Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PVV'ers willen nu toch dienstauto met chauffeur

  •  
14-09-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
171 keer bekeken
  •  
dienst_300.jpg
Limburgse gedeputeerden draaien verkiezingsbelofte weg
Na amper vier maanden op het pluche van het Limburgse provinciebestuur komen de twee PVV-gedeputeerden terug op een van hun belangrijkste punten uit de verkiezingscampagne: het afschaffen van de dienstauto met chauffeur.
Het duo Antoine Janssen en Theo Krebber liet met veel bombarie in het coalitieakkoord opnemen dat ze geen auto met chauffeur willen en in plaats daarvan met eigen vervoer zouden reizen. Nu komen ze tot de conclusie dat die onorthodoxe werkwijze teveel tijd kost, meldt dagblad De Limburger op basis van bronnen in het Provinciehuis. De wens van de twee PVV’ers zorgt voor een conflict in de partij.
De Limburger schrijft:
Fractieleidster Laurence Stassen laat per sms weten dat van een auto met chauffeur geen sprake kan zijn. De fractie is verdeeld, melden de bronnen. Toegeven aan de wens van de gedeputeerden zou gezichtsverlies en negatieve publiciteit betekenen. Mocht de PVV voet bij stuk houden, dan overweegt de provincie de gedeputeerden minder vaak op pad te sturen. Mensen die een gesprek met een PVV-bestuurder willen, moeten dan maar naar het provinciehuis komen. Dit staat echter haaks op het PVV-standpunt dat de politiek meer in contact met de kiezer moet staan.
De weigering van de PVV om gebruik te maken van dienstauto’s heeft al tot ongebruikelijke situaties geleid. Zo reisde een PVV’er met de trein naar Den Haag terwijl zijn collega met de auto ging en in een ander geval werd een taxi ingehuurd  omdat een van de twee populistische gedeputeerden in verband met de veiligheidsvoorschriften zijn privé-auto moest laten staan.
update 10:45 voorbeeld van taxigebruik gecorrigeerd
Doe lekker luxe: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (69)

JanJansen9
JanJansen914 sep. 2011 - 7:09

Tja Deze partij van volksverlakkerij en vunzigheid breekt waar mogelijk de verkiezingsbeloftes. Arme chauffeurs van dit tuig.

adriek
adriek14 sep. 2011 - 7:09

Ach ja... Het pluche... De heren behoren nu tot het establishment en komen tot de ontdekking dat sommige 'privileges' niet alleen 'privileges' zijn maar ook nut hebben, en die positieve kanten worden nu eenmaal niet in de kroeg besproken.

JanJansen9
JanJansen914 sep. 2011 - 7:09

.....een van de twee populistische gedeputeerden in verband met de verkeersveiligheid zijn privé-auto moest laten staan.... Blijkbaar hebben alle alcoholisten des landes een politiek nest gevonden. Maar ja, je moet wel beneveld zijn om bij die club te willen horen.

Mashti
Mashti14 sep. 2011 - 7:09

So wat? de pvv is de maat. Als ze geen dienstauto willen is goed en als ze dat weer willen is ook goed. It's the PVV, stupid. ;-)

Bernie2
Bernie214 sep. 2011 - 7:09

Tsja, als de dirigerende stem van feldwebel Stassen klinkt springt de troep haastig en volgzaam hackenklakkend in het gareel: "At your service." Maar dan op zijn Limburgs natuurlijk. Triest is het wel. Is deze Limburgse editie van Geerts haatzaaiers nog maar nauwelijks uit de startblokken, of de speerpunten worden alweer onder hun kont vandaan geschopt waar ze bij staan. Het beloofde kopvoddenrukken wil maar niet op gang komen en vooralsnog worden gehoofddoekte meisjes in het OV de bus nog niet uitgeschopt door Stassen en handlangers. Maar het degelijke en stoere speerpunt van de blonde chef Stassen dat háár kopvoddenrukkers geen gebruik zouden maken van een auto met chauffeur sprak de twee Henken wel aan. Geen gezeik, gewoon met de 12-jaar oude Opel Kadett naar de zaak. Tot nu blijkt dat Stassen haar huiswerk niet heeft gedaan en blijkt dat het gebruik van dienstauto's niet voor niets ontstaan is. De puinbakken van de PVV.

