Joop

PVV-prominent Graus in opspraak door onkostenvergoeding

  •  
23-04-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
Debat over nieuwe acties en stakingen binnen Air France/KLM

© 2018-06-14 14:29:11 DEN HAAG - Dion Graus (PVV) tijdens het Tweede Kamerdebat over nieuwe acties en stakingen binnen Air France/KLM. ANP BART MAAT

De Volkskrant en EenVandaag berichten dat PVV-Kamerlid Dion Graus een verblijfskostenvergoeding van 24.297 per jaar ontvangt omdat hij heeft opgegeven in Heerlen te wonen. In de straat waar hij zou wonen, op het adres woont ook zijn moeder, wordt hij echter vrijwel nooit gesignaleerd. Hij huurt al twaalf jaar een appartement in Voorburg.
Voor Kamerleden die ver van Den Haag wonen bestaat een extra onkostenvergoeding omdat ze voor hun werk vaak overnachtingsmogelijkheden of tijdelijk onderdak in de hofstad moeten vinden. Ook maken ze extra maaltijdkosten. Hoe verder iemand woont, hoe hoger de vergoeding. Als Graus feitelijk in Voorburg woont bedraagt de vergoeding de helft minder. Voor iemand als Graus, die al ruim twaalf jaar in de Kamer zit, loopt het verschil in inkomsten over die periode al snel op tot ruim boven de 100.000 euro.
De regeling waar Graus gebruik van maakt is in de praktijk erg vaag en afhankelijk van de zuivere intenties van Kamerleden. Heel anders dan bijvoorbeeld de regels die gelden voor mensen met een bijstandsuitkering. Zo staat nergens omschreven hoe vaak iemand daadwerkelijk op zijn afgegeven huisadres moet verblijven, noch vindt er enige controle plaats. Volgens de door Gaus verstrekte gegevens woont hij al jaren bij zijn moeder, ook toen hij nog getrouwd was. Zijn ex-vrouw beschuldigde hem vorig jaar van seksueel misbruik.
"Zijn ex-vrouw wil niet reageren, maar zelf houdt de PVV’er vol dat hij elk weekend teruggaat naar Limburg. Graus zegt dat hij altijd tankt en boodschappen doet in Limburg, maar bij een afspraak om die bonnetjes te laten zien, komt de PVV’er niet opdagen. ‘Omdat jullie blijven liegen dat ik daar niet woon’, luidt de verklaring."
Graus wordt volgens eigen zeggen zwaar beveiligd omdat hij achterna gezeten wordt door bedreigers. Daarom reist hij in vermomming en parkeert hij zijn auto op grote afstand, beweert hij. Hij zegt ook vaak te verblijven op ‘onderduikadressen’ en heeft hij een gps-tracker aan zijn kleding. “Iedereen die moet weten waar ik ben, weet waar ik ben.”
Ook die beweringen roepen twijfels op in de Volkskrant:
"De NCTV wil niet ingaan op specifieke gevallen, maar volgens een woordvoerder wordt alleen ‘in zeer uitzonderlijke gevallen’ het advies gegeven om niet in de eigen woning te slapen. Dat de dienst precies weet waar Graus verblijft, klopt niet. ‘Wij maken bij de beveiliging van politici geen gebruik van gps-trackers. Ook volgen wij politici niet via hun mobiele telefoon.’ "
Opvallend is dat Graus in de Tweede Kamer fel uithaalt naar de ‘perverse onkostenvergoedingen’ die Kamerleden ontvangen. Hij doelt daarbij vooral op Kamerleden die een OV-jaarkaart gebruiken en daarnaast gebruik maken van de verblijfskostenregeling.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (81)

msj_meijerink
msj_meijerink24 apr. 2019 - 9:19

Dezelfde politieke hoek, dezelfde 'ik wist-t niet' retoriek bij FvD: https://www.ad.nl/politiek/ook-twijfels-over-vergoedingen-voor-verblijfskosten-fvd-kamerlid-hiddema~a58a4c65/

1 Reactie
msj_meijerink
msj_meijerink24 apr. 2019 - 9:29

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/fvd-kamerlid-theo-hiddema-mogelijk-ook-een-te-hoge-vergoeding/?utm_source=whatsapp&utm_medium=social&utm_content=eenvandaag

kipzonderkop
kipzonderkop24 apr. 2019 - 9:12

PVV Graus pakt het niet slim aan met zijn dure huisvesting in Den Haag. Als hij gebruik zou maken van het gratis 1e klas vrij reizen met de trein dan kan hij de volledige poet netto in zijn zak steken net als andere kamerleden. Er zijn zelfs kamerleden die vanuit Den Haag verhuizen naar pakweg Brabant.

