Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

PVV ontving enorme donatie van Amerikaanse anti-moslimorganisatie

  •  
15-10-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-10-15-om-10.32.26
De Stichting Vrienden van de PVV ontving vorig jaar ruim 108.000 dollar van het rechts-conservatieve David Horowitz Freedom Center (DHFC) uit Californië. Dat meldt het FD. Dat is flink meer dan het jaar daarvoor. In 2014 ontving de PVV een kleine 20.000 dollar van het Center.
De donatie van 108.000 dollar werd aan het begin van 2015 in drie termijnen in de stichtingskas van Wilders gestort, zo blijkt nu uit de jaarrapportages van de politieke partijen. Die werden vrijdag openbaar gemaakt door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Giften van meer dan 4500 euro moeten door de partijen aan het ministerie worden gemeld.
Dat het sterk anti-islamitische en pro-Israëlische DHFC Geert Wilders financieel ondersteunt is niet nieuw. In 2012 liet Horowitz al via zijn eigen website weten twee lezingen van Wilders in de Verenigde Staten te hebben vergoed. Daarnaast had Horowitz de beveiligingskosten en de hotelkosten voor ‘vier of vijf’ Nederlandse bodyguards betaald.
Horowitz ligt in eigen land al langer onder vuur omdat hij met zijn Center islamofobie zou aanwakkeren. In een rapport uit 2011 van het Center for American Progress (CAP), getiteld “ Fear, Inc.” wordt David Horowitz aangehaald als een van de belangrijkste financiers van anti-islamitische organisaties, zoals bijvoorbeeld Jihad Watch van rechtsextremist Robert Spencer, een organisatie die karikaturen van de islam en leugens over Amerikaanse moslims rondstrooit. Horowitz reageerde op dit rapport door te beweren dat het CAP was ‘ toegetreden tot de Moslim Broederschap ’.
Behalve de enorme donatie van het DHFC ontving de stichting van Wilders ook tweemaal een donatie van 4500 euro van een tweede donateur. Die naam is, tegen de regels in , door Wilders onleesbaar gemaakt. Eerder deze week liet de Commissie toezicht financiën politieke partijen in een brief aan de Tweede Kamer al weten dat Wilders een ‘redelijke termijn’ krijgt om de naam en het adres van deze anonieme gever alsnog te openbaren. Zo niet, dan wordt de PVV gesommeerd 8000 euro over te maken naar een daartoe aangewezen rekening van het ministerie.
cc-foto: Gage Skidmore

Meer over:

politiek, nieuws, pvv

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (82)

arbeider3
arbeider316 okt. 2016 - 22:04

Zandb, Het heeft mij wat tijd gekost, maar je hebt gelijk. Ook al bereiken ons berichten, dat al vele (30 jaar) jaren Moskeeën op een onduidelijke manier gefinancierd worden. Er werd/wordt door de regeringspartijen weinig tot niets tegen gedaan. Gelukkig plaats ik mijn kruisje bij een partij, die hopelijk straks, maar tot nu toe nog geen regeringsverantwoordelijkheid heeft gedragen. Roemer laat zich geen knollen voor citroenen verkopen!

Charlie Hebdon't
Charlie Hebdon't16 okt. 2016 - 15:28

DHFC is helemaal geen anti-moslimorganisatie, wellicht een anti-islamorganisatie, maar ja dat ben je natuurlijk al gauw als je vóór de vrijheid strijdt.

2 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen17 okt. 2016 - 4:04

En... tegen de vrijheid van godsdienst, de islamitische godsdienst. Dat was u vergeten erbij te schrijven, denk ik.

Charlie Hebdon't
Charlie Hebdon't17 okt. 2016 - 8:16

Een godsdienst/ideologie bestrijden die indruist tegen onze westerse principes lijkt mij persoonlijk niet verkeerd. Zo strijden er ook mensen om vergelijkbare redenen tegen het nationaalsocialisme. Dat zou u toch juist toe moeten juichen? Alle religies en/of ideologieën die indruisen tegen onze westerse principes en de universele rechten van de mens niet respecteren zijn wat mij betreft vogelvrij, zonder uitzondering!

