Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Biden: kans op kernoorlog in 60 jaar niet zo groot geweest

Ernstigste waarschuwing voor Armageddon tot nu toe
Joop

PVV-lijstduwer Henk Bres raakt column kwijt om 'cancer muslims'

  •  
31-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
DTsXizUWAAA6nDk
De lijstduwer voor de PVV in Den Haag Henk Bres is zijn column kwijt in het Haagse weekblad De Posthoorn. Reden daarvoor is het racisme dat Bres via zijn twitteraccount de wereld in stuurt.
Het gaat met name om een tweet waarin “PVV-er in hart en nieren” Bres schrijft: ‘*Fucking cancer muslims* klinkt mij beter in de oren… #Tyfuslui #Walgelijk’. Een tweet waarmee Bres reageerde op een bericht van een andere overtuigd PVV-aanhanger Gert Jan Mulder waarin stond: ‘Fucking muslims’.
Lezers van De Posthoorn attendeerden de hoofdredactie op de uitlatingen van Bres. Na een inspectie van diens twitteraccount besloot hoofdredacteur Dennis Rijsbergen: ‘Deze manier van communiceren past niet bij onze krant.’

Meer over:

politiek, nieuws, henk bres, pvv,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (49)

Kerja
Kerja1 feb. 2018 - 15:31

Is die man niet ooit groot gemaakt door de VARA? Ik vind het illustratief voor de wijze waarop links de arbeidsersklasse van dit land is kwijtgeraakt.

4 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens1 feb. 2018 - 20:15

@ Kerja Jij schrijft: Ik vind het illustratief voor de wijze waarop links de arbeidsersklasse van dit land is kwijtgeraakt. Rare tekst. Bres is juist degene die net zoals alle andere arbeiders bewust koos voorde PVV. Dat kan je die arbeiders wel verwijten maar niet de PvdA.

CarlBarks
CarlBarks2 feb. 2018 - 12:56

Daan Ik kan gewoon niet geloven dat je de schuld van de leegloop bij de kiezer legt. Dat is een stukje arrogantie van de bovenste plank. Van het soort dat de leegloop heeft versterkt. De PVDA heeft de aansluiting totaal gemist en gewed op het verkeerde paard en blijft stug haar inzet verhogen.

Sonic2
Sonic22 feb. 2018 - 17:15

@ CarlBarks DaanOuwens heeft helemaal gelijk. Jij zet de kiezer neer als iemand die nooit een foute keuze kan maken en gepamperd moet worden. Ik deel helemaal je kritiek op de PvdA hoor. Die heeft compleet niet geleverd, maar het stikt van de "domme" stemmen. Wat heeft een stem op Jesse Klaver nu eigenlijk opgeleverd? Zijn de klimaat doelen van Parijs gehaald? Is er een soepeler vluchtelingenbeleid? Om nog maar te zwijgen over D66. Je kunt nu ook niet zeggen dat D66 echt de voedingsbodem voor een PvdA stem weg haalt. Ook stemmen vaak veel studenten D66. In de veronderstelling dat D66 een studentenpartij is. Wat hebben 13 jaar PVV nu opgeleverd? Is het immigratie debat opgeschoten sinds Wilders? Ik zie geen enkele vooruitgang. Eerder stagnatie in dat debat. De gedoogperiode is een flop en alleen compleet leugenachtige PVV'ers kunnen een verlies van 40% goed praten. Dat ze dat nog niet erkennen, zegt al veel. Zijn we uit de EU? Is er betere zorg? Is er een lager eigen risico? Ik zeg niet dat alles de fout is van de PVV, maar heeft de PVV geleverd? Dat kun je toch niet beweren. Het zijn bovendien niet de kabouters die gestemd hebben. Het zijn mensen van vlees en bloed geweest. Het zijn de mensen die versnipperd gestemd hebben. Het zijn de PVV kiezers geweest die hun stem in de prullenbak gooide en eigenlijk weer op 4 jaar schreeuwen en Twitteren in de oppositie hebben gestemd. Het is bovendien gevaarlijk om de PvdA( en links als geheel als zo vroeg)af te schrijven. GL en PvdA, SP en PVV, FVD, D66 maken deel uit van een enorme middengroep. Dus dat je ook de kiezers van linkse partijen serieus moet nemen lijkt me erg evident. Dat de PvdA en ook GL nog flink wat van D66 gaan pakken lijkt me ook duidelijk. Ik vind jouw zienswijze dus behoorlijk arrogant. Zeker als je bedenkt dat VVD/ CDA/FvD in geen enkele meerderheid een meerderheid hebben. Zelfs nog niet met de PVV erbij. Moet je nagaan. Ook de huidige coalitie krijg in de peilingen geen meerderheid meer. Ik zie dus eerder na de komende verkiezingen een linkser kabinet. Overigens is het geen 1950 of 1960 meer en zijn volgens mij veel van de echte arbeiders al dood. Alle politieke partijen hebben interne peilingen. En die vertellen meer als het complete verzinsel dat PvdA, SP en dergelijke enorm aan PVV en FvD verliezen. Er is geen enkel bewijs dat het gebeurt is. FvD en PVV winnen vooral van VVD en CDA. Af en toe een conservatieve sociaal democraat. Dat is het dan wel. Dat vind ik pas erg. Iets compleet verzinnen, om maar het land richting een PVV/FvD koers te krijgen.

