Joop

PVV gooit Statenlid alsnog uit fractie om 'uitgekotst halalvlees'

  •    •  
13-01-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ANP-CorBosman300.jpg
Limburgse PVV'er Cor Bosman beledigde PvdA-collega een jaar geleden al in een interne mail. Maar nu deze is uitgelekt is hij 'niet te handhaven', zegt fractievoorzitter
De PVV-Statenfractie in Limburg heeft Cor Bosman uit de fractie gezet. Aanleiding is het uitlekken van een beledigende e-mail van Bosman over PvdA-collega Selçuk Öztürk. Dat meldt dagblad De Limburger. Bosman noemde Özturk hierin ‘een uitgekotst stuk halalvlees, gemaakt van Turks varken’.
Beter laat dan nooit, moet de PVV hebben gedacht, want de mail is alweer een jaar oud, blijkt uit de berichtgeving van De Limburger. Het Statenlid Harm Uringa verliet de PVV-fractie vlak daarna, naar verluidt omdat hij vond dat fractieleider Laurence Stassen nauwelijks ingreep.
Stassen wist toen al dat het uitlekken van de mail de PVV schade zou kunnen berokkenen. Het wegsturen van Bosman lijkt dus vooral een poging om deze schade te beperken. De PVV was vanochtend bijeen in spoedberaad en is nu tot de conclusie gekomen dat Bosman ‘niet te handhaven is’. Dat zegt Stassen tegenover de NOS. De PvdA noemt de uitlatingen van Bosman schokkend en de Turkse gemeenschap in Limburg eist excuses van de PVV. Het OM in Maastricht stelt een onderzoek in, zo meldt de Volkskrant
Bosman zelf wilde tegenover de media nog niet echt reageren. Alleen tegenover De Limburger zei hij:
Ik heb die zin in de mail in een opwelling geschreven. Het was sarcastisch bedoeld. Als ik iemand had willen beledigen had ik wel iets anders geschreven.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (197)

jonh16144
jonh1614413 jan. 2012 - 12:04

Leg vooral de nadruk op dat het 'uitlekken' de directe aanleiding is geweest, niet het taalgebruik of de beledigende intentie...

CliffClavin1993
CliffClavin199313 jan. 2012 - 12:04

Dames, heren ook - wij kunnen er niet meer omheen: de afbraak van de PVV is in volle gang, en deze partij is op een zeer verheugende manier bezig met zelfdestructie. Wat zal men gedacht hebben? Wanneer het de Linkse Kerk niet lukt, nou, dan doen we het toch zelf? Zoiets. Ik kan mij nog herinneren dat schijnbaar beschaafde politici spraken over 'een partij, en geluiden, welke wij serieus dienen te nemen, alsmede natuurlijk de kiezers van die partij'. Later gingen opgemelde politici verder: uit pure machtswellust werkte men samen met diezelfde club. Ja, 'de samenwerking smaakte goed', aldus een premier die aangeeft soms zelfs wel 60 tot 70 uur per week te draaien in het landsbelang, en dan toch nog 'weinig geld heeft om van rond te komen'. Het zijn mooie dagen voor mij. Geregeld neem ik er één op dit circus, dit tafereel van onnozelheid, verborgen schaamte, gebrekkige verantwoordelijkheid, en vooral: hypocrisie. Moge het Nationale Uitschot zichzelve zo snel mogelijk verteren, om nimmer weêrom te keren. En laten wij artsen verbieden om zich naar de stervende te begeven. Zulks is in strijd met de Eed van Hippocrates, want de PVV is niet menselijk, neen, het is ongedierte dat de menselijke gezondheid in hoge mate bedreigt. Hiep hiep hoera!

geejeehaa
geejeehaa13 jan. 2012 - 12:04

Too kittel, too late. Onder druk van de publieke opinie nu doen alsof hij om die reden eruit wordt gekickt, pathetisch.

JoopSchouten
JoopSchouten13 jan. 2012 - 12:04

Dus... pas als er over een van de idioten gelekt is worden deze uit de PVV gezet.

geejeehaa
geejeehaa13 jan. 2012 - 12:04

Little that is... Klote auto-correct

Ikhouvanhouten
Ikhouvanhouten13 jan. 2012 - 12:04

Het is wel weer humor dat de PPV pas reageert nu de mail uitgelekt is i.p.v. dat ze hem een jaar geleden eruit gegooid hadden, meteen nadat de mail verstuurd was. Weer een punt waarin de PVV zich niet onderscheidt van andere politieke partijen.

ockham
ockham13 jan. 2012 - 12:04

De man wordt geloosd omdat de mail is uitgelekt, niet vanwege het schrijven. Wat een zoodje.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa13 jan. 2012 - 12:04

Gaantje van Joop.NL, want PVV-ers doen zulke nare onbeschofte dingen niet, het bedreigen. Een kopstoot in de kroeg van het parlement verkopen kunnen ze het wel, eigen vriendin mishandelen, nou dat kunen zij het ook en het leren je buren pesten? hier moet je zeker bij PVV op cursus.

MichelReiziger
MichelReiziger13 jan. 2012 - 12:04

Ik denk dat het nu correct is om te zeggen dat dhr. Bosman is uitgekotst door zijn eigen fractie ...dhr. Bosman is een uitgekotst stuk Limburgse vlaai...

sociaaltje
sociaaltje13 jan. 2012 - 12:04

Nu een jaar na het uitlekken van deze mail, is zijn positie ineens onhoudbaar? Intussen is deze meneer al wel werkzaam geweest als Statenlid hij heeft hiervoor de volledige steun gekregen van de gehele fractie.Ook is hij werkzaam geweest als fractiemderwerker. Echt schandalig, buiten een royement zou hij ook nooit meer in een openbare bestuursfunctie mogen functioneren. Fatsoensnormen zijn door de PVV wederom met voeten getreden. :-[

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa13 jan. 2012 - 12:04

Ik bedoelde met bedreigen beledigen. Correctie.

ThomasWagenaar
ThomasWagenaar13 jan. 2012 - 12:04

Die kop ook van die man, zeker naast Stassen's toch wel geraffineerde overkomen. Senor Pschycopatni..

hasp52
hasp5213 jan. 2012 - 12:04

Iets in mij zegt mij dat ze er bij de PVV Staten fractie vorig jaar met z'n allen hartelijk om hebben moeten lachen. Goeie Cor, hoe kom je er op....hahaha

TheBigLebowski
TheBigLebowski13 jan. 2012 - 12:04

Het wordt zo langzamerhand het verhaal van de 10 kleine negertjes. Nog even zo doorgaan en er blijft niemand meer over. Peilingen zijn ook al niet te rooskleurig over de PVV. Goddank.

ZwareVanNelle
ZwareVanNelle13 jan. 2012 - 12:04

Beter laat dan nooit?

Clovis2
Clovis213 jan. 2012 - 12:04

Ik ben ondertussen heeeeeel erg PVV moe aan het worden

meijerlahn
meijerlahn13 jan. 2012 - 12:04

Dit hufterige. onsmakelijke, onfatsoenlijke, normloze gedrag sluit naadloos aan bij de PVV-er als brievenbuspisser, vrouwenmishandelaar, pornoboer. kopstootgever, dronkelap etc. etc.

sociaaltje
sociaaltje13 jan. 2012 - 12:04

Tweet van de dag + 10

sociaaltje
sociaaltje13 jan. 2012 - 12:04

Verklaring van Bosman: Mail was sarcastisch bedoeld. Nou dat verklaard alles, PVV' ers hebben een andere defenitie voor sarcasme... Te gestoord voor woorden.

KeboEdan
KeboEdan13 jan. 2012 - 12:04

Zo…..alweer een oprecht vertegenwoordiger van onze superieur Joods-christelijke beschaving.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa13 jan. 2012 - 12:04

De PVV schijnt nu een echte Haat-handhaver van het hele Europa. Als ik naar die ''U' gezichtsvorm klijk word ik niet vrolijk van.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa13 jan. 2012 - 12:04

Alarm. Als de PVDA-er Nederlander van Turse afkomst zijn collega Bosman nog wil aanklagen dan gaat de eerste PVV-er de bak in, weigens zwaar beleiding en discriminatie. Sommige advocaten krabben nu al in hun handen! Het bewijs is ook dat de PVV fractie geen meningstuiting zagen in hun collega Bosman maar stafbare feit, anders gooiden hem niet weg. Logica. Ik hoop dat de Turkse PVDA-er aan zijn eer denkt, voor macht en geld!

jonh16144
jonh1614413 jan. 2012 - 12:04

Overigens, valt dit niet onder de veelgenoemde 'vrijheid van meningsuiting'. Als je blond of geblondeerd haar hebt mag je dus wel over de schreef gaan?

JoopSchouten
JoopSchouten13 jan. 2012 - 12:04

Ja, een 10+. Ik vind deze tweet tot dusver één van de beste en meest humorvolle Kitty.

Martt
Martt13 jan. 2012 - 12:04

"Als ik iemand had willen beledigen had ik wel iets anders geschreven." Ik ben erg benieuwd wat meneer Cor Bosman had geschreven als hij had willen beledigen. Knap, dat hij het nóg erger kan.

MadPride
MadPride13 jan. 2012 - 12:04

Bosman? Klaar! Volgende...

CliffClavin1993
CliffClavin199313 jan. 2012 - 12:04

In Duitsland wordt serieus nagedacht over een verbod van de fascistenpartij NPD. Kan zoiets ook in ons land? Ik zou vóór een verbod van de PVV zijn.

yggy
yggy13 jan. 2012 - 12:04

Nou hoeft de heer Bosman zich geen zorgen te maken over zijn toekomst hij kan zo bij the new kids aan de slag. http://www.ed.nl/multimedia/archive/01670/newkids_breed_1__1670654a.jpg

Qizilbash
Qizilbash13 jan. 2012 - 12:04

Stel je eens voor dat Uri Rosenthal voor "een uitgekotst stuk koshervlees van een Joodse varken" werd uitgemaakt door PvdA'er Selçuk Öztürk. Dan zou Özturk allang gelyncht zijn door een woedende menigte of op zijn minst nu al veroordeeld zijn voor antisemitisme en per direct de partij uitgezet zijn door de PvdA. In plaats van dat Bosman per direct de partij werd uitgezet na de mail werd hij zelfs beloond door Stassen die hem 3 maanden na de mail nog voordroeg als PVV-gedeputeerde. Duidelijk dat dit soort ideeën dus tot het gedachtegoed van de PVV hoort, anders zou dit gedrag niet geaccepteerd zijn. Dit moet je niet bagatelliseren bij een partij waar het fascisme er vanaf druipt. Dergelijke hatelijke, denigrerende opmerkingen over moslims en Turken bevestigen dat het niet alleen om de islam als ideologie maar wel degelijk om moslims en de allochtone afkomst gaat. Je hoort Stassen en de rest van de PVV ook alleen over hoe schadelijk het is voor de partij en hoe Uringa "de narcistische zak" de PVV heeft proberen te schaden. Echt afstand nemen van de racistische inhoud van de mail en Bosman erop veroordelen doen ze niet. Logisch ook als je dat afstand nemen en veroordelen een jaar geleden ook niet hebt gedaan en er misschien zelfs wel hartelijk om hebt moeten lachen. Ondertussen ben je in die jaar tijd eigenlijk medeplichtig geworden en zou een al te harde veroordeling nú, jezelf ook treffen.

hasp52
hasp5213 jan. 2012 - 12:04

Wat is dit toch nog steeds actueel: http://www.kootenbie.nl/index.asp?http://www.kootenbie.nl/teksten/draaikonten.asp

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra13 jan. 2012 - 12:04

En wij maar allemaal denken dat dit een karikatuur was... http://www.youtube.com/watch?v=aiV8PeaHRD0&feature=related

JanB2
JanB213 jan. 2012 - 12:04

Kijk eens aan. De eerste reactie op mijn experiment met nieuwe avatars. Je moet immers toch wat met het gegeven dat je partij door een rechtsmensch elders op Joop.nl voor fascistisch wordt uitgemaakt. Wat militair ceremonieel leek me dus wel toepasselijk en wel uit "eigen gelederen" welteverstaan, dus geen Italianen met kippenveren of Duitsers met een vogeltje op hun pet (dat waren namelijk echte fascisten). Bij deze trouwens een wat meer humoristisch avatar (maarschalk Tito kent de studiehuisgeneratie immer toch niet meer).

