Joop

PVV-achtige partij IBV grootste winnaar bij verkiezingen in Voorne aan Zee

  •  
24-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6215 keer bekeken
  •  
ANP-441135987

Inwonersbelang Voorne (IBV), volgens lijsstrekker Kap ‘de PVV zonder scherpe randjes’, is de grootste winnaar bij de gemeenteraadsverkiezingen van de nieuwe fusiegemeente Voorne aan Zee. De lokale partij heeft met 28 procent van de stemmen 11 zetels behaald. De definitieve uitslag van de verkiezingen wordt vrijdag om 10.00 uur bekendgemaakt.

De VVD staat op nummer twee met 16 procent en 6 zetels in de nieuwe raad. GroenLinks/PvdA behaalden 10 procent van de stemmen en daarmee 4 stoelen, gevolgd door het CDA en Partij Voorne aan Zee die met drie zetels een plek in de gemeenteraad wisten te garanderen. Daarnaast behaalde de lokale partij ONS Brielle, die de gemeente Brielle zal vertegenwoordigen, D66 en Belang van Nederland (BVNL) twee zetels. Forum voor Democratie en Vrij Voorne waren de grootste verliezer van de verkiezingen. Beide partijen wisten slechts een zetel te bemachtigen.  

De opkomst was erg laag, slechts 38 procent van de inwoners kwamen hun stem uitbrengen. Een van de oorzaken zijn volgens de woordvoerder van de gemeente het gebrek aan landelijke aandacht, omdat de herindelingsverkiezingen alleen in Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne hebben plaatsgevonden. Ook zou het slechte weer en het WK voetbal een rol hebben gespeeld. 

Vrijdag om 10.00 uur zal de definitieve uitslag worden bekendgemaakt. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (50)

Pater
Pater24 nov. 2022 - 15:29

@redactie "...die de gemeente Brielle zal vertegenwoordigen...": die gemeente bestaat juist niet meer.

M. Grootendorst
M. Grootendorst24 nov. 2022 - 14:41

Jammer, mijn vader zat zes jaar voor Inwonersbelang Hellevoetsluis in de raad. Was toen een keurig alternatief. Waar het hier fout is gegaan en het ordinaire rechtse ikke ikke partij is geworden, ik weet het niet. Maar je zou je er voor moeten schamen. En dat er nog steeds mensen op FvD stemmen….

1 Reactie
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk24 nov. 2022 - 16:07

En wie komt er dan op voor die zogenaamde ikke ikke-stemmers?

Brutus de tweede
Brutus de tweede24 nov. 2022 - 13:20

Zie de uitslag als een motie van wantrouwen richting Rutte en Kaag. De lage opkoms als motie van wantrouwen richting de gehele politiek

de passie preker
de passie preker24 nov. 2022 - 12:36

Nederland is een (extreem) rechts land. Zolang we nog een democratisch stelsel hebben komen er dan (extreem) rechtse partijen aan het bewind. Als je dat niet leuk vindt, kan je beter proberen om de kiezers te overtuigen van de zegeningen van (extreem)links dan – zoals sommigen hier op Joop willen - proberen om het democratische systeem de nek om te draaien.

8 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk24 nov. 2022 - 14:22

Welke zegeningen?

Pietje Puk139
Pietje Puk13924 nov. 2022 - 16:50

@ de passie preker: je kunt ook proberen om de mensen uit te leggen wat een nachtwakersstaat is, de maatschappij die ontstaat door liberaal beleid. Eens kijken of ze dan nog steeds op een liberale partij stemmen. @ IkHebAltijdGelijk Welke zegeningen? De zegening dat elke inwoner van het land wordt beschermd tegen armoede. En dat de overheid op komt voor mens, dier, natuur en milieu en niet zoals nu: alles en iedereen uitbuiten, misbruiken en mishandelen voor nog meer geld. Ter lering ende vermaak: In 2006 werden door VVD en CDA van de ziekenfondsen commerciële ziektekostenverzekeraars gemaakt. Omdat plotseling de kosten met 10 % per jaar stegen, kwam er een eigen risico van 400 piek. Meer dan een miljoen gezinnen kunnen dat niet betalen. Elk jaar durven honderden mensen niet naar de huisarts te gaan, om er na een tijdje achter te komen dat de tumor is uitgezaaid en er niets meer aan te doen is. En daarom blijf ik zeggen: LIBERALISME = MOORD.

