echt niet weg hoor, die heeft gewoon een paspoort ;).

bakkwast
bakkwast23 jun. 2011 - 17:07

die woont bij ons in! is nl weggepest uit haar huis door de lokale troetelallochtoon

[verwijderd]
[verwijderd]23 jun. 2011 - 17:07

De PVV steunt alles om links dwars te zitten. Het is nog steeds onbegrijpelijk dat dit land behept is met 1 anderhalf miljoen blinde Henks en Ingrids. Het lijkt wel of die het wel best vinden dat de zwakkere in de samenleving gepakt worden door een gestuurd gedoogkabinet, dat alleen de rijken voorziet van allerlei belastingvoordeeltjes. Zoals bijvoorbeeld geen belasting meer heffen op je tweede huis in Frankrijk. Vraag me wel eens af hoe Henk en Ingrid dit intellectueel kunnen rijmen dat de PVV hiermee medeverantwoordelijk is voor de wantoestanden qua zorg. Zou het hen pas doordringen als hun eigen moeder of vader door deze regel verdwijnt en wegkwijnt in een verzorging of verpleeg te huis? Of azen Henk en Ingrid als dat gebeurd dan gelijk al op de eventuele erfenis?

2 Reacties
Hanvander Horst
Hanvander Horst23 jun. 2011 - 17:07

Henk en Ingrid zijn lieve mensen maar hun ideologie is een gevaar voor het land.

JChris
JChris23 jun. 2011 - 17:07

Het zal me niet verbazen als een heleboel Henks en Ingrids al weggelopen zullen zijn van de PVV bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen. LPF en TON waren twee goede voorbeelden! Wij moeten al die Henks en Ingrids in ons land zeker niet onderschatten!!! Niet meer dan 15 virtuele zetels over voor de PVV over één jaar, zal ik zeggen.

[verwijderd]
[verwijderd]23 jun. 2011 - 17:07

Iedereen moet inleveren, ook goudgerande regelingen. Het geld voor dergelijke luxe is er niet meer. Er is en wordt fraude gepleegd, er wordt misbruik gemaakt. De misbruikers en de fraudeurs verpesten het voor de goedwillende rest. De managers en "begeleiders" die op deze wijze het "geld" middels een rugzakje uit de staatskas te roven. Zij zullen een andere baan moeten zoeken, misschien terug in de gezondheidzorg. Luxe regelingen die zo duur zijn dat Henk en Ingrid het geld niet meer bijelkaar kunnen schrapen, hoe hard ze ook werken. De mensen die regeling nodig hebben zullen dit krijgen, maar dat heb je het wel gehad, een dikke 10%. De rest krijgt weer toegemeten zorg, zorg op maat, opdat het voor die dikke 10% echte gebruikers betaalbaar blijft. Goede zaak met meerderheid in de kamer.

7 Reacties
wvdstraat
wvdstraat23 jun. 2011 - 17:07

Sinds vandaag zijn hele nieuwe mogelijkheden geopend, dankzij Wilders en Sörensen: Dus stel ik voor dat ik u geheel invalide schop en ongelukkig trap (dat zal mij gemakkelijk afgaan) vervolgens kunt u op een plankje op wieltjes gaan zitten bedelen, geen PGB meer voor u. Alternatief is een instelling, maar dan heeft u meteen uw laatste daglicht wel gezien. Als u dan nog zeurt, wordt u vastgebonden....

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos23 jun. 2011 - 17:07

Triest hoor dat Henk en Ingrid zo weinig hersens hebben dat ze echt denken dat er bezuinigd moet worden. Laat de grote nederlandse multinationals gewoon vennootschapsbelasting betalen zoals iedere onderneming en je hoeft niet te bezuinigen.

JChris
JChris23 jun. 2011 - 17:07

Geen mevrouw Agama van de PVV gezien bij de PGB-protest in Den Haag vandaag als ik gelijk heb...hoezo? De zorg is toch topprioriteit volgens de PVV. Beste Henks en Ingrids: weer een beetje teleurgesteld?

