Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

PVV komt weg met bedreigingen, D66 niet

  •  
26-02-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Wilders heeft niets te maken met bedreigingen en haatmails van zijn aanhangers. Maar waarom heeft het bestuur van D66 volgens de media dan wel iets te maken met de tweets van een lid van haar jeugdafdeling?
Een lid van de Friese jongerenafdeling van D66 heeft op twitter Geert Wilders met de dood bedreigd. Het jeugdlid is uit de partij gezet. Terecht natuurlijk. Idioten heb je helaas overal. Zelfs bij een fatsoenlijke partij als D66. De bedreiging en het royement zijn groot nieuws. Alle landelijke media berichten er over. En Geert Wilders twittert zich suf. Dat ook natuurlijk.
Doodsbedreigingen En toch zit het me niet lekker. Die doodsbedreiging niet. Maar ook die ophef niet. Bedreigingen van politici op Twitter en Facebook zijn aan de orde van de dag. Vraag dat maar aan Lodewijk Asscher. Meer dan eens zijn die dreigementen afkomstig van aanhangers van de PVV. Maar daar hoor je Wilders niet over. Hij heeft al meer dan eens aangegeven dat verzet geweldloos moet zijn. En daarmee is voor hem en voor de media de kous af. Er valt ook niks te royeren. Want de PVV bestaat technisch gezien maar uit een persoon. En dat is Wilders zelf.
Maar is dat niet een beetje te gemakkelijk? Kranten vragen bestuursleden van D66 om een reactie op de bedreigingen. Wilders heeft niets te maken met bedreigingen en haatmails van zijn aanhangers. Maar waarom heeft het bestuur van D66 volgens de media dan wel iets te maken met de tweets van een lid van haar jeugdafdeling? Het is toch niet zo dat D66 wel opgeroepen heeft tot gewapend verzet? Het simpele feit dat D66 democratischer is dan de PVV mag de reden niet zijn wat mij betreft.
Ophef Laat ik helder zijn. Een politieke partij die toestaat dat individuele leden dreigtweets versturen deugt niet. Het is goed dat het bestuur zo’n gast uit de partij zet. Maar is dat landelijk nieuws? Ik dacht het niet. Ik krijg door al die ophef toch het ongemakkelijke gevoel dat alle mensen voor de pers misschien wel gelijk zijn. Maar een persoon is toch wat meer gelijk dan alle anderen.

Meer over:

politiek, opinie, media, pvv

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (142)

Minoes2
Minoes229 feb. 2016 - 16:42

Ik vind het een beetje een 'En hij dan verhaal'. Het ene praat het andere niet goed, zelfs niet beter.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*28 feb. 2016 - 10:42

De PVV zaait haat en verdeelheid, al 10 jaar lang notabene, maar gaat wel ervandoor met 39 virtuele zetels. Beschamend hé en dit in Nederland, een zogenaamd beschaafd land.

hugo bergveen
hugo bergveen27 feb. 2016 - 15:08

We kunnen het ook eens wat breder bekijken: iedereen die meent een ander te moeten bedreigen vanwege diens ideeën is de weg kwijt, of hij of zij nu lid is van een politieke partij, van een supportersvereniging, van een zangkoor of misschien wel van helemaal niets.

Acid Prune
Acid Prune27 feb. 2016 - 8:19

d66 en de pvv een pot nat

spagaat
spagaat27 feb. 2016 - 7:33

Het gaat bij de D66-jongere niet om zomaar een "aanhanger", maar iemand die lid is en actief binnen de partij. Dan is het nieuws. Bij de PVV zou dat ook zo zijn. De vergelijking gaat mank.

Cinema2
Cinema227 feb. 2016 - 0:01

Een bestuurlijke functie bekleden binnen de PVV en met doodsbedreigingen komen richting je politieke tegenstanders?. Ook dan vlieg je eruit binnen de PVV. De schrijver komt met de bekende riedel, de PVV is inderdaad een partij zonder leden, daar mag de heer Peters van alles en nog wat over vinden (ik heb zo het vermoeden dat ik het wel met hem eens ben). Maar dit heeft niets maar dan ook niets over het onderwerp te maken..

JanB2
JanB226 feb. 2016 - 23:40

Waarom heeft het bestuur van D66 volgens de media dan wel iets te maken met de tweets van een lid van haar jeugdafdeling? Omdat de media zoals altijd niet op waarheid en nuance uit zijn maar op effectbejag. Puur uit eigenbelang. De huidige media zijn daarom niet veel beter dan de Telegraaf tijdens de bezettingsjaren in dit opzicht.

Silvio Dante
Silvio Dante26 feb. 2016 - 23:13

Dus D66 neemt "verantwoordelijkheid", door een lid uit de partij te zetten die een "politicus" met de dood bedreigd. Of te wel D66 doet juíst wél wat je Wilders verwijt. Dan stellen dat dit geen landelijk nieuws zou moeten zijn? Ik zou als D66 bestuur hier zelf landelijk nieuws van maken op basis van je betoog. Juist om het verschil tussen GW en D66 aan te geven!.

1 Reactie
Nailles
Nailles27 feb. 2016 - 11:32

Welk verschil? Zijn er van de PVV-ers die een officiële partijfunctie hebben (om het dan niet terzake zijnde issue van lidmaatschap te omzeilen), zoals deze jonge D66-er, die aantoonbaar een dergelijk misdrijf als een doodsbedreiging of iets vergelijkbaar strafbaars pleegden, en vervolgens nìèt geroyeerd werden?

OlavM
OlavM26 feb. 2016 - 21:58

Een aantal mensen zegt hier dat de PVV geen leden zou hebben, enkele anderen zeggen dat er één lid is. Beide is onjuist. Dus nogmaals: alle partijen zijn politieke verenigingen. Ook de PVV, en daarom moet er meer dan één lid zijn. De PVV heeft inderdaad twee leden: het ene is Wilders in persoon, het andere is een rechtspersoon, nl. een stichting waarin Wilders alles voor het zeggen heeft.

2 Reacties
Mark Gh
Mark Gh27 feb. 2016 - 8:26

Dit soort technische details veranderen niets. De bedoeling van iedereen die stelt dat de PVV geen leden, of slechts één lid, heeft is hetzelfde: aangeven dat er buiten Wilders geen mensen zijn die formeel invloed kunnen uitoefenen op het beleid. En dat klopt gewoon.

Gerry Jöris
Gerry Jöris27 feb. 2016 - 14:09

Over mistige constructies gesproken. Kan trouwens dat ene enge lid niet geroyeerd worden door dat andere lid op grond van haaruitgroei o.i.d.?

Bavaud Mauritius
Bavaud Mauritius26 feb. 2016 - 20:14

Dat is dan weer een typisch Nederlandse discussie. Net zoiets als die boot van de Koningin. Het gaat nergens over. Dat is een typisch Nederlands verschijnsel, discussies die nergens over gaan. Een puber schrijft een hele verkeerde tweet, de partij waar hij lid van is royeert hem netjes. En dan krijgt men het toch klaar om er 115 reacties aan te besteden. Nederland heeft meer kerkgenootschappen per square mile, dan welk land dan ook, en er zijn dorpen waar er drie zijn, en soms is het slechts een regel in de bijbel die hun splijt. Hervormd, gereformeerd, oud hervormd, Nederlands hervormd, remonstrants, Doopsgezind, Herbestemd, Gereformeerd vrijgemaakt, Bert Haanstra maakte ooit een schitterende film over splijtzwammen. Met ruim 2,6 miljoen bioscoopbezoekers is dit op Turks Fruit na, de succesvolste Nederlandse film aller tijden. Gratis te zien: https://www.youtube.com/watch?v=v8ia00cJ8nE De film speelt zich af in het fictieve dorpje Lagerwiede dat een goede fanfare telt, Kunst en Vriendschap geheten. Deze fanfare wil deelnemen aan een concours en heeft een grote kans in de prijzen te vallen. Tijdens de voorbereiding op dat concours breekt echter ruzie uit tussen twee muzikanten. Als gevolg daarvan wordt de vereniging verdeeld in twee kampen die beide op eigen titel willen deelnemen aan het concours.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai26 feb. 2016 - 19:24

U vraagt naar de wel heel eenvoudig antwoord.. De PVV heeft geen leden. D66 daarentegen wel, als daar iemand vanuit het kader domme opmerkingen maakt kun je dat de partij aan rekenen. Iets wat een anonieme sympathisant van de PVV niet aangerekend kan worden omdat hij/zij net zo goed lid kan zijn van welk een andere partij dan ook. Zelden zo'n inkoppertje tegen gekomen. U geeft hem trouwens zelf aan. Wil hierbij wel even kwijt dat het collaboreren van D66 met wat ik het meest slechte kabinet ever wel meer kwalijk neem dan de domme opmerking van een junior lid van D66. Eigelijk een niet zo sterkt stukje geachte René Peters, Mijn repliek trouwens ook niet helemaal top.haha.