Dubbeldenker
Dubbeldenker15 okt. 2016 - 23:52

Blijkt maar weer dat Wilders geen partij heeft. Een beetje georganiseerde partij had deze doorgekraste gulle gever vast betere begeleid in het onder de bedragen blijven waarbij meldingsplicht bestaat. Als het tenminste de gever is, die anoniem wil blijven. Het kan natuurlijk ook zijn dat het Wilders niet goed uitkomst dat mensen de naam achter de gift weten. @Joop Zuremelk Mooie vondst, jou opmerking: "Wilders’ integriteit". Kreeg ik echt een beetje kortsluiting van in mijn hoofd. Ik heb het niet zo op Wilders, maar Geert van integriteit beschuldigen gaat zelfs mij te ver.

altijd-beleefd
altijd-beleefd15 okt. 2016 - 21:41

Als iemand een beleid weet waardoor bepaalde bevolkingsgroepen in de toekomst niet pieken in criminaliteit, uitkeringen en morele verontwaardiging zonder goede reden en dat zonder ze er uit te trappen of links nederland op stang te jagen dan schrijf ik me meteen in. Tot dan blijf ik bij deze financieel dubieuze brutale aap.

3 Reacties
Zandb
Zandb16 okt. 2016 - 7:02

altijd- Wat is er in uw ogen "dubieus" aan, dat Geert Wilders' partij geld ontvangt van anderen? Afgezien daarvan: Ook deze "financieel dubieuze brutale aap" heeft geen beleid te bieden, dat aan uw wensen kan voldoen. U mag rustig voor "brutale apen" kiezen - we leven tenslotte in een democratie - maar als u dan uw redenen daar voor geeft, mag het wel ietsjes realistischer.

altijd-beleefd
altijd-beleefd16 okt. 2016 - 9:10

-zandb niet zozeer dat ik het dubieus vind, eerder dat het in dit artikel beweerd word. ook is hoewel lomp, een deel van de ongewenste hun onwenselijkheden ergens anders laten vertonen een zeer realistisch haalbaar plan. ten opzichte van het huidige enige alternatief, minderheden en immigranten deels ontzien van toetsing door de wet, ga ik nog liever voor een hamster. ergo mijn wens voor een derde, nog niet bestaande groep.

Zandb
Zandb16 okt. 2016 - 15:34

altijd- In dit artikel wordt Wilders volgens u als een "financieel dubieuze brutale aap" afgeschilderd. Dat klopt feitelijk niet. Wat ik na enig gepuzzel verder van u begrijp is dit: Ongewensten moeten hun onwenselijkheden in een ander land maar tonen. En dat is mogelijk: U acht dit een zeer realistisch plan. Mijn kritiek: U maakt helemaal nergens duidelijk dat zoiets kan; dat vindt u alleen maar. U beweert dat minderheden en migranten ontzien worden van "toetsing door de wet". Volgens mij kunt u geen enkel argument aanvoeren om die bewering ook maar een klein beetje aannemelijk te maken. Dat u liever voor een hamster gaat, dat is echt uw zaak. De redenen die u aanvoert om nog liever voor een hamster te gaan, die berusten echter nog steeds niet op de werkelijkheid.

arbeider3
arbeider315 okt. 2016 - 20:14

Nog kan een ieder financieel steunen, die hij wil. Maar ook hier brokkelt weer een steentje van onze vrijheid van meningsuiting en democratie af. Heb toch vertrouwen in je zelf en laat de stemmer met zijn kruisje beslissen.

1 Reactie
Zandb
Zandb16 okt. 2016 - 7:06

arbeider: Waar baseert u die conclusie - dat NOG een ieder financieel kan steunen wie hij wil - op? Waarom zou iemand tegen zijn informatie die van belang is om de motieven van mensen te kunnen beoordelen? Wilt u bijvoorbeeld dan niet dat gewoon openbaar is wie waarom in welke mate wie of wat van geld voorziet? Bijvoorbeeld als het om moskeeën gaat?

van der laak
van der laak15 okt. 2016 - 16:49

het zal me worst zijn. ik stem toch wel PVV, want het heeft nut. Zelfs de SGP neemt standpuntenover van de grote blonde leider!

5 Reacties
Mostafa
Mostafa15 okt. 2016 - 18:19

U mag ook doneren bij wilders denatie pot met een leugentje ze kunnen het goed gebruiken.

johannn2
johannn215 okt. 2016 - 21:32

van der laak, Welk nut heeft het dan ? .

