Joop

PVV-kandidaat opgepakt voor verboden wapenbezit

  •  
13-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1129 keer bekeken
  •  
pvv_gun_300.jpg
Markuszower liep met pistool in bomvolle RAI
“Gidi Markuszower, de nummer 5 van de kandidatenlijst van de PVV, overtrad twee jaar geleden de wapenwet,” onthult weekblad Vrij Nederland
Volgens Vrij Nederland maakte Markuszower deel uit van ‘Bij Leven en Welzijn’, een joodse organisatie die synagogen en feesten bewaakt. Zo ook het feest ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de staat Israël in de Amsterdamse RAI. Een van de gasten daar zag dat Markuszower een vuurwapen droeg en alarmeerde de politie. VN schrijft:
Vervolgens werd Markuszower gearresteerd en verhoord door de politie. Het OM heeft hem voor de zaak niet vervolgd. ‘Ik had op dat moment een wapenvergunning,’ zegt Markuszower tegen Vrij Nederland. ‘Daar zitten vervoersrestricties op. Die heb ik overtreden. Ik ben twee uur verhoord door de politie. Justitie heeft de zaak geseponeerd.’ Volgens Markuszower was het vergrijp ‘vergelijkbaar met een verkeersovertreding’. Hij heeft naar eigen zeggen nu geen wapenvergunning meer.
Markuszower staat bekend als een heethoofd. Zo moest een debat over Israël tijdens de jongerenmanifestatie Happy Chaos in 2007 afgebroken worden omdat Markuszower de andere deelnemers begon te  beledigen
Vrij Nederland publiceert deze week een portret van Markuszower die een prominent figuur in de Amsterdamse joodse gemeenschap is. Hij was in het verleden politiek assistent van de fortuynistische VVD-er Anton van Schijndel die in 2006 uit de Kamer-fractie werd gezet. Markuszower is onder meer betrokken bij Likud Nederland, de Nederlandse afdeling van de rechtse Israëlische partij.
cc-foto: barjack Het Israëlische wapen Desert Eagle .44 Inzet: Gidi Markuszower

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (79)

Alexanderr2
Alexanderr213 apr. 2010 - 12:07

Oke

JoopSchouten
JoopSchouten13 apr. 2010 - 12:07

En 'zoiets' zou straks macht kunnen krijgen? Ik kan me nu beter voorstellen waarom PVV-ers zulke rigide maatregelen wensen. Het zijn allemaal angsthazen.

vanessa2
vanessa213 apr. 2010 - 12:07

Vindt het wel logisch voor de PVV-lijst: een ongericht projectiel.

Averroes
Averroes13 apr. 2010 - 12:07

Dit soort heethoofdige extreemrechtse figuren kunnen we in de Nederlandse politiek missen als kiespijn. Het is inderdaad nogal vreemd dat een partij die beweert zich te verzetten tegen buitenlandse invloeden en twijfelachtige loyaliteiten zich inlaat met een figuur van de Nederlandse tak van de Likud - beweging: Over buitenlandse invloed en loyaliteit gesproken! Minder vreemd wordt het wanneer de mensen er achter komen dat de PVV geen partij voor het volk is, noch een partij voor de vrijheid, maar enkel een partij voor de vrijheid van het volk van Israel (om te doen wat zij willen). Dit werd trouwens weer eens pijnlijk duidelijk in een uitzending van Pauw & Witteman, waarin zowel minister van staat Hans van den Broek en politiek onbenul Sietse Fritsma te gast waren (opzet?). Ze kregen een heftige discussie over het Israel-Palestina conflict, waarin Sietse Fritsma het vurig opnam voor Israel. Het is dan wel duidelijk dat Geert Wilders en zijn PVV geldstromen ontvangen van de rechtsextremistische tak van de zionistische beweging.

Eelco22
Eelco2213 apr. 2010 - 12:07

Volstrekt misleidende kop en bovendien een wel zeer ranzige manier om iemand te beschadigen. Triest, Vrij Nederland onwaardig

jessevanoort
jessevanoort13 apr. 2010 - 12:07

Wie heeft een link naar de video van het gewraakte Happy Chaos debat? De huidige link verwijst naar een weblog waarop een link staat die slechts weer verwijst naar een Hyves profiel...

jensg
jensg13 apr. 2010 - 12:07

De zon schijnt in Zaanstad. Lekker.