Gerald2
Gerald213 jan. 2012 - 12:04

Interne reactie van Stassen: http://ow.ly/i/pGGO Ook Wilders wist van deze mail: http://www.parool.nl/parool/nl/3587/POLITIEK-BINNENLAND/article/detail/3121043/2012/01/13/Wilders-zou-werk-maken-van-uitlatingen-Bosman.dhtml

schrijverazazel
schrijverazazel13 jan. 2012 - 12:04

Het si eigenlijk wel stuitend dat dit een jaar lang onder de PVV pannen kon blijven. Het is dat deze mail openbaar werd gemaakt door een oud PVVér maar het zegt gelijk iets over ons Geertje de Messias van het populisme want die vind het heel normaal dat je iemand benoemd als zijnde een stuk uitgekotst stuk hallal vlees van een Islamitische slager varkensslager. Wat zou er nog meer binnen het interne mail verkeer normaal zijn bij die club van NDSAP na apertjes?

wajvr
wajvr13 jan. 2012 - 12:04

Geachte Henk en Ingrid - ziehier de definitieve ontmaskering welk vuige en mensonterende gedachtengoed er binnen de PVV heerst. CDA - is dit niet de bekende druppel ? Toon uw gezicht en zeg de samenwerking bij deze op. Het zal u enig eerherstel gaan opleveren (en dan Maxime nog de deur wijzen graag)

witch11
witch1113 jan. 2012 - 12:04

Dit begint steeds kwalijke vormen aan te nemen .. PVV-statenlid in Noord-Holland Hero Brinkman heeft bewust geprobeerd de Willem Arondéuslezing te saboteren. Dat zegt de fractievoorzitter van de VVD in Noord-Holland, Cees Loggen, tegen De Volkskrant. ''De PVV heeft het duidelijk niet op met het vrije woord. De partij saboteert nu voor het tweede jaar op rij deze lezing'', aldus Loggen. Dit heeft Nederland niet verdient echt niet. Het begint nu op circus zarazanie te lijken met die pipo uit Venlo als hoofdmoot

jaapvos
jaapvos13 jan. 2012 - 12:04

De blonde Kleuter wist afgelopen mei al 'wat voor vlees hij in de kuip had' of moet ik zeggen dat hij nu baalt dat de ware aard van zijn beweging nu meer & meer naar buiten komt......

python
python13 jan. 2012 - 12:04

Het is gewoon misdadig dit soort uitspraken. Van mij mag dit soort partijen verboden worden en dit soort personen worden opgesloten. Het is al een half jaar bekend bij meerdere personen, mogelijk ook buiten de pvv. Volgende week zaterdag is er een CDA-congres. Is dit toeval ? is dit opzet ? De timing is in ieder geval perfect.

python
python13 jan. 2012 - 12:04

Van belang is : wist de VVD, CDA en/of PVDA, van het bestaan van dit mailtje ? We hebben het wel Limburgers met en voor Limburgers. Andere kant van de maas. Ook een andere cultuur, is mijn ervaring. Het lijkt gezellig, maar het is bagger.

JoopSchouten
JoopSchouten13 jan. 2012 - 12:04

De uitvergrootte grutter.

Biff Everwood
Biff Everwood13 jan. 2012 - 12:04

wat is kwalijker: de woorden van Bosman of het gegeven dat hij nu pas de fractie uit wordt gezet?

magistraat
magistraat13 jan. 2012 - 12:04

Bijzonder dat er na een jaar een "spoed"-beraad volgt. De spoed heeft geen betrekking op het maken van excuses maar vooral tot het beperken van de schade voor de PVV nu de mails uitgelekt. Triest!

Bernie2
Bernie213 jan. 2012 - 12:04

Oops, de xenofobe hufter Bosman gedraagt zich net als zijn Führer als een echte PVV'er en is gevlucht. Neen, niet naar zijn bomvrije kelder maar naar het buitenland. Check: http://bit.ly/zJkY4N

Vincent914
Vincent91413 jan. 2012 - 12:04

Er is maar een feit waarom de PVV bestreden dient te worden en dat is de de neerbuigende uitingen jegens Moslims. De batterij aan uitspraken van deze partij om Moslims te beledigen is een gezonde reden om gewoon geen zaken te willen doen met de PVV. Als men van binnen zo in onbalans is, zoveel lelijkheid aan het verspreiden is dan weet een ieder met een gezond verstand dat er iets flink mis is met deze mensen. Het is toch onmenselijk om zo met anderen om te gaan, er een speciale partij voor op te richten en elke week maar alle lelijkheid in de werled te verspreiden. De PVV moet je dan ook niet als volwaardige speler in de politiek accepteren en daarom is het zeer onverstandig van het CDA/VVD/SGP om er nu zaken mee te doen. Wat moet je toch met die mensen met zo'n heftige inborst die alles nij de Moslims leggen en zichzelf de hemel in prijzen. Hoe kom je erbij om s'morgen op te staan, lekker douchen, eten en dan zo negatief te zijn. Een oplossing zou zijn om eens gezond te gaan eten, drinken, beweging, tuinieren, yoga, de natuur in, boeken lezen over bewustwording. Kortom met jezelf aan de slag zodat dat de ongefundeerde felle boosheid ontrafeld wordt. Daar is wel moed voor nodig om naar jezelf te kijken en gezond te handelen. Het is een betere optie dan maar boos en lelijk te blijven en dit te botvieren op mensen die daar nog part of deel aan hebben. Ik wens daarom alle PVV adepten veel gezondheid en succes met het gezond maken van hun lijf en geest. Ik zie geen ander medicijn voor hen dan wat ik hier uiteen zet na 8 jaar PVV herrie.

yggy
yggy13 jan. 2012 - 12:04

Hij kwam me ook al zo bekend voor die Bosman, http://www.youtube.com/watch?v=84KSf5mRwkg

yggy
yggy13 jan. 2012 - 12:04

Er valt me een patroon bij PVV erts op wat ik beangstigend vind: Ergens op een dag een bepaalde mening geven die dan door anderen wordt weerlegd en waarbij het gestelde dus feitelijk onjuist wordt bewezen en vervolgens op de andere dag diezelfde, die feitelijk en inhoudelijke reeds weerlegde, mening weer opnieuw plaatsen. Dergelijk hardleers gedrag komt voornamelijk bij PVV erts voor maar dat kan natuurlijk ook komen omdat PVV erts in het algemeen niet kunnen discussiëren en een discussie niet kunnen pareren, zelfs het wapen van de humor hebben ze niet onder de knie. Het zichzelf blijven herhalen, ook al is het abjecte nonsens, gaat ze prima af.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa13 jan. 2012 - 12:04

Het ''Verezelen'' van Nederlanders door de handelaars en haat en onbegrip. Die onbeschoft hoort in een democratie gewoon berecht te worden en nú, anders mogen de rechters straks hun zittingen '' Namens Wilders'' in plaats van ''Namens de Koningin'' gaan openen.

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra13 jan. 2012 - 12:04

Zou hij zich nu voelen als een uitgekotst Limburgs PVV-varken? Da's natuurlijk helemaal niet interessant. Wat wel interessant is, is wat hij straks gaat doen. Houdt hij zijn zetel in de Provinciale Staten, of gaat hij voor wachtgeld en laat hij de zetel aan de PVV?

yggy
yggy13 jan. 2012 - 12:04

Waarom is het voor de PVV-mensen op deze site zo moeilijk om een opmerking zoals: een stuk uitgekotst halalvlees (maar dan wel van een Turks varken) te zien als een bijzonder smerige en diep beledigende uiting. Wanneer PVV-mensen dit niet kunnen zien als een uitermate onfatsoenlijke manier van uiten dan zegt dat volgens mij alles over hun eigen fatsoensnormen. Bosman maar blijven verdedigen is dan een daad van onfatsoen zelf.

python
python13 jan. 2012 - 12:04

Gaan wij nu op alle gekken een reactie geven ? Als je dit soort teksten gebruikt dan moet je hulp gaan zoeken.

5 Reacties
MichelReiziger
MichelReiziger13 jan. 2012 - 12:04

Niet op alle gekken...ik althans niet, die paar die ik ken hangen meestal rond in een kroeg waar ik niet gezien wil worden. In Limburg zitten ze echter in de politiek...omdat Limburg toch een beetje bij nederland (er aanhangt) hoort, vind ik deze uitspraak een redelijk serieuze zaak.

sociaaltje
sociaaltje13 jan. 2012 - 12:04

Stop met bagataliseren Bruin.

ockham
ockham13 jan. 2012 - 12:04

Mij lijkt dat de omgeving de betrokkene psychiatrische hulp moet doen ondergaan. Gekken weten niet dat ze gek zijn.

Qizilbash
Qizilbash13 jan. 2012 - 12:04

Wie is er gekker deze Bosman omdat hij deze mail rondstuurde of Stassen en de rest van de PVV die Bosman 3 maanden ná deze mail toelieten in de PVV statenfractie? Duidelijk dat er dus structureel iets mis is bij de PVV als dit soort figuren deel uit maken van de partij en dergelijke opmerkingen worden geuit en erger nog, geaccepteerd en verzwegen worden.

Candide2
Candide213 jan. 2012 - 12:04

'Als je dit soort teksten gebruikt dan moet je hulp gaan zoeken.' Een psychiater, maar in ieder geval een advocaat.

Bernie2
Bernie213 jan. 2012 - 12:04

Interessant. Schofferingen als "...uitgekotst stuk halalvlees gemaakt van Turks varken.." behoren klaarblijkelijk tot het genormaliseerde PVV vocabulaire. FrontFrau Stassen en ook de andere kopvoddenrukkers (minus Harm Uringa) vonden het een jaar lang prima, prima, prima. Tot de pers er lucht van kreeg en dan ineens rolt een kop (en wat voor een). Nogmaals: buitengewoon interessant.

