Joop

PVV komt op voor blanke Afrikaner

  •    •  
06-01-2012
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
239 keer bekeken
  •  
flickr_Zuid_Afrikaanse_boerderij_StevenWBelcher_300
Kamerleden Bontes en Driessen stellen vragen over lokale politiek Zuid-Afrika. Martin Bosma vreest 'vernietiging' Afrikaners
De PVV blijkt een warm plekje in haar hart te hebben voor de blanke Zuid-Afrikanen. De beweging van Geert Wilders vreest dat regeringspartij ANC (oftewel de zwarten) bezit van de blanken zal afpakken, zoals in Zimbabwe is gebeurd. Maar PVV-ideoloog Martin Bosma vreest ook met grote vreze voor het verdwijnen van het Afrikaans, een verbastering van het Nederlands en zelfs de volledige uitroeiing van de Afrikaners. De PVV-ideologie voor immigranten, aanpassen aan de plaatselijke cultuur, gaat blijkbaar niet op voor Nederlanders van de zoveelste generatie in Zuid-Afrika.
Redactie Joop
De PVV-Kamerleden Bontes en Driessen stelden in december van het afgelopen jaar schriftelijke vragen aan de minister van Buitenlandse Zaken Rosenthal over de verkiezing van de omstreden Julius Malema op een provinciale functie. Malema was voorheen de leider van de jongerenorganisatie van regeringspartij ANC (ANCYL). In het verleden is hij veroordeeld wegens haat zaaien tegen blanke Zuid-Afrikanen en werd hij door het ANC geschorst omdat hij ook binnen zijn eigen partij voor verdeeldheid zorgde. Hij werd gedwongen zijn positie als leider van de ANCYL op te geven. Desondanks blijft hij populair binnen de partij en heeft hij nog altijd de steun van president Jacob Zuma en de voorzitter van de provincie Limpopo waar hij nu dus deel uitmaakt van de provinciale raad. Toch is de verkiezing van Malema ook binnen Zuid-Afrika en het ANC niet onomstreden
Bontes en Driessen vrezen voor de belangen van de blanke Afrikaners, omdat Malema in het verleden heeft opgeroepen tot de nationalisatie van mijnen en boerderijen, die grotendeels in bezit zijn van blanken. Hij deed dit bij een bezoek aan buurland Zimbabwe, waar president Mugabe al opdracht gaf tot dergelijke onteigeningen. Maar de uitspraken van Malema werden zowel in Zimbabwe, onder andere door premier Tsvangirai, als in eigen land breed veroordeeld.
De vrees voor herverdeling bij de PVV lijkt ook voort te komen uit de gedachte dat het ANC socialistisch zou zijn. Zo noemen Bontes en Driessen de Zuid-Afrikaanse regeringspartij althans in hun Kamervragen.
Bange Bosma
Hun collega Martin Bosma sprak zijn vrees voor de zwarte Zuid-Afrikanen uit in het Parool van zaterdag 29 oktober 2011. Onderzoeksblog Sargasso wijdde een artikel aan deze uitspraak van Bosma, waaruit haast een verlangen spreekt naar de tijden van Apartheid:
Spijtig dat links Nederland het ANC aan de macht heeft geholpen. Het Afrikaans en het Afrikaner volk zullen waarschijnlijk vernietigd worden. Dankjewel, Ed van Thijn voor je onbaatzuchtige idealisme.
Sargasso stelt Bosma gerust:
Allereerst heeft Nederland weinig tot niets gedaan om het ANC aan de macht te helpen. Zingende Nederlandse voetballers hebben het Voortrekkersmonument niet aan het wankelen gebracht en activisten als Klaas de Jonge evenmin. Het waren de Afrikaners zelf die onder toenemende druk uit binnen- en buitenland (waarbij inderdaad ook Nederland een rolletje speelde) het ANC legaliseerden, Mandela vrij lieten en uiteindelijk vrije verkiezingen voor iedereen uitschreven. Het volk van Zuid-Afrika heeft Mandela’s ANC aan de macht geholpen. Op democratische wijze. Kennelijk heeft Bosma het niet zo op democratie en de macht van de meerderheid. Het zou me niets verbazen.
De op zich vreedzame omverwerping van de apartheid in Zuid-Afrika werd gekenmerkt door bende-oorlogen tussen zwarte groeperingen en gewelddadige en bloedige wanhoopsacties van Afrikaners. Ondanks jarenlange uitbuiting, moord, onderdrukking en marginalisering van de zwarte meerderheid, en ondanks het stijfkoppige verzet tot op het laatste moment, besloot het ANC dat ook Afrikaans één van de officiële talen van het nieuwe Zuid-Afrika moest zijn. Afrikaners, hun taal, hun godsdienst en hun cultuur werd geen strobreed in de weg gelegd. Sterker nog: echte hardliners hebben al een beginnetje van een gedroomde, etnisch zuiver Afrikaner Volksstaat gecreëerd: Orania.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (57)

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort6 jan. 2012 - 9:31

Iemand weleens een tender gezien van een Zuid Afrikaanse staatsonderneming? Lachon!