MomentInFocus2
MomentInFocus226 mrt. 2018 - 16:06

Een arbeider is iemand die arbeid verricht: dat heeft Henk Bres nooit van zijn leven gedaan.

ImmerDa
ImmerDa1 feb. 2018 - 4:47

De ene columnist komt met meer weg dan de andere.

Piet de Geus
Piet de Geus31 jan. 2018 - 23:45

‘Deze manier van communiceren past niet bij onze krant.’ En dat dat de manier van communiceren van die ADO-hooligan is wisten ze daar niet? Beetje hypocriete manier om imagoschade te beperken. Werkelijk iedereen weet dat dit de manier van communiceren van Bres is, al sinds hij dankzij Marcel van Dam en consorten een nationaal podium kreeg.

12 Reacties
WillemdeGroot
WillemdeGroot1 feb. 2018 - 9:00

Eens met heer De Geus v.w.b. zijn stelling dat de betreffende krant natuurlijk wist wie ze binnenhaalde. Er zijn nu eenmaal media die niet kwaliteit van inhoud, maar kwantiteit qua lezersaantallen voorop stellen. En zo'n platvloerse Hagenees spreekt blijkbaar velen aan. De stelling van Piet dat het t.v.-programma Het Lagerhuis debet is aan de nationale bekendheid van deze Bres mag zo zijn, maar ik herinner me dat de redactie als reactie op de toen ook al uitgesproken afschuw van de heer Bres als antwoord gaf dat het te doen was om een afspiegeling van de bevolking te geven. Daarin paste deze ordinaire man. Een plausibele reden, lijkt me.

Libertain
Libertain1 feb. 2018 - 11:20

(" En zo’n platvloerse Hagenees spreekt blijkbaar velen aan.") Toelichting: zo'n platvloerse Hagenees spreekt blikbaar velen van het ultrarechtse electoraat van PVV aan. Glashelder.

Piet de Geus
Piet de Geus1 feb. 2018 - 11:34

"ik herinner me dat de redactie als reactie op de toen ook al uitgesproken afschuw van de heer Bres als antwoord gaf dat het te doen was om een afspiegeling van de bevolking te geven" In die tijd noemde men dat de behoefte aan meer straatrumoer. Maar op zijn minst achteraf gezien was het een vorm van het postmodernisme die je als wegbereider kunt zien voor het populisme. Voorheen was het stramien van lichte informatieve programma's dat er een tribune vol ervaringsdeskundigen zat en aan tafel zaten de echte deskundigen die die ervaringen konden duiden en plaatsen. Een van de belangrijkste taken van de discussieleider was om ervoor te zorgen dat het kabaal vanaf de tribune de deskundigen niet overstemde, omdat er anders van de inhoud weinig terechtkwam. Het Lagerhuis vormde een omslagpunt: daar was het gekrakeel van 'de gewone burger' gelijkwaardig aan de mening van deskundigen en kregen de grootste schreeuwers vaak het laatste woord. Vanaf dat moment zag je ook in de serieuze journaals steeds vaker vox-popjes, waarbij het eerste het beste stuk onbenul op het Onderbuikslotermeerplein zijn mening over een willekeurig onderwerp mocht spuien alsof dat enige relevantie heeft. Het waren toch echt Marcel van Dam en consorten die types als Henk Bres als eerste een podium gaven in plaats van hun geluiden binnen een bepaald kader te plaatsen.