Zandb
Zandb16 okt. 2016 - 7:15

van der laak: Voor iemand die het allemaal wordt is, reageert u nogal heftig. U kunt zich rustig kritiekloos aan anderen, al zou het een uw "Grote Blonde Leider" zijn, uitleveren. Dat maakt u als de mensen die zich kritiekloos aan een god of een Allah uitleveren: Ook hen zal het worst zijn, wat je ook te eten geeft.......

van der laak
van der laak16 okt. 2016 - 10:25

johannn 15 oktober 2016 at 23:32 Leest u de laatste zin nog eens zou ik zeggen!

Pa Pinkelman
Pa Pinkelman16 okt. 2016 - 10:45

johannn 15 oktober 2016 at 23:32 ["van der laak, Welk nut heeft het dan ? "] Als je op de PVV stemt, stem je niet op een andere partij. Als niemand op een andere partij stemt dan is de wereld er veel beter op geworden.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen15 okt. 2016 - 15:59

Eigenlijk heel grappig deze discussie. Als de PVV aanhangers nu eens gewoon netjes aan donaties doen, dan had de PVV geen buitenlandse financiering nodig. Maar ja, de PVV aanhang roeptoetert vooral heel hand, maar de buidel trekken voor hun ozo geliefde leider...... ho maar. Hoe ging het spreekwoord ook alweer? Juist ja....put your money where your mouth is...... Maar daar hebben de PVV adepten nog nooit van gehoord. Alleen maar gratis bier en hun leider laten stikken, dat is wat ze doen en daarom moet hun leider geld shopen bij extreme clubs in het buitenland. Nu maar wachten tot de zo veelbesproken leider dat ook eerlijk en open speelt. Heel lang wachten, vrees ik.

2 Reacties
Ben Joop
Ben Joop15 okt. 2016 - 19:52

Bravo!

johannn2
johannn215 okt. 2016 - 21:30

Wilders heeft de pech dat zijn aanhangers per definitie nooit iets aan goede doelen geven. .

Baytep
Baytep15 okt. 2016 - 15:12

Dus er is 1 iemand die 2 x 4500 Euro donneert. Dan weet je dus precies wat de regels zijn om anoniem te blijven, maar heb je je vergist in de datum van storting. Misschien moet je het niet op 31 december overmaken.

Pa Pinkelman
Pa Pinkelman15 okt. 2016 - 15:05

Ik bedacht ineens dat we wel allemaal kritiek op Wilders kunnen hebben om z'n racistische en discriminerende karakter en dat hij kennelijk zich weer laat omkopen, maar ik wil wel eens een experiment doen. Ik ben links. Dus ik walg van alles waar Wilders voor staat. Maar laat iemand mij eens proberen om te kopen. Zodat ik eventueel helemaal achter Wilders ga staan. Beneden de € 10.000,- ga ik niet, maar iemand kan ook een hoger bod uitbrengen en dan zal ik achter het standpunt van die bieder staan. Ik moet het geld wel eerst binnen hebben natuurlijk. Maar bedenk dat een geldbedrag ophoesten heel wat makkelijker is dan om aan te tonen waarom links zo fout zou zijn zonder verdraaiingen en leugens.

1 Reactie
Mostafa
Mostafa15 okt. 2016 - 17:03

O!

Pa Pinkelman
Pa Pinkelman15 okt. 2016 - 14:22

M.b.t. het financieren van moskeeën of andere "islamitische" organisaties vanuit het buitenland hoor je de laatste tijd ook steeds weer: "Wiens brood men eet, diens woord men spreekt". Zie http://www.nrc.nl/nieuws/2010/02/24/geert-wilders-had-in-2001-niets-tegen-de-islam-maar-nu-wel Wilders afkeer van de islam dateert van 2004 toen hij samen met andere parlementsleden een bezoek bracht aan Israël. Hij heeft er nog trots over vertelt dat hij als enige heeft gesproken met de premier. Wilders wordt ook van uit Israël financieel gesteund.

1 Reactie
Mostafa
Mostafa15 okt. 2016 - 17:07

Alles wat uit het beloofte land Door God komt is God s wil, commentaren zijn onrein!!