Waterbeer
Waterbeer6 jan. 2012 - 9:31

Ach die hysterische blanke suprematisten van de PVV

Bernie2
Bernie26 jan. 2012 - 9:31

Gaat het hier om het integer opkomen voor mensenrechten, of om een uitbreiding van het trieste kopvoddenrukken richting Zuid Afrika? Ik vrees het laatste. Alweer een geweldig staaltje van ongeleid spuitpoepen. De PVV'ers overtreffen hier opnieuw hun vaardigheden in het herschrijven van de geschiedenis, Oops...ik bedoel natuurlijk: geschiedsvervalsing. Ik heb me vorig jaar kostelijk geamuseerd toen Edge in Sargossa goed gefundeerd met deze PVV-dweilen de vloer aanveegde. Bij het beantwoorden van Kamervragen kan Rosenthal (mits hij nog standaard Nederlands kan lezen) dan ook volstaan volstaan met het voordragen van dit stuk.

msj_meijerink
msj_meijerink6 jan. 2012 - 9:31

Jahoor, het is bijna Carnaval en daar komen de eerste clowns weer uit de koffer gekropen. Maar wel verheugend is te mogen constateren dan 'het buitenland' van de GBL en zijn boefjes is vergroot van alleen Vlaanderen en Israel naar Vlaanderen, Israel en Zuid-Afrika. Een gouden tip van mij is om het nog verder uit te breiden met Suriname, want daar wordt immers ook Nederland gesproken. Verder kan ik ze slechts adviseren naar Zuid-Afrika te emigreren, als ze zich willen gaan inzetten voor het Zuidafrikaanse binnenlandse beleid. In de plaats Orania is vast nog wel plek voor ze. Wel jammer voor ze is daarbij dat de GBL zelf, als halfbloed daar niet mag wonen, want het is in die plaats nog steeds 'slegs vir blankes'! Hier meer informatie voor hen: http://www.orania.co.za/ en http://nl.wikipedia.org/wiki/Orania_(Zuid-Afrika)

HanvanderHorst1
HanvanderHorst16 jan. 2012 - 9:31

Het is onjuist om Afrikaans een verbastering te noemen van het Nederlands. Het is een complete en rijke taal die in een proces van eeuwen is ontstaan in Zuid-Afrika en zich om zo te zeggen heeft afgesplitst van het Nederlands. Wie weet dat het beste? Adriaan van Dis want die is daar het beste in. Afrikaans wordt in Zuid-Afrika en Namibië op grote schaal gesproken, niet alleen door blanken maar ook door miljoenen kleurlingen en mensen van andere etnische afkomst. . Het hoort net zo bij Zuid-Afrika als alle andere talen die daar vanouds gesproken worden. Omdat de aanhangers van de Apartheid zich onder meer baseerden op het Afrikaner nationalisme, zijn er vooral in kringen van het ANC nogal wat belangrijke mensen die de pest hebben aan het Afrikaans. Daarmee ontkennen zij een wezenlijke facet van de Zuid-Afrikaanse diamant en zij stellen geheel ten onrechte het Afrikaans op een lijn met de apartheid van weleer. Maar er is ook in het Afrikaans veel anti-apartheidsliteratuur geschreven. Nederlands en Afrikaans zijn nauw verwant: Ik ben er wel voor die neef te helpen. Want ik ken zijn werkelijk karakter. Lees hier het wikipedia-artikel over Afrikaans: http://nl.wikipedia.org/wiki/Afrikaans

Ineses
Ineses6 jan. 2012 - 9:31

Raar groepje om op te komen voor de vroegere bezetters van Zuid-Afrika, net zoals ze opkomen voor de bezetters van de palestijnse gebieden. Was het niet ook Bosma die vond dat Nederland Israel moest helpen met de omstreden spoorlijn over bezet gebied, toen Duitsland het om die reden opgaf? Dat de PVV graag de geschiedenis herschrijft wisten we al. Dat doen ze ook al met Nederland met de Joods-christelijke tradities, die er nooit is geweest. En met de leugens over links, dat die de schuld zouden zijn aan alles wat fout is. Helaas zijn er teveel in die leugens getrapt, waardoor we nu met een extreem rechts kabinet te maken hebben met alle gevolgen. De dictatuur van de helft pls één. Een meerderheid die er alleen maar is omdat de PVV de restzetel kreeg ten koste van de PvdD.