WillemdeGroot
WillemdeGroot1 feb. 2018 - 20:05

Ach, De Geus, populisme is van alle tijden, van de Romeinse, via de Franse naar de Nederlandse politiek. In het na-oorlogse Nederland had je in de jaren '60 al Koekoek, de Centrum Democraten volgden en de Paarse periode onder Kok had tot gevolg dat er ter linker en ter rechter zijde ruimte ontstond voor flankpartijen. Na Fortuyn volgde de ene extreem-rechtse beweging de andere op. Een van de gevolgen van de kabinetten Kok l en ll was dat het neoliberalisme stevig voet aan de grond kreeg. Dat uitte zich niet alleen in het privatiseren van nutsbedrijven, maar eveneens (denk aan o.a. Sterreclame, commerciele omroepen en ontzuiling) in de wereld van de televisie. Kijkcijfers werden leidinggeven, in plaats van inhoudelijke kwaliteit. Om nu net te doen alsof Marcel van Dam de voornaamste boosdoener is, De Geus, is veel te kort door de bocht. U moet dit zien binnen de context van de politiek-maatschappelijke ontwikkelingen: daarin paste Het Lagerhuis, wedstrijd in populistische oneliners. Helaas is dat, zie ook dit onderwerp, volkomen gangbaar geworden.

Piet de Geus
Piet de Geus1 feb. 2018 - 23:06

"Om nu net te doen alsof Marcel van Dam de voornaamste boosdoener is" Ja, als je eerst het complete neoliberalisme weer van stal haalt... Maar we hadden het over Bres en consorten. "U moet dit zien binnen de context van de politiek-maatschappelijke ontwikkelingen: daarin paste Het Lagerhuis, wedstrijd in populistische oneliners." Nee, het was een voorloper ervan. Types als Bres zag je indertijd verder alleen in documentaires over hooligans, niet als gelijkwaardige sprekers tijdens maatschappelijke debatten.

WillemdeGroot
WillemdeGroot2 feb. 2018 - 8:33

Blijkbaar wil het maar niet tot de heer De Geus doordringen dat maatschappelijke ontwikkelingen (waar het ook hier over gaat) altijd plaatshebben binnen een maatschappelijke context. En het neoliberalisme, zoals dat politieke voet aan de grond kreeg in de jaren '80 (Tatcher, Reagan, daarna Lubbers, Kok) is die context waarbinnen jouw 'Bres en consorten' speelruimte kregen. Verdiept u er eens in, i.p.v. met de u kenmerkende oneliners over de zwakkeren in de wereld te komen. Het Lagerhuis was geen voorloper in de 'populistische' ontwikkelingen die via de media tot ons kwamen. Al veel eerde werd de oppervlakkige berichtgeving via o.m. de piratenzenders doorgegeven. De intrede van de commercie in de wereld van radio en t.v. had logischerwijs (marktwerking) tot gevolg dat hapklare brokken opgediend werden om hoge kijkcijfers te 'scoren'. En dat geldt tot op de dag van vandaag. Blijft de vraag waarom heer De Geus Marcel van Dam dat stempel van grondlegger van het populisme meegeeft. Antwoord? Te links voor De Geus, dus een stempel is gauw gezet.

Piet de Geus
Piet de Geus2 feb. 2018 - 11:58

"Antwoord? Te links voor De Geus" Je hebt inderdaad geen feiten nodig om je fantasie op hol te laten slaan. Vandaar dat je niet verder komt dan loze kreten over neoliberalisme en babbels als dat Van Dam zo links zou zijn. Net als zijn maatje Nagel weet hij vooral heel goed voor zichzelf te zorgen: no matter how.

