Joop

PVV'er van lijst vanwege werven moslims voor zorgbanen

  •  
15-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Wilders_Brinkman300.jpg
Update: PVV'er loog, bleek dronken rijder … Carlo de Bruin, de nummer twee op de kieslijst van Noord Holland, richtte stichting op om arbeidsparticipatie moslims te bevorderen
De nummer twee op PVV-kieslijst in Noord-Holland, Carlo de Bruin, heeft zich teruggestrokken, omdat zijn bedrijf AcquiRecruitment in Hoofddorp actief moslima’s werft voor een baan in de zorg. De Bruin richtte ook een stichting op om de arbeidsparticipatie van moslims te bevorderen. Dat meldt het Parool zaterdag.
Toen De Bruin Geert Wilders en Hero Brinkman, lijsttrekker voor de PVV in Noord Holland, van zijn werkzaamheden op de hoogte stelde, zou Wilders hebben gezegd dat hij het “een lumineus idee” vond. “Maar hoe vertel ik het mijn achterban?”
“Het gaf scheve gezichten aan beide kanten”, zegt de PVV’er in Het Parool. Zelf ziet hij geen conflict. Hij vindt het goed voor zowel de zorg als de integratie: moslima’s gaan werken en radicaliseren minder snel, en het personeelstekort in de zorg wordt weggewerkt, aldus De Bruin.
Update zondag 16:55 Naar nu blijkt is De Bruin afgevoerd van de lijst omdat hij tot drie keer toe is betrapt op dronken achter het stuur zitten, meldt RTV Noord-Holland

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (67)

wvdstraat
wvdstraat15 jan. 2011 - 16:23

Goeiendag ! Wanneer doorziet simpel Nederland deze opportunistische idioten nu eens ? Doorzichtigheid die te triest voor woorden is. Gehoorzame moslims voor zorg, schoonmaak en tuinonderhoud zijn van harte welkom. Mits deze 'hardwerkende belastingbetalers' hun mond maar houden....

Tr0ttr
Tr0ttr15 jan. 2011 - 16:23

Ben wel benieuwd of nationaliteit / afkomst en religie hier weer eens door elkaar worden gehaald. Het zal toch niet echt zo zijn dat je praktiserend Moslima met een hoofddoekje moest zijn om voor zo'n baan in aanmerking te komen? Of heb ik iets gemist, en is Moslima inmiddels een algemeen geaccepteerd eufemisme voor "vrouw met een Turkse of Marokkaanse herkomst?" Zullen we dan voortaan alle Limburgers gemakshalve Papen noemen? (Zal Geert leuk vinden).

pinkindian
pinkindian15 jan. 2011 - 16:23

"radicaliseren minder snel" die pvv-ers zijn echt knettergek

arieroos
arieroos15 jan. 2011 - 16:23

Ik weet eigenlijk eventjes niet wat ik hier nu weer van moet vinden ... Misschien wel niets. Laat ik gewoon de PVV succes wensen met het werven van PS kandidaten. Dat kunnen ze goed gebruiken, ik heb de indruk dat het nog niet echt vlot.

robheus2
robheus215 jan. 2011 - 16:23

Zie je wel: de PVV WIL helemaal niet dat moslims integreren en deelnemen aan de arbeidsmarkt. Je moet er alleen in de kamer en in de media over kunnen zeuren dat de arbeidsparticipatie van moslims zo laag is en dat ze ons zoveel geld kosten aan uitkeringen, dat levert stemmen op. Nee, wat de PVV in het zadel houdt is als de integratie van moslims verder stagneert en de arbeidsdeelname van moslims afneemt, want dan kan de PVV haar verhaal blijven vertellen over de bedreiging door moslims....

WatMotDat
WatMotDat15 jan. 2011 - 16:23

[Hij vindt het goed voor zowel de zorg als de integratie: moslima's gaan werken en radicaliseren minder snel, en het personeelstekort in de zorg wordt weggewerkt] Mogen van De Bruin moslim mannen niet in de zorg werken? Of radicaliseren moslim mannen minder snel?