Xander2
Xander26 jan. 2012 - 9:31

Van wat ik van Z-Afrika begrijp is dat het al snel na de omslag overgegaan is van een etnisch naar een economisch probleem. De hedendaagse discriminerende maatregelen zoals het Black Economic Empowerment programma en schreeuwers als Julius Malema lijken er meer op gericht om de achterban gerust te stellen. Partij politiek. Feit is wel dat ze nu al bijna 20 jaar verder zijn en dat er nog steeds hoge werkloosheid en rente is. Niemand in Z-Afrika zit hier op te wachten, maar het ANC kent nog steeds veel ongeschoolde aanhang die zich laat leiden. Tsja, wat doe je er aan vanuit NL? Wie weet breekt het DA van Zille nog eens door naar de rest van het land.

Dehnus
Dehnus6 jan. 2012 - 9:31

Hij begint wel extreem te worden he? Nog even en hij haalt Winnie Mandela in met haar crimineel gedrag en geweld goedpraterij (Ja sorry ik moet dat mensen niet, Nelson is een pracht kerel, maar Winnie heeft gewoon bloed aan haar handen). Hou hem in de gaten Meneer Wilders, Bosma voldoet aan alle trekken van zo'n psychopatische Second in Command. Die weet dat de schaduw hem wel veilig houdt en Geert Wilders voor zijn ideeen wel de schuld krijgt. Nu zeg ik niet dat Bosma een massamoordenaar is of een Goebels, maar het is een eng kereltje.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman6 jan. 2012 - 9:31

Ik vind dit een prachtige reactie op Bosma's hijgerige angst over de teloorgang van het Afrikaans: http://www.dafrique.nl/nl/dossiers/dossier-taalstrijd/hoera-bosma-maakt-zich-sterk-voor-allochtone-taal.html

Bachstra
Bachstra6 jan. 2012 - 9:31

Het lijkt me helder dat wat het ANC daar momenteel doet niet als echt lekker fris is te bestempelen. Ik zie angstige gelijkenis met Zimbabwe waar het toch echt de verkeerde kant op is gegaan. Armoede en verval in het hele land. Blijkbaar vindt het ANC dat geen bezwaar. Je kunt het Afrikaans wel een taal noemen. Daarvoor woenen ze er al lang genoeg. Of Bosman terecht vreest voor vernietiging van alle Afrikaners lijkt me wat overdreven. Enige zorg over de situatie in Zuid Afrika lijkt me toch wel op zijn plek. Het gaat niet richting een stabiele democratie.

sociaaltje
sociaaltje6 jan. 2012 - 9:31

De PVV heeft het er maar druk mee. Eerst een excuus eisen voor de jodenvervolging. Nu komt men weer op voor de blanke Afrikanen. Wat moeten we hier nou weer van denken?

Pietpicasso
Pietpicasso6 jan. 2012 - 9:31

Die PVV is n ligpunt vir Afrikaners in Suid Afrika, wat aan n moderne volksmoord blootgestel word. Ons situasie is al verby 'n post-volksmoord, post-oorlog, en is nou al n sistemiese massaslagting van Afrikaners in die moderne tyd. Ons is vasgevang in situasie wat erger as oorlog is, en ek kan nie verstaan dat die PVV die enigste mense is, wat dit besef in Nederland nie ?

Polonius2
Polonius26 jan. 2012 - 9:31

Gedurende 1992 het die Ierse reisiger, Dervla Murphy, die 'New South Africa' besoek. Sy het daarvan berig in haar boek 'South of the Limpopo'. Een van haar gewaarwordings is dat dit simplisties is om te dink die stryd in Suid-Afrika is net 'n wit-swart stryd. As etniese-Afrikaner bly ek verbaas oor die simplistiese beelde en opvattings wat heers. Ek is eweneens ontgogeld oor die dubbele morele standaarde wat toegepas word wanneer die Afrikaner ter sake is. Dit is asof alle nugterheid kwyn en haat etter. Die Fabians het al eerder, by monde van Arthur Conan Doyle, die Afrikaner volk beskou as 'collatoral damage'. Is dit dieselfde gees wat steeds heers - omdat groter volke soos Nederland, Duitsland en veilig agter hulle massokrasie sit, is die stryd van 'n minderheidsvolk om sy taal, gebruike, waardes en godsdiens (in terme van Internasionale reg) nie noemenswaardig nie. Nee, ek het genoeg gehad van westerse immoraliteit. As die Afrikaan sy identiteit en voortgang uitroep is die geregverdig, maar as die Afrikaner smeek vir ruimte- dan is dit rassisme, fascisme etc. etc. http://jonathanball.bookslive.co.za/blog/2009/09/07/anthea-jefferys-peoples-war-launched-in-johannesburg/

