Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

PVV'er Sharpe blijkt geschorste geweldpleger

  •  
16-11-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
jamesSharpe_300.jpg
UPDATE: 'PVV-Kamerlid stak atleet met een spike in het gezicht'… Atletiekunie: 'Sharpe is halve crimineel'... Kamerdebat over PVV-incidenten... Oppositie: kabinet beschadigd... Rutte: regering blijft steunen op PVV...
Opnieuw is een Kamerlid van de PVV in opspraak geraakt. BNR achterhaalde dat James Sharpe (21e op de lijst) leiding gaf aan een bedrijf dat in 2008 de hoogst mogelijke boete kreeg opgelegd wegens consumentenmisleiding.
Digitania, het Hongaarse telecombedrijf waar PVV-Kamerlid James Sharpe tot voorkort CEO was, is in 2008 veroordeeld voor het misleiden van klanten. Dat heeft BNR correspondent Stefan Bos in Hongarije ontdekt. Het bedrijf kreeg de hoogste boete die destijds voor dit delict opgelegd kon worden, zo’n 275 duizend euro. De Tweede Kamer houdt dinsdagavond een spoeddebat met premier Mark Rutte over de gevolgen voor het kabinet van de kwestie rond een ander PVV-Kamerlid, Eric Lucassen.
Op de site van het onder meer in Pakistan gevestigde Digitania staat Sharpe nog steeds als CEO vermeld.
RTEmagicC_jamesSharpe.jpeg
RTEmagicC_digitania_620.jpg
Update 22.30: “Geloofwaardigheid kabinet aangetast”
De geloofwaardigheid van het kabinet is aangetast door de affaire rondom PVV-Kamerlid Eric Lucassen. Dat heeft de linkse oppositie dinsdagavond betoogd tijdens een spoeddebat met premier Mark Rutte (VVD), zo meldt Trouw.
D66-leider Alexander Pechtold bracht in herinnering dat PVV’er Lucassen zijn buurtgenoten zou hebben geterroriseerd.”Hoe geloofwaardig is nog de harde aanpak van straatterreur door het kabinet?” vroeg Pechtold zich hardop af.
GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema memoreerde dat de afgelopen paar jaar zeven PVV-Kamerleden in opspraak zijn geraakt. Volgens PvdA-leider Job Cohen kan premier Rutte niet langer blijven zwijgen over de affaire, omdat de coalitie maar 76 zetels achter zich heeft.
Wilders zelf bagatelliseert zowel de ontucht door Lucassen als de oplichterij van het bedrijf dat door Sharpe wordt geleid.
Premier Rutte zegt zich niet te willen bemoeien met interne zaken van Kamerfracties en dat zijn kabinet nog altijd op de PVV kan steunen.
Update 17.11 8:00:
PVV-Kamerlid James Sharpe zou toenmalig tienkampkampioen Robert de Wit in het gezicht hebben gestoken met een spike. Sharpe zou dit gedaan hebben toen hij zelf nog atleet was, melden de GPD-bladen. Volgens de GPD bevestigt een bron bij de atletiekbond KNAU dat Sharpe eind jaren tachtig een half jaar geschorst is. De Wit heeft nooit aangifte gedaan voor de mishandeling.
In het Eindhovens Dagblad  worden nog meer soortgelijke incidenten vermeld en noemt een woordvoerder van de KNAU Sharpe ‘een halve crimineel’.
Update 10.15:
Het telecommunicatiebedrijf van Sharpe is in 2010 een tweede keer beboet. In februari moest het bedrijf ruim 144.000 euro betalen. Dat blijkt uit documenten van de Hongaarse mededingingsautoriteit. Gold Sweet 2002, een samenwerkend bedrijf, kreeg een boete van bijna 29.000 euro.

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (363)

matrix2
matrix216 nov. 2010 - 15:47

Ik heb de primeur! Stond reeds op Geenstijl...

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat16 nov. 2010 - 15:47

Eerst Lucassen afmaken (ik bedoel de zaak).

JAWEH
JAWEH16 nov. 2010 - 15:47

oh oh, Dat wordt weer nadenken voor onze Geert. Bij unibet kunnen weddenschappen afgesloten worden wie nummer tien in het rijtje wordt...

Harris2
Harris216 nov. 2010 - 15:47

We kunnen hier een voorbeeld nemen aan de wetgeving van Hongarije. Of in ieder geval de handhaving ervan, ik zie 's avonds na 12 uur niets anders dan dit soort oplichting op tv.

naisdena
naisdena16 nov. 2010 - 15:47

Mooi! Alles wat helpt om zo snel mogelijk een einde aan dit vreselijke kabinet te maken is welkom.

JAWEH
JAWEH16 nov. 2010 - 15:47

James Sharpe stuikelt over de eerste horde... Leuk he, nl 4 nl..

EenBeetjeNuanceGraag
EenBeetjeNuanceGraag16 nov. 2010 - 15:47

Slechts de volgende haal van de zaag... En PVV-minnend NL steekt haar hoofd nog wat dieper in het zand en blijft recht praten wat krom is.

Pjotrs
Pjotrs16 nov. 2010 - 15:47

Een fractiespecialist consumentenmisleiding. Hmm, zou die James Sharpe dat met het WAO-standpunt ook bedacht hebben?

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa16 nov. 2010 - 15:47

Nou zeg, weeeeeer een onschuldige zielige vrijheid strijder?

nn0089
nn008916 nov. 2010 - 15:47

echt waar; wat een gasten daar bij de Politie-Verdachten-Vereniging! check die boeventronies ook... Daar kan je zo een line-up van maken, whaha! Als Geert nu weer over zijn hart strijkt, verliest hij gewoon élk greintje geloofwaardigheid dat hij nog had. (en natuurlijk gaat ie weer over zijn hart strijken). Áls er dadelijk geen minderheidskabinet meer is met steun van de PVV omdat zij 1 of 2 zetels verliezen; hebben we dan weer werk voor de formateur, of hoe zit dat? anyone?

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman16 nov. 2010 - 15:47

Misschien kan de PVV zich bij de Kamer van Koophandel laten omnoemen tot reïntegratiebedrijf voor de reclassering?

listvanderede
listvanderede16 nov. 2010 - 15:47

Wat Wilders in alle onnozelheid en naïviteit heeft nagelaten doen nu de media voor hem: de boel natrekken. Lekker neoliberaal uitbesteden noemen we dat. Of is dit nu toevallig weer een oneerlijk geval?

JoopSchouten
JoopSchouten16 nov. 2010 - 15:47

Het is dat het zo triest is. Anders had ik er hard om gelachen.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman16 nov. 2010 - 15:47

Het komt voor toekomstige PVV-kamerleden wel heel goed uit dat het kabinet vandaag z'n belofte heeft verbroken: Er komen niet 3000 agenten bij. Er blijven in totaal precies zoveel agenten als er nu werken, alleen worden er 500 daarvan full-time ingezet als animal cop. http://www.nrc.nl/binnenland/article2642179.ece/Uitbreiding_politiesterkte_van_de_baan Dat houdt dus in dat het aantal agenten dat echt iets kan doen met 500 man daalt. Dan lopen die toekomstige PVV-ers tenminste minder kans dat ze ontdekt worden en een strafblad krijgen ;-)

mees.
mees.16 nov. 2010 - 15:47

21.00 uur Spoeddebat over stabiliteit en geloofwaardigheid van het kabinet http://www.tweedekamer.nl/vergaderingen/plenaire_vergaderingen/live_debat_plenaire_zaal/index.jsp

PeerJawel
PeerJawel16 nov. 2010 - 15:47

Waarom moet ik nou een beetje glimlachen? Het lijkt wel leedvermaak..... Hier is de LPF niks bij..... "maar op dit soort kleinigheden gaat het kabinet echt niet vallen" Dat hoop ik toch wel want vele kleintjes maken een grote en ik geloof nooit dat dit al het einde van de tunnel is. Bovendien is het licht aan het einde van die zelfde tunnel meestal de koplamp van een tegemoet komende trein. Ik glimlach nog wat verder als jullie het goed vinden.

JanB2
JanB216 nov. 2010 - 15:47

Hoppaaa. Het jachseizoen is open. Zoek en je vindt altijd wat nieuws bij deze club.

Machosofty
Machosofty16 nov. 2010 - 15:47

We moeten natuurlijk nog wel even afwachten of Sharpe inderdaad fout is geweest, maar één ding lijkt me wel duidelijk, Wilders heeft door zijn hufterige, beledigende, populistische, en demoniserende gedrag een grote aantrekkingskracht op mensen van dubieus allooi. Pvv-ers kunnen dan wel wat roepen over bijvoorbeeld Duyvendak, maar is het ooit voorgekomen dat er in één politieke partij zoveel shit werd aangetroffen? Dat is echt geen toeval. Ik vermoed dat het echt helemaal over en uit is met de PVV wanneer ze openheid moeten geven over hun sponsoren. Het kan ook nog best zo zijn dat Sharpe er één van is. Dat zou helemaal pikant zijn, sponsorgeld voor de PVV verkregen uit oplichting.

JustMatthias
JustMatthias16 nov. 2010 - 15:47

http://content1b.omroep.nl/633b7d95a1ca579bb95ee165515b5dc1/4ce2c604/nos/docs/faillissementsverslag.pdf Waarschijnlijk reeds bekend, Jihim van Bemmel PVV parlementarier.

cuypsong
cuypsong16 nov. 2010 - 15:47

Dit stelletje PVV hobbyisten hebben zojuist de BTW verhoging van kunst-entree-kaartjes tegen de wil van de VVD door de kamer gejaagd.. Dat is het échte schandaal van vandaag. Open bij joop.nl maar een vast linkje voor PVV -gossip,maar verlies de belangrijke dingen niet uit het oog.

johnnysisko
johnnysisko16 nov. 2010 - 15:47

Het wordt steeds leuker en vreemder De PVV is er altijd als de kippen bij als er iemand veroordeeld moet worden en men vind dat gelijk hem of haar een hoge straf moet worden toegewezen en de kamer uit moet. Nu overkomt het wilders zijn partij en dan is mijneer Wilders zo coulant. Nee meneer Wilders moet eens lef tonen en iedereen zo behandelen als ie anderen wil behandelen. Maar zie je in hoe hypocriet hij is. En inderdaad er zijn wel veel leuke types de PVV binnengekomen. Zien we die als onze vertegenwoordiging?

Joeri2
Joeri216 nov. 2010 - 15:47

En dit dan 4 jaar lang? Ja samen werken met PVV tuig is echt stukken beter dan met de rest van de kamer, teminste als je rechts bent. Want als je rechts bent dan maakt het je allemaal niet uit wat voor 'n rot streken je uit haalt of uitgehaald hebt, zolang je maar een ( kale ) witte rasarier bent. Bah bah, wat een vieze bedoeling die VVD en CDA, totaal normen en waardenloos om met zulk tuig samen te willen werken.

José
José16 nov. 2010 - 15:47

Ik mis Jan Blokker.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa16 nov. 2010 - 15:47

Waarom stem u op de PVV? ''Ja, want zij durven de de dingen te benoemen'' zeggen ze allemaal, de PVV-ers en PVV liefhebbers. Maar hoe ga je dingen benoemen terwijl je eigen dingen niet ziet?

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman16 nov. 2010 - 15:47

Wat schattig, daar begint de goedpraterij al: [Boete voor overtreding Digitania (onderdeel Telenor (de Noorse KPN) beursgenoreerd bedrijf met 40.000 medewerkers) dateerde uit eerdere tijd dat James Sharpe daar nog niet werkte.] De PVV is dat niet met je eens. Op hun site staat: "James Sharpe, 47 jaar, is een internationaal Management Executive en is de afgelopen 5 jaar ‘Group CEO” geweest van een Telecom bedrijf, gelieerd aan Telenor, met het hoofdkantoor in Budapest, Hongarije. " http://www.pvv.nl/index.php/fracties/tweede-kamer/james-sharpe/cv.html (ben benieuwd hoe snel het veranderd wordt ;-) Zoals je in het document hier boven kunt lezen zijn die SMS-diensten 4 jaar geleden begonnen. James Sharpe was toen dus al 1 jaar CEO...

BenJoosten
BenJoosten16 nov. 2010 - 15:47

Ja, het is natuurlijk jammer dat het nu is uitgelekt, maar goed: na de affaire met de stemcomputers studeert het kabinet Rutte op nieuwe technieken voor de volgende verkiezingen. Gezien het succes van programma's als Idols en Popstars etc. ligt het gebruik van SMS voor de hand. En laat Rutte nu net een mooie offerte hebben gekregen van Digitania. De techniek is al uitgeprobeerd in Hongarije en werkte daar uitstekend. "U SMS't ons de code die staat bij de foto van de kandidaat van uw keuze... en wij doen de rest."

JohnnySack
JohnnySack16 nov. 2010 - 15:47

Hahaha, het houdt maar niet op met de PVV. De vijanden van gekke Geert binnen het establishment en de media gaan er flink op. We hebben nog een stuk of 20 fractieleden te gaan. Ik ben vooral benieuwd wat Fleur Agema voor skeletons in the closet heeft.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen16 nov. 2010 - 15:47

Ha Ha, de zesde crimineel in de PVV fractie. Dat is 25%, een stuk hoger dan het criminaliteitscijfer van marokkaans rotjochies. Zullen we de problemen aanpakken waar ze het grootst zijn? Alle PVV-ers het land uit!

walter2
walter216 nov. 2010 - 15:47

Zijn er nog PVV fractieleden die niet met aanraking in justitie zijn geweest?

JoopSchouten
JoopSchouten16 nov. 2010 - 15:47

Update en fillumpie: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/1053484/2010/11/16/Opnieuw-PVV-Kamerlid-in-opspraak.dhtml

meijerlahn
meijerlahn16 nov. 2010 - 15:47

Bij DWDD hoorde ik net dat PVV ongeveer 170 mensen uit 12 provincies nodig heeft voor de Statenverkiezingen in maart. Dat wordt hilarisch.

Amarinde
Amarinde16 nov. 2010 - 15:47

Geert heeft hoofdpijn http://www.parool.nl/parool/nl/2848/FOTO/photoalbum/detail/1089/176045/0/Joep-Bertrams.dhtml Ik vraag me af waar Maxime en Mark nu de pijntjes voelen. Dan het spoeddebat van vanavond. Zou de voltallige fractie van het CDA en de SGP broeders op de hoogte zijn van dit gevalletje? We mogen toch aannemen dat beide partijen niet veel waardering zullen hebben voor veroordeelden van seksuele of seksueel getinte gedragingen.

cuypsong
cuypsong16 nov. 2010 - 15:47

Het wordt steeds gezelliger in Nederland. Uitgesproken EO meldt dat de oude buurtbewoners van Lucassen dreigbrieven hebben gekregen. Politiek leeft weer (sic)

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat16 nov. 2010 - 15:47

Is er op wapens gecontroleerd? Die kopjes van de PVV staan zo strak.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij16 nov. 2010 - 15:47

We moeten dus maar wennen aan een tsunami van kamerleden van twijfelachtig allooi. Rechter: ontucht. Wilders: onhandig, en fout, gebruik van een relatie in een gezagsverhouding. Politie: bedreigen, intimideren. Wilders: baldadigheid en meelopen met iemand op straat. Wilders: stuur het leger naar Gouda. Wilders: rechterlijke macht= elite, D66, noord korea, maffia, delen laffe boetes en taakstraffen uit. Laten zich bedonderen door zielige verhalen van de daders. Wilders: Het kamerlid is gestraft met 2 x 51 euro en 1x 250 euro door de rechter en heeft zijn verontschuldiging aangeboden. Wilders: de traditionele politieke partijen zitten vol foute plucheplakkers met een gebrek aan zelfreinigend vermogen. Wilders: door het inleveren van Wijken en Defensie is een forse sanctie toegepast. Zo, na de AOW en het 2e paspoort weer een zootje (breek)punten uit het pretpakket overboord gezet om het enige echte punt over te houden, de Islam.

Yggdrasil
Yggdrasil16 nov. 2010 - 15:47

Hé dat is vreemd, de uitzending op deze site loopt ongeveer een minuut achter op de TV waar ik naar zit te kijken. Dat is grappig.

Yggdrasil
Yggdrasil16 nov. 2010 - 15:47

Het CDA is niet geïnteresseerd in de moraliteit en het ethisch besef van degene door wie zij gedoogd wordt, het CDA is enkel geïnteresseerd in een meerderheid van 76 zetels en hoe die meerderheid tot stand komt of door wie is van geen enkel belang. Dat fatsoen wat je zogenaamd moest doen geldt zeker niet meer ?

Yggdrasil
Yggdrasil16 nov. 2010 - 15:47

Ga heen en zondig niet meer. ========================= Voor Lucassen geldt dus "rot op uit de Kamer en kom nooit meer terug". Of bedoelde van der Staaij het niet zo ?

ErikDoes
ErikDoes16 nov. 2010 - 15:47

Zoveel nuancering in een betoog van Wilders als vanavond heb ik nog niet eerder van hem gehoord.

Don04
Don0416 nov. 2010 - 15:47

Wat een poppenkast weer, iedereen begrijpt toch hoe t zit en dan maar stommertje spelen, zonde van de tijd allemaal, gelukkig deed Roemer niet mee en begon die over iets belangrijkers dan dit geneuzel.

karuna2
karuna216 nov. 2010 - 15:47

Zo, VVD en CDA verschuilen zich nu achter de staatsrechtelijkheid. Hoezo 'meel in je mond'!

karuna2
karuna216 nov. 2010 - 15:47

Strekking van wat Rutte zegt: Het doel heiligt de middelen. Dus wie ook vóór stemt, het maakt mij niet uit, als ik maar 76 handen omhoog zie op de voorstellen waarop ik 76 handen omhoog wil zien.

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat16 nov. 2010 - 15:47

Dit zielloze Kabinet is deze week overleden. Het duurt even om alle familie en vrienden op de hoogte te stellen. Daarna volgt de sobere teraardebestelling.

xerxes020
xerxes02016 nov. 2010 - 15:47

Het kabinet Rutte 1 zal spoedig bekend staan als het meest rampzalige kabinet sinds de oorlog. Balkenende verbleekt er bij.

JustMatthias
JustMatthias16 nov. 2010 - 15:47

http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2010/11/buurt_lucassen_krijgt_dreigbri.html Nou ja 't wordt vervolgd in ieder geval.

JustMatthias
JustMatthias16 nov. 2010 - 15:47

PVV de afvalpot http://www.krapuul.nl/

cuypsong
cuypsong16 nov. 2010 - 15:47

De oppositie heeft Wilders een prachtig platform gegeven om "de kiezer"toe te spreken

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat16 nov. 2010 - 15:47

Lol.

contra
contra16 nov. 2010 - 15:47

Hebben de heren/dames daar in Den Haag (links en rechts) niet iets beters te doen dan vliegenvangen en geobsedeerd trachten karaktermoord te plegen op alles wat andersdenkend is. Het land wordt er zo niet beter van. Echt niet. Tuurlijk, Lucassen is een flapdrol van de bovenste plank en tuurlijk het is een gotspe dat Wilders hem laat zitten om dit kabinet niet te laten vallen, maar kom op zeg ga eens wat doen daar voor jullie geld en stop met het onderling bashen uit elecorale motieven. Ik geef een voorzet (off topic) De rente van drie maanden over onze giganitsche staatsschuld staat gelijk aan de totale begroting van het hoger onderwijs in NL. Zet daar je tanden maar eens in Mark, Maxim, Job, Femke, Peggie, Emiel!

clara51
clara5116 nov. 2010 - 15:47

Ik heb er geen zin meer in, ik wacht wel op Geert de Musical. Waarvan steeds minder zeker wordt dat die goed afloopt, maar de scene begint zich wel lekker af te tekenen. Wat wel duidelijk wordt is dat op een kaartje 19% btw zal worden gelegd. Een beetje slimme producer maakt er een circusvoorstelling van. Er zitten ten slotte best veel wilde dieren in. Kun je meteen lekker het lage btw-tarief aanhouden. Ik pleit voor gesubsidieerde vrijkaartjes voor alle door de PVV benadeelden. Nog even en dat is gans het Nederlandse volk.

