Joop

PVV raakt zetels kwijt

  •    •  
14-12-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
pvv_300_meeuwen.jpg
Drankrijder niet meer welkom bij EU-fractie ... Haagse PVV dumpt 'kruisridder' wegens gesjoemel-verdenking
Twee PVV’ers zijn niet meer welkom in de eigen fracties en gaan op eigen houtje verder. De vice-voorzitter van de Haagse fractie Arnoud van Doorn zou volgens anonieme partijbronnen een greep in de partijkas hebben gedaan. Europarlementariër Daniël van der Stoep, die onder invloed een ongeluk veroorzaakte en aftrad maar nu een vrijgekomen zetel opeist, is niet meer welkom in de EU-fractie. Beide mannen geven hun lucratieve zetels niet op.
Arnoud van Doorn kwam kort na de aanslagen in Noorwegen voor het eerst landelijk in het nieuws omdat hij een leugenachtig bericht verspreidde over de Noorse sociaal-democraten waarvan net tientallen jeugdleden waren vermoord door Breivik. Ook tooide Van Doorn zijn Twitter-profiel met het symbool van een kruisvaarder.
Hij is nu aan de kant gezet en gaat als solo raadslid verder, meldt het AD. De oorspronkelijk acht-koppige fractie verliest daardoor een zetel. Een officiële reden is niet gegeven maar de krant haalt anonieme bronnen aan die Van Doorn beschuldigen van fraude.
Bronnen in de partij stellen dat de penningmeester van de fractie ‘de rekening courant voor zichzelf heeft gebruikt’. Maar dat ontkent Van Doorn met klem, zo meldt het AD vandaag. ‘De rekening is in orde. Die wordt ook door accountants gecontroleerd.’
Gisteren maakte de PVV-fractie in het Europees Parlement bekend dat een andere volksvertegenwoordiger niet meer welkom is. Daniël van der Stoep kwam eerder in het nieuws omdat hij een medewerker ontsloeg die een relatie had aangeknoopt met zijn verloofde. Later veroorzaakte hij onder invloed een aanrijding. Van der Stoep is niet meer welkom omdat het ‘noodzakelijke vertrouwen’ ontbreekt. Het parlementslid gaat alleen verder. Hij bezet een extra zetel die de 4-koppige PVV kreeg toegewezen.
cc-foto: e_monk
Ook voor positief nieuws: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (17)

Bernie2
Bernie214 dec. 2011 - 10:40

Het dunt danig uit bij de PVV. Exit voor de rijdende zuipschuit v/d Stoep en nu ook Arnoud van Doorn (PVV-Den Haag) op staande voet gewipt wegens fraude met PVV-geld. Hoe rustig zullen Wilders' overgebleven handlangers nu nog in de bankjes zitten? Zullen... -Dion Graus (fraude en in elkaar slaan zwangere vrouw) -Lucassen (brievenbuspissen en seks met kleine meisjes) -Fleur Agema (schrijfster op extreemrechtse StormFront) -Hero Brinkman (agressieve alcoholist met losse handjes) -Jhim van Bemmel (fraudeur) -James Sharpe (frauderend pornobaasje met losse handjes) -Marcial Hernandez (verklaard kopstoter met losse handjes) -De Roon (knokploegen- http://kafka.antenna.nl/?p=208) ...met samengeknepen billen de volgende ontslagrondes afwachten? Als ik nog iemand van Wilders' kopvoddenrukkers vergeten ben hoor ik het vast wel.

JoopSchouten
JoopSchouten14 dec. 2011 - 10:40

Het is nog veel erger gesteld met de PVV-kolonie. Knieschijfschutters lopen over naar Blackwater, PVV-brievenbuspissers zeiken nu ook op Henk & Ingrid en kopvoddenrukkers dragen tegenwoordig bokkepruiken. Maar zij mogen allen blijven van Kwantumkop.

BenJoosten
BenJoosten14 dec. 2011 - 10:40

Zojuist hoor ik dat vandaag in het Europees Parlement de demonstranten van de Arabische Lente de Sacharovprijs hebben gekregen. Alle parlementsleden stonden op en applaudisseerden... behalve die van de PVV. Zij bleven demonstratief zitten. Demonstratief blijven zitten, daar is de PVVer goed in, niet alleen als ze hun zetel verliezen, maar ook als het gaat om het eren van hen die echt voor de vrijheid hebben gestreden.

drsAndus
drsAndus14 dec. 2011 - 10:40

Vergeet ook de draaikonterij omtrent het ACTA-verdrag niet! Het blijven opportunistische bangmakers!