Yggdrasil
Yggdrasil15 jan. 2011 - 16:23

Het mag duidelijk zijn dat Wilders niet zit te wachten op iemand waarvan gezegd zou kunnen worden dat hij iets voor moslims doet. Wilders wil alleen mensen die iets tegen moslims doen.

Harmen2
Harmen215 jan. 2011 - 16:23

Everybody can rest his case:)

PMoleman
PMoleman15 jan. 2011 - 16:23

zo blijkt maar weer hoe moeilijk het is voor Geert om goede mensen voor zijn lijst te vinden.. :)

eeweew
eeweew15 jan. 2011 - 16:23

Deze is toch echt absurd, maar er zullen nog vele leuke volgen. Gaat u zitten, en vergeet de popcorn niet.

Harmen2
Harmen215 jan. 2011 - 16:23

Lees de reacties in de Telegraaf!

MarcusLucas
MarcusLucas15 jan. 2011 - 16:23

Wilders zei hij het "een lumineus idee" vond. "Maar hoe vertel ik het mijn achterban?" Zie je wel dat hij BEWUST alles verdraait en liegt.

Milieunet
Milieunet15 jan. 2011 - 16:23

Doet er eindelijk een PVV'er iets goeds, is het weer niet goed.

hphilippens
hphilippens15 jan. 2011 - 16:23

Vannacht hoorde ik op Nederland 1 een gesprek met de heer Brinkman van de PVV. Deze meneer de Bruin was afgevoerd vanwege zijn "bewijs van gedrag" dat niet in orde was omdat hij twee keer rijdend onder invloed gesnapt was. En ja, hij had geopteerd voor een subsidie van ongeveer 100.00 voor integratie van de provincie "dat hij zomaar kreeg" en daar was de PVV natuurlijk tegen. Maar dat was volgens Brinkman niet het eerste doorslaggevende argument. Ik heb inderdaad in het verkiezingsprogramma van de PVV gevonden het punt gevonden "Geen alcohol achter het stuur". Helaas daar werd Brinkman niet verder persoonlijk over ondervraagd. Wist Brinkman nu hoe zijn Noord-Hollandse lijst er uit ging zien? Nee, dat wist hij niet. Daar werd door een ander over beslist en de PVV was geen democratische partij. Dus daar werd een eenvoudig Noord-Hollands fractielid als hij buitengelaten, Ik constateer nu dat alle PVVers constant "onder invloed" zijn. Ze hebben zelf niets in te brengen. Zo verwonder ik me er ook over dat een willekeurig fractielid his Masters Voice nabezuint als het bv over Israel gat. Het zelfs in Israel extreme standpunt dat de grond van de Westbank dat door de kolonisten wordt ingepikt volgens de bijbel aan Israel is beloofd, wordt klakkeloos overgenomen. We vinden in die fractie tot en met Brinkman een stelletje jaknikkers dat zonder nadenken als leeghoofden achter hun leider aanlopen. Laf gedrag noem ik dat.

meijerlahn
meijerlahn15 jan. 2011 - 16:23

Dus, de PVV heeft liever een brievenbuspisser in de Kamer, dan iemand in de provincie waar een smetje aan kleeft, maar die voor moslima's banen creëert.

fred mulder
fred mulder15 jan. 2011 - 16:23

Zo juist nog eens het artikel gelezen over Geert Wilders in de Groene Amsterdammer van sept.2009. En weer vond ik het artikel zeer veronutrustend. Vergeet het geneuzel van Wilders over Islam en moslims.Hij heeft een totaal andere agenda. Het stuk gaat mede over de Indische roots van Geert. Geert is Indo.Dat zal mij verder worst zijn,iemand moet ergens vandaan komen. Echter zijn opa, een Indieganger, is bij terugkeer in NL door Colijn uit dienst gezet zonder enige financiele tegemoetkoming. Het gezin leefde in diepe armoede. Wilders is dit nooit vergeten. Wilders wil wraak. Wilders is er naar mijn mening op uit om het gehele NL politieke bestel tot zinken te brengen. Hij haat NL en haar politiekbestel. Nederland zal boete voor het onrecht en de schande die zijn familie is aangedaan Colijn is dood en ook de ARP bestaat niet meer maar Wilders heeft een aardige substituut gevonden in Job Cohen. Kijk naar de ombudsman stemming.Gebracht als grapje. Vergeet het maar. Wilders zal niet stoppen totdat het hele land en bestel ontwricht is. Dat hij Islam en moslims als voertuig gebruikt omdat te bereiken lijkt mij niet onwaarschijnlijk. Te ver gezocht? We zullen het meemaken.