TeeJee2
TeeJee224 nov. 2022 - 17:31

@Pietje Puk139 Ik poog anders al een poosje om aan u uit te leggen dat liberalisme en libertarisme niet hetzelfde zijn. Tot nu toe geeft u weinig blijk van enig lerend vermogen.

oproerkraaier
oproerkraaier25 nov. 2022 - 1:45

Teejee, dat zeggen libertariers altijd. Ondertussen....

TeeJee2
TeeJee225 nov. 2022 - 8:06

@oproerkraaier Ondertussen heeft u weer eens niks nuttigs bijgedragen.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk25 nov. 2022 - 12:54

"En daarom blijf ik zeggen: LIBERALISME = MOORD. " Toe maar, wat een boude uitspraak weer. Het liberalisme is niet heilig, maar het alternatief is zeker niet beter. Zo heeft de geschiedenis al talloze keren laten zien. En de overheid heeft al met meerdere zaken laten zien zelf ook niet altijd het beste te hebben gedaan (denk maar eens aan de toeslagenaffaire waarin o.a. de Belastingdienst, de jeugdzorg en de rechterlijke macht steken hebben laten vallen). Dus om te zeggen dat als een overheid het doet, het altijd beter zou gaan is wensdenken, maar niet op de realiteit gebaseerd.

oproerkraaier
oproerkraaier25 nov. 2022 - 16:35

Teejee, libertariers zijn zo mogelijk nog associaler dan liberalen. Niet willen betalen voor, maar wel gebruik maken van publieke middelen. Het is een ideologie voor egoïstische schoften.

TeeJee2
TeeJee225 nov. 2022 - 21:21

@oproerkraaier Een uitstekend voorbeeld van hoe u eigenlijk geen idee heeft van de inhoud van de verscheidene ideologieën, maar er wel graag op wil schelden. Zegt u het eens inhoudelijk; waar denkt u dat libertariërs dan wel liberalen voor staan? Wat is het basis fundament van deze twee ideeën over de overheid en maatschappij?

Peterrr3
Peterrr324 nov. 2022 - 10:37

"Een van de oorzaken zijn volgens de woordvoerder van de gemeente het gebrek aan landelijke aandacht, omdat de herindelingsverkiezingen alleen in Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne hebben plaatsgevonden. Ook zou het slechte weer en het WK voetbal een rol hebben gespeeld." Hmm, dus je hebt landelijke aandacht nodig om de burgers te laten stemmen. En iedereen in Voorne aan Zee zat gisteren aan de buis gekluisterd om naar Duitsland - Japan en Spanje - Costa Rica te kijken.... Tuurlijk! Altijd grappig om die excuses voor een erg lage opkomst te lezen.

1 Reactie
LaBou
LaBou 24 nov. 2022 - 17:17

Zijn die verkiezingen met zo'n dramatisch lage opkomst wel geldig te noemen? Voor een (hypothetisch) referendum eist de goegemeente toch minsten een opkomst van 60% voordat überhaupt over geldigheid wordt gedacht.

haarklover
haarklover24 nov. 2022 - 10:23

FvD heeft 1 zetel van de 29? Dan scoort het in Voorne beter dan op nationaal nivo.

Rechtse   Bal
Rechtse Bal24 nov. 2022 - 10:01

Dit is een watertest voor de verkiezingen in maart volgend jaar. Koud water voor enkelen, lekker warm voor velen ?

6 Reacties
Sonic2
Sonic224 nov. 2022 - 12:35

De arrogantie op "rechts" is stuitend. Als ik u was zou ik ernstig dimmen met euforisch zijn. Ik kan me nog goed herinneren hoe euforisch sommige hier waren na de overwinning van Forum in 2019. Laat BBB en JA21 maar flink winnen in maart. Het zal het begin van hun ondergang worden. En het is de extreemlinkse Sonic die het typt, maar u weet ook wel dat ik gelijk heb. Want het is al zo vaak andere partijen in het verleden overkomen. De arrogantie van "rechts" is afschuwelijk. En ik kijk al weer uit naar 30 afsplitsingen de komende jaren. Want ook dat gaan we krijgen. Het zal een koude douche voor iedereen worden. En voor de rest is het vooral een water test in uw fantasie. Als de VVD de grootste is zal het altijd 'fraude" zijn volgens u en de zijnen. De uitslag van 2021 week ook flink af van 2019. Het zou "rechts" op deze site ernstig sieren om wat meer op hun hoede te zijn. Jullie stroming kleunde in 2019 en de jaren daarna al verschrikkelijk mis met Forum. Bescheidenheid en nederigheid zou jullie ernstig sieren. Al zit dat niet in jullie aard

Gerygrr
Gerygrr24 nov. 2022 - 14:12

Daan, Of er is door het samenvoegen van groot en klein voor de inwoners van klein geen winst te behalen. De voorzieningen komen op afstand. De gemeentelijke belastingen gaan omhoog om maar wat te noemen.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk24 nov. 2022 - 14:25

"Al zit dat niet in jullie aard" En de jouwe wel? Zo'n één-dimensionale reactie.