Regularguy007
Regularguy00726 feb. 2016 - 18:31

Beide partijen komen telkens met deze argumenten. Zij verwijten de ander maar met alles weg te kunnen komen, maar zelf afgerekend te worden op de kleinste ondeugd. Ik stel voor dat we in de oplopend discussie deze argumentatie laten vallen. Komen we niet verder mee. The right to offend

Gert-jan2
Gert-jan226 feb. 2016 - 18:17

Nonsens, PVV'er Bosman vergeten?

BertrandRussell
BertrandRussell26 feb. 2016 - 18:16

"Wilders heeft niets te maken met bedreigingen en haatmails van zijn aanhangers." Flauwekul. Wie stelselmatig zijn politieke tegenstanders denigreert en moslims dehumaniseert ('kopvoddentaks' in één adem met 'hondenbelasting'), die is wel degelijk medeverantwoordelijk voor een klimaat waarin verbaal en fysiek geweld een bijna alledaagse manier zijn geworden om je politieke mening uit te drukken.

2 Reacties
Hans Beek
Hans Beek27 feb. 2016 - 0:02

Jouw lijn doortrekkende...Zijn groen links en de partij voor de dieren dan verantwoordelijk voor de moord op fortuyn?

BertrandRussell
BertrandRussell27 feb. 2016 - 16:06

Ik ben bang dat jij de Joopprijs voor de scherpzinnigste reactie deze keer niet gaat winnen. De Partij voor de Dieren bestond nog niet eens toen Fortuyn werd vermoord, grapjas. En GroenLinks heeft hem extreemrechts en racistisch genoemd, maar als je dat hetzelfde vindt als de haattaal waar Wilders al jarenlang in grossiert mag je wel eens met argumenten komen.

panterarosso65
panterarosso6526 feb. 2016 - 17:59

dus even samenvatten, corrigeer me rustig als je het er niet eens bent je vergelijkt iemand die zegt een ander een kogel door de kop te zullen jagen met iemand die veroordeeld dat sommige van zijn aanhangers zeggen een ander een kogel door de kop te jagen

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer26 feb. 2016 - 17:45

Verblijvend in het politieke midden, glimlachend kijken naar de linker en rechter zijde, zie ik aan de linker kant de paniek toeslaan voor een mogelijke kabinetsverandering in 2017 van centrum links naar centrum rechts. Een ontwikkeling die we de afgelopen 50 parlementaire jaren al tig keer naar beide zijden hebben gezien. Geen bloedige ondemocratische poets, maar een waarschijnlijk tijdelijke verschuiving. Waar hebben we het over, waar is de nuance, de Hollandse nuchterheid? Het is ongelooflijk betreurenswaardig dat een malloot deze doodsbedreiging tweet. Zo een verdwaasde heeft iedere vorm van realiteitszin uit het oog verloren en dient zwaar, zeer zwaar bestraft te worden. Daarbij, cynisch als ik soms ben, vind ik het wel weer grappig dat deze malloot uitgerekend komt uit die partij die maar al te graag het morele vingertje heft en haar groei slechts dankt aan het bevechten van de PVV in plaats van eens met constructieve, implementeerbare en effectieve oplossingen te komen anders dan meer macht aan Brussel af te geven. Dat vastgesteld te hebben is mijn suggestie richting Haagsche poitiek terug te schakelen van overdirve naar een normale versnelling en over te gaan tot de orde van de dag. Er zijn geloof ik nog een paar maatschappelijke, sociale en politieke problemen op te lossen. So an die Arbiet und zwar schnell bitte.

1 Reactie
Moeder Pietje
Moeder Pietje26 feb. 2016 - 20:43

En nu......vooruit! :P Volgens mij heeft Pechtold lang geleden gepiekt en is hij wat doodgebloed nu.

Ach Moet-Dat
Ach Moet-Dat26 feb. 2016 - 16:57

"Maar is dat landelijk nieuws?" Dacht het dus wel -strijden op het scherps van de snede.

Van der Wal
Van der Wal26 feb. 2016 - 16:52

Het voordeel van geen leden hebben, kunnen ze ook niet dom doen en hoef je daar geen afstand van te nemen.

Sadiq Al Masri
Sadiq Al Masri26 feb. 2016 - 16:50

heven = hoeven

Sadiq Al Masri
Sadiq Al Masri26 feb. 2016 - 16:49

Geen enkele partij kan het accepteren als geregistreerde leden, zeker met een bestuursfunctie, doodsbedreigingen via de site van de partij de wereld in sturen. Het sujet is dan ook terecht geroyeerd. De PVV heeft geen leden. Anonieme reaguurders kunnen dan ook van alles op het net slingeren zonder zich te heven verantwoorden door de partij die zij zeggen te vertegenwoordigen.

PietManeo
PietManeo26 feb. 2016 - 16:35

Bovenstaand verhaal is samen te vatten als "maar zullie doen het ook". Is dit het niveau van de hedendaagse D66? Bedroevend.

Cees Groninger
Cees Groninger26 feb. 2016 - 16:26

Beetje sneu, deze kleuterretoriek, maar ja OSS.

2 Reacties
Zandb
Zandb26 feb. 2016 - 18:03

En dan moet iedereen er maar naar raden, wat u onder kleuterretoriek verstaat en waarom u dit kleuterretoriek vindt en wat dat met Oss te maken heeft......

Cees Groninger
Cees Groninger26 feb. 2016 - 21:32

@Zandb: kleuterretoriek is zeuren over de ander als je zelf op iets aangesproken wordt of aangesproken voelt; de aandacht afleiden dus.

Robe Spierre
Robe Spierre26 feb. 2016 - 15:37

"Het simpele feit dat D66 democratischer is dan de PVV mag de reden niet zijn wat mij betreft." Hoezo is D66 democratischer dan de PVV? De PVV/Wilders heeft ervoor gekozen geen leden te hebben; dat is Wilders' goed recht. Het levert een duidelijke partijlijn op. D66 -en alle andere partijen- hebben ervoor gekozen leden te hebben. Ook hun goed recht. Meer inspraak maar wel vaak elkaar tegensprekende 'bloedgroepen' waardoor je als kiezer het risico loopt op de verkeerde standpunten te stemmen. Maar een stem op de PVV geldt nog altijd net zo zwaar als een stem op D66; de kiezer bepaalt uiteindelijk. Niks meer -of minder democratisch aan.

3 Reacties
Zandb
Zandb26 feb. 2016 - 18:07

De kiezer bepaalt maar de kiezer kan geen enkele invloed op de partij uitoefenen als het om de PVV gaat. Bij andere partijen kan dat wel. Dus dan zijn die formeel duidelijk democratischer.

Moeder Pietje
Moeder Pietje26 feb. 2016 - 20:45

Lekker democratisch, een partij die notabene streed voor het referendum en dat nu betreurt omdat, dat dan weer wel, eindelijk doordringt tot hun hoofden dat de uitslag vaak niet wordt wat zij beogen.