Bagus
Bagus14 sep. 2011 - 7:09

"Read my lips". Hoe zeg je dat op zijn Limburgs (dialect Venlo) ??

mees.
mees.14 sep. 2011 - 7:09

De zoveelste verkiezingsbelofte.... Wat stelt die partij in vredesnaam voor...ze kunnen zich zelf beter PVVB gaan noemen. Partij Van Veel Kiezerbedrog

hannogroen
hannogroen14 sep. 2011 - 7:09

Mooi voorbeeld dat de PVV voor de bühne maar wat loopt te roepen om er vervolgens achter te komen dat de werkelijkheid toch anders in elkaar zit.

andjusticeforallgraag
andjusticeforallgraag14 sep. 2011 - 7:09

**...over hypocrisie gesproken!!!**. Beste Henks & Ingrids, waar zijn jullie?

Yggdrasil
Yggdrasil14 sep. 2011 - 7:09

De SP heeft het er maar druk mee, moeten ze hun rapportage weer bijwerken, maar goed dagelijks komt er wel weer een gebroken belofte bij totdat het hele partijprogramma is opgebrand. Net zolang tot de anti_Islam paragraaf overblijft. http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/pvv_lapt_partijprogramma_stelselmatig_aan_de_laars/

labels
labels14 sep. 2011 - 7:09

Dat je van zoiets een peiler maakt in een verkiezingsprogramma is natuurlijk al te lachwekkend voor woorden. Dat je het vervolgens in een coalitieakkoord laat vastleggen dat alleen je eigen gedeputeerden geen gebruik zullen maken van een dienstauto getuigt van een zorgwekkend amateurisme. Dan kun je natuurlijk wachten op het moment zo'n totaal niet ter zake doende punt, ineens voor spanningen gaat zorgen. Er is vanalles aan de hand, ook in Limburg, en de dames en heren hebben het over de dienstauto van een paar gedupteerden. Ik heb medelijden met de Limburgers. Gelukkig heeft de PVV niks met het bestuur te maken van de wel belangrijke provoncies in het land.

schrijverazazel
schrijverazazel14 sep. 2011 - 7:09

Niets menselijks in de politiek is de mens vreemd als hij of zij op het pluche zit, zo ook de PVVér niet. Eerst schreeuwen dat het moet worden afschaft die dienst wagen met chauffeur en nu er eentje wel willen. Ben benieuwd wanneer ze gaan schreeuwen om een tablet op kosten van de staat want de eerste kamer hebben er gisteren allemaal eentje gekregen en ja dan kan je als een achteraf provincie van Nederland niet achterblijven. Gezellige boel daar in Limburg nu de PVV mede bestuurder daar is in de provincie, benieuwd wanneer dat zooitje daar klapt.

meijerlahn
meijerlahn14 sep. 2011 - 7:09

Inhoudsloze beloftes nakomen gaat ze bij de PVV heel wat gemakkelijker af zoals de rechtsstaat geweld aandoen met suggestieve opmerkingen, schelden, en discrimineren.

BasVV
BasVV14 sep. 2011 - 7:09

Gewoon doen. Een auto met chauffeur. Al die reistijd kun je gewoon doorwerken. Van Maastricht naar Den Haag ben je al gauw drie uur heen en drie uur terug bezig. Zonder file. Het levert weer een baan op en. Tsja recepties en etentje horen nu eenmaal bij de job. Dus veel veiliger ook nog.

msj_meijerink
msj_meijerink14 sep. 2011 - 7:09

Verrassend ............., maar niet heus

José
José14 sep. 2011 - 7:09

Zojuist naar het regionale nieuws gekeken. Ze zijn al de hele dag in overleg hierover. Naar verluidt bemoeit zelfs Geert Wilders zich ermee. En rond 8 uur wordt een persconferentie verwacht.... Wat 'n klucht.