RAW87
RAW8713 apr. 2010 - 12:07

Als er harder werd gestraft had hij een strafblad gehad, daarmee dus nooit in de 2e kamer gekomen. Toch apart dat de PVV dan voor harder straffen is.... Btw, veel juristen, oud-politie agenten, militairen, mensen die banden hebben met Israel op de kandidatenlijst.. Ik hoor alarmbellen rinkelen, de PVV wil een ultraconservatieve Joods/Christelijke politiestaat.... Brrrrr.

eeweew
eeweew13 apr. 2010 - 12:07

Ik denk dat Wilders denkt dat het aantrekken van dit soort mensen goed is voor zijn partij. Het levert publiciteit op, en hoe meer publiciteit hoe beter. Maar vandaag of morgen slaat Hero Brinkman echt een keer zijn aannemer met een moker tot moes, en wat dan?

ford1969
ford196913 apr. 2010 - 12:07

De kopregel bij dit artikel deugt niet. De heer Markuszower is niet opgepakt wegens verboden wapenbezit, hij is slechts opgepakt. Na kort onderzoek bleek dat hij juist niet schuldig was aan verboden wapenbezit, maar dat hij zijn wapen onjuist vervoerde. De zaak is vervolgens geseponeerd.

ReneeO
ReneeO13 apr. 2010 - 12:07

Wapenvergunning of niet, een pistool op zak hebben is gewoon strafbaar. Maar er zijn mensen hier die het blijkbaar de normaalste zaak van de wereld vinden dat een particulier met zoiets over straat gaat. Gekopieerd van website ministerie van Justitie [...] Bezit van alle wapens verboden In Nederland is in principe het bezit van alle vuurwapens verboden. Uitgezonderd zijn bepaalde antieke vuurwapens die vallen onder de vrijstelling van artikel 18 van de Regeling wapens en munitie (RWM). Dit artikel is schematisch weergegeven in het beslissingsschema vrijstelling. Verder kunnen er voor bepaalde groepen, zoals sportschutters, verzamelaars of jagers vergunningen worden verleend. Daarnaast zijn ook niet-vuurwapens verboden. Niet-vuurwapens zijn onder andere diverse messen (bijvoorbeeld stiletto's), nepwapens, realistisch uitziende speelgoed- en luchtdrukwapens, stroomstootwapens en zelfverdedigingswapens (bijvoorbeeld pepperspray en traangas). [...] Ik vraag me af welke vergunning deze meneer eigenlijk had. Of was het misschien een Israëlische vergunning?

vaclavklaus
vaclavklaus13 apr. 2010 - 12:07

Als iemand een wapen draagt, dan zegt dat iets over een persoon. Overigens vind ik het kwalijker dat hij woordvoerder voor Likud was, omgekeerd won Wilders altijd stemmen voor de VVD in Israel.

johnber
johnber13 apr. 2010 - 12:07

Tjeemie, wat een drukte over niets ,hier bij Joop.

Jeroenvt
Jeroenvt13 apr. 2010 - 12:07

Het hele geneuzel over de dubbele paspoorten gaat in feite over aan welk land je loyaal bent, maar zo te zien heeft een extra paspoort daar weinig mee vandoen.

JoepEHV
JoepEHV13 apr. 2010 - 12:07

Het is opvallend de PVV roept de buitenlanders het land uit. Ze zijn echter niet te beroerd buitenlanders voor hun karretje te spannen. Hoe lang duurt het nog voordat Wilders zijn echtgenote naar het land van herkomst gaat jagen ? Hoe hypocriet en ongeloofwaardig allemaal wat hij en zijn partij schreeuwen. Het wordt tijd dat ze hem en zijn medestanders als gestoord benoemen.

morks
morks13 apr. 2010 - 12:07

YESSSSS, de LPF is terug in een PVV-vermomming. Ranzige types die ook eens politicus willen spelen, zie de Volkskrant van vandaag (14/4). Markuszower bewapend, Mellony van Hemert abusievelijk (??) geafficheerd als psycholoog en gepromoveerd, James Sharpe blijkt toch geen Nederlands recordhouder hordenlopen, Arjan Brogt (ondernemer!!) blijkt een fraudeur te zijn. Heerlijk, oude tijden herleven, binnen enkele maanden trekt Marcus zijn pistool en bedreigt mede-PVV'er Brogt. Mellony wordt voor een half uurtje staatssecretaris en soupeert 5 jaar wachtgeld op, Wilders tracht diverse brandjes te blussen, maar dat lukt hem natuurlijk niet. Hij trekt zich terug en gaat in Hongarije wonen temidden van zijn extreem-rechtse 'vrinden' en dan hou je alleen nog maar een paar wereldvreemde, angstige PVV-types over die allemaal bewaking willen omdat ze zichzelf beschouwen als de 'ware opvolger van Geert'. Tja, de geschiedenis herhaalt zich weer eens. Hopelijk gaan al die figuren uit zijn achterban dan eens goed nadenken en zo niet, houden ze op met stemmen. Komen we in dit land tenminste weer eens aan zaken doen toe. Heerlijk rustig, zonder al dat agressieve gescheld en gedreig. De VVD wordt dan misschien weer echt liberaal, De SP ziet in dat alleen maar aan de zijkant staan te schreeuwen ook geen resultaten genereert en onderneemt weer eens echt actie. De PvdA onder leiding van Cohen neemt het initiatief tot de vorming van een kabinet op basis van vertegenwoordiging uit politieke partijen, bedrijfsleven en diverse maatschappelijke organisaties, waardoor binnen 10 jaar Nederland weer prominent op de wereldkaart staat, uitblinkend in duurzaamheid, ondernemingslust en marktweking, maar gecontroleerd door een sterke overheid. Moet kunnen, toch?