WillemdeGroot
WillemdeGroot2 feb. 2018 - 13:15

Waarom blijft u voortdurend hetzelfde deuntje afdraaien, heer De Geus? Wordt u daar niet moe(deloos) van? In deze draad mijn laatste bijdrage. U stelt: 'Vandaar dat je niet verder komt dan loze kreten over neoliberalisme.' Dat mijn beweringen 'loos' zijn, dat is uiteraard aan u. Maar neoliberalisme als een loze kreet zien, zegt heel veel over uw politiek-historisch inzicht. Ik gaf, en al eerder, een onderbouwing van dat begrip. En stel daarbij dat dat neoliberalisme diep geworteld is geraakt in de maatschappij. Bovendien, om al wat er gaande is (en hier is het onderwerp Henk Bres en zijn drijfveren) te kunnen begrijpen, dient u wel enig inzicht te hebben in de context waarbinnen zich alles afspeelt. Ja, ik weet het, de term 'neoliberalisme' is een heikel onderwerp binnen uw D66-stramien. Kom daar los van, zou ik zeggen, en begrijp welke gevolgen het heeft voor met name de kwetsbaren in de maatschappij.

Cliff Clavin
Cliff Clavin2 feb. 2018 - 18:48

@ WillemdeGroot - gelijk heb je. Ik geef enkele links: https://www.theguardian.com/books/2016/apr/15/neoliberalism-ideology-problem-george-monbiot (Inmiddels een journalistieke klassieker. In recordtijd 3.964 reacties. Met toestemming opnieuw gepubliceerd op vele andere serieuze websites.) Van dezelfde auteur: https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/oct/12/neoliberalism-creating-loneliness-wrenching-society-apart https://www.theguardian.com/books/2017/sep/09/george-monbiot-how-de-we-get-out-of-this-mess En van William Davies: https://www.theguardian.com/books/2017/sep/14/out-of-the-wreckage-george-monbiot-review Alle zeer de moeite waard. En ik heb honderden referenties naar serieuze politiek-economische boeken en artikelen (in vaktijdschriften) in mijn archief. Heb je dat ooit gehoord? Al die literatuur over een ideologie die niet bestaat?

Piet de Geus
Piet de Geus2 feb. 2018 - 23:19

"Bovendien, om al wat er gaande is (en hier is het onderwerp Henk Bres en zijn drijfveren) te kunnen begrijpen, dient u wel enig inzicht te hebben in de context waarbinnen zich alles afspeelt." Probeer je nu echt met droge ogen te beweren dat we zonder Kok 1 en 2 een andere Henk Bres hadden gehad? En dat hij voor die tijd niet zo was? Je doet wel erg veel moeite om je knuffels vrij te pleiten. Even een reality-check: al een decennium eerder was hij pooier, crimineel en aanvoerder van de hooligans van ADO. Dat zal dan wel een nawee van Den Uyl zijn geweest...

jantje
jantje3 feb. 2018 - 9:46

In die periode dat Het Lagerhuis op de t.v. was en iedereen zijn zegje mocht doen, bestond de PVV nog niet.

jantje
jantje3 feb. 2018 - 9:49

Iedereen krijgt regelmatig een podium bij de Vara. U ook. Wat ze dan zeggen is geheel voor hun eigen rekening, niet die van het podium.

Cliff Clavin
Cliff Clavin31 jan. 2018 - 20:58

Tja, het is misschien niet meer dan passend dat de ietwat ruwe volksdichter Henk Bres met dit rudimentaire voorbeeld van anti-poëzie de ondergang van de PVV bezegelt - ik stel voor dat hij Hongaars gaat leren, en dan met Geert en diens vrouw aldaar een nieuwe politieke beweging gaat opzetten.

1 Reactie
Karingin
Karingin2 feb. 2018 - 1:37

LOL

Muldor
Muldor31 jan. 2018 - 19:22

Gaat een rashagenees internationaal is het natuurlijk wel even wennen. Iedereen weet toch dat het Haags woordenboek slechts één hoofdstuk kent, woorden die beginnen met de letter 'k' ?

2 Reacties
Zandb
Zandb1 feb. 2018 - 7:46

Muldor Iedereen weet ook, dat buiten zo'n provinciestadje andere normen gelden. Het lijkt mij dan ook verstandiger, dat 'rashagenezen' daar dan maar eens aan wennen. Overigens; je zal tegen racisme zijn en dan mensen tot het ras Hagenezen rekenen, met recht op bijbehorend gedrag.

Muldor
Muldor2 feb. 2018 - 23:03

Zandb Ergens heb ik de indruk dat Hageneize zich niet zo eenvoudig laten adviseren. Laat staan bevoogden. En zo'n typische stadscultuur moeten we toch willen koesteren, die mensen maken van hun hart tenminste geen moordkuil omdat ze de boel zo nu en dan even lekker luchten.