1 Reactie
Joe Speedboot
Joe Speedboot25 apr. 2019 - 5:03

'Als hij gebruik zou maken van het gratis 1e klas vrij reizen met de trein dan kan hij de volledige poet netto in zijn zak steken' Kees, mensen denken niet allemaal zo als jij..

Spanveer
Spanveer24 apr. 2019 - 7:36

Het verweer van Graus slaat nergens op. Hij stelt dat hij in Heerlen woont. Waarschijnlijk is die gedachte ontstaan omdat hij in het huis van zijn moeder wat persoonlijke zaken bewaart. Het grootste deel van zijn tijd brengt hij aantoonbaar door in de regio Den Haag. Wettelijk dient hij zich in te schrijven in de GBA van de gemeente Voorburg omdat hij meer dan 2/3 van zijn tijd verblijft in Voorburg. Dat hij nog een paar pantoffels in Heerlen heeft staan verandert daar niets aan.

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen29 apr. 2019 - 17:08

Precies. Ik zou ook verwachten dat er een plicht is om je te registreren waar je middelpunt van je leven is. Heb je een gexien, dan zal dat doorgaans de plek zijn waar je gezin woont (en je hebt dan ook dubbele kosten want huis voor de familie en huis voor wanneer je laat moet werken) Als je zoals Graus wel eens bij je moeder op bezoek gaat maar hje daar staat ingeschreven om hem moverende redenen, dan lijkt dat fraude (je een heel zwaar word) om onder andere deze onkostenvergoeding op te strijken.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*24 apr. 2019 - 7:21

Van Dion Graus tot Theo Hiddema is deze groep moraalridders 2.0 van de PVV en het FvD nu blijkbaar zelf een per een ontmaskerd, hahaha. ???? Samen hebben ze het Parlement toch een slangenkuil van gemaakt op dit moment zonder enige compassie, empathie of nuance. Geen gelover maar deze citaat van de bijbel lijkt mij zeer geschikt wat betreft deze groep zakkenvullers pur sang: Wie zonder zonde is werpe de eerste steen. Zodra een minister, staatsecretaris of een kamerlid een *fout* maakt komen ze toch al meteen met allerlei verwijten, blijkbaar puur om te scoren bij hun eigen achterban. Zelfs voor het politieonderzoek afgerond is toen in Utrecht kwam Thierry Baudet toch al met allerlei verwijten wat betreft migranten, precies een dag na die zeer afschuwelijke incident in een tram in Utrecht, een keiharde en zeer kille manier van het bedrijven van de politiek.???? Mijn petje af aan die onderzoeksjournalisten van de Volkskrant en EenVandaag, chapeau!.???? Heel erg bedankt!!!.

Eric Minnens
Eric Minnens23 apr. 2019 - 22:12

Tobi Rix heeft de Grote Groene Grotten Griezel Graus al voorspeld in 1958. "Toen ik 's avonds op straat liep, Schoot in pijlsnelle vlucht Een vliegende schotel Omlaag uit de lucht. Er stapte iemand uit Van een onbekend ras. Ik wist meteen dat dit De Groene Grote Griezel was. (refrein) Goeie grutten, wat een gruwelijke Grote Groene Grotten Griezel, Grenzeloze, gruwelijke Grote Groene Grotten Griezel. Als je hem ziet, die Grote Groene Grotten Griezel, Blijf dan uit de buurt." En nog een paar typerende coupletten. Helaas niet te vinden onder Lyrics, maar wel als liedje.

Roy2
Roy223 apr. 2019 - 22:01

Wie zonder zonde is werpe de eerste steen.