Mostafa
Mostafa15 okt. 2016 - 13:50

Dus de "" Waarheid" die Wilders hier loop met korting te verkopen zijn gewoom doorgekookte Amerikaanse rotte eiren ! Bah.

4 Reacties
adriek
adriek15 okt. 2016 - 14:13

Verrast het je? Was het je nog niet opgevallen dat door heel europa vergelijkbare idiote ideeën verspreid worden? Over complot-theorieën gesproken... dit is geen theorie meer ;)

Mostafa
Mostafa15 okt. 2016 - 17:02

Nu de avocaat van wilders nog!!

Mostafa
Mostafa15 okt. 2016 - 17:03

Advocaat bedoelde ik

Pa Pinkelman
Pa Pinkelman16 okt. 2016 - 14:43

@Mostafa 15 oktober 2016 at 19:03 ["Advocaat bedoelde ik "] Kijk, dit is nu weer iets wat niet helder is. Je hebt het over "eieren" die eventueel rot zouden zijn. Advocaat, heel lekker spul, wordt van eieren gemaakt. Waarom die nare opmerking: "Dus de “” Waarheid” die Wilders hier loop met korting te verkopen zijn gewoon doorgekookte Amerikaanse rotte eieren ! " Wilders is niet rot en Amerikanen ook niet. Jij bent niet doorgekookt maar uitgekookt als je zegt dat dat wel zo is. Eruit! Dit is een mooi land!

hypothese
hypothese15 okt. 2016 - 12:35

Het is weer eens zover. De PVV-volgers laten zich weer eens, door hun grote leider, in de “slachtofferrol” plaatsen. Een rol waar het blijkbaar heerlijk toeven is. Beter zou zijn als de PVV-volgers zichzelf eens op de hoogte zouden stellen waar het hier nu werkelijk om gaat. Want men gaat er gemakshalve maar vanuit, of is aangepraat, dat de PVV GEEN donaties zou mogen ontvangen. Het is hier door andere forumleden als eens gezegd, maar ik herhaal nog maar eens; De PVV mag WEL donaties ontvangen. Alleen willen we graag weten wie die gulle gevers zijn. Transparantie. Helder. Democratisch. Enz. Dat moet de PVV-volger, als bewaker van de democratie, toch als muziek in de oren klinken. Je moet er tenslotte toch niet aan denken dat deze sekteleider via een ingenieuze financiële route, gesponsord wordt door IS. Met als doel de polarisatie in Nederland nog wat meer te versterken. Nee, goed dat er regels zijn. Ook al zal niet iedereen het daar mee eens zijn. Maar dat is ook democratie.

Sachs
Sachs15 okt. 2016 - 12:35

Overzichtsartikel (2012) over de financiering van Wilders in Trouw. http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/article/detail/3281078/2012/07/03/Wilders-joodse-christelijke-en-anti-islamitische-geldschieters.dhtml Eerder publiceerde o.a. Vrij Nederland over deze kwestie, waronder over de koffers met cash die bij de Tweede Kamer werden afgeleverd. In het Trouw-artikel wordt e.e.a. beschreven.

Overdeweg
Overdeweg15 okt. 2016 - 12:31

Het interessante van David Horowitz is natuurlijk dat hij opgroeide en deel heeft uitgemaakt van een linkse omgeving. Als er één kan getuigen van hoe fout links zit ten aanzien van de Islam, dan is hij dat wel. Vanuit zijn verlichte perspectief over illusionaire linkse dogma's is het alleen maar te bewonderen dat hij er voor kiest om ook anderen te ondersteunen in de strijd tegen een 'onheilige alliantie'.

4 Reacties
Pa Pinkelman
Pa Pinkelman15 okt. 2016 - 14:14

@Overdeweg 15 oktober 2016 at 14:31 ["Het interessante van David Horowitz is natuurlijk dat hij opgroeide en deel heeft uitgemaakt van een linkse omgeving. Als er één kan getuigen van hoe fout links zit ten aanzien van de Islam, dan is hij dat wel. "] Waarmee zit links dan zoal fout al dan niet met de islam? Je weet dat links fel tegen elke vorm van discriminatie is. Men doet veel aan milieubeheer. Is tegen oorlogen. Vrouwen- en homo emancipatie. Daar kunnen we best trots op zijn. De islam moet ook niks van discriminatie hebben, zijn vrouwen gelijk aan de man. (En sterker nog, in sommige gevallen zijn vrouwen juist in het voordeel aangezien ze minder plichten hebben. ) Je mag nooit een land of mensen aanvallen als je niet zelf eerst wordt aangevallen. Is er ook iets waar "rechts" trots op kan zijn?