TheoJ2
TheoJ214 dec. 2011 - 10:40

[PVV raakt zetels kwijt] En zo gebeurt er dit jaar toch nog iets leuks voor de Jopers.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa14 dec. 2011 - 10:40

Hé hé, Nederlanders zijn nu aan het ''uitWilderssen'' Ik denk dat ik ook uitgeWilderst ben hoor.

[verwijderd]
[verwijderd]14 dec. 2011 - 10:40

Nog even en elke pvv-er is voor zichzelf begonnen. Een prima ontwikkeling. Maar wel in de lijn der verwachtingen, het gaat niet om de partij, maar om het baantje.

1 Reactie
ElChe
ElChe14 dec. 2011 - 10:40

Wat kun je ook anders verwachten. De pvv trekt alleen maar egoisten, criminelen en gelukszoekers aan.

Nossie2
Nossie214 dec. 2011 - 10:40

Wilders telt voor 45 zetels. Hij wint ieder debat en heeft op de meeste problemen een oplossing. Iets wat je van de gevestigde niet kunt zeggen want die hebben nog nooit 1 probleem opgelost terwijl ze wel alle krediet krijgen.

3 Reacties
hphilippens
hphilippens14 dec. 2011 - 10:40

Beste Eduard. Ik mis de logica in jouw bijdrage. Wilders heeft ideeën die aantrekkelijk blijken voor bepaalde lieden die er vervolgens bij herhaling met hun zetels vandoor gaan. Ik zou zeggen, dan is er toch wat aan de hand met die briljante ideeën. En de aanhang van de Proleet Van Venlo zou die lieden als ze in ander partijen zaten 'zakkenvullers' noemen. En jij blijft denken dat Wilders voor elk probleem een oplossing heeft. Wat is het verband met het punt dat veel van zijn kader niet deugt? Is de Proleet heilig?

msj_meijerink
msj_meijerink14 dec. 2011 - 10:40

"Hij heeft voor de meeste pröblemen een oplossing." Graag een opsomming van deie oplossingen, want die heb ik blijkbaar gemist.

Ellyvara
Ellyvara14 dec. 2011 - 10:40

Geen kunst om voor verzonnen problemen een oplossing te vinden.

[verwijderd]
[verwijderd]14 dec. 2011 - 10:40

Een fatsoenlijke partij weet zulke problemen onder de pet te houden.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten14 dec. 2011 - 10:40

... En aangezien de PVV geen 'fatsoenlijke partij' kan zijn hoeven zij niets onder de stahlhelm te houden.

mees.
mees.14 dec. 2011 - 10:40

Hans van Baalen, europarlementariër namens de VVD, heeft vandaag ontstemd gereageerd op een actie van gedoogpartij PVV bij de uitreiking van de Sacharov-prijs in het Europees Parlement. De mensenrechtenprijs werd vandaag uitgereikt aan Arabische mensenrechtenactivisten, maar de PVV-delegatie bleef tijdens de uitreiking demonstratief zitten en gaf geen applaus. 'Zakkerig', aldus Van Baalen. 'Deze mensen hebben zich met gevaar voor hun eigen leven ingezet vóór de vrijheid van meningsuiting en tégen religieus en politiek fanatisme en onderdrukking', aldus Van Baalen in een persbericht. 'Wie de vrijheid in zijn naam voert en weigert een minimum aan respect te tonen aan deze moedige mensen bewijst diezelfde vrijheid een slechte dienst.'

2 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa14 dec. 2011 - 10:40

En Als die Arabische mensenrechtenactivisten Israeliers waren dan hebben wij het nu over antisemitistisch gedrag, eerste klas. Ja, én de Arabieren zijn ook semieten en..... ''Weet ik Mostafa! weet ik! hou maar een keer op, de logica die je zoekt is zoek....doe met ons me, met wat wij hebben en hou op met de logica, want mensen zijn nooit gelijkwaardig geweest bij de mensen zelf, want Wij ooit aapjes waren waren wij toen menselijk!' O! maar wacht even! En dat klopt ook.

Ellyvara
Ellyvara14 dec. 2011 - 10:40

Hieruit blijkt dus eens te meer dat de opstelling t.o.v. niet-westersen ongeacht goede of foute daden in feite racistisch is.