3 Reacties
madbako
madbako24 apr. 2019 - 9:08

Welk één goddelijke wijsheid zo vlak na de Pasen. Ik ben ontroerd

FranzS
FranzS24 apr. 2019 - 11:27

Jij moet advocaat worden Roy, met deze spreuk krijg je elke verdachte vrijgesproken!

stokkickhuysen
stokkickhuysen26 apr. 2019 - 16:56

Waarom moet ik altijd eerst?

Meta Foor6
Meta Foor623 apr. 2019 - 20:42

- Graus moet hangen - al is het alleen al omdat hij een pvv-er is - maar dan moet de rest van de waarde volksvertegenwoordigers ook nauwgezet onderzocht worden , Al sinds de Romeinen bekend: ''zij die de regels opstellen , weten de regels te omzeilen '' (ben even het latijnse spreekwoord kwijt)

3 Reacties
Ozzy622
Ozzy62223 apr. 2019 - 23:06

pecunia non olet

RealistischLinks
RealistischLinks24 apr. 2019 - 8:49

Ik denk niet alleen omdat hij van de PVV is. Er zijn in het verleden meer discutabele kamerleden geweest, bijvoorbeeld Kathleen Ferrier (CDA). Deze maakte danig misbruik van de wachtgeldregeling en ging op het 'juiste' moment weg. Kathleen Ferrier was vrijwel op de dag af tien jaar Kamerlid als ze haar vertrek uit de Kamer aankondigde. Ze had geen betere dag voor haar vertrek kunnen uitkiezen. Ze was op dat moment 55 jaar oud, tien jaar in dienst en had dus tot haar pensioen, op 65ste leeftijd, recht op wachtgeld. Ook was het vertrek goed getimed, omdat de wachtgeldregeling enkele maanden later zou worden versoberd.Die versobering gold dus niet voor Ferrier, die tot haar pensioen jaarlijks ruim 70.000 euro aan wachtgeld ontvangt. Het wachtgeld zou pas stoppen bij het aannemen van een nieuwe baan. Maar Ferrier verhuisde naar Hong Kong en geniet nog van een vervroegd pensioen. Tja..integriteit is een groot goed.

stokkickhuysen
stokkickhuysen29 apr. 2019 - 17:10

'maar dan moet de rest van de waar de volksvertegenwoordigers ook nauwgezet onderzocht worden , is dat dan niet gebeurd en indien niet: wat let je?

Joop den Uil
Joop den Uil23 apr. 2019 - 20:20

peanuts vergeleken bij het gemiddelde ongecontroleerde cadeau voor de EuroParlementariers. Gewoon de BTW met 1% verhogen en dat soort kosten zijn onzichtbaar. Democratie mag wat kosten toch ? alternatief is dictatuur dus daar moet je at voor over hebben om dat te voorkomen.

2 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot24 apr. 2019 - 5:48

'peanuts vergeleken bij het gemiddelde ongecontroleerde cadeau voor de EuroParlementariers. ' Je kon erop wachten: de 'zullie doen het ook'. Je vergelijking is er zo eentje als: een winkeldiefstalletje is niet erg want een bankroof is veel erger.

madbako
madbako24 apr. 2019 - 9:10

@Joop den Uil 23 april 2019 at 22:20 Ey, en wat vindt je hier van. #whataboutism

OlavM
OlavM23 apr. 2019 - 20:12

[De regeling waar Graus gebruik van maakt is in de praktijk erg vaag en afhankelijk van de zuivere intenties van Kamerleden.] Daar ga je al! De smoes om geen bonnetjes te hoeven overleggen ("omdat jullie blijven liegen dat ik daar niet woon") is natuurlijk lachwekkend, zo doorzichtig en kinderachtig. Ook over zijn beveiligingsomstandigheden liegt Graus overduidelijk. Maar wie is hierover nou verbaasd, bij dit sujet? Integriteit is bij de VVD al ernstig schaars, maar bij de PVV helemaal met een lantaarntje te zoeken. Het zal niet lang duren of FvD zal van hetzelfde laken een pak blijken.

