Joop

PVV-coalitie van louter oude witte mannen gaat provincie besturen

  •  
05-07-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4182 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2023-07-05 om 09.00.52

In het provinciehuis in Lelystad is het nieuwe bruinrechtse College van Gedeputeerde Staten van Flevoland geïnstalleerd. Dat bestaat uit Jan Klopman, Jurie van den Berg (BBB), Jan de Reus (VVD), Chris Jansen (PVV), Sjaak Simonse (SGP) en Harold Hofstra die zich zeer tegen de zin van zijn partij de ChristenUnie ook heeft aangesloten. Deze groep moet, als alles goed gaat, de komende vier jaar het dagelijks bestuur van de provincie Flevoland vormen. Het nieuwe college heeft 21 van de 41 statenzetels en daarmee dus de kleinst denkbare meerderheid.

Oplettende gebruikers van sociale media viel wel iets op aan het nieuwe college:

Ook de provincie Zeeland kan er wat van:

Meer over:

kijk nou, flevoland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (94)

Mostafa
Mostafa5 jul. 2023 - 17:05

Ik moest hier denken aan de LPF politici : de ene was tweedehands koelkasten verkoper de andere gebruikte autootjes handelaar, weer een andere oliebollen verkoper....ect....het was echt geen gezicht. Zij liepen als kippen zonder koppen en ik moest vaak lachen. Wat een valse toneeltje was het wel....hhh

OldSpice
OldSpice5 jul. 2023 - 16:34

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

3 Reacties
Gimli1955
Gimli19555 jul. 2023 - 18:43

Als het gekleurde personen betreft, is het opeens racisme en discriminatie. Maar als het om blanken gaat, is het opeens acceptabel, aanvaardbaar en bijna verplicht. Is dat geen omgekeerd racisme en discriminatie?

Sjaak3253
Sjaak32536 jul. 2023 - 9:38

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Satya
Satya6 jul. 2023 - 10:23

Nep socialist Worden in deze kop negatieve eigenschappen aan blanke mensen toegekend? Lekker de onderbuik aanspreken, veel meer kun je ook niet.

RaymondenJoop
RaymondenJoop5 jul. 2023 - 14:16

Het commentaar van Dolf is wat merkwaardig. Ook D66 en GL kamerleden blinken uit vanwege de blanke medemens om maar wat te noemen. Kan je beter die verwijten. Zou Dolf er gezien z'n leeftijd en kleur zelf niet graag deel van hebben uitgemaakt? Sowieso absurd om iemand te beoordelen op kleur

1 Reactie
onyxcumulus
onyxcumulus7 jul. 2023 - 9:19

Dat laatste wordt dan ook gelukkig nooit gedaan..,.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout5 jul. 2023 - 14:16

Gezindheidspolitiek voor de reactionaire kleinburger. Wellicht wordt de Flevo een toevluchtsoord voor wappies en gristenfundo's.

Polarisario
Polarisario5 jul. 2023 - 10:54

Wat mij vooral opvalt is dat BBB landelijk met zoveel mogelijk partijen probeert coalities te vormen. Dat feitje op zich geeft een behoorlijk divers beeld. Slechts met D66 wordt geloof ik nergens samengewerkt. Verder zou ik een beoordeling van dit college vooral over vier jaar aan de kiezers overlaten. Misschien valt het wel erg mee. Ook zal de “linkse” oppositie in deze provincie getalsmatig niet veel potten kunnen breken.

Satya
Satya5 jul. 2023 - 10:17

Dus Jezus was een racist? Flevoland heeft een fascistische coalitie.

6 Reacties
Mathijsco
Mathijsco5 jul. 2023 - 16:55

He, huh? Begrijp ik dat nou goed: omdat een club die zichzelf 'de chrrristenen Unie' noemt met de PVV samenwerkt, was Jezus een racist? Jozef Koni was mascotte van de kindsoldaat met zijn 'leger van de heer'. Was jez.. Ach nee, laat ook maar. Ik ga een ijsje halen.

Satya
Satya5 jul. 2023 - 18:31

Mathijs dat ijsje lijkt me een heel goed idee. Begrijp niet hoe mensen die beweren dat ze de weg van Jezus volgen met een PVVer gaat samenwerken. "This song was made in New York City Of rich man and preachers, and slaves If Jesus was to preach like He preached in Galillee They would lay Jesus Christ in His grave Yes, Jesus was a man and a carpenter by hand His followers true and brave One dirty coward called Judas Iscariot As laid poor Jesus in His grave" https://youtu.be/EDS00Pnhkqk

PGS
PGS5 jul. 2023 - 20:19

Laat die beste man buiten deze discussie. Wat heeft Hij nu weer verkeerd gedaan ?

Mathijsco
Mathijsco5 jul. 2023 - 22:35

@Satya, helder; u doelt op de Chrrristenunie. Niet op Jezus. Waar zij zich graag mee willen identificeren. Ze werken al jaren samen met Rutte, dus ik vind uw gedicht/lyrics goed gekozen voor deze club.

Norsemen
Norsemen6 jul. 2023 - 7:36

"Laat die beste man buiten deze discussie. Wat heeft Hij nu weer verkeerd gedaan ?" Dit meen je nog serieus ook, hè PGS?

Satya
Satya6 jul. 2023 - 7:50

Mathijs exact dat.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa5 jul. 2023 - 10:10

Dit is weer die identiteitspolitiek, waar niemand iets aan heeft Het maakt niets uit, of dit witte of zwarte, homo of hetero mannen zijn. Het gaat om het beleid dat ze gaan uitvoeren en of mensen daar iets aan hebben. Het gaat erom of ze corrupt zijn of niet. De rest is irrelevant

41 Reacties
Satya
Satya5 jul. 2023 - 12:50

Deze coalitie is identiteitspolitiek! Racisme en vrouwenonderdrukking.

r v b
r v b5 jul. 2023 - 12:53

Het gaat er ook om of de raad breed genoeg is in kennis en ervaringen. Een voetbalteam kan best bestaan uit de 1 beste voetballers, allemaal aanvallers. Maar dan heb je een slecht team zonder keeper of verdedigers.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa5 jul. 2023 - 13:39

Satya. Wat de mensen willen: dat de politiek : huisvesting, zorg, openbaar vervoer en veiligheid een beetje regelt. Via sociaal democratische, of via liberale politiek, dat maakt de mensen dan niet zoveel uit, als het maar werkt. Of dit alles uitgevoerd word door witte hetero mannen, of Aziatische vrouwelijke lesbiennes, maakt niemand iets uit.... Partijen als Bij1 kunnen het alleen over de vorm hebben en gaan nooit in op de inhoud Identiteitsellende heeft veel schade aangericht.