Dhil71
Dhil7123 jun. 2011 - 17:07

Ik zal niet veel zeggen, maar ik word hier heel verdrietig van. Ik ben zo iemand die gebruik maakt van de door u genoemde "goudgerande regelingen". Een ding wil ik nog wel zeggen wees blij dat u gezonde poten onder uw lijf heeft en dat u kunt werken, en dat u verantwoordelijkheid kunt nemen over uw leven, en dat u daar geen anderen bij nodig heeft. De eigen regie en verantwoordelijkheid die ik nog had worden me afgenomen. Rutte zal trots op u zijn. Een echte hard werkende Nederlander. Maar het kan zo maar over zijn, ook voor u, een keer niet goed uitkijken met oversteken, en dan ja............. nog minder mensen die volgens u zo hard werken, nog minder geld om met uw woorden te spreken. Verpleeghuis dan maar?

eeweew
eeweew23 jun. 2011 - 17:07

En als die zorg niet goed is, draagt u dan de verantwoordelijkheid. Voor veel mensen is geen zorg op maat beschikbaar. Toch hebben deze mensen geen verpleeghuisindicatie. Gevolg is ongelukkige mensen en ouders van kinderen die niet meer of minder moeten gaan werken om voor hun kind te zorgen. Ik weet dat schade aan mensen u niets kan schelen, maar dit is ook nog eens slecht voor de economie. Daar trekt u zich toch wel wat van aan. *kots P.S. En ja, waarschijnlijk kom ik in mijn schrijfstijl ook zo over, maar ik ben echt boos.

JanJansen17
JanJansen1723 jun. 2011 - 17:07

U hebt geen idee waar u over praat... U heeft totaal geen inzicht in de conseqenties, praat politici na die elke visie ontberen ten aanzien van de zorg voor fysiek en verstandelijk gehandicapte mensen die afhankelijk zijn van zorg. Hoe stelt u het zich in de praktijk voor nu deze mensen geen zorg meer krijgen> want dat is het gevolg!!!! Er wordt geen enkel alternatief geboden, hoe ziet u zich dit voor u? Of bent u bereid, 's morgens, 's middags en 's avonds vrijwillig de zieke en alleenstaande medemens bij te staan?

JChris
JChris23 jun. 2011 - 17:07

Wanner gaan ze ook de hypotheekaftrek eindelijk inleveren dan? Dat zal zeker miljarden per jaar leveren!!!

[verwijderd]
[verwijderd]23 jun. 2011 - 17:07

Goed besluit. Het gratis geld is op.

2 Reacties
Rokvok
Rokvok23 jun. 2011 - 17:07

Daarom die 110 miljard voor banken zeker?

Dehnus
Dehnus23 jun. 2011 - 17:07

Inderdaad afschaffen die Henk en Ingrid DSB subsidie genaamd de Hypotheek rente aftrek. Zelf redzaamheid über alles :). Oh.. wacht even wat toevoegen: Ik heb niks tegen Henks en Ingrids, maar hun ideologie vind ik verwerpelijk. (Naar voorbeeld van De Kopstoot koning van de Tweede kamer Hernandez ;))

KrokoGena
KrokoGena23 jun. 2011 - 17:07

Wat ik een teken aan de wand vond was dat er allerlei commerciele adviesbureautjes als paddestoelen uit de grond kwamen om pgb te begeleiden. Dat betekent in mijn ogen dat er heel wat aan de strijkstok kon blijven hangen en dat zegt volgens mij voldoende.

2 Reacties
ColorHugo949
ColorHugo94923 jun. 2011 - 17:07

Best mogelijk, maar ik vermoed dat veel "commerciële"bureaus zijn ontstaan vanuit de vraag van hulpbehoevenden naar advies, wegens de bureaucratie van zorghulpverlening en indicatie organen. Een berg papieren om je als hulpzoekende doorheen te worstelen. De fiscale afwikkeling van ontvangen hulpgelden, lijkt me ook nog een dingetje voor veel mensen /patiënten.

JanJansen17
JanJansen1723 jun. 2011 - 17:07

" commerciele adviesbureautjes"' U verward thuiszorginstellingen met re-integratiebureaus. Wat wel vreemd is dat dit kabinet en kind met het badwater wegspoelt... wat is nu het alternatief voor mensen die afhankelijk zijn van de zorg, maar deze niet meer krijgen? Of wat denkt u van de mensen die straks geen inkomen meer hebben, zoals thuiszorginstellingen die moeten worden opgedoekt. Hoeveel werkelozen zal dit gevolg hebben? Of wordt nu van ze verwacht dat ze het gratis doen? En wie staat er borg voor het betalen van de vaste lasten als er geen inkomen meer is? Dit zal ook een domino effect sorteren die zijn weerga niet kent!!!

Centurion2
Centurion223 jun. 2011 - 17:07

Iedere linkse aardappel zit te azijnzeiken over elke voorgestelde bezuiniging. Waar zou er volgens hen dan wel op bezuinigd moeten worden? Noem eens 3 dingen.