1 Reactie
Buitenstaander
Buitenstaander24 apr. 2019 - 8:52

@Olav Ik dacht dat u in andere gevallen altijd eerst de feiten wilde zien, na gedegen onderzoek. Geldt dat nu ineens niet meer? Soms lijken dingen niet wat ze zijn.

Geenel Opdebilt
Geenel Opdebilt23 apr. 2019 - 20:02

De volksvertegenwoordigers moeten het goede voorbeeld geven, denk ik. Of ben ik een naïeve en maatschappelijk niet zo goed aangepaste burger?

1 Reactie
adriek
adriek24 apr. 2019 - 5:54

Voor rechts is dit het goede voorbeeld. Links betekent (traditioneel gezien) delen en solidariteit, rechts is uitbuiten, jezelf verrijken en vriendjes bevoordelen.

Joop Schouten
Joop Schouten23 apr. 2019 - 19:17

Alle vergoedingen, verdiensten en salarissen dienen van en voor iedereen openbaar te zijn.

Sam V
Sam V23 apr. 2019 - 18:02

De enige bronnen zijn de buurtgenoten. Dat zegt niet per se iets over een periode van 12 jaar. Wellicht is er wel rook, maar dan beter nu de regels aanscherpen voor iedereen om deze overdreven vergoedingen ook echt op terechte gronden uit te keren. Daarnaast in vergelijking tot de E.U. is dit natuurlijk wel weer peanuts.

Martin108
Martin10823 apr. 2019 - 17:36

Ik ben toch benieuwd hoe de heer Graus zich vermomt dat zijn eigen buren hem niet meer herkennen.

1 Reactie
hugo bergveen
hugo bergveen24 apr. 2019 - 7:34

Ik neem aan dat er veel aangiftes van een onbekende man in Graus' huis bij de politie zijn binnengekomen.

M7
M723 apr. 2019 - 17:19

Een voormalige staatssecretaris , Co Verdaas, is als staatssecretaris gestruikeld over zo’n affaire tijdens zijn periode als gedeputeerde van Gelderland . Verdaas is alsnog zeer goed terechtgekomen en is nu Dijkgraaf van Waterschap Rivierenland . Er is nog hoop voor Graus : Hoofdcommissaris van de Nationale Dierenpolitie ?

Frits Jansen
Frits Jansen23 apr. 2019 - 17:02

Daarom ziet hij er zo raar uit: dat is vermomming.

1 Reactie
RaymondenJoop
RaymondenJoop24 apr. 2019 - 9:00

Die is dan wel weer leuk

Heinz2
Heinz223 apr. 2019 - 16:28

In het artikel in de Volkskrant staat dat 30 kamerleden recht hebben op dezelfde vergoeding als Graus, maar dat er nooit onderzoek naar die andere 30 is gedaan. Flink hoor, dan er 1 uitkiezen die de linkse media sowieso graag in de schijnwerpers hebben. Hypocriet gedoe.

M7
M723 apr. 2019 - 15:51

Eenzelfde situatie kostte toenmalig gedupeerde en tijdelijk staatssecretaris Co Verdaas zijn positie als staatssecretaris. Maar Verdaas is weer " in genade " ontvangen en gaat tegenwoordig als Dijkgraaf van het Waterschap Rivierenland door het leven. Er is nog hoop voor Dion Graus dus : wellicht eindbaas van de Dierenpolitie of baasje / inwoner van het locale dierenasiel?

Arend Wortel
Arend Wortel23 apr. 2019 - 15:50

Als je op Wikipedia het lemma "proleet" opzoekt, dan zie je daarbij als illustratie het portret van Graus.

2 Reacties
Buitenstaander
Buitenstaander24 apr. 2019 - 8:54

@Willie Oh, ik dacht dat we ons altijd bij de feiten zouden houden, en onderbuik was toch alleen iets van rechts?

Joe Speedboot
Joe Speedboot24 apr. 2019 - 10:27

', ik dacht dat we ons altijd bij de feiten zouden houden' Feit is dat je met zo'n uiterlijk en kledingstijl kansloos bent bij sollicitaties voor een bepaald soort banen.