Sonic2
Sonic224 nov. 2022 - 15:37

@ IKHA Ik ben niet eendimensionaal. Dat is een leugen die hier door aanhangers van fake rechts elke keer wordt herhaald. Ik ben een totale realist. Die inziet dat nieuwe partijen overal falen. En rechts radicale partijen zeker. De geschiedenis geeft mij gelijk. Kijk maar naar Forum. Ook een totale flop. Ook uw betogen worden beter gestaafd als uw partijen en stroming wat gaan presteren. U schampert in een topic over de linkse zegeningen. Het enige wat u stroming kan is afsplitsen, ruzie maken, liegen, AOW leugens uitvoeren en schelden. Misschien zitten we hier samen in 2040 nog. Als ik er allemaal naast zit dan bied ik mijn excuus wel aan. Maar voorlopig kleunen uw soort partijen mis. En zou nederigheid u sieren. En een wat fatsoenlijker toon richting mij ook. Ik mag hopen dat uw nickname een grap is, want ik vind het nogal pedant dat iemand mij de les leest die in zijn nickname meent altijd gelijk te hebben. Een goede grap.

TeeJee2
TeeJee224 nov. 2022 - 16:29

@Sonic2 ["En een wat fatsoenlijker toon richting mij ook."] U ontvangt wat u stuurt. Uw advies is een advies aan uzelf.

korheiden
korheiden25 nov. 2022 - 11:46

Sonic : De arrogantie op rechts is stuitend, schrijf je. Ik stel vast dat het rechtse electoraat behoorlijk groot is geworden. Bij diverse peilingen stemt 1 op 3 kiezers op PVV, JA21, BBB, FVD, BVNL of SGP. Ja, er zijn steeds afsplitsingen. Maar evengoed bestaat de PVV al geruime tijd en blijft de aanhang met wat ups en downs toch rond 18 zetels. Linkse partijen kunnen blijkbaar niet uitleggen waarom gewone mensen bij hen beter af zijn. Het helpt ook niet om al die kiezers weg te zetten als 'domrechts'. Of, met de woorden van Hillary Clinton : 'deplorables'. Zolang links zo heilig overtuigd is van het eigen gelijk en voortdurend bezig blijft met diverse woke-onderwerpen denk ik niet dat ze veel stemmen gaan krijgen.

Gio Servas
Gio Servas24 nov. 2022 - 9:00

Zal ook wel te maken hebben met dat meeste mensen een fusiegemeente een slecht plan vinden. Ik woon in een gemeente die 20 jaar geleden is gefuseerd en nog steeds is niemand er blij mee. Echter is dat natuurlijk voor de politiek een reden dit voort te zetten.

31 Reacties
Norsemen
Norsemen24 nov. 2022 - 9:15

Ik denk dat het meer te maken heeft met dat meeste inwoners niet tot tien kunnen tellen.

Bert van der Neut
Bert van der Neut24 nov. 2022 - 9:59

Norsemen, dit is een onhandige opmerking . Mensen verwijten iets niet te kunnen en zelf een zin in elkaar zetten die niet correct geformuleerd is.

Sam V
Sam V24 nov. 2022 - 10:09

@ Norsemen Ik heb u nog niet mogen betrappen op meer wijsheid dan de gemiddelde reageerder hier. Uw opmerking zou zelfs het tegendeel kunnen bevestigen.

haarklover
haarklover24 nov. 2022 - 10:21

Juist als je een fusie een slecht idee vindt, is het slim om op een partij te stemmen die voor jouw eigen dorp opkomt. One Night Stand Brielle (ONS Brielle) lijkt mij daarvan een voorbeeld. Toen Noordwijk en Noordwijkerhout samengevoegd werden, haalde een lokale Noordwijkerhoutse partij veel stemmen. En terecht: de oude gemeente Noordwijk laat zich sterk leiden door de belangen van enkele ondernemers, terwijl Noordwijkerhout nog een echte dorpse samenhang had. (Maar vervolgens sloot die Noordwijkerhoutse partij een coalitie met partijen die vanouds in Noordwijk regeren, met als eerste resultaat dat woningbouwprojecten geschrapt werden. Wat Noordwijkerhout hieraan heeft, is mij niet duidelijk).