Martin van der Linde
Martin van der Linde5 jul. 2023 - 13:45

Baloem, als het niet uitmaakt of daar witte, bruine of vrouwen zitten, waarom zitten er dan geen wiite of bruine vrouwen? Of gele mannen? Of ze niet corrupt zijn moet nog blijken.

Satya
Satya5 jul. 2023 - 13:56

"Of dit alles uitgevoerd word door witte hetero mannen, of Aziatische vrouwelijke lesbiennes, maakt niemand iets uit...." Lul niet uit je nek. De pvv is een racistische partij. Dat vind jij en met jou veel mensen gewoon geen probleem. Wees niet zo ontzettend laf Baloem en zeg gewoon dat je een racist bent, maakt een inhoudelijk gesprek een stuk makkelijker.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa5 jul. 2023 - 14:17

Martin...Het maakt mij niets uit, wat voor mensen daar zitten. Wit, geel, rood, groen. Je snapt mijn punt niet. Het maakt mij ook niet uit, met wie een politicus graag het bed deelt. Zolang hij/zij dit niet met kinderen doet en zolang hij/zij niemand daartoe dwingt. Ik vind het ook minder charmant als hij/zij prostituees bezoekt. Uiteraard moet het nog blijken of ze corrupt zijn....Dat spreekt voor zich Ja, Satya. Ik ben zeker niet weg van SGP en PVV. Je mag mij best 'een racist' noemen. Niemand weet wie ik ben, dus daarom mag je mij zo noemen haha. Daarom is het geen laster. Ik ben overigens geen racist. Ik vind witte mensen niet beter dan zwarte mensen. Dit vind woke een nare uitspraak, maar ik ben 'kleurenblind' Ik ben geen fan van PVV en SGP. Maar we hadden het nu niet over de partijprogramma's van PVV en SGP, maar over de kleur en sekse van hun politici, waar woke heel spastisch op reageert

Gimli1955
Gimli19555 jul. 2023 - 14:55

Identiteitspolitiek in niet inhoudelijk en gaat vooral over de kleur van de deelnemers. Terwijl dat juist bij wet verboden is om te discrimineren op kleur. Het college heeft nog niets gedaan, derhalve is het wat voorbarig om nu al een oordeel te vellen. Het feit dat het hele college uit witte oude mannen bestaat is geen inhoudelijk argument om te spreken van racisme en vrouwenhaat. Het gaat net als bij de beschuldiging van rechts hoofdzakelijk om de onderbuik gevoelens en emo politiek.

Gimli1955
Gimli19555 jul. 2023 - 14:58

@Martin Je draait de conclusies om. Ze zitten er niet in, derhalve is het racisme en vrouwen onderdrukking. Je kunt met evenveel overtuiging zeggen dat het om de inhoud ging en deze personen zijn het geworden. Het feit dat het kunstmatig verdeeld moet zijn volgens gekleurd links, heeft niets met inhoud te maken, maar met emo politiek.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa5 jul. 2023 - 15:37

Woke zegt dan : we moeten meer vrouwen in de politiek ! Goed, prima. Maar wat nou als deze vrouwen met heel schadelijk beleid komen? Dan heb je nog niets... Alleen maar vorm, geen inhoud, geen diepgang. Alleen maar emotie, geen enkele beredenering of argumentatie

DaanOuwens
DaanOuwens5 jul. 2023 - 16:15

@ Baloemparoempaloempa Jij schrijft: Wat de mensen willen: dat de politiek : huisvesting, zorg, openbaar vervoer en veiligheid een beetje regelt. Ik snap al niet dat je zoiets kan opschrijven. Wat is een beetje regelt? Wie zijn veilig? Etnisch profileren dus? En huisvesting? Koophuizen van 400.000 of huurhuizen van 650 p/maand? Dat zijn keuzes. En dan maakt het uit wat de manier van denken, de achtergrond en de overtuiging is van de bestuurders. Of ze gekleurd zijn, homo of lesbisch. Dat zijn de accenten die een samenleving voor alle verschillende Nederlanders leefbaar houden. En de standaard witte mannen besturen maken dat Nederland met een zee van sociale problemen te maken heeft.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa5 jul. 2023 - 16:37

Daan, je snapt niet wat ik bedoel Jouw aanname is : vrouwen, zwarten en homo's, komen met totaal ander beleid dan witte mannen Maar wat als dit neoliberale zwarten, vrouwen en homo's zijn? Dan word alsnog je ziekenhuis afgebroken en je volkshuisvesting verkocht Je zegt eigenlijk : iedere witte man heeft dezelfde denkbeelden en zal met slecht beleid komen Dus Thierry Baudet heeft dezelfde denkbeelden als Rob Jetten? Beide wit, beide man? Peter Kwint heeft dezelfde denkbeelden als Geert Wilders? Want beide witte mannen ?

Martin van der Linde
Martin van der Linde5 jul. 2023 - 17:00

Gimli, ik draai niets om en ik heb racisme of vrouwonvriendelijk niet genoemd. Ik stel alleen dat Baloems argument gaten vertoont. Als het hem niets uitmaakt kan iedereen er zitten. Maar ze zitten er niet en dat vindt Baloem prima. Want hij is tegen identiteits politiek. Waarom zou iemand die tegen identiteits politiek is vrouwen, homo, en zwarte mensen in een college willen.

Satya
Satya5 jul. 2023 - 17:43

Baloem Er zit een racistische partij in de 2e kamer, die boeken wil verbieden. Die een politiemacht de autoriteit wil geven bij mensen thuis op zoek te gaan naar die boeken. Wat loop je te jammeren over partijen verder? Links rechts scheelt mij geen fuck. Dit gaat over solidariteit in de basis. Wat verwacht jij van mij als jij mijn onderdrukker gaat rechtvaardigen dat voor reactie bij mij oproept? Geef mij dan de mogelijkheid om me los te koppelen van het volledige sociale stelsel. Ik wil niet met jou herverdelen, zo simpel is het.

Satya
Satya5 jul. 2023 - 17:57

"Het gaat net als bij de beschuldiging van rechts hoofdzakelijk om de onderbuik gevoelens en emo politiek." Heb je weer een nieuw retorisch trucje geleerd? Jij bent niet eens in staat tot de basis betreft solidariteit. Jij wilt slechts m'n geld. Je hebt al mijn pogingen tot inhoudelijk gesprek geweigerd. Je hebt niets behalve een ingestudeerd propaganda praatje. Je hebt nog nooit een poging gedaan om ook maar een begin te maken met een socialistisch verhaal dat de huidige problematiek oplost. Het enige wat je doet is rechtse propaganda praatjes houden. Vertel eens meneer inhoud wat is de socialistische oplossing in de huidige situatie met woningtekort. Toe maar meneer inhoud. Basis solidariteit kan er niet eens af bij de socialist. Hahahahahaha.