diadorim
diadorim6 jan. 2012 - 9:31

Het idee dat zwarte afrikanen niet racistisch kunnen zijn, of niet in staat zijn tot etnische zuiveringen is ook een vorm van racisme. Er is bovendien geen enkele reden om binnenlandse politieke ontwikkelingen of dubbele standaards met betrekking tot mensenrechten van de PVV een rol te laten spelen in de discussie over het toegenomen geweld tegen blanke zuid-afrikanen. Mensenrechten zijn er voor iedereen, dus ook voor blanke zuid-afrikanen, en iedereen is in staat tot mensenrechtenschendingen, dus ook zwarte zuid-afrikanen.

Rene1002
Rene10026 jan. 2012 - 9:31

Ik stel voor dat de gehele kamerfractie van de PVV daar een diepgaand onderzoek instelt. Ze mogen alle tijd nemen, minstens 5 jaar. Zijn we daar ook van af.

Rene1002
Rene10026 jan. 2012 - 9:31

Dacht dat het wk voetbal zou bijdragen aan begrip in alle lagen van de bevolking aldaar. Ben ik weer bedonderd door die k...Blatter:)

schrijverazazel
schrijverazazel6 jan. 2012 - 9:31

A toch een beetje buitenlands politiek beleid van de hobbyclub van Wilders. Opkomen van de rechten van blanken in Zuid-Afrika, nazaten van de blanken die gehele stukkenland hebben afgepikt van de oorspronkelijke inwoners, ze jaren lang hebben vernederd, gediscrimineerd, gemarteld en vermoord. Ja, ja het ware gezicht van deze hobbyclub vereniging komt steeds verder naar boven drijven. Henk en Ingrid zullen het wel roerend met ze eens zijn.

1 Reactie
geejeehaa
geejeehaa6 jan. 2012 - 9:31

Sorry, maar is het 'nazaat zijn van blanke afpikkers' een rechtvaardiging om land van mensen af te nemen? Het zou goed zijn om dit niet al te gepreoccupeerd door huidskleur te beoordelen. Goh, wat waren we begin jaren 80 blij met Mugabe als president van Zimbabwe... en die heeft trouwens ook grond gejat van blanke boeren. Puur racisme, maar dan andersom.

johwih
johwih6 jan. 2012 - 9:31

Citaat van Joop: ' De PVV-ideologie voor immigranten, aanpassen aan de plaatselijke cultuur, gaat blijkbaar niet op voor Nederlanders van de zoveelste generatie in Zuid-Afrika.' Nee, logisch, want het zijn geen immigranten, zoals in het 2e deel van het citaat al gesteld.

1 Reactie
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman6 jan. 2012 - 9:31

Besef je dat je hiermee stelt dat de derde-generatie Moslim zich *niet* hoeft aan te passen aan de Nederlandse cultuur? Ik ben het daarin volkomen met je eens (en uiteraard ook wat de tweede en eerste generatie betreft, en ook voor niet-Moslims: ik ben er voor dat iedereen mag leven hoe hij wil, binnen de grenzen van de wet). Maar het verbaast me dat jij daar ook zo over denkt. Complimenten!

JoopSchouten
JoopSchouten6 jan. 2012 - 9:31

'...de volledige uitroeiing van de Afrikaners...' Fascistentaal.

1 Reactie
Pietpicasso
Pietpicasso6 jan. 2012 - 9:31

Ontkenning van die volksmoord van Afrikaners, en hulle uitroeiing, is "Honeyball Lecter"-taal. Kompleet kannibalistiese psigopatiese en pro-volksmoord stelling. Diesulkes sal ek nie by gaan kuier as hulle my nooi vir ete nie..

Bakoe
Bakoe6 jan. 2012 - 9:31

Een beetje nuance is wel op zijn plaats. Het ANC is niet socialistisch, maar in economisch opzicht zelfs liberaal. Zorgen over ontwikkelingen richting zoals Mugabe het gedaan heeft zijn prematuur, maar wel terecht, die sentimenten leven er wel degelijk in ZA.

1 Reactie
Waterbeer
Waterbeer6 jan. 2012 - 9:31

Voor de PVV is alles socialistisch dat niet extreem rechts is

FransLenaen
FransLenaen6 jan. 2012 - 9:31

Misschien interessant om te weten, voor alle brulapen hier, is dat Afrikaans vooral gesproken wordt door zwarte mensen. De vraag van de PVV vind ik nauwelijks onredelijk. Zimbabwe is toch niet hét voorbeeldland...