Yggdrasil
Yggdrasil15 jan. 2011 - 16:23

Het kan natuurlijk zijn dat deze meneer meent een gat in de markt gevonden te hebben om zich speciaal op de moslims te richten en dit niet zozeer doet uit ideële grond maar gewoon om er geld mee te verdienen. Maar de vraag blijft dan wel hoe je je in vredesnaam kandidaat stelt bij een partij die maar één enkel doel heeft en dat is alle moslims de wereld uit te beginnen in Nederland.

2 Reacties
nikita72
nikita7215 jan. 2011 - 16:23

Yggy, dit was ook mijn eerste vraag: Wat waarom stelt iemand, die moslima's zegt te willen integreren, zich kandidaat voor de PVV?

Bertus112
Bertus11215 jan. 2011 - 16:23

Maar de vraag blijft dan wel hoe je je in vredesnaam kandidaat stelt bij een partij die maar één enkel doel heeft en dat is alle moslims de wereld uit te beginnen in Nederland. U liegt.

JoopSchouten
JoopSchouten15 jan. 2011 - 16:23

Niet te geloven....

2 Reacties
FrenkMahon
FrenkMahon15 jan. 2011 - 16:23

Ik had hetzelfde gevoel bij dit bericht; http://www.maroc.nl/forums/het-nieuws-van-de-dag/323161-imam-sheikh-fawaz-jneid-arresteer-leider-sharia4belgium.html maar ik kan het met de intenties van beide niet oneens zijn.

Klaas3
Klaas315 jan. 2011 - 16:23

Inderdaad Joop, niet te geloven http://www.youtube.com/watch?v=aclY_G4jrDE

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos15 jan. 2011 - 16:23

Gekker moet het niet worden

1 Reactie
JAWEH
JAWEH15 jan. 2011 - 16:23

U bent de goden aan het verzoeken...

Charta46
Charta4615 jan. 2011 - 16:23

[... "Maar hoe vertel ik het mijn achterban?"...] De haat en de angst zit bij GW tussen de oren. Zelfs positieve zaken in relatie tot integratie van moslima's worden niet getolereerd. Want belangrijker voor hem is: "Hoe vertel ik het mijn achterban" , nou dan ben je heel diep gezakt.

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil15 jan. 2011 - 16:23

"Hoe vertel ik het mijn achterban" ================ Wilders weet natuurlijk donders goed dat 90% van zijn electoraat achter hem aan rent vanwege het de xenofobe, racistische agenda van de PVV.

[verwijderd]
[verwijderd]15 jan. 2011 - 16:23

De beste man heeft zichzelf teruggetrokken! Waar praten we nog over? Het is niet dat hij weg moest.

3 Reacties
sociaaltje
sociaaltje15 jan. 2011 - 16:23

En waarom zou hij zich hebben teruggetrokken denkt je?

EenBeetjeNuanceGraag
EenBeetjeNuanceGraag15 jan. 2011 - 16:23

Is vast een overtuigend betoog van Eric Lukassen aan vooraf gegaan :-)

EenBeetjeNuanceGraag
EenBeetjeNuanceGraag15 jan. 2011 - 16:23

Tja dit kan Gekke Geert niet uitleggen aan zijn 'eendimensionaal denkende achterban'. Gekke Geert heeft hen jarenlang voor gehouden dat 'al die moslims' niet deugen en een totalitaire ideologie aan hangen en nu zou hij iemand op de PS-lijst zetten die dat 'gespuis' aan werk helpt... Tja in zijn hartje is Geert er niet tegen, maar het past niet in zijn 'eendimensionale politiek', die er op gericht is moslims stelselmatig in en kwaad daglicht te stellen. Daar past geen nuance bij, want dat begrijpt de 'eendimensionaal denkende kiezer' niet. Huh de PVV is toch anti-moslims????? Los daarvan snap ik nog minder wat zo'n man die moslims aan een baan helpt in de PVV zoekt...