Martin108
Martin10831 jan. 2018 - 17:17

Toch fijn dat zo'n koene verdediger van Nederlandse normen, waarden en tradities in een vreemde taal zit te schelden.

Joop den Uil
Joop den Uil31 jan. 2018 - 16:38

lijkt me eigenlijk wel een toffe pief , zoals hij daar relaxed voor de zee staat met vriendelijke lach en innemende houding.... zeker iets gebeurd in zijn jeugd.

simpson_jr
simpson_jr31 jan. 2018 - 16:10

Henk Bres mag mijn situatie zo overnemen, veel valt er dan niet te neuken, als agnost kan hij dan wel alle kanten op en dat hij door de chemotherapie moeite heeft om 100 meter te lopen, liever hij als ik.

NueNick
NueNick31 jan. 2018 - 16:05

Die man is niet goed bij zijn hoofd.

[verwijderd]
[verwijderd]31 jan. 2018 - 15:38

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
kalmpjes
kalmpjes31 jan. 2018 - 20:34

Yep.

Zandb
Zandb1 feb. 2018 - 7:54

ThWil Wanneer je in de openbaarheid treedt, houd je je aan de regels die daar gelden. Als de rechter de ogen maar dicht moet doen, omdat het binnen bepaalde kringen gewoon is om een strafbaar feit te plegen, dat lijkt mij een onwenselijke situatie. U bent het misschien wel met me eens, wanneer ik zeg, dat we moslims bv ook zo niet aan moeten pakken.

Sonic2
Sonic21 feb. 2018 - 8:52

Ik ben benieuwd of je ook dit soort objectiviteit ten toon spreidt als een Marokkaan dit had gezegd. Ik kan deze stelling wel ongeveer beantwoorden. Dan had je uiteraard op de barricade gestaan. Nu het een PVV'er die het zegt, komt hij overal mee weg. Met kanker schelden klopt gewoon niet. Dat u het nog enigszins vergoelijkt is niet echt heel fantastisch.

Lozerech
Lozerech31 jan. 2018 - 15:16

Ja, maar, "hij zegt tenminste waar het op staat" en "we moeten vechten voor het behoud van onze cultuur".

Sonic2
Sonic231 jan. 2018 - 15:07

Mijn vader en opa's hebben kanker gehad. Henk Bres vindt het volstrekt normaal om daar mee te schelden en Wilders vindt het volstrekt normaal om de complete malloot Bres te ondersteunen en zelf op hem te stemmen. En deze meneer( Wilders) wil dus premier worden en er zijn 1,5 miljoen dwazen die hem daar in nog blijken te ondersteunen ook. Dat is het enge. En deze 1,3 miljoen PVV stemmers worden ook nog overal in de watten gelegd en in elke talkshow wordt er gezegd dat we ons in hun moeten verplaatsen. In deze mensen dus die op gevaarlijke leiders als Wilders stemmen. Echt gevaarlijk.

4 Reacties
Joop den Uil
Joop den Uil31 jan. 2018 - 18:47

zeker nog nooit op een groot treinstation geweest ? daar hoor je alle ziektes die kunnen voorkomen. Bij bepaalde mensen inderdaad een statussymbool om dat zoveel mogelijk , zo hard mogelijk , tegen zoveel mogelijk voorbijgangers toe te sissen. Ik weet waar je het over hebt want ik ben in zelfde situatie geweest.

Zandb
Zandb1 feb. 2018 - 7:56

Joop Dat zijn vast mensen, die in hun jeugd wat overkomen is.

Sonic2
Sonic21 feb. 2018 - 9:00

Ik ben meerdere malen op grote trein stations geweest. Zelfs in het buitenland. Afgelopen weekeinde nog in Berlijn. Op de verschillende stations die die stad heeft. Ik herken het niet. Zelfs niet op Amsterdam Lelylaan of Sloterdijk. U doelt via een omweg naar moslims die zich misdragen. Ook dat is niet goed te praten. Ik blijf dat een rare vorm van argumenteren vinden. Omdat allochtonen af en toe dat woord gebruiken is het dus normaal voor Henk Bres om zich zeer ernstig te misdragen. Het is PVV/ FvD retoriek die zich elke keer herhaald. De SP wordt inderdaad autoritair bestuurd, maar geeft dat het recht aan Wilders om zijn PVV dictatoriaal te besturen? Kan je gewoon dus niet eens keihard Bres op deze aan pakken. Zonder al die smoesjes. Zonder allerlei andere groeperingen de schuld te geven.