1 Reactie
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman6 jan. 2012 - 9:31

[Misschien interessant om te weten, voor alle brulapen hier, is dat Afrikaans vooral gesproken wordt door zwarte mensen.] Waarmee je laat zien dat Martin Bosma's angst voor het verdwijnen van het Afrikaans onzin is.

Petertje2
Petertje26 jan. 2012 - 9:31

Jeetje, kennelijk weten jullie echt niet wat er speelt in Zuid-Afrika. De haat tegen blanken begint racistische vormen aan te nemen, inclusief racistische moorden en verkrachtingen. Daarover hebben al genoeg journalisten (ook linkse) gepubliceerd. Maar ja, blanken die worden vermoord uit racistisch oogpunt kan natuurlijk helemaal niet, toch?

1 Reactie
Candide2
Candide26 jan. 2012 - 9:31

'Maar ja, blanken die worden vermoord uit racistisch oogpunt kan natuurlijk helemaal niet, toch?' Wie beweert dat? Racisme heb je in soorten en maten. Chinezen en Japanners hebben ook al duizenden jaren bonje met elkaar. Wie noemde wie ook alweer gele apen? Ik ben het even kwijt. Even generaliserend: Surinaamse Hindostanen en 'Creolen' zijn ook niet altijd even dol op elkaar. Javanen bungelen helemaal onderaan in Suriname en onder Surinamers hier. Zwarte Surinamers en Antillianen zijn ook niet dol op elkaar, merk ik soms.

ElChe
ElChe6 jan. 2012 - 9:31

Och het lijkt er op dat boontje om zijn loontje komt. De blanken afrikaners krijgen eindelijk de rekening gepresenteerd van hun jarenlange egoistische uitbuiting en discriminatie van de afrikaanse bevolking. Lijkt mij niets mis mee. En dat het afrikaans verdwijnt, lijkt mij ook logisch. Het resultaat van diegenen, die jarenlang misbruik hebben gemaakt. De taal van de uitbuiters en machtsmisbruikers. Kan dan ook maar beter verdwijnen. Is niets mee verloren.

2 Reacties
FransAkkermans1947
FransAkkermans19476 jan. 2012 - 9:31

Rancune zoals u dat voorstaat heeft economisch rampzalig uitgepakt in Afrika. Bijna nergens is er een welvaartsniveau dat overeenkomt met dat van het jaar dat men het koloniale juk afwierp. Progressieve intellectuelen in het westen hebben er nog steeds moeite mee dat geerde vrijheidsstrijders zich tot tirannen hebben ontwikkeld. U die zich hier El Che noemt getuigt daar voortdurend van. U kent toch wel het mislukte avontuur van EL Che in voormalig Belgisch Congo?

geejeehaa
geejeehaa6 jan. 2012 - 9:31

Toen Mandela werd vrijgelaten liet hij zijn grootsheid zien door een verzoeningscommissie in te stellen, waar massale wraakacties op blanken (ook onschuldige burgers) ook mogelijk waren. Helaas lijkt het ANC nu toch weg te zakken richting haat, racisme en geweld. Dat jij dat eigenlijk wel prima vindt maakt duidelijk dat je niet in het kamp van moedige mensen en vredestichters als Mandela hoort.

DanielHoogland2
DanielHoogland26 jan. 2012 - 9:31

Van buitenaf bezien lijkt het of Bosma werkelijk erop uit is, een een op een kopi te willen worden van Goebbels. En wel in alle opzichten: De techniek, de rethoriek én het gedachtengoed lijken als twee druppels water op elkaar. Over die agenda hangt een vieze geur van onvervalst racistisch fascisme: ten grondslag ligt de overtuiging dat het blanke ras superieur is én door ondermaatse invloeden (negers, moslims en ander gespuis) wordt bedreigd. Ik twijfel er niet aan, waar deze bende voor staat. Foei !

1 Reactie
Candide2
Candide26 jan. 2012 - 9:31

Goebbels had doorgeleerd, geschiedenis en literatuur. Wikipedia: 'Joseph Goebbels was een zoon van Fritz Goebbels en Maria Oldenhausen. Hij werd in de Eerste Wereldoorlog afgekeurd voor militaire dienst wegens een misvormde voet. In Kerkrade (Nederland) volgde hij in 1917 een opleiding aan het Jongenspensionaat Bleijerheide. Hij studeerde aan verschillende Duitse universiteiten en promoveerde in 1921 in Heidelberg.' Als hij nu geleefd had was hij niet bij de PVV aan de bak gekomen, als historicus. U weet wel hoeveel bagger opiniemakers die historici over zich heen krijgen. Er was aan hem wel meer misvormd dan een voet.