JanB2
JanB214 sep. 2011 - 7:09

Macht corrumpeert. Zeker diegenen die toch al weinig principes leken te hebben.

treffer
treffer14 sep. 2011 - 7:09

Het duurt niet lang meer dan moeten Henk en Ingrid nood gedwongen een fiets jatten om zich te verplaatsen.

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos14 sep. 2011 - 7:09

Ik begrijp niet wat het verschil is, alsof PVV-ers MET dienstauto wel het land in gaan. Dat doen ze nou ook niet. Nou ja, af en toe, als er gedoe is met Marokkanen, dan wil Geertje wel even de boel opstoken in Helmond.

RobvanKan
RobvanKan14 sep. 2011 - 7:09

Het kost teveel tijd om in Limburg zelf auto te rijden? Hoe groot is Limburg? Kom nou toch.

2 Reacties
rgeurtsen
rgeurtsen14 sep. 2011 - 7:09

zeg een beetje meer eerbied voor de goede zaak. Wat een minachting voor ons land.

BasVV
BasVV14 sep. 2011 - 7:09

Rob: Limburg is vooral erg lang. Niet zo breed. Maar om van Noord Limburg naar Zuid Limburg te reizen ben je met de auto al snel anderhalf uur bezig.

dino_radja
dino_radja14 sep. 2011 - 7:09

wel complimenten voor het laten staan van de eigen auto ivm verkeersveiligheid (waarschijnlijk wat gedronken na het werk). Af en toe geeft een PVVer ook het goede voorbeeld.

1 Reactie
Alexander4
Alexander414 sep. 2011 - 7:09

Deze PVV'er had ook gewoon zijn biertjes kunnen laten staan. Als ik met de auto op een feestje ben en eigenlijk toch liever wel een biertje pak, dan heb ik pech. Want een taxi vind ik te duur. Maar deze PVV'ers, die laten de taxi naar alle waarschijnlijkheid gewoon door de provincie betalen.

[verwijderd]
[verwijderd]14 sep. 2011 - 7:09

*Draaien verkiezingsbelofte weg*..............waar hebben we dat eerder gehoord.

1 Reactie
WKMDJ
WKMDJ14 sep. 2011 - 7:09

PvdA, SP, Groenlinks... wie was het ook alweer?

[verwijderd]
[verwijderd]14 sep. 2011 - 7:09

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
eeweew
eeweew14 sep. 2011 - 7:09

Ik dacht toch dat dat de reden was waarom u kritiek heeft op bepaalde partijen, maar nu de PVV het ook doet is het blijkbaar niet meer zo erg.

Marsman2
Marsman214 sep. 2011 - 7:09

Draaien, draaien, wiedewiedegraaien Geert kwam thuis om een belofte te verdraaien Vader was niet thuis, moeder was niet thuis Piep, zei de muis in het provinciehuis PVV = Prietpraat Verkopende Vandalen

Alexander4
Alexander414 sep. 2011 - 7:09

Dit is wel een heel veelzeggend statement waaruit blijkt wat we in Nederland verstaan onder 'Duidelijk rechts'

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa14 sep. 2011 - 7:09

Geef aan de slopers van de samenleving een oude dienst-tractor.

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten14 sep. 2011 - 7:09

: )))

Bernie2
Bernie214 sep. 2011 - 7:09

Tractor is niet snel genoeg. Voor kopstukken van marcheervereniging PVV lijkt mij een originele Kübelwagen wel stijlvol Mostafa. En nuttig bovendien. Zo kunnen de onbestemde en stoffige haardossen van de kameraden Graus, Wilders en Brinkman eens flink doorwaaien in de cabrio-uitvoering en het fragiele fontanelletje van brievenbuspisser Lucashen een prettige windmassage krijgen. En...als dienstwagen heeft de Kübelwagen haar diensten ruimschoots bewezen. http://bit.ly/nG10Wb

eeweew
eeweew14 sep. 2011 - 7:09

Waarom kost een auto met chauffeur minder tijd dan een auto zonder chauffeur?