ColorHugo949
ColorHugo94916 nov. 2010 - 15:47

De PVV bewijst dat zij als partij nog lang niet klaar is om zelfs maar een regering te gedogen.....De PVV valt genadeloos door de mand en daarmee ook de VVD en het CDA die dit niet zagen aankomen. Kabinet Rutte zal zich van de ene rel naar de andere rel verplaatsen.

Joeri2
Joeri216 nov. 2010 - 15:47

" Premier Rutte zegt zich niet te willen bemoeien met interne zaken van Kamerfracties en dat zijn kabinet nog altijd op de PVV kan steunen. " Lache toch? De portieren van Dagobert blijken de zware jongens. En wat zegt ome Duck? Hoe de portieren hun dingen regelen is hun zaak, maar ik kan nog altijd op hun steun rekenen.... Ik dacht het niet, in Duckstad zouden de dingen zo gaan zodat Jip en Janneke ze wel zouden begrijpen. Kan Henk of Ingrid het even aan mij komen uitleggen?

Bernie2
Bernie216 nov. 2010 - 15:47

Geert zal het journaille wel dankbaar zijn dat deze voor hem zijn personeel met terugwerkende kracht screent en zo de lucratieve antecedenten netjes in kaart brengt. Zo leer je nog 's wat. Bijvoorbeeld dat van buitenaf gevoeglijk het beeld ontstaat dat hij een zijn team persoonlijk uit de Bijlmerbajes heeft gehaald en dat hij zelf als beschermheer optreedt. "Stop nou 's met PVV-bashen", riep de wanhopige Wilders gisteren aandoenlijk. Gekweld en binnen een week minstens 15 jaar ouder geworden. Hoelang houdt de Limburger het vol zijn eenmansbedrijf overeind te houden? Elke zaterdag zijn klasjes leiden, leesplankjes uitdelen: Aap, Rood, Vies en steevast verplicht naar de hoofdfilm Fitna kijken. Hij heeft het er maar druk mee. Ook tegen hem loopt een energievretende rechtszaak en hij pompt momenteel zijn club in hoog tempo verder vol met toegewijde volgelingen. Natuurlijk net zo zorgvuldig op maat geselecteerd als bij de huidige club waar schandaal na schandaal komt bovendrijven. Ik schat in dat het PVV-bashen nog maar net begonnen is.

FrenkMahon
FrenkMahon16 nov. 2010 - 15:47

http://www.dvhn.nl/nieuws/nederland/article6578128.ece/PVV Sharpe zou zich ook schuldig hebben gemaakt aan geweldpleging.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa16 nov. 2010 - 15:47

Met zijn gedoogde steun aan de VVD en CDA wilde Wilders Dennemark modele volgen, nu schijnt dat hij onbewust bij Belusconi modele terecht kwam, waar Nederlanders nu met stokken achter de vrijende en mishandelde PVV-ers aanhollen.

MAMASAYS
MAMASAYS16 nov. 2010 - 15:47

Wilders needs to stand up as head rooster in the hen house. Sweep the entire nest and get rid of all the rotten eggs immediately. Failing this party will be in the history books very shortly I for one did not vote for the hooks , crooks and one eye jacks that are currently calling the shots . Let the results fall where they may survive or die simple choice

Celsus
Celsus16 nov. 2010 - 15:47

Wat een boevenclub, de LPF is een klaverjasvereniging bij deze bundeling criminelen. Schandalig hoe een gedistingeerde partij als het CDA gewoon stil blijft zitten en geen stelling neemt. Met meneer Buma voorop.

ColorHugo949
ColorHugo94916 nov. 2010 - 15:47

PVV terug naar af: een eenmansfractie!

JoopSchouten
JoopSchouten16 nov. 2010 - 15:47

Psychotherapie voor de gehele PVVlijkt me wenselijk: De Wit: 'Die vent is hartstikke gek.' 'Als hij flipt is er geen houden aan.' --- Een woordvoerder van de KNAU bevestigt de aanval met de spike. Hij noemt Sharpe een 'halve crimineel'. Op naar de volgende idioot.

Alexanderr2
Alexanderr216 nov. 2010 - 15:47

Hmmm dat is niet plezierig... een spike in je gezicht. Die dingen zijn nogal scherp :P Loop er zelf (zeker nu het cross seizoen weer begonnen is) regelmatig op. Ik vind zoiets dan ook schandelijk van die PVV'er. Wel vind ik het niet kunnen hoe de Atletiekunie zich hier zo laat kennen, een bond hoort zoiets niet te doen. Dat die man van EA dat doet kan ik begrijpen, terecht overigens.

AlbertHofmann
AlbertHofmann16 nov. 2010 - 15:47

Een lachwekkend maar ook pijnlijk hoog Tegenpartij gehalte begint die hele PVV krijgen...Tedje van Es types is na 30 jaar waarheid geworden...

maccus
maccus16 nov. 2010 - 15:47

Pedofielen. pornobazen, criminelen... Het lijken die Bosnische Serviërs uit de jaren '90 wel... Maar... oh nee dat mogen we niet zeggen natuurlijk...

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa16 nov. 2010 - 15:47

In mei van 2002 wordt Philomena Bijlhout door de LPF gekozen als Tweede Kamerlid. Ze streeft haar politieke droom na om bruggen te bouwen in de Nederlandse samenleving en tussen Nederland en Suriname. In juli van dat jaar wordt ze beëdigd als staatssecretaris Emancipatie en Familiezaken. RTL Nieuws toont diezelfde dag foto's van haar in militie-uniform, terwijl ze letterlijk had gezegd ‘U zult van mij geen foto’s in uniform vinden’. De PVV-ers moet je niet blind geloven wat ze zeggen in de tweede kamer.Na een eerlijk zoektocht naar de feiten worden de leugenaars vaak beland in de wachtgeld!!

Bernie2
Bernie216 nov. 2010 - 15:47

Always look at the bright side of life, dompidompidom... Afijn, met Sharpe heeft Wilders dus een digitale pooier in de Tweede Kamer geplant. Ook dat nog. Behalve een moordenaar en een drugsdealer hebben we het hele scala nu zo'n beetje wel gehad, maar ik sta natuurlijk altijd open voor verse verrassingen. Het zou de geblondeerde xenofoob een waarschijnlijk een berg werk besparen als hij zijn handlangers screent op hen die wél door de ethische beugel kunnen. En met dat duo een frisse herstart maken.

HenryH
HenryH16 nov. 2010 - 15:47

Wat een schande dat dit het land bestuurd, er word van alle kanten gelogen, en het komt allemaal in de openbaarheid. En dat noemt zich politicus. Een echte politicus had gezorgd dat dit soort openbaringen allang ergens diep in een doofpot zouden zitten.

Bernie2
Bernie216 nov. 2010 - 15:47

Zou Wilders' islamhaat nu langzaam ombuigen naar collegahaat?

maclofty
maclofty16 nov. 2010 - 15:47

Toen ik bijna een jaar geleden nog voor de verkiezingen en ook na de verkiezingen het herhaalde dat de PVV een volkspartij is met slechts 1 onderwerp en historisch gezien op den duur zal verdwijnen, kreeg ik de PVV sympathisanten over mij heen. Historisch gezien heb ik gelijk, er zijn altijd volksbewegingen geweest, gestoeld op onbehagen, onrust en angst, ik heb er een paar aangehaald en die verdwenen, sommigen na korte- en andere na wat langere tijd. Het is een normaal verschijnsel. Ook de PVV, schreef ik toen, zal wellicht een wat langer leven gaan leiden omdat het probleem "de allochtone" zal blijven bestaan. Nu zich problemen voordoen aan de oppervlakte van de PVV zie je hoe krampachtig de sympathisanten zich in allerlei bochten proberen te wringen om hun ongelijk maar niet te moeten bekennen. Als je de nu nog korte historie van de LPF bestudeert kom je tot de conclusie dat de opbouw van deze partij, ook al is het redelijk goed gebeurd, ook figuren had aangetrokken die uit "eigen" belang daar zitting in namen. De PVV dacht dit te voorkomen om GW alles in eigen hand te laten houden met om zich heen wat vertrouwensfiguren, met als resultaat wat we nu voor onze ogen zien gebeuren. Dit zal over enkele jaren blijken de neergang van de PVV te zijn, maar de overtuigde kiezers die op politieke partijen stemmen die jaren lang gesetteld zijn, dienen er wel rekening mee te houden dat er altijd weer een nieuwe "1 onderwerp" partij de kop zal opsteken. In onderzoeken is gebleken dat de huidige en dan vooral jonge kiezer zich niet meer partij gebonden voelt door het uiteen vallen van de cohesie in het maatschappelijk verkeren. Ik heb dit zien gebeuren vanaf 1957 (was 23 jaar en toen pas stemgerechtigd) Het zal heel lang duren tot dat men tot de conclusie komt dat, zodra je gestemd heb, je 4 jaar rustig moet zijn en als dan je partij het niet goed heeft gedaan, je hen kunt afstraffen. Zo simpel is het eigenlijk, maar het duurt soms lang voor je het door begint te krijgen ;-)))

ColorHugo949
ColorHugo94916 nov. 2010 - 15:47

Kunnen "foute" PVV'ers niet uit de Tweedekamer worden gezet? Zonder wachtgeld lang af?

mees.
mees.16 nov. 2010 - 15:47

rechtstreeks vanuit de bijlmerbajes: http://tinyurl.com/28nd285

JeanneDarc
JeanneDarc16 nov. 2010 - 15:47

Rutte = Nee jongens, Tweede kamer mag mij controleren, ik ga de Tweede kamer niet controleren. Wilders, zit ook in het kabinet, als gedoger, daarmee heeft u meerderheid. Ja, maar Wilders regeert niet, in het kabinet, dus hoeft hij namens kabinet geen verantwoording af te leggen. Voor de rest, het is een zaak binnen de fractie van PVV en die zit in de kamer. Huh ? Maar door samenwerking met de fractie PVV dus, die u als minderheid gedoogd wordt kunt u regeren. Ja, maar PVV regeert niet. Nee, PVV regeert niet. Met CDA en VVD én PVV is een akkoord, die inhoudelijk gaat over het beleid en de maatregelen die het huidig kabinet wil bereiken. Daarin heeft PVV ook een stem en zijn vereisten, want anders zou PVV niet gedogen. Kunnen we PVV dan wel of niet op het matje roepen aangezien die inhoudelijk ook een vinger in de pap heeft omtrent het beleid ? Nee, dat kan niet. Want die zit in de tweede kamer. Dus, u wilt zeggen, PVV heeft mede het beleid bepaald en ook geëist, maar kan er niet op aangesproken worden, want ze regeren officieel niet. Exact. Goed, als de kamer kan alléén de regerende minderheid in het kabinet ter verantwoording roepen ? Ja, zei ik toch. Kamer controleert Rutte en Verhagen. PVV had toch een aantal eisen mbt het beleid de komende jaren en heeft er toch voor onderhandeld voor haar punten ? Dat het de voorwaarde was van de voltallige steun van PVV, indien die eisen mbt beleid verzilverd werden ? Ja. Dus, de PVV heeft mede het beleid bepaald van het kabinet ? Ja, deels. Niemand, wat ze regeren niet. Dus dat beleidmakers door de TK ter verantwoording geroepen kunnen worden is dus larie ? Nee, Verhagen en Rutte kunnen ter verantwoording geroepen worden door de TK. En PVV Wilders dan, die mede het beleid heeft bepaald, met wiens zetels u in de zadel zit en een schijnmeerderheid heeft ? Nee, die kan niet ter verantwoording worden geroepen, die regeert niet zeg ik voor de zoveelste keer. U vindt dat wanneer een zetel of meerdere zetels weg zullen vallen bij uw, laten we zeggen steunpartner in de TK en tevens medebeleidsmaker waardoor u een meerderheid heeft, uw kabinet kan instorten ? Nee, Wilders heeft zijn roede in het gareel. Voor de rest zou ik het maar in de TK over bakkeleien, aangezien Wilders officieel en staatsrechterlijk niet in het kabinet regeert. Rutte; Gaat u maar dit onderling regelen, want PVV zit in de TK. Pechtold: Ok, dan ga ik dat maar eens doen. Wat vindt u ervan dat er een paar fractieleden in opspraak zijn geweest bij de PVV, tast dit het integriteit aan volgens u? Blok: Nee, dat is een interne kwestie van de PVV, daar gaan wij als fractie niet over. Pechtold: Ow, ik meen mij te herinneren, dat uw partij erg stellig was, indertijd met de kwestie Duyvendak, bij Groenlinks, door te zeggen, dat een Kamerlid als Duyvendak uit de fractie zou worden gezet. Blok: Ja, dat heeft ons partij wel gezegd, maar nadat bij Groenlinks de beslissing was gevallen en nádat Duyvendak uit zichzelf opstapte. Pechtold Ja, dat kan waar zijn. Maar nu de beslissing is gevallen bij de PVV, en Lucassen blijft. Wat is uw mening als partijvoorzitter omtrent Lucassen ? Blok : Nou, ik blijf erbij is een interne fractie probleem van de PVV. M.a.w. VVD kon wel luid en stellig zijn, nádat de beslissing was gevallen over de kwestie Duyvendak. Over de PVV is er een andere standaard bij de VVD, zelf áls de beslissing is gevallen, dan zijn ze ineens bescheiden, en is het een interne kwestie van de PVV. Wat een hypocrisie ten top.

karuna2
karuna216 nov. 2010 - 15:47

Een inkijkje in de psyche van de PVV aanhanger. Een paar reacties dus uit de PVgraaV. "Nu de PVV gedoogsteun geeft zie je ploteseling allemaal van deze nutteloze berichten verschijnen om de PVV zwart te maken, wanhoopsactie van links." "nou het zal me een worst zijn , ik blijf geert stemmen , laten die linkse zakkenvullers maar fijn de hand in eigen boezem steken , hun stelen van de burgers nou ja de werkende burgers dan en dat dat ons een hoop geld kost ach ja dat is dan maar zo , ja nou zo lust ik er nog wel 1." Nog een: "Dit was in de jaren 80, hoe oud waren die gasten toen? Dus waar hebben we het eigenlijk over. Ik weet dat het bijna Sinterklaas is, maar over ieder lullig dingetje te gaan Zwartepieten is ook weer wat. PVDA gasten hebben in hun jeugd alleen maar boekjes zitten lezen op de bank? Groen links en D66 ers zaten te breien en te kantklossen toen ze jong waren? Hou toch op met die onzin.". De grote leider stond het gisteren nog voor te doen. Alleen veroordelingen zouden moeten gelden. Wat doet zijn aanhang? Beschuldigen zonder dat er zelfs maar een gerucht is, gewoon uit fantasie. Oh, ennne, het is natuurlijk de schuld van links, hoe kan het ook anders. Zelfs het feit dat het in de PVVgraaV staat en aan het licht door Powned (die ook mensen van andere partijen doorlicht) wordt geheel naast zich neer gelegd, het is de schuld van links, klaar. Dit soort gedachtegangen wordt dus gelegitimeerd. God valt van zijn voetstuk. Dus volledige ontkenningen, pure rancune en volkomen ongefundeerde beschuldigingen naar de verzonnen vijand zijn nodig om niet diep teleurgesteld te zijn en heel boos op de grote leider te worden. Het wordt er zóó (niet) gezellig van in Nederland. Het zou overigens goed zijn als er nog één ontmaskerd wordt. Dan houdt de ontkenning geen stand meer bij de meeste, schat ik zo in.

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat16 nov. 2010 - 15:47

Wat er nu alleen nog moet gebeuren om het kabinet te laten vallen is om de schande van de PVV de schande van de VVD en het CDA te maken. Het CDA is daar het gevoeligst voor gelet op de verdeeldheid die er was. Vroeg of laat straalt die schande ook op de andere twee af maar dit proces kan worden versneld. Dit laatste kun je zien als actieve euthanasie. De patient Rutte 1 is immers ongeneeslijk ziek. Zoals elke ten dode opgeschrevene worden eerst enkele fasen doorlopen (begint met ontkenning etc.) en het eindigt (als het goed is) met acceptatie. Bij de PVV reageerders hier zie je de fase van de ontkenning. Straks komt de woede. etc.

JustMatthias
JustMatthias16 nov. 2010 - 15:47

Joop.nl, april 2010 http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/pvv_er_de_roon_was_actief_binnen_extreem_rechts/

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat16 nov. 2010 - 15:47

Al een paar dagen lang mis ik iets. Maar wat mis ik? Geen idee. Een geluidloos geknaag van een omgekeerde pacman die de rafelranden van mijn bewustzijn verorbert. Het vervelende is dat je niet weet wat je niet weet terwijl je weet dat je het niet weet. Ik ben er inmiddels achter. Het gaat om drie woorden. Die mis ik. Eigenlijk wordt ik er wel vrolijk van dat ik ze mis. Al is het maar voor even. (Pssst - in een beetje geheimtaal -: krn, mslm, islm)

maccus
maccus16 nov. 2010 - 15:47

Allemaal ambetante kwistenbiebels daar bij de PVV.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa16 nov. 2010 - 15:47

Wilders en zijn brigade hebben gewoon wat op hen kerfstok en aangezien Wilders graag ziet dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn daden, moet hij nu ook eens zijn eigen woorden hard maken! Tijd om PVV te laten klappen,dit heeft lang genoeg geduurd, het is tijd voor nieuwe verkiezingen.

Gerald2
Gerald216 nov. 2010 - 15:47

Rutte blijft steunen op de PVV. Totdat het in drijfzand is weggezakt.

JandeBoer2
JandeBoer216 nov. 2010 - 15:47

Links kan nu, bij wijze van geuzennaam, terecht van zichzelf zeggen dat ze 'moreel superieur' zijn aan de PVV-kamerleden. Ik heb ook nooit zo begrepen waarom het erg is om moreel superieur te zijn.

sam tosha
sam tosha16 nov. 2010 - 15:47

Tis veeeeeel 'schooner' met deze gast: Je kunt zeggen van GeenStijl wat je wil, maar ze zijn tegenwoordig even 'vervelend' naar links als naar rechts en ze kunnen reete goed internet detectieven: http://www.geenstijl.nl/ Laatste topic: PVV-kamerlid was internationale pornobaron (NSFW) Zo. Halve dag rust geweest voor Geert. Gaan we nu eens een PVV-Kamerlid in het zonnetje zetten. Want dit keer geen parlementariër die ontucht heeft gepleegd of op gezette tijden het vrouwtje in elkaar beukt. Nee, een echte vrouwenliefhebber. Wat zeggen we, een PVV'er die wel pap lust van wat vrouwelijk schoon. En van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt. Naam is James Sharpe. Nummer 23 op de lijst. Duiken we in het cv van de dirty ol' backbencher. Sharpe werkte als project manager en director voor Translease International. Een bedrijf in, ehm zeg maar, nou ja, ehm, de communicatiesector. Gespecialiseerd in niche-titels als...... vannaf hier verder lezen via link. De rest van de tekst gaat niet geplaatst worden hier. Waarschuwing: 18+ (of 17 in de ogen van Lucassen ;-)

bacher
bacher16 nov. 2010 - 15:47

"PVV'er Sharpe blijkt geschorste geweldpleger" Neemt wat tijd in beslag, maar dan snap je hem ook.... Hij is geschorst, dus niet meer actief als geweldpleger..... Vandaar dat hij gewoon mag blijven, er is geen sprake van belangenverstrengeling.

Pjotrs
Pjotrs16 nov. 2010 - 15:47

Ex-hordenloper Sharpe mist conditie en is het spitsroedenlopen nu al moe. Ben benieuwd wat de volgende op de kieslijst op zijn geweten heeft. Uitspraak van de dag was overigens van Jort Kelder: voor een normale baan heb je een diploma nodig, voor het kamerlidmaatschap voor de PVV volstaat een strafblad.

JustMatthias
JustMatthias16 nov. 2010 - 15:47

http://www.nu.nl/politiek/2381657/pvver-james-sharpe-levert-kamerzetel-in.html

Sternenstaub
Sternenstaub16 nov. 2010 - 15:47

Gedoogcultuur krijgt een geheel nieuwe betekenis, dezer dagen. Hoeveel maten heb ik nog in huis? denkt Wilders. Het begon met één, toen twee, je excuses in de Kamer maakten er drie van, en wie weet moeten we er nog een vierde dimensie bijhalen, Geert. Tja, had je maar op een integere basis moeten bouwen. Het is allemaal drijfzand gebleken. Ik wist dat al voor je Heilige Hollandse Huisje begon weg te zakken. Ha, ha, ha. Ik permiteer mij bij uitzondering een moment van leedvermaak. En nou géén heilige verantwaardiging meer veinzen over al die door alle linksen, vreemden en anderen veroorzaakte misstanden in dit land, hè? Want eerlijk is eerlijk, het enige wat hier vreemd en onbetrouwbaar is, is de scheurende gedoogconstructie die, zo het zich laat aanzien, met warp speed de diepte in gaat. Dit zijn allemaal koekjes van eigen deeg. Smaken ze?