Anthonied
Anthonied13 apr. 2010 - 12:07

Euh, lid van Likud? een rechtse Israelische partij? Wat zullen we nu krijgen; ik ben geen nationalist maar Nederlandse parlementariers die lid zijn van een buitenlandse politieke partij, dat kan natuurlijk niet. Je bent er voor de Nederlandse kiezer en het Nederlands belang. Likud Nederland (www.likud.nl) dient uitsluitend het belang van Israel. Ernstige zaak. Verder een eng mannetje, ok, hij had een wapenvergunning, maar alleen al het feit dat je een wapen wil hebben en er bovendien nog mee rond gaat lopen op plekken waar dat niet mag is al bijzonder dubieus. Ik heb het idee dat meneer Markuszower de wetten van Nederland ondergeschikt acht aan z'n eigen likud maatstaven.

ReneeO
ReneeO13 apr. 2010 - 12:07

Amerikaanse toestanden! hahaha

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten13 apr. 2010 - 12:07

Het zijn Israëlische toestanden lees ik net. Shalom...

RobvanKan
RobvanKan13 apr. 2010 - 12:07

Wat moet Likud met een Nederlandse afdeling? Om het in Geert-taal te stellen: waar ligt de loyaliteit van deze mensen?

3 Reacties
Klaas2
Klaas213 apr. 2010 - 12:07

Het zal me niet verbazen als hij een dubbel paspoort heeft. Van Geert ook niet, trouwens Van daar dat botergele haar.

ErnsTT2
ErnsTT213 apr. 2010 - 12:07

Wel eens iets van de Vijfde Kolonne gehoord? Waarom dacht je dat o.a. Nederland heel vaak een VN resolutie gericht op de verregaande schending der mensenrechten door de IDF met een veto blokkeert? Zonder die Zionistische onderstroom was het euvel in Gaza en de Westbank allang opgelost. Verdiep je eens in Wilders opleidingen en de schellen zullen je van de ogen vallen, de PVV is niet veel anders dan een poging om hier het staatsbestel naar hun hand te zetten en te consolideren. Waarom denk je dat Wilders als de dood zo bang is voor de onderzoeken naar de geldstromen waarmee hij zijn politieke campagnes financiert??? Geef voor jezelf antwoord op bovenstaande vraagstellingen en je weet ook het antwoord op je eigen vraagstelling :-(

Pjotrs
Pjotrs13 apr. 2010 - 12:07

Wat moet New York met een PvdA-afdeling? Waar ligt de loyaliteit van deze mensen? En waar ligt jouw loyaliteit eigenlijk? Je kunt veel over Likud zeggen (en daar zal weinig positiefs bij zitten) maar dit is spijkers op laag water zoeken en bovendien een pure PVV-argumentatie.

omaoeverloos
omaoeverloos13 apr. 2010 - 12:07

't is me wat...

2 Reacties
Alexanderr2
Alexanderr213 apr. 2010 - 12:07

lol, volgens mij dacht u dus ook hetzelfde als ik toen u dit bericht las... :)

Klaas2
Klaas213 apr. 2010 - 12:07

----['t is me wat... ]--- Een van de meest bekende uitspraken van PM Gerbrandy (in London): "It is me what."

Samanya
Samanya13 apr. 2010 - 12:07

Wilders wilde onze kinderen al door de knieen schieten, nu heeft hij dus gewapende handlanger. Eng vind ik het. Gelukkig gaat de PVV, als zij aan de macht komt, de remigratie ook makkelijker maken.

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten13 apr. 2010 - 12:07

Ik heb liever dat je blijft.

fjacobse
fjacobse13 apr. 2010 - 12:07

--- Wilders wilde onze kinderen al door de knieen schieten, nu heeft hij dus gewapende handlanger.---- Nooit geweten dat uw kinderen zware criminelen zijn.

[verwijderd]
[verwijderd]13 apr. 2010 - 12:07

En wat komt er nog meer boven water in de komende maanden?

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten13 apr. 2010 - 12:07

Lijken?

Klaas2
Klaas213 apr. 2010 - 12:07

---[En wat komt er nog meer boven water in de komende maanden? ]---- In elk geval komt er een film aan die gefinancierd is door een homohatende christenclub: Christian Action Network. Die film komt rond begin mei en is geïnspireerd door de verhalen rondom Wilders. Deze film komt op 1 mei uit. De financiers, zijn dermate homo-hatend dat Wilders het kies vindt om niet bij de première aanwezig te zijn. De voorzitter van deze club, Mayer zegt volgende over homo's: "Ze hebben seks met honderden andere perverselingen (...), verspreiden hun smerige seksziekten, misbruiken onschuldige kinderen (...) plegen meer moorden en seksdelicten dan elke andere groep" Er komt nog een film, Fitna 2. Deze film gaat over Islamisering van de wereld. Wilders zegt dat hij het niet haalt voor de verkiezingen, dit vanwege de kabinetscrisis. Wilders: Fitna 2 will be released after elections http://www.themoviefitna.com/wilders-fitna-2-will-be-released-after-elections/ Wilders maakt Fitna 2 http://www.telegraaf.nl/binnenland/3713692/__Wilders_maakt_Fitna_2__.htm Flirt met homohater alweer voorbij http://www.depers.nl/binnenland/465722/Homohater-nekt-Wilders.html