Achterberghen2
Achterberghen216 okt. 2016 - 9:52

"De islam moet ook niks van discriminatie hebben, zijn vrouwen gelijk aan de man. (En sterker nog, in sommige gevallen zijn vrouwen juist in het voordeel aangezien ze minder plichten hebben. ) " Over welke islam heeft u het?

Zandb
Zandb16 okt. 2016 - 15:36

Achterberghen: En over welke islam heeft u het?

Haastig
Haastig28 okt. 2016 - 21:07

Zandb 16 oktober 2016 at 17:36 Zandb: En over welke islam hebben jij en Pinkelman het?

Bram Emanuel
Bram Emanuel15 okt. 2016 - 11:57

"PVV ontving enorme donatie" $100K is niet een enorm bedrag. Hillary Clinton kapt bij zo'n fooi een praatje af op 15 minuten.

3 Reacties
Ben Joop
Ben Joop15 okt. 2016 - 13:40

ja, maar daar gaat het niet over.

Earl Johnson
Earl Johnson15 okt. 2016 - 16:45

@Ben Joop We weten beiden dat er "trollen" zijn zoals Jan Keulen zo mooi aangaf :)

Bram Emanuel
Bram Emanuel16 okt. 2016 - 9:35

Ik ben abuis, jullie hebben gelijk. Clinton steekt dat geld in eigen zak. Bij haar gaat het dus duidelijk niet om een donatie maar om een persoonlijke gift.

Nico de Mus
Nico de Mus15 okt. 2016 - 11:52

!! ontving de stichting van Wilders ook tweemaal een donatie van 4500 euro van een tweede donateur!! Een bekende (die te boek staat als links) Nederlander? zou zo maar kunnen ,anders werd er niet zo krampachtig over gedaan.

1 Reactie
Ben Joop
Ben Joop15 okt. 2016 - 13:47

Je hebt meer kans op likud. nl

Ver Bazing
Ver Bazing15 okt. 2016 - 11:35

Waarom denk ik dat Wilders e.e.a. als 'chantage' van de overheid zal opvatten? Net als Trump in de VS houdt Wilders zich-met een beroep op zijn boze achterban- niet aan wettelijke eisen die voor alle (andere) politieke partijen wel gelden. Maar dat hij steun krijgt uit anti-moslim hoek mag toch niemand meer verwonderen? Dus wat is nou eigenlijk het kernprobleem: het 'stoute jongetje' of zijn 'foute' boodschap??

Corbieres
Corbieres15 okt. 2016 - 11:22

En de Nederlandse belastingbetaler betaald weer mee aan de Campagne van de Democraten, evenals Soros, zei het ietwat minder, heb ik geconstateerd. Dus Hillary Clinton, en de Clinton Clan, vestzak broekzak? Is wel wat vreemd dat Wilders dan bij Trump langs gaat, en hij lijkt me geen antisemitist, dus iets klopt er niet?

1 Reactie
Corbieres
Corbieres15 okt. 2016 - 11:24

Excuseer, moet zijn antisemiet.

20peregrino13
20peregrino1315 okt. 2016 - 11:21

Horowitz is de verpersoonlijking van de hoefijzer theorie. Vroeger Trotskist, nu rabiaat rechts en xenofoob. Het kan verkeren.

1 Reactie
bob b.
bob b.15 okt. 2016 - 12:04

Voor beide geldt dat de ideologie boven alles gaat. Vervang kapitalisten door moslims, en je bent klaar. Het is vooral het ingesleten patroon dat er iemand of een groep mensen verantwoordelijk is voor alle ellende. Het is het luie denken.

henk jansen2
henk jansen215 okt. 2016 - 10:59

Voor de verkiezingen kan er nog net een wet doorgedrukt worden die een partij uitsluit, als er geen openheid is van ontvangen giften. Die boete die nu wordt opgelegd is gewoon een lachertje. De mond vol van geld uit het buitenland voor het bouwen van een moskee, en onder tussen zelf geld ontvangen van een "onbekende" partij.