1 Reactie
arieroos
arieroos14 sep. 2011 - 7:09

[Waarom kost een auto met chauffeur minder tijd dan een auto zonder chauffeur?] Omdat de persoon in kwestie dan niet zelf hoeft te rijden, en zijn tijd dus aan andere zaken kan besteden.

x.x
x.x14 sep. 2011 - 7:09

De Limburger: Dat de afspraak over de dienstauto's niet altijd houdbaar is, bleek al vrij snel na de installatie van de gedeputeerden op 13 mei van dit jaar. Gedeputeerde Krebber liet zich met een taxi naar Memorial Day in Margraten rijden, omdat de VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN niet toestonden dat hij met de eigen auto zou reizen. Begrijpend lezen door de joop redactie: De weigering van de PVV om gebruik te maken van dienstauto's heeft al tot ongebruikelijke situaties geleid. Zo reisde een PVV'er met de trein naar Den Haag terwijl zijn collega met de auto ging en na een receptie werd een taxi ingehuurd omdat een van de twee populistische gedeputeerden in verband met de VERKEERSVEILIGHEID zijn privé-auto moest laten staan.

3 Reacties
Bernie2
Bernie214 sep. 2011 - 7:09

Uhmmmm...lemme guess: PVV'ers die qua alcohol een 'Brinkmannetje' deden en dientengevolge wegens teveel alcohol niet meer veilig mochten rijden? Grijns.

Frank Straathoff
Frank Straathoff14 sep. 2011 - 7:09

Beste reactie op dit item tot nu toe

Jerry3
Jerry314 sep. 2011 - 7:09

Als de gedeputeerde in verband met de verkeersveiligheid de drank had laten staan was er ook geen taxi nodig geweest.

[verwijderd]
[verwijderd]14 sep. 2011 - 7:09

Ook het Wilders-electoraat gaat een keertje ontwaken. Het duurt al even, toegegeven, maar de eerste lichting haakt al af.

1 Reactie
SuziQ
SuziQ14 sep. 2011 - 7:09

Welnee, er zal weer eens geschermd worden dat de peilingen voor de PVV omhoog schieten, daar PVV weer gedemoniseerd wordt.

SuziQ
SuziQ14 sep. 2011 - 7:09

PVV idolaten, hoe willen jullie dit "uitleggen" ??

1 Reactie
wvdstraat
wvdstraat14 sep. 2011 - 7:09

"schuld van de PvdA" wellicht ? of "Islamitische chauffeurs" ? Beiden, dat kan ook....... ;-)

SuziQ
SuziQ14 sep. 2011 - 7:09

Dit nieuws is weer een hetze en een voorbeeld van demoniseren. PVV is geen elite partij, voert geen achterkamertjespolitek, wil beslist geen gesubsideerde dienstauto en hebben géén dubbele functies, houden aan hun breekpunten en beloftes anders zwaait er wat, en de zittende fractieleden zijn een afspiegeling van het doorsnee NL volk, geen elite dus.

1 Reactie
Irmaatje
Irmaatje14 sep. 2011 - 7:09

Whahahahahaha!! Vandaag in de Televaag staat juist dat fractiemedewerkster Staten Noord-Holland een dubbele functie heeft. Stassen (PVV Limburg) is fractievoorzitter Staten en Europarlementarier. Ach ja, je ziet alleen wat je WIL zien he? Mooie vogels..... struisvogels

wvdstraat
wvdstraat14 sep. 2011 - 7:09

Het beste nieuws hierbij is dat zélfs de TeleToeter er over bericht. Wie weet krijgen H & I het, in Jip & Janneke-taal, eindelijk allemaal onder ogen. Nu nog een itempje op RTL...

1 Reactie
SuziQ
SuziQ14 sep. 2011 - 7:09

Uiteraard bericht Telegrof hierover, anders kunnen ze wel eens verdacht worden van te eenzijdige berichtgeving, wat natuurlijk niet het geval is.