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa15 jan. 2011 - 16:23

Altijd, altijd het zelfde liedje bij die Wilders-politiek boerderij: '' Wij hebben niets met de moslims, maar met de islam"" .Nu schijnt toch dat ze wel De moslims bedoelen, want niet de islam die mag geen baan krijgen maar Said, Mohammed en Karim. Ik blijf het lachwekend vinden dat het OM in Amsterdam nog niet weet of Wilders en zijn club binnen de rechtsstaat aan het mopperen zijn?

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten15 jan. 2011 - 16:23

Goeie Mos. ; )

TheoJ2
TheoJ215 jan. 2011 - 16:23

Zoals dit bericht hier staat is het niet uit te leggen. Maar we zullen er wel meer over horen.

2 Reacties
Yggdrasil
Yggdrasil15 jan. 2011 - 16:23

Zoals dit bericht hier staat is het niet uit te leggen. =============== Nou dan leest u het bericht toch bij een andere nieuwsbron http://www.rtvnh.nl/nieuws/52761/PVV%27er+Carlo+de+Bruin+van+verkiezingslijst+door+rekruteren+moslims Of is deze nieuwsbron ook niet betrouwbaar ?

TheoJ2
TheoJ215 jan. 2011 - 16:23

Zie je wel. Verschillende Jopers hebben al in veroordelende termen gereageerd. Eerst rustig afwachten is toch wel wat beter.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman15 jan. 2011 - 16:23

Stel je voor! Was er bijna iemand op de lijst gekomen die aan oplossingen werkt!

2 Reacties
mrwonkish
mrwonkish15 jan. 2011 - 16:23

Geweldige reactie. Spijker op zijn kop. Die hele spitskolenclub begint 1 grote farce te worden. Chronisch woest en 0 oplossingen. Klagen, janken, haten maar daar strand het schip dan ook meteen. Alsof een slechte plaat in z'n groef blijft hangen. En ik denk dat DJ Wilders maar 1 plaat heeft meegenomen voor op het feestje. Eens kijken hoe lang de mensen nog blijven dansen op deze hangende plaat.

sociaaltje
sociaaltje15 jan. 2011 - 16:23

Stel je voor iemand met een lumineus idee bij de PVV.

KrokoGena
KrokoGena15 jan. 2011 - 16:23

"De nummer twee op PVV-kieslijst in Noord-Holland, Carlo de Bruin, heeft zich teruggestrokken, omdat zijn bedrijf AcquiRecruitment in Hoofddorp actief moslima's werft voor een baan in de zorg. " Dat lees ik in dit artikel. Maar ik begrijp niet hoe Carlo actief moslima's ging werven. Wat bedoelt Joop met actief moslima's werven?

2 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman15 jan. 2011 - 16:23

Daar bedoelt Joop niet iets mee, maar Carlo de Bruin. Wat precies, daar ben ik ook wel benieuwd naar. Op de site van z'n bedrijf, http://www.acquirecruitment.nl/ is er niets over te vinden.

Bertus112
Bertus11215 jan. 2011 - 16:23

Simpel: Met subsidiegelden alleen Moslimas willen aannemen. De overheid betaalt en is meer links . En dat past niet bij de PVV.

Klaas2
Klaas215 jan. 2011 - 16:23

Ze moeten ook beter opletten, als iemand Carlo heet in plaats van Karel, dat klopt toch niet? Wat is er nou mis met Karel? http://www.youtube.com/watch?v=bTVD-d_yM3c

1 Reactie
KrokoGena
KrokoGena15 jan. 2011 - 16:23

Leuk filmpje Rouane maar ik begrijp hem niet in verband met dit onderwerp.

[verwijderd]
[verwijderd]15 jan. 2011 - 16:23

Actief 'moslima's werven', hoe doet men dat in godesnaam? Met de slogan: wij werken halal? Tweede vraag: hoe bevordert men de arbeidsparticipatie onder, specifiek, moslims? Alle ruimte voor gebed? Van dit verhaal klopt geen zier.