Robe Spierre
Robe Spierre27 feb. 2016 - 16:36

"De kiezer bepaalt maar de kiezer kan geen enkele invloed op de partij uitoefenen als het om de PVV gaat. Bij andere partijen kan dat wel. Dus dan zijn die formeel duidelijk democratischer" Nee, juist niet. Bij de PVV weet je precies waar je op stemt. Bij andere partijen kunnen -ook nadat er al is gestemd- de standpunten onder druk van de leden ineens worden aangepast. Zo denk je bij D66 op een partij gestemd te hebben VOOR een referendum, blijken ze ineens tegen te zijn. Dan ben je dus mooi genaaid.

erwinnijhof
erwinnijhof26 feb. 2016 - 15:29

"Meer dan eens zijn die dreigementen afkomstig van aanhangers van de PVV. Maar daar hoor je Wilders niet over" Onwaar. Hij heeft al meermaals aangegeven dat helemaal niemand, van welke partij dan ook, bedreigd hoort te worden. Aanhangers van de PVV is een veronderstelling. Andere missers in dit stuk ga ik maar niet eens op in, zijn waarschijnlijk ook al wel door anderen benoemd. Ik ga nog eens zover komen dat ik PVV ga stemmen, andere partijen zijn kennelijk nog veel idioter.

3 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens26 feb. 2016 - 15:59

@ erwinnijhof Wilders heeft eveneens regelmatig uitspraken gedaan die indirecte dreigementen zijn. Zoals de kogel die de letters PvdA op de zijde zou hebben. En de opmerking richting Vos van de PvdA met als strekking dat Vos opriep tot een aanslag op Wilders. Wilders doet twee dingen. Hij maakt zijn politieke tegenstanders verantwoordelijk voor de dreiging naar hem zelf. En hij bedreigt tegelijk zijn politieke tegenstanders door naar zijn achterban aan te geven dat zijn politieke tegenstanders hem bedreigen. Dat hij vervolgens ritueel laat horen dat geweld eigenlijk niet mag is vooral om vervolging te voorkomen. Hetzelfde smoesje dat jij hier poneert, maar het is langzamerhand wel erg doorzichtig. Mensen die beweren dat Wilders zijn achterban niet aanmoedigt tot geweld zijn grenzeloos naïef of hypocriet. En ondertussen zijn alle mensen die zich tegen Wilders uitspreken daar het slachtoffer van.

Hans Beek
Hans Beek26 feb. 2016 - 18:21

@ daan nouwens: Lulkoek. " indirect...bla bla bla" In dit geval heeft iemand persoonlijk een ander mens bedreigd met de dood en dat is strafbaar.

DaanOuwens
DaanOuwens26 feb. 2016 - 21:39

@ Hans Beek De kans dat de uitspraken van deze kleuter tot werkelijk geweld leiden is nogal klein. Het feit dat de uitspraken van Wilders gevolgd worden door geweld kunnen we bijna dagelijks zien.

Nailles
Nailles26 feb. 2016 - 15:18

Het ging om een lid van D66 met nog een onder de jongerenafdeling serieuze functie. Dan heeft D66 net als de PVV of enige andere partij dat in voorkomende gevallen zou hebben bij serieuze letterlijke oproepen, aankondigingen, aanzetten tot geweld, bedreigingen, of anderszins gedrag die als misdrijf op te vatten zijn, me betreffend persoon iets te regelen hetgeen meestal royering inhoudt. Kent u een geval waar een PVV-lid met ook nog een functie binnen de partij die dergelijk als misdrijf te kwalificeren feit pleegde (dus niet slechts ervan verdacht werd o.i.d.) terwijl hij of zij die functie had zoiets deed zonder dat deze geroyeerd werd?

5 Reacties
Zandb
Zandb26 feb. 2016 - 15:53

Helaas ken ik dat enige lid niet.

KnorretjeBig
KnorretjeBig26 feb. 2016 - 16:23

"Kent u een geval waar een PVV-lid met ook nog een functie binnen de partij die dergelijk als misdrijf te kwalificeren feit pleegde" Kom op. U weet toch wel zeker dat er maar één PVV lid is!

Nailles
Nailles26 feb. 2016 - 16:51

En als je dat zo graag zo ziet. Heeft die, ipv dat hij aantoonbaar steeds geweld als middel afgekeurd heeft, al een letterlijke oproep tot geweld of dreigen daarmee gedaan? Zijn principiële afwijzing van geweld uit hij, niet alleen omdat hij er, net als verscheidene andere PVV-ers in diverse politieke functies, zelf zeer regelmatig tot voortdurend gedreigd wordt met zowel wensen, oproepen, dreigen met, en daadwerkelijk geweld die aantoonbaar goedgekeurd of gepleegd werden door politici in functie van andere partijen die nooit geroyeerd zijn of hun positie erdoor verloren.

Zandb
Zandb26 feb. 2016 - 18:22

Nailles, u redeneert weer onnavolgbaar. Welk verband zou er bestaan tussen de D66-er die bedreigde en zijn partij? Hebt u enige aanwijzing dat wat de partij vindt en wat deze man doet, in enige relatie tot elkaar staan? Dat de daad van de man geïnspireerd kan zijn op het programma van D66? Verder moet u toch ook opgevallen zijn, dat Wilders de PvdA m.n. verwijt kogels van links te veroorzaken. N.a.v. dat Spekman gezegd heeft dat Wilders een bedreiging voor de democratie is. Dan zou Wilders er niet op aangesproken kunnen worden, als er on gelukken gebeuren omdat hij beweert dat andere politici een loopje met de democratie nemen? Dan is afkeuren van geweld toch wel een erg zwakke en vooral hypocriete vorm van verantwoordelijkheid nemen. Al helemaal als je uit ervaring weet wat het betekent om bedreigd te worden.

Nailles
Nailles26 feb. 2016 - 21:18

@Zandb De relatie was dat het om een D66-er met ook nog eens een functie binnen de jongerenafdeling. Ik schrijf in mijn eerste reactie dat als een dergelijk lid of functionaris van welke partij dan ook, en voor de ledenloze PVV geldt wel degelijk dat ze ook mensen met politieke functies in dienst heeft, geldt als deze een dergelijke kwalijke uiting doet of dito gedrag vertoond, en dan met name geweld propageert, of over gepleegd geweld zegt dat prima te vinden, zoals tegen onwelgevallige politici, deze dan behalve dat de partij dit natuurlijk openlijk veroordeeld, betrokken politicus ook geroyeerd dient te worden als lid en/of uit zijn functie dient te worden gezet. Dat is m.i. in gevallen waar PVV-functionarissen zoiets hadden geflikt gebeurd. In gevallen van andere politieke partijen is dat zeker niet altijd gedaan. Capiche?

[verwijderd]
[verwijderd]26 feb. 2016 - 15:01

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Zandb
Zandb26 feb. 2016 - 15:56

Dan houdt deze wethouder zich net als Wilders bezig met opruien en last; Wilders, die de mening dat hij de democratie bedreigt opvat als een "vogelvrijverklaring" terwijl hij zichzelf toestaat om te spreken over nep-parlementariërs die een nep-parlement in stand houden.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer26 feb. 2016 - 19:08

Zandbergen dat nepparlement zit u wel hoog. Mijn reactie was slechts dat de plichten van het parlement heel stevig zijn verankerd in de grondwet en daar staat nergens dat het parlement verplicht is de meerderheid van het volk uit te voeren, dus klets geen onzin Wilders. Net zo'n onzin als zijn politieke tegenstanders die die opmerking of zijn oplossingen een bedreiging van de democratie noemen want ook hoe wetgeving tot stand komt ligt staatsrechtelijk vast. Beide maken die opmerkingen voor hun eigen achterban. Beide neem ik dus tot mij met een kilo zout. Maar eerlijk is eerlijk ik vind de tweede, gericht op een individu, bedreigender dan de eerste, gericht op een groep, die ik meer als een verwijt zie. U doet niet wat uw eigen achterban wil.

Meta Foor
Meta Foor26 feb. 2016 - 14:42

ah, deze knakker wil dus dezelfde rechten en plichten als de PVV ? beetje jalours type als je mijn vraagt

jahoor2
jahoor226 feb. 2016 - 14:37

Het punt is dat als de PVV alle idioten uit de partij zet er geen partij meer over is. Bij andere politieke partijen is dat niet zo. Bedreigen enzo niet doen. Maar ook niet langer politiek correct willen zijn naar de PVV toe.

2 Reacties
Hans Beek
Hans Beek26 feb. 2016 - 15:58

Wie is er politiek correct naar de pvv toe?

jahoor2
jahoor226 feb. 2016 - 20:05

@Hans alle overige partijen. Ze drinken veel te veel thee met de PVV. Niet sussen en beetje meelullen gewoon duidelijk maken dat deze man totale onzin verkoopt.