Tocqueville
Tocqueville16 nov. 2010 - 15:47

Dit is echt zoeken naar spijkers op laag water en gaat echt te ver...

2 Reacties
Sjiekismigdat
Sjiekismigdat16 nov. 2010 - 15:47

U wist ervan en so does Geert?

karuna2
karuna216 nov. 2010 - 15:47

Pardon? Nu is mensen oplichten 'spijkers op laag water' zoeken?

Gerald2
Gerald216 nov. 2010 - 15:47

En gaat Wilders de zelfde langspeelplaat afdraaien als van de week met Lucassen?

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten16 nov. 2010 - 15:47

Zeker weten Gerald. Allemaal voor de bühne. Ik geloof er namelijk geen ruk van dat dit niet bekend was of dat ze 'echt' billenkoek krijgen. Deze 'vrije jongens' hebben vrijwel allemaal die egoïstische 'liberale mentaliteit' waar het recht van de sterkste geldt. Mensen die besodemieterd zijn 'hadden beter moeten opletten' is wat er door deze mens-types ter verdediging wordt geroeptoeterd. En als je kritiek op hebt word je bedreigt.

ZwareVanNelle
ZwareVanNelle16 nov. 2010 - 15:47

Hé! Hier is het schandaal waar we gisteren al naar zochten, dat is sneller dan ik dacht.

1 Reactie
PeerJawel
PeerJawel16 nov. 2010 - 15:47

Ja leuk hè. We kunnen er inmiddels op wachten. Als het kabinet net zo snel te werk zou gaan was er misschien toch nog hoop, zelfs met een minderheid maar ze zullen er wel over moeten nadenken tijdens het kerstreces.....

robheus2
robheus216 nov. 2010 - 15:47

Naast brievenbuspissers, ontichtplegers nu ook zwendelaars en oplichters. Het criminele karakter van een PVV staat hiermee wel vast.

1 Reactie
supersym
supersym16 nov. 2010 - 15:47

Dus PvdA en GL ook?

JackDaniels2
JackDaniels216 nov. 2010 - 15:47

Dit is de zoveelste keer dat JOOP bewijst geen objectieve journalistiek te bedrijven. De kop 'PVV-Kamerlid blijkt veroordeelde oplichter' bekt natuurlijk lekker, maar dekt geenszins de lading. Er is van oplichting in de zin van artikel 326 van het Wetboek van Strafrecht geen sprake. Bovendien hebben we het hier over iets dat in Hongarije heeft gespeeld. Het zal heus laakbaar zijn wat deze James Sharpe heeft gedaan of in ieder geval als directeur verantwoordelijk voor was, maar dit is demagogie van de bovenste plank.

2 Reacties
Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort16 nov. 2010 - 15:47

Joop bedrijft geen journalistiek lieverd, Joop is een links opinieblog dat nieuwsberichten interpreteert voor de achterban, en dan doorgeeft op een manier die de klassiek conservatief linkse geest kan bevatten. En dat is nu juist het leuke aan Joop!

ElChe
ElChe16 nov. 2010 - 15:47

Dus als ik in Hongarije, Brazilie of ergens anders in verwegistan een moord pleeg is dat een pre om tweede kamerlid te worden van de pvv?

[verwijderd]
[verwijderd]16 nov. 2010 - 15:47

Hier gaat echt alleen links zich over buigen. De resterende, wel nadenkende mensen, geven hier helemaal niets om. Die maken zich pas echt druk om de 30 miljoen euro die de PVDA in Amsterdam kwijtgespeeld is aan een mislukt muziekcentrum. Met dat geld hadden vele duizenden bijstandsmoeders geen €30 per maand in hoeven te leveren.

6 Reacties
JAWEH
JAWEH16 nov. 2010 - 15:47

Ik begin bijna medelijden met U te krijgen. Bijna... maar nog niet helemaal. Dat wordt weer overwerken vanavond hahahahaha.

RosaLange
RosaLange16 nov. 2010 - 15:47

"Hier gaat echt alleen links zich over buigen." Heb ik iets gemist? Zijn onze vrienden van GeenStijl / PowNed van hun geloof gevallen en naar de linkse kerk overgestapt? Of vindt u alles wat kritisch is over onze Geblondeerde Leider links?

PietPaaltjes
PietPaaltjes16 nov. 2010 - 15:47

Dat had u nou niet moeten schrijven. Dat het is geplaatst is al verwonderlijk.

Klaas2
Klaas216 nov. 2010 - 15:47

--[Hier gaat echt alleen links zich over buigen. De resterende, wel nadenkende mensen, geven hier helemaal niets om.]--- Je denkt dat de SGP hier geen moeite mee heeft? Een lijstje van alle websites die het bedrijf op zijn naam had. 800 domein namen, zeg maar van AdultAssFuck.com, via Mijnexiseenhoer.com tot aan zwartesletjes.com http://www.geenstijl.nl/archives/images/fap1alles.html

ElChe
ElChe16 nov. 2010 - 15:47

"Hier gaat echt alleen links zich over buigen. De resterende, wel nadenkende mensen, geven hier helemaal niets om." Laat ik nu toch altijd gedacht hebben, dat geen stijl rechts was. Zo zie je maar, volgens jou wordt het onderscheid tussen rechts en links wel heel diffuus.

ElChe
ElChe16 nov. 2010 - 15:47

"Met dat geld hadden vele duizenden bijstandsmoeders geen €30 per maand in hoeven te leveren. " Alsof de pvv zich ook maar een seconde druk zou maken om een bijstandsmoeder. Haha goede grap. Of is dit niet om te lachen.

[verwijderd]
[verwijderd]16 nov. 2010 - 15:47

O god, journalistjes worden wakker. Zoekt en gij zult vinden. Een beetje flauwekul is het wel, een boete voor het misleiden van klanten. Dat zou beteken dat de CEO van de NEM ook geen politieke functie meer kan vervullen, dat bedrijf kreeg vorige week zelfs een miljoen euro voor de kiezen wegens misleiding.

1 Reactie
Klaas2
Klaas216 nov. 2010 - 15:47

Is de CEO van de NEM ook al in de Tweede Kamer? Ook bij de PVV? Het zou me niet verwonderen. Maar de NEM deed niet aan porno toch? Hoewel, ze leverden electriciteit waarmee porno bekeken kon worden. http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/11/pvv_kamerlid.html

[verwijderd]
[verwijderd]16 nov. 2010 - 15:47

Ja jongens. Iemand die bij een bedrijf heeft gewerkt. De meeste bedrijven hebben wel eens een boete gehad. Philips, Shell, Jansen-transport uit Beilen. De meeste andere partijen maken de "veilige keus", nl: alleen ambtenaren aannemen die 15 jaar een stoel hebben warmgehouden.

1 Reactie
JanvdH2
JanvdH216 nov. 2010 - 15:47

Inderdaad, Wilders staat als nummer 11 op de lijst van langst zittende tweede kamer leden. Een typische plush plakker. Echt iemand uit het Haagse circuit. Hij probeert het systeem van binnen uit uit te hollen ....

[verwijderd]
[verwijderd]16 nov. 2010 - 15:47

Even samenvatten: iemand heeft vroeger gewerkt bij een bedrijf waar wat mis is gegaan. So what?

1 Reactie
Klaas2
Klaas216 nov. 2010 - 15:47

Niks aan de hand Peet, toch. Maar steek toch voor de zekerheid wel even je kop in het zand, want je weet nooit. Trek hem morgen er maar weer voorzichtig er uit, maar sta klaar om hem snel terug te stoppen.

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort16 nov. 2010 - 15:47

ROFLMAO Meer dan dat hoef ik er niet over te zeggen :-)

1 Reactie
CdeVries
CdeVries16 nov. 2010 - 15:47

ROFLMAO Meer dan dat hoef ik er niet over te zeggen :-) ============================ Goed idee, want ik begrijp er niks van!

CdeVries
CdeVries16 nov. 2010 - 15:47

Dat wordt weer smullen vanavond, levert goede tv op. Ik ga vroeg onder de douche zodat ik niks zal missen. PVV, Partij Voor de Veroordeelden

1 Reactie
ElChe
ElChe16 nov. 2010 - 15:47

pvv = partij voor de verdoemden. Het wordt een horrror.

meijerlahn
meijerlahn16 nov. 2010 - 15:47

Dit overstijgt het LPF-gehalte.

1 Reactie
Gerald2
Gerald216 nov. 2010 - 15:47

Isis, het is in zoverre met de LPF te vergelijken dat PVV'ers nog niet met elkaar liggen te vechten

robheus2
robheus216 nov. 2010 - 15:47

De PVV is als de dief die het hardst "houdt de dief!" roept.

1 Reactie
Tjalling2
Tjalling216 nov. 2010 - 15:47

Haha!! Het wordt voor Wilders in ieder geval moeilijk om nog geloofwaardig over te komen als hij het over buurtterroristen en criminelen heeft met al die veroordeelden binnen zijn partij. Gelukkig voor hem is zijn achterban zo rabiaat en zo dom dat het qua zetels niet zo heel veel zal uitmaken.

[verwijderd]
[verwijderd]16 nov. 2010 - 15:47

Ik kom wel weer eens aanwaaien als er meer dan 1000 reacties zijn.

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods16 nov. 2010 - 15:47

++ Ik kom wel weer eens aanwaaien als er meer dan 1000 reacties zijn. ++ >> Promises, promises...

[verwijderd]
[verwijderd]16 nov. 2010 - 15:47

Toch zit ik nog met één brandende vraag: "is Sharpe ook een pedofiel of niet?".

1 Reactie
arieroos
arieroos16 nov. 2010 - 15:47

Geen flauw idee ... maar als dat zo is, dan denk ik dat we dat binnenkort wel zullen horen.

Tjalling2
Tjalling216 nov. 2010 - 15:47

Ben benieuwd of Wilders hem wel laat blijven. Wilders kennende zou hij hem gewoon binnen de partij laten maar aangezien Dhr. een kleurtje heeft denk ik dat hij snel zijn biezen mag pakken van racist Geert.

1 Reactie
cmore
cmore16 nov. 2010 - 15:47

Als Wilders een racist zou zijn geweest dan was deze gekleurde man al nooit kamerlid van de PVV geworden.

Tippex
Tippex16 nov. 2010 - 15:47

Het feit dat SinterKlaas twee paspoorten heeft vind ik een nog zorgelijker ontwikkeling......misschien kan iemand daar ook onderzoek naar verrichten en.....is het geen oplichter met al die kadootjes. Hij claimt danwel dat ie dat allemaal uit eigen zak betaald maar ik heb gehoord dat dit niet zo is!! Ik bedoel maar....het kwaad ligt om de hoek en is ozo nabij...... Hij zegt dan wel uit Spanje te komen maar uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat hij oorspronkelijk uit Turkeye afkomstig is. En hoe zit het met die Pieterman, zwart, vreemd taaltje, kruipt door schoorstenen zo bij iemand naar binnen...is dat dan geen huisvredebreuk?? Het zijn zo van die vragen. Niemand die ik daar over hoor maar intussen wordt gans Nederland tot 7 jaar oud compleet belazerd. Ik eis kamervragen en wel snel!!!!

2 Reacties
jvanarkel
jvanarkel16 nov. 2010 - 15:47

Bert ik los het even voor je op. Sint is in werkelijkheid WODAN met zijn 2 zwarte Raven die luisterden of men wel gevallig was jegens hem. Dat de katholieken er een twist aangegeven hebben ach. Maar die moorse hulpjes zijn de zwarte pieten, niemand die daar iets positiefs over zegt.

ElChe
ElChe16 nov. 2010 - 15:47

Sinterklaas heeft drie paspoorten.

seven2
seven216 nov. 2010 - 15:47

Als de kpn ergens een boete voor krijgt zijn dan alle 33.000 medewerkers een oplichter? Digitania is onderdeel van Telenor (is Noorse KPN)

1 Reactie
RosaLange
RosaLange16 nov. 2010 - 15:47

Nou niet allemaal. Je zou je kunnen beperken tot de CEO.

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat16 nov. 2010 - 15:47

Sharpe dat was toch ook degene die in Roemenie woonde en toen naar een onbekend adres in NL zou zijn verhuisd omdat hij bang was bedreigd te worden?

1 Reactie
RosaLange
RosaLange16 nov. 2010 - 15:47

We gaan dat helemaal, tot de bodem toe uitzoeken!

objectivist
objectivist16 nov. 2010 - 15:47

Heerlijk een ouderwetse heksenjacht. In dit geval lijkt het te gaan om de veroordeling van een rechtspersoon maar leuk genoeg! Nemen we ook meteen de dossiers van de andere kamerleden mee? Ik weet nog wat gevalletjes uit het recente verleden Sla de dagbladarchieven er maar op na. Van SP tot PVV boter op het hoofd!

1 Reactie
JAWEH
JAWEH16 nov. 2010 - 15:47

Gaan we nu op de juridische toer ? Dat bedrijf is opgezet door mensen en wordt toch bestuurd door mensen. Het bedrijf zelf kan geen beslissingen nemen hoor. Dat doen de leidinggevenden.

Bakoe
Bakoe16 nov. 2010 - 15:47

Het is ook interessant om te weten welke domeinnamen voor dit bedrijf geregistreerd staan, en waar de veroordeling voor was. Het is spijtig voor de PVVers, maar hun volksvertegenwoordigers zijn toch lieden van een zeer bedenkelijk allooi. Maar goed, dat waren Varkensheintje en Koning Gorrilla ook. En die waren van adel .

1 Reactie
JAWEH
JAWEH16 nov. 2010 - 15:47

ongeveer 1000 pornosites die ik overigens NOOIT heb bezocht.

[verwijderd]
[verwijderd]16 nov. 2010 - 15:47

En de lijst blijft maar groeien : de PVV kun je nu met gerust hart een crimineel boevennest noemen!

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa16 nov. 2010 - 15:47

Mooie politiek van de democraten in de stilte, prachttig. Niet meteen verkiezingen roepen, de PVV was nog gevarlijk, mensen wisten niet veel over de PVV, nu veel!, Mooie trucje, eerst de PVV terecht zwart maken met de feiten en laten zien wie ze echt zijn en dan komen de verkiezingen te voorscheen. Ik vind het een hele slimme manieren van politiek doen en een slimme manier om de rechtsstaat weer terug te trekken uit de handen van de wolven. Bravo aan de onzichbare democraten en bewakers van de rechtsstaat.

matrix2
matrix216 nov. 2010 - 15:47

Leuk om te zien dat linkse mensen denken dat men door dit sort berichten PVDA gaat stemmen... kansloos!

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods16 nov. 2010 - 15:47

++ Leuk om te zien dat linkse mensen denken dat men door dit sort berichten PVDA gaat stemmen... kansloos! ++ >> Dat denken we helemaal niet. We denken wel dat des te meer van dit soort berichten, des te minder PVV'ers de volgende keer überhaupt gaan stemmen. En dan gaat de PVV 'south'. Zo verging het de LPF ook.

karuna2
karuna216 nov. 2010 - 15:47

De stukken lijken officieel, dus de verdere bewijzen komen zeer snel boven tafel. Dan is dit om meerdere reden natuurlijk heel vervelend. Ten eerste heeft Nederland hier echt helemaal niets aan. -Al die mensen die in Hongarije zijn opgelicht zien de CEO van dit bedrijf hier zo'n beetje aan de macht zijn. Echt niet fijn. -Daarbij heeft Nederland er niets aan omdat het een rotzooitje is op deze manier. En dat in een economische crisis. Gaat Rutte hier weer van zeggen dat hij er niets mee te maken heeft? Ten tweede worden er nu toch heel veel mensen teleurgesteld die op de PVV gestemd hebben. De PVV'ers hier steken hun hoofd in het zand of praten ineens alles goed, maar dat gaat echt niet voor alle PVV-stemmende mensen gelden. Dan is er ook nog eens zo dat ik met een heel vervelend gevoel zit. Ik heb namelijk last van leedvermaak. Ik heb mij reeds diep geschaamd en ga dat zeker weer doen als iemand dat graag heeft, maar dat verandert niet dat ik toch echt leedvermaak heb. Al schrijvende voel ik het wegzakken, maar toch. Ik ben echt niet de enige. Dus jas mij maar van tafel, maar dat krijg je als je ongenuanceerd op links afgeeft. Dan gaan ze meedoen want dat zijn ook maar mensen. Dan vraag je je ook af nog af wat Wilders in hemelsnaam gedaan heeft. Hoe kan hij juist dit soort mensen in zijn fractie gekozen hebben? Gisteren zat er bij P&W iemand die toch een stuk 'gewoner' leek, maar niet in de fractie gekomen is. Hoe kan Wilders zó de mist ingaan? Dan gaat het me er niet om dat mensen hem niet verteld hebben wat ze in hun verleden gedaan hebben. Maar het is nu toch een patroon. Hij heeft toch wel heel erg mensen uitgekozen die de neiging hebben dingen achter te houden of iets in hun verleden hebben. Je kan één keer, twee keer zelfs drie keer miskleunen, maar de hoeveelste is dit al niet dat blijkt dat iemand dingen doet of een verleden heeft wat Wilders helemaal niet kan gebruiken? Dat ligt in zijn persoonlijkheid.

1 Reactie
CdeVries
CdeVries16 nov. 2010 - 15:47

Ten tweede worden er nu toch heel veel mensen teleurgesteld die op de PVV gestemd hebben. ============================ Klopt, lees maar hier: http://socialisme.nu/blog/nieuws/11079/lezers-telegraaf-over-affaire-lucassen-%E2%80%98spijt-dat-ik-pvv-heb-gestemd%E2%80%99/

[verwijderd]
[verwijderd]16 nov. 2010 - 15:47

Oké, goed plan, anders gaat mijn vrouw opmerkingen maken als tsss, kijk jij naar zulke types...

1 Reactie
JAWEH
JAWEH16 nov. 2010 - 15:47

Deze was voor mij he harry. Ik probeer je alleen maar te helpen hoor. Straks mogen we met zijn allen ontspannen..

Bakoe
Bakoe16 nov. 2010 - 15:47

Het wachten is natuurlijk op de electorale gevolgen die deze berichtgeving zal hebben voor de PVV. En als dit genoeg zoden aan de dijk zet, dan wordt het stekkertje uit dit kabinet getrokken. Maar waar zal het lompenproletariaat dan nu weer naar toe zwalken ...

2 Reacties
Ruimteaapje
Ruimteaapje16 nov. 2010 - 15:47

Helaas denkt het PVV-electoraat langs heel andere meetlatten: moslim: guilty by association PVV'er: links complot

matrix2
matrix216 nov. 2010 - 15:47

Ik moet u bekennen... als VVd-er.... ik ga volgende keer PVV stemmen!

[verwijderd]
[verwijderd]16 nov. 2010 - 15:47

Goed. Wanneer zijn de verkiezingen voor de 2de Kamer?

3 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa16 nov. 2010 - 15:47

Van mij mogen ze nu beginnen, met rollen en trekken met die bruine-vuilnisbakken met ''stemgat''op de deksel! Juist nu, waar de spiegel vierkant geplaatst voor de neus van wilders en zijn mannen is.

Florian2
Florian216 nov. 2010 - 15:47

Over 4 jaar Zjen: dan gaan we voor NOG 4 jaar Rutte c.s! :-)

matrix2
matrix216 nov. 2010 - 15:47

Over 4 jaar..

leeuw2
leeuw216 nov. 2010 - 15:47

Een veroordeelde oplichter nog wel. De nuance is weer ver te zoeken hier.

1 Reactie
harryo2
harryo216 nov. 2010 - 15:47

Wanneer het gaat over een PVV-er, zoals nu weer eens, is de nuance inderdaad ver te zoeken: dat is namelijk de aard van het beestje!