StevenGeurts
StevenGeurts13 apr. 2010 - 12:07

Brinkman en deze kerel in één fractie. Ben benieuwd wanneer er iemand gaat meppen in de tweede kamer..

1 Reactie
Samanya
Samanya13 apr. 2010 - 12:07

Nou, hun woede richt zich niet in de eerste plaats op kamerleden...

Leodeondernemer
Leodeondernemer13 apr. 2010 - 12:07

Misleidende kop, er was helemaal geen sprake van verboden wapenbezit. De man had een vergunning.

3 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten13 apr. 2010 - 12:07

Heb je Telegrof wel eens gelezen?

Klaas2
Klaas213 apr. 2010 - 12:07

Je hebt gelijk, een minor issue. Mar toch wel weer typisch dat het bij de PVV gebeurt. Eerst die Drinkman een paar keer uit de bocht, nu dit weer, ongeoorloofd bij zich dragen van vuurwapens. En altijd maar die grote mond, ook van deze man, maar ook de rest van de partij, en vaak die gewelddadige uitlatingen in de kamer, leger inzetten, knieën schieten. En dat schelden, die tientallen grofheden. Ze spreken toch echt een ander soort mensen aan dan mij. het begint langzaam op het Israëlische parlement te lijken waar Lieberman (minister van buitenlandse zaken, persoonlijke vriend van Geert Wilders) botweg parlementsleden met de dood bedreigt omdat ze niet aan zijn kant staan.

polderjongetje
polderjongetje13 apr. 2010 - 12:07

Nee hoor, 't was wel verboden. Hij had niet het recht dat wapen op die plek te dragen. Hij was niet in fuctie daar, maar als privé persoon. Op de wc mag je je piemel uit je broek halen; op straat niet. Wanneer je op straat toch je piemel uit je broek haalt, kan je worden veroordeeld op het uit je broek halen van je piemel. Zo simpel is dat.

Yggdrasil
Yggdrasil13 apr. 2010 - 12:07

Iemand hier sprak over Amerikaanse toestanden en nou weet ik niet of we hetzelfde bedoelen maar ik mag hopen dat we niet overgaan tot besmeuren en moddergooien. Als er iets is aan te merken op mensen zoals deze Markuszower heb ik daar geen problemen mee maar om nou in iemands verleden te gaan zitten wroeten en ieder misstap vervolgens te gaan uitvergroten dat lijkt mij iets wat je niet zou moeten willen. Laten we het wel zuiver houden. Ik ben in het verleden ooit eens bekeurd voor rijden onder invloed maar dat maakt me nog geen notoire alcoholist.

1 Reactie
ReneeO
ReneeO13 apr. 2010 - 12:07

Iemand hier sprak over Amerikaanse toestanden... Dat was ik, @Ygg. Maar ik bedoelde er slechts mee het in de publieke ruimte rondlopen met een automatisch geweer. Dus met moddergooien had het (deze keer) niets te maken. ;)

Anton3
Anton313 apr. 2010 - 12:07

De pro Israël lobby is wel heel erg goed vertegenwoordigd in de PVV. Sterker nog, de PVV bestaat vrijwel uitsluitend uit pro Israël lobbyisten. En dat terwijl Nederland internationaal al behoort tot de top drie van landen die dit abjecte regime kritiekloos steunen. Ook de Nucleaire top die thans plaatsvindt staat puur in het teken van Israël. Doel is om Iran zoveel mogelijk te isoleren zolang er geen draagvlak is voor een aanval. Dit terwijl Europese landen niets te vrezen hebben van dit land dat zich in veel opzichten beter gedraagt dan Israël.

1 Reactie
Leodeondernemer
Leodeondernemer13 apr. 2010 - 12:07

Sorry Anton, maar Israel is nu eenmaal geen land voor oude mannen.

Averroes
Averroes13 apr. 2010 - 12:07

Trouwens, met dit soort gasten aan het roer bij de PVV zet zij zichzelf op den duur wel buitenspel. Tenminste, als je het artikel leest in de link http://bartvanteeffelen.web-log.nl/bartvanteeffelen/2007/07/eens_in_de_zove.html Gaat nog leuk worden in de Kamerdebatten. Ik ben benieuwd wie als eerste antisemiet genoemd gaat worden? Harry van Bommel? Het wordt bijna een geuzennaam.