BingoGrubb
BingoGrubb26 feb. 2016 - 14:32

het is toch logisch dat D66 nu door de media word belaagd. Alexander Pechtold heeft zichzelf de laatste jaren geprofileerd als de anti wilder partij van de kamer. het lijkt me dan vrij logisch dat hij nu door de media word bevraagd over deze doodsbedreiging van iemand van zijn jongeren partij die ook nog een bestuurlijke functie bekleden. ben blij dat de media dit uit probeert te zoek. dat deed de media ook bij wilder na Utøya. en verder ik heb wilder nog nooit kunnen betrappen op een doodsbedreiging. verder word wilder toch ook wel telkens aan gesproken als het gaat om misdraging van zijn partijleden (Brievenbus pissers, losse handje enzo) dus waarom zou dat ander moeten zijn Bij D66.

Ulltrafox
Ulltrafox26 feb. 2016 - 14:11

Het bewijst toch weer dat elke partij zijn rotte appels heeft. Laten we eerlijk zijn. Fortuijn werd trouwens neergeknald door een nogal fanatieke links progressieve vegetariër uit Wageningen, bolwerk van GroenLinks. Ik durf te wedden dat er in die kringen nog steeds mensen zijn die zeggen dat het z'n eigen schuld was en dat ie maar niet kritiek had moeten uiten op de multiculti samenleving...hetgeen ik triest vind. Wat ik overigens wel kwalijk vind van Wilders is dat hij de Islam als kwalijk geloof beschouwd, maar daarbij vergeet dat er in die Bijbel net zo goed een heel hoop dingen staan die geweld jegens anders gelovigen rechtvaardigd. Het gaat niet om een geloof, maar het is hoe men ermee omgaat.

1 Reactie
Moeder Pietje
Moeder Pietje26 feb. 2016 - 20:52

"Wat ik overigens wel kwalijk vind van Wilders is dat hij de Islam als kwalijk geloof beschouwd, maar daarbij vergeet dat er in die Bijbel net zo goed een heel hoop dingen staan die geweld jegens anders gelovigen rechtvaardigd. Het gaat niet om een geloof, maar het is hoe men ermee omgaat." Dat vergeet hij niet, wees maar niet bang. Je volgende zo hier op dit forum ben je, denk ik, verstandig genoeg te onderkennen dat de Islam ivgm het Christendom nog een inhaalslag te plegen heeft ag tolerantie jegens andersdenkenden. Of wil je suggereren dat christenen nog leven naar het Oude Testament?

deVrolijkeCynicus
deVrolijkeCynicus26 feb. 2016 - 14:05

Ja maar zij doen het ook! Als dit het niveau van de wethouders in Oss is dan is dat zorgelijk. Al helemaal als hij ook nog even wil uitmaken wat al of niet landelijk nieuws is, dat kunnen de media zelf wel.

Hugh Jizzler
Hugh Jizzler26 feb. 2016 - 14:01

Dhr heer Peters weet niet eens het verschil tussen aanhangers van een politieke partij en partij lid die een bestuurlijke functie heeft gehad. Wat een slechte artikel. Krijg het gevoel dat de bedreigingen aan het adres van Geert Wilders gebagatelliseerd worden.

msj_meijerink
msj_meijerink26 feb. 2016 - 13:33

Wellicht denkt de pers dat bij D66 louter rationeel opererende, fatsoenlijke mensen rondlopen en weet ook iedereen dat de aanhang van Wilders grotendeels uit eng gajes bestaat, aangevuld met enkele domkoppen..

CJJelle
CJJelle26 feb. 2016 - 13:01

Wethouder Oss, deze man heeft nog een bestuurlijke functie ook.

4 Reacties
Zandb
Zandb26 feb. 2016 - 14:15

Ja en?

jahoor2
jahoor226 feb. 2016 - 14:40

@CJjelle PVV-raadslid deelt fimpje met ´imagine no more Muslims´ en worden door zijn partij gesteund. Alle PVV´ers preventief opsluiten lijkt me.

Hans Beek
Hans Beek26 feb. 2016 - 16:00

@ jahoor: D66 kan deze man ook steunen als ze dat willen maar d66 is de partij van " de toon van het debat , huil huil" .

jahoor2
jahoor226 feb. 2016 - 20:09

@Hans Het bevestigt weer dat de PVV extremisten zijn en dit soort dingen goedkeurt. Dat is ophitsen en het goed praten van geweld. Heel onverstandig. Maar goed dat andere partijen dat niet doen.

Blitskikker
Blitskikker26 feb. 2016 - 12:40

Een aanhanger is totaal iets anders dan een lid van de partij. Stel dat een willekeurig iemand iets idioots roept, en dat die persoon ook aangeeft aanhanger van D66 te zijn. Heeft Alexander Pechtold dan iets te maken met die uitspraken en verwachten we dat hij er afstand van neemt? Natuurlijk niet. Net zomin als Feyenoord er afstand van hoeft te nemen als de persoon in kwestie toevallig ook aanhanger van Feyenoord is. Maar als het iemand is die D66 op zijn visitekaartje heeft staan is het een ander verhaal.

7 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus26 feb. 2016 - 14:04

"Maar als het iemand is die D66 op zijn visitekaartje heeft staan is het een ander verhaal." Het lijkt me lichtelijk bezopen als iemand op zijn visitekaartje zet dat hij lid is van een partij. Hij is niet eens actief lid, laat staan dat hij een bestuurlijke functie heeft. Dan kun je net zo goed "kritisch AVRO-lid" op je visitekaartje zetten.

Zandb
Zandb26 feb. 2016 - 14:17

Keurig uitgelegd, hoor. Geen speld tussen te krijgen. Vraag u dan ook vooral maar niet af, hoe het in godsnaam mogelijk is, dat Wilders bijvoorbeeld een PvdA verwijt dat die kogels van links veroorzaakt.

jahoor2
jahoor226 feb. 2016 - 14:30

@Blitskikker die is makkelijk de PVV heeft geen leden.

overlever
overlever26 feb. 2016 - 14:47

Knap dat je het op kan brengen om op deze onzin te reageren!!

jahoor2
jahoor226 feb. 2016 - 20:11

@zandb Wilders verwijt alles aan anderen maar heeft het uiteindelijk allemaal zelf gedaan. Als ik elke dag in Staphorst ga vloeken moet ik ook een kogelvrijvest aan.

Moeder Pietje
Moeder Pietje26 feb. 2016 - 20:56

Zandb Doe nou niet zo onnozel. Je weet best wat er aan vooraf ging. Spekman noemde Wilders gevaarlijk en dat lijkt 1 op 1 op wat over Fortuyn gezegd werd.

jahoor2
jahoor227 feb. 2016 - 6:41

@Moeder en daaraan vooraf ging dat Wilders elke dag Moslims gevaarlijk noemt. De kogels van Breivik kwamen van rechts. Negers die uit de trein worden gegooid in Rusland, de aanvallen op Moslims in de VS, het in brand steken van AZC´s (waar ook doden bij kunnen vallen) komt ook van rechts.

antiverraders
antiverraders26 feb. 2016 - 12:33

Een lid dat een bestuurlijke functie heeft gehad is iets anders dan een vermeend pvv-aanhanger. En mensen die anti-migratie of tegen de islamisering zijn zijn niet direct pvv-stemmers of typische pvv-ers. Ook veel hoog opgeleiden en veelverdieners zijn tegen de huidige gang van zaken. En bij gebrek aan een andere partij zal men eerder geneigd zijn maar een keer PVV te stemmen.De meeste mensen die ik spreek denken niet dat de PVV het goed zal doen op de andere punten maar willen wel graag dat de PVV de bende eens schoon veegt.

Xander1976
Xander197626 feb. 2016 - 12:30

En weer een onzinverhaal. Waar heeft Geert mensen met de dood bedreigd? Geert ziet een probleem en maakt inderdaad af en toe niet door de beugel kunnende uitspraken. Nooit heeft hij iemand met de dood bedreigd en toch moet hij voor de rechter komen. Iemand dreigt werkelijk hem te vermoorden en dat moeten we met een korreltje zout nemen? Deze site is erg aan het radicaliseren en de zich bovengeheven gevoelen mensen die hier reageren zijn echt een gevaar voor de samenleving. Liever Geert dood dan toe te geven dat je ergens ongelijk had. Maar dat geldt voor de meeste mensen die zich als intellectueel bestempelen en voor de rest niet weten hoe de wereld er echt buiten hun huis uitziet. Walgelijk.