Florian2
Florian216 nov. 2010 - 15:47

En we dronken een glas..... Wishful thinking hier maar op dit soort kleinigheden gaat het kabinet echt niet vallen: hoe graag de oppositie dat ook mocht willen. (en alle linkse reaguurders hier :-)

3 Reacties
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods16 nov. 2010 - 15:47

++ En we dronken een glas..... ++ >> Mooi staaltje van de nieuwe politiek waar Wilders zo prat op ging.

ElChe
ElChe16 nov. 2010 - 15:47

"En we dronken een glas....." Volgens mij wordt jij hierdoor zo dronken als een lor.

CdeVries
CdeVries16 nov. 2010 - 15:47

En we dronken een glas..... ======================== Samen met Hero Drinkman

Yggdrasil
Yggdrasil16 nov. 2010 - 15:47

Ik lik mijn vingers erbij af

2 Reacties
JAWEH
JAWEH16 nov. 2010 - 15:47

Ah, Je hebt even op de sites gekeken....

Amarinde
Amarinde16 nov. 2010 - 15:47

Eerlijk gezegd ben ik er een beetje beroerd van. Tot zover je bij Lucassen nog enige nuance kon aanbrengen mbt. het zedenmisdrijf kan ik hier totaal geen nuance zien. Ik zal wel erg ouderwets zijn.

meijerlahn
meijerlahn16 nov. 2010 - 15:47

En nu moeten er ook nog PVV-Statenleden benoemd worden voor de komende statenverkiezingen. Wat kunnen we nog meer verwachten? Pure devaluatie van de politiek. Met dank aan onze blonde kruisridder.

1 Reactie
ErnsTT2
ErnsTT216 nov. 2010 - 15:47

Nah je moet eerder de groep rond Rutte bedanken die Rita en Wilders heeft helpen opzetten van hun Bewegingen... Die zijn de werkelijke fourneurs van dit soort, in een prachtig nederlands woord te vangen, *geteisem*, waar we nu door geteisterd worden.

JoopSchouten
JoopSchouten16 nov. 2010 - 15:47

Ik mis een zwarte balk voor zijn ogen.

1 Reactie
mees.
mees.16 nov. 2010 - 15:47

Een publiek figuur met een dubieuze achtergrond. Zit een grote nieuwswaarde aan Geen zwarte balk dus

Gompie2
Gompie216 nov. 2010 - 15:47

Het bedrijf van Sharpe bezat ook internetadressen als kutgeil.com, zaadsnol.com en sexbabe.org. http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/535569/2010/11/16/PVV-in-zwaar-weer-na-nieuw-incident-met-Kamerlid.dhtml

1 Reactie
Bakoe
Bakoe16 nov. 2010 - 15:47

Nu ja, het past natuurlijk wel binnen het dagelijks taalgebruik van de gemiddelde PVV stemmer. Kijk dat is nog eens vrijheid van meningsuiting.

harryo2
harryo216 nov. 2010 - 15:47

Geen PVV-er of er is wel iets mee loos, lijkt het wel. Wat een club...

1 Reactie
Bakoe
Bakoe16 nov. 2010 - 15:47

Het aloude spreekwoord: er is geen PVVer zo bont of er zit wel een vlekje aan , is in deze zeer opportuun.

meijerlahn
meijerlahn16 nov. 2010 - 15:47

Dit zit dus ook in de Kamer: Als dit waar is, te bizar voor woorden: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/11/pvv_kamerlid.html

1 Reactie
Jongeliberaal
Jongeliberaal16 nov. 2010 - 15:47

geenstijl is niet eenzijdig kritisch......

Yggdrasil
Yggdrasil16 nov. 2010 - 15:47

En wederom wordt er ontzettend gebagatelliseerd en weggekeken, er wordt wat lacherig over gedaan maar we hebben nu al diverse mensen in de PVV-fractie zitten die je met alle plezier sociaal onaangepast kunt noemen. Niet direct crimineel maar zeker wel sociaal onaangepast. Ik wijs er maar even op maar stel dat er binnenkort een discutabel wetsvoorstel wordt gedaan waarbij me de inhoud niet zo belangrijk lijkt op dit moment maar wat wel belangrijk is dat er een wetsvoorstel zou kunnen komen met een grote sociale, financiële of economische impact en dat dan de stemmen van de PVV de doorslag moeten geven. Ergo, er komt een wetsvoorstel die voor wie dan ook heel ingrijpend kan zijn nationaal of internationaal en dan moet het zootje ongeregeld van de PVV de beslissende stem leveren. Denk nu eens even na over de verantwoordelijkheid van een volksvertegenwoordiger en vraag je dan af of je die verantwoording bij het zootje ongeregeld van de PVV kunt leggen. Dus niet of je het wilt maar of het kan, ik vind namelijk van niet.

2 Reacties
meijerlahn
meijerlahn16 nov. 2010 - 15:47

"en dat dan de stemmen van de PVV de doorslag moeten geven." ------------------------------------------------- Yggy, het ergste is dat ze waarschijnlijk niet eens weten waar het wetsvoorstel over gaat, want de blonde kruisridder heeft ze voorgekauwd wat ze moeten stemmen. Daarna kunnen ze weer gaan, en dat doen waar ze mee bezig waren, namelijk niets. Dan is 7000 euro per maand lekker snel verdiend.

Dragon2
Dragon216 nov. 2010 - 15:47

Zowaar een unieke bijdrage van Yggy, eentje met nuance, zonder overdrijving en oogkleppenvisie, en eentje waar ik het mee eens ben. Crimineel gedrag van de betreffende PVVers? Niet echt. Onbehoorlijk, dubieus, sociaal onaangepast gedrag? Zeker. Daarom ongeschikt als volksvertegenwoordiger? Ja, ongeschikt, wat mij betreft. Een onvoldoende dus voor Wilders, die deze dubieuze figuren heeft geselecteerd. Zeker die Lucassen zou er direct uit gemikt moeten worden. Dat die kerel nog het onfatsoen heeft om niet zelf op te stappen vind ik helemaal schandalig. Overigens zou ik op deze manier het verleden van ALLE kamerleden wel 's uitgespit willen zien. Bij andere partijen geen lijken in de kast? Ik betwijfel het. Ook daar genoeg voorbeelden van dubieuze figuren in het recente verleden. Laat onverlet dat deze kwesties zeer slecht zijn voor de politiek in het algemeen en de PVV in het bijzonder. Eindelijk hebben Pechtold cs. eens een valide punt om tegen de PVV in te brengen. Zal moeilijk te verdedigen zijn door Wilders. Ben benieuwd.

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat16 nov. 2010 - 15:47

Je zou bijna medelijden met Wilders krijgen.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten16 nov. 2010 - 15:47

Ik heb meer medelijden met Peet. ; )

seven2
seven216 nov. 2010 - 15:47

Boete voor overtreding Digitania (onderdeel Telenor (de Noorse KPN) beursgenoreerd bedrijf met 40.000 medewerkers) dateerde uit eerdere tijd dat James Sharpe daar nog niet werkte. Rechtszaak met uitspraak en boete kwam pas veel later.

1 Reactie
SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra16 nov. 2010 - 15:47

== Boete voor overtreding Digitania (onderdeel Telenor (de Noorse KPN) beursgenoreerd bedrijf met 40.000 medewerkers) dateerde uit eerdere tijd dat James Sharpe daar nog niet werkte. == Mis. Volgens Sharpe's CV (http://www.pvv.nl/index.php/fracties/tweede-kamer/james-sharpe/cv.html ): "Loopbaan Group Chief Executive Officer, Digitania Zrt. owned by Telenor Ventures (Hungary, Europe, Asia) (2005- heden) Managing Partner of Global Vision Kft., Smart Messaging Solutions Kft and Project manager Translease International (Hungary, Europe) (2003-2005) Managing Director Hungary, CIBER Hungary Kft (Hungary) (2001-2003) Business Development Director Translease International Ltd (Europe, Asia, Africa) (1996-2001) Managing Director Info-Line Kft (Hungary) (1993-1995) Directeur Klantrelaties Antillephone NV (Curacao N.A.) (1991-1993)" Uit het persbericht over de zaak: "In June 2006 Digitania, which is in the possession of the Norvegian undertaking Telenor and which main profile is content provision, started to advertise its SMS dating service called “SMS magic” in different newspapers." Wel degelijk onder verantwoordelijkheid van Sharpe, dus.

EenBeetjeNuanceGraag
EenBeetjeNuanceGraag16 nov. 2010 - 15:47

Opmerkelijk: De door PVV-ers zo verfoeide 'linkse' nos meld dit bericht niet op teletekst, terwijl de 'huiszenders' RTL en SBS het wel melden op hun teletekst. Hoezo linkse publieke omroep?

1 Reactie
Gavi5
Gavi516 nov. 2010 - 15:47

Ik heb zo'n onkuis vermoeden dat de "linkse Nos" grinnikend zit te wachten tot alle pvv liefhebbers het helemaal uitgespit en tentoongesteld hebben. Ik stel me voor: gniffelend het internet afstropen en de niet publieke zenders door koekeloeren en niks doen, gewoon afwachten tot de pvv zichzelf helemaal opheft. Het wordt steeds leuker;-))

Hanvander Horst
Hanvander Horst16 nov. 2010 - 15:47

En dan ook nog CEO van een tent in Pakistan, geweldig....

1 Reactie
Bakoe
Bakoe16 nov. 2010 - 15:47

Nu ja, er gaat voldoende westerse steun naar dat land, en het is officieel een bondgenoot. Dus daar kan toch niets mis mee zijn... of wel ?

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat16 nov. 2010 - 15:47

Wedden dat er niets aan de hand is en dat zo de aandacht van de affaire Lucassen wordt afgehaald?

1 Reactie
Sjiekismigdat
Sjiekismigdat16 nov. 2010 - 15:47

Lijkt een beetje too good to be true.

[verwijderd]
[verwijderd]16 nov. 2010 - 15:47

wilders met een kopvod op,,of hoofddoekje voor normale mensen http://www.parool.nl/parool/nl/2848/FOTO/photoalbum/detail/1089/176045/0/Joep-Bertrams.dhtml

1 Reactie
EenBeetjeNuanceGraag
EenBeetjeNuanceGraag16 nov. 2010 - 15:47

erg leuk dat hele kleine mondje...

ErnsTT2
ErnsTT216 nov. 2010 - 15:47

Hmmm, Wilders zelf was niet te handhaven tijdens zijn jong volwassenheid en werd naar Israel gestuurd Agema was enthousiast Stormfrontster Brinkman drunken driver Graus vrouwenmishandelaar Hernandez freefighter op straat Lucassen verkracht minderhjarigen en, en, en... Je gaat je zo langzamerhand afragen of er eigenlijk überhaupt wel een kamerlid van de PVV een bewijs van Goed Gedrag mag krijgen...

2 Reacties
Bakoe
Bakoe16 nov. 2010 - 15:47

Maar dan wel met het moraliserende vingertje naar anderen wijzen. De islamisering...zou het niet beter zijn om te wijzen op de criminalisering of de debilisering van de politiek ? Het blijft de vraag, wat te doen met het lompenproletariaat, diegenen die geen ideologische of rationele/intellectuele binding meer hebben met welke stroming dan ook ? Daar ligt een taak voor de samenleving, voor ons, hoe hebben wij het zover kunnen laten komen. Bestrijd de vulgaire opportunisten van de PVV , natuurlijk, maar geef ook een alternatief.

JanB2
JanB216 nov. 2010 - 15:47

Agema was enthousiast Stormfrontster Dit is nieuw voor mij. Klopt dit? Die hele PVV wordt steeds ranziger te worden.

maccus
maccus16 nov. 2010 - 15:47

Nou doe mij dan maar de "linkse elite"...

1 Reactie
DikkieDik3
DikkieDik316 nov. 2010 - 15:47

Wat versta jij onder elitair?

[verwijderd]
[verwijderd]16 nov. 2010 - 15:47

Sharpe ontkent bij hoog en laag.

1 Reactie
Klaas2
Klaas216 nov. 2010 - 15:47

We willen toch geen pornoboeren in het kabinet, lijkt me. Dit nog afgezien van alles wat boven water moet komen. ik denk dat dit nog gevoeliger ligt dan Lucassen, in de ogen van het CDA en de SGP, ik denk niet die die beide partijen het kunnen verkopen aan hun achterban om deze gedoogsteun nog langer te gedogen. Zwaar weer in het kabinet. Dat is zeker. Zalvende woorden van Rutte over interne aangelegenheden kunnen niet veel goed meer doen. Het zou me niet verwonderen wanneer het CDA de stekker uit het kabinet trekt, want anders is het werkelijk hun einde, dan loopt van hun ingezakte aanhang nog eens de helft weg, en die andere helft wacht in het bejaardentehuis op een genadige volgende dag, of ze dan weer groentesoep krijgen, of dat ze een dringende medische behandeling behoeven. Om het met Geert Wilders te zeggen: Veel gekker moet het toch niet worden. Als Geert Wilders een vent was zou hij zelf de stekker eruit trekken, en zijn tweede Kamerfractie collectief van de PVV los koppelen. Dan hebben we 24 freelancers waarvan de meesten zonder enige politieke ervaring die de uitvreter willen uithangen. Brinkman, die arme ziel wilde deze week het democratiseringsdebat op gang brengen, ik ben bang dat hij te laat is, en Wilders tegen de beperkingen van zijn controledwang is aangerend. Ik zie Bleeker dit al uitleggen aan zijn vrouw.

Klaas2
Klaas216 nov. 2010 - 15:47

De geloofwaardigheid van PVV-leider Geert Wilders is aangetast door zijn besluit om het in opspraak geraakte Kamerlid Eric Lucassen in de fractie te houden. Dat vindt maar liefst 92 procent van bijna 43.000 deelnemers aan een peiling op NU.nl. http://www.nu.nl/politiek/2380318/geloofwaardigheid-wilders-aangetast-lucassen.html Laat ze er tien procent naast zitten, die zijn er vandaag wel bij gekomen.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten16 nov. 2010 - 15:47

tnx, : )

fokjemoeder
fokjemoeder16 nov. 2010 - 15:47

Ik hoor net bij DWDD dat dit "Breaking News" van Geerts eigen vriendjes bij GeenStijl/PowNed vandaan komt? In elk geval dat zij vanavond met aantoonbare bewijzen komen. Ben erg benieuwd waar de protest/tegen-stemmers nu hun heil gaan zoeken, ze hebben LPF, SP en PVV geprobeerd. Wellicht blijven ze nu gewoon weer lekker thuis in de plastic zitkuipjes een lappie op de BBQ gooien en kan het midden weer in ere hersteld worden.

2 Reacties
Bakoe
Bakoe16 nov. 2010 - 15:47

Hmm, van het platte populisme met een criminle inslag naar het geciviliseerde midden met een criminele inslag. Dat is lood om oud ijzer. Het midden zal nooit meer hersteld worden, want het midden is de oorzaak van van het populisme.

JustMatthias
JustMatthias16 nov. 2010 - 15:47

Met het spoeddebat kan de oppositie vanavond daarover Rutte eveneens aan de tand voelen. Ik denk dat zijn functie 'van premier voor alle Nederlanders' wel eens sneller zal ophouden dan ie ooit had gedacht.

keck66
keck6616 nov. 2010 - 15:47

Het ergste is.. Sharp loog in een interview dat hij Nederlands recordhouder hordenlopen was. Oplichter! In een biografie op de website van Wilders’ partij stond lange tijd dat hij ‘nog steeds Nederlands recordhouder horden’ was. Klopt niet. Da's Robin Korving. Sharp is wel recordhouder in de leeftijdscategorie 35-39 jaar. :)

1 Reactie
JanB2
JanB216 nov. 2010 - 15:47

Kijken of hij deze horde ook haalt.

maccus
maccus16 nov. 2010 - 15:47

Het wordt steeds grappiger: Ik zie net op uitgesproken EO dat degenen die Lucassen heeft bedreigd zelf PVV stemmers waren. Haaaaahaa! Excuses als ik een beetje cynisch wordt hier...

1 Reactie
Sjiekismigdat
Sjiekismigdat16 nov. 2010 - 15:47

Lol. Die zullen de volgende keer geen PVV meer stemmen dat is vrij zeker.

Bagus
Bagus16 nov. 2010 - 15:47

Als dit nieuws waar blijkt te zijn gaat het wel erg snel bergafwaarts met de PVV. Twee vragen komen nu bij mij op: - waarom komt zulk nieuws pas nu, na de kabintetsformatie in de openbaarheid ?; - en wat voor verschuivingen in het politieke landschap zal het opleveren ? Er is voortdurend door sommigen geroepen dat het met de PVV wel mis moest lopen en dat werd door anderen dan weer glashard ontkent. Wat steekt er toch achter deze plotselinge "openbaringen" ? Is het louter toeval ?

3 Reacties
BenJoosten
BenJoosten16 nov. 2010 - 15:47

"- waarom komt zulk nieuws pas nu, na de kabintetsformatie in de openbaarheid ?" Daar ging het vanmiddag in Lunch over. Volgens Max van Weezel kwam het omdat de pers, en met name ook de linkse pers, vóór de formatie massaal voor de deur van het CDA bivakkeerde en zich alleen op die partij richtte. Hij sprak een welgemeend mea culpa uit.

meijerlahn
meijerlahn16 nov. 2010 - 15:47

Helaas voor alle rechtse mensen (de PVV-stemmer in het bijzonder) komt de figuurlijke kogel niet van links. WNL, RTL4, Powned zijn verantwoordelijk voor deze soap. Jammer voor de blonde kruisridder. Hij kan ook niemand meer vertrouwen.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij16 nov. 2010 - 15:47

"Wat steekt er toch achter deze plotselinge "openbaringen" ? Is het louter toeval ? " Het zou louter toeval kunnen zijn. Als het geen toeval is dan zijn ze wel rijkelijk laat. Dit had vóór de verkiezingen moeten plaatsvinden, dan hadden we nu mogelijk een regeerbaar Nederland. Feit lijkt dat de traditionele (zogenaamd "linkse") media niet meedoen aan het bashen van de PVV zoals de Elsevier dat wel doet met de PVDA. Opmerkelijk is wel dat Geenstijl en Pownews de PVV niet sparen. Ontdekken ze dat goede journalistiek niet zoveel te maken heeft met links of rechts?

Moltie
Moltie16 nov. 2010 - 15:47

Grappig dat men zich hier verbaast over de berichtgeving op Geenstijl en Powned. Is toch alleen maar het bewijs dat pluriforme berichtgeving wel degelijk mogelijk is. Werd ook wel eens tijd, na een halve eeuw VARA en NOS...

2 Reacties
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods16 nov. 2010 - 15:47

++ Werd ook wel eens tijd, na een halve eeuw VARA en NOS... ++ >> Onzin. Al die jaren zijn er ook de TROS en de AVRO geweest, omroepen met rechtse signatuur. Toen die journalisten zich echter eens gingen verdiepen in de feiten en cijfers, in plaats van maar klakkeloos de rechtse boodschap blijven roeptoeteren, werden ze vanzelf gematigd tot gematigd links. Hetzelfde zie je nu bij de hoofdredacteur van WNL.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods16 nov. 2010 - 15:47

Net op PowNed.nl gelezen: PVV = Partij Van Veroordeelden. LOL!

Klaas2
Klaas216 nov. 2010 - 15:47

zal je net zien, de servers van politiek24.nl overbelast

1 Reactie
meijerlahn
meijerlahn16 nov. 2010 - 15:47

Rouane, je zit er op deze topic naar te kijken.

peterh2
peterh216 nov. 2010 - 15:47

Wat een ophef hier zeg, halen ze bij de PVV de criminelen van de straat af is het weer niet goed ;-)

1 Reactie
harryo2
harryo216 nov. 2010 - 15:47

Die criminelen worden niet van de straat gehaald, zoals jij denkt, ze worden op straat gezet. Ik weet niet wat erger is...

hphilippens
hphilippens16 nov. 2010 - 15:47

Moeten we die knettergekke partij niet verplichten een kopstotentaks te betalen zodat ze zich er niet nog eens met hoofddoekje voor het bloeden vanaf kunnen maken? Misschien moeten we daar maar een cartoon over laten maken door Cornelis Knieschot.

2 Reacties
Frits1942
Frits194216 nov. 2010 - 15:47

Geweldige tekst Henk! Doet het erg goed na die schaamteloze Wilders / PVV-vertoning. Kon eindelijk weer eens goed lachen!