1 Reactie
Klaas2
Klaas213 apr. 2010 - 12:07

---[Harry van Bommel]--- Hij is vrijgesproken, terwijl Moskowicz (niet de minste advocaat) het OM had geholpen met de aanklacht formuleren. Ze hebben afgezien van hoger beroep.

Hanvander Horst
Hanvander Horst13 apr. 2010 - 12:07

Ze schijnen tegenwoordig boos op je te worden, als je maar een beetje suggereert dat oude tijden terugkeren. Toch moet ik aan die tijden denken, als ik lees hoe Ernst Anepool de PVV neerzet als onderdeel van het grote zionistische wereldcomplot. Je zou waarachter nog begrip krijgen voor een Gidi Markuszower, die denkt: de Judas Maccabeüs was gewapend. Laat ik het ook maar doen.

1 Reactie
Averroes
Averroes13 apr. 2010 - 12:07

Het vreemde is dat de PVV juist degene is die denkt in dit soort termen van wereldcomplotten. Nooit gehoord van Eurabia? Zij denken dat de Europese leiders een geheim verdrag hebben gesloten met de Arabische leiders. Dat Europa Arabisch/islamitisch wordt in ruil voor olie. Waarschijnlijk dat Geert Wilders daarom ook zo fel anti-Europa is. Over belachelijke complottheorieen gesproken...

donleon2
donleon213 apr. 2010 - 12:07

Markuszower was bij het evenement aanwezig als beveiliger. Hij maakt deel uit van Bij Leven en Welzijn, een organisatie die synagogen en joodse feesten bewaakt. Eén van de gasten zag dat Markuszower een vuurwapen droeg en belde de politie. Vervolgens werd Markuszower gearresteerd en verhoord door de politie. Het OM heeft hem voor de zaak niet vervolgd. 'Ik had op dat moment een wapenvergunning,' zegt Markuszower tegen Vrij Nederland. 'Daar zitten vervoersrestricties op. Die heb ik overtreden. Ik ben twee uur verhoord door de politie. Justitie heeft de zaak geseponeerd.' Volgens Markuszower was het vergrijp 'vergelijkbaar met een verkeersovertreding'. Hij heeft naar eigen zeggen nu geen wapenvergunning meer. Als dat het ergste is wat er bij de pvv ers gevonden kon worden valt het toch wel mee.

1 Reactie
ReneeO
ReneeO13 apr. 2010 - 12:07

Een als heethoofd bekend staand persoon die een geweer op zak heeft, vind ik persoonlijk doodeng. Maar goed, hij heeft geen vergunning meer, dus hopelijk laat ie die blaffer in het vervolg thuis... Oh, nee, hij mag zonder vergunning geen een meer bezitten. Laten we hopen dat dat het geval is. :)

myrdinwylt
myrdinwylt13 apr. 2010 - 12:07

Fijne jongens daar bij de PVV. Brinkman heeft ook al losse handjes. Verstandige rechtse mensen zouden overigens alleen al vanwege de israel-connectie (die hiermee maar weer eens duidelijk wordt) niet op Wilders moeten stemmen.

1 Reactie
fjacobse
fjacobse13 apr. 2010 - 12:07

---- Verstandige rechtse mensen zouden overigens alleen al vanwege de israel-connectie (die hiermee maar weer eens duidelijk wordt) niet op Wilders moeten stemmen.--- Dus omdat de PVV een jood op de kieslijst heeft staan mag er niet meer op de partij worden gestemd. U houdt er hele dubieuze opvattingen op na. Brrr.

TheGreenMachine
TheGreenMachine13 apr. 2010 - 12:07

Dat de vervoersrestricties zijn overtreden is natuurlijk schandelijk, daar dient de man voor aangepakt te worden. Echter, weer een zeer tendentieus, ongefundeerd en suggestief artikel hier op Joop. Markuszower is niet opgepakt voor verboden wapenbezit; hij had een wapenvergunning en was destijds in de persoon van beveiliger aanwezig. Hij is nergens voor vervolgd. De kop klopt dus al niet. Niet voor niets is de tweet van nieuwsbrenger Neeltje om onduidelijke redenen verwijderd. Verder een foto van Markuszower met een Desert Eagle. Is dit een grap? De objectiviteit wordt hier helemaal overboord gegooid, want nergens blijkt uit dat de man toen een Desert Eagle in bezit had. Dat kan ook helemaal niet, want die dingen zijn hartstikke verboden in Nederland en dan zou hij dus WEL vervolgd worden. Maar die link wordt hier dus wel gelegd! Het feit dat de Desert Eagle is uitgevonden in Israel is dus blijkbaar genoeg om het hele land er even aan de haren bij te slepen. Dat heeft niets met zorgvuldige, adequate journalistiek te maken. We mogen mohammedanen toch immers ook niet met elke willekeurige opblaasterrorist associeren, zo bleek al uit diverse topics over de aanslagen in Moskou?

3 Reacties
Averroes
Averroes13 apr. 2010 - 12:07

"De kop klopt dus al niet." De kopregel-gestapo is weer flink bezig is het niet?