4 Reacties
Zandb
Zandb26 feb. 2016 - 14:23

Geert laat kogels van links komen. Omdat men laat blijken dat men "tegen hem is, vindt dat hij een bedreiging vormt". Als hij er dan voor kiest om de vermoorde onschuld te spelen en met de handen hulpeloos in de lucht te gaan staan, als de mensen waar hij "tegen is" belaagd worden door zijn geestverwanten, dan bent u stekeblind, als u de schijnheiligheid niet waarneemt. Van tweeën namelijk een: Of wie beweert dat iets of iemand of iemanden een bedreiging vormt, die roept op tot geweld of iemand doet dat niet.

jahoor2
jahoor226 feb. 2016 - 14:33

@Xander je maakt het wel erg grappig. de PVV is aan het radicaliseren en jij met hen. Volgens mij kom je zelf nauwelijks buitenshuis want dan zou je weten dat Nederland een heel veilig land is. Dat jij in je broek schijt van elke gematigde allochtoon die je tegenkomt moet je zelf weten. Maar ga ons niet lastig vallen met je fobie.

OlavM
OlavM26 feb. 2016 - 17:58

@ Xander1976: [Nooit heeft hij iemand met de dood bedreigd en toch moet hij voor de rechter komen.] Het is je kennelijk ontgaan dat er meer artikelen in het Wetboek van Strafrecht staan dan dat over bedreiging, zoals daar zijn: belediging, smaad, laster, belediging en/of discriminatie van groepen mensen wegens hun ras, afkomst, seksuele geaardheid, enz., dan wel aanzetten tot haat of geweld tegen hen.

Moeder Pietje
Moeder Pietje26 feb. 2016 - 21:02

Olav Waarom worden anderen dan niet vervolgd? Je weet vast wel welke politici ik bedoel.

mordicant
mordicant26 feb. 2016 - 12:27

D66 lid over de schreef Is uit partij gedonderd partij neemt afstand helder. Uitstekend geacteerd door D66, ik ben dan ook uiterst verbaast (maar ook weer niet) dat de hyena's uit het struikgewas gekropen komen om te kijken of er nog wat meer D66 bloed te bespeuren is. Ik vond het destijds ook vrij absurd dat Wilders afstand zou moeten nemen van Breivik net als de PVV fans. Maar dezelfde verontwaardigde Wildersvrinden van toen denken nu wel een "moreel" slaatje uit deze affaire te kunnen halen. hypocriet

2 Reacties
Moeder Pietje
Moeder Pietje26 feb. 2016 - 20:59

Startte een PVV aanhanger deze thread?

mordicant
mordicant27 feb. 2016 - 0:27

M. Pietje Nee maar wel nadrukkelijk aanwezig in het publieke debat van gespeelde verontwaardiging over dit onderwerp.

janwijn
janwijn26 feb. 2016 - 12:22

' Het jeugdlid is uit de partij gezet.' Hoe kan iemand de partij gezet worden die geen lid (meer) is. De betreffende D66 dombo blijkt al in 2015 door zijn partij geroyeerd te zijn omdat hij geen contributie afdroeg.

Piet de Geus
Piet de Geus26 feb. 2016 - 12:20

Er is kennelijk een wethouder uit Oss voor nodig om in een vlek te wrijven.

Zandb
Zandb26 feb. 2016 - 12:16

Als een islam een gewelddadige ideologie is - zoals de PVV beweert - dan lijkt me het erg naïef als je veronderstelt dat iedereen meent dat zoiets wel even geweldloos zou zijn op te lossen. Als je als PVV vertelt dat je land bedreigd wordt door mensen die de naam "vluchteling" misbruiken om hier de zaken over te komen nemen, lijkt het me erg naïef als je denkt, dat iedereen zal denken dat zoiets zonder geweld is op te lossen. Als je beweert, dat we in Nederland geen democratie hebben en dat je daarom in verzet moet komen, lijkt het me heel naiëf dat iedereen wel zal begrijpen dat zoiets zonder geweld moet. Wilders kiest er gewoon voor om zo naiëf te zijn.

6 Reacties
Albert Einstein
Albert Einstein26 feb. 2016 - 13:11

Reken je politie-optreden ook tot geweld? Of alleen als het door niet-deskundigen wordt uitgevoerd? Er zijn wel vaker opstanden uitgebroken, en die zijn allemaal met geweld beantwoord. Maar dat bedoelt Geert natuurlijk niet.

Hans Beek
Hans Beek26 feb. 2016 - 13:49

Wat is je punt? Als ik zeg dat er mensen overlijden door ongelukken met auto's , ben ik veranywoordelijk als iemand een autobestuurder vermoordt? Kern is : man bedreigt andere man met de dood en wordt aangehouden, punt.

Zandb
Zandb26 feb. 2016 - 16:16

Het gaat hier om de discussie wanneer een partij verantwoordelijk is voor het gedrag van de leden. In dit geval lijkt het handig dat de PVV geen leden heeft, dus probeer ik te laten zien, dat als Wilders geen verantwoordelijkheid neemt voor wat hij bij mensen teweeg brengt, hij er voor kiest om naïef te zijn. Uw voorbeeld slaat werkelijk nergens op. Het gaat wel om het volgende: Wanneer iemand tegen ongelukken is die door een bepaald soort bestuurder veroorzaakt wordt en dat zo'n bestuurder hoe dan ook tegen gehouden moet worden en dan wordt zo'n bestuurder vermoord, dan moet je kiezen: Welke rol speel ik? Duidelijk is dat Wilders zelf aanklaagt - kogels van links, een islam die een bedreiging vormt - en daarom kiest voor, wat ik naïvitieit noem. Inderdaad moet de bedreiger zelf aangehouden worden.

OlavM
OlavM26 feb. 2016 - 17:28

@ Zandb: Ik zou het nog wat scherper willen stellen: Wilders is helemaal niet zo naïef, maak kiest ervoor zich als zodanig voor te doen. Hij heeft dondersgoed door hoe zijn indoctrinatie en opruiing in de praktijk uitwerkt.

Harba Lorifa
Harba Lorifa26 feb. 2016 - 17:46

Zandb. Het gaat niet over de islam. Haal die er dan niet bij aub.

Moeder Pietje
Moeder Pietje26 feb. 2016 - 21:01

Volgens mij is het niet slechts de PVV die dergelijke uitlatingen doet.

Harba Lorifa
Harba Lorifa26 feb. 2016 - 12:16

De reden is dat de D66 zich altijd als de moraalridder opstelt en als allereerste het vingertje naar de pvv wappert. Daarom.

3 Reacties
Zandb
Zandb26 feb. 2016 - 14:32

Zo voorspelbaar..... D66 stelt zich altijd als "moraalridder" op. Inderdaad. D66 probeert tenminste nog een moraal hoog te houden. En als die moraal zich dan eens tegen D66 keert, wijst dat wapperende vingertje ook naar zichzelf; dan neemt die partij tenminste de verantwoordelijkheid. Trouwens, ik begrijp vanuit de wandelgangen dat deze meneer al geen lid meer was van D66. Dan zijn volgens de PVV-verdedigers alle problemen toch opgelost.

Harba Lorifa
Harba Lorifa26 feb. 2016 - 17:45

Zandb. Ik geef er ook geen oordeel over. Ik geef antwoord op de vraag van de schrijver. Het lijkt iig dat je het met me eens bent.

Moeder Pietje
Moeder Pietje26 feb. 2016 - 21:04

Zandb Welke moraal? Die van de uitverkoop aan Europa en het neo liberalisme?