Break on through
Break on through23 apr. 2019 - 15:47

Graus krijgt dus ieder jaar een bedrag waar een normaal gezin een jaar van moet leven om ergens te gaan verblijven waar hij nooit is. Probeer dat eens in de sociale dienst, word je door PVVers, VVDers, FvDers direct gelyncht... Je ziet maar weer, rechts meet meet meerdere maten. Aan twee hebben ze tekort :)

Sonic2
Sonic223 apr. 2019 - 15:20

Het artikel spreekt voor zich. Graus is ook niet het probleem. Graus is het gevolg van het krankzinnige stemgedrag van 10 tot 15% van de bevolking. Daar zit het probleem. Graus heeft niets in de politiek te zoeken. Wilders en de PVV hadden nooit de 2e of 3e partij van het land moeten zijn. Elke dag merken we de gevolgen van de ons door PVV en FvD stemmers opgedrongen troep. Wanneer stoppen we eens met dat volk pamperen en ze keihard te confronteren met de troep die ze elke keer het parlement in stemmen? Ik zeg niet dat linkse en midden partijen het allemaal perfect doen. Niet dat dit soort reacties ook iets veranderen. Daarvoor moet het eerst 2029 worden waarschijnlijk. En dan staat er weer een nieuwe oplichter/ bedrieger op in het radicaal rechtse kamp. En dat zal tot 2099 door gaan, want je zult toch maar moeten toegeven dat Volkskrant/ Joop/ Sonic en veel meer dagelijks gelijk hebben op dit punt. Dat is pas echt erg. Dus blijft het maar door gaan met falende partijen mandaat te verlenen. Of het nu DS 70/CD/ Leefbaar Nederland/CD/LPF is. Of het nu de Boerenpartij of PVV is. OF het nu VNL/ TON of EEN NL is. Of het nu de vele mislukkingen van Hero Brinkman zijn. En Graus is alleen maar de zoveelste open deur. De zoveelste bevestiging van het falende PVV project. Verkies deze mensen gewoon eens niet. Klaar.

1 Reactie
adriek
adriek24 apr. 2019 - 5:58

De 'proteststemmers' zijn niet geïnteresseerd in de waarheid of in beleid zij volgen slechts de loze beloften van hun idool. De waarheid is hooguit de mening van 'links', fake news slechts bedoeld om hun heiligen te beschadigen.

Thuiszitter
Thuiszitter23 apr. 2019 - 14:25

Slecht onderzoek verder , hij spreekt hen tegen hetgeen verder niet wordt onderzocht . Mag hopen dat dit goed wordt bekeken en bestraft indien van toepassing.

Phil2
Phil223 apr. 2019 - 10:24

Haal die G maar weg. D.Raus. Draus?

Spanveer
Spanveer23 apr. 2019 - 10:23

In alle commentaren mis ik de uitzonderingspositie die parlementsleden hebben. Ze ontvangen aanzienlijke toeslagen bovenop hun schadeloosstelling die niet belast zijn. Ze hoeven bij hun belastingaangifte niet aan te tonen dat het geld ook besteed is aan onkosten. Iedere andere werknemer in Nederland moet dat wel aantonen anders wordt de onkostenvergoeding gezien als inkomen dat belast wordt. Een goede reden deze uitzonderingspositie af te schaffen.

6 Reacties
kipzonderkop
kipzonderkop23 apr. 2019 - 14:29

Het zijn ook geen werknemers dus geen loonbelasting. Alle belastingvoordelen van (schijn) ZZPer/ondernemer in de diepe zakken. Van extreem links tot en met extreem rechts. Inclusief de grote middenmoot die heel hypocriet stilzwijgend mee profiteert.

stokkickhuysen
stokkickhuysen23 apr. 2019 - 14:30

Is er ooit over geprocedeerd in het kader van het gelijkheidsbeginsel? Ik zie niet in wat een kamerlid zo bijzonder maakt dat een forfaitaire onkostenvergoeding nodig is terwijl andere Nederlanders dat niet mogen