3 Reacties
Joop Zuremelk
Joop Zuremelk15 okt. 2016 - 12:00

"De mond vol van geld uit het buitenland voor het bouwen van een moskee, en onder tussen zelf geld ontvangen van een “onbekende” partij." Belangen, mijn beste, belangen. De mens wil winnen, een overtreding van het eigen team zal fanatiek tegengesproken, danwel weggewuifd worden, terwijl men bij een overtreding van het andere team met veel drama en bombarie verhaal gaat halen bij de scheidsrechter. De mens zal altijd zijn eigen belangen beschermen en mensen die dat feit niet willen zien moeten eens onder hun steen vandaan komen.

Ton4
Ton415 okt. 2016 - 12:27

Wat is er op tegen zelf graag geld uit het buitenland te ontvangen en er op tegen zijn dat een moskee bouwen en runnen vanuit het buitenland bekostigd wordt ? Dat het niet consequent is ? Consequent zijn is zolangzamerhand een uitwas van politiek correct denken geworden. Politiek correcte denkers weigeren een voorkeur uit te spreken. Volgens politiek correcten heeft het Atheïsme evenveel bestaansrecht als de Islam. Nou in mijn wereld niet en heb ik er dus niks op tegen dat het Atheïsme bevorderd wordt en de Islam tegengewerkt. Keuzes maken en vechten om iets te bereiken in het leven is nodig anders overleeft je gedachtengoed niet.

van der laak
van der laak17 okt. 2016 - 6:19

TonWi 15 oktober 2016 at 14:27 Zo is het! Hulde!

JStokx
JStokx15 okt. 2016 - 10:45

Milieuterroristen zullen ook best Groenlinks steunen.

1 Reactie
Vuurrood
Vuurrood15 okt. 2016 - 12:34

Oh ja? Dat weet u zeker?

Ineke De Graaf-van Vonno
Ineke De Graaf-van Vonno15 okt. 2016 - 10:39

Haatzaaien op bestelling!

Meta Foor
Meta Foor15 okt. 2016 - 10:22

nog geen 100.000 euro oftewel kwartjaar salaris van een hoofdcommissaris... waar praten we over

2 Reacties
Vuurrood
Vuurrood15 okt. 2016 - 12:23

We praten over 108.000 dollar. Had u dat niet gelezen? Ongeveer 100.000 euri. Klein bier? Drie en een half jaarsalaris van een minimumloner! Ach ja, waar hebben we het over.

Meta Foor
Meta Foor15 okt. 2016 - 17:33

@vuur weet ge hoeveel 100.000 euro is voor arabische landen ? een heel kleintje alcoholvrij bier dus

Joop Zuremelk
Joop Zuremelk15 okt. 2016 - 9:48

Center for American Progress zit vuistdiep in de Democratische Partij en is door diverse Amerikaanse organisaties, waaronder Anti-Defamation League beschuldigd van antisemitisme. George Soros is mede-financier van deze linkse denktank. Dat gezegd hebbende, ik vind het naïef om te denken dat een politieke partij die bepaalde belangen dient geen giften van belanghebbenden zou mogen ontvangen, deze praktijken zijn niet begonnen bij de PVV en zullen ook niet eindigen bij de PVV. We weten allemaal dat de voormalige Sovjet-Unie financiële steun aan Europees Links verstrekte of dat Hillary Clinton miljoenen dollars van de farmaceutische industrie ontvangt. We weten ook dat organisaties die met terrorisme in verband zijn gebracht Nederlandse gebouwen opkopen om er salafistische organisaties in te vestigen. We weten ook dat George Soros met belangen in olie en gas het voor-kamp tijdens de aanloop naar het referendum inzake het associatieverdrag met Oekraïne van financiële middelen voorzag. We leven in een wereld van belangen en belanghebbenden zullen die belangen zo goed mogelijk proberen te steunen. En als het niet boven de tafel kan, dan gebeurt het wel onder de tafel.