1 Reactie
CliffClavin1993
CliffClavin199313 jan. 2012 - 12:04

Goed gesproken. De rol van knettergekke hittepetit Stassen moet ook nauwkeurig onderzocht worden, want het heeft er alle schijn van dat zij liegt tot en met (haar neus zou zeer lang moeten zijn i.p.v. dat ondermaatse wipding). Ik zeg het nogmaals: de PVV bestaat uit drek, uit uitschot, uit sub-menselijke monsters. Ik kan het niet helpen, ze maken het er zelf naar. En Vuile Geert? Diens twitter-generator werkt merkwaardig genoeg niet meer zo goed, de laatste dagen. Tja, gekken en psychopathen zijn er altijd geweest. Het écht zorgelijke is uiteraard dat er anderhalf miljoen Nederlanders op die rioolbeweging gestemd hebben. Dat maakt de geschiedenis zeer levendig. Het bevreemdt niet meer dat er ooit vele landgenoten op een Oostenrijks-Duits massamoordenaar verliefd waren, en daarvoor gaarne Joodse buurtgenoten aanbrachten. Judas Iskariot is niet dood, hij leeft, alsmede Satan.

leeuwenvanj
leeuwenvanj13 jan. 2012 - 12:04

De waarden en normen van de PVV komen toch niet in de grondwet mag ik hopen.

1 Reactie
Ineses
Ineses13 jan. 2012 - 12:04

Èigenlijk zouden ze niet meer moeten klagen over de lastige Marokkaantjes. Die hebben zich al aangepast aan de normen en waarden van de PVV.

hasp52
hasp5213 jan. 2012 - 12:04

Geweldig, wat een prachtig optreden van mevrouw Stassen. Ze heeft krachtig ingegrepen.....na een jaar. "en daar wil ze het graag bij laten". Heeft iemand al een tweet van Wilders gezien ? Stassen en Bosman waren toch 2 van zijn coryfeeen ?

1 Reactie
sociaaltje
sociaaltje13 jan. 2012 - 12:04

Ja hoe praat je recht wat overduidelijk krom is. Een onmogelijke opgave. Dus dan is het een interne kwestie waar je vervolgens geen uitspraken over doet. Bah bah!

[verwijderd]
[verwijderd]13 jan. 2012 - 12:04

PVV gooit volkomen terecht dit statenlid uit de fractie, omdat zijn uitspraken volkomen contra-productief zijn en schadelijk zijn voor -prima- gedachtengoed PVV.

6 Reacties
DanielHoogland2
DanielHoogland213 jan. 2012 - 12:04

Klopt niet helemaal wat je zegt. Hij wordt eruit gegooid, omdat zijn mail publiek werd. Een jaar lang is er niets gedaan, niets gebeurd. Zelfs de grote blonde leider met het Noorse kapsel was op de hoogte van deze mail. Als je dit modale verschil niet ziet....

Candide2
Candide213 jan. 2012 - 12:04

Meneer was dus gewoon onhandig in zijn uitlating?

sociaaltje
sociaaltje13 jan. 2012 - 12:04

Beetje late constatering. Dus tot op heden was zijn bijdrage wel productief en onschadelijk? Kom op zeg....

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos13 jan. 2012 - 12:04

Het is logisch dat hij racistische uitlatingen doet. Dat komt vanwege die 'uitstekende uitgangspunten' van de PVV. En Rutte maar lekker wegkijken.

Joeri2
Joeri213 jan. 2012 - 12:04

"...omdat zijn uitspraken [...] schadelijk zijn voor -prima- gedachtengoed PVV. " Wat een kul. Het is het gedachtegoed van de pvv. Er is niet meer geachtegoed bij de pvv dan dat je van varken halal vlees kunt maken wat je moet uitkotsen als de aan de PvdA denkt. That's it. Meer is er niet. Pensioen? Gewoon 67. Gulden onderzoek? Gewoon 50miljard voor Griekenland en de Euro. Brievenbus pissen? Gewoon blijven zitten. Kopstoot? Ook prima. Wordt nou eens wakker Wim. Wilders zit al 20 jaar in de politiek en heeft nog nooit een wetje tot algemeen nut gemaakt. Die man kost de staat al meer dan 3 miljoen en heeft de staat nog nooit ook maar één ding opgeleverd. Met hem alleen hebben we al 3 miljoen door de plee, ik durf eigenlijk niet zo goed uit te rekenen wat die hobby van hem ( de pvv ) ons kost. Als het cbi daar een koste/baten analyse op zou durven doen.

ElChe
ElChe13 jan. 2012 - 12:04

U kunt zo langzamerhand toch niet meer ontkennen dat hier binnen de pvv sprake is van een incident, wanneer dit stelselmatig gebeurt. Het lijkt mij een valide constatering dat dit inherent is aan de pvv.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen13 jan. 2012 - 12:04

Dus...als er niets was uitgelekt was hij nu nog gewoon Statenlid voor de PVV en mogelijk kandidaat voor benoeming tot Gedeputeerde...... Hier moet ik heel rustig over nadenken..... heel rustig, want ik wil niet kwaad worden...... Waar zijn we in dit land mee bezig.......

1 Reactie
boswachter2
boswachter213 jan. 2012 - 12:04

Begin maar alvast kwaad te worden. Er zijn zoveel dingen die nog niet uitgekomen zijn. Komt bij alle rangen en standen voor.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa13 jan. 2012 - 12:04

En als dat meiltje niet was uitgelekt, wordt Bosman ook zoals nu weggegooit?! Dus de PVV spelt kinderen spel. Nou, plaats daar bij hun op hun kantoor schommelstoelen pal en een glijbaantjes en een zooitje spelgoed. Wat een zooitje zeg.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa13 jan. 2012 - 12:04

..mailtje.. Correctie.

ElKlaasTasso
ElKlaasTasso13 jan. 2012 - 12:04

Quelle une tronie.. niet dat dat nou bepalend is of je een goed politicus bent en de foto is vast ook wat ongelukkig. Wel netjes dat de PVV zo iemand er per direct uit knikkert, het toont een stukje zelfreinigend vermogen. Dan dalen ze weer een stapje op de fascismeladder.

1 Reactie
sociaaltje
sociaaltje13 jan. 2012 - 12:04

Even lezen Klaas Per direct nou nee slechts een jaar later....

hasp52
hasp5213 jan. 2012 - 12:04

Inmiddels is Bosman dus uit de fractie gezet (weer een). Maar het feit dat een politicus, zelfs al is het een statenlid, zich zo uitlaat over medemensen, biedt een voedingsbodem voor het ontstaan van Breivikjes. Thomas von der Dunk vindt dat Rutte eindelijk eens uit zijn laffe hok moet komen. Ik ben het volkomen met hem eens. Zeker als nu ook al Statenleden van de PVV zich in dergelijke bewoordingen uitlaten en de PVV pas maatregelen neemt als die bewoordingen een jaar later uitlekken, dan dient een minister president daar afstand van te nemen in de meest krachtige bewoordingen.

1 Reactie
boswachter2
boswachter213 jan. 2012 - 12:04

Thomas von der Dunk vindt dat Rutte eindelijk eens uit zijn laffe hok moet komen. Hoe kan een hok laf zijn.

boswachter2
boswachter213 jan. 2012 - 12:04

Waarom is toen Rob Oudkerk niet uit de PvdA gegooid? Zei jij niet kut-Marokkanen en is dit dus geen grove belediging?

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa13 jan. 2012 - 12:04

Hij was ook bij de verslaafde hoeren geweest, ook een kut-verhaal maar, uitgooien? nee, dat deed zijn vrouw die hem nooit zal vertrouwen.

hasp52
hasp5213 jan. 2012 - 12:04

even een linkje naar de reactie van Mevrouw Stassen een jaar geleden... http://ow.ly/i/pGGO

1 Reactie
Crunchy Frog
Crunchy Frog13 jan. 2012 - 12:04

En waarom kon dit soort taalgebruik volgens mevrouw Stassen niet? Niet omdat het beledigend of kwetsend was, maar omdat het op de mail vastgelegd was en de PVV schade kon doen als het in de openbaarheid kwam. Bah!

hasp52
hasp5213 jan. 2012 - 12:04

En dit is het interview naar aanleiding waarvan mijnheer Bosman meende zo te moeten reageren. http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/nieuws/nieuws/pvda-statenlid-strijdt-voor-halalvlees.1042377.lynkx

3 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen13 jan. 2012 - 12:04

Nou nou...dat is zo heftig...dit interview.... Dan mag je toch wel heel stoer reageren en schelden en beledigen? Toch.....? Zucht......

Jantje68
Jantje6813 jan. 2012 - 12:04

"Hij deed die uitlating in een e-mail aan twintig partijgenoten. Aanleiding van de mail was een interview dat Öztürk gaf aan het blad Typisch Roermond." Dit is een link naar Binneneland bestuur. Gaat het om hetzelfde interview?

Jantje68
Jantje6813 jan. 2012 - 12:04

Hier de originele mail van Bosman: _____________________________________________________________________ Beste PVV vrienden: Stond er vorige week een artikel over de PVV en mij in het blad “Typisch Roermond”, zo staat er deze week een anti-stuk van de PvdA Als je denk je als politicus cq. Politieke partij te moeten profileren door alleen maar af te geven op een andere partij dan zegt dat een hele hoop over je zelf en je partij! Ik ken deze meneer heel goed (ik zat met hem samen in de ledenraad van de Rabobank) en is wat mij betreft niets meer en minder dan een stuk uitgekotst halalvlees (maar dan wel van een Terks varken) Hij heeft trouwens niet eens inde gaten dat hij via zijn partij reclame maakt voor de PVV. Zelfs in de kop van het artikel wordt onze partij genoemd! Vervolgens wordt de naam PVV/Wilders 12 maal vermeld tegen slechts 7 keer de PvdA. Combineer dit met de uitspraak dat ze nooit met de PVV zullen smaenwerken, dan hebben ze automatisch een antwoord waarom ze er zo slecht voor staan Reactie Laurance Stassen ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Beste Allen Cor heeft een punt maar dit soort taalgebruik kan echt niet!! Het ligt voor altijd vast in de mail, ls dit ooit naar buiten komt kan dat de PVV ernstig schade berokkenen!! Ik verzoek iedereen doch dringend hier rekening mee te houden! Fijn weekend Gr. Laurance Verstuurd vanaf mijn iPhone Papieren editie Dagblad De Limburger 13-01-2012

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa13 jan. 2012 - 12:04

Hoeveel mailtjes zijn nog op dat momment in het geheim gehouden 'bij en door de PVV, in het hele land? ''Stuk of drie duizend, Mostafa!'' Nou, verbaast me niets!

2 Reacties
Qizilbash
Qizilbash13 jan. 2012 - 12:04

Goeie vraag die weinig anderen hebben gesteld, Moustafa. Hoeveel meer van dit soort ongein ligt er nog in de beerput van de PVV? Wat speelt zich werkelijk af binnen een partij waar het mogelijk is om dit soort uitspraken te doen en alsnog hogerop te komen in de partij in plaats van dat men direct de partij uitgezet wordt? Is de PVV stiekem zelf een taqiyah partij die het werkelijke gedachtengoed voorlopig nog even buiten schot houdt?

Qizilbash
Qizilbash13 jan. 2012 - 12:04

Wat stom trouwens van die journalist in het filmpje dat hij Stassen niet liet uitspreken nadat hij vroeg waarom ze vandaag pas tot de conclusie kwam dat Bosman niet te handhaven was aangezien het mailtje al een jaar oud was. Door zelf al een antwoord te geven (vanwege de pers), gaf hij Stassen de mogelijkheid om zich er vanaf te maken door te zeggen; "Dat is uw conclusie" en verontwaardigd het gesprek te beëindigen. Amateursfout. Het was veel beter geweest om haar te laten uitspreken en haar zo te dwingen om zelf de hypocrisie, van het nu wel veroordelen nadat het uitgelekt is, te tentoonstellen.