JannesJ2
JannesJ223 apr. 2019 - 16:18

Je mist de definitie van 'uitzonderingspositie'. De gemiddelde politicus "werkt" wel een paar uurtjes per week meer, dan de gemiddelde werknemer. Iets van 60-80+. Jij als zelfverklaard "spanveer" (wellicht in een daarbij horende *maatschappelijke* functie (dus geen putjesschepper, of iemand met een uitkering tot werk *gedwongen* (zie onder andere: https://www.doorbraak.eu )). Vertel mij eens, wat je persoonlijke voorwaarden zouden zijn, wanneer jij voor een extreem-zware functie van 60-80 uur per week(!)...kiest. Geen misverstand: iedere Eurocent, met bonnetjes begeleid. Volledige transparantie. Maar dan van beide kanten, eerlijkheid.

adriek
adriek23 apr. 2019 - 19:57

Parlementariërs maken hun eigen regels, en geven zichzelf (dus...) uitzonderingsposities.

Spanveer
Spanveer23 apr. 2019 - 23:44

Dat van die hardwerkende kamer leden geldt misschien voor een aantal maar niet voor allen. Van de notoire klaplopers noem ik er een paar. Mevrouw Sing Varma en mevrouw Verdonk Deze dames hebben 0,0 bijgedragen als lid van D66 of de fractie Verdonk aan de democratie. Veel kamer leden zetten zich goed in en maken veel uren. Daar staat een aanzienlijke schadeloosstelling tegen over en royale perioden reces. Nog steeds geen reden hen een uitzonderingspositie te geven voor hun onkostenvergoeding.

stokkickhuysen
stokkickhuysen24 apr. 2019 - 18:27

@JannesJ 'Je mist de definitie van uitzonderingspositie': geef 'm dan meteen even? Laten we proberen relevante feiten te noemen. Mogen andere mensen ook de documentatie achterwege laten op basis van 60-80 uur werken? 'Vertel mij eens, wat je persoonlijke voorwaarden zouden zijn, wanneer jij voor een extreem-zware functie van 60-80 uur per week(!)…kiest.' In ieder geval niet dat ik mijn onkosten niet hoef te documenteren? Waar haal je die rare verbanden vandaan, je lijkt wel een politicus

Freek3
Freek323 apr. 2019 - 10:08

Een stelende PVV-er, wie had dat nu gedacht?

4 Reacties
Perspectief2
Perspectief223 apr. 2019 - 16:55

Vervang PVV-er eens met een willekeurige bevolksgroep.

Freek3
Freek323 apr. 2019 - 21:40

Hé heb je'm door? De spiegel werkt!

Henk26
Henk2624 apr. 2019 - 2:16

Meestal zijn het idd de linkse partijen die de belastingcentjes willen afnemen van de burger.

stokkickhuysen
stokkickhuysen24 apr. 2019 - 18:29

Ja Henk, en als je een kroket koopt dan gaat ook je geldhoeveelheid achteruit.

Peter-G
Peter-G23 apr. 2019 - 9:27

Als de regeling echt zo vaag is als het artikel beschrijft, dan is er maar een goede oplossing: de regels scherper maken. Anders wordt het al snel bashen wie je politiek niet aanstaat, en goedpraten van wie je politiek wel aanstaat.

1 Reactie
DaanOuwens
DaanOuwens23 apr. 2019 - 16:31

@ Peter-G Jij schrijft: dan is er maar een goede oplossing: de regels scherper maken. Nou, nee. Zaken oplossen door meer regels leidt tot een samenleving die ik niet wil hebben. Kan best zijn dat jij dat wil, maar de meeste mensen zijn niet standaard corrupt. Logisch is dat deze mijnheer een serieus gesprek krijgt met het presidium van de 2de kamer en terug betaalt als hij onterecht geld heeft geclaimd. Zeker rechts Nederland heeft het altijd over normen en waarden. Dat zijn ongeschreven omgangsvormen en gedrag. Iemand als Graus hoort te weten wat wel en niet kan. En gezien deze informatie gedraagt hij zich daar niet naar. Maar dan zijn niet meer regels de oplossing maar meer fatsoen. En als je daaraan hecht moet je blijkbaar geen PVV meer stemmen.

pH_7
pH_723 apr. 2019 - 9:01

Interessant artikel. Meneer is in opspraak om precies te doen wat hij veracht, hypocriet dus. Maar achteraf gezien staat hij wel in zijn recht?! Als hier zo’n opspraak over is, dan kan dit toch doodgeregeld worden? Wat ik verder in het artikel lees, is dat hij dit juist aan de grote klok heeft gehangen en nu daarom als voorbeeld zelf in opspraak is gekomen? Is hij overigens de enige die zich buit maakt aan de onkostenvergoeding of is hij de enige die is onderzocht?