DaanOuwens
DaanOuwens26 feb. 2016 - 12:15

Ik ben hier niet zo van onder de indruk. Domme actie van deze man en als partij kan je niet anders dan iemand die dat soort dingen doet uit je partij zetten. Ik vind dit een logisch voortvloeisel van de manier waarop mensen in dit land met elkaar omgaan. Dit soort gebeurtenissen zijn onvermijdelijk en zullen meer en meer plaatsvinden. Een gevolg van de toon en de inhoud van het politieke debat. Dit is waar de inwoners van dit land voor kiezen. Een verantwoordelijkheid die iedereen draagt, met uitzondering van de enkelingen die blijven volhouden dat je ook met je politieke tegenstanders op een fatsoenlijke manier moet omgaan. Maar die groep wordt volgens mij in een rap tempo kleiner. Als je mij vraagt naar de aanleiding of oorzaak van die verharding dan zijn er maar twee oorzaken. De eerste oorzaak is Wilders die zelf een toon heeft geïntroduceerd in het politieke debat die toenemende polarisatie als onvermijdelijk gevolg heeft. Zijn eigen dreiging met geweld heeft inderdaad ook geweld als consequentie. Tweede oorzaak is het verder politiseren van de maatschappelijke onvrede op thema's waar geen duidelijke simpele oplossing voor is. Het vluchtelingen probleem is dermate complex dat oplossingen slechts met kleine stapjes op langere termijn gerealiseerd zullen worden. En er zijn meer vergelijkbare complexe onderwerpen. Er wordt echter door verschillende partijen die indruk gewekt dat er wel simpele oplossingen zijn. Dat creëert een fundament voor de groeiende agressie onder een deel van de bevolking. Ik vind het flauwekul om te zwarte pieten met D66 over de verantwoordelijkheid van voor deze tweet. Een volgende actie kan bij een PvdA-lid, Groen links lid of SP-lid vandaan komen. Linkse politici worden ook frequent bedreigt. Het is aannemelijk dat een PVV met leden de lijst met een dreigende achterban met stip zou aanvoeren. De koers is volgens mij naar verder escalatie. De enige manier daar wat aan te doen is als politici af te spreken dat je afstand neemt van deze koers. En juist Wilders heeft laten zien dat hij zich daar weinig van aantrekt.

2 Reacties
CJJelle
CJJelle26 feb. 2016 - 13:12

Ik vraag het me af of PVV die lijst, relatief gezien, aanvoert. Absoluut wel waarschijnlijk, maar ze worden ook op 40 zetels verwacht en de GroenLinks niet. Maar dat er vandaar uit ook wat af bedreigt wordt is algemeen bekend.

DaanOuwens
DaanOuwens26 feb. 2016 - 15:51

@ CJJelle Een van de redenen dat Wilders geen partijleden wil, ligt vooral aan het feit dat het aantal incidenten als deze een dagelijkse frequentie zou hebben. Die uitspraak heeft hij zelf jaren geleden al gedaan naar aanleiding van een vraag over het lPF debacle. En Wilders is met zijn "revolte uitspraak" op dit moment de enige politicus die hardop de democratie bedreigt. Gezien de toon van de leider is het niet aannemelijk dat de achterban goede manieren heeft. Dat blijkt dan ook uit de reeks incidenten rond AZC-s.

Ulltrafox
Ulltrafox26 feb. 2016 - 12:13

D66 een meer democratische partij??? Welnee! D66 heeft gepleit voor invoering van het districtenstelsel net als in Engeland dus en zelfs voor een 2 partijenstelsel zoals in de VS plus een hoge kiesdrempel. Afschaffing van het evenredige kiesstelsel dus. Vraag het maar aan dat schijnheilige spul war zich D66 noemt. In dit opzicht is zelfs de PVV stukken democratischer. Wilt u mij vertellen wat daar democratisch aan is? Want in theorie kan je dan zelfs met minder stemmen in absolute aantallen toch de macht krijgen, wat Bush ook presteerde bij Al Gore. Meneer Peters u weet niet waar u het over heeft, maar uw tirade tegen Wilders is natuurlijk weer een uitgelezen moment om aandacht te krijgen.

1 Reactie
Zandb
Zandb26 feb. 2016 - 14:33

En wat heeft dat met die man te maken die Wilders bedreigt?

voxpopuli2
voxpopuli226 feb. 2016 - 12:09

Men komt nooit weg met een bedreiging, of je nu Jan Kees Ali of baba heet. Als je vanuit een bevestigd account gaat schrijven dat je iemand iets gaat aandoen met methodiek en al kom je daar niet mee weg na aangifte. Dit is gewoon een domme actie , en bij veroordeling kan deze jongen fluiten naar een vog . voor de wet is iedereen gelijk, het zou wat moois zijn dat dat anders is , en ja hij is d66 maar nu niet meer

1 Reactie
Zandb
Zandb26 feb. 2016 - 14:35

Ben het er helemaal mee eens. Vraag me wel af, of/waarom u dit nav dit stuk van de Osse wethouder schrijft. Zou die het daar niet mee eens zijn?

Kees Apollo
Kees Apollo26 feb. 2016 - 12:02

Simpel, het gaat hier om 1 D66 lid dat 1 bedreiging heeft verstuurd. De liberalen hebben daar verantwoording over af te leggen. Het PVV lid Wilders verstuurt geen bedreigingen. - De kans is groot dat nare uitlatingen van onbekenden die PVV Wilders doorlopend worden aangewreven, door lieden als CDA Peters, ook van de liberale zusterpartij D66 en/of CDA komen.

2 Reacties
OlavM
OlavM26 feb. 2016 - 14:22

@ Kees Apollo: [Het PVV lid Wilders verstuurt geen bedreigingen.] Nee, die wil slechts alle mannelijke asielzoekers preventief opsluiten, tientallen miljoenen moslims uit Europa verdrijven, e.d. Dat zijn maar niemandalletjes. [De kans is groot dat nare uitlatingen van onbekenden die PVV Wilders doorlopend worden aangewreven, door lieden als CDA Peters, ook van de liberale zusterpartij D66 en/of CDA komen.] Je ziet jouw eigen dikke duim als zinvolle bron van commentaar?

Zandb
Zandb26 feb. 2016 - 14:40

Inderdaad Apollo; zo simpel dat het populistisch uitpakt. Wilders hoeft geen verantwoording af te leggen voor wat hij zegt; dat beweert u in feite.

Moeder Pietje
Moeder Pietje26 feb. 2016 - 11:57

Je geeft zelf het antwoord al. Een lid van je partij is iets anders dan een "aanhanger" .

Hans Beek
Hans Beek26 feb. 2016 - 11:57

D'66 heeft inderdaad niet opgeroepen tot geweld maar deze jongen heeft een strafbaar feit gepleegd. Dat hij van de partij is die altijd wilders aanspreekt op " zijn toon en haatzaaien" maakt het nieuws.

1 Reactie
Zandb
Zandb26 feb. 2016 - 18:26

Inderdaad. Klopt helemaal.

Albert Einstein
Albert Einstein26 feb. 2016 - 11:54

Dat lid van de Friese jongerenafdeling is wel creatief. Dat moet ik hem nageven. Maar hij heeft ook een enorm bord voor zijn kop. En dat is nu precies het verschil met een bedreiging DOOR een PVV-er.

1 Reactie
OlavM
OlavM26 feb. 2016 - 14:05

@ Albert Einstein: Dat de bedreigingen door PVV-ers niet creatief zijn, dat klopt, dat wist ik al, maar dat ze geen bord voor de kop zouden hebben maak je je grootje maar wijs.

hugo bergveen
hugo bergveen26 feb. 2016 - 11:49

Onnavolgbaar, de redeneringen die hieronder worden aangevoerd om duidelijk te maken dat D66 toch echt veel griezeliger is dan die arme PVV, die zijn scheldende en dreigende aanhangers nu eenmaal niet kan royeren omdat het geen leen zijn.

2 Reacties
OlavM
OlavM26 feb. 2016 - 13:49

@ hugo bergveen: Ja, treurig niet, de arme PVV bevindt zich in een akelige soort catch 22-situatie. Daar komt nog bij, dat die arme Wilders ook nog veruit de langste tijd, vergeleken met alle andere Tweed Kamerleden, zich in zijn levensonderhoud heeft moeten voorzien door lid te zijn van een nep-parlement. Wat moet dat tegen zijn nobele democratische inborst stuiten! We moeten maar een kaarsje voor hem opsteken.....