4 Reacties
Klaas2
Klaas215 jan. 2011 - 16:23

Ik denk vooral het specifiek toestaan van hoofddoekjes, het mogelijk maken om Islamitische feestdagen te vieren, en het aanbieden van halal eten. ---[Van dit verhaal klopt geen zier. ]--- Zoals je ziet kun je op deze wijze de wensen van Moslims wel invulling geven. Zo moeilijk was dat toch niet om te bedenken? Je kan ook de voordelen zien, Moslims hebben niets met kerstmis, Carnaval, Pasen, Hemelvaart, Pinksteren en geen probleem op dan te werken, de Nederlandse collega's zijn bij voldoende Moslim-participatie op een keer verlost van de eeuwig terugkerende ruzies wie vier jaar geleden Hemelvaartsdag had gewerkt, en wie er volgend jaar aan de beurt is.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman15 jan. 2011 - 16:23

Ik denk dat je die vraag beter aan Carlo de Bruin kunt stellen dan hier. Als je een antwoord hebt gekregen ben ik er benieuwd naar!

Joeri2
Joeri215 jan. 2011 - 16:23

Volgens mij klopt het als een zwerende vinger. Actief werven is niet meer dan niet afwachten maar dingen ondernemen om je doelgroep te bereiken. Ze belachelijk maken lijkt me dan niet een juiste methode. Ruimte voor gebed lijkt me geen probleem als je mensen korte tijd laat werken. Dus je krijgt dan een contract van 6 to 8, van 9 to 12 en van 18 to 20 uur. Mooi 8 uur betaald, wat wil je nog meer? Zeker al een tijdje niet meer naar de AOWs van de zorg gekeken?

matrix2
matrix215 jan. 2011 - 16:23

Reclame slogan's met: Allah bestaat niet, de zorgsector wel!

Klaas2
Klaas215 jan. 2011 - 16:23

Wilders is een 'extreem-rechtse ophitser' http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/563321/2011/01/15/Wilders-is-een-extreem-rechtse-ophitser.dhtml Geert Wilders is geen vriend van de VS, zo concluderen de Amerikanen in de gelekte Amerikaanse rapportages over Nederland. De PVV is 'extreem-rechts' en Geert Wilders is een 'ophitser'.

1 Reactie
Bertus112
Bertus11215 jan. 2011 - 16:23

Terwijl hij volgens velen(waaronder u)als vriend van Amerika werd aangeduid en dat hij daar zijn geld vandaan haalt.

heggenland
heggenland15 jan. 2011 - 16:23

Bij de PVV kunnen ze alleen kopstoters gebruiken.

1 Reactie
Naamhiero
Naamhiero15 jan. 2011 - 16:23

Om er nog enkele te noemen: - (hard) drugs gebruikende brievenbuspisser, die minderjarigen sexueel uitbuit - agressieve alcholisten - meerdere die zich op extreemrechtse fora profileren - aantoonbare oplichters voor de PS-verkiezingen - etc

clara51
clara5115 jan. 2011 - 16:23

Slimme manier om je bedrijf in één klap op de kaart te zetten.

1 Reactie
matrix2
matrix215 jan. 2011 - 16:23

Inderdaad, en subsidie los te weken voor een nobele zaak. Ik zie de krantenkoppen al voor me: PVV-er ontvangt subsidie over de rug van moslima's..

Latok
Latok15 jan. 2011 - 16:23

De Bruin die actief goede dingen doet ter 'integratie' van Moslims wordt uit de PVV weggewerkt. Lucassen en zes of zeven anderen die asociale semi-criminelen blijken te zijn blijven voor de PVV in de tweede kamer zitten. Ik stel maar even iets vast. Maar hoe je vervolgens nog met droge bilnaad nog achter deze nep-partij kan staan moet iemand me nog uitleggen.