[verwijderd]
[verwijderd]14 sep. 2011 - 7:09

Wel apart .. Het duurde dagen voordat de M. Peeters affaire hier op de site kwam, maar ó wee als er aan de andere kant wat ontdekt wordt, dan staat het in no time wél on line !! Niet zo gek dus dat steeds meer mensen kiezen voor de underdog !!

2 Reacties
Yggdrasil
Yggdrasil14 sep. 2011 - 7:09

Wie is M.Peeters ?

FrenkMahon
FrenkMahon14 sep. 2011 - 7:09

Hoezo "Onderzoek naar dubbelfunctie PVV-Statenlid Monica Nunes" staat toch niet op de site van joop.nl

opgeheven
opgeheven14 sep. 2011 - 7:09

PVV'ers die beloftes breken? Het moet niet gekker worden.

1 Reactie
SuziQ
SuziQ14 sep. 2011 - 7:09

Ja, ik schrok me ook al een hoedje.

wvdstraat
wvdstraat14 sep. 2011 - 7:09

http://www.youtube.com/watch?v=yDF-8kX0EIw

2 Reacties
Yggdrasil
Yggdrasil14 sep. 2011 - 7:09

Ik zie dat op deze pagina ook het PVV-volkslied staat Gerrit Dekzeil - Geld, Drank En Lekkere Wijven

meijerlahn
meijerlahn14 sep. 2011 - 7:09

http://www.youtube.com/watch?v=TwBXlz9gc-M

SuziQ
SuziQ14 sep. 2011 - 7:09

Door de magere PVV reaguurders in deze, vraag ik me af, of de PVV leden in het land een partijbijeenkomst bijwonen.

1 Reactie
Charta46
Charta4614 sep. 2011 - 7:09

[of de PVV leden in het land een partijbijeenkomst bijwonen.] De pvv heeft geen leden en dus ook geen partijbijeenkomst omdat de pvv geen partij is. Ze hebben maar 1 lid en dat is wilders hij bepaalt alles en is dus binnen de pvv een dictator.

politiekistuig
politiekistuig14 sep. 2011 - 7:09

hou even op met dat bijdehante gezever ,sp kan nooit regeren en wil nooit regeren ,doen ze dat wel dan betekend meteen het einde van de partij,net als pvdd,gl,d66,allemaal niks-partijtjes die er gewoon voor jan met de korte achternaam bij zitten,en politici die draaien ,dat is nooit anders geweest,ze zitten er allemaal voor hun eigen carriere en hebben geen flikker met de bevolking op,of was je dat nog nooit opgevallen??????

2 Reacties
Visje3
Visje314 sep. 2011 - 7:09

Mmmm wel erg een blijk van kort geheugen, D66 heeft de afgelopen 20 jaar vele malen geregeerd en GL en SP zitten in diverse colleges van (grote) steden en provincies. Vaak houden ze zich wel aan principes, en krabbelen niet terug met de staart tussen hun benen zoals de PVV'ers nu wel doen. Alweer een blijk van ongeloofwaardigheid van dat stelletje tuig dat achter hun geblondeerde führ.. sorry, leider aan loopt.

Mistrx
Mistrx14 sep. 2011 - 7:09

ReGEERT de pvv ??? Waar???? In Plopsaland????

Klapschaats2
Klapschaats214 sep. 2011 - 7:09

Geef ze een Prius zijn we daar ook vanaf. Dat heeft een groen imago, en biedt mogelijkheden lekker op de achterbank de documenten door te lezen als voorbereiding. Zouden meer bewindslieden moeten doen, "groen:" rijden ipv ide grote bakken.