[verwijderd]
[verwijderd]6 jan. 2012 - 9:31

Ik kan niet zeggen dat ik het verdrijven van de blanken niet begrijp. Ze zijn daar binnengevallen en hebben de boel gekoloniseerd en de talrijke, oorspronkelijke negroïde bewoners gemarginaliseerd. Het zijn vijandige Europese immigranten. Dat de Nederlanders met pek en veren uit Indonesië zijn verjaagd vind ik ook niet meer dan rechtvaardig. Van het land van een ander heb je met je poten af te blijven. Dit mes snijdt wel aan twee kanten voor mij. Stel je hebt hier in Nederland Marokkanen die een misdrijf begaan, dan zeg ik ook: terug naar je land van herkomst. Qua immigratie ben ik dus niet zonder meer "pro zwarte" of "pro blanke". Zolang de identiteit van het land wordt gerespecteerd. Ik vraag me af wat het verdrijven van de blanken met de Zuid-Afrikaanse economie zal doen. Zal het net zoals de meeste Afrikaanse economieën een bananenrepubliek worden? Het lijkt me niet onwaarschijnlijk.

3 Reacties
johwih
johwih6 jan. 2012 - 9:31

Zo simpel als in Indonesië ligt het niet voor Z.A. Ook de voorouders van Mandela waren immigranten. De stammen die nu groot zijn waren aan het volksverhuizen in dezelfde tijd als de Blanken. Van internet: 'Voordat de Europese kolonisten voet aan wal zetten in Zuid Afrika, werd het land bewoond door de San en Khoikhoi. Bantoe stammen zoals de Zulu, Tschwane, Xhosa, Swazi en Ndebele vestigden zich later en zijn ontstaan uit de Nguni stam.' De Xhosa's vormen die tak van de Bantoesprekende volkeren die het verst in zuidwestelijke richting doorgedrongen waren in wat voordien door de Khoikhoi en San bevolkt gebied moet zijn geweest. '

Patrick Faas
Patrick Faas6 jan. 2012 - 9:31

"Dat de Nederlanders met pek en veren uit Indonesië zijn verjaagd vind ik ook niet meer dan rechtvaardig." Bij de dekolonisatie van Suriname konden alle inwoners kiezen of ze een Surinaams of een Nederlands paspoort wilden, ongeacht huidskleur, etniciteit, geloof, politieke overtuiging, geslacht of sexuele geaardheid en dat was toch een stuk beter.

hannogroen
hannogroen6 jan. 2012 - 9:31

'Het zijn vijandige Europese immigranten' Dat waren ze vroeger. Ik heb toevallig wat familie wonen in Z.A. en de jonge generaties (zeg maar jonger dan 50) hebben helemaal niets meer met apartheid. Die mensen iets kwalijk nemen is net stompzinnig als 'rotmof' zeggen tegen een Duitser die de oorlog niet heeft meegemaakt.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa6 jan. 2012 - 9:31

La Terre Blanche. De overleden Zuid-Afrikaanse racist Eugene Terre’Blanche liet zijn brigade er achter en hebben een speciaal kleding: hun hemden zijn khaki en op de revers hebben ze de oude vlag van Zuid-Afrika in oranje, blauw en wit. Sommigen dragen camouflagebroeken, anderen hebben hun sokken tot onder de knie opgetrokken. Wil je deze mensen in Nederland hebben? of heeft wilders tekort aan racisten en radicALEN?

1 Reactie
Xander2
Xander26 jan. 2012 - 9:31

Dankzij Mandela is er reeds lang geleden een verzoening geweest. Voor die bittereinders van La Terre Blanche en Julius Malema heeft dat niet gewerkt. Het zou Mandela eer aandoen om bij dit soort discussies, zoals nu bij Joop.nl, zijn lijn aan te houden. Het gezamenlijk probleem is de werkloosheid. De opruiing van die bittereinders en Julius Malema leiden alleen maar af van een mooie toekomst voor ieder.

JesusGilyGil
JesusGilyGil6 jan. 2012 - 9:31

'Een mens die een ander mens van zijn vrijheid berooft, is een gevangene van de haat, opgesloten achter de tralies van vooroordelen en kleingeestigheid.' Fascinerend om te zien dat menig reaguurder van links signatuur op deze site de plank volledig mis slaat..

1 Reactie
Candide2
Candide26 jan. 2012 - 9:31

'Fascinerend om te zien dat menig reaguurder van links signatuur op deze site de plank volledig mis slaat..' 'He, doe is normaal en rustig man. Kijk is naar je eige.' Mijn reactie op uw PVV-niveau van communicatie. http://www.youtube.com/watch?v=ANY81Rzs1Eo

Yggdrasil
Yggdrasil6 jan. 2012 - 9:31

Aangezien racisme het fundament is waarop de PVV is gebouwd wekt dit bericht bij mij in ieder geval geen verbazing.