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods13 apr. 2010 - 12:07

Het feit dat jij weet wat een Desert Eagle is en dat Markuszower lid is van de rabiaat-zionistische Likud doet mij een raar luchtje ruiken...

Klaas2
Klaas213 apr. 2010 - 12:07

---[mohammedanen]---- Die bestaan niet, ze zijn een verzinsel van Christenen om iets te verklaren wat buiten hun belevingswereld ligt. Helaas voor de Christenen klopt die verklaring niet. Maar ik geloof niet dat ze daar van wakker liggen. Islamofobie is niet kinderachtige over semantiek.

fjacobse
fjacobse13 apr. 2010 - 12:07

Typisch een non-topic om de mensen wat stoom te laten afblazen.

1 Reactie
Klaas2
Klaas213 apr. 2010 - 12:07

Leuk paul, dat jij dan ook van de partij bent. Wordt het toch nog gezellig?

[verwijderd]
[verwijderd]13 apr. 2010 - 12:07

Een prominent heethoofdig joods figuur die anderen beledigde. Heethoofd en een vuurwapen op een feest??? Een onzalige combinatie!! Klinkt naar terrorisme. Afijn pvv,..... soort zoekt soort.

1 Reactie
ErnsTT2
ErnsTT213 apr. 2010 - 12:07

Hoho, het is alleen maar terrorisme als een *arabier* het doet. Pleegt een Israelier dezelfde moord, dan is het "Goed"

Florian2
Florian213 apr. 2010 - 12:07

Inderdaad een volstrekt onjuist artikel om de anti-PVV hype weer eens nieuw leven in te blazen. @Joop.nl: noemen jullie dit kritische journalistiek????? Zoals een andere reageerder ook al opmerkte: wat heeft een Desert Eagle in vredesnaam met deze meneer te maken? Iedereen zeurt hier altijd maar dat het over INHOUD moet gaan....die maar die ongaat mij hier volledig. Meneer is verder een heethoofd omdat hij iemand BELEDIGD heeft? Is dat tegenwoordig de definitie? Het zou jullie sieren dit artikel te verwijderen.....

4 Reacties
ErnsTT2
ErnsTT213 apr. 2010 - 12:07

Tsja, misschien moet je eerst het berichtje eens *lezen* dan snap je wel wat dat pistool te maken heeft met die meneer... Die meneer liep namelijk in een openbare ruimte met een pistool op zak, en eenieder die de wapenwet kent weet dat je dat alleen mag meenemen van de beveiligde opslag,naar de schietvereniging... Of zou het zo zijn dat die meneer de verenigingsmensen in de RAI als schietvereniging ziet?

Klaas2
Klaas213 apr. 2010 - 12:07

---[Het zou jullie sieren dit artikel te verwijderen.....]--- Dat ben ik niet met je eens, want al die mensen hebben er op gereageerd, 68 inmiddels.

Averroes
Averroes13 apr. 2010 - 12:07

"Zoals een andere reageerder ook al opmerkte: wat heeft een Desert Eagle in vredesnaam met deze meneer te maken?" Desert Eagle = Israelisch Meneer = Israelisch Desert Eagle = Explosief Meneer = Explosief

ErnsTT2
ErnsTT213 apr. 2010 - 12:07

Nagekomen bericht: http://tinyurl.com/Mobster-Markuszower Nu heeft ie vlug zijn Twitter account geblokkeerd (heb je iets te verbergen gidi?) maar hij is even vergeten dat google de boel cached. Is natuurlijk maar ene onschuldig spelletje, wat niet echt veel zegt. Maar dat je nu opeens wilt verbergen da je dat speelt, *dat* zegt juist heel veel... Ik speel ook Mafia op Facebook, maar ik doe daar niet geheimzinnig over, juist die geheimzinnigheid opeens, *dat* geeft in mijn ogen te denken... Opvallend hoe hij zijn profielen opeens wist en bijwerkt... http://twitter.com/GidiMarkuszower http://en.netlog.com/DutchGidi etc, etc. Terwijl er nog zoveel te vinden is van deze toch wel ongenuanceerde jongeheer... [Quote] De geschiedenis moet vergeten worden? Gidi Markuszower vond dat er continu emotioneel wordt gereageerd als het gaat om dit conflict en dat "mensen continu alle shit uit het verleden er steeds uithalen. Dat stukje geschiedenis moeten we achter ons laten". "Dat komt ook omdat die shit niet het verleden is, maar het heden", vertelde Imad hierop. "Ik ben er geweest en ik kan het weten". Een psychologe uit de zaal sprak op dit punt ook een gemeenteraadslid tegen: "Trauma's moeten juist verwerkt worden. Het slachtoffer wordt de dader als het de geschiedenis niet weet te verwerken", doelend op de Israeliers die continu een slachtofferrol innemen. [/quote] [quote] Kanttekeningen Nu moet ik natuurlijk ook nog de volgende twee noemen die wel aanwezig waren in het panel: de heer Gidi Markuszower: Op een opmerking van een aanwezige uit de zaal op de vele martelingen en verkrachtingen door de Israelische militairen: "Was die verkrachting geen pornofilm" Voor de rest zei hij heel veel en kwam het neer op het volgende:"De fout ligt bij de Arabieren" [/quote] Kortom, het is niet slechts een incident, edoch duidelijk de rode draad in 's mans leven, om opstootjes te geven en te beleven...