Y-Line
Y-Line24 nov. 2022 - 10:24

@norsemen Prima onderbouwing ook.

DaanOuwens
DaanOuwens24 nov. 2022 - 10:35

@ Gio Servas Jij schrijft: Ik woon in een gemeente die 20 jaar geleden is gefuseerd en nog steeds is niemand er blij mee. Het is ook een onderwerp waaraan veel geheel onzinnige sentimenten vast zitten. Gemeentelijke herindeling is een zaak van efficiënte schaal. Maar de realiteit is dat het nooit over de kwaliteit van het bestuur gaat maar om de emotie. En als mensen na 20 jaar nog weerstand hebben zegt dat veel over de mate van inzicht bij de bevolking. Dat in Voorne 38% kwam stemmen zegt ook veel over de diepte van de emoties. Het grootste deel van de burgers lag er zeker niet van wakker.

Peterrr3
Peterrr324 nov. 2022 - 10:38

Natuurlijk, @Norsemen, als mensen anders denken dan jij, dan kunnen ze niet tot tien tellen.

Gio Servas
Gio Servas24 nov. 2022 - 10:49

@Norsemen, je kan idd ook hele bevolkingsgroepen wegzetten als achterlijk, maar dat is eerlijk gezegd niet echt mijn stijl.

Zandb
Zandb24 nov. 2022 - 11:47

Gio Laat me niet lachen. Want een partij als de PVV neemt daar * dan een stellig standpunt over in? * "Ik woon in een gemeente die 20 jaar geleden is gefuseerd en nog steeds is niemand er blij mee."

Dehnus
Dehnus24 nov. 2022 - 12:04

@Norsemen Hij heeft wel een punt hoor, In veel gemeentes is hierdoor een ommeslag naar rechts gekomen. Omdat ze met plattelands idioten zijn samengevoegd die nu lekker GEREFORMEERD de stemmen in de bus douwen en dus voor de andere dorpen de politiek bepaalt.

oproerkraaier
oproerkraaier24 nov. 2022 - 12:13

oh ja, uit onvrede over de overheid kiezen ze de slechtste partijen die er zijn. /s

Sonic2
Sonic224 nov. 2022 - 12:41

@ Sam V Ik zou van u en ook Gio en Y-Line wel eens willen weten wat intelligent is aan de keuze die de kiezers in Voorne aan Zee hebben gemaakt. Je kunt over Norsemen heen vallen, maar ik vraag me af waar het grote ongelijk van Norsemen wordt aangetoond. Ik heb PVV achtige partijen nog nooit een substantieel achtige bijdrage zien leveren in provincies/gemeenten of landelijk. Dus leg het maar uit wat slim en wijs is aan de stemmen. Ik zie veel mensen zeuren over oorzaak en gevolg, maar zo zou je zelfs van Hitler een koorknaap kunnen maken he. Die was immers ook maar een gevolg van Weimar en van de economische crisis. Ik heb Norsemen een like gegeven. En ik trek die like terug als u of andere me kunnen overtuigen van de volledige onjuistheid van de stelling. En kunnen laten zien waarom het WEL een verstandige en weloverwogen keuze is. Zeker de "rechtse" stroming in Nederland heeft 0.0 recht op een slachtoffer rol

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk24 nov. 2022 - 14:31

Anderen minderwaardig nomen is zo niet overtuigend.

Y-Line
Y-Line24 nov. 2022 - 14:35

@sonic Omdat generaliseren net zo fout is als de PVV.

TeeJee2
TeeJee224 nov. 2022 - 14:42

@Sonic2 Denkt u werkelijk dat een 'like' ook maar enigszins relevant is? Gut.

Grijs gebied
Grijs gebied24 nov. 2022 - 14:45

@Sam "Ik zou van u en ook Gio en Y-Line wel eens willen weten wat intelligent is aan de keuze die de kiezers in Voorne aan Zee hebben gemaakt." Wellicht niets. Maar blijkbaar voldoet de zittende politiek ook niet. Dan wil je soms gewoon een ander geluid. Aan de overige partijen een schone taak om stemmen terug te winnen.