5 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen15 okt. 2016 - 10:17

"We weten allemaal dat de voormalige Sovjet-Unie financiële steun aan Europees Links" Dat weten we niet allemaal, want dat is niet zo.Nog even beter Googlen. "En als het niet boven de tafel kan, dan gebeurt het wel onder de tafel." Dat is precies wat de PVV wil doen. Tegen de wet in niet openbaar maken waar hun geld vandaan komt. Als het onder de tafel komt, is het dan opeens wel goed?

Joop Zuremelk
Joop Zuremelk15 okt. 2016 - 11:44

"Als het onder de tafel komt, is het dan opeens wel goed?" Goed en slecht zijn subjectieve begrippen, maar ik mag toch aannemen dat ook u enigszins op de hoogte bent van hoe het reilt en zeilt in deze wereld?

Pa Pinkelman
Pa Pinkelman15 okt. 2016 - 15:32

@Joop ["We weten ook dat organisaties die met terrorisme in verband zijn gebracht Nederlandse gebouwen opkopen om er salafistische organisaties in te vestigen. "] Ik heb een briljant idee. Jij gaat met Wilders die gebouwen opkopen en dan zeg je tegen de salafisten dat ze moeten doen wat jij en Wilders bevelen. Jij zegt ook precies dat ze precies moeten zeggen wat Wilders zegt en dat dat nobele gedachten zijn. Vervolgens ga je alle moslims vervolgen. En dan zeg je dat dat door de salafisten komt. Want: "Wie brood men eet, diens woord men spreekt" en aangezien jullie de salafisten hebben betaald kun je ze ook die vervolging in de schoenen schuiven, ook al doe je er zelf aan, zoals jullie altijd al hebben gedaan.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen15 okt. 2016 - 15:52

Grappig dat u er van wegkletst, van uw merkwaardige standpunt.

KnorretjeBig
KnorretjeBig16 okt. 2016 - 9:45

@Blokhuizen Heer Blokhuizen, nu moet ik weer eens uw werk doen. Als u van onderstaande link gebruikt maakt kunt u lezen dat de CPN in ieder geval tot de Tweede Wereldoorlog om financiële steun heeft gevraagd dan wel gekregen van de Sovjet-Unie. Als u bij Google de zoeken termen Sovjet-Unie CPN gebruikt vindt u dit artikel al op de eerste pagina. Er werd onder meer om geld gevraagd voor trainingen om het Molotov Ribbentrop pact te kunnen uitleggen aan de kaderleden. http://www.volkskrant.nl/archief/sovjet-unie-steunde-cpn-met-roebels-en-sieraden~a378176/

Ben Sanders
Ben Sanders15 okt. 2016 - 9:41

The importance of this funding cannot be overstated. This money enables a very small and tight-knit group of radical right-wing scholars, experts, and grassroots organizers to cra and share reams of misinformation about Islam and American Muslims. This enables them to mutually reference each other’s highly inaccurate or purposively deceptive material as facts and then subsequently disseminate it to other grassroots groups and politicians through right-wing media outlets. Door het wegkijken van de media voor deze moslimhaat is het nu main stream en geaccepteerd. De rechtse zionisten hebben een nieuw soort nazies gecreëerd.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen15 okt. 2016 - 9:15

Was dit niet de partij die als enige argument tegen dubbele nationaliteiten van politici het "dubbele loyaliteits" argument weet in te brengen? Dit is ernstiger dan een dubbele nationaliteit, rechtstreeks bemoeinis vanuit het buitenland. Niet dat ik er zelf tegen ben, maar als wilders achter zijn eigen woorden staat dan moet hij nu de PVV opheffen en met politiek stoppen.

Donostia2
Donostia215 okt. 2016 - 9:10

Mooi dat er duidelijkheid komt. 108.000 Euro kan ik echter niet een "enorme" donatie vinden. Het is net voldoende voor twee onderbetaalde fractiemedewerkers. In ieder geval goed te weten waar het geld vandaan komt.

1 Reactie
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen15 okt. 2016 - 10:14

Dus vanaf heden hoor ik u niet over financiering van gebedshuizen vanuit het buitenland hè? Anders is het super hypocriet en ook gewoon discriminatie.

joloe
joloe15 okt. 2016 - 8:54

Heeft de PvdA nooit geld aan genomen ?Natuurlijk is het weer de PVV die stout is.