Sonic2
Sonic25 jul. 2023 - 18:23

@ Gimli1955 Ultra rechts doet het dan toch een stuk "slimmer". Die verschuilen het onder het mom van islam kritiek. Of we hebben kritiek op systemen en niet op personen. En meer van dat soort gebral @Baloemparoempaloempa De PVV positioneert zich als een vrouw vriendelijke partij. Maar dat is vooral omdat ze vrouwen misbruiken voor hun moslim haat. Voor de rest roept iedereen en zijn moeder hier altijd dat de multi culturele samenleving mislukt is. En nu opeens maakt kleur helemaal niets uit. En is het niet relevant voor velen.

Gimli1955
Gimli19555 jul. 2023 - 18:52

@Sonic2 en Martin Het is in ieder geval inhoudelijker om beleid te bekritiseren in plaats van personen, dan geldt nog steeds dat het onderbouwd moet worden. Kaal een persoon afkeuren op kleur is racistisch en discriminerend of het nu om zwart of wit gaat. Op dat punt heb je gelijk en was mijn conclusie fout en voorbarig. Je kunt allerlei andere partijen erbij betrekken, blijft onverlet dat het discrimineren en racistisch is om personen te beoordelen op hun kleur. Of ze nu gekleurd, wit, blank, geel, rood of roze zijn.

Gimli1955
Gimli19555 jul. 2023 - 18:55

@Satya Er zitten partijen in de TK, die andere democratisch gekozen partijen willen verbieden, die een zender willen verbieden. Je hoeft het niet met ze eens te zijn en je mag ze van van alles beschuldigen, maar het kwartje valt 2 kanten op. Jij hebt niet te bepalen welke kant het op mag vallen en dat democratie noemen.

Satya
Satya5 jul. 2023 - 19:13

"Je zegt eigenlijk : iedere witte man heeft dezelfde denkbeelden en zal met slecht beleid komen " Waar zegt Daan dat? Hij zegt dat een vertegenwoordiging die uit de brede samenleving een andere uitkomst zal hebben. Wat waarschijnlijk ook wel klopt.

Satya
Satya5 jul. 2023 - 20:09

"Jij hebt niet te bepalen welke kant het op mag vallen en dat democratie noemen. " En weer een retorisch trucje maar geen antwoord, als verwacht. Ik ben tegen verbieden van on of een partij. Mijn teleurstelling zit bij nep socialisten als jij. Ik ga die teleurstelling niet verbergen Gimli, ik ga niet verbergen dat dit verraad door een deel van links is. Net als jij je recht hebt je rechtse propaganda te verspreiden heb ik het recht om dat te weerspreken. Nooit enige socialistische oplossing van je gelezen, nooit enig historisch besef van arbeiders die tegen racistisch werkgevers opstonden uit basis solidariteit. Alleen die uitgemolken slachtofferrol.

PGS
PGS5 jul. 2023 - 20:20

Jij ziet het verkeerd. Het gaat er om dat deze mensen zoveel mogelijk de juiste hokjes kunnen aankruisen. Niet of zij kundig zijn.

Sonic2
Sonic25 jul. 2023 - 20:52

@ Gimli1955 De NSDAP werd ook democratisch gekozen. De CPN in Nederland was ook democratisch gekozen. Het zijn van die holle frases waar elke keer maar mee geslingerd wordt. Ik ben ook niet voor een verbod. Maar we moeten ook niet naïef zijn. En vooral u niet. Een democratie kan ook gebruikt worden om een dictatuur te bewerkstelligen. https://twitter.com/mmeeuw/status/1673661055610789890 Overigens wilde een jaar of 8 geleden Baudet nog D66 verbieden. Uiteraard horen we u daar nooit over met uw PVV/Forum achtige riedel. Benoem het kwartje voor de verandering eens niet alleen van uw favoriete kant

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa5 jul. 2023 - 21:12

Sonic Ik ben geen PVVer en ik zeg niet dat de multiculti samenleving mislukt is. Ik woonde zelf een tijd in Amsterdam en ik vond de multiculti cultuur niet per se 'mislukt' ofzo. Dus ik heb niets met dat PVV gedram Waar zegt Daan dat? Hij zegt dat een vertegenwoordiging die uit de brede samenleving een andere uitkomst zal hebben. Wat waarschijnlijk ook wel klopt. Dat denk ik niet. Een diverse partij, kan alsnog met bizar beleid aankomen. Bij1 is een diverse partij en ik vind sommige van hun voorstellen nogal slecht/desastreus Wat verwacht jij van mij als jij mijn onderdrukker gaat rechtvaardigen dat voor reactie bij mij oproept? Satya, ik verwacht helemaal niets van jou....Je mag mij noemen zoals je wilt...Want ik ben...anoniem haha Maar nee, ik heb helemaal niets met die PVV zoals je weet. Het is niet mijn partij. Maar de PVV aanvallen op het feit dat hun politici wit zijn, is niet zo'n goed argument hé....

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa5 jul. 2023 - 21:23

Maar ze zitten er niet en dat vindt Baloem prima. Martin. Ik kijk naar het beleid van deze mannen. Daar gaat het om. Niet het feit dat ze man zijn. Ik zou het ook prima vinden als het een college zou zijn van zwarte vrouwen. Maar ook dan gaat het om het BELEID. Dat is de hoeksteen van alles, het zwaartepunt. Van mij part ben je roze met blauw Het is net als met muziek. Kan mij het schelen, of de artiest die ik beluister man is of vrouw, homo, hetero, bi, wat dan ook. Als de muziek maar goed is

Gimli1955
Gimli19555 jul. 2023 - 22:27

@Sonic2 Waar vooral op slaat, mag je me dan nog even uitleggen. Naieve ben ik nooit geweest, anders had ik niet de SP in de gemeenteraad vertegenwoordigd. Ik hoor niets over inhoud en vertegenwoordiging, maar wel meningen over kleur en afkomst. Dat blijft voor mij racisme en discriminatie, alleen nu richting de blanke Nederlander en dat blijft fout. Welke smoes links of rechts mee aankomt, is dat nog steeds bij wet verboden in Nederland. Vreemd dat er dan veel what ifs en kromme vergelijkingen langs komen om het toch goed proberen te praten. Dat is hypocriet en eenzijdig als opstelling en links onwaardig. Links streed ooit voor rechtvaardigheid en eerlijkheid. gevolgd door integer gezag. Een ethisch en moreel kompas waarbij waardigheid nog iets betekende. Nu is het eenzijdigheid troef en is het moreel en ethisch kompas helaas kapot. Beoordeel mensen op wat ze doen, niet op de eenzijdige veronderstelling die je hebt.