1 Reactie
Pietpicasso
Pietpicasso6 jan. 2012 - 9:31

Almal wat van die liberale multikulturele geloofsbelydenis verskil, is hulle rassisties? Wees meer kreatief as dit en begin die liberale eerder die hedendaagse pro-volksmoordenaars, of pro-holocausters noem. Dan is die berig of opinie eerder nader aan die waarheid.

Gerald2
Gerald26 jan. 2012 - 9:31

Uit het Parool: PVV is fascistische partij in vergevormd stadium. http://www.parool.nl/parool/nl/984/SHOWNIEUWS/article/detail/3108822/2012/01/06/Sylvie-weer-met-lange-lokken-door-het-leven.dhtml

3 Reacties
Waterbeer
Waterbeer6 jan. 2012 - 9:31

deze link is een stuk beter : http://bd.nl/nieuws/tilburg-stad/tien-voor-scriptie-over-fascisme-pvv-1.135109?localLinksEnabled=false

Gerald2
Gerald26 jan. 2012 - 9:31

Verkeerd URL. Moet zijn: http://bit.ly/wgVGWm

mees.
mees.6 jan. 2012 - 9:31

Je had verkeerde link doorgegeven...denk dat je deze bedoelde: http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/3108821/2012/01/06/Student-krijgt-tien-voor-scriptie-over-fascistische-PVV.dhtml

ANRandy
ANRandy6 jan. 2012 - 9:31

Omdat er in het verleden blanke racisten waren die de diverse zwarte bevolking benadeelden, uitbuitten, en mishandelden mogen andere blanken, in het tegenwoordige Zuid-Afrika wel eens een koekje van eigen deeg krijgen of zich daar anders niet al te veel over beklagen? En je dan moreel beter achten dan iedere andere racist? Voordat de blanken Afrika koloniseerden was dit continent grotendeels een kluwen van elkaar bestrijdende, en onderwerpende volken. Dat is nog steeds zo. Deze bestreden elkaar niet zozeer op huidskleur, maar op stam, familiale banden, bende, regio, maatschappelijke status etc. Als er al rust was, dan bestond die er niet zelden in dat het ene volk, hoe dan ook bepaald, aan het andere onderworpen was. Het elkaar als slaaf houden was er al traditie voordat een blanke het gebruik overnam. Dit was in het het oude Afrika overigens ook niet zozeer op huidskleur maar eveneens op stam, familiale banden, regio, maatschappelijke status etc. De notie dat de 'ander' wel of niet een andere kleur had maakte daarbij niet of nauwelijks iets uit. Degenen hier die dus het benadelen van de blanken in Zuid-Afrika als iets aardigs of niet al te ergs zien zijn geen haar beter dan de vroegere en huidige blanke, en vroegere en huidige zwarte racisten. En bovendien menen zij ten onrechte dat die misdaden iets is wat zwarten elkaar niet aandoen terwijl ook juist vele goedwillende zwarten onder de terreur van deze misdadigers lijden in het 'bevrijdde' Zuid-Afrika.

3 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman6 jan. 2012 - 9:31

[Omdat er in het verleden blanke racisten waren die de diverse zwarte bevolking benadeelden, uitbuitten, en mishandelden mogen andere blanken, in het tegenwoordige Zuid-Afrika wel eens een koekje van eigen deeg krijgen of zich daar anders niet al te veel over beklagen?] Er is niemand die dat beweert. Waar het om gaat is dat Bosma moord en brand schreeuwt om dat hij bang is dat dat gaat gebeuren, en dat het Afrikaans verdwijnt. Hij is, laten we zeggen, op z'n minst nogal selectief in z'n angst en verontwaardiging...

mees.
mees.6 jan. 2012 - 9:31

Laat Bosma maar eens in discussie gaan met Adriaan van Dis....dat durft ie alleen niet. Tis ook wat als je net als je heer en meester zo weinig van de geschiedenis snapt. Complexe zaken worden door PVVers versimpelt in de door hun gewenste richting. Vol vooroordelen,zeer geringe feitenkennis,ongenuanceerdheid,feiten en omstandigheden die ze niet uitkomen worden simpelweg genegeerd en feiten en omstandigheden worden naar hun eigen vooroordelen toegeredeneerd met een natuurlijk niet erg zorgvuldige redeneertrant. Kortom....geschiedenis voor dummies