2 Reacties
Stheno
Stheno23 apr. 2019 - 15:20

pH_7 Nee, hj is niet de enige waarop deze regeling van toepassing is; 20% van de TK leden verblijft >150 km (waar de regeling voor is) van Den Haag. De overige 29 TK-leden zijn niet benoemd in dit artikel..

stokkickhuysen
stokkickhuysen26 apr. 2019 - 16:55

@Steen is er in die gevallen ook sprake van misbruik?

Plastic_Zee
Plastic_Zee23 apr. 2019 - 8:44

Ach,dit is maar het topje van de ijsberg. Gebeurd overal,van de lokale voetbal vereniging tot aan het Euro parlement. In iedere partij en op elk niveau.

8 Reacties
Satya
Satya23 apr. 2019 - 10:30

Maar zodra het van een partij uit het partijkartel is spreken we er pas schande van.

Plastic_Zee
Plastic_Zee23 apr. 2019 - 14:25

@Satya Partijkartel? Ik dacht altijd dat dat niet bestond? Zo zie je,je leert iedere dag weer iets nieuws. Bedankt.

Stheno
Stheno23 apr. 2019 - 15:24

Satya, Nee, het is precies het omgekeerde. Zodra een partij niet meer tot het partijkartel behoort, komen de artikelen zoals hierboven. Maar het geldt voor 20% van de TK die > 150 km van Den haag woont (i.c. 30 TK leden) En ja de onkostenregeling voor EU parlementariers is nog veel en veel genereuzer, nog afgezien van 'lokale' emolumenten zoals bijv gratis vliegen binnen Italie voor Italiaanse vertegenwoordigers.

DaanOuwens
DaanOuwens23 apr. 2019 - 16:25

@ Plastic_Zee Jij schrijft; Gebeurd overal,van de lokale voetbal vereniging tot aan het Euro parlement. Nee, dat gebeurd niet overal. De meeste mensen zijn best te vertrouwen. Misbruik maken van de situatie, of stiekem jezelf verrijken is niet normaal.

JannesJ2
JannesJ223 apr. 2019 - 16:31

Als het al overal gaande is, welke stappen zet jijzelf daartegen? Je weet dat het e.e.a. gaande is: 'iedereen doet ut'. Maar wat doe jij, anders dan een of andere algemene online statement maken? Beetje drijven en meedeinen, stukkie plastic? :-)

adriek
adriek23 apr. 2019 - 19:58

Niet in de verenigingen waar ik iets te zeggen heb (gehad).

OlavM
OlavM23 apr. 2019 - 20:14

Tja, er ligt al zo veel plastic in zee.....

Satya
Satya24 apr. 2019 - 6:46

Plastic zee Ik weet hoe het fvd dat omschrijft. Ik heb best voor kritisch kijken wat beter kan maar niet de democratie om zeep willen helpen. Democratie is nu juist niet winner takes all.

frankie48
frankie4823 apr. 2019 - 8:12

Wel zo eerlijk dat andere oudere gekort kunnen worden op hun AOW-pensioen, als andere dan hun kind daar ingeschreven staat, er ook gewoon woont en niet als zij spookadres voor misbruik willen gaan gebruiken!

Grietje Genot
Grietje Genot23 apr. 2019 - 8:05

Het is een fijn idee om te weten dat het gewone volk - derlui die door de bank genomen geen schijn van een snippertje van een kansje maken - via 't voetbal, 't wielrennen en het landelijke en provinciale bestuur toch tot de elite kunnen doordringen. Dat 't desondanks doorgaans toch hufters blijven, dat moeten we maar op de koop toenemen. En nu weten we ook weer, dat de uitkeringstrekkers die het parlement bevolken, uitzonderlijke en begenadigde mensen zijn. Ach, breek me de bek niet open.