Gimli1955
Gimli19556 jul. 2023 - 7:48

@Satya Je beschuldigt rechts van racisme en discriminatie, terwijl je zelf dat nu propageert. Komt een beetje hypocriet en ongeloofwaardig over. Je beoordeelt het college op de zaken, waar je rechts van verwijt dat ze het doen. Derhalve ben je geen spat anders en net zo racistisch en discriminerend als rechts. Ik beoordeel colleges en regering op wat ze doen, niet uit wie ze bestaan. Wel welke partijen deel nemen aan een college, daar die een bepaalde ideologie voorstaan. Het hoort te gaan om inhoud en niet op emo, woke, kleur en gender.

Satya
Satya6 jul. 2023 - 8:00

Baloem De pvv is een racistische partij en sgp een vrouwenonderdrukking partij. Hoe is dat geen identiteitspolitiek? Ik heb niet geschreven dat een diverse club mensen geen slechte voorstellen kan doen. Bij1 en pvv zijn hetzelfde soort partij. Dat voorstander vvmu valt ook nog wel mee bij jou. Ik zal nooit iemand aanklagen om wat hij zegt maar zal wat hij zegt aanvallen. Itt jou ben ik voorstander free speech. Het teleurstellende zijn mensen als jij en Gimli. M'n geld wel opeisen maar m'n vrijheid afpakken.

Satya
Satya6 jul. 2023 - 8:01

"Martin. Ik kijk naar het beleid van deze mannen. Daar gaat het om. Niet het feit dat ze man zijn. " Dan kijk je naar beleid voorstellen van de partijen racisme en vrouwenonderdrukking.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa6 jul. 2023 - 9:54

Satya Nee, ik zou je niet aanklagen als je mij racist noemt. Maar echt leuk is het niet hé. Aan de andere kant, Satya zegt het, dus zo serieus is het niet, jij noemt mensen nogal snel 'de racist' Hoe eis ik in vredesnaam jouw geld op? Ik heb die macht niet eens. Ik kan jouw geld niet opeisen. Jouw je vrijheid afpakken? Hoe dan ? De PVV is niet mijn partij. Maar ik heb er niet echt veel invloed op dat ze hier in een college komen hé. Ik woon daar niet, ik stem niet op PVV, ik ben geen PVV lid. Waarom reageer je zo overstuur ? Ja, de PVV en SGP voeren ook een soort identiteitspolitiek, maar dan de rechtse variant. Daarom is het niet mijn partij. Maar we hadden het nu even niet over hen. We hadden het over het fenomeen dat links spastisch reageert op witte mannen en hoe belachelijk dat is en hoe het de linkse geloofwaardigheid ondermijnt

Satya
Satya6 jul. 2023 - 10:31

"Maar echt leuk is het niet hé. Aan de andere kant, Satya zegt het, dus zo serieus is het niet, jij noemt mensen nogal snel 'de racist' " Dat is gelul. Weer kun je inhoudelijk niets onderbouwen dus komt er een ingestudeerd riedeltje. Jij bent degene die steeds excuses voor pvv-ers bedenkt. Daarmee beperk je mijn vrijheid, immers die willen een boek dat bij mijn ouderlijk huis belangrijk is verbieden, zelfs de politie de macht geven in mijn ouderlijk huis binnen tr vallen om dat boek te zoeken. Je breekt gewoon solidariteit.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa6 jul. 2023 - 11:30

Satya Ik heb altijd gezegd dat ik het belachelijk vind om de koran te verbieden. Wat mij betreft is het hetzelfde als al die linkse cancle cultuur. Het is hetzelfde als het woke gezeur, maar dit keer vanuit de conservatief rechtse hoek Grondwettelijk mag het niet eens, geloof ik, dat koran verbod. Maar, dat zegt tegenwoordig niet alles Ik stem niet op PVV. Maar wat wil je dat ik doe? Wat kan ik nou tegen de PVV doen? En wat heb ik met de PVV te maken? Nee, ik ben niet voor een verbod op de PVV. Ik ben ook niet voor een verbod op Bij1, of welke belachelijke partij dan ook Maar wat wil je, dat ik een soort anti PVV activist word?

Satya
Satya6 jul. 2023 - 13:11

Nep socialist Ik heb niets negatiefs met blank zijn in verband gebracht. De pvv is een racistische partij, daar aan mee werken is een actie.

Satya
Satya6 jul. 2023 - 13:12

Baloem Eens stoppen steeds die excuses maken.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa6 jul. 2023 - 13:42

Satya, doe is lief voor mij ! Ik zie mezelf niet eens per se als 'een socialist'. Ik wil niet een politiek of religieus label op mijzelf plakken. Wel denk ik dat de klassieke sociaal democratie, een vrij houdbaar/pragmatisch programma is, mits goed uitgevoerd. Ik heb hier heel lang over nagedacht en dit is de conclusie die ik heb moeten trekken. Maar mijn denkbeelden staan ook weer niet in steen gebeiteld hé. Daarom ben ik ook expres nergens lid van. Ik wil niet door een of andere sekte opgeslokt worden Hoe, werk ik mee aan de PVV ? Ik heb niets met de PVV, ik stem niet op de PVV, ik voer geen campagne voor de PVV, ik ben geen lid van de PVV. Ik ben alleen maar kritisch geweest, over de PVV politiek. Het verbieden van partijen is wat mij betreft gewoon geen goed idee. Daarnaast, de PVV komt toch nooit in een coalitie, dus waar maak je je druk om? Ik zie de FVD nog eerder aan de macht komen, dan het keffertje genaamd 'de PVV' Omdat Thierry politiek slimmer is dan Geert