Samanya
Samanya13 apr. 2010 - 12:07

''Non topic'', ''niets misdaan'', ''geseponeerd''... Het gaat erom dat een omstreden figuur met een kort lontje en een pistool op zak opgenomen wordt in een partij die op grove wijze de aanval heeft geopend op een minderheid, en zelfs heeft gedreigd pubers uit deze minderheid (''tuig'') door de knieen te schieten. Dat voelt heel erg gevaarlijk.

1 Reactie
doeidoei
doeidoei13 apr. 2010 - 12:07

Hoezo kort lontje? Heeft hij geschoten? Heeft hij zich tegen zijn aanhouding verzet? Laat u zich niet een beetje opjutten?

Wobbel2
Wobbel213 apr. 2010 - 12:07

"Markuszower staat bekend als een heethoofd" daar hebben ze er meer van bij de PVV. Hij staat dus op de goede lijst.

1 Reactie
ThijsDus
ThijsDus13 apr. 2010 - 12:07

Nee hoor, zo staat hij helemaal niet bekend. Althans niet totdat het hier geschreven stond.

Averroes
Averroes13 apr. 2010 - 12:07

Voor de mensen die kritiek hebben op de kopregel: Taalkundig en feitelijk gezien is die volledig juist. "PVV-kandidaat opgepakt voor verboden wapenbezit" PVV-kandidaat = ja opgepakt = ja voor verboden wapenbezit = ja Dat hij achteraf misschien onschuldig bevonden was betekent niet dat hij niet is opgepakt voor VERBODEN wapenbezit. Hoe vaak heb je gehoord dat iemand opgepakt wordt voor legaal wapenbezit? Natuurlijk: Wij leren in de journalistiek dat het belangrijk is om aanlokkelijke koppen te bedenken. Iets waar andere kranten en sites in excelleren. Het is echter wel altijd belangrijk om de nuance te blijven zoeken.

1 Reactie
Leodeondernemer
Leodeondernemer13 apr. 2010 - 12:07

Er worden bijvoorbeeld wel eens mensen opgepakt die met een echt lijkend speelgoedpistool rondlopen. Die worden dan ook weer vrijgelaten.

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra13 apr. 2010 - 12:07

- Waaaaat? Achmed Marcouch met een pistool in een bomvolle RAI? Zie je wel, ze zijn niet te vertrouwen, die kutmarokkanen! Geert heeft gelijk! Het land uit, die lui! Terroristen zijn het! Godgloeiende, je bent je leven hier niet meer zeker! - Niet Marcouch, Markuszower. - Allemaal een pot nat! Dr uit met die lui, zeg ik! Die kopvoddenrommel, die geitenneu... - Neehee. Markuszower. Gidi Markoszower, van de PVV. - Maar de PVV heb toch geen mocro's? - Neu. Hij komt uit Israel. Hij is ook lid van de Likud-partij, jeweetwel, die zijn tegen de Palestijnen. - O. Waar maken ze zich dan zo druk om. Komopzeg, straks gaan ze nog in de krant zetten dattie ooit zonder achterlicht heb gefietst. Nounou, de linkse media zijn weer lekker bezig. Homoos.

3 Reacties
Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort13 apr. 2010 - 12:07

Dit is wel echt ijzersterk. Chapeau!

Tjalling2
Tjalling213 apr. 2010 - 12:07

Fantastische grappige comment! Hulde! PVV-ers redeneren jammer genoeg ook echt zo.

ErnsTT2
ErnsTT213 apr. 2010 - 12:07

Geachte redactie, *hier* had ik graag mijn: "je slaat de spijker in de stigmata" Gezien, daar was mijn vrije interpretatie van "spijker op de kop" namelijk bedoeld, want waar ie nu staat slaat ie als een vlag op een modderschuit... En mocht het weer misgaan, *hier* is dus onder het prachtige stukje over de persoonsverwisseling en de gedragsverwisseling Marcouch/Markuszower, want ondanks dat het een verzonnen stukje proza is, is het wel iets wat je regelmatig op TV ziet, mensen die opeens 180 graden draaien als ze merken dat ze iets tegen hun eigen vooroordeel in blijken te beweren...

Fluminis
Fluminis13 apr. 2010 - 12:07

De kop van het artikel is wel een staaltje telegraaf niveau! Maar bij de persoon in kwestie kun je wel wat aantekeningen zetten. Maar wat mij de laatste maanden het meeste opvalt is de extreme haat tussen de beiden kampen die ten toon wordt gespreid zowel PVV-ers als tegenstanders. Geen van beide partijen en haar volgers zijn in mijn optiek ook maar een haar beter dan de andere.