Libertain
Libertain1 feb. 2018 - 9:20

(" Dat is het enge. En deze 1,3 miljoen PVV stemmers worden ook nog overal in de watten gelegd en in elke talkshow wordt er gezegd dat we ons in hun moeten verplaatsen. ") Deze methode met heel veel medeleven en aandacht voor ultrarechts is het lanceerplatform van Wiegel en Bolkestein toen geweest om ultrarechts (PVV) in Nederland groot te kunnen maken. Sindsdien wordt het mantra door de institutionele media steeds herhaald omdat gegarandeerd 1,5 miljoen onophoudelijk vloekende consumenten, toch?

Richard555
Richard55531 jan. 2018 - 14:57

Dit krijg je dus wanneer je de mening van Tokkies en ander gajus serieus gaat nemen en hen ook nog een podium hiervoor biedt. En ieder mening telt even zwaar. Zo glijden we af naar een compleet gelijkgeschakelde maatschappij waarbij de mening van Jan met de Pet Tokkie even serieus genomen moet worden als de mening van een hoogleraar klimaatwetenschap. Stel dat je deze overdemocratisering zou toepassen op gespecialiseerde vakgebieden bijvoorbeeld de medische wetenschap, dan wordt u binnenkort geopereerd door een leerling-automonteur want wetenschap en jarenlang door diepgaande studie verkregen kennis is toch maar een mening. Het tragische is dat wij dit in het maatschappelijk debat dus gewoon laten gebeuren waardoor je met randdebielen in discussie moet gaan die met de meest onzinnige en vaak ook met de meest onzindelijke argumenten proberen hun gelijk te krijgen en dan vaak op gevoelige dossiers als integratie, vluchtelingen en Europese samenwerking. Dit is al eerder gebeurd in de geschiedenis en daar is nog nooit iets goeds uit voortgekomen en ook nu zal er niets goeds uit voorkomen. De xenofobie, de haat, de uitsluiting van anderen is al gemeengoed geworden in onze maatschappij. En ik durf hier keihard te beweren dat dat niet primair wordt veroorzaakt door de slachtoffers van deze xenofobie, haat en uitsluiting. "Ze hebben het er zelf naar gemaakt" is het grootste gelul dat ik de afgelopen 25 jaar heb gehoord. De oorzaak ligt vooral bij de intoleranten en hun hogepriesters zoals Wilders en Baudet. Die zijn geen gevolg van de jaren 70/80 en 90 maar kanaliseren een haat die er altijd is geweest, zeker ook weer vanaf het einde van de 2e wereldoorlog. Arm Nederland er is nog een hele weg te gaan naar weer een acceptabele beschaving.

WillemdeGroot
WillemdeGroot31 jan. 2018 - 14:56

Ik val in herhaling. De PVV is van begin af aan een eenmanspartij geweest die, zoals dat gaat met populistische bewegingen, de vele kiezers die zichzelf achtergesteld vinden (het vaak ook zijn!), zich niet gehoord en begrepen voelen en extreem gevoelig zijn voor de opvattingen van figuren die zondebokken aanwijzen ('Wilders durft het toch maar mooi te zeggen'). En of die zondebokken nu het stempel moslim, jood, zigeuner, links of 'de linkse media' dragen, doet er eigenlijk weinig toe. Een zeker deel van onze bevolking is blijkbaar ontvankelijk voor gevaarlijke retoriek en niet bij machte zelf na te denken. Hinderlijk genoeg. De aanhangers van Wilders worden ondertussen moe van hun afgod. Ze horen nu al jarenlang dezelfde kretologie, zien dezelfde verbeten gezichten en merken dat de PVV geen relevante inbreng heeft in het debet, mede omdat partijen als de VVD, het CDA en de SGP deels dezelfde retoriek hebben overgenomen, dan wel op dezelfde maatschappelijk uiterst rechtse/orthodoxe flank verkeren. Dus is een 'redelijk alternatief' welkom. En die wordt door grote delen van de PVV-aanhang gevonden in Baudet. Die hetzelfde zegt, maar nu met een semi-intellectuele inslag en beschaafder praat. Het is daarom dat ik herhaal dat de groep rond Baudet gevaarlijker is voor onze rechtstaat dan d ePVV van Wilders. Denk aan het Interbellum en het nationalisme van de 19e eeuw. En, ja, die Bres kreeg destijds een podium in het t.v.-programma Het Lagerhuis. Voor velen een verfrissende stem met taal die aansloeg bij bepaalde mensen. We lachten er toen om: hoor die dwaze Bres nu eens. En we zagen het als een afspiegeling van de maatschappij waarin dit soort dwaze figuren zich ook bevonden. Moest kunnen, toch?