OlavM
OlavM26 feb. 2016 - 13:56

@ OlavM Pardon, TweedE Kamerleden. Die dragen wel eens tweed jasjes, maar dat is iets anders. :)

truusbeek2
truusbeek226 feb. 2016 - 11:39

Omdat er een groot verschil zit in een CDAlid en een vermeende CDA stemmer.

2 Reacties
Donostia2
Donostia226 feb. 2016 - 12:03

Kennelijk is dit onderscheid voor een CDA-lid uit Oss al erg lastig. Wel grappig dat dit CDA-lid het gedrag van een D66 lid aangrijpt om Greet te demoniseren. "En Geert Wilders twittert zich suf". Dat is echt heel vergelijkbaar met “Geert Wilders, kom een keer naar Drachten. Ik schiet een kogel door je kutkop. Ik snij je open en voer je aan de varkens.” Het ging toch om de toon van het debat?

Quibus2
Quibus226 feb. 2016 - 12:20

Dat scheelt maar een factor 16. (Bij de SGP een factor 6, bij de PVV een factor ~1,000,000).

peterh2
peterh226 feb. 2016 - 11:36

Een lid van de jeugdafdeling staat toch behoorlijk dichtbij, zeker omdat hij vroeger een bestuursfunctie had. . Het was ook een concrete bedreiging, niet indirect.

Mark Gh
Mark Gh26 feb. 2016 - 11:27

Bedreigingen kunnen niet door de beugel en als partij dien je daarop naar je eigen mogelijkheden te reageren. D66 doet dat correct, de PVV ook. D66 heeft meer mogelijkheden dan de PVV en zet die ook in, dat is ook goed. Het verschil in behandeling door de media is ook logisch, Wilders' standpunt over bedreigingen en geweld is bekend en in het verleden al breed uitgemolken. Dat dit nu vanuit de PvdA en D66 komt is nieuw en dus nieuws. Niet vreemd toch? De enige vraag is waarom Pechtold door de media niet verantwoordelijk wordt gehouden voor het gedrag van deze jongen zoals dat bij Wilders wel gebeurt - hier is de relatie zelfs veel directer. Blijkbaar is er bij D66 een klimaat geschapen waar dit gedrag uit voort komt... dat lijkt me toch wel een opiniestuk of wat waard.

9 Reacties
H.Witte
H.Witte26 feb. 2016 - 11:44

Mark Gh Op zichzelf kan ik me in je betoog vinden. Alleen die eindconclusie zou je niet mogen trekken en zeker niet in die bewoordingen. Hier is een individu de fout in gegaan. Dat heeft in beginsel niets te maken met de sfeer binnen de partij. Ik zou het eerder interessant vinden te weten of deze jongeman is getriggerd door de herhaaldelijk onbeschofte aanvallen door Wilders, met name op Pechtold (miezerig mannetje o.a.). Er is niets menselijks vreemd aan dat die opstapeling van ongenuanceerde aanvallen op de man (niet op de bal) leiden tot een zelfde opeenstapeling van boosheid bij zo'n jongeman, uitmondend in een dergelijk domme en onaanvaardbare bedreiging. Als ik mijn buurman doorlopend treiter en pest en mijn buurman geeft mij, nadat ik hem wekenlang het bloed onder de nagels vandaan heb gehaald, een opdonder, dan komt mijn buurman in de buurt te boek te staan als gewelddadig, maar wie is de echte schuldige?

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*26 feb. 2016 - 11:49

Dag Mark Gh. Wat denkt u van het *kominverzet* twitter oproep van Geert Wilders, sinds een tijdje geleden al, die blijkbaar een kleine groep extremisten in ons land sowieso geïnspireed heeft, om een reeds radicale acties uit te voeren, onlangs in Heesch, Ede, Geldermalsen, Enschede, Woerden, Steenbergen enz..? En twee dagen geleden, zelfs bij de moskeeën in Nederland, via provocerende flyers. Een gekozen Tweede Kamerlid zoals de heer Wilders, heeft sowieso een voorbeeldfuctie en moet zijn politiek op een terughoudende manier bedrijven, volgens mij. Waarom valt de helft van Nederland over Geert Wilders heen, al tien jaar lang?. Omdat hij een paar bevolkingsgroepen in ons land continu provoceert. Zijn acties en woorden raken ze vaak direct in hun hart en wat het meest triest, bijna niemand grijpt in, om hen te beschermen. De NOS heeft onlangs zelfs een 18 minuten lang *zendtijd Politieke Partijen* speciaal aan hem en zijn ultrarechtse PVV propaganda besteed, om hem nog meer salonfähig te maken, echt de wereld op zijn kop, en dit in een zogenaamd beschaafd land en democratische rechtsstaat zoals Nederland. Een fijne dag aan u.

Mark Gh
Mark Gh26 feb. 2016 - 11:52

Daar stip je een interessant fenomeen aan. Als het waar zou zijn dat deze jongen deze doodsbedreiging deed ter verdediging van Pechtold dan zou dat betekenen dat hij Pechtold welhaast religieus adoreerde. De vergelijking met moslims wanneer ze hun Profeet verdedigen met (de dreiging van) geweld is dat niet ver weg. In je voorbeeld is je buurman natuurlijk ook gewelddadig, dat is feitelijk vast te stellen. De hele buurt zal ook wel weten van jouw gedrag en het is maar de vraag wie de steun zou krijgen. Met je vraag "wie is de echte schuldige" zet je de deur open voor allerhande ellende. Mocht deze jongen zijn bedreiging waar maken dan is Wilders is in ieder geval niet schuldig, direct of indirect, aan zijn eigen moord. Wanneer je dat gaat beweren ga je echt veel en veel te ver.

omaoeverloos
omaoeverloos26 feb. 2016 - 11:53

"Als ik mijn buurman doorlopend treiter en pest en mijn buurman geeft mij, nadat ik hem wekenlang het bloed onder de nagels vandaan heb gehaald, een opdonder, dan komt mijn buurman in de buurt te boek te staan als gewelddadig, maar wie is de echte schuldige?" Je buurman, die is namelijk gewelddadig.

Quibus2
Quibus226 feb. 2016 - 11:55

Beetje jammer dat Wilders *continu* strijdig handelt met zijn officiële standpunt, maargoed, in een hypernormatieve maatschappij waarin een officiële tekst als relevanter wordt gezien dan een evidente algemene teneur van (verbaal) handelen, kom je daarmee weg. Helaas.

Hans Beek
Hans Beek26 feb. 2016 - 11:59

@ eranos: Deze jongen kan ook getriggerd zijn door het feit dat pechtold constant wilders beschuldigt van haatzaaien, demoniseren.

arno consu
arno consu26 feb. 2016 - 12:27

Ik zou het meer zoeken in zijn afkomst en hoogstwaarschijnlijk geloof. Daarnaast durf ik rustig te stellen dat als de kans bestond, het niet bij alleen maar bedreiging zou blijven.

Mark Gh
Mark Gh26 feb. 2016 - 13:24

Mokum, wat ik van Wilders vind is irrelevant voor deze situatie lijkt me. Maar omdat u er zo expliciet om vraagt: ik vind Wilders een clown. Maar gelukkig is hij wel consequent in zijn oproep tot democratisch verzet en zijn afkeer van alle vormen van geweld.

Phoenix van Milete
Phoenix van Milete26 feb. 2016 - 14:31

@ Eranos " Als ik mijn buurman doorlopend treiter en pest en mijn buurman geeft mij, nadat ik hem wekenlang het bloed onder de nagels vandaan heb gehaald, een opdonder, dan komt mijn buurman in de buurt te boek te staan als gewelddadig, maar wie is de echte schuldige? " De buurman natuurlijk, alleen hij kan verantwoordelijk worden gesteld voor zijn eigen daden en keuzes. Of vind je dat iedereen die zich gekrenkt voelt niet meer verantwoordelijk voor zijn daden is? De mens als machteloze speelbal van zijn emoties en omstandigheden....het is dit rare mensbeeld dat ten grondslag ligt bij de sociale politieke partijen en strookt niet met de realiteit. Ten eerste is het al subjectief wanneer iemand gekrenkt wordt. Ten tweede reageren mensen daar verschillend op, van schouders ophalen tot schuimbekkend met knuppels zwaaien.....en alles wat er tussen zit. Mensen zijn niet gelijk.