DaanOuwens
DaanOuwens7 jul. 2023 - 16:31

@ Baloemparoempaloempa Jij schrijft: Je zegt eigenlijk : iedere witte man heeft dezelfde denkbeelden en zal met slecht beleid komen Dat klopt op een aantal aspecten wel. Een compleet wit college zal geen of weinig oog hebben voor de specifieke problemen van al die diversiteitsgroepen waar de samenleving nu uit bestaat. Net zo als jij hier zullen die van mening zijn dat het niet uitmaakt. En de werkelijkheid is dat het wel uitmaakt. Overigens heb ik liever met een neoliberale bestuurder te maken die vanuit zijn perspectief het beste probeert te doen voor de samenleving en de individuen daarin dan met mensen die beweren dat het niets uitmaakt. Die houding heeft namelijk voor enorme problemen gezorgd, zoals discriminatie op de arbeidsmarkt, de woonmarkt, de toeslagen affaire, de racistische politie en ga maar door. Het neoliberalisme, voor zo ver dat als coherente maatschappijvisie bestaat, richt minder schade aan dan de denkbeelden die jij hier opschrijft.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa7 jul. 2023 - 18:14

Omdat jij naar de ideële dimensie kijkt en niet de materiële. Maar ik heb geen zin om uit te leggen wat ik daarmee bedoel,want je snapt het toch niet. Ik merk dat je basale linkse theorie niet eens begrijpt Het neoliberalisme, leidde ertoe dat mensen uberhaupt niet konden rondkomen van hun salaris en dat moedertje staat moest invallen met toeslagen. Het neoliberalisme zegt namelijk tegen bedrijven : betaal mensen gewoon zo min mogelijk, laat alles helemaal los, a race to the bottom. Vervolgens zijn die mensen overgelaten aan de overheid, die de mensen totaal verwaarloost. Maar het begint dus bij het afhankelijk zijn van die burreaucratie, door de te lage lonen en te hoge huren (kortom, door de politiek van jouw geliefde neoliberale fanatici) Ja, er is natuurlijk nogal een verschil tussen een college van witte SPers en GLers en een college van witte VVDers. Jouw aanname is eigenlijk : als je een witte man bent, geef je niets om minderheden. Dit slaat nergens op. Ja, je hebt racistische witte mannen en niet racistische witte mannen. Woke heeft jou verteld dat iedere witte man 'een racist' is en dat geloof jij nu Wat de sociaal democraat wilt doen, is een situatie scheppen waarin iedere werkende het beter heeft, of hij/zij nou wit of zwart is. Men gaat uit van een basis, een sociaal contract, dat voor iedereen geldig is. Zowel de liberale, als de sociaal democratische theorie gaat uit van burgerschap. Niet van 'ras'.

DaanOuwens
DaanOuwens8 jul. 2023 - 10:21

@ Baloemparoempaloempa Jij schrijft: Maar ik heb geen zin om uit te leggen wat ik daarmee bedoel,want je snapt het toch niet. Ik merk dat je basale linkse theorie niet eens begrijpt Er is niets in jouw teksten dat met linkse theorie te maken heeft. Het is vooral extreem rechts met een dun sausje van belangenbehartiging van de witte werknemer die volgens jou een te klein deel van de taart krijgt. En: Het neoliberalisme zegt namelijk tegen bedrijven : Het neoliberalisme zegt niets. Het is een scheldwoord van conservatief links en extreem rechts voor alles waar ze het niet mee eens zijn. De VVD wordt vaak uitgescholden als neoliberaal maar ook de PvdA of Groenlinks kan uitgescholden worden. En: Wat de sociaal democraat wilt doen, is een situatie scheppen waarin iedere werkende het beter heeft, of hij/zij nou wit of zwart is. De sociaal democratie wil dat iedereen kansen krijgt zich te ontwikkelen en een van de dingen die daarvoor nodig is, is het aanpakken van racisme. En dat is niet wat jij wil. Dus jij wil alleen voor witte werkenden een betere situatie scheppen. Zoals de PVV bijvoorbeeld.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa8 jul. 2023 - 13:40

Neoliberalisme is wel degelijk een politieke filosofie Kijk de video's over neoliberalisme, op de nieuwe wereld. Lees het boek : neoliberalisme, een Nederlandse geschiedenis Je ziet dan, dat VVD en D66 duidelijk neoliberale partijen zijn, die zich baseren op deze dogmatiek/theorie. Extreem rechts? Dan denken we aan Anders Breivik, aan neonazi skinheads, die mensen vermoorden etc. Kortom, ik ben niet 'extreem rechts'. Ik ben denk ik eerder 'conservatief links'. Cultureel relatief conservatief (want niet woke) en verder relatief links (social democrat) (geen communist) Dus jij wil alleen voor witte werkenden een betere situatie scheppen. Zoals de PVV bijvoorbeeld. Nee hoor. Het zou goed zijn als er weer sociale woningbouw zou zijn. Die voor zowel witte als zwarte mensen toegankelijk is. Als die woningbouw zwarte mensen uitsluit, zou ik daar tegen zijn Je mag mij best 'extreem rechts' noemen, omdat ik anoniem werk.....Anders zou het wel een vorm van laster zijn Jij bent eerder de racist. Door te stellen : Witte mannen, hebben het per definitie niet zo best voor, met zwarte mensen Dat is objectief gezien racistisch. Je denkt namelijk dat je mij kan reduceren tot mijn kleurtje. Je doet hetzelfde als wat nazi's doen, bij zwarte mensen.

DaanOuwens
DaanOuwens8 jul. 2023 - 18:11

@ Baloemparoempaloempa Jij schrijft: Kijk de video's over neoliberalisme, op de nieuwe wereld. Lees het boek : neoliberalisme, een Nederlandse geschiedenis Het maffe is dat je denkt dat je hier een argument hebt. Dat boek is niet geschreven door iemand die zichzelf een neoliberaal noemt maar door iemand die net zoals jij een onsamenhangend beeld heeft van de manier waarop de samenleving functioneert. Een politieke filosofie bestaat pas als er mensen zijn die een boek schrijven over de wenselijkheid van neoliberalisme en vervolgens een neoliberale partij oprichten. En die zijn er niet. D66 is sociaal liberaal, de VVD conservatief liberaal. En er zit een enorm visie verschil tussen die twee. Kortom je snapt er weinig van. Je snap ook weinig van racisme. De strijd tegen racisme is een emancipatiestrijd om als gewaardig gezien te worden. Met de hele culturele bagage van een minderheidsgroep. Er zijn geen witte mannen die weten hoe het voelt om door witte belaagd te worden omdat je een hoofddoekje draagt. Er zijn geen witte mannen die weten hoe het voelt als je vanwege de Marokkaanse achtergrond als een crimineel wordt gezien. Dat soort zaken zetten mensen aan tot emancipatie en vertellen van hun eigen verhaal. En die mogelijkheid wil jij hen ontnemen omdat witte mannen volgens jou weten hoe dat voelt. Dan snap je er helemaal niets van.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa8 jul. 2023 - 19:59