Petertje2
Petertje213 jan. 2012 - 12:04

Waarom mag iemand geen uitgekotst stuk halavlees genoemd worden? Wat Wilders en zijn stemmers hier geregeld over zich heen krijgen is minstens net zo grof...

3 Reacties
EricWakker
EricWakker13 jan. 2012 - 12:04

Nou, breng het naar buiten in de media zou ik zeggen. Stel er Kamervragen over, en laat het volk of de Koningin 't dan maar zeggen wat kan, en wat niet kan. Wat Bosman schreef kan echt niet, en het kan ook echt niet dat de PVV het laat sloffen tot het naar de media uitlekt.

ElChe
ElChe13 jan. 2012 - 12:04

Ik begrijp hier uit dat u niet beschikt over enigzins zelfreinigend vermogen en niet het verschil ziet tussen kritiek en schelden.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen13 jan. 2012 - 12:04

Nou...als u dat zelf dan zo vindt....begin dan nooit meer over demoniseren....Want dan is schelden de norm geworden. We moeten dan wel onze inburgeringscursussen aanpassen. Want het gedrag is heel anders dan wat nu in de cursus wordt verteld. Dus nieuwe examenvraag: Hoe vertel je een collega dat je het niet met elkaar eens bent? A. Je doet dat respectvol en komt er samen uit B. Je accepteert de verschillen maar respecteert elkaar C. Je scheldt iemand helemaal verrot In de PVV theorie is dan het juiste antwoord C. Veel succes in deze nieuwe samenleving........ Prettig...vindt u ook niet? Npu...de straatjochies zijn intussen watjes bij mijnheer Bosman.....

ElChe
ElChe13 jan. 2012 - 12:04

Dus je mag zo gestoord denken en praten zolang het binnen de pvv blijft en het niet uitlekt, want dan ben je de klos. Dat zegt iets over dit geesteszieke clubje. Stassen heeft hiermee aangetoond dat ze totaal incompetent is. Ze had een jaar geleden maatregelen moeten treffen. Nu is het te laat en is het slechts voor de buhne. Onacceptabel dat er namens de pvv gedeputeerden zitten in het college van Limburg. Welke partij wil met zo iets samenwerken, want door de wil om met zoiets te willen samenwerken raak je als partij ook besmet. Schande voor het aanzien van de politiek van Nederland. Pvv is tuig van de riggel!

2 Reacties
Florian2
Florian213 jan. 2012 - 12:04

Stel je niet aan: in de PvdA word ook genoeg gesproken wat het daglicht niet verdragen kan. (Alleen dan niet zo ordinair en abject als binnen de PVV....dat mag duidelijk zijn!)

Irmaatje
Irmaatje13 jan. 2012 - 12:04

Zoiets had ik ook geschreven maar de laatste weken wordt niets van mij meer geplaatst. Jammer want ik nam altijd behoorlijk deel aan de discussies. Helaas kan de redactie niet omgaan met enige kritiek als ze artikeltjes blindelings overnemen van het ANP. Dat blijkt. Ik lees jullie altijd wel hoor! Stassen heeft niet gereageerd een jaar geleden, Wilders heeft niks gedaan, zelfs niet na klachten van Ubring (held overigens). Sterker nog Stassen heeft hem voorgedragen als gedeputeerde en de fractie heeft meneer Bosman (maanden na dit mailtje) aangesteld als fractiemedewerker (van zichzelf). Zou hij nu ook uit die functie zijn gezet? Voorts is het afhankelijk van de media-aandacht of de fractie wel of niet de gevraagde excuses zal aanbieden aan de Turkse gemeenschap. Persoonlijk denk ik dat ze excuses moeten aanbieden aan heel Limburg omdat ze zo'n onfatsoen Limburg laten vertegenwoordigen.

Florian2
Florian213 jan. 2012 - 12:04

"uitgekotst stuk halalvlees gemaakt van Turks varken" Ordinair en abject. Hoe verzin je het trouwens!

2 Reacties
Dehnus
Dehnus13 jan. 2012 - 12:04

Mwoah, proefballonetje ;).

Joeri2
Joeri213 jan. 2012 - 12:04

Inderdaad, Je kunt helemaal geen halalvlees van turkse varkens maken. Maar als pvv-ers moeten opstappen omdat ze de feiten niet kennen dan kunnen ze allemaal wel uit de facie worden gezet.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa13 jan. 2012 - 12:04

Hoezo dat alleen de heer Verbon van de Tilbigse Universiteit weet precies wat ''fascisme'' betekend? En keurde af de 10 van zijn verstandige collega's? Hoezo valt het mee met de PVV? meneer Verbon! Hoezo ''fascisme'' betekend alléén kaskamers?! Een dementeerd hoofleraar is drie keer erger dan en analfabeet zonder verstand.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa13 jan. 2012 - 12:04

hoogleraar bedoelde ik.

[verwijderd]
[verwijderd]13 jan. 2012 - 12:04

Ik weet het, ik weet het, je mag iemand niet beoordelen op zijn uiterlijk..........maar als vrouw leer je in de loop der tijden mannen een beetje te taxeren, en hadden ze deze man, zo te zien een exponent van de Limburgse penose,daar nu echt nodig of hadden ze gewoon niets beters?

1 Reactie
meijerlahn
meijerlahn13 jan. 2012 - 12:04

;-)))) Ik ben blij dat ik er niet alleen zo over denk.

Jantje68
Jantje6813 jan. 2012 - 12:04

Bosman rageerde op iets wat Öztürk had geschreven in het blad “Typisch Roermond” Wat hij daar heeft geschreven kan ik nergens terug vinden. Dit is wel van belang voor de oordeelvorming. Beide zitten overigens samen in de gemeenteraad van Roermond. Er speelt waarschijnlijk meer tussen die twee. Het is wel allemaal heel eenzijdig belicht.

4 Reacties
hasp52
hasp5213 jan. 2012 - 12:04

Ik had de link hieronder al gepost: http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/nieuws/nieuws/pvda-statenlid-strijdt-voor-halalvlees.1042377.lynkx

Obbema
Obbema13 jan. 2012 - 12:04

U bent zelf nog veel erger als u meent dat een rechtvaardiging voor dit taalgebruik bestaat.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman13 jan. 2012 - 12:04

[Dit is wel van belang voor de oordeelvorming.] Daarmee suggereer je dat het mogelijk zou zijn dat zo'n interview een vrijbrief zou kunnen zijn om dit soort uitlatingen te doen. Daar kan ik niet bij. Dit is het interview, voor zover ik kan nagaan, overigens: http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/nieuws/nieuws/pvda-statenlid-strijdt-voor-halalvlees.1042377.lynkx

JandeBoer2
JandeBoer213 jan. 2012 - 12:04

Mee eens; dat PVV-aanhangsels altijd zo impulsief hufterig reageren betekent niet dat wij dat nu geen terughoudendheid moeten betrachten tb.v. een evenwichtige oordeelsvorming. Het zou bijv. zo maar kunnen dat de linkse media opzettelijk verzwijgen wat Öztürk zélf had geschreven in het blad “Typisch Roermond”. Wie weet was dat minstens zo racistisch. :$

Joop den Uil
Joop den Uil13 jan. 2012 - 12:04

het was een intern bericht, niet voor de buitenwereld bedoeld; heeft dus geen enkele juridische of sociale betekenis. Het siert de PVV dat ze desalniettemin dit niet accepteren. Extra chique van ze.

8 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman13 jan. 2012 - 12:04

[Het siert de PVV dat ze desalniettemin dit niet accepteren.] Ze accepteerden het *wel*, dat is je misschien ontgaan. Ze hebben pas nu, nu het in de openbaarheid is gekomen, gereageerd, een half jaar nadien....

CliffClavin1993
CliffClavin199313 jan. 2012 - 12:04

Haha... ik mag toch aannemen dat dit satirisch bedoeld is? Zo niet, dan zie ik het somber voor U in.

mees.
mees.13 jan. 2012 - 12:04

"Het siert de PVV dat ze desalniettemin dit niet accepteren. Extra chique van ze" hahaha Een jaar na dato nadat ze het eerst hadden stilgezwegen Een grotere daad van opportunisme kunnen we niet bedenken....jij vast wel

ElChe
ElChe13 jan. 2012 - 12:04

"het was een intern bericht, niet voor de buitenwereld bedoeld; heeft dus geen enkele juridische of sociale betekenis. Het siert de PVV dat ze desalniettemin dit niet accepteren. Extra chique van ze." Dat valt nog te bezien. Het OM onderzoekt deze zaak. En wat is er chique aan om na een jaar na het gebeuren, maatregelen te nemen. Zo van: Zolang ze mij niet zien, ben ik er niet geweest, heb ik het niet gedaan. Maar owee, als ze mij zien moet ik toegeven dat ik er wel was.

JandeBoer2
JandeBoer213 jan. 2012 - 12:04

---"Extra chique van ze"--- :-) Ja ik wist wel dat de PVV een chique beweging was, maar dat ze zó chique waren had ik niet gedacht; het blijkt nu dat ze extern zelfs nog chiquer zijn dan vorig jaar intern!

sociaaltje
sociaaltje13 jan. 2012 - 12:04

Dat dit soort taalgebruik binnen de PVV schijnbaar als normaal wordt beschouwd, is dus geen probleem wat u betreft? Ik mag toch hopen dat u dit niet serieus meent.

sociaaltje
sociaaltje13 jan. 2012 - 12:04

Oogjes dicht en snaveltjes toe?

Crunchy Frog
Crunchy Frog13 jan. 2012 - 12:04

@"het was een intern bericht, niet voor de buitenwereld bedoeld" Ik wist niet dat ze bij de PVV zoveel verschil maakten tussen de achterkamer en de voorkamer.

hasp52
hasp5213 jan. 2012 - 12:04

en ook de toenmalige interne reactie van Laurence Stassen: even een linkje naar de reactie van Mevrouw Stassen een jaar geleden... http://ow.ly/i/pGGO

1 Reactie
Bernie2
Bernie213 jan. 2012 - 12:04

Ai... de integer krijsende Stassen zegt dus in die mail dat het taalgebruik echt niet kan omdat het: "...de PVV ernstige schade kan berokkenen..!" Ze zegt opvallend genoeg niet dat de boodschap simpelweg te goor is om überhaupt het daglicht te zien en xenofobisch en racistisch van karakter is. Neen, FrontFrau Stassen maakt zich alleen zorgen om de 'goede naam' en beeldvorming van haar fascistoïde marcheervereniging.

[verwijderd]
[verwijderd]13 jan. 2012 - 12:04

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Candide2
Candide213 jan. 2012 - 12:04

'Van iemand met een matje in zijn nek, een gouden ketting en een Opel Manta, kun je natuurlijk tokkie-achtig kampergedrag verwachten.' Natuurlijk? Heeft Verbon of Stapel hier onderzoek naar gedaan, dat u zo stellig bent? O, u bedoelt schedelmetingen. http://nl.wikipedia.org/wiki/Cesare_Lombroso

python
python13 jan. 2012 - 12:04

Een GEK stuurt een e-mailtje en er zijn al 100 reacties. Het begint op te vallen dat de HAAT steeds GROTER aan het worden is. Wordt het geen tijd dat deze haat gaan stoppen en weer het verstand terugkomt ? Het begint op de jaren dertig te lijken en dat was het begin van een verwoesting. Nu heb ik het over Hitler en Stalin. Rechts en links.