Frits1942
Frits194216 nov. 2010 - 15:47

Wat is er toch met die PVV aan de hand, dat het voor al die louche criminelen zo'n aantrekkelijke partij is? Vrijheid is natuurlijk heel aanlokkelijk voor dat soort ongure types. Maximale vrijheid voor zichzelf om in de fout te kunnen gaan, en maximale repressie via allemaal geboden en verboden voor al die andere medelanders...

Ginerted
Ginerted16 nov. 2010 - 15:47

Het is wel goed dat degene die iedereen de maat nam en onbarmhartig diskwalificeerde nu zelf moet ervaren dat zijn partij ook vele sjoemelaars, leugenaars, en potsenmakers herbergt. Wilders moet nu erkennen dat zijn partij net als de andere de moraal niet in pacht heeft en vele vlekjes heeft weg te werken. Maar wie wist dat nou nog niet. Daarmee is de PVV dus ook een gewone partij geworden. Een partij net als de PvdA, CDA, VVD, etc. die al zolang ze allemaal bestaan vele ambtsdragers herbergen, en zolang dat politiek opportuun is tot het uiterste beschermen. die verantwoordelijk zijn voor miljoenen Euro's die verdwenen in schimmige subsidiestaketsels, duistere zaakjes binnenskamers houden, en burgers (zoals klokkenluiders en gewone ambtenaren die niet mee wensen te werken aan het verbergen van affaires) ernstig benadelen, het recht op alle mogelijke manieren traineren, of zelfs de slachtoffers juridisch vervolgen omdat dit het partijbelang dient. Over sexaffaires hoef je het al helemaal niet te hebben. Daar waren net als bij de PVV namelijk geen slachtoffers. Het enige verschil is dat de sufferds van de PVV wel erg domme en opzichtige fouten hebben gemaakt. De meer ervaren en beter opgeleide ambtsdragers van de gevestigde partijen maken zich vaker schuldig aan witte boorden criminaliteit maar nog vaker aan goedbedoelde maar voorspelbare fouten waar een inmiddels gespecialiseerde schil van profiteurs via old boys netwerken, consultancy-types, zich ondernemer noemende subsidiespecialisten, etc. een hele maffia van hebben gemaakt waar de Nederlandse belastingbetaler steeds verder onder gebukt gaat. U kunt denken fouten zijn toch geen misdaden? Dan zeg ik dat als die foutencultuur steeds normaler wordt dit steeds minder waarschijnlijk fouten zijn. Als het wat oplevert worden fouten wel opeens erg vaak gemaakt. Zeker als sommige groepen, die de achterban van gevestigde partijen vormen zoals b.v. boeren, allochtonen, bedrijven, kunsten, etc daar bijna structureel van profiteren. En trouwens over fouten die natuurlijk ook echt gemaakt worden: "Het is erger dan een misdaad, het is een fout." Talleyrand

2 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman16 nov. 2010 - 15:47

[Daarmee is de PVV dus ook een gewone partij geworden.] De PVV is echt de enige die criminelen in de kamer houdt. Dat is niet "gewoon".

Yggdrasil
Yggdrasil16 nov. 2010 - 15:47

Daarmee is de PVV dus ook een gewone partij geworden. ==================== Nee dat is niet zo alhoewel ik uw poging wel kan waarderen, de PVV is geen gewone partij en kan gezien de structuur ook nooit een normale partij worden, de PVV is een 1-mansbeweging die in niets lijkt op de andere gevestigde politieke partijen. Dat u probeert de PVV schoon te praten door de andere partijen medeschuldig te maken vind ik een wat zielige en mislukte poging.

eeweew
eeweew16 nov. 2010 - 15:47

Dit is toch weer echt een kwalitatief hoogstandje... Waarom moet het hierover gaan in de Nederlandse politiek, dit soort situaties moeten niet voorkomen, en zeker niet echt belangrijke dingen overschaduwen. Er staan draconische onderwijshervormingen aan te komen, die de kwaliteit van het hoger onderwijs ernstig aan gaat tasten, daar heeft niemand het over. En dat is echt belangrijk. Ik begin zo langzamerhand te denken dat het tactiek van Wilders is om echte politiek te overstemmen en zo zonder maatschappelijk protest verschrikkelijke wetgeving door de kamer te kunnen krijgen. Maar dat zal we iets te ver gezocht zijn.

1 Reactie
SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra16 nov. 2010 - 15:47

== En dat is echt belangrijk. Ik begin zo langzamerhand te denken dat het tactiek van Wilders is om echte politiek te overstemmen en zo zonder maatschappelijk protest verschrikkelijke wetgeving door de kamer te kunnen krijgen. Maar dat zal we iets te ver gezocht zijn. == Ik denk dat je hier de spijker op de kop slaat. Het gaat al vele maanden in Nederland nergens anders over dan Geert Wilders en zijn wanen, Geert Wilders en zijn kluppie, het haar van Geert Wilders, wat Geert Wilders gezegd heeft, wat Geert Wilders misschien wel zal zeggen, wat Geert Wilders gezegd had kunnen hebben, het haar van een fractielid van Geert Wilders, de piemel van een fractielid van Geert Wilders in vrouwelijke minderjarige leerlingen, etc, etc. Ondertussen zitten we nog met de gevolgen van 8 jaar Balkenendekabinetten, een compleet afgebroken zorgstelsel, twee oorlogen waar we niet aan hadden moeten meedoen, maar waar wel onze soldaten in opgeblazen worden, volkomen schamteloze graaierij door mensen die niets presteren, een financiele crisis die door de banken veroorzaakt is en waar het eind nog lang niet van in zicht is, en dat alles wordt stilletjes volledig verhaald op mensen die al veel te weinig hebben om nog meer te kunnen geven aan nikspresterende graaimanagers. Het is een grote soap om ons zand in de ogen te strooien.

meijerlahn
meijerlahn16 nov. 2010 - 15:47

Van Haersma Buma (CDA), Blok (VVD): Twee fractievoorzitters van de coalitie. je bent toch maar klaar met voorzitters die uit hun nek kletsen.

1 Reactie
meijerlahn
meijerlahn16 nov. 2010 - 15:47

Wat een wanvertoning. Ook de premier kletst uit zijn nek. Nederland is mooi klaar met dit zootje. Hoe kan ik dit land nog serieus nemen.

karuna2
karuna216 nov. 2010 - 15:47

Ik word er helemaal misselijk van. Wilders die zich verschuilt achter de rechters die hij anders 'softe linkse' rechters noemt. Nu brengt de strafrechter het hoogste oordeel. Nu moet iemand strafrechtelijk veroordeeld zijn wil Wilders er iets over zeggen. Zo, Wilders wil er niets over zeggen als Cohen vraagt of Wilders Lucassen in zijn fractie opgenomen zou hebben als hij alles van te voren geweten zou hebben. Dat is dan duidelijk. Nee dus, maar vanwege de macht blijft Lucassen zitten. Bah.

2 Reacties
Don04
Don0416 nov. 2010 - 15:47

? had u een andere uitkomst verwacht dan, iedereen snapt toch hoe t zit.

JeanneDarc
JeanneDarc16 nov. 2010 - 15:47

[Zo, Wilders wil er niets over zeggen als Cohen vraagt of Wilders Lucassen in zijn fractie opgenomen zou hebben als hij alles van te voren geweten zou hebben. Dat is dan duidelijk. Nee dus] Was een kort maar krachtige strikvraag van Cohen. In feite heeft hij Wilders daarmee alsnog een antwoord ontlokt. Daarom, bedankte hij Wilders ook. Want toen werd gelijk duidelijk, waar het om ging. Wilders was not amused with that question :-) Los daarvan, vind ik hem ronduit onbeschoft gedragen naar Cohen. Ik zal het blijven zeggen, berekenende onbeschofte machtsgeile Wilders, vind ik duizenden malen erger dan Lucassen.

Don04
Don0416 nov. 2010 - 15:47

Gaat Cohen weer "U bent premier van alle Nederlanders"? hoe ben je nou premier van alle Nederlanders? lijkt me een onmogelijke opgave.

1 Reactie
MarcKaptijn
MarcKaptijn16 nov. 2010 - 15:47

Cohen gebruikt hier de woorden van Mark Rutte zelf...

mees.
mees.16 nov. 2010 - 15:47

Hier staat geen premier van alle Nederlanders....hier staat een kille koude man waar geen greintje gevoel in zit

1 Reactie
JustMatthias
JustMatthias16 nov. 2010 - 15:47

Helemaal mee een, Mees. Een kille koude gevaarlijke man die over lijken gaat om zijn doel te bereiken. En dat heeft ie. Of hij dat doel kan vasthouden staat te bezien.

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat16 nov. 2010 - 15:47

Cohen had Rutte bijna bij de lurven toen hij hem vroeg wat Rutte als premier van alle Nederlanders tegen de slachtoffers van Lucassen te zeggen had. Rutte had die vraag blijkbaar niet verwacht en praatte erom heen. Cohen had daar door moeten bijten.

1 Reactie
Don04
Don0416 nov. 2010 - 15:47

"Cohen had Rutte bijna bij de lurven toen hij hem vroeg wat Rutte als premier van alle Nederlanders tegen de slachtoffers van Lucassen te zeggen had. Rutte had die vraag blijkbaar niet verwacht en praatte erom heen. Cohen had daar door moeten bijten." Sinds wanneer is het de rol van een premier om iets tegen slachtoffers te zeggen?

karuna2
karuna216 nov. 2010 - 15:47

Ik zou wel eens willen weten wat een aantal CDA'ers zouden doen als er een motie van wantrouwen ingediend zou worden.

2 Reacties
Sjiekismigdat
Sjiekismigdat16 nov. 2010 - 15:47

Het is een optelsom. Het moment om dat te doen komt nog. Dit kabinet is een lachertje. Het moet alleen nog doorsijpelen bij sommige ontkenners.

Mijzelf2
Mijzelf216 nov. 2010 - 15:47

Ik zou wel eens willen weten wat een aantal CDA'ers ------------------------------------------------------------------------- Heel zinnige vraag en u beseft dat er op de achtergrond nog twee kamerleden zijn waarvan wij weten dat ze deze coalitie graag zo snel zien vertrekken. In alle commotie waren we even vergeten dat die kunnen meestemmen met een motie van wantrouwen onder het mom ""Het is zo genoeg geweest". Ik denk dat ze daarrbij kunnen rekenen op de steun van een belangrijk deel van de CDA leden en een groot deel van de invloedrijke CDA- Mastodonten.

karuna2
karuna216 nov. 2010 - 15:47

Naar aanleiding van de tweet van de dag nog een nieuw werkwoord: 'Even een pornosite bezoeken' kan worden 'even sharpen'.

1 Reactie
Sjiekismigdat
Sjiekismigdat16 nov. 2010 - 15:47

Sharp de lucas.

Grendel
Grendel16 nov. 2010 - 15:47

Leuke TV dat debat ,.........en ook eens fijntjes om te zien hoe Wilders zijn shit keihard in zijn bek terug gesmeten krijgt. Wilders, the man die alles kon zeggen en er mee weg kwam. Die tijd is afgelopen vanaf vandaag. Eeerst

1 Reactie
Don04
Don0416 nov. 2010 - 15:47

Hij kwam er anders weer mee weg!

JandeBoer2
JandeBoer216 nov. 2010 - 15:47

Ik vind het wel sneu voor de PVV-kiezers. Kan Joost Zwagerman niet weer eens een goed woordje voor ze doen?

1 Reactie
Gerald2
Gerald216 nov. 2010 - 15:47

Misschien een leuk liedje voor Joost op de wijs van "lijmen Jan" (De Quay) van Wim Kan. Getiteld: "Slijmen Joost".

Yggdrasil
Yggdrasil16 nov. 2010 - 15:47

Hoeveel fractieleden heeft de PVV eigenlijk 23 plus 1 ? Vanavond was het eerste debat Lucassen aangaande, dus nog 22 te gaan. Ik neem aan dat morgenavond een spoeddebat plaats zal hebben voor Sharpe en dan nog 21 kandidaten te gaan. Dus we hebben nog dik een drie weken waarop we iedere avond een spoeddebat gaan krijgen net zolang tot de hele fractie van de PVV aan de beurt is geweest. Nou dat worden dan drie spannende weken.

2 Reacties
BATikker
BATikker16 nov. 2010 - 15:47

Als je hiermee wilt zeggen dat de linkse oppositie zich met belangrijkere zaken bezig zou moeten houden ben ik het voor 100% met je eens.

Don04
Don0416 nov. 2010 - 15:47

Ik neem aan dat Wilders iedere PVVer bijeen roept en vraagt of hij verder nog lijken uit de partij kast kan verwachten en zo ja dat dit nu direct gemeld dient te worden, wel lullig als 22 mensen hun hand opsteken :) als Wilders dan ook nog veroordeeld wordt dan heb je een royal flush.

JeanneDarc
JeanneDarc16 nov. 2010 - 15:47

Integriteit in de TK vind ik persoonlijk zeer belangrijk, het debat is daarom terecht. Echter, vond ik wat minder, dat hele tijd die camera's zo ingezoomd werden op Lucassen. Ten eerste, omdat er meerdere in opspraak zijn gekomen binnen de PVV. Te tweede, laten we voorop stellen, ik heb geen medelijden met hem, maar hem zo te kijk zetten, ik had gevoel van publiekelijk nagelen van Lucassen, middels zoomen met de camera's op hem. Dat vind ik ook weer niet kunnen. Persoonlijk vind ik Wilders erger dan Lucassen.

3 Reacties
Don04
Don0416 nov. 2010 - 15:47

Ik vind het wel goed, hij zal nu als nooit tevoren spijt hebben van zijn daden ( mag ik hopen dan) dit lijkt mij het ergste wat er is om voor heel Nederland nat te gaan, ik geloof dat de enigste optie was om het kabinet niet te laten klappen dat hij zijn zetel inlevert, als hij begaan was met de PVV had ie dit gewoon gedaan en voorkomen dat Wilders en consorten zich in rare bochten moeten wringen, het is daarom een egoïst en mij duidelijk dat hij niet geleerd heeft van zijn fouten.

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat16 nov. 2010 - 15:47

Ik-heb-straf-koppie van Lucassen was na 4 shots wel duidelijk.

Pjotrs
Pjotrs16 nov. 2010 - 15:47

"Echter, vond ik wat minder, dat hele tijd die camera's zo ingezoomd werden op Lucassen." Misschien is het je ontgaan, maar het debat ging over Lucassen. Dan lijkt het me logisch om diezelfde Lucassen die het nieuws 6 dagen heeft beheerst in beeld te nemen.

Klaas2
Klaas216 nov. 2010 - 15:47

Ik kan me vergissen, maar ik denk dat staatsrechtelijk Rutte heeft gescoord vanavond. Toch is het niet het enige wat telt. De zaak Sharpe begint pas tot ontwikkeling te komen, Hernandez wacht nog een strafvervolging, de PVV blijft nog een tijdje in de modder draaien. De PVV heeft nu al imago-schade opgelopen, dat is ook uit peilingen gebleken. Vooral vanwege het schorriemorrie in de partij. Maar ook, iets heel anders, weer een verkiezingsbelofte is gebroken, vandaag. Eigenlijk zelfs twee, sterker nog drie, hoe je het wilt tellen. Er zouden tienduizend agenten bijkomen, en dierenpolitie, het werden er 3000 en dierenpolitie, nu blijkt dat ook de 3000 niet doorgaat en de 500 dierenpolitie uit het politiebudget moet. Dus de politie gaat mensen inleveren. Kortom, ons land wordt onveiliger in plaats van veiliger. Maar de huisdieren gaan beschermd worden. Het is ook duidelijk dat Geert Wilders niet in staat is alleen zijn partij op ordentelijke wijze te draaien. Hij faalde bij de gemeenteraden, hij moest Tweede Kamer leden inzetten, daardoor konden ze niet in de colleges meegaan. Door onmogelijke eisen moesten ze zichzelf buiten de colleges manoeuvreren. Dit is voor iedereen duidelijk geworden. Wat de PVV nu doet, wethouders die wel durven te regeren pesten lost deze imagoschade niet op, maar maakt het mogelijk nog erger. Die 170 PS-kandidaten die hij moet opleveren, dat wordt heel erg moeilijk. Hij kan niemand vertrouwen, en diegenen die hij vertrouwde, waren niet te vertrouwen. Wilders heeft zichzelf enorm overschat. Het is niet aannemelijk dat een democratisering voor maart volgend jaar zijn beslag zal vinden, en zelfs als dat zo is, is het maar de vraag of het iets oplost. Ik verwacht dat Wilders niet in alle provincies op volle sterkte kan meedraaien, waardoor de kans dat dit kabinet een meerderheid in de Eerste Kamer krijgt erg klein wordt. Een vleugellam kabinet dus. Zo'n kabinet zou in landsbelang moeten terugtreden, en plaats maken voor een kabinet dat wel steun in de Eerste Kamer krijgt. Vandaag bleek in een peiling dat 92% van de gepeilde personen vonden dat de PVV aan geloofwaardigheid had ingeboet. Dat was voordat de zaak Sharpe aan het licht kwam. De PVV heeft een LPF imago gekregen en zal dat niet snel meer kwijtraken. Het is een partij van schorriemorrie, pornoboeren, oplichters, ontucht, geweldpleging, bedreiging, alcoholisme. Veel fatsoenlijke Nederlanders zullen niet voor zo'n club de PS in willen, dus er komt nog meer schorriemorrie bij. Nu kan Rutte volhouden dat het een interne aangelegenheid is van de PVV, maar een politicus wordt niet alleen op zijn daden beoordeeld, maar ook op zijn politieke vrienden. Rutte zal zeker modderspetters vanuit het PVV kamp oplopen, ook internationaal verwacht ik dat Rutte aan status zal inboeten. De weg omlaag is ingezet, maar het zal nog enige tijd duren. Ik ben optimistisch over een goede afloop, en daaronder versta ik een gemarginaliseerde PVV. Dus staatsrechtelijk gezien is Rutte er goed doorheen gekomen, maar als je andere factoren meeweegt. Het aanzien van de politiek heeft behoorlijke schade opgelopen door de PVV. Dat is in het debat duidelijk geworden, en dat is goed. Immers moet eerst een probleem worden onderkend voordat het opgelost kan worden. Nederland heeft vandaag onderkend dat de PVV het politieke aanzien schade aandoet. Het debat van vandaag was een klein stapje, maar wel een noodzakelijk stapje.

2 Reacties
JustMatthias
JustMatthias16 nov. 2010 - 15:47

"Er zouden tienduizend agenten bijkomen, en dierenpolitie, het werden er 3000 en dierenpolitie, nu blijkt dat ook de 3000 niet doorgaat en de 500 dierenpolitie uit het politiebudget moet. Dus de politie gaat mensen inleveren. Kortom, ons land wordt onveiliger in plaats van veiliger. Maar de huisdieren gaan beschermd worden". Het ergste is dat de brgers niet beschermd worden tegen dit PVV rapalje. Dat is pas beangstigend voor de burger.

eeweew
eeweew16 nov. 2010 - 15:47

Ik vrees toch echt dat al die mensen dat bij de PS verkiezingen al lang vergeten zijn.

Joeri2
Joeri216 nov. 2010 - 15:47

De PVV’ers die Halsema noemde zijn volgens Wilders vervolgd noch veroordeeld. ''U moet ophouden het beeld op te roepen dat mijn fractie een fractie is van halve criminelen, want dat zijn ze niet.''  Heeft hij weer gelijk, het zijn geen halve criminelen, het zijn hele criminelen.

1 Reactie
JustMatthias
JustMatthias16 nov. 2010 - 15:47

http://crimesite.nl/media/televisie/20130-spoeddebat-over-primeur-crimesite.html

ElChe
ElChe16 nov. 2010 - 15:47

Uit het debat werd mij duidelijk dat Lucassen Wilders en daardoor het kabinet chanteert. Het liefste had wilders hem er uit geknikkerd. Maar Lucassen steekt daar een stokje voor. Lucassen denkt aan zijn brood voor de komende jaren. En daarna een verlening van het wachtgeld. Want na eventuele verkiezingen komt hij niet meer terug. Tot die tijd mag hij de koffie verzorgen voor een leuk bedrag per jaar. Dit heeft niets meer met vertrouwen te maken, noch van wilders in Lucassen, noch van Rutte in Wilders, maar alles met chantage. Dus het kabinet heeft zijn meerderheid, gebaseerd op ordinaire chantage. Heel Nederland (dus ook de gehele politiek) ziet het en laat het gebeuren. Zover is de democratie in Nederland nu gedenigreerd. En deze kliek moet een aantal moeilijke problemen oplossen in ons land. Laat me niet lachen.