Ja, Daan. Niemand noemt zichzelf 'de woke partij'. Toch weten we allemaal dat Bij1 super woke is Laatst volgde ik overigens wel een podcast, waarin een liberaal zei dat hij zichzelf ziet als : een neoliberaal Hij bedoelde hiermee : een libertaal, die geen libertarier is en die een rol ziet voor de staat. Een sturende staat etc. Een ordo liberaal. Zowel de VVD als D66 zijn ordo liberalen. Niet libertarische liberalen. (Aan D66 is natuurlijk niets sociaal) Ja, verder. Dus als je iets niet hebt meegemaakt, kan je geen politicus zijn? Kan je er geen beleid over maken? Dus, een politieman die nooit overvallen is, zou eigenlijk geen politieman moeten zijn, want wat weet hij nou van overvallen? En alleen een vrouw die verkracht is, zou werkzaam kunnen zijn in een blijf van mijn lijf huis ? En alleen iemand die ooit heel arm was, kan zich bij de SP inzetten tegen armoede ? En alleen een vrouw kan zich druk maken, om het geweld tegen vrouwen? Maar Hugo de Jonge kan als basisschoolleraar wel minister van volksgezondheid zijn?

DaanOuwens
DaanOuwens9 jul. 2023 - 11:06

@ Baloemparoempaloempa Jij schrijft: Ja, Daan. Niemand noemt zichzelf 'de woke partij'. Toch weten we allemaal dat Bij1 super woke is En ook dat woord woke wordt als scheldwoord gebruikt. En: Ja, verder. Dus als je iets niet hebt meegemaakt, kan je geen politicus zijn? Kan je er geen beleid over maken? Inderdaad dat geldt voor beleid dat gericht is op het voorkomen van racisme of seksuele intimidatie. Dat is een heel ander onderwerp als een inbraak. Alle vrouwen worden in meer of mindere mate geconfronteerd met seksuele intimidatie en in een blijf van mijn lijf huis werken vooral vrouwen die hun eigen ervaringen inzetten om andere vrouwen te helpen. Hugo de Jonge was ook ongeschikt als wethouder onderwijs in Rotterdam. Dat soort functies worden ingevuld op basis van veronderstelde bestuurlijke kwaliteiten die iemand heeft. En bestuurlijke kwaliteiten heeft de Jonge niet. Wat dat betreft is hij goed te vergelijken met wat jij inbrengt is deze discussie. Je mist de kennis en het inzicht om een zinnige reactie te schrijven. Je laat weer zien dat je geen enkel idee hebt waar dit over gaat.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa9 jul. 2023 - 15:26

Daan Ben je dan, voor een verplicht divers college? Hoe gaat dat dan in de praktijk? Zitten daar niet ook allerlei haken en ogen aan. Verplicht 50 procent vrouw? En dan heb je wél een goed bestuur? Ik ben geen politicus etc, of beleidsmaker. Dus jullie moeten dit dan maar zelf allemaal uitzoeken. Alleen denk ik dat een natuurlijke, organische culturele verandering daar beter in is, dan een geforceerde verandering. Verder. Modern liberalisme, is in te delen in neoliberalisme en libertarisme D66 en VVD en een groot gedeelte van de PVDA zijn neoliberaal Libertarisme is een heel kleine niche beweging.

EricDonkaew
EricDonkaew5 jul. 2023 - 9:56

Beetje jaren'50-revival.

Ben  Liberaal
Ben Liberaal5 jul. 2023 - 9:31

De proof is de pudding.

Norsemen
Norsemen5 jul. 2023 - 9:27

BBB, PVV en SGP bij elkaar in het bestuur. Dat dit in een ontwikkeld land als Nederland kan gebeuren. Voor iedereen met meer dan tien hersencellen en een grammetje beschaving is dit een hel.

Jan Wijn
Jan Wijn5 jul. 2023 - 9:13

Het resultaat van de Tiktokkende generatie samen met die mus en YouTube in een provincie met niet zo lang geleden uit de klei getrokken Amsterdammers en alleen op een foto zullen lachen.

Wir sind Pabst
Wir sind Pabst5 jul. 2023 - 9:11

De gemiddelde partijdag van D66 en GroenLinks ziet er qua kleur net zo uit.

2 Reacties
Norsemen
Norsemen5 jul. 2023 - 13:37

Alleen maar blanke mannen dus bij D66 en GL. Waarom heb je dan zo'n hekel aan die partijen?

RaymondenJoop
RaymondenJoop5 jul. 2023 - 14:19

@Norsemen Iets met de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet en hypocrisie misschien?

Sam V
Sam V5 jul. 2023 - 8:52

Wel grappig om oude blanke mannen op twitter te zien afgeven op een foto met oude blanke mannen. Als je problemen hebt met oude blanke mannen die een prominente positie innemen, zou je als oude blanke man zelf het voorbeeld kunnen geven door je mond te houden.

2 Reacties
Sonic2
Sonic25 jul. 2023 - 21:23

Niet lang geleden gruwden liberalen van een coalitie met SGP en CU. Dat is dus wat u verdedigt en velen met u. Het is een soort jaren 50 coalitie. Als je CU en SGP hun zin geeft( en vooral de SGP) dan tiert de theocratie welig. Maar het is vooral fijn om links onderuit te schoffelen. Ik heb bewust de PVV niet genoemd. Omdat ik weet dat heel veel types hier al zo ontzettend diep gezonken zijn dat ze zich er niet voor schamen om die foute beweging te blijven steunen. In Nederland vind ik dat ook zo raar. In Nederland steunen hier( vooral "rechtse" mensen) de Republikeinen. Een partij die de belangen van miljonairs en miljardairs behartigen. En die terug willen naar de jaren 50 qua abortus en dergelijke. En de islam maar aanpakken ondertussen. Het is een strijd tussen woke en anti woke hier geworden. Terwijl het gewoon een totale achterlijke en ouderwetse bagger coalitie is. Want dat is pas hypocriet. De vrijheid strijders hier die heimelijk CU en SGP omhelzen. Omdat het in hun politieke straat past. En meer niet

Sam V
Sam V6 jul. 2023 - 8:33

@ Sonic Doe maar niet. In de hier genoemde twitter berichten die ik bedoel (Jansen, Poelman, Blom) gaat het over kleurtjes en geslacht. Niet over politieke voorkeuren.

Schenkerdesvaderlands
Schenkerdesvaderlands5 jul. 2023 - 8:51

Lijkt wel een congres van Groenlinks of D66 - alleen maar witte mensen

2 Reacties
Norsemen
Norsemen5 jul. 2023 - 13:39

Dat zijn gelukkig nog mensen. Bij de PVV/BBB en SGP lopen alleen Neaderthalers rond.