4 Reacties
JandeBoer2
JandeBoer213 jan. 2012 - 12:04

"Wordt het geen tijd dat deze haat gaan stoppen en weer het verstand terugkomt ? Het begint op de jaren dertig te lijken en dat was het begin van een verwoesting." Ja, de haat tegen racisten neemt griezelige vormen aan. Straks krijgen we nog racisme-vervolging!

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman13 jan. 2012 - 12:04

[Het begint op te vallen dat de HAAT steeds GROTER aan het worden is.] Daar heb je gelijk in. PVV-ers gebruiken steeds haatdragendere teksten.

hannogroen
hannogroen13 jan. 2012 - 12:04

Die 'gek' is toevallig wel een politicus van de PVV en mag dit intern kennelijk gewoon schrijven zolang het maar niet naar buiten komt. Dat zegt wel wat over fatsoensnormen binnen de PVV.

JanB2
JanB213 jan. 2012 - 12:04

Ga dit bij de PVV vertellen.

[verwijderd]
[verwijderd]13 jan. 2012 - 12:04

Goed dat de PVV maatregelen neemt.

4 Reacties
JandeBoer2
JandeBoer213 jan. 2012 - 12:04

Mee eens; misschien wordt het zo ooit tóch nog een fatsoenlijke partij.

ElChe
ElChe13 jan. 2012 - 12:04

Zie eerdere reacties op jouw gekleurde proefballontjes. Blijven herhalen, totdat het zelfs pvv-ers de keel uit komt. Gewoon stug volhouden.

Qizilbash
Qizilbash13 jan. 2012 - 12:04

Na eerst Bosman te belonen met een functie als gedeputeerde in de PVV-Statenfractie in Limburg terwijl ze al 3 maanden wisten van het mailtje en pas nadat het mailtje een jaar later uitlekt naar de media. Hypocrisie ten top. Als ze menen dat er niets mis was met het mailtje waarom blijven ze niet bij hun standpunt en handhaven ze Bosman niet gewoon? Als ze wel degelijk beseffen hoe ontzettend fout het mailtje was, waarom handhaafden en beloonden ze Bosman zelfs een jaar lang totdat het uitlekte naar de media?

keck66
keck6613 jan. 2012 - 12:04

Was wel een mail van een maand geleden. Waarom heeft de PVV nu de maatregel genomen, denk je?

python
python13 jan. 2012 - 12:04

Waarom is de asofilm New Kids Nitro zo succesvol ? De belangrijkste reden is : "Nederland vol zit met randdebielen".

3 Reacties
hannogroen
hannogroen13 jan. 2012 - 12:04

Neehoor veel mensen vinden het leuk om naar aso's te kijken zolang het maar niet echt is. Dick Maas begreep dat in 1986 al toen hij zijn eerste Flodderfilm uitbracht.

JanB2
JanB213 jan. 2012 - 12:04

Het wachten is op "PVV The Movie".

JandeBoer2
JandeBoer213 jan. 2012 - 12:04

"Nederland vol zit met randdebielen" Ja in die zin vertegenwoordigt de PVV inderdaad "het volk" met verve.

JanB2
JanB213 jan. 2012 - 12:04

"Als ik iemand had willen beledigen had ik wel iets anders geschreven" Een zin die gecombineerd met de inhoud van de mail voor zich spreekt zou ik zeggen. Gajes!

1 Reactie
python
python13 jan. 2012 - 12:04

Nu gaat het gebeuren. Hij heeft zijn kloffie al uit de kast gehaald.

JandeBoer2
JandeBoer213 jan. 2012 - 12:04

==="Stel je eens voor dat Uri Rosenthal voor "een uitgekotst stuk koshervlees van een Joodse varken" werd uitgemaakt door PvdA'er Selçuk Öztürk."=== Knappe omdraaiing. Ja, hoe zou dat gaan; het zou nog jáááren nagalmen en de PvdA nagedragen worden. En terecht! Bij de PVV is zoiets binnen een week of wat al weer vergeten. Hoe komt dat toch?

1 Reactie
JanJansen9
JanJansen913 jan. 2012 - 12:04

Beter had ik het niet kunnen verwoorden.

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra13 jan. 2012 - 12:04

Gelukkig heeft het geen consequenties voor de CDA-VVD-PVV coalitie in Limburg. Men leeft mee met het lot van Bosman en vindt het een persoonlijk drama voor die arme man. "Reactie VVD De coalitie van VVD, CDA en PVV in Limburg komt wat betreft de VVD niet onder druk te staan, zegt fractievoorzitter Erik Koppe van de liberale Statenfractie. "We respecteren het besluit van de PVV-fractie. De PVV geeft een sterk signaal af. Een jaar geleden is de mail intern al besproken en daarbij zijn in klein verband excuses uitgesproken. Het is een persoonlijk drama voor de persoon in kwestie. Het is triest dat dit soort berichtgeving de positieve dingen die in Limburg gebeuren overschaduwt.” http://www.limburger.nl/article/20120113/REGIONIEUWS01/120119650#Reacties_op_mail__'Turks_varken' Over het PvdA-Statenlid Selçuk Öztürk geen woord. We kunnen natuurlijk niet met iederéén meeleven.

1 Reactie
sociaaltje
sociaaltje13 jan. 2012 - 12:04

Ongelofelijk mensen wat een onsmakelijke reactie uit het VVD kamp. Is dit dan het niveau tegenwoordig, onder druk van de gedoger niet eens in staat zijn om eerlijk te zijn, en de PVV eens de waarheid te zeggen. Hoe ver mag het nog gaan eer de grens bereikt is?

[verwijderd]
[verwijderd]13 jan. 2012 - 12:04

Je kunt het de PVV eenvoudigweg niet kwalijk nemen. De andere politieke partijen hebben alle betrouwbare en eerlijke politici al ingelijfd...

1 Reactie
politiekistuig
politiekistuig13 jan. 2012 - 12:04

zeg maar de depla's van deze wereld.

JanB2
JanB213 jan. 2012 - 12:04

Een welgemeende oproep aan de premier: RUTTE, TOON EINDELIJK EENS BALLEN ALS JE ZE HEBT.

2 Reacties
BataafsRepublikein
BataafsRepublikein13 jan. 2012 - 12:04

Uw strijdvaardigheid is bewonderenswaardig, maar Rutte gaat daar helemaal niet over. Dit is een kwestie op het provincieniveau. Bovendien zijn VVD en PVV part of the same motley crew...... Neem een Teeven, het zoveelste keffertje dat perfect past als bedrijfspoedel bij het harlekijnencircus van de geperoxideerde Führer.

taitennek
taitennek13 jan. 2012 - 12:04

Hij heeft geen ballen..... Had ie ze maar, dan naaide hij een wijf in plaats van ons Maar ja dat Veel-Vet&-Dik Volk heeft andere neo prioriteiten. Kijk maar naar al die koppen [VonnHoff, Waggel, Opstelten en Teeven, etc. etc] Rutte krijgt vanzelf wel zo'n dikke kop

Jantje68
Jantje6813 jan. 2012 - 12:04

Hier de originele mail van Bosman: _____________________________________________________________________ Beste PVV vrienden: Stond er vorige week een artikel over de PVV en mij in het blad “Typisch Roermond”, zo staat er deze week een anti-stuk van de PvdA Als je denk je als politicus cq. Politieke partij te moeten profileren door alleen maar af te geven op een andere partij dan zegt dat een hele hoop over je zelf en je partij! Ik ken deze meneer heel goed (ik zat met hem samen in de ledenraad van de Rabobank) en is wat mij betreft niets meer en minder dan een stuk uitgekotst halalvlees (maar dan wel van een Terks varken) Hij heeft trouwens niet eens inde gaten dat hij via zijn partij reclame maakt voor de PVV. Zelfs in de kop van het artikel wordt onze partij genoemd! Vervolgens wordt de naam PVV/Wilders 12 maal vermeld tegen slechts 7 keer de PvdA. Combineer dit met de uitspraak dat ze nooit met de PVV zullen smaenwerken, dan hebben ze automatisch een antwoord waarom ze er zo slecht voor staan Reactie Laurance Stassen ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Beste Allen Cor heeft een punt maar dit soort taalgebruik kan echt niet!! Het ligt voor altijd vast in de mail, ls dit ooit naar buiten komt kan dat de PVV ernstig schade berokkenen!! Ik verzoek iedereen doch dringend hier rekening mee te houden! Fijn weekend Gr. Laurance Verstuurd vanaf mijn iPhone Papieren editie Dagblad De Limburger 13-01-2012

1 Reactie
Patrick Faas
Patrick Faas13 jan. 2012 - 12:04

Hartelijk dank dat u dit bericht uit de papieren krant voor ons heeft uitgetypt. "Het ligt voor altijd vast in de mail." Eindelijk was iets van die PVV paranoia terecht, want dit is uitgekomen.

Nossie2
Nossie213 jan. 2012 - 12:04

De politiek bedacht de politiek correcte antwoorden op alle vragen en het volk vind dat prima. Dat politiek correct meestal een leugen is boeit de meeste mensen niet. Dit statenlid zei wat hij dacht en dat is in de politiek dodelijk. Het volk zit niet verlegen om de waarheid want daar moeten ze niks van hebben. Ik vind de uitspraak ook te ver gaan maar ik heb ook wel eens ferme scheldwoorden gebruikt als ik op iemand kwaad was. En dan kies je die woorden die ook krenken. Dit statenlid zal plaats moeten maken voor een politiek correct figuur die geen emotie als kwaadheid ken of tot 10 kan tellen.

2 Reacties
SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra13 jan. 2012 - 12:04

== Dit statenlid zal plaats moeten maken voor een politiek correct figuur die geen emotie als kwaadheid ken of tot 10 kan tellen. == Het zal u misschien verbazen, maar er zijn mensen die emotie kennen én tot tien kunnen tellen! En zich dan ook nog correct uitdrukken! Da's weer een heel nieuw concept voor de PVV, he?

sociaaltje
sociaaltje13 jan. 2012 - 12:04

Wiens waarheid?

[verwijderd]
[verwijderd]13 jan. 2012 - 12:04

Wat een kansloos politiek spel maakte betreffende Turkse PvdA-lid ervan bij Nieuwsuur. Volgens deze meneer ligt het aan fundamentele gedachtegoed van PVV en dat moet veranderen. Excuses zijn onvoldoende. M.a.w. alle mensen, met name PVV-ers, moeten op PvdA gaan stemmen, dan is het pas goed, volgens dit PvdA-lid. Echt kansloos. Het gaat in deze kwestie slechts over ontoelaatbare bejegening in taalgebruik. Kennelijk heeft niet alleen PVV andere volksvertegenwoordiger nodig :-)

1 Reactie
Candide2
Candide213 jan. 2012 - 12:04

'Het gaat in deze kwestie slechts over ontoelaatbare bejegening in taalgebruik. Kennelijk heeft niet alleen PVV andere volksvertegenwoordiger nodig :-)' Bespeur ik sympathie voor de PvdA, misschien wel een vorm van bezorgdheid voor deze volksvijandige eenheidsworst-partij? http://www.youtube.com/watch?v=hRlyWy4Yyno

MIJNVLAG
MIJNVLAG13 jan. 2012 - 12:04

De "ontmaskering van de PVV" waar sommige in hun reactie hier over spreken, lijkt me vooral een ontmaskering van (in dit voorbeeld) Bosman's stupiditeit. Los van zijn "bescheiden" mening over dhr Ozturk, getuigt het toch vooral van onnozelheid je zo in een mail uit te drukken over een collega. Dan ben je gewoon een zeer domme politicus (de PVV spaart ze). Ik vraag mij ook af waarom een weldenkend mens nog op een partij zou willen stemmen die in korte tijd schandaal na schandaal aan haar naam weet te nagelen. Het enige antwoord dat ik daar zelf op kan vinden, is dat zij (lees: PVV stemmers) hetgeen wij "met z'n allen" zo schandalig vinden, dit gedrag juist goedkeuren en deze meningen en opvattingen delen. Indien dit het geval is, hoeft u dus niet te hopen op uw hoofdstuk "openbaringen" van de PVV (Bijbel/Koran/Tora/Talmut/CorpusHermeticum/etc). Ik kan het natuurlijk mis hebben. Wie weet is op den duur de maat vol. Ik hoop dit met u.

