Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PVV-politica Willie Dille overleden

  •  
09-08-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
316 keer bekeken
  •  
williedille
Update 22.10 uur: Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag, die meteen terug is gekomen van vakantie toen het nieuws van de zelfdoding van Willie Dille haar bereikte, heeft er ‘uitdrukkelijk en bij herhaling’ bij het PVV-raadslid op aangedrongen om aangifte te doen van verkrachting. Dat vertelt ze in het AD :
"Willie Dille heeft bij mij aangegeven ontvoerd, verkracht en bedreigd te zijn. Dat zijn schokkende uitingen, die ik zeer serieus genomen heb. Ik heb met haar verschillende gesprekken gevoerd en ik heb bemiddeld in het contact met de politie. Ik kan niet in haar hoofd kijken waarom ze uiteindelijk heeft besloten geen aangifte te doen."
Krikke gaat vrijdag met de driehoek van politie, justitie en stadsbestuur bekijken wat ‘de laatste stand van zaken is’ in de zaak Dille:
"Ik loop niet vooruit op conclusies want daarvoor gaan we nou juist bij elkaar zitten. Het is verschrikkelijk als iemand geen andere uitweg meer ziet dan uit het leven te stappen, dat raakt mij zeer. Mijn medeleven gaat uit naar haar echtgenoot, kinderen, vrienden en fractiegenoten."
Eerder: PVV-politica Willie Dille is op 53-jarige leeftijd overleden. Het oud-Kamerlid en gemeenteraadslid uit Den Haag is omgekomen door zelfdoding, bevestigt haar familie aan Omroep West. De PVV-fractie in de Tweede Kamer heeft ‘met grote verslagenheid kennisgenomen’ van het overlijden van Dille. Partijleider Geert Wilders schreef in een verklaring op Twitter: “Wij zullen haar enorm missen. Woorden schieten tekort.”
De Haagse burgemeester Pauline Krikke schrijft in een verklaring namens college en gemeenteraad:
"Het bericht van het overlijden van Willie Dille raakt mij zeer. De gemeenteraad van Den Haag verliest een betrokken en gepassioneerd raadslid en collega. Willie Dille stond voor haar zaak."
Dille plaatste gisteren een filmpje op Facebook , waarin ze zei verkracht te zijn door ‘een groep moslims’ die haar de mond zouden willen snoeren in de Haagse gemeenteraad. In de video verklaarde zij zich niet gesteund of geloofd te voelen en gaf aan ‘haar strijd’ te staken. Het filmpje, dat inmiddels verwijderd is, werd doorgeplaatst op GeenStijl en later ook door enkele andere media. Dille heeft verschillende malen met de politie gesproken , maar geen aangifte gedaan en ook in de Tweede Kamerfractie van de PVV zou men er niets van hebben geweten, verklaart een PVV-Kamerlid dat anoniem wil blijven aan het AD.
Heb je naar aanleiding van dit bericht over zelfdoding behoefte om te praten, bel 0900-0113 of bezoek www.113.nl.

Meer over:

willie dille, nieuws, pvv
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.