1 Reactie
ElChe
ElChe16 nov. 2010 - 15:47

sorrie, verlening = verlenging

Pjotrs
Pjotrs16 nov. 2010 - 15:47

Cruyff heeft weer eens gelijk met zijn "ieder nadeel heb zijn voordeel". James Sharpe loog bij de presentatie van de PVV-lijst dat hij 'nog steeds Nederlands recordhouder hordenlopen' zou zijn. Maar als hij Lucassen verslaat kan hij binnenkort weer aanspraak maken op die titel.

1 Reactie
JohnnySack
JohnnySack16 nov. 2010 - 15:47

LOL

[verwijderd]
[verwijderd]16 nov. 2010 - 15:47

Rob Wijnberg van de nrc.next heeft ook een duit in het zakje gedaan van de demonisering van de PVV, wanneer gaat Wilders aangifte doen?: "Voorzitter, het probleem dat deze Tweede Kamer teistert, is járenlang gebagatelliseerd, onder het tapijt geschoven, ja, zelfs ontkend door de zelfingenomen elite van ons land. Maar, voorzitter, het is een heugelijke dag vandaag. De geest is uit de fles! De cijfers, onthuld door RTL en PowNews, liegen niet: PVV-Kamerleden zijn zwaar oververtegenwoordigd in de criminaliteitscijfers. 20 procent, voorzitter! Zei ik 20 procent? Dan moet ik bij deze mijn excuses aanbieden aan de gehele PVV-gemeenschap. Het is 25 procent. Een kwárt, voorzitter, van de PVV-fractie blijkt weleens in aanraking te zijn gekomen met politie of justitie. En de mensen in het land zijn het zat. Maar wat doet de elite – partijleider Wilders voorop? Zij zwijgen, voorzitter. Zij „beraden” zich en doen dan niks. Maar voor niks doen is geen tijd, voorzitter. Het is vijf voor twaalf in dit parlement. Want de kraan staat wagenwijd open. Het aantal PVV-Kamerleden is al in zes jaar tijd vervierentwintigvoudigd – van 1 in 2004 tot 24 vandaag. En als we de peilingen mogen geloven, komt er aan deze vierde colonne voorlopig geen eind. Mijn partij, voorzitter, zegt nu: genoeg is genoeg! Stop de criminalisering van de Tweede Kamer! Ja, nu zie ik meisje Halsema en kereltje Pechtold al weer naar de interruptiemicrofoon rennen – om te zeggen dat ik niet alle PVV’ers over één kam moet scheren zeker. Voorzitter, bespaar me dat cultuurrelativistische geleuter: het mag inmiddels toch wel duidelijk zijn waar dit parlementaire terrorisme vandaan komt? Al die Kamerleden hebben maar één ding gemeen en dat is: ze hebben allemaal de beginselverklaring van Geert Wilders naast hun bed. Daarom zegt mijn partij: verbied dat ellendige manifest! Verbied Kies voor Vrijheid! Maar daar laten wij het niet bij, voorzitter. Wij willen ook een Kamerstop voor mensen uit PVV-wijken. Ethische registratie van alle PVV-Kamerleden in een aparte PVV-index. Sluiting van alle ‘klasjes’ die de PVV door het hele land organiseert. En, natuurlijk: vrijwillige remigratie naar de partij van herkomst – misschien dat de VVD dit geteisem nog in het gareel kan krijgen. Leve de Tweede Kamer! Voorzitter, dank u wel. (Geroffel op de bankjes.)" http://www.nrcnext.nl/columnisten/2010/11/16/maidenspeech/

3 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman16 nov. 2010 - 15:47

Dank je voor het integraal citeren. Hij is geweldig!

janwillem2
janwillem216 nov. 2010 - 15:47

leuk

ErikDoes
ErikDoes16 nov. 2010 - 15:47

Geweldig :). Je hoort het hem zeggen in de Tweede Kamer.

Latok
Latok16 nov. 2010 - 15:47

Mostafa heeft nog wel het slimste berichtje hier geplaatst tussen deze zee van (wel grappig vaak) nutteloos commentaar. _________________________________________________ "Mooie politiek van de democraten in de stilte, prachttig. Niet meteen verkiezingen roepen, de PVV was nog gevarlijk, mensen wisten niet veel over de PVV, nu veel!, Mooie trucje, eerst de PVV terecht zwart maken met de feiten en laten zien wie ze echt zijn en dan komen de verkiezingen te voorscheen. Ik vind het een hele slimme manieren van politiek doen en een slimme manier om de rechtsstaat weer terug te trekken uit de handen van de wolven. Bravo aan de onzichbare democraten en bewakers van de rechtsstaat." _________________________________________________ Zijn taalgebruik is misschien wat warrig, maar wat hij bedoeld is dat dit een boom is die door 'liberaal gematigd fatsoenlijk democratisch rechts' is opgezet. Kijk maar wie de onthullingen doet. Telegraaf Media Groep met al zijn giftige tentakels. "Fatsoenlijk rechts" (CDA/VVD) heeft genoeg van de afhankelijkheid van de PVV, wat hun meer kwaad dan goed doet in de opinie, dus veel electoraat kost en hun eigen kampen dus opsplijt. Een (geheim) gelegenheids commissietje wist daar wel wat op. Spitten in de achtergronden van PVVers, er was al genoeg rommel om te zien dat die "vrije jonges" crimineel gespuis aantrok, dat kan nog wel wat meer, toch? Aan de andere kant lobbyen om niet het kabinet ermee op te blazen. Nog niet. Even binnen houden nog die Bende van Lucassen, en dan onszelf laten inmaken in debatten. Niks over zeggen aan kijkbuisjournalisten op het binnenhof, volhouden in "interne zaken van andere partij boeit ons niet". Ondertussen doorspelen die dossiers en laat de Telegraaf het werk maar doen, dan zien Henk en Ingrid dat het van hun eigen, onze, kant komt. Ze helemaal gek maken daar op die PVV vergaderingen. Hahaha.. Ergo: de warme poep net zo lang lekker laten doorpruttelen totdat de PVV zichzelf zo onmogelijk belachlijk onfatsoenlijk maakt dat er een maurice-de-hond-punt komt dat het verrechtste electoraat er klaar voor is om in nieuwe verkiezingen CDA en vooral VVD weer te ondersteunen wegens "Het Fatsoenlijk Rechts Alternatief" (de slogan ligt klaar). In een paar maanden die PVV geloosd. Gewoon straks weer een niets-aan-de-hand CDA VVD D66 coalitie met 85 zetels ofzo. Knap hoor.

2 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman16 nov. 2010 - 15:47

Waar ik me vooral ook over verbaas is dat er geen andere journalist is geweest die blijkbaar de moeite heeft gedaan in antecedenten te gaan spitten. Zou dat uit een - blijkbaar misplaatst - gevoel van vertrouwen zijn geweest? Of komt dat doordat de journalistiek zodra er onderzocht wordt (dus zodra de journalist z'n werk doet) "links" wordt genoemd? Ik ben er benieuwd naar, hoe dat zit.

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort16 nov. 2010 - 15:47

Erg interessante gedachtekronkel, ik kan me er wel in vinden. MOCHT dit waar zijn, dan heeft rechts niet alleen de PVV ingekapseld, maar ook uitgeschakeld, dus dan kan ook links zijn vingers gaan aflikken bij de machiavelli praktijken van Rutte c.s.

[verwijderd]
[verwijderd]16 nov. 2010 - 15:47

Van der Staa van de SGP heeft het keurig verwoord: wie zonder zonde is werpe de eerste steen & ga heen en zondig niet meer. Al met al zie je gewoon de menselijke zondigheid. Bij de PVV-ers kwam dat naar buiten, maar bij alle andere Kamerleden (welk respect ik ook voor hen heb) is dit er ook.

1 Reactie
hannogroen
hannogroen16 nov. 2010 - 15:47

Mensen die hier een beetje schouderophalend over doen, noem ik gewoon 'slappe hap'. Gisteren heb ik de film 'Haar naam was Sarah' gezien, een aanrader trouwens. Die film geeft een aardig beeld van de ellende die kan ontstaan als 'kwaadwillende slappe hap' doorslaat en het voor het zeggen krijgt.

247Erik
247Erik16 nov. 2010 - 15:47

In het verleden zijn er vaker kamerleden met een strafblad/veroordeling geweest. Waarom nu toch zo'n heisa???

3 Reacties
jessevanoort
jessevanoort16 nov. 2010 - 15:47

omdat ze zich aan het verenigen zijn....

Hanvander Horst
Hanvander Horst16 nov. 2010 - 15:47

Noem ze even op, Erik

JandeBoer2
JandeBoer216 nov. 2010 - 15:47

--"In het verleden zijn er vaker kamerleden met een strafblad/veroordeling geweest. Waarom nu toch zo'n heisa?"----------- Wilders: "Ik herhaal: Sharpe heeft geen enkel strafblad. U moet geen mensen beschuldigen als die geen strafrechtelijke veroordeling hebben gekregen!"

Bernie2
Bernie216 nov. 2010 - 15:47

Sharpe lijkt behalve een meesterlijk oplichter, qua agressief gedrag trouwens uitstekend te passen bij Wilders' selectiecriteria. En zich aldoende naadloos in het rijtje Brinkman, Graus, Lucassen en Hernandez te voegen. Check dit: http://bit.ly/9H8zY4

1 Reactie
Sjiekismigdat
Sjiekismigdat16 nov. 2010 - 15:47

Sharpe is ook iemand die snel zijn hielen licht.

TheoJ2
TheoJ216 nov. 2010 - 15:47

Ik begrijp niet dat er op dit forum zo veel aandacht is voor persoonlijke uitglijers van PVV-ers, en zo weinig voor de inhoud van de door het nieuwe kabinet genomen besluiten. Natuurbeheer, asfalt, BTW op kunst. Dat raakt de burger toch veel meer?

3 Reacties
Bernie2
Bernie216 nov. 2010 - 15:47

Mee eens, graag meer groen en minder bruin. Maar voorlopig worden categorisch PVV'ers ontmaskerd en dat blijft interessant. Zoals de VK zojuist komt met de onthulling dat PVV'er De Mos, Kamerlid en tegelijkertijd (!) raadslid Den Haag, vanaf dag 1 t/m afgelopen vrijdag tijdens een interview glashard heeft gelogen over zijn cv. Hij voert zichzelf onterecht op als voormalig schoolhoofd, een onvergeeflijke fout. http://bit.ly/br1BWL

mees.
mees.16 nov. 2010 - 15:47

U vind het blijkbaar heel veel vervelend dat dit soort zaken in de openbaarheid komen. Ik weet niet of u het weet maar dit is een plicht van journalisten om alles wat dat betreft boven water te krijgen. Het gaat hier om volksvertegenwoordigers snap je,wiens stem van van grote invloed kan zijn op het beleid wat straks voor u en mij gaat gelden. Moet niet lang meer duren krijg je nog dat je het normaal moet gaan vinden dat er een moordenaar als kamerlid zit. Je moet eens weten dat juist door dit soort zaken die door partijleiders niet vooraf goed onderzocht worden zeer veel schade wordt aangebracht

Ennath
Ennath16 nov. 2010 - 15:47

--[Ik begrijp niet dat er op dit forum zo veel aandacht is voor persoonlijke uitglijers van PVV-ers, en zo weinig voor de inhoud van de door het nieuwe kabinet genomen besluiten. Natuurbeheer, asfalt, BTW op kunst. Dat raakt de burger toch veel meer? ]-- Dat raakt de burger veel meer maar dát het de burger raakt zal de burger pas ontdekken als het al te laat is. De burger denkt "19% op kunst: Boeie!" .......... denkend dat het betekent dat het kaartje van experimenteel toneel daardoor duurder wordt. -En de burger gaat niet naar experimenteel toneel.- Wat de burger niet beseft is dat "Musicals van Joop" en de "Sinterklaas show" OOK duurder worden. Dat merkt hij volgend jaar pas: en dan is het te laat. De burger denkt: "asfalt erbij! Dan kan ik eindelijk doorrijden" Totdat het asfalt voor zijn woonwijk doorgetrokken wordt ..... dan gaat de burger protesteren. En zo zal de burger ook vol verbazing merken dat "afstoten van niet bijzondere natuur" inhoud dat er zo meteen villawijken met hoge hekken op plaatsen staan waar de burger vroeger wandelde.

omaoeverloos
omaoeverloos16 nov. 2010 - 15:47

Vanaf heden zullen de PVV fractiebijeenkomsten uit besparingsoverwegingen in de Bijlmerbajes worden gehouden.

1 Reactie
mees.
mees.16 nov. 2010 - 15:47

lol

mees.
mees.16 nov. 2010 - 15:47

Wat ik heel schokkend vindt is dat de regeringspartijen (VVD en CDA) met hun honger naar macht geen enkele screening zelf hebben gedaan naar komende de fractieleden die hun beleid gingen steunen. Ieder normaal mens wil toch weten welk vlees hij in de kuip heeft. Je mag toch verwachten dat een MP die verantwoordelijkheid draagt voor alles voor wat voor u en mij van groot belang is die verantwoordelijkheid zeer ernstig neemt. Hier blijkt dus uit dat hij belangrijke zaken gewoon helemaal niet uitzoekt. Hoe gaat dat dan met andere zaken waar die verantwoordelijkheid van groot belang is? Is hij dan ook zo laks? Ik vind het werkelijk ontluisterend. Ook hoe ik gisteren Rutte hoorde reageren. Hier staat geen man die zijn verantwoordelijkheid serieus neemt maar het afdoet als een probleem van anderen. Hoe zit het dan met die mensen in de straat waar Lucassen gewoond heeft? Hebben die niet nodig dat hij ook voor hen spreekt en het niet afdoet met een opmerking dat het een probleem is van de PVV zelf? De mensen die bedreigd zijn door Lucassen hebben zelf geuit dat zij het onvoorstelbaar vonden dat ze diezelfde man ineens netjes in pak in de kamer zien. Die mensen zijn flabbergasted....wie niet overigens

3 Reacties
Don04
Don0416 nov. 2010 - 15:47

Werkelijk onvoorstelbaar dat Wilders niet al zijn mensen heeft laten doorlichten, dit was zijn grote angst, hiervoor was hij terecht bang en dan overkomt het hem toch?

rgeurtsen
rgeurtsen16 nov. 2010 - 15:47

Nou nee Mees. Rutte mag zeker niet de fractieleden van de PVV screenen. De niet bestaande leiding van de eenmans-entiteit PVV had dit moeten doen. maar die gebruikte de smoes dat hij niet de tijd had om te screenen. Onzin natuurlijk, die tijd heeft hij wel gehad. De beste man heeft gewoon soortgenoten gezocht - boze mannen met korte lontjes en licht fascistoïde inslag. Het is puur genieten. Back to twenty-two.

degewoneman
degewoneman16 nov. 2010 - 15:47

het klopt precies wat Thomas van der Dunk zei, "Rutte is geen wolf in schaapsvel maar een schaap in schaapsvel".

JandeBoer2
JandeBoer216 nov. 2010 - 15:47

WIlders: "Wat betreft de bewering dat de heer Sharpe een tienkamper met in het gezicht zou hebben gestoken met een spike: er is geen sprake van strafrechtelijke vervolging. U moet geen mensen beschuldigingen van wie niet is bewezen dat zij criminelen zijn.!"

1 Reactie
JanB2
JanB216 nov. 2010 - 15:47

Duyvendak was ook nergens voor veroordeeld. Ik wordt misselijk van dat meten met 2 maten.

[verwijderd]
[verwijderd]16 nov. 2010 - 15:47

Jammer dat men in de kamer het oordeel niet aan 'het volk' heeft overgelaten. Door het spoeddebatje kreeg Geert Widers de kans om voor de ogen van zijn kiezers de vermoorde onschuld te spelen. Het debatje heeft hem - vrees ik met grote vreze - meer goed dan kwaad gedaan!

3 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten16 nov. 2010 - 15:47

Ik vrees dit niet Piet. Ik hoop het. ; )

Bernie2
Bernie216 nov. 2010 - 15:47

"Het debatje heeft hem - vrees ik met grote vreze - meer goed dan kwaad gedaan!" Misschien op korte termijn Piet, maar het feit dat hij zijn steeds verder uitdijende club crimi's blijft verdedigen en hun misdaden bagatelliseert, zal hem vroeg of laat opbreken. Zo ontstaat niet alleen om zijn handlangers, maar ook om hemzelf een zwaar louche sfeer. Het soort van sfeer waar de 100.000'en Henken & Ingrids niet echt in herkennen, voorspel ik. Het is tijdens het Kamerdebat qua oppositie een gemiste kans geweest dat Rutte als regeringschef en de VVD en CDA als regeringspartijen niet het vuur na aan de schenen werd gelegd over het gedogen van een gedoogpartij met een hoog schurkengehalte. Jammer.

fjacobse
fjacobse16 nov. 2010 - 15:47

---- Het debatje heeft hem - vrees ik met grote vreze - meer goed dan kwaad gedaan!--- Dat heb je goed gezien Piet. Voor het debat was op de GS-poll de VVD veruit de grootste, na het debat stond de PVV gewoon weer bovenaan. (Ja Rouane, je hebt gelijk, een peiling is maar een peiling en geen wetenschappelijk bewijs. Maar het geeft wel degelijk een trend weer). Zelf heb ik het debat gezien en ik vond het optreden van Wilders ijzersterk. Aan de ene kant diep door het stof gaan voor gemaakte fouten, aan de andere kant beet hij terecht van zich af richting Halsema die weer ouderwets aan het doordraaien was. Nog een paar observaties; 1. Roemer volhardt in zijn strategie geen politiek te bedrijven "in functie van de PVV" zoals de andere linksche partijen doen. Een koers die de SP tot grote hoogte zal doen opstuwen. 2. Pechtold heeft mij in positieve zin verrast. Hij was aan de ene kant zeer kritisch en scherp maar bleef wel objectief. Het lijkt erop dat Pechtold heeft geleerd van zijn fouten. 3. Cohen onzichtbaar. 4. Halsema moet in mijn ogen naar de psychiater. Sinds Paars+ door haar handen is geglipt is zij niet meer in staat normaal te communiceren. Een bonk frustratie, cynisme en misplaatste arrogantie. De ene valsche opmerking na de andere, ongeacht wie er achter het spreekgestoelte staat. Let er maar eens op, elke interruptie van haar kant begint altijd met een minachtende sneer naar ongeacht wie er staat. Doet het misschien leuk bij haar achterban maar zij stoot mensen af met haar gefrustreerde gedrag. Lozen die handel en zo snel mogelijk een vers gezicht op de Groen Links-taart. 5. Blok was kort maar wel keihard richting de PVV. 6. Buma is nog aan het warmdraaien. 7. Van der Staaij blijf ik een uiterst sympathiek figuur vinden. 8. Thieme had wat beters te doen. 9. Rutte bleef met 2 vingers in de neus overeind. Mijn glazen bol voorziet zetelverlies voor de PVV waarbij de VVD en de SP gaan profiteren. En ik durf grof geld te zetten dat het met de PvdA nooit meer goed gaat komen. De SP wordt de PvdA van de 21e eeuw. De PvdA zal verder en verder wegzakken in het multiculti-moeras. De strategie van jaarlijks zoveel mogelijk nieuwe kiezers uit het buitenland halen heeft lang goed gewerkt maar keert zich nu tegen de partij. Multiculti is dood en de PvdA staat als posterchild van deze failliete ideologie hetzelfde te wachten. Dat komt niet meer goed.

Ulysses2
Ulysses216 nov. 2010 - 15:47

Dat zijn door alle gedoe aanstaande zondag -10 (21) zetels in de peilingen en daarna is het "doorlopen mensen, niets aan de hand" en groeit het voor de PVV weer gestaag naar de 30-35 virtuele zetels. Mark (sic) my words.