1 Reactie
SuziQ
SuziQ13 jan. 2012 - 12:04

Ipv ijdele hoop kan men beter accepteren dat : = zij (lees: PVV stemmers) hetgeen wij "met z'n allen" zo schandalig vinden, dit gedrag juist goedkeuren en deze meningen en opvattingen delen.= Zo is het en niet anders. De meeste PVV aanhang bewondert juist Wilders omdat hij openlijk mensen kan schofferen, iets wat zij heimelijk ook dolgraag zouden willen doen maar niet kunnen. wilders is daarom een held.

[verwijderd]
[verwijderd]13 jan. 2012 - 12:04

Nou nou nou. Wat een ophef weer. Met dank aan Jim Peeters heb ik ook even de heke mail en de PVV-reactie gelezen. Het mailtje is inderdaad wat grof, en de reactie van de PVV hierop was prima. Iedere partij die zich hier druk over maakt moet gewoon zijn interne emails openbaar maken. Dan kunnen wij daarover oordelen. Tot dat punt geldt: - emails vallen onder het briefgeheim - degene die dit openbaar maakte moet dus worden vervolgd - wat in de mail is gezegd is niet netjes maar zeker niet verboden

3 Reacties
SuziQ
SuziQ13 jan. 2012 - 12:04

U bent nogal zachtmoedig wanneer u preekt voor eigen parochie. Ik heb zo mijn bedenkingen of u eveneens zo bagatalliserend had gereageerd wanneer een moslim allochtoon zich zo had gedragen in zijn / haar functie.

ElChe
ElChe13 jan. 2012 - 12:04

Jij wilt van stront gebak maken. Dat lukt je nimmer nooit niet!

ElChe
ElChe13 jan. 2012 - 12:04

Killing the messenger.

Nossie2
Nossie213 jan. 2012 - 12:04

Wat vinden de meesten het toch prettig als er weer een PVV'er iets onbehoorlijks doet. Verbaal schoppen en slaan is dan het antwoord want de PVV'ers deugen niet evenzo die anderhalf miljoen kiezers niet. Vragen die mensen die altijd tegen de PVV ageren zich nu echt nooit eens af waarom mensen op de PVV stemmen. Zijn deze bashers zo erg betrokken bij de hoofddoekjes en vreemdelingen dat ze niets van eigen volk willen weten? Het is mij te makkelijk om Wilders te bashen. De gevestigde politiek heeft er zo'n rotzooi van gemaakt dat we wel moeten kiezen voor een partij met lef. Eigen volk eerst zal uiteindelijk bij iedereen als normaal beschouwd worden. Je moet toch wel blind zijn om de problemen niet te zien. De gevestigde politiek is hoofddader van alle ellende en wat nog komen gaat en wij de burger betalen voor hun fouten. En zeker is Wilders medeschuldig aan alles want hij zat bij de VVD, maar hij zag als enige het licht schijnt het. Jammer dat dit geen discussie forum is omdat de reacties meestal geplaatst worden als je alweer uren verder bent. Want deze discussie zou ik graag met iedereen aangaan die tegenstander is van Wilders. Van alle slechte partijen is hij de beste. Want het zal er in de toekomst niet rooskleuriger uitzien want het kwaad is al geschied. Dit land staat op het randje van de afgrond. Maar voor dat besef komt zijn we er al in gevallen.

4 Reacties
Bernie2
Bernie213 jan. 2012 - 12:04

Wilders is een laffe fascistoïde hufter die steeds van het open debat wegmarcheert Eduard. Wel schade aanricht, maar de verantwoordelijkheid niet aandurft. Heb je niks aan. Waarmee ik je met hooguit 155 leestekens heb beantwoord.

hasp52
hasp5213 jan. 2012 - 12:04

Toon dan eens aan dat de gevestigde politiek er een puinhoop van heeft gemaakt. En dan niet gaan roepen "Europa" of de "Euro", Of de "buitenlanders" of "Links", maar gewoon met echte feiten komen. Dat gelul in de ruimte. Want in gelul in de ruimte is het rechtse deel van de bevolking erg goed in. Maar voor echte feiten moet je onderzoek doen in plaats van mensen napapegaaien. Feiten willen we zien. En zolang je niet met feiten komt is het terecht dat wij konstateren dat de moraal bij de PVV helemaal zoek is, en er misschien wel helemaal nooit is geweest. En evenzo mag ik vinden dat 1,5 miljoen mensen geen moraal hebben getoond door op ze te stemmen.

CliffClavin1993
CliffClavin199313 jan. 2012 - 12:04

Beste Eduard - Bernie Whistler merkt al op dat Wilders een zeer slecht politicus is. Hij is bijvoorbeeld met afstand de grootste kiezersbedrieger die wij na de tweede wereldoorlog kennen. Henk en Ingrid worden grotelijks door hem in het pak genaaid, en wel dagelijks, maar dat zien ze niet. Misschien kijken ze teveel voetbal, misschien worden ze slinks afgeleid door zijn Islamkritiek (wat een veel te net woord is voor zijn kinderlijke gevloek en getier). Hij belazert ze, want als het erop aankomt, steunt hij gewoon het draconische bezuinigingsbeleid van CDA en VVD, dat de kleine man treft, en diegenen die zichzelf niet kunnen helpen. Voorbeeld: er is makkelijk 150 miljoen beschikbaar om het wegennet aan te passen aan de nieuwe maximumsnelheid van 130 km/h, maar niet voor kinderen die het slachtoffer zijn van zwaar misbruik - wat denk je hier nu van? De PVV hamert uiteraard wel op zware straf voor pedofielen, maar hun slachtoffertjes kunnen Wilders aan zijn reet roesten, om het plat te zeggen. Nederland staat helemaal niet aan de rand van de afgrond, er is in de echte wereld met de echte feiten totaal niets wat daarop wijst. Wilders heeft echter, in zijn paranoia, een parallelle wereld gecreëerd, waar alles mis gaat, en dat is dan weer de schuld van een vermeend in Nederland aanwezige radicale Islam. Zelfs een bepaald sierlijke hoofdbedekking van de vorstin windt hem al op, briesend twittert hij er weer op los. Kom ik bij mijn tweede punt: Wilders schuwt elk open en eerlijk debat, dan begint hij a priori al te janken over de staatsomroep die hem zou willen elimineren. Kijk, zulks duidt op geestelijke problemen. Heb je een grote mond over iets, dan zul je dat moeten waarmaken, op enig moment. Overigens: is het je al opgevallen dat hij ook nooit in open debat op de (door hem kennelijk geliefde) commerciële zenders te zien is? Dan moet er toch iets héél ernstig mis zijn met die man (zijnde een politicus die het volk verantwoording schuldig is)? Of zie jij dat weer anders? In elk geval: een nationaal belangrijk volksvertegenwoordiger die zich in de Kamer vooral onbeschoft gedraagt, en naar buiten toe slechts twitteren kan, die is volkomen onacceptabel en ongeschikt voor zijn ambt. Vervolgens: wat meneer Bosman gepresteerd heeft, dat is ten diepste verwerpelijk, en dat zal de PVV volkomen terecht zetels gaan kosten. En wat mw. Stassen geflikt heeft, dat is even verachtelijk: we houden het onder de pet, en sterker nog: Bosman werd maanden later nog voorgedragen voor een belangrijk politiek ambt. Onmogelijk, smerig, en ontoelaatbaar. Anderen hebben al veelvuldig opgemerkt dat de schande erin ligt dat nu openbaarmaking een feit was, pas ingegrepen werd door de PVV. Alleen blinde volgelingen kunnen zo iets 'sjiek' vinden, elk normaal mens vindt die gang van zaken 'zum Kotzen'. Terecht. Ook Wilders greep een jaar geleden overigens niet in, dus hij is volledig medeschuldig aan deze onsmakelijke gang van zaken. Ongelooflijk dat er nog mensen zijn (zoals jij) die in de mythevorming van meneer Wilders trappen. Wat is het toch waardoor dit sujet jullie kan betoveren? Het oproepen van een romantisch verlangen naar een tijd waarin Nederland nog 'één, ondeelbaar, blank, heel, en onbezoedeld' was? Het lijkt wel alsof jullie allemaal aan de opiumpijp hangen, want zo een tijd is er nooit geweest. Er is altijd wel discussie, debat, en conflict geweest, en dat hoort bij een democratie. Alleen fascisten streven naar een pure, onverdunde, en in feite conflictvrije samenleving (daarom worden andersdenkenden door fascisten ook altijd een kopje kleiner gemaakt, net als in de tijd van Mohamed, weet je nog?). Fascisten zijn namelijk: ontstellend bang. Dat geldt dan ook voor Wilders en zijn bende: ze doen het aldoor in hun broek. En dat vertaalt zich dan weer in blinde agressie. Lees er maar eens een goed boek over kinderpsychologie op na. Tenslotte: ja, Bosman deed exact wat fascisten ook altijd doen: een politieke tegenstander ontmenselijken. Zijn belediging komt neer op het degraderen van een nette politicus tot een ding, een vies ding nog wel (zeker wanneer terugvertaald naar de religie van die politicus - of van de moslims in het algemeen). Joseph Goebbels of Heinrich Himmler hadden vermoedelijk nog huiver gehad om de Joden zó vreselijk te typeren, die hadden nog wat opleiding genoten. Samenvattend: ik hoop dat de PVV-fans terugkeren uit die mythische parallelwereld van meneer Wilders, naar de normale wereld, en ik hoop ook dat menig PVV'er, inclusief Wilders, de psychiatrische hulp krijgt die hij/zij nodig heeft - vóórdat de PVV die hulp helemaal wegbezuinigd zal hebben, trouwens.

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra13 jan. 2012 - 12:04

== Wat vinden de meesten het toch prettig als er weer een PVV'er iets onbehoorlijks doet. == Spreek voor jezelf. Ik vind er bijvoorbeeld niks aan.

python
python13 jan. 2012 - 12:04

Ik heb eens gekeken bij de landelijke- en regio-dagbladen. Alleen de Limburger heeft er wat aandacht voor en Joop.nl De Limburgers halen de schouders op en denken dit is ook carnaval. Ik ben bang dat het aan Henk en Ingrid voorbij gaat. Nieuws is vaak maar 10 minuten. Morgen gaat het om het CDA-congres, Cruijf, of een BN-er die zwanger is.