4 Reacties
WillemdeGroot
WillemdeGroot23 apr. 2019 - 10:57

'En nu weten we ook weer, dat de uitkeringstrekkers die het parlement bevolken, uitzonderlijke en begenadigde mensen zijn. Ach, breek me de bek niet open.' Wat let je om je te kandideren voor de eerstkomende verkiezingen van de Kamers, GG? Eigenlijk: ik snap feitelijk geen biet van wat je wilt zeggen..

Grietje Genot
Grietje Genot23 apr. 2019 - 17:32

Dat geeft niks, WdG. Het zijn sjibbolets voor ingewijden, gewone stervelingen kunnen d'r niks mee.

WillemdeGroot
WillemdeGroot24 apr. 2019 - 6:48

Oh, nou begrijp ik je, GG... Jij ziet dit platform, Joop, als het forum voor en van ingewijden. Het zijn zelfs 'sjibbolets', groepsduidingen. Zoiets als het boreale begrip van ene Baudet, dus. Enfin, je bent vrij om onbegrijpelijke dingen te schrijven, zelfs dit soort onzin. Jammer voor mij, te dom voor jouw niveau. En eveneens jammer dat je niet antwoord geeft op wat ik hierboven opmerkte. Ik, argeloze, dacht dat Joop een discussieplatform is waar we geen oikofobische gevoelens zouden hoeven te hebben. Jij ziet dat dus heel anders. Dank je wel.

Grietje Genot
Grietje Genot24 apr. 2019 - 14:43

Zoals zoveel opgewonden standjes, is WdG snel in zijn wiek geschoten en in zijn kuif gepikt. Maar Joop is niet voor iedereen. Wie geen Nederlands lezen kan, of de lagere school nog niet heeft doorlopen, heeft er weinig te zoeken En als ik 't heb over 'overschrijdingskansen' of de 'peripatetici' dan vallen er weer hele volksstammen af. En zo naderen we successievelijk de crème de la crème - de connaisseurs - die 't ragfijne voetenwerk van de neo-postmodernistische pseudo-reviaanse allusies kunnen waarderen. (Wat niet betekent dat de rest niet gelukkig kan worden, hoor). Maar om toch maar even op je 'sullige' jij-bak in te gaan: welke vlaag van verstandsverbijstering brengt je op het idee dat ik niet in de Tweede Kamer zit, en dus krachtens kennis van zaken mijn uitspraken doe? Huh?

Khalid Bakr
Khalid Bakr23 apr. 2019 - 7:45

Hij heeft een aura van onbetrouwbaarheid, niet in de minste plaats vanwege alle 'incidenten' waar hij de hoofdrol in speelt....kan hij wel een grote Kruis om zijn hals doen hangen, maar is een beetje als een mercedes-ster op een daihatsu

1 Reactie
OlavM
OlavM23 apr. 2019 - 20:20

Of wellicht als een Rolls Royce-beeldje ("Spirit of Ecstacy") op een Lelijk Eendje?

Bluesboy
Bluesboy23 apr. 2019 - 7:43

Er gaan geruchten dat Dion is opgenomen in het dierenasiel terplaatse.????‍♂️

1 Reactie
M7
M723 apr. 2019 - 9:30

Toch wel op de afdeling “ moeilijke gevallen” , hoop ik ?

madbako
madbako23 apr. 2019 - 7:41

Best riant die iets meer dan €2000 p/m

3 Reacties
ton14024
ton1402423 apr. 2019 - 9:17

Als ik het goed begrijp krijgt hij €4000 per bezoek aan zijn moeder.

madbako
madbako23 apr. 2019 - 11:47

@Ton14024 23 april 2019 at 11:17 Als ik het goed begrijp krijgt hij €4000 per bezoek aan zijn moeder. Denk dat ik maar weer bij me moeder ga wonen voor dat bedrag. Voor die 2000 trouwens ook

OlavM
OlavM23 apr. 2019 - 20:22

@ Ton14024: Een goede moeder is onbetaalbaar. Dus ook een bezoekje aan haar?

msj_meijerink
msj_meijerink23 apr. 2019 - 7:41

Dion is niet bij zijn eerste leugentje gebarsten. Alweer een stukje 'meten met twee maten' bij de bende van Geert!