Karingin
Karingin5 jul. 2023 - 19:58

Gelul! Jij rolt dus ook met je onderbuik zonder enig benul van of interesse in de feiten

Juppé🎗
Juppé🎗5 jul. 2023 - 8:31

Nounou dit ziet er vertrouwen wekkend uit……..

ChefSache
ChefSache5 jul. 2023 - 8:08

Wat is er mis mee? Daar hebben deze mensen toch gewoon recht op ?

1 Reactie
Satya
Satya5 jul. 2023 - 10:18

Het recht op etnische vervolging, ik vind dat bijzonder.

Mathijsco
Mathijsco5 jul. 2023 - 8:07

Alleen maar roomblanke mensen, dat is inderdaad weinig divers. GeoenLinks-praktijken daar in Flevoland. Dat gezegd hebbende: mensen moeten gewoon worden aangenomen op basis van hun capaciteiten. Niet op basis van huidskleur of culturele achtergrond, want dat is al even kansloos en discriminerend als mensen om diezelfde redenen NIET aannemen.

4 Reacties
Norsemen
Norsemen5 jul. 2023 - 10:35

Gelukkig kunnen we altijd blijven vertrouwen op een onnozele reactie van Mathijsco.

Zandb
Zandb5 jul. 2023 - 10:39

Mathijs Je zou maar zo uit uw reactie kunnen concluderen dat 'diverse mensen' blijkbaar op basis van capaciteiten geen plek toekomt in de partijen die die coalitie vormen. Maar dat keurt u dan tegelijkertijd ten zeerste af, gezien uw kritiek op GL. Want ook daar komen natuurlijk 'diverse mensen' blijkbaar o.g.v. hun capaciteiten niet aan de bak. Een beetje krom maar dat komt wel eens voor - zelfs bij mij - wanneer je een stokpaardje van stal haalt.

Karingin
Karingin5 jul. 2023 - 19:59

Zucht...vermoeiend dit...

Sonic2
Sonic25 jul. 2023 - 21:17

Ik zal morgen wel eens mee reizen met alle "rechtse" reageerders hier. En rij dan wel met een vervuilend auto. En eet dan wel vlees. En ga vooral wel lekker vliegen. Want als je dat allemaal NIET doet dan ben je hypocriet. Voor de rest kan alles wat hier "rechts' is bij mij de boom in. Je kunt best vinden dat vluchtelingen welkom zijn, maar erg op je eigen ruimte in je eigen huis zijn gesteld. Of je wilt een rustige buurt. Dan wil je liever geen studenten en misschien ook geen jongeren met een migratie achtergrond. Dat is niet omdat je die mensen haat. Maar omdat je rust wilt. Het gaat er omdat je mensen respecteert. En niet zoals zeer onbeschoft en uitermate onbeschaafd "rechts" mensen tegen elkaar opzet en haat zaait. Je hoeft er niet mee in bed te liggen. Maar dat hysterische gebral altijd en de extreme drang om links op vermeende hypocrisie te wijzen. Alsof hypocrisie niet menselijk is. En alsof het alleen iets is wat op links zou plaats vinden. Voor de rest klinkt het weer stoer. En zal je van wat "rechtse" kleuters hier wat likes ontvangen. Maar wat je eigenlijk wilt is achterstanden en ongelijk in stand houden. En helemaal niets doen aan kansen gelijkheid.

PGS
PGS5 jul. 2023 - 8:04

Waar zijn dan die mensen van kleur die hun tijd en energie in het besturen van een provincie willen steken dan ? Hebben zij zich aangemeld bij een politieke partij ? Als het antwoord nee is, dan is het toch logisch dat deze mannen dit gaan doen. Want als niemand anders dit wilt, houdt je alleen maar mensen over die het wel willen doen.

5 Reacties
Satya
Satya5 jul. 2023 - 10:19

Jij denkt dat donkere mensen een kans maken bij partijen die racistisch zijn?

Norsemen
Norsemen5 jul. 2023 - 10:37

PGS We hebben het hier over BBB, PVV en de SGP. En dan vraag jij je af waar de mensen van kleur zijn?

Zandb
Zandb5 jul. 2023 - 10:50

PGS Uit het feit dat er geen vrouwen deelnemen in deze coalitie mag u, vind ik niet afleiden dat ze een eerlijke kans hebben gekregen. Het ligt wel voor de hand maar een opvatting als "vrouwen minder vaak geschikt om leidende politieke rollen te vervullen" zullen hun zelfvoorspellende gevolgen hebben. (Bij de SGP is dat trouwens, analoog aan 'een' bijbelse leer, die geldt voor mannen en vrouwen, een keihard uitgangspunt dat vrouwen daar niet voor bedoeld zijn. Als er dan al een vrouw een plaats opeist, dan is dat op zich al een soort van duivels wonder.)

PGS
PGS5 jul. 2023 - 20:26

Als al die partijen en mensen van kleur en vrouwen op hun kieslijst gezet zouden hebben, dan zou de meerderheid van de burgers dan op die mensen gestemd hebben. En dan zoudt je een andere coalitie hebben gehad. De realiteit is dat als je bij al die lokale partijen kijkt, het gewoon ontbreekt aan vrouwen en/of mensen van kleur. Dat ze ontbreken, kan je zeggen dat die partijen racistisch zijn of dat die mensen gewoon geen zin of geen tijd hebben om zich in te zetten. Je antwoord is afhankelijk hoe jij de maatschappij bekijkt.

Norsemen
Norsemen6 jul. 2023 - 7:41

"...kan je zeggen dat die partijen racistisch zijn of dat die mensen gewoon geen zin of geen tijd hebben om zich in te zetten" Dit is dus racistisch PGS Jij legt hier een verband tussen je (niet) willen inzetten en huidskleur. En dat verband is per definitie niet te leggen. Denken dat dit wel zo is, is racisme.

Freek74
Freek745 jul. 2023 - 7:57

O ja, de kleinst denkbare meerderheid klopt maar als je ziet dat CDA, JA21 Forum, SterkLokaalFlevoland en 50 plus met elkaar ook nog goed zijn voor 8 zetels is er niet veel hoop op een sterke oppositie. Links heeft daar met d66 erbij slechts 12 zetels...

