Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PVV tekent als enige partij oproep tegen jodenhaat niet omdat andere vormen van racisme wel moeten kunnen

  •  
11-04-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3938 keer bekeken
  •  
ANP-475278733

De PVV geeft als enige partij in de Provinciale Staten van Gelderland geen steun aan een verklaring tegen Jodenhaat. Dat meldt ANP. In de tekst vragen de Gelderse partijen "op te staan" tegen Jodenhaat. De PVV, die zich doorgaans juist uitspreekt tegen antisemitisme, wil niet meedoen omdat de verklaring zich ook uitspreekt tegen andere vormen van racisme.

"Met afschuw zien wij dat Jodenhaat terugkeert", stellen veertien Gelderse partijen in een gezamenlijk bericht. "Dit is geen ver-van-mijn-bedshow. Dit gebeurt ook hier in Gelderland." De politici vragen mensen zich uit te spreken tegen Jodenhaat. "Er is hier in ons land én in onze provincie Gelderland geen plaats voor antisemitisme, discriminatie en racisme in welke vorm dan ook."

Onder de verklaring staan de partijlogo's van ChristenUnie, CDA, VVD, BBB, SGP, 50PLUS, Volt, Partij voor de Dieren, JA21, PvdA, GroenLinks, SP, D66 en FVD. Hoewel de landelijke PVV onlangs nog wel een verklaring tegen Jodenhaat steunde, tekent de Gelderse tak van de partij nu niet. De PVV in Gelderland is het er niet mee eens dat in de tekst staat dat in de provincie geen plaats is voor zowel antisemitisme als discriminatie en racisme. De verklaring is "jammer genoeg veel breder getrokken", aldus de PVV.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.