NooT2
NooT226 feb. 2016 - 11:25

"Laat ik helder zijn." Helaas, niet gelukt. Nieuws is nieuws.

Zandb
Zandb26 feb. 2016 - 11:24

Helaas kan Wilders niets doen. Een lid van D66 is toch zeker ook wel wat anders dan iemand die op de D66 stemt. Wilders zou er natuurlijk maar wat graag wat aan doen. Maar ja, als mensen op je stemmen. Als mensen in jou een leider zien. Als mensen zich door jou laten inspireren. Als je roept dat we een nepparlement hebben en als je roept dat de macht bij het volk hoor, en zodat je mensen oproept tot verzet en je kondigt een revolte aan en als mensen dat dan allemaal verkeerd begrijpen; daar sta je bij en kijk je naar; machteloos. Was het maar anders, maar...... helaas. Waar Wilders wèl wat aan kan doen, is bijvoorbeeld het aantal Marokkanen verminderen. Het vluchttelingenprobleem oplossen. De islam tot aanvaardbare proporties terugbrengen. Dat zijn flutprobleempjes vergeleken bij het feit dat mensen die in Wilders een leider zien, over de schreef gaan; daar valt niets maar dan ook niets tegen te doen! Helaas.

Jhonathan
Jhonathan26 feb. 2016 - 11:22

Met alle respect, meneer René Peters, maar tussen aanhangers en partijleden zit toch een wereld van verschil. En als iemand van een partij schrijft : "Geert Wilders, kom een keer naar Drachten. Ik schiet een kogel door je kutkop. Ik snij je open en voer je aan de varkens.", dan is dat toch zeer ernstig en zeker landelijk nieuws. Tja, bij D66 zitten nu eenmaal niet alleen maar lieverdjes. Ik vind het nogal een krampachtig paniekerig artikel.

thunderbird2
thunderbird226 feb. 2016 - 11:19

Ziedaar het voordeel van een partij zonder leden.

Jantje68
Jantje6826 feb. 2016 - 11:18

mm. Zoals u weet heeft de PVV geen leden (behalve Wilders) dus die kunnen ook niet bedreigen. Verder gooit u maar ff alle bedreigingen op een hoop door te veronderstellen dat dit (virtuele) PVV leden zouden zijn?? Verder verondersteld U dat al die bedreigingen geaccepteerd worden?? Ik meen te hebben begrepen dat er een hoop aandacht was rond de actie van Asscher. Het gaat hier om een concrete bedreiging van een D66 lid. Dat is op zich groot nieuws omdat je dat totaal niet verwacht uit die hoek (van iedereen behalve D66) En Wilders zou niet Wilders zijn als hij dat niet aan de grote klok zou hangen.

Donostia2
Donostia226 feb. 2016 - 11:16

Geachte heer Peters. Uw reactie op de woorden van een D66 vertegenwoordiger is PVV waardig. Hullie doen het ook?? Werkelijk?? Heeft U überhaupt kennisgenomen van de inhoud van het bericht? Veel erger kan het niet meer. En U vergoeilijkt het.

2 Reacties
Zandb
Zandb26 feb. 2016 - 11:57

Voor iemand die het verhaal van de wethouder niet zou hebben gelezen is dit een vrij logische reactie.

Quibus2
Quibus226 feb. 2016 - 12:00

Het kan stukken erger dan een keer flippen op Twitter, was zich door zijn format sowieso voornamelijk voor stupiditeiten leent.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*26 feb. 2016 - 11:14

Goedendag. Waarom is er geen of sowieso zo weinig aandacht in alle kwaliteitskranten, wat betreft die anti-moslim en anti joods flyers, die bij moskeeën opgeleverd zijn, twee dagen geleden?. Ik zie wel een verband tussen deze smakeloze flyers en het *kominverzet* twitter oproep van Geert Wilders, die blijkbaar een kleine groep extremisten in ons land, heeft kennelijk geïnspireerd, om allerlei smakeloze acties uit te voeren, namens *het (hun) volk*, onlangs, in Heesch, Ede, Geldermalsen, Woerden, Steenbergen, Enschede enz. en nu in nog meer plekken in Nederland, bij de moskeeën. Of mag dat allemaal, in dit land, onder het (hun) mom van de vrijheid van meningsuiting, zulke provocerende acties, blijkbaar direct richting en tegen de minderheden in Nederland?. Ik ben zelf geen moslim, maar zulke flyers hebben veel Nederlandse moslims, in heel Nederland, wel direct in hun hart geraakt, blijkbaar en wat het meest triest is,blijkbaar niemand grijpt in, tot nu toe, om hen te beschermen. Een fijne dag.

1 Reactie
Mark Gh
Mark Gh26 feb. 2016 - 11:35

Jij ziet geen verband, jij vermoedt een verband. Dat is wel even iets anders. De media is wellicht wat voorzichtiger geworden na de overtrokken en naar later bleek verkeerde stellingname met dat Somalische gezin waarbij een wilders-a4tje op de deur was genageld.

Bernie2
Bernie226 feb. 2016 - 11:13

En de kogel voor de geblondeerde kopvoddenrukker des vaderlands zou hier niet eens van links gekomen zijn, maar recht uit het midden. Inderdaad bizar, bijna pervers hoe snel justitie in actie komt en direct handelt als iets op de lange tenen van Wilders valt, maar dito acties van de haatzaaier zelf (hij bedreigt álle moslims) ongemoeid laat. Zum kotzen.

4 Reacties
Mark Gh
Mark Gh26 feb. 2016 - 11:32

Heeft justitie al iets gedaan dan? Dat is nieuw voor mij, heb je daar een linkje voor? Wilders wordt natuurlijk helemaal niet ongemoeid gelaten, die staat binnenkort voor de tweede keer voor het hekje.

truusbeek2
truusbeek226 feb. 2016 - 11:41

Neem aan dat u een aanklacht tegen GW hebt gedaan wegens bedreiging?

Bernie2
Bernie226 feb. 2016 - 11:49

Politie valt niet onder justitie? Dan is het wellicht een Albert Heijn onderdeel. Ik leer elke dag graag wat bij. Wilders' 1e maal voor het justitiële hekje was natuurlijk een schandalige vertoning, telt niet mee. Iets met verwarde rechters, angst, een kluts die kwijt was ed. Verder is het, zoals ik al zei, schokkend om vast te stellen dat de aangespoelde Limburger achter elkaar zijn belagers laat veroordelen, terwijl hijzelf telkenmale wegkomt met zijn misdaden.

Mark Gh
Mark Gh26 feb. 2016 - 13:35

Dat het - helaas op dit moment - onder dezelfde minister valt wil nog niet zeggen dat het hetzelfde is.

Nostra
Nostra26 feb. 2016 - 11:08

"Hij heeft al meer dan eens aangegeven dat verzet geweldloos moet zijn." Met de bovenstaande zin heeft u al antwoord gegeven op uw eigen vraag. Wilders wordt ook herhaaldelijk gevraagd wat hij van geweld vindt en "heeft al meer dan eens aangegeven dat verzet geweldloos moet zijn.". D66 wordt nu verzocht om hetzelfde te doen en dat doen ze ook. Is dit werkelijk het niveau van een wethouder uit Oss?

2 Reacties
Quibus2
Quibus226 feb. 2016 - 12:04

Cruciaal verschilletje: Bij mijn weten heeft D66 nooit opgeroepen tot 'verzet'. Ik heb ze nooit opzichtig tweedracht zien zaaien in de samenleving. Het zijn tenslotte geen conflictzoekers. Dan is de -politiek hypercorrecte en volstrekt ongeloofwaaridge- nuancering dat je bij dat conflict geen geweld zou moeten gebruiken ook tamelijk overbodig. Als D66 nou niet zo opzichtig relifoob was, was het al bijna een leuke partij.

Nostra
Nostra26 feb. 2016 - 15:30

Verzet en conflicten kunnen zeker geweldloos verlopen. Die 2 woorden hebben helemaal niets met geweld te maken.Dat er mensen zijn die het verkeerd interpreteren is niet de schuld van de zender omdat deze expliciet erbij vermeld heeft dat het om geweldloos verzet gaat. Een conflict is zelfs nodig om verandering waar dan ook te weeg te brengen. Zonder conflicten meestal geen verandering.