2 Reacties
Yggdrasil
Yggdrasil15 jan. 2011 - 16:23

Ik geloof dat de PVV'ers op deze site het liever niet hebben dat je de naam Bruin nog gebruikt en helemaal niet als je er het cijfer 1 achter zet.

matrix2
matrix215 jan. 2011 - 16:23

Wordt een beetje lastig om iemand in je gelederen te hebben die subsidie aanvraagt voor integratie terwijl de PVV tegen deze subsidie is. Dat is hetzelfde als een Wim Kok of Wouter Bos die het socialisme prediken. Dat valt ook niet uit te leggen. Daarnaast is het ook een kansloos projekt. D.m.v. subsidies krijg je net zoveel moslima's in de zorg als pacifisten bij de krijgsmacht.

Ginerted
Ginerted15 jan. 2011 - 16:23

"PVV'er van lijst vanwege werven moslims voor zorgbanen Update: PVV'er loog, bleek dronken rijder" Dus Joop excuses vanwege deze journalistiek misstap (geen wederhoor) en kop weg?

2 Reacties
Klaas2
Klaas215 jan. 2011 - 16:23

---[Dus Joop excuses vanwege deze journalistiek misstap (geen wederhoor) en kop weg? ]--- Iets vermelden met bronvermelding is geen journalistieke misstap, maar gewoon berichtgeving.

kingfishererik
kingfishererik15 jan. 2011 - 16:23

De man in kwestie is het overigens geheel met Joop eens. Zijn bureau was de reden, zijn zogenaamde dronken rijden is een leugen van de PVV. Lees zijn verhaal in de Volkskrant, zou ik zeggen. En lees daar meteen dat 99% van de PVV-vertegenwoordigers geen interesse hebben in het anti-moslim standpunt. Ze hebben interesse in aanzien en leuke goedbetaalde baantje.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman15 jan. 2011 - 16:23

Interessant is dan het volgende punt: 1.- De Bruin wilde islamitische vrouwen enthousiast proberen te maken voor een baan in de zorg. Hoofddoekjes zijn daarbij geen bezwaar. Dat druist in tegen de verkiezingscampagne van de PVV. Die wil de islamisering van Noord-Holland aanpakken, maar ook het dragen van hoofddoekjes in het provinciehuis verbieden. Volgens De Bruin gaf het scheve gezichten bij zowel de PVV als z'n klanten. 2.- Onzin, verklaarde PVV-lijsttrekker in Noord-Holland Hero Brinkman. Is de PVV opeens overstag gegaan wat hoofddoekjes betreft? Zijn hoofddoekjes geen bezwaar meer? Ik ben benieuwd!

2 Reacties
TheoJ2
TheoJ215 jan. 2011 - 16:23

Sylvia, je doet je best om dit verhaal weer in het nadeel van de PVV uit te leggen. Terwijl je ook zou kunnen toegeven dat je voortijdig hebt geoordeeld: [Stel je voor! Was er bijna iemand op de lijst gekomen die aan oplossingen werkt! ]

Bertus112
Bertus11215 jan. 2011 - 16:23

Hoofddoekjes zijn daarbij geen bezwaar. Kunt u dit even aantonen aan de hand van een bron? Niet een vage maar een duidelijke graag. ps 1 tip;Niet alle moslima's dragen een hoofddoek.

ElChe
ElChe15 jan. 2011 - 16:23

gewoon een ordinaire zuipschuit.

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil15 jan. 2011 - 16:23

Ja ze lusten wel een goede borrel daar bij die PVV. Vooral de "kopstootjes" zijn daar erg populair

[verwijderd]
[verwijderd]15 jan. 2011 - 16:23

Aha, ziet u nu. IK meldde hier al eerder: van dit verhaal klopt geen zier. Het was niet de gewèèèldige inzet voor moslima's die De Bruin van de lijst deed verdwijnen, neen, slechts ordiniair bezopen achter het stuur zitten. Ta!

1 Reactie
Harmen2
Harmen215 jan. 2011 - 16:23

Ik las zojuist in de Telegraaf dat dit toch niet waar is en het wel degelijk gaat over zijn werk om moslims aan het werk te krijgen. Als ik het goed begrijp heeft hij een subsidie aangevraagd bij de provincie. En ik denk dat daar hem de kneep zit. Hij mag dat werk wel doen, maar niet op kosten van de gemeenschap volgens Hero en Geert. Waarom lees ik in de Telegraaf steeds minder adhesiebetuigingen aan Geert?