13 Reacties
Vuurrood
Vuurrood15 okt. 2016 - 10:10

De PVDA is er anders gewoon altijd open over geweest. PVV is niet stout. De PVV is een roedel leugenaars en haatzaaiers. Onder aanvoering van een malloot welke voor de 2e keer zich mag verantwoorden voor smerige uitspraken! En nog steeds geen volledige verantwoording wil afleggen waar zijn inkomsten vandaan komen!

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen15 okt. 2016 - 10:12

Oja, hullie doen het ook...... Sterk argument (not) ;-)

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin15 okt. 2016 - 10:19

Ooit van het werkwoord zwetsen gehoord, heel Holland jijbakt.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman15 okt. 2016 - 10:30

Alle giften van meer dan 4500 zijn openbaar, dus je kunt op je gemakt uitzoeken welke andere partij een gift van meer dan een ton uit het buitenland heeft aangenomen. Ik wens je veel succes.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen15 okt. 2016 - 10:58

De PvdA heeft nooit donoren proberen te verbergen, en de PvdA heeft nooit een punt gemaakt van dubbele loyaliteit. Het is niet de donatie die het probleem van de PVV vormt, maar hun hypocrisie over dit onderwerp.

Zandb
Zandb15 okt. 2016 - 11:14

U meent het nog serieus ook? Dat een partij geld aanneemt van anderen dat mag gewoon maar moet openbaar gemaakt worden; zodat iedereen daar zijn idee over kan en mag vormen. De PVV wil dit liever geheim houden, tegen de uitdrukkelijke regels in.

Bulldog3
Bulldog315 okt. 2016 - 11:18

Nee bij de PvDa kan je op iemand stemmen voor €2,- hahahahahaha nee die neemt geen geld aan hahahahaha wat een dumper!!

Vuurrood
Vuurrood15 okt. 2016 - 12:36

Bulldog: Voor 2 Euro ben je gewoon lid van de PVDA en heb je dus stemrecht. Dat noemen ze ook wel democratie. Van de PVV kun je niet eens lid worden.

Pa Pinkelman
Pa Pinkelman15 okt. 2016 - 13:55

En dat is ook een haatzaaister. Ze moet niks hebben van racisten en lieden die anderen discrimineren.

Pa Pinkelman
Pa Pinkelman15 okt. 2016 - 14:03

De giften aan de PvdA en meeste andere politieke partijen zijn aftrekbaar. Die aan de PVV niet. Ik heb daarom mij opgeofferd door van mijn eigen geld de helft terug te storten bij een donatie. Je kunt die donatie gewoon op m'n bankrekening zetten en er bij vermelden dat het voor Wilders of de PVV is en dan krijg je binnen een maand de helft van je gift terug. Uiteraard blijft alles verder geheim. Ook voor Wilders/PVV want anders zou er eventueel belasting over betaalt moeten worden. Mocht ik toch aangeslagen worden dan betaal ik dat ook.

Steven4
Steven415 okt. 2016 - 14:56

de 2 euro flitsleden van de P vd A is echter Brandschoon !

Joop Zuremelk
Joop Zuremelk15 okt. 2016 - 15:44

"De PVV wil dit liever geheim houden, tegen de uitdrukkelijke regels in." Elke partij zou dit liever geheim willen houden, maar ik had niet de indruk dat de PVV deze gift van 108.000 euro in 2015 en de gift van 20.000 euro in 2014 geheim wilde houden. Dat de PVV de particuliere gift van tweemaal 4500 euro geheim wil houden zal op uitdrukkelijk verzoek van de donateur zijn en ik kan Wilders' integriteit in deze alleen maar bewonderen. Gewoon geheim houden en de boete betalen.

Pa Pinkelman
Pa Pinkelman15 okt. 2016 - 16:59

@Steven 15 oktober 2016 at 16:56 ["de 2 euro flitsleden van de P vd A is echter Brandschoon ! "] Inderdaad. Je kunt niet lid van de PVV worden en dus hoef je niet te stemmen op een leider en dat is ook helemaal niet nodig want iedereen weet dat de leider van de PVV de beste is die Nederland ooit heeft gehad. Maar je mag (liefst moet) wel hem doneren. Bedenk dat hij zonder geld niet jou woord kan spreken. Jou woord die identiek is aan die van hem.