5 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman23 jun. 2011 - 17:07

Subsidie op kerosine en andere energie voor bedrijven Een einde aan het belastingparadijs voor brievenbusbedrijven Hypotheekrenteaftrek JSF enz enz enz

visser2
visser223 jun. 2011 - 17:07

" Iedere linkse aardappel zit te azijnzeiken over elke voorgestelde bezuiniging. " Volgens mij was het Rutte zelf die in de aanloop naar de verkiezingen de PGB's heilig verklaarde. Nu breekt hij ze af, en wil daaruit het grootste deel van de bezuinigingen uit de zorg financieren. Ook VVD-stemmers zijn bekend met de term kiezersbedrog, en nu weten ze ook hoe het voelt. En VVD-stemmers zijn bepaald niet linkse aardappelen.

JanJansen17
JanJansen1723 jun. 2011 - 17:07

U kunt ook gewoon op de betreffende sites kijken!! Waarom het werk door anderen laten doen?

plangenkamp2
plangenkamp223 jun. 2011 - 17:07

ehm... 's zien... 1.) Stoppen met JSF 2.) Afschaffen hypotheekrenteaftrek 3.) Geen max 130 trajecten 3.) De matig functionerende OV-Chip niet doordrukken Daarnaast, op iets bezuinigen levert niet altijd netto geld op. PGB is/was bijvoorbeeld een relatief goedkope manier om mensen aan de juiste zorg te helpen. Als je het PGB voor een grote groep mensen afschaft moet de zorg anders geregeld, dat is niet per definitie goedkoper: http://www.levenmetms.nl/Default.aspx?tabid=158&newsid526=1001&mid=526&De-waarheid-over-het-pgb Oh, trouwens, bezuinigen is niet de enige manier om op langere termijn aan geld te komen hoor ;)

Zomaareenmening
Zomaareenmening23 jun. 2011 - 17:07

HRA JSF Energie subsidie Om maar eens iets te noemen !!

doncitta
doncitta23 jun. 2011 - 17:07

Man met gek vlaggetje, gewoon rechts (gewoon, hahaha) en al die andere met yoghurt en aardbeien gevulde hersentjes. Het is regelmatig in de publiciteit geweest maar blijkbaar is het 'gewoon leuk' om het steeds te roeptoeteren: In de periode dat de meeste Turkse en Marokkaanse gastarbeiders naar Nederland kwamen, tussen 1958 en 1970, is de KVP (later CDA) samen met de VVD praktisch onafgebroken aan de macht geweest. De opvatting dat deze door werkgevers omarmde goedkope werkkrachten niet hoefden te integreren omdat ze na de wederopbouw toch weer terug zouden keren naar hun vaderland, werd unaniem gedeeld. Het waren daarna de christen-democraten die pal stonden voor hun recht op gezinshereniging. En het was tot slot de oliecrisis die als eerste deze laagopgeleide arbeiders onbedoeld de bijstand in joeg. Pas toen de ‘puinhopen’ gevormd waren, kwam de PvdA weer in beeld. Hun kan je hoogstens nalatigheid bij het opruimen verwijten. Met de multiculturele bezem onder het tapijt, werd toen het devies. Dat was vooral heel dom met de wijsheid achteraf. Maar ja, probeer dat maar eens in 140 tekens uit te leggen. http://goo.gl/JVQK9 Voordat je weer eens onzinnige nawauwels en prietpraat deponeert en eigenlijk jezelf flink te kakken zet in je treurig hardwerkende onwetende bestaan (want o, o, o, wat werken we toch hard, en dat allemaal voor hullie's geluk, werkelijk niets blijft er voor onszelf over) lees es wat, verzin zelf eens wat, kijk niet weg, lul je leipe lijder niet blindelings na, en bedenk vooral dat je, net als ieder ander, van de en op de andere dag aangewezen kunt zijn op hulp van buitenaf.

1 Reactie
Centurion2
Centurion223 jun. 2011 - 17:07

Wat is de relevantie?

[verwijderd]
[verwijderd]23 jun. 2011 - 17:07

Een gebrek aan alternatieven. Welnu oppositie, pleeg eens oppositie en kom maar op met die alternatieven.

2 Reacties
plangenkamp2
plangenkamp223 jun. 2011 - 17:07

Ik verwacht niet dat dat erg moeilijk zal zijn voor de oppositie (of wie dan ook) om een alternatieve manier te vinden om 650 miljoen euro uit te geven.... "Het tarief voor het pgb is meer dan 30% lager dan zorg in natura. Bovendien besteden budgethouders niet hun gehele pgb. 15% van het pgb vloeit jaarlijks terug naar de AWBZ-kas. Dat is jaarlijks 339 miljoen euro. Het voorstel van het kabinet maakt volgens de berekeningen van Per Saldo de zorg per jaar minstens 650 miljoen duurder. Op dit bedrag is de groep, die na afschaffing van het pgb geen gebruik zal maken van naturazorg, al in mindering gebracht;" (http://www.levenmetms.nl/Default.aspx?tabid=158&newsid526=1001&mid=526&De-waarheid-over-het-pgb) Misschien kunnen we het geld dat we besparen door het niet-afschaffen-van het pgb, investeren in de zorg?

tijsraman
tijsraman23 jun. 2011 - 17:07

Dat is wat moeilijk als er niet geluisterd wordt. De democratie is verworden tot een dictatuur van de minimale meerderheid. Zou een van de 76 coalitiegenoten ooit van James Madison gehoord hebben?