3 Reacties
harryo2
harryo213 jan. 2012 - 12:04

-- Ik heb eens gekeken bij de landelijke- en regio-dagbladen. -- Dat is vreemd … Want waar ik ook zoek, of Dagblad van het Noorden, de Gelderlander, het Brabants Dagblad of Elsevier, steeds leidt 'ff koekelen' op de tekst “Cor Bosman” tot minstens enkele honderden treffers. Alleen het Friesch Dagblad en de Leeuwarder Courant maken er nergens melding van. U is toch geen Fries, wel?

ErnsTT2
ErnsTT213 jan. 2012 - 12:04

Leuk geprobeerd, om het weer onder het vloerkleed van Stassen te vegen, maar de Limburgers halen allerminst hun schouders op, zelfs de verstokte PVV adebten, schikken zich nu de pleuris, en al hoestend keren ze de PVV de rug nu toe. Want dat het gezegd word, dat weten ze ook wel, ze denken zelf immers ook niet al te fris over de mensen die hun vuile werk opknappen. Maar dat de PVV nu dus al een Jaar *oude politiek* blijkt te bedrijven, om maar de zetels in het gouvernement te kunnen behouden, dat pikken ze hier niet. Dat de PVV net als het CDA en de VVD gewoon alles in achterkamertjes onder het tapijt vegen, inplaats van eerlijken recht voor zijn raap racistisch te zijn, daar balen ze vreselijk van, ze willen gewoon dat ie dat mag zeggen... Vooral dat Stassen terwijl ze een jaar achter hem heeft gestaan, en hem zelfs 3 maanden na de mailwisseling zelf voordroeg als haar vieze-voorzitter, maar *nu* als er commotie om komt opeens laat vallen, zoals Lubbers ooit Elco liet vallen, dat pikken ze hier niet. Want de Limburger heeft er nu al meerdere dagen grote artikelen aan geweid, om moet ik zeggen de PVV ontweid... En dat is als je je even bedenkt dat de Limburger een deel van de Telegraaf is, erg veelzeggend... http://www.limburger.nl/article/20120107/DDLONBEHAGEN/120109636/1347#Drie_problemen,_et_cetera_ Jouw reactie is er echter een die typisch voor de Rechtse Rabelais is: Reactie VVD [/quote] De coalitie van VVD, CDA en PVV in Limburg komt wat betreft de VVD niet onder druk te staan, zegt fractievoorzitter Erik Koppe van de liberale Statenfractie. "We respecteren het besluit van de PVV-fractie. De PVV geeft een sterk signaal af. Een jaar geleden is de mail intern al besproken en daarbij zijn in klein verband excuses uitgesproken. Het is een persoonlijk drama voor de persoon in kwestie. Het is triest dat dit soort berichtgeving de positieve dingen die in Limburg gebeuren overschaduwt.” [quote] De kop in het zand taktiek.... ............ van Oude politiek.... Maar laten we vooral positief blijven Kijken, want de PVV valt ook wel eens in de prijzen tenslotte: [/quote] De Vereniging van Nederlandse Circus Ondernemingen (VNCO) reikt op 14 januari de Gouden Chapiteau Sleutel uit aan PVV-Tweede Kamerlid Dion Graus. Graus ontvangt deze onderscheiding voor zijn verdiensten voor het Nederlandse circus... De sleutel komt voort uit een oude grap uit circuskringen, want een circustent kan niet op slot. [/quote] En geef toe, alles wat die man zegt is tranentrekkend lachwekkend ;-)

ErnsTT2
ErnsTT213 jan. 2012 - 12:04

Leuk geprobeerd, om het weer onder het vloerkleed van Stassen te vegen, maar de Limburgers halen allerminst hun schouders op, zelfs de verstokte PVV adebten, schikken zich nu de pleuris, en al hoestend keren ze de PVV de rug nu toe. Want dat het gezegd word, dat weten ze ook wel, ze denken zelf immers ook niet al te fris over de mensen die hun vuile werk opknappen. Maar dat de PVV nu dus al een Jaar *oude politiek* blijkt te bedrijven, om maar de zetels in het gouvernement te kunnen behouden, dat pikken ze hier niet. Dat de PVV net als het CDA en de VVD gewoon alles in achterkamertjes onder het tapijt vegen, inplaats van eerlijken recht voor zijn raap racistisch te zijn, daar balen ze vreselijk van, ze willen gewoon dat ie dat mag zeggen... Vooral dat Stassen terwijl ze een jaar achter hem heeft gestaan, en hem zelfs 3 maanden na de mailwisseling zelf voordroeg als haar vieze-voorzitter, maar *nu* als er commotie om komt opeens laat vallen, zoals Lubbers ooit Elco liet vallen, dat pikken ze hier niet. Want de Limburger heeft er nu al meerdere dagen grote artikelen aan geweid, om moet ik zeggen de PVV ontweid... En dat is als je je even bedenkt dat de Limburger een deel van de Telegraaf is, erg veelzeggend... http://www.limburger.nl/article/20120107/DDLONBEHAGEN/120109636/1347#Drie_problemen,_et_cetera_ Jouw reactie is er echter een die typisch voor de Rechtse Rabelais is: Reactie VVD [/quote] De coalitie van VVD, CDA en PVV in Limburg komt wat betreft de VVD niet onder druk te staan, zegt fractievoorzitter Erik Koppe van de liberale Statenfractie. "We respecteren het besluit van de PVV-fractie. De PVV geeft een sterk signaal af. Een jaar geleden is de mail intern al besproken en daarbij zijn in klein verband excuses uitgesproken. Het is een persoonlijk drama voor de persoon in kwestie. Het is triest dat dit soort berichtgeving de positieve dingen die in Limburg gebeuren overschaduwt.” [quote] De kop in het zand taktiek.... ............ van Oude politiek.... Maar laten we vooral positief blijven Kijken, want de PVV valt ook wel eens in de prijzen tenslotte: [/quote] De Vereniging van Nederlandse Circus Ondernemingen (VNCO) reikt op 14 januari de Gouden Chapiteau Sleutel uit aan PVV-Tweede Kamerlid Dion Graus. Graus ontvangt deze onderscheiding voor zijn verdiensten voor het Nederlandse circus... De sleutel komt voort uit een oude grap uit circuskringen, want een circustent kan niet op slot. [/quote] En geef toe, alles wat die man zegt is tranentrekkend lachwekkend ;-)

[verwijderd]
[verwijderd]13 jan. 2012 - 12:04

Over taalgebruik in politiek nog het volgende. Het is heel makkelijk om politiek correct en op bijna autistische wijze een hoofdstroom in politiek beleid te vertegenwoordigen. Heb je andere idealen en wil je politiek veranderen in Nederland, dan komt het niet aan op politiek correcte volgzaamheid, maar op onderscheidend vermogen, o.a. in taalgebruik. Jan Marijnissen zei ooit tegen kamervoorzitter 'effe dimme'. PVV-ers doen het op hun manier. Bosman heeft de pech dat zijn persoonlijke schoffering publiekelijk bekend is geworden en alleen daarom al terecht ontslag. Risico van het politieke vak. En wat betreffende Turkse PvdA-lid hiervan verder vindt is totaal geen maatstaf.

1 Reactie
Candide2
Candide213 jan. 2012 - 12:04

'En wat betreffende Turkse PvdA-lid hiervan verder vindt is totaal geen maatstaf.' Natuurlijk niet, want hij is een Turk, een moslim (kan ook een Turkse Christen zijn, maar wat doet dat ertoe), is dus een fascist en een vrouwenonderdrukker, hij is lid van een club collaborateurs, en hoewel hij de Nederlandse nationaliteit heeft, eigenlijk iemand wiens mening er niet toe doet. Waarom zouden 'we' van iemand iets aantrekken die de Nederlandse nationaliteit aantrekken, maar die niet achter de GW-sekte aanhobbelt? De desbetreffende volksvertegenwoordiger is kots, stront, pis, pus of verzin het maar en het meest verachtelijke wat er is. Maar voor GW die met deze kwalijke onzin begonnen is en zijn aanhangers moeten 'wij' respect hebben. Snapt u het nog? http://www.youtube.com/watch?v=YzRbC7lQ-EQ&feature=related

turbo10a
turbo10a13 jan. 2012 - 12:04

Ik hoor baas Wilders niet.......... zeker nog met hoofddoekjes in de weer.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa13 jan. 2012 - 12:04

Hij belt wel uit de kelders, waar nu geen bereik is, want het is nu nat en vochtig in zijn kelders, waardoor zij mobieltje ''Geen bereik'' aangeeft. Hou je smoel Mostafa! Is goed.

CliffClavin1993
CliffClavin199313 jan. 2012 - 12:04

Het is mij totaal onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn die deze kwestie willen bagatelliseren, en het gedrag van het trio Bosman, Stassen, en Wilders goedpraten. In elk beschaafd land (bijv. Duitsland) waren er koppen gerold, ik bedoel: niet alleen die van Bosman. Wellicht dienen wij Nederland niet langer tot de geciviliseerde wereld te rekenen.

1 Reactie
Candide2
Candide213 jan. 2012 - 12:04

'In elk beschaafd land (bijv. Duitsland) waren er koppen gerold, ik bedoel: niet alleen die van Bosman.' En dan die koppen op een staak gespietst en tentoongesteld langs het Lange Voorhout in Den Haag. Zal ze leren :-) Vlad Dracula deed het eerder http://www.youtube.com/watch?v=j3Swog2-yxo&feature=related http://nl.wikipedia.org/wiki/Vlad_Dracula

[verwijderd]
[verwijderd]13 jan. 2012 - 12:04

Het land staat voor de grootste economische crisis sinds de jaren '30, en we maken ons hier druk om wat iemand een jaar geleden intern heeft gemaild aan een ander? Laten we ons bezig gaan houden met en druk maken om de echte problemen in dit mooie landje.

4 Reacties
hannogroen
hannogroen13 jan. 2012 - 12:04

'Laten we ons bezig gaan houden met en druk maken om de echte problemen in dit mooie landje.' Zoals het hoofddoekje van de koningin of je druk maken over de Arondeuslezing. Als er nou één partij is die van het opblazen van non-issues haar handelsmerk heeft gemaakt is het wel de PVV. Hun enige 'wapenfeitje' tot nu toe is de oprichting van de caviapolitie.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman13 jan. 2012 - 12:04

[Het land staat voor de grootste economische crisis sinds de jaren '30] Vreemd. Je schreeuwt moord en brand als anderen een vergelijking maken met de jaren 30, en nu kom je er zelf mee. Je hebt daarmee ook direct een verklaring waarom dit zo belangrijk is gegeven. Goed zo!

Charta46
Charta4613 jan. 2012 - 12:04

[Laten we ons bezig gaan houden met en druk maken om de echte problemen in dit mooie landje.] Zoals wilders deed met het sjaaltje van Bea. Wat een onkunde van wilders om echte problemen aan te pakken.

MrOoijer
MrOoijer13 jan. 2012 - 12:04

"Laten we ons bezig gaan houden met en druk maken om de echte problemen in dit mooie landje." Schouders er onder! Aan het werk! Niet meer reaguren en twitteren, werken zult gij! VOC-mentaliteit! Maar je bent zo vaak hier Peet, moet jij ook niet eens flink aan het werk? Of IS dit je werk en komt je IP-adres uit in de PVV-burelen?

