Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PVV: discriminatie is biologisch en van levensbelang

  •  
18-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
204 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-02-18-om-12.47.28
Eerder vandaag liet minister Asscher weten dat bedrijven die discrimineren voortaan geen overheidsopdrachten meer krijgen. Daarvoor zal in alle contracten een zogeheten anti-discriminatiebepaling worden opgenomen. Dat voornemen is tegen het zere been van de PVV, zelf groot voorstander van discriminatie.
PVV-Kamerlid Machiel de Graaf zei donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer verbaasd te zijn over de vele pleidooien tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.
"Discrimineren is een biologisch ding van onderscheid maken. Zonder het maken van onderscheid zie je het verschil niet tussen een paling en een slang en ben je ten dode opgeschreven."
Het pro-discriminatiepleidooi van De Graaf viel niet goed bij de overige partijen in de Kamer. Vrijwel de hele Tweede Kamer viel over de uitspraak van heen. De PVV blijft echter bij haar standpunt en zegt ook dat niet te bewijzen valt of iemand vanwege zijn of haar achternaam wordt geweigerd, of dat er andere zaken meespelen. Dit ondanks de vele rapporten die het tegendeel beweren.
Bron: BNR
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.