1 Reactie
daniel565
daniel56513 apr. 2010 - 12:07

"wat mij de laatste maanden het meeste opvalt is de extreme haat tussen de beiden kampen die ten toon wordt gespreid zowel PVV-ers als tegenstanders." Dat zie je toch overal? Denk maar hoe op deze site gedacht wordt over Amerikaanse republikeinen. Het komt er op neer dan men niet in staat is om de eigen leuzen in de praktijk te brengen. Links zwaait wel met het vingertje om iedereen de les te lezen dat de terrorist van de een de vrijheidstrijder van de ander is. Maar dat zelf ook begrijpen, daartoe is men niet in staat. Het heeft deels te maken met de beperktheid van de mens. Wij willen niet accepteren dat onze tegenstanders ook maar handelen in de overtuiging dat ze gelijk hebben. Liever zien we ze als kwaadwilligen die kwaad doen omdat ze kwaad zijn. Zo word ik er regelmatig van beschuldigd dat ik mijn mening heb omdat ik er voor betaald zou worden. Niet omdat het mijn mening is. Volgens mij komt dat door de kwestie van de paradox. Bijvoorbeeld dat je om de vrede te bewaren bereid moet zijn om oorlog te voeren en dat je oorlog uitnodigd als je dat niet doet. Of dat een economisch systeem niet werkt als het niet onrechtvaardig is, en dat je dat onrechtvaardige economische systeem nodig hebt om sociale voorzieningen te bekostigen. Of dat je voor een tolerante samenleving intolerant moet zijn voor intolerante ideeen. Of dat je om de vrijheid te garanderen bepaalde dingen moet verbieden. Als je echter overtuigd bent van de kwaadaardigheid van de ander omdat je het princiepe van de paradox niet snapt dan kun je inderdaad tot de conclusie komen dat de andere partij oorlog wil, of een onrechtvaardige intolerante samenleving waar van alles wordt verboden. Wat mij het gevoel geeft dat ik gelijk heb is het feit dat links zo over rechts denkt, maar rechts zo ook over links.

Irmaatje
Irmaatje13 apr. 2010 - 12:07

Het verbaast mij al lange tijd dat CV's van politici niet gecheckt worden. Volgens politieke websites heeft Dion Graus VWO gedaan, maar niemand kan me vertellen waar. Het was in elk geval niet op het Grotius College in Heerlen, waar hij zonder HAVO-diploma de school verlaten heeft. Toen ik daarover een mail schreef naar parlement.nl kreeg ik als antwoord van PDC Universiteit Leiden (die dat schijnbaar beheren) dat ze de gegevens gewoon overnemen en niet nagaan. De overheid onbetrouwbaar??? Hahaha

1 Reactie
ErnsTT2
ErnsTT213 apr. 2010 - 12:07

Beste Irma, Dat is gewoon politiek, hij heeft immers wel degelijk VWO gedaan hoor, de tweede brugklas was immers een klas Havo/VWO, dat hij uiteindelijk te licht bevonden werd voor het VWO doet niets af aan het feit dat ie in een VWO(Havo)klas heeft gezeten... Zo doet de politiek dat, iedere tijdelijke aanstelling als beleidsmedewerker word gepresenteerd alsof ze beleidsambtenaar zijn geweest. Dit gedrag zie je ook bij Balkenende overigens, maar die zegt dan "met de kennis van nu" en daarmee zijn al zijn leugens en verdraainigen opeens goedgepraat :-(

daniel565
daniel56513 apr. 2010 - 12:07

"EN dat is dus Engeland wat juist alles doet om Israel binnen de EU te krijgen." Sorry, maar landen die zomaar een ander land bezetten komen niet in aanmerking voor het EU lidmaatschap. Daarvoor moet je minstends een EU lidstaat bezetten, zoals Cyprus. Verder komen de Turken niet uit Anatolië, maar afgezien van de Koerden boeit dat niemand.

1 Reactie
ErnsTT2
ErnsTT213 apr. 2010 - 12:07

Tsja ik verzin het echt niet zelf ofzo hoor... Heb me er wel in verdiept sinds ik via een beleidsmederwerker erachterkwam dat de software om telefoontaps op mobiel verkeer in Israel ontwikkeld is, en vandaaruit "onderhouden" word. Hier kun je er meer over lezen mocht je echt iets willen weten overde verregaande integratie tussen de EU en Israel. http://tinyurl.com/Israel-lid-Econ-ruimte-EU The Association Agreement between Israel and the European Union was signed in the presence of the Foreign Minister of Israel and the Foreign Ministers of the EU on November 20, 1995. The preamble to the Agreement includes a declaration that the European Union, the member states and Israel are interested in promoting the integration of Israel's economy into the European economy. The Agreement underwent a ratification process between 1996-2000, and entered into force on June 1, 2000.