[verwijderd]
[verwijderd]13 jan. 2012 - 12:04

Er valt me een patroon bij links op wat ik beangstigend vind: het goedpraten dat iemand de wet overtreedt, en daarbij tegelijk proberen te censureren van meningen. Twee voorbeelden: 1) De Koningin ging in op de Tweets van Wilders (mag niet volgens het staatsrecht). De reactie van links was "nou, dat moet gewoon kunnen" & "de politicus Wilders mag niet kritisch over het koningshuis". 2) Iemand schendt het briefgeheim van Bosman (verboden). De reactie van links was "nou, dat moet gewoon kunnen" & de politicus Bosman mag niet kritisch zijn over een ander raadslid.

2 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman13 jan. 2012 - 12:04

[1) De Koningin ging in op de Tweets van Wilders (mag niet volgens het staatsrecht). ] Onzin. Ze heeft gewoon onder ministeriële verantwoordelijkheid gesproken, oftewel: Rutte is het er mee eens en neemt het tot z'n verantwoordelijkheid. Dat heeft hij, zoals je wel weet, gezegd. [2) Iemand schendt het briefgeheim van Bosman (verboden). ] Onzin. Het briefgeheim schend je als je een brief onderschept. De postbode bijvoorbeeld, zou het briefgeheim kunnen schenden. In dit geval was het een van de geadresseerden die de brief openbaar heeft gemaakt. Geen schending van het briefgeheim dus. Daar ben je al op gewezen. Van beide gevallen weet je dus dat er geen wet is overtreden. Je laat hiermee dus alleen maar zien hoe radeloos je bent ;-)

ElKlaasTasso
ElKlaasTasso13 jan. 2012 - 12:04

Je mag de wet overtreden als daarmee een groter goed wordt gediend. In casu is dat het geval wmb.

python
python13 jan. 2012 - 12:04

Bosman mag niet kritisch zijn over een ander raadslid. Noem je dit kritisch ? Dit is gewoon een e-mail van een persoon die TBS-verpleging nodig heeft.

1 Reactie
Candide2
Candide213 jan. 2012 - 12:04

'Dit is gewoon een e-mail van een persoon die TBS-verpleging nodig heeft.' U spreekt uzelf tegen. Als dat werkelijk zo is dat hij TBS-verpleging nodig heeft, is zo'n e-mail helemaal niet gewoon. Dan gaat het om een ernstige zaak.

[verwijderd]
[verwijderd]13 jan. 2012 - 12:04

Bij Ajax maken ze zich ook al jarenlang druk om de poppetjes zonder 1 stap vooruit te komen :-) Wie er multikul(ti puinhoop van maakt, komt niet toe aan zaken waar het inhoudelijk wezenlijk om draait, zoals structuur, cultuur, beleid, visie en eensgezind beleid, kortom 'corporate identity'. In deze zaak gaat het uiteindelijk om belang NEDERLAND en niet om gekwetste ego van Turks raadslid.

2 Reacties
Candide2
Candide213 jan. 2012 - 12:04

'In deze zaak gaat het uiteindelijk om belang NEDERLAND en niet om gekwetste ego van Turks raadslid.' Het Turks raadslid is een Nederlander, is volksvertegenwoordiger in Nederland enzovoorts enzovoorts, dus is het het belang van de Nederlandse democratie en omgangsvormen in het geding. By the way Ajax is ook multicultureel, ziet u de gekleurde eenheidsworstgezichten? http://www.youtube.com/watch?v=1xG1lP7nfZo

toshiba
toshiba13 jan. 2012 - 12:04

Corporate Identity? Daar bedoel je de identity van Nederland mee? nou daar komt dan weinig van terecht als politici van verschillende partijen elkaar voor rotte vis uitmaken. Want identity wordt niet alleen gevormd door pv-vvd-cda maar door de gehele politiek. Ziedaar dan het belang voor de pvv om eens fatsoenlijk en respectvol met anderen om te gaan. Zodat jouw gewenste corporate identity tot stand kan komen. Vooralsnog is de corporate identity een van een dubieus rechts-nationalistisch kabinetje, dat nauwelijks serieus wordt genomen in het buitenland.

CliffClavin1993
CliffClavin199313 jan. 2012 - 12:04

Overigens kan je aan de reacties van gestaalde PVV'ers héél goed zien dat die partij aan haar zwanezang bezig is, wat zeg ik, aan haar kamikazevlucht. De laatste Twitter van Vuile Geert: "BANZAI!!!" (*geluid van daverende klap ergens in Limburgs aspergesveld*)

1 Reactie
EricWakker
EricWakker13 jan. 2012 - 12:04

Ik denk dat het "banzai' in de vorm van een tweet zal komen waarin Geert dan toch zijn vertrouwen in het kabinet opzegt. Dat de PVV aan het inklappen is, dat lijkt mij nogal duidelijk. Het beetje integriteit dat er nog zat loopt weg, en in dit geval is er een boef door een provinciale afdeling uit het clubje gezet (interessante vraag: waarom doet de directeur van de Stichting PVV dit niet?). Ik kan mij nog steeds niet aan de indruk onttrekken dat Wilders en de VVD het destijds op een akkoordje hebben gegooid, want dankzij de PVV is de VVD nu vrijwel alleen aan de macht, en komt uit de perceptiebus als 'het serieuze alternatief voor de PVV'. Maar enfin, laten we niet vergeten dat we ook nog altijd met een MINDERHEIDS kabinet zitten.

mk2009
mk200913 jan. 2012 - 12:04

Ik val over het bericht "Turkse gemeenschap eist excuses PVV". Dus wanneer een Turk wordt uitgeschold, moet men aan de gehele Turkse gemeenschap excuses aanbieden? Onnavolgbaar, en een doodeng precedent.

1 Reactie
Candide2
Candide213 jan. 2012 - 12:04

'Dus wanneer een Turk wordt uitgeschold, moet men aan de gehele Turkse gemeenschap excuses aanbieden? Onnavolgbaar, en een doodeng precedent.' Als 1 of meer hufterig bontkraagjes op een scootertje van oude vrouwtjes handtasjes steelt, moeten alle moslims op het Malieveld daar afstand van nemen, mogen alle straatterroristen in de knietjes geschoten worden, is de Koran een fascistisch boek, is een kopvod een symbool van onderdrukking, is de profeet een pedofiel enzovoorts...... Dat is nu al het doodenge precedent en linkse mensen, Cohen en Roemer voorop worden van collaboratie beschuldigd, als de NSB en de Duitse bezetter. Snap u de kul, die u uitkraamt? De PVV heeft al een akelig precedent geschapen en u draait de zaak om.

[verwijderd]
[verwijderd]13 jan. 2012 - 12:04

Selçuk Öztürk is boos omdat Cor Bosman in een interne mail onaardige dingen mailde. Nu moet eigenlijk Selçuk Öztürk zijn interne mails openbaar maken. Dan zien we direct dat hij altijd heel vriendelijk over mensen schrijft, wat hij vindt van de Armeense genocide en of hij wordt aangestuurd vanuit het moederland.

4 Reacties
Artois
Artois13 jan. 2012 - 12:04

Houzee Peet, Waarom moet de Turkse Nederlander de genocide in Armenië benoemen? Waarom heb jij het altijd over die genocide en nooit over Atjeh? Gebeurde allemaal in hetzelfde tijdperk, maar verwacht niet dat jij dat weet. In de oorlogen waren alle Nederlanders altijd goed en hullie slecht. Peet, ik heb net Jodenjacht en Kopgeld gelezen. Zou jij ook eens moeten doen. Peet, wat die Limbabse PVVert milde is toch schandalig, of vind jij van niet, geef daar eens antwoord op!

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra13 jan. 2012 - 12:04

== Selçuk Öztürk is boos omdat Cor Bosman in een interne mail onaardige dingen mailde. == Is die Bosman een vriendje van je, jongen? Je hebt het er maar druk mee.

SuziQ
SuziQ13 jan. 2012 - 12:04

Peet, hr Öztürk werkt circa 15 jaar voor de PVDA. Hij zal de Nederlandse taal uitstekend beheersen v ermoedelijk. Daarnaast zal hij de Wilhelmus ook wel kennen en zal hij weten wat een boerenkool stamppot is. Wellicht is hij zelfs in NL geboren. Dus, hij is behoorlijk geïntegreerd, want dat is toch een hot item van de PVV. Wat dient hij meer te doen om voor vol aangezien te worden als Nederlander ? De haren blonderen en blauwe contactlenzen dragen zoals je idool wilders ??

MrOoijer
MrOoijer13 jan. 2012 - 12:04

"Nu moet eigenlijk Selçuk Öztürk ..." Ik zie de logica niet. Waarom moet hij dat eigenlijk volgens jou? Ofwel ga jij jouw e-mails openbaren als ik jou een "stinkend kadaver van een PVV-varken" noem in mijn laatste e-mail naar Franscisco? Om de censuur van deze site even tegen te gaan: het was maar een voorbeeld, niet zo erg als het "PVV-grapje".

hasp52
hasp5213 jan. 2012 - 12:04

Al die rechtse mensen die dit gedrag van Cor Bosman verdedigen zijn niet meer dan uitschot. Het laagste wat de mensheid heeft voortgebracht. Sorry, maar ik schrijf dit in een opwelling en het is sarcastisch bedoeld. Als ik jullie had willen beledigen had ik wel iets anders geschreven.

2 Reacties
CliffClavin1993
CliffClavin199313 jan. 2012 - 12:04

Herman, schaam je niet. Ik moet erkennen dat ik zulke gedachten ook wel eens heb. Ik tracht ze te onderdrukken, maar mijn begrip jegens de verdedigers van Bosman schiet (gelukkig) hopeloos tekort. Weet je wat de meest gebruikte verdedigingslinie bij Elsevier is, van de PVV-kant? 'Nou, dan zal die Öztürk het er dan ook echt wel naar gemaakt hebben, ik wil wel eens zien wat Bosman zó ver dreef'. Twee dingen hierover: 1. Wat Öztürk ook schreef, niets ter wereld rechtvaardigt de smerige boutade van Bosman. 2. De PVV-fans zijn moedwillig zéér lui (misschien zijn ze altijd denklui, anders zouden ze hun verwerpelijke rotzooi niet uitkramen). Want dat waar Bosman zo furieus (en ziek) op reageerde, is al lang openbaar. Dat deert de PVV'ers niet om hun belachelijke kaatsbal terug steeds opnieuw te lanceren. En ze blijven Uringa een 'vieze verrader' noemen. Ja ja. Gelukkig verliest de PVV per dag zetels, nu. En de geschiedenis leert dat schandaalpartijtjes nooit opkrabbelen als het terechte verderf eenmaal ingezet heeft.

hasp52
hasp5213 jan. 2012 - 12:04

En dat m’n beste mensen is nou écht sarcasme. Het is ronduit stuitend om hier te zien dat de zogenaamde verdedigers van de vrijheid van meningsuiting niet schuwen om in hun ogen ontoelaatbaar gedrag van de ene partij te veroordelen en datzelfde gedrag van de andere partij te verdedigen. Om Multatuli te citeren: het is treffend de homogeniteit optemerken tusschen de redactie van zoo'n blad, en de onbekende schryvers van ingezonden stukken! Vrij vertaald: Het is treffend om de gelijkenis op te merken tussen de uitlatingen van Cor Bosman c.q. de PVV en die van onbekende schrijvers van ingezonden stukken