Pietpicasso
Pietpicasso6 jan. 2012 - 9:31

Afrikaners het nie Suid Afrika gekoloniseer nie, maar die grondgebied gekoop, of verower wat gelaat is in die vakuum van Sjaka se Dfeqane op die kontinent. Afrikaners het reeds in 1852, hul eie internasionaal erkende en soewereine Republieke gehad. Dit is dan ook so erken deur verskeie internasionale lande, by die Sandrivier Konvensie. Hierdie Afrikaner-Republieke was onwettig ingedring deur die Britte, en in die daaropvolgende volksmoord in die Britse Konsentrasie/verkragtingskampe, is die Afrikaners tot oorgawe gedwing deur die Britte. Die verontregte persone en kultuurgroep in Suid Afrika, is die Afrikaners, wat deur onwettige indringers van soewereine grond geroof is.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa6 jan. 2012 - 9:31

Waarom heet de Zimbabwe diamanten ''bloed-diamanten'' en de Zuid Afrikkaanse diamanten heeft gewoon diamanten?!! Trouwens, wie is wees geworden door het Zuid Afrikkaanse dure goud en dure diamanten?

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa6 jan. 2012 - 9:31

Wijs.. Correctie.

TheoPrinse
TheoPrinse6 jan. 2012 - 9:31

Die stryd van die mensdom is die van die innoverende entrepreneurs teen diegene wat aan redistributie 'n godsdienstige, sosiale of politieke leerstellingsverskille vorm gee. Vir die huidige situasie in kommunistiese Suid-Afrika moet 'n aansienlik groter outonomie vir die Provincies en gebiede bereik word op die gebied van financien, border control en migrasie beleid. Vir die rasist is daar GEEN ooreenkoms met die kommunistiese klasse begrip MAAR omgekeer is IN die kommunistiese leerstelling, rassiste 'n sub-klas. (Gefundenes fressen). Ras, klas en kaste is verouderde, studeerkamer kategorië wat voorgee dat alle mense in die samelewing mekaar die hele dag moet beoordeel op vooronderstelde quasi verskille in ekonomiese prestasie, politiek insig, morele krag en dat .. asof dit kunsmatige onderskeid onveranderlik sou wees. Die intellek skuil in die Europese kultuur en NIE in die blanke velkleur. Die eeue-oue stagnasie van die Arabiese wêreld sit in die leerstellingsverskille Islam en nie in die blanke velkleur. Die verskille tussen die Wes-Europese (blanke) kultuur versus die nie-Europese kultuur is enkel en alleen histories. BEE en AA is nie net puur rassistisch maar met die regstelling onder die dekmantel van ekonomiese regverdiging anti-historiese vervanging van goed opgeleide en betaalde blankes deur sleg opgeleide en swak betaalde swartes met 'n stagnante ekonomie tot gevolg. Begrippe soos rashygiene, ras klassifikasie, ras instink, raskenmerk, ras kleur, rasse diskriminasie, rasse gelykheid, rasse haat, rasse ideologie, rasse justisie, rasse kunde, rasse kwessie, rasse leer, rasse moord, rasse ondersoek, rasse onlusten, rasse skande ens ens ens, maar ook non racial society (ANC) .... is alle linkse intellectualistische verheerliking van die wens van die kommuniste, sosialiste, liberale om die begrip ras en alle afgeleides akademiese as sub-klasse begrip ondergeskik te maak aan hul leuen van die kommunistiese indeling van die samelewing in klasse en of die van die liberale en sosiaal-democraten en hul leuen van die multikulturele of reënboog samelewing. Die nasionale sosialistiese begrip Volk het 'n redistributieve duiding maar patriotiese innoverende is' n beter.

1 Reactie
TheoPrinse
TheoPrinse6 jan. 2012 - 9:31

leerstellingsverskille = dogmatiese

Le Chat Botté
Le Chat Botté6 jan. 2012 - 9:31

Interessant. Hoopt Bosma op een massale vlucht van blanke Afrikaners naar Nederland? Wellicht verwacht hij wat extra stemmen binnen te hengelen. Snap ik heel goed. De politieke verwantschap is evident. Alleen... het zijn wel niet-westerse immigranten, die apartheidsboeren. En blank zijn ze ook niet echt, met die geblakerde koppen. Ach ja, geen probleem. Henk en Ingrid vreten immers kiezersbedrog als ware het manna.

1 Reactie
msj_meijerink
msj_meijerink6 jan. 2012 - 9:31

Bosma vergeet alleen dat de diehard Afrikaanders Wilders niet zullen pruimen, want die is een minderwaardige halfbloed. De rest van hen is veel gematigder en zal geruisloos assimileren in de maatschappij. En dus qua ideologie opgaan in alle poltieke partijen.