1 Reactie
Sjiekismigdat
Sjiekismigdat16 nov. 2010 - 15:47

En Wilders wordt zeker de volgende premier? Ik geloof het niet. Als de afbladdering eenmaal is begonnen is er geen houden aan. De proteststemmers die zo gek op Wilders waren omdat ze zich in zijn koppig afzetten tegen Den Haag herkenden gaan nu op zoek naar iemand anders.

JoopSchouten
JoopSchouten16 nov. 2010 - 15:47

Telegrof-site vandaag: Enquete http://www.telegraaf.nl/ vandaag: Gaat u nog PVV stemmen? (Aantal stemmen : 38875. (10.10.uur) Nee, de partij is beschadigd door de incidenten : 14% Ja, als ze het land maar goed besturen : 48% Lekker dom volkje hè?

3 Reacties
Sjiekismigdat
Sjiekismigdat16 nov. 2010 - 15:47

Die enquetes zijn makkelijk te manipuleren als je een telecombedrijf hebt.

karuna2
karuna216 nov. 2010 - 15:47

[Nee, de partij is beschadigd door de incidenten : 14% Ja, als ze het land maar goed besturen : 48%] Hier stuurt de PVgraaV dus letterlijk naar: het doel heiligt de middelen. Met andere woorden, hier gaat de suggestie van uit: het maakt niet uit wie er zit, het zou desnoods een seriemoordenaar kunnen zijn, dat geeft niet, als hij het land maar goed bestuurt. Hiermee maak je dus morele waarden mee weg. Daarmee leg je zelf elke voorbeeldfunctie naast je neer. Dat gaat echt tegen je werken, want we kunnen in het leven helemaal niet zonder morele waarden. Zonder de morele waarden wordt het een bende.

Naamhiero
Naamhiero16 nov. 2010 - 15:47

Maar mijn waarde Joop. U vergat iets te vermelden. Staat u mij toe? Aantal stemmen : 56207 (ong. uur later als uw vermelding) Nee, de partij is beschadigd door de incidenten : 15% Ja, als ze het land maar goed besturen : 47% >>>Ik stemde sowieso al op een andere partij : 38%

mees.
mees.16 nov. 2010 - 15:47

Bedrijf PVV'er Sharpe in 2010 opnieuw beboet BOEDAPEST (ANP) - Het telecommunicatiebedrijf in Hongarije van PVV-Tweede-Kamerlid James Sharpe is voor een tweede keer veroordeeld voor het oplichten van klanten en oneerlijke zakenpraktijken. Dat blijkt uit documenten van de Hongaarse mededingingsautoriteit. Het bedrijf kreeg in februari een boete van 40 miljoen forint. Een daarmee samenwerkende firma, Gold Sweet 2002, kreeg 8 miljoen forint boete. In totaal gaat het volgens de huidige koersen om omgerekend ruim 172.000 euro. Volgens de mededingingsautoriteit heeft het bedrijf Digitania in 2008 op grote schaal klanten opgelicht met seksueel getinte sms-boodschappen. Het deed het voorkomen, alsof bepaalde vrouwen een sms-bericht stuurden naar mobiele telefoons. In werkelijkheid kwamen de berichten niet van deze vrouwen, aldus de autoriteit. Voor elke verstuurde boodschap betaalde de klant omgerekend ruim 1 euro per sms. In 2008 was Digitania al veroordeeld voor ruim een kwart miljoen euro wegens een valse sms-campagne.

1 Reactie
JanB2
JanB216 nov. 2010 - 15:47

Een recidivist. Hoe was het ook al weer: 3 times and you're out?

[verwijderd]
[verwijderd]16 nov. 2010 - 15:47

Wat hebben we hier nu aan de hand? Twee veroordelingen door een Hongaarse mededingingsautoriteit -geen vonnis!- voor het bedrijf dat Sharp leidde, een schorsing door een sportbond en een mening van een woordvoerder. Ik vind dit niet indrukwekkend. Een ander PVV-lid loog over op z'n CV. Ohoo! Wat is het volgende, Fleur Agema bond een portemonnee aan een touwtje en trok deze weg op het moment dat oma Bakhuys voorover boog om het kleinood van de grond te graaien?De Harry de Zomer van vijftien jaar geleden niet de brave borst die hij nu is. Drugsgebruik, openbare dronkenschap, vandalisme. Kom op, de meeste mensen hebben wel wat lijken in hun kast. Vergelijkingen met Duyvendak en, zeker, Sam Pormes gaan mank. Het lidmaatschap van een gewelddadige organisatie staat in geen verhouding tot een domme eenmansactie als het duwen van een spike in het gezicht van je concurrent. Het wachten is op het volgende 'schandaal'. De PVV is vogelvrij verklaard en heeft dit deels aan zichzelf te danken. Wie de man van de straat in zijn midden wil opnemen, krijgt de bijbehorende problemen erbij. Wilders leeft te lang in isolement, hij verliest binding met de werkelijkheid. De PVV heeft geen behoefte aan loyale straatvechters, Wildo, maar aan kundige politici.

5 Reacties
Sjiekismigdat
Sjiekismigdat16 nov. 2010 - 15:47

Ja precies! Geef er maar een lekkere draai aan.

Klaas2
Klaas216 nov. 2010 - 15:47

----[deels aan zichzelf te danken]--- Piep-piep-hallo, piep-piep-hallo, Calimero Piep-piep-hoi, piep-piep-hoi, Calimero Piep-piep-nou, piep-piep-nou, Calimero Op zijn koppie staat een eierdop Ah-hoi-o-hoi-o-hoi Calimero is een heel lief kuikentje 'ja, dat is ik ook' Hij vindt alles leuk en goed Er steekt geen kwaad in wat hij doet! ------ Face it, Harry, de PVV heeft dit helemaal aan zichzelf te danken. Helemaal. Geen enkele andere politieke partij was erbij toen Sharpe zijn spike in andermans gezicht duwde. Je kunt nu wel een spelletje gaan Duivendakken, maar Duivendak heeft spijt verklaard en zijn fractie verlaten. We wachten op de PVV-ers dat die dat ook doen, inmiddels is de halve fractie in opspraak.

jhsam
jhsam16 nov. 2010 - 15:47

Ik vind het ook niet indrukwekkend wat deze mensen in het verleden hebben gedaan en tegenwoordig nog doen. Dit soort mensen kunnen we missen als kiespijn, helemaal in de hoedanigheid van volksvertegenwoordiger.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods16 nov. 2010 - 15:47

++ Wat hebben we hier nu aan de hand? Twee veroordelingen door een Hongaarse mededingingsautoriteit -geen vonnis!- voor het bedrijf dat Sharp leidde, een schorsing door een sportbond en een mening van een woordvoerder. Ik vind dit niet indrukwekkend. ++ >> Dan schrijf jij dit zeker vanuit de Bijlmerbajes. ++ Vergelijkingen met Duyvendak (...) gaan mank. ++ >> Daar heb je helemaal gelijk! De intenties van Duyvendak waren goedaardig - misstanden aan de kaak stellen. En hij heeft nooit mensen iets aangedaan of daarmee gedreigd. Dat kun je van de PVV'ers niet bepaald zeggen.

karuna2
karuna216 nov. 2010 - 15:47

[Wat hebben we hier nu aan de hand? Twee veroordelingen door een Hongaarse mededingingsautoriteit -geen vonnis!-] Ja sorry Harry, maar wat er aan de hand is. is dat Sharpe weet ik hoeveel mensen hun duurverdiende centjes uit hun zak geflest heeft. Dat hij mensen de indruk gegeven heeft gegeven dat ze voor geld de liefde van hun leven zouden kunnen ontmoeten. Dat Sharpe werkte bij een bedrijf en daar van moet hebben geweten, dat willens en wetens vrouwen ingezet heeft die helemaal niet beschikbaar waren enz. Normaal gesproken moeten we altijd zo meevoelen met de slachtoffers. Ben ik het mee eens. Maar waarom nu niet?

DikkieDik3
DikkieDik316 nov. 2010 - 15:47

Dit moet echt het hoogtepunt zijn van joop.nl (...)

1 Reactie
Sjiekismigdat
Sjiekismigdat16 nov. 2010 - 15:47

Ooit van voorspel gehoord?

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat16 nov. 2010 - 15:47

Het lijkt er sterk op dat bepaalde media Wilders bewust links hebben laten liggen zolang hij de outsider was die tegen het systeem ageerde. Waarschijnlijk was men ervoor beducht door Wilders c.s. op een hoop te worden geveegd met de 'linkse' PO en de andere 'linkse' media. Nu de PVV geen outsider meer is, kan het verwijt dat ze de belangen van de gevestigde orde dienen niet meer gemaakt worden. Als dat klopt dan kunnen we nog het nodige verwachten van de media. Bang voor Wilders hoeft men nu immers niet meer te zijn. Twee maanden geleden leek het erop dat je voor de toekomst er rekening mee moest houden dat de man ooit MP zou worden. Nu, na de recente onthullingen, is dat schrikbeeld verdwenen. Iemand die zo weinig mensenkennis heeft als Wilders zal nooit MP of minister worden.

2 Reacties
Bagus
Bagus16 nov. 2010 - 15:47

Dit is het antwoord dat ik eerder zocht. Een antwoord op het "waarom" nu ineens van al die "openbaringen". Het kan zijn dat hier een interne "rechtse" zuiveringsactie op gang is gekomen om traditioneel "rechts" als politiek blok sterker te doen staan met de pers als spil. GW is in deze ontwikkeling de Kop van Jut geworden. Niet te vroeg juichen dus Jopers met een waar links hart. Rechts is zeker niet verslagen en traditioneel rechts doet nu of haar neus bloedt. "Ik hoop toch dat ik meer dan 2 fractiegenoten overhou", aldus vrij naar GW in het Kamerdebat van gisteren. Het gaat nu wel rap. Ik had iets dergelijks het wel verwacht. Ipv leedvermaak nemen echter mijn zorgen over de BV Nederland met de dag alleen maar toe !

cormol
cormol16 nov. 2010 - 15:47

Het mechanisme werkt ander dan u beschijft. (1) Als je in de belangstelling staat en de media (journalisten) je nodig hebben om aan nieuws te komen dan zijn de media je welgevallig en doen ze alles om een primeur te komen. Als je kritisch bent wordt je uitgeloten van dit soort gunsten en dus moet je wel meedoen voor de oplage. (2) Lig je eenmaal op de grond (heel het binnenhof is een sportschool) dan trappen ze graag na. Allen dan doen ze hun journalistieke plicht voor het oplagenbeleid. Journalist is het een na oudste beroep op de wereld.

[verwijderd]
[verwijderd]16 nov. 2010 - 15:47

Nog even over die sex-websites. Daarover hebben sommige mensen wel een erg dubbele moraal. Sinds de jaren '60 hebben vooral progressieve partijen zich ingespannen om dit uit het wetboek van strafrecht te halen. Nu is het eruit, heeft iemand hier een goed bedrijf mee opgebouwd, en nu staat progressief Nederland te roepen van "hij heeft een sexwebsite, schande". Ha ha, terwijl het van jullie zelf mocht! Oog.. splinter .. balk..

4 Reacties
Bernie2
Bernie216 nov. 2010 - 15:47

Het gaat er niet zozeer om dat de man een sexbedrijf had Peet, hoewel rond de seksindustrie van nature een nogal louche sfeer hangt. Waar het wel om gaat is dat Sharpe zijn clientèle met voorbedachte rade heeft belazerd en voor grof geld heeft opgelicht. Dat noemen wij een schurk. Ik ben erg benieuwd naar hoe Wilders dat straks gaat noemen...

wiedemeijer
wiedemeijer16 nov. 2010 - 15:47

Daar ben ik het niet mee eens In de sixties ging het om afzetten tegen de bekrompen houding tav sex en pornografie, blaadjes als "candy" en "tuk". Ingegeven door een soort idealisme. Het gaat tegenwoordig om zo snel mogenlijk zoveel mogenlijk geld te verdienen, zoek maar op het ip-nummer van dit bedrijf: het zijn er honderden, en allemaal even stompzinnnig. In mijn werk als computer-animator heb ik ook te maken gehad met een bedrijf wat hierin aktief was, wat dubieuze, ondoorgrondelijke contracten overlegde. Van een parlementslid, links of rechts, verwacht ik enig idealisme, hart voor de zaak, en geen "snel ff cashen" mentaliteit.

Winston2
Winston216 nov. 2010 - 15:47

Als je de taal al verder wilt verkrachten door sms en twitterkreten, doe het dan in ieder geval goed. Het is "splinter...oog...balk" en niet "oog...splinter...balk" oké?

Rozeboom2
Rozeboom216 nov. 2010 - 15:47

Het bezwaar betreft niet de seksuele aard van de business, maar het bedrog waarmee mensen geld afhandig werd gemaakt.

karuna2
karuna216 nov. 2010 - 15:47

Eigenlijk voelt iedereen aan dat het niet goed is wat er gebeurt. Dat zie je terug in de stellingname in verschillende kranten zoals VK en NRC. Dat zie je ook terug, krom genoeg, in het feit dat PVV aanhangers de daden van Lucassen en Sharpe proberen goed te praten. Als je immers vindt dat ze niets verkeerd gedaan hebben, kan je gewoon zeggen: "Het is wat mij betreft okay wat ze deden". Nu moeten de daden MINDER ERG gemaakt worden. Oftewel, de daden zijn erg, maar ik wil ze niet zo zien. Sharpe en Lucassen hebben iets op hun kerfstok waarvan ze geprobeerd hebben het te ontkennen en/of te verdoezelen. Persoonlijk vind ik het feit dat ze iets op hun kerfstok hebben eigenlijk geen probleem. Wél wát ze op hun kerfstok hebben en vooral hoe ze er mee omgaan. Objectief gesproken kan je niets met zo'n mening. Daar valt geen wet op te maken. Dus dat iemand wettelijk gezien met iets op zijn kerfstok in de TK kan zitten is prima. Maar subjectief gezien is er wel iets mis met Lucassen en Sharpe in de TK. Hoe zou ik het nog wel acceptabel gevonden hebben dat Lucassen en Sharpe in de TK blijven? Als ze van te voren hadden duidelijk gemaakt wat ze gedaan hebben. Heel duidelijk afstand genomen zouden hebben van hun daden en zichzelf als ervaringsdeskundige gepresenteerd zouden hebben. Dán vind ik ze wel een voorbeeld waar ik iets mee kan. Want daar draait het natuurlijk om. Mensen in de TK zijn toch een voorbeeld. Niet van een perfect mens of zoiets, maar van de morele waarden waar we niet zonder kunnen. Als we alleen afhankelijk worden van de wetten om gedrag te regelen dan kunnen we wel opdoeken. We hebben een geweten en dus morele waarden nodig in het leven. Ook dat er een zekere nadruk ligt op de morele waarden. Als het gemeengoed wordt dat morele waarden zóóó 2009 zijn en iedereen alleen nog maar zijn gedrag laat regelen door 'de pakkans' dan wordt het echt een bende. Wat is er dus niet goed aan wat er nu gaande is? Mensen gaan dingen goedpraten die je niet moet goedpraten. Het wordt steeds meer openlijk: het doel heiligt de middelen. Morele waarden worden langzaam maar zeker door het afvalputje gespoeld. Heus, dat gaat tegen je werken. Amoreel gedrag krijgt steeds meer macht op deze manier. En dat voor een law and order kabinet.

4 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten16 nov. 2010 - 15:47

Goed stuk. Zoiets denk ik ook. tnx.

cormol
cormol16 nov. 2010 - 15:47

Geheel met u eens. Klink waarschuwde er al voor dat coalitiepartners de andere kant op zouden moeten kijken en dat hun hoofden zich rood zouden kleuren als Wilders het gedoogakkoord uitlegde. Ik heb ze alleen maar hartlijk zien lachen en handjes geven. Nu zou de samenstelling van de PVV-fractie en de verdediging daarvan door Wilders toch minstens aanleiding moeten geven tot een zelfde reactie van de coalitiegenoten. Ook nu ik deze reactie slechts ten dele kunnen bespeuren (wegkijken) bij het CDA/VVD. De schaamte voorbij, heet dat geloof ik.

Winston2
Winston216 nov. 2010 - 15:47

Helemaal met je eens Karuna. "Als het gemeengoed wordt dat morele waarden zóóó 2009 zijn en iedereen alleen nog maar zijn gedrag laat regelen door 'de pakkans' dan wordt het echt een bende." Er is een groep mensen voor wie dit al decennia zo werkt; die vind je in de financiële sector. De pakkans is daar het enige wat telt. "Waar kom ik nog mee weg" is de enige vraag die zij zich stellen. Daarom is elke rechtse regering schadelijk voor de moraliteit, laat staan deze extreem rechtse bende...

DikBrix
DikBrix16 nov. 2010 - 15:47

Helemaal eens Karuna.

lente2
lente216 nov. 2010 - 15:47

Ik vind het prima als kamerleden verantwoording afleggen over hun verleden. Maar wat er nu gebeurt begint op een inquisitie te lijken. Lukraak worden er beschuldigingen de wereld ingebracht en worden zaken buiten proporties opgeblazen. Ook Joop doet hier aan mee, door opgeblazen headlines en onliners. Ik voorspel, dat binnen niet al te lange tijd dit zal leiden tot onthullingen enn schandalen bij linkse partijen. Ik heb begrepen, dat POW hier al mee bezig is. Wie de bal kaatst mag hem terug verwachten

4 Reacties
Sjiekismigdat
Sjiekismigdat16 nov. 2010 - 15:47

Die onthullingen maken geen enkele indruk op de PVV-achterban aangezien die toch al vond dat de andere partijen door en door slecht waren. Feit blijft dat de PVV afgebrand is en daar verandert een moddergevecht ook niets meer aan.

Klaas2
Klaas216 nov. 2010 - 15:47

---[Ik vind het prima als kamerleden verantwoording afleggen over hun verleden. ]---- Daar is de PVV duidelijk in gebreke gebleven. ---[Maar wat er nu gebeurt begint op een inquisitie te lijken.]--- De anderen zijn het schuld, en dat is niet eerlijk, oh nee.

Klaas2
Klaas216 nov. 2010 - 15:47

---[Ik heb begrepen, dat POW hier al mee bezig is. Wie de bal kaatst mag hem terug verwachten ]--- POW kaatste, mag POW de bal verwachten? Jij zit nog steeds in je oude vijanddenken. (Feindbilder) Vergeet niet dat al deze onthullingen door de rechtse pers zijn gedaan.

JeanneDarc
JeanneDarc16 nov. 2010 - 15:47

[Ik voorspel, dat binnen niet al te lange tijd dit zal leiden tot onthullingen enn schandalen bij linkse partijen. Ik heb begrepen, dat POW hier al mee bezig is. Wie de bal kaatst mag hem terug verwachten] Van waaruit heeft u dat begrepen, uit welke bronnen dt POW daarmee bezig is?

lente2
lente216 nov. 2010 - 15:47

Geert Wilders doet vooralsnog niet me aan het zwarte pietenspel, zoals hij gisteren stelde in het debat. Maar te verwachten valt, dat men ook triviale zaken gaat onthullen van linkse kamerleden. Enough is enough

1 Reactie
Klaas2
Klaas216 nov. 2010 - 15:47

---[Geert Wilders doet vooralsnog niet me aan het zwarte pietenspel, zoals hij gisteren stelde in het debat.]--- Stel je voor zeg. Hij zou ook nog gaan jij-bakken erbij. Nederigheid is de enige rol die hem past, en daadkracht, het eerste lukt, het tweede niet.

Winston2
Winston216 nov. 2010 - 15:47

Heerlijk Helder Hoppe merkt hieronder op: "Een echte politicus had gezorgd dat dit soort openbaringen allang ergens diep in een doofpot zouden zitten." Naast de heerlijk droge humor van zijn reactie moeten we ook de waarheid erin herkennen. Andersom zou je kunnen zeggen: als zoiets *niet* in de doofpot verdwijnt, of als er weer eens iets word "gelekt," dan dient ook dat een doel bij de geslepen politicus. Het debat van gisteren is dan ook goed geweest voor Wilders en de binding met zijn aanhang, vrees ik. Iemand anders merkte al op (volgens mij Rouane) dat ook Rutte heeft gescoord door zich zo keurig aan de staatsrechtelijke beperkingen van zijn huidige functie te houden; dat deed hij toch redelijk statig voor zo'n "jonge hond." Wilders maakte uitgebreid excuses, sprak Lucassen nog eens bestraffend toe (wat een zielig kaal mannetje zat daar in de banken), daarmee zijn absolute gezag nog eens onderstrepend en glansde in een robbertje vechten met Pechtholt en Halsema... Ik ben bang dat de gemiddelde PVV'er zit te genieten van al deze aandacht. En dat Wilders dat drommels goed weet. Ook wist hij er een slachtoffer-rolletje uit te slepen, geholpen door vragen uit de kamer; hij maakte grapjes over het aantal zetels dat hij nu nog zou overhouden. Ik ben bang, ook rekening houdend met het bedenkelijke niveau van de gemiddelde PVV-reacties alhier, dat dit de PVV alleen maar stemmen oplevert, in ieder geval geen stemmen zal kosten.