Edwin8
Edwin831 jan. 2018 - 14:55

Volgens mij was het al een vrij oude tweet. Waarom men hem al die tijd dus heeft getolereerd is mij een raadsel.

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart31 jan. 2018 - 14:34

Tja, kanker dit, kanker dat. Die Bres die boft maar, voor een herseninfarct hoeft-ie niet te vrezen.

1 Reactie
Gare Raap
Gare Raap31 jan. 2018 - 20:00

hahaha

Poezenmens
Poezenmens31 jan. 2018 - 13:42

Debielengate’ verdeelt PVV in aanloop naar verkiezingen “Er melden zich de grootste debielen voor de PVV-klasjes,’ zegt een anoniem Kamerlid tegen De Telegraaf, ‘de minst erge springen er dan positief uit. Maar het blijven debielen.’” https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2018/01/debielengate-verdeelt-pvv-in-aanloop-naar-verkiezingen-580974/ Protesteren tegen extreem rechts wordt bijzaak als je ziet dat ze zichzelf de nek omdraaien.

1 Reactie
bob b.
bob b.31 jan. 2018 - 14:24

Het bevestigt wat we allang wisten, de PVV is er speciaal voor de minst begaafden onder ons. Natuurlijk moet hun stem ook gehoord worden, maar niet in de kamer. Laat ze een marktkraam huren.

Cave Canem
Cave Canem31 jan. 2018 - 13:34

Ik kan mij nog goed herinneren hoe de VARA destijds met hem dweepte vanwege zijn (manier van) “discussiëren” in hun programma het Lagerhuis. Dankzij dat programma is hij tot bekende en in veler ogen populaire Nederlander gekatapulteerd.

3 Reacties
Pieter Jacobus Civilis
Pieter Jacobus Civilis31 jan. 2018 - 13:42

Iedereen verdient natuurlijk een kans om zichzelf te ontwikkelen. Deze man heeft inderdaad die kans gegrepen, en wordt nu keurig netjes afgeserveerd en richting uitgang gedirigeerd. Daar heeft dat programma niets mee van doen.

DaanOuwens
DaanOuwens31 jan. 2018 - 14:20

@ Cave Canem Jij schrijft: Ik kan mij nog goed herinneren hoe de VARA destijds met hem dweepte vanwege zijn (manier van) “discussiëren” in hun programma het Lagerhuis. Dat is inderdaad de achilleshiel van bijna alle linkse media. De Volkskrant gaf regelmatig Widers een podium met zijn ingezonden brieven, veel bekeken programma's als DWDD of Pauw maken uitgebreid ruimte voor rechts aan tafel en ook Bres kreeg een podium van de Vara. Uit ideologische overwegingen krijgt ook het tegen geluid ruimte. Het is eigenlijk logisch dit soort lui verder te dumpen op de stoep bij Geen Stijl, Wakker Nederland en de Telegraaf. Er is niets mis met het kritisch bezien van de eigen standpunten maar het niveau Bres of liever het gebrek daaraan levert wel erg weinig op. Overigens hetzelfde met de inbreng van extreem rechts op deze discussiesite. Het extreem rechtse denken komt toch niet verder dan kniehoogte. De kwaliteit van de discussie gaat met deze "tegenstanders" eerder omlaag dan omhoog. Dus je hebt wel gelijk. Links moet dat niet meer doen.

Katwezel
Katwezel1 feb. 2018 - 7:56

Toen was dit nog de doelgroep van links: de autochtone onderklasse. In de loop der jaren is gebleken dat deze doelgroep zich meer senang voelt bij de PVV.