Winston2
Winston223 jun. 2011 - 17:07

Echoput Ik vraag me wel eens af... Als je een heel harde mep op het hoofd van Henk of Ingrid geeft, bij voorkeur met een hard voorwerp, zal er dan ook een galmend geluid te horen zijn? De Henken en Ingrids van deze hard afglijdende samenleving lijken wel een echoput. De echoput waarin Geert Wilders, Mark Rutte en Sybrand van Haersma Buma hun haat zaaiende, mensonterende, grove en kille oneliners mogen gillen. De uit anderhalf miljoen lege hoofden gevormde echoput galmt de "boodschap" ongeschonden, versterkt en in veelvoud terug... Toegegeven, een echoput is doorgaans behoorlijk diep, maar van enige diepgang is bij de Henken en Ingrids geen sprake, ben ik bang. Ben ik bang? Nee, Henk is bang dat Ingrid wordt verkracht door een straatterrorist en Ingrid is bang dat Henk zijn baan kwijtraakt indien de straatterrorist zijn leven betert en een diploma haalt. En samen zijn ze bang dat de kogel van links komt, dus steunen ze het ter rechterzijde opgestelde boordkanon. Liever een bom van rechts dan een kogel van links. Dat die bom van rechts ook de regelingen vernietigt waar Henk en Ingrid zelf zo meteen ook mee te maken krijgen dringt niet door tot de lege hoofden. Daar galmt het immers nog na van de gretig geslikte oneliners van hun grote leiders. Bij dit soort berichten, en deze commentaren van rechts Nederland, voel ik me alsof ik in vrije val ben. Een vrije val naar de bodem van deze echoput. En hoe lager ik kom, hoe dichter ik de bodem nader, hoe meer ik gewaar word van de ondraaglijke stank die uit de diepte van deze put opstijgt. Het wordt steeds duidelijker dat deze echoput eigenlijk een heel erg diepe beerput is. Gadverdamme.

1 Reactie
Rokvok
Rokvok23 jun. 2011 - 17:07

Het erge is dat Henk en Ingrid het nog niet door hebben als opeens een enorme wolkenkrabber voor hun neus wordt gebouwd. Of een snelweg, of een fabriek. Er worden (zeer lage) normen overschreden, ze maken bezwaar en krijgen geen fatsoenlijk antwoord terug. Ze staan dankzij de rechtse ideologie van 'zonder gezeur Nederland volbouwen' volstrekt machteloos. Dan vragen ze het dossier op en zien ze dat de bedrijven wél een fatsoenlijk en uitgebreid antwoord krijgen op futiele bezwaarpunten in de categorie van 'mijn gebouw is straks niet meer te zien'. En dan nog begint er geen belletje te rinkelen bij Henk en Ingrid. Dat ze worden genaaid waar ze erbij staan.

[verwijderd]
[verwijderd]23 jun. 2011 - 17:07

Er is straks nog maar 1 manier om te voorkomen dat we met z'n allen de goot door gespoeld worden...Burgerlijke ongehoorzaamheid. Administratieve chaos maken. De papieren wereld door de shredder halen.

1 Reactie
ErnsTT2
ErnsTT223 jun. 2011 - 17:07

Ehm volgens mij kunnen alleen groepen als Lulszac er iets aan doen, want de data word al lang electronisch gemanipuleerd door Rutte en de zijnen...

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra23 jun. 2011 - 17:07

Jongens, het is heel simpel. De staatssecretaris heeft het zelf gezegd: 'Er worden nu soldaten ontslagen, omdat ik te veel uitgeef.' Dus, niks aan te doen, we kunnen niet zomaar soldaten ontslaan, dan moeten die hulpbehoevenden de pleuris maar kr.. oh, die hadden ze al.

1 Reactie
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman23 jun. 2011 - 17:07

[Jongens, het is heel simpel. De staatssecretaris heeft het zelf gezegd: 'Er worden nu soldaten ontslagen, omdat ik te veel uitgeef.'] Hoe zou dat trouwens gaan, met die soldaten die nu de rest van hun dagen in een rolstoel moeten slijten? Zelf betalen want eigen verantwoordelijkheid? Dan hadden ze maar niet in het leger moeten gaan? Of zou rechts Nederland toch kunnen leren beseffen dat het allemaal iets ingewikkelder ligt?