4 Reacties
Sjiekismigdat
Sjiekismigdat16 nov. 2010 - 15:47

"Ik ben bang dat de gemiddelde PVV'er zit te genieten van al deze aandacht." ..................................... De gemiddelde PVV-er krijgt alleen de headlines mee. Die kijkt liever naar de show op het andere net dan naar het kamerdebat. Alleen de ideologisch gemotiveerde PVV-er volgt dit soort zaken met aandacht.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa16 nov. 2010 - 15:47

Een ding is zeker: als alle die PVV-ers misdadigers PVDA-ers waren hebben de Telegraaf en andere kranten nu over een onderwereld figuren in de Tweede Kamer.

DikkieDik3
DikkieDik316 nov. 2010 - 15:47

Heel goed. Ik ben het met u eens. Zien we maar weer wie het politieke spel daadwerkelijk goed begrijpt, en uw "Pechtholt", (volgens mij was het nog altijd "Pechtold," het niveau van de gemiddelde reactie hier is inderdaad bedenkelijk) doet dat evident niet.

fjacobse
fjacobse16 nov. 2010 - 15:47

--- Ik ben bang dat de gemiddelde PVV'er zit te genieten van al deze aandacht. --- Klopt.

[verwijderd]
[verwijderd]16 nov. 2010 - 15:47

Maar goed, Nederland gaat ten onder aan dit gekrakeel. Jeroen van der Veer stelde terecht in PenW dat het land nu eindleijk is moet worden geregeerd, iets wat ik al reeds vijf jaar roep. Ik vrees echter dat deze onzinnigheid nog jaren doorgaat.

2 Reacties
Klaas2
Klaas216 nov. 2010 - 15:47

---[Ik vrees echter dat deze onzinnigheid nog jaren doorgaat. ]---- Ik vrees het ook, en dat vooral vanwege de incompetentie van de PVV om kwaliteit te leveren.

cormol
cormol16 nov. 2010 - 15:47

Jullie zijn nu toch aan de regering? Of is het toch alleen maar bellen blazen? We hebben nog nooit zo'n daadkrachtige regering gehad, toch?

matrix2
matrix216 nov. 2010 - 15:47

Van mijn favorite politiek journalist Gustaw Bessems http://www.depers.nl/binnenland/524758/Alles-glijdt-van-Wilders-af.html#reactie teflon Wilders... Dit gaat links dus stemmen kosten.

1 Reactie
Klaas2
Klaas216 nov. 2010 - 15:47

---[teflon Wilders...]--- strohalm Wilders, zou ik zeggen. Bessems kan op geen enkele manier bepalen wat het electorale effect van de huidige massa-opspraak is. Bessems weet dat als hij opvallende opinies heeft dat mensen hem lezen, maar hij vergeet wel dat die opvallende opinies ergens op moeten slaan, omdat anders mensen ophouden met hem te lezen.

[verwijderd]
[verwijderd]16 nov. 2010 - 15:47

mijn conclusie is dat de oppositie een beroep deed op de gezonde moraal en daarin ook erg scherp was de vvd heeft geen moraal ,alleen belust op winst maken de pvv heeft geen moraal ,willen macht om anderen te te vertellen hoe het moet. cda heeft wel moraal ,maar kunnen als christen ook goed de kop in het zand steken . kortom ,de moraalkaart spelen heeft geen zin ,want die komt niet aan. dit kabinet snapt het niet eens ,zelfreflectie is ze allen vreemd ze denken alleen in termen van meerderheden ,en "hoe komen we ermee weg"" net als in het bedrijfsleven(georganiseerde ,gelegaliseerde criminaliteit) je zag dit op zn best toen cohen mark rutte aansprak op zn ministerpresident titel ,,en mark gewoon de opper roverhoofdman bleek te zijn ,en niet eens kon invoelen wat cohen bedoelde . laten we hopen dat de media de kiezer betere informatie geeft ,zodat dit stel criminelen snel weer weg is ,of laat ze snel de armen aan gaan pakken zodat de achterban doorkrijgt dat ze belazerd worden.

1 Reactie
karuna2
karuna216 nov. 2010 - 15:47

[kortom ,de moraalkaart spelen heeft geen zin ,want die komt niet aan.] Nee inderdaad. En wat zullen daar nou van denken? Want ze kunnen schelden, schreeuwen en uitlachen wat ze willen, maar ze kunnen net zo goed niet zonder.

darkisland
darkisland16 nov. 2010 - 15:47

Het demoniseren van Fortuyn heeft de gevestigde politiek weinig goeds gebracht, integendeel. Het hele media circus rond de PVV inclusief de rechtzaak zal hetzelfde resultaat hebben. Partijen die zich teveel profileren tegen de PVV zullen naar mijn mening kiezers gaan verliezen.

2 Reacties
Klaas2
Klaas216 nov. 2010 - 15:47

---[Het demoniseren van Fortuyn heeft de gevestigde politiek weinig goeds gebracht, integendeel. ]--- De PVV wordt vooral gedemoniseerd door zijn eigen fractie-leden.

JeanneDarc
JeanneDarc16 nov. 2010 - 15:47

Voordat u zo kwistig strooit met het woord demoniseren, zou ik als ik u was de betekenis van het woord opzoeken. Ik zal u alvast voort helpen: Demoniseren is het doelbewust negatief afbeelden van een zaak of persoon, met als doel de mening van anderen over het onderwerp te beïnvloeden. Het is nauw verwant met smaad en laster. Excuse me, dat de PVV louche figuren in de partij heeft, die volksvertegenwoordiging onwaardig zijn, is niet de schuld van links. Er wordt niets dan feiten op tafel gelegd mbt de fractieleden van de PVV. Het is geen kwestie van smaad en laster, of vindt u dat wel t.o.v. keurige PVV fractieleden in opspraak ? Dat u als aanbidder van Geert dat niet zo leuk vindt, is begrijpelijk, ook dat wenst dat het zsm stopt, volgens u “demoniseren” door links. Voor de meerderheid van NL, dus meer dan 1,5 of 2 miljoen, is het zuiver willen hebben, door wie ze zich vertegenwoordigd willen zien, Niet door zulke types. U kunt er niet mee zitten zoals een deel van de PVV ers. Maar de meerderheid van het volk wil zulke figuren in de TK niet. Snapt u dat ?? Dus, zal het blootleggen van feiten en omstandigheden doorgaan, tot ongenoegen van PVV adepten. Bovendien, de kunst van demoniseren kunt u gerust leren van uw tovenaarsleerling Wilders. Hij schijnt zaterdags lessen in te geven.

darkisland
darkisland16 nov. 2010 - 15:47

beste Paul, Het wordt pas echt genieten als Rabbae en Danen weer in actie komen en natuurlijk meneer Ties Prakken en consorten. Het zal een overtuigende show worden van Bram Moszkowicz en een genadeloze afgang voor de klagers.

1 Reactie
JanB2
JanB216 nov. 2010 - 15:47

Dat laat onverlet het criminele verleden (?) van een aantal PVV kamerleden.

stolat
stolat16 nov. 2010 - 15:47

Even voor de goede orde. Kan iemand uitleggen wat een spike is en hoe je daarmee kunt steken?

3 Reacties
lente2
lente216 nov. 2010 - 15:47

Ik zat in die tijd ook bij PSV atletiek. Sharpe was gewoonweg een hele joviale kerel. De Wit was ook geen lievertje. Verder kun je met een spike niet steken. Het gaat hier om loopschoentjes, met wat puntjes. Heel knap als je hier iemand me kunt verwonden. Zo zie je mar hoe de zaken worden opgeblazen en zaken uit hun ver band worden gerukt.

karuna2
karuna216 nov. 2010 - 15:47

Een spike is een atletiekschoen met spijkers/scherpe punten voor de grip onder het voorste gedeelte van de schoen.

JustMatthias
JustMatthias16 nov. 2010 - 15:47

Met spikes kan je gemakkelijk een 1000 meter lopen, maar het is ook goed tijdens het sprinten. Oftewel kan je als 7 jarige makkelijk alle baanafstanden die je hebt als pupil op de spikes lopen. Verders kan je de spikes ook goed gebruiken bij het verspringen en hoogspringen. Door de spikes heb je beter grip op de grond. Wat bij hoogspringen en verspringen dus ook belangrijk is.

JoopSchouten
JoopSchouten16 nov. 2010 - 15:47

Precies. Een show. Klagen helpt niet. Ontmaskeren wel. Dat zal, ondanks de lacunes in de wetgeving, uiteindelijk gebeuren. Een eigentijdse fascist blijft tenslotte een eigentijdse fascist. Ontmaskering zal buiten de rechtszaal plaatsvinden. In de media en op straat.

1 Reactie
lente2
lente216 nov. 2010 - 15:47

je bedoelt dus ontmaskeren vanuit de linkse onderbuik. Wel gemakkelijk om een gerechtelijke uitspraak zo naast je neer te leggen. Ik heb toch meer vertrowuen in de Nederlandse rechtspraak, dan in de inquisitie van de straat

Sternenstaub
Sternenstaub16 nov. 2010 - 15:47

De kiezers met rechtse voorkeur zijn medeplichtig aan deze ondergang van 's Neerlands eermalige glorie, alhoewel ze liever zuur drinken dan dit toe te geven en hun positionering te veranderen. Conclusie: dom doet wat dom denkt. Alleen is dit heel wat ernstiger dan een nog vergeeflijk dom; dit is gevaarlijk destructief. Sic transit gloria Hollandia. De leeuw staat definitief in zijn hemd. Tijd voor een wetsvoorstel tegen gedoogconstructies met anti-sociale, democratie-ondermijnende partijen. Gezien de bovenborrelende schandalen, zullen wij dit in de toekomst niet moeten willen gedogen. Voor de vaststelling van de parameters van dit wetsvoorstel, kan men nu maar het beste veel aantekeningen maken van de actuele gebeurtenissen. In feite regeert nu de anarchie, maar dan wel een uiterst toevallige, destructieve vorm ervan. Dat krijg je als je fundamentalisten de koers van het land laat bepalen. Chaos. Ernstige averij aan Balkenende's gedroomde VOC-schip. Vliegende Hollanders die bij bosjes neerstorten. Algehele schipbreuk van de beschaving. Burger, luid de noodklok, opdat de natie hore.

1 Reactie
JeanneDarc
JeanneDarc16 nov. 2010 - 15:47

[Tijd voor een wetsvoorstel tegen gedoogconstructies met anti-sociale, democratie-ondermijnende partijen. Gezien de bovenborrelende schandalen, zullen wij dit in de toekomst niet moeten willen gedogen.] Wat mij betreft mag de mogelijkheid van een minderheidskabinet met gedoogconstructie van de tafel. TK moet de beleidsmakers ten allen tijde kunnen oproepen ter verantwoording. Dus een meerderheid en de gehele coalitie aan de bak bij het kabinet, zodat ze gecontroleerd én ter verantwoording geroepen kunnen worden over het beleid, door de TK. Anders riekt het naar belangenverstrengeling.

Amarinde
Amarinde16 nov. 2010 - 15:47

Tijdens het debat is mij wel duidelijk geworden dat Lucassen geen stem heeft gehad in wel of niet in de Kamer blijven, zo ook de PVV fractie niet. De besluiten zijn genomen door de coalitie partners en de gedoogpartner. Immers zowel het CDA als de VVD hebben staan stuntelen en GW heeft te vuur en te zwaard zijn fractieleden verdedigd op het punt van veroordeling en niet op in opspraak gekomen. Er is zand in de PVV aanhangende oogjes gestrooid. Oude Politiek: Deze verwijderen "foute" politici uit de fractie. PVV politiek: Deze belonen misdadigers, veroordeelden, en in opspraak geraakte fractieleden met ruim 90.000 euro belastinggeld per jaar. Feit waar vriend en vijand van de PVV of zuiverheid niet omheen kunnen is dat Wilders gekozen heeft voor zijn persoonlijke positie in het centrum van de macht. Hieraan verbonden zit dat de PVV fractieleden vanaf nu boven de wet en elk fatsoen of moraal gesteld zijn. De lijst van "foute"PVV-ers telt momenteel in totaal 10 mensen. Misschien ben ik ergens in de grote aantallen iemand vergeten? Voel u vrij de lijst an te vullen. Wilders, deze staat momenteel terecht Dion Gaus, mishandeling Hero Brinkman, geweldpleging, drankprobleem Marcial Hernandez, geweldpleging Eric Lucassen, veroordeelde zedenmisdadiger, geweldpleingr James Sharpe, pornobaas, oplichting, gewelpleging Richard de Mos, vervalsing van zijn CV Mellony van Hemert, vervalsing van haar CV Gidi Markuszower, verboden wapenbezit Arjan Brogt, veroordeeld voor fraude

3 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa16 nov. 2010 - 15:47

Dat zijn de geboren baby's met de juiste normen en waarden van acht jaar zwangerschap van balkenende.

listvanderede
listvanderede16 nov. 2010 - 15:47

Aanvulling van de lijst: Jhim van Bemmel (van faillissementsfraude beschuldigd).

Tjalling2
Tjalling216 nov. 2010 - 15:47

Die Raymond de Roon mag je er ook nog bij toevoegen. Was in de jaren 70 actief voor een groep NSB-ers. Ook erg fout.

[verwijderd]
[verwijderd]16 nov. 2010 - 15:47

Hier hoor ik nou niemand over..... "Links" start een hetze tegen "rechts" "Rechts" een hetze tegen "links" Geen burger die zich kwaad maakt, mag ik dit vreemd vinden? Meegillen met de heren politici, meegillen met de media....Waar zijn WIJ in godsnaam mee bezig...

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa16 nov. 2010 - 15:47

De linske hetze zit alleen tussen je oren, want liks roept alleen de feiten en de realiteit over de PVV-ers. Moet links de misdaden en de criminaliteit van de extreemrechts figuren negeren?

[verwijderd]
[verwijderd]16 nov. 2010 - 15:47

Alle berichten ten spijt: PVV-stemmers blijven Geert Wilders en de PVV steunen nu een aantal fractieleden in opspraak is geraakt. Dat blijkt uit een onderzoek onder het EenVandaag Opiniepanel onder 2500 mensen die bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2010 op de PVV gestemd hebben. Van de ondervraagden vindt 32 procent dat James Sharpe de fractie moet verlaten en Eric Lucassen had van 38 procent moeten vertrekken. Geert Wilders heeft door de perikelen van de afgelopen dagen geen averij opgelopen. Van de ondervraagden zegt 94 procent vertrouwen in hem te hebben tegen 97 procent in juli van dit jaar. Bij 70 procent is het vertrouwen in de PVV gelijk gebleven en bij 11 procent zelfs toegenomen. Een grote meerderheid van de ondervraagden (83 procent) meent dat er minder kritisch wordt gekeken naar andere politieke partijen dan naar de PVV. Over het onderzoek Voor het onderzoek zijn 5400 leden van het EenVandaag Opiniepanel uitgenodigd, die bij de Tweede Kamerverkiezingen in juni op de PVV hebben gestemd. Ruim 2600 mensen hebben gerespondeerd. Het onderzoek is uitgevoerd op 17 november 2010. Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 40.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van de peilingen onder het EenVandaag Opiniepanel zijn na weging representatief voor zes variabelen, namelijk leeftijd, geslacht, opleiding, burgerlijke staat, spreiding over het land en politieke voorkeur. Panelleden krijgen ongeveer een keer per week een uitnodiging om aan een peiling mee te doen. Op de meeste onderzoeken respondeert 60 tot 70 procent van de panelleden. I Told You So!

2 Reacties
Amarinde
Amarinde16 nov. 2010 - 15:47

Kijk even bij de Poll van SBB6 http://www.hartvannederland.nl/ Die geeft een heel ander beeld. Die geeft het zelfde beeld als de peiling van Peil.nl De Poll op de Telegraaf, PVV krant bij uitstek, geeft ook een ander beeld dan jij hier schetst. Gaat u nog PVV stemmen? Aantal stemmen : 93481 Nee, de partij is beschadigd door de incidenten : 15% Ja, als ze het land maar goed besturen : 47% Ik stemde sowieso al op een andere partij : 38%

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat16 nov. 2010 - 15:47

Het raakt de PVV blijkbaar niet. Dan maak de stukken over Graus maar openbaar zou ik zeggen.

Lieke Meester
Lieke Meester16 nov. 2010 - 15:47

Ik moet steeds vaker aan dat versje van de tien kleine negertjes denken.

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods16 nov. 2010 - 15:47

++ Ik moet steeds vaker aan dat versje van de tien kleine negertjes denken. ++ >> Dat liedje dient dan wel upgradet te worden, want bij de PVV gaat het er al om 12: 1. Dion Graus - openlijke geweldpleging, stalken van vrouwen, fraude met zijn cv 2. Hero Brinkman - bedreiging, openbare dronkenschap, diefstal (van bier) en openlijke geweldpleging 3. Mellony van Hemert - cv-fraude (opgestapt "om medische redenen") 4. Arjan Brogt - oplichting (ineens verdwenen van de kandidatenlijst) 5. Gidi Markuszower - verboden wapenbezit (opgestapt na "aanhoudende negatieve berichtgeving") 6. Jhim van Bemmel - faillissementsfraude 7. Marcial Hernandez - openlijke geweldpleging 8. Eric Lucassen - bedreiging, openlijke geweldpleging 9. Raymond de Roon - actief lid neo-NSB-partij Nationale Veiligheids Brigade 10. James Sharpe - pornobaas, oplichting, gewelpleging 11. Richard de Mos - vervalsing van zijn cv 12. Geert Wilders - staat terecht voor discriminatie en haatzaaien

Olivier2
Olivier216 nov. 2010 - 15:47

Mmm fouten zijn fouten, maar uitvergroten en modder gooien zijn ons niet vreemd. Werkt overigens contraproductief, de Wilders-stemmers zijn loyaal. Een beetje een Berlusconi effect, dwz hoe goorder, hoe populairder

1 Reactie
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman16 nov. 2010 - 15:47

[de Wilders-stemmers zijn loyaal.] Hoogstens degenen met een soortgelijk verleden als die fractieleden.

JustMatthias
JustMatthias16 nov. 2010 - 15:47

Aardige link op Krapuul http://www.krapuul.nl/zijdebarlink/19036/pvv-fractieleden-gijzelen-kabinet/

1 Reactie
Tjalling2
Tjalling216 nov. 2010 - 15:47

Ze gijzelen niet alleen het kabinet maar ook Wilders. Die kan geen kant meer op binnen zijn éénmanspartij aangezien alle kamerleden van de PVV weten dat zij er niet uitgezet zullen worden omdat de leider voorlopig, wat het ook moge kosten, wil vasthouden aan deze coalitie en daarom geen enkele zetel wil verliezen. Of ze dat zelf inzien is nog maar de vraag natuurlijk..

[verwijderd]
[verwijderd]16 nov. 2010 - 15:47

De kop van de telegraaf luidt morgenochtend: PVV'ER STEL KAMERZETEL BESCHIKBAAR SHARPE STAPT OP "Sharp: We trekken vuur aan. Is dit de bagger die je als PVV-kamerlid over je heen krijgt?" Vergeet niet....u las het hier als eerste. ;-) En jullie willen weten hoe ik dat wist? Zeg ik lekker niet :P

2 Reacties
Barbarije
Barbarije16 nov. 2010 - 15:47

Wo 17-11-2010 werd het balletje al bij pownews opgegooid.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods16 nov. 2010 - 15:47

++ Vergeet niet....u las het hier als eerste. ;-) En jullie willen weten hoe ik dat wist? Zeg ik lekker niet :P ++ >> Wat moet jij als 12-jarige nog zo laat op?