Freek74
Freek745 jul. 2023 - 7:52

Flevoland met PVV steden Lelystad en Almere (de weggejaagde Amsterdammers), veel Boeren en Urk. Deze coalitie is precies wat er bij Flevoland hoort.

zeeman aan wal
zeeman aan wal5 jul. 2023 - 7:43

Dat veel mensen conservatief zijn lijkt mij duidelijk. Men wil geen grote veranderingen in het comfortabele leven. Maar tegelijkertijd zijn ook veel mensen wel sociaal of socialistisch; ze menen ook dat we wat voor elkaar moeten doen en dat de overheid een vangnet moet bieden voor de mensen die niet goed kunnen meekomen. Veel linkse partijen slaan de plank mis omdat ze de conservatieve kant van de mensen miskennen. Partijen als PVV en BBB doen dat niet. daar winnen ze stemmen mee.

5 Reacties
hgroen2
hgroen25 jul. 2023 - 8:11

SP is conservatief Links dus je argument klopt niet

TinoZ
TinoZ5 jul. 2023 - 10:04

Conservatief is niet iets wat je bent, maar wat je wordt gemaakt. Het is een ideologie die vooral gevoed wordt door angst, en daar zijn veel mensen gevoelig voor.

Satya
Satya5 jul. 2023 - 10:14

Conservatief? Europa heeft open grenzen altijd gepropageerd.

Zandb
Zandb5 jul. 2023 - 10:55

Zeeman Zo zullen verstandige initiatieven vaak het onderspit delven, omdat men meent dat wanneer je beide van de verboden appel eet - het paradijsverhaal - je geen blaam treft. De zwakheid van de een is het excuus van de ander. Wanneer we uw menselijke aard tot in het extreme volgen, dan is voor fatsoenlijke mensen - bv zij die het recht van de sterkste/rijkste niet als enige recht erkennen - geen plaats op die wereld. Dat zijn weinig meer dan losers die iedereen kan missen. Toch?

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa5 jul. 2023 - 13:44

hgroen SP is niet echt conservatief te noemen. Je hoort de SP er gewoon niet over, hoe mannen en vrouwen met elkaar om zouden moeten gaan. De SP zegt niet : de man moet het vlees snijden, of de man moet de kinderen van school halen, of wat dan ook. Veel SPers zullen cultureel progressief zijn, maar het is niet zo dat de SP dat bewust uitdraagt De SP houdt zich bezig met economische/materiële kwesties. Je loon, je koopkracht, de zorg, de NS. Allemaal van die basale macropolitieke kwesties. De SP heeft geen mening over je 'gender identiteit' omdat je dat zélf moet uitzoeken. In die zin heeft de SP liberale trekjes, omdat ook liberale partijen zich meer richten op het economische/materiële en niet op het persoonlijke en/of culturele

Berend22
Berend225 jul. 2023 - 7:40

Inderdaad zeer triest dit. Blijkbaar nemen alleen blanke oude mannen het initiatief en het bijbehorende risico om de maatschappij te leiden en beter te maken. De rest zit thuis op de bank commentaar te leveren.

1 Reactie
VeganHarrie
VeganHarrie5 jul. 2023 - 10:08

Het hele huidskleurige hokjesdenken draagt in ieder geval niet bij aan minder polarisatie.

Zandb
Zandb5 jul. 2023 - 7:34

Op die manier vertegenwoordigen ze natuurlijk het best de wil van de kiezer. En op de keper beschouwt is dit dan natuurlijk de schuld van links. Met hun waardeloze programma bleef veel kiezers geen andere keus.

9 Reacties
hgroen2
hgroen25 jul. 2023 - 8:12

Ja alles is de schuld van links. Wel zo makkelijk om te vingerwijzen ,dan hoeven niet na te denken over hun eigen verantwoordelijkheid.

Armoedegrens
Armoedegrens5 jul. 2023 - 8:16

Prima, dat mag je vinden. Maar je kunt ook denken als kiezer, goh, ik ben een volwassen man/vrouw, ik pretendeer het beter te weten dan m'n kinderen, laat ik nou eens verantwoordelijkheid nemen ipv als een klein kind me laten leiden door de grootste haatdragende sprookjesverteller. Want ja, links vraagt misschien om zaken die ik niet begrijp maar waar ik idealiter wel achter sta, terwijl met rechts mijn kinderen sowieso aan rampen zijn overgeleverd. Begrijp me goed, ik weet dat de meeste 'volwassenen' zo niet denken, en ook niet gaan denken, en dat je dat 'niet mag zeggen'. Dat is trouwens misschien wel het ergste van alles. Dat je dát niet meer mag zeggen.

Juppé🎗
Juppé🎗5 jul. 2023 - 8:29

« En op de keper beschouwt is dit dan natuurlijk de schuld van links. Met hun waardeloze programma bleef veel kiezers geen andere keus. »……wat moeten ze dan doen? Meedoen met mensen angsten aan te praten of nog meer loze beloftes doen? Laten we dit maar als verloren tijd accepteren, het wordt toch niks.

Bert van der Neut
Bert van der Neut5 jul. 2023 - 8:35

En op de keper beschouwt is dit dan natuurlijk de schuld van links. Met hun waardeloze programma bleef veel kiezers geen andere keus. Dan hadden ze inderdaad beter hun best moeten doen Zandb. Goede analyse!

Norsemen
Norsemen5 jul. 2023 - 10:44

Een hekel hebben aan alles wat niet blank en hetero is, is de schuld van mensen die geen hekel hebben aan alles wat niet blank en hetero is. Ik vraag me af of sommige figuren hier wel handelingsbekwaam zijn.

Zandb
Zandb5 jul. 2023 - 11:00

Bert Mijn compliment. U bent de enige die er hier blijk van geeft mij in ieder geval een klein beetje te begrijpen. Maar wat zou er gebeuren denkt u, wanneer u de eerste en de tweede zin als een logisch geheel zou willen/kunnen zien?

Satya
Satya5 jul. 2023 - 14:00

"En op de keper beschouwt is dit dan natuurlijk de schuld van links. Met hun waardeloze programma bleef veel kiezers geen andere keus." Het is JOUW keuze een racistische vrouwenonderdrukker te zijn. Altijd smoesjes zijn zo laf.

PGS
PGS5 jul. 2023 - 20:30

Ik moet je hierin gelijk geven. Zolang Links geen overtuigend en relevante programma hebben die de lokale bugers overtuigd dat hun stem veilig bij linkse partijen, dan blijft, naast het niet stemmen, het enige andere alternatief om op een midden-partij of een rechtse partij te stemmen.

Norsemen
Norsemen6 jul. 2023 - 14:39

Mensen willen best op links stemmen, maar omdat die partijen een links programma hebben stemmen ze maar op populistisch rechts. Dat is de redenatie van Zandb en anderen hier.