1 Reactie
Keesje1
Keesje114 sep. 2011 - 7:09

De PVV wil helemaal geen groen imago. Groen is een linkse hobby. Nog even los van de vraag of een prius wel echt groen is... En een prius met belastingvoordeel is ook tegen de principes van de club van Geert. Zie artikel http://www.joop.nl/groen/detail/artikel/pvv_eiste_einde_belastingvoordeel_groen_beleggen/. Een citaat: 'Volgens Van Vliet (=fiscaal woordvoerder van de PVV) vindt de PVV dat belastingen bedoeld zijn om overheidsuitgaven mee te financieren en niet om de samenleving een gewenste kant op te sturen. Nog een leugen van de PVV dus, als je dit plaatst in het licht van hun wetsvoorstel voor een kopvoddentax. Maar goed ik dwaal af...

pvandenbemt
pvandenbemt14 sep. 2011 - 7:09

Zo blijkt maar weer eens dat ze niet zo erg goed nadenken voordat ze stoere dingen roepen en zelfs afspreken. Een auto met chauffeur? FLAUWEKUL, wij doen zonder. En nu blijkt dat dat toch niet geheel zonder reden is. Het scheelt namelijk nogal wat werktijd. Zouden ze ervan leren? Eerst nadenken en dan roepen?

1 Reactie
Joeri2
Joeri214 sep. 2011 - 7:09

"Zouden ze ervan leren?" Ik denk het niet, leren moet je kunnen.

clara51
clara5114 sep. 2011 - 7:09

Ik vind dat PVV-functionarissen, zoals Brinkman, met een dubbele functie, zelfs best twee dienstauto's mogen hebben. Hebben in elk geval twee chauffeurs dankzij dit kabinet een baan gevonden. Johan Remkes heeft vandaag vragen gesteld over de dubbelfunctie van Monica Nunes, PVV Statenlid in Noord-Holland, die nu ook PVV fractiemedewerker in Den Haag is geworden. Gaat die dan dubbel verdienen, vraagt het Haarlems Dagblad zich af. Mij lijkt voor hun kiezers de vraag belangrijker of PVV'ers met dubbele functies hun werk wel fatsoenlijk kunnen doen. Volgens Brinkman kon de PVV nergens iemand vinden die fractiemedewerker zou kunnen zijn. Dat geeft te denken. Over de financiën zegt Brinkman: ""We doen alles zo transparant mogelijk. Ik begrijp de gevoeligheden. Als er één partij is die zuiver is op politieke geldstromen en subsidies, dan is het de PVV. Ik wil absoluut niet dat mensen denken dat dit niet kan." Het is toch niet te geloven. http://www.rtvnh.nl/nieuws/63841/Onderzoek+naar+PVV'er+met+dubbele+functie

2 Reacties
andjusticeforallgraag
andjusticeforallgraag14 sep. 2011 - 7:09

Wie weet, misschien voortaan heeft het woordje **zakkenvullers** in Nederland al een andere betekenis gekregen vanwege zoveel dubbelfuncties!:)

andjusticeforallgraag
andjusticeforallgraag14 sep. 2011 - 7:09

Volgens Brinkman: ""We doen alles zo transparant mogelijk. Ik begrijp de gevoeligheden. Als er één partij is die zuiver is op politieke geldstromen en subsidies, dan is het de PVV. Ik wil absoluut niet dat mensen denken dat dit niet kan." *** Wanneer komt er een journalist in ons land of elders met een scoop over die echte financiering van de PVV. Ik (en zeer waarschijnlijk nog hondered duizenden andere Nederlanders) wil heel graag weten waar het geld van de PVV vandaan komt en wie haar (buitenlandse) geld donors zijn. Ik wacht met heel veel spanning af!!!!.

Irmaatje
Irmaatje14 sep. 2011 - 7:09

Inmiddels is er een verklaring uitgegeven: het is de schuld van.... http://www.l1.nl/mmbase/attachments/5399950/Persverklaring_inzake_dienstauto_met_chauffeur_PVV.pdf

1 Reactie
Marsman2
Marsman214 sep. 2011 - 7:09

[Inmiddels is er een verklaring uitgegeven: het is de schuld van... ] Drie keer raden: de PvdA en de rest van de Linkse Kerk? (de pdf van je link kon ik niet bekijken vanwege een of andere reden, maar mijn vermoedens... )