Norsemen
Norsemen24 nov. 2022 - 15:12

@IHAG vind jij jezelf minderwaardig dan?

Norsemen
Norsemen24 nov. 2022 - 15:15

Mensen die op PVV, FvD of soortgelijke partijen stemmen kunnen of willen niet nadenken.

Norsemen
Norsemen24 nov. 2022 - 15:29

Ik moet heel hard lachen om al die onnozelheid hier. Voor iedereen die het niet snapt. Een dom iemand is geen slechter mens dan een slim iemand. Een racist is wel een slechter mens dan een niet-racist. Iedereen die PVV/FvD stemt is dom. Maar niet iedereen die dom is stemt PVV/FvD. Iedereen die slim is stemt geen PVV/FvD. Maar niet iedereen die geen PVV/FvD stemt is slim.

Norsemen
Norsemen24 nov. 2022 - 15:33

@Peterr Je opmerking slaat nergens op. Niet iedereen die anders denkt dan ik stemt immers PVV/FvD of soortgelijke partijen. Het is ook heel bizar dat je dit überhaupt denkt. Toch wel een soort van bewijs dat je niet bijster intelligent bent.

Sonic2
Sonic224 nov. 2022 - 15:47

@ Y-Line Nee het is niet net zo fout als de PVV. Het is een logisch gevolg van stupide/achterlijk stemgedrag van mensen. Net als de mensen die Forum stemmen of hebben gestemd. Als je je met een totale clown en complot gek associeert dan kan je er op wachten dat mensen dat op een gegeven moment ook op jou gaan richten. Dat vind ik ook zo wonderlijk. Je mag als het "rechtse" kiezers betreft nooit praten over oorzaak en gevolg. Dat een toekomstige overwinning van Wilders een Pyrrusoverwinning kan zijn kan ook nooit het gevolg zijn van het destructieve en polariserende wangedrag van Wilders en zijn bende. Zo apart. @ TeeJee Een like is niet relevant. Uw schandalige behandeling en bejegening van u richting mij is 1 grote schande. Vooral als je bedenkt hoe ik het mislukken van Forum voorspelde. En hoe weinig ik met woke op heb. En hoe EU en klimaatplannen kritisch ik zo ben. En daar gaat het om. Waardering waar waardering hoort. En gepaste en proportionele kritiek waar het hoort. @ Grijs Gebied Je kunt ook gewoon NIET stemmen. Of op links stemmen. De SP bijvoorbeeld. Ik vind het altijd een uiterst zwak argument. Dat je maar PVV achtig stemt omdat de politiek niet voldoet. Ik heb trouwens geen idee hoe je chronisch klaagzieke en boze mensen( want dat zijn die kiezers in grote mate) tevreden kan houden. Zelfs resultaten van de gevestigde orde zullen op het conto van de PVV worden geschreven.

TeeJee2
TeeJee224 nov. 2022 - 16:24

@Sonic2 Wederom; Alsof een 'like' van uw hand (of wiens hand dan ook) ook maar enigszins relevant is voor wie dan ook. Alsof iemand ook maar enige behoefte voelt om iets met uw grijsgedraaide langspeelplaat te doen. U luistert toch niet. Alsof uw voorspellingen over een partij die mij niet interesseert voor mij op enige wijze relevant zijn. U slaat weer volledig door, u roept weer wat over schandalige behandelingen, terwijl u eenieder die het hier met u oneens is de huid vol scheld en tirades afsteekt waar de honden geen brood van lusten. Het hypocriete spat er weer van af, maar dat is bij u dagelijkse kost. Uw reacties glijden van mij af als water van een eend. U eist fatsoenlijke reacties van mensen, terwijl uw tirades dat duidelijk ontberen. Lachwekkend, maar ook niet meer dan dat.

Peterrr3
Peterrr324 nov. 2022 - 17:31

@Norsemen, grappig dat als ik jouw bewering "Ik denk dat het meer te maken heeft met dat meeste inwoners niet tot tien kunnen tellen" herhaal, jij vervolgens beweert dat mijn reactie nergens op slaat. Gelukkig ben jij heel intelligent, knap dat je dat zo goed weet te verbergen. Ik heb helemaal niets met rechtse partijen als PVV of FvD, maar als ik moet kiezen tussen hen en mensen zoals jij... dan weet ik het wel.

Norsemen
Norsemen24 nov. 2022 - 21:09

@Peterrr “ maar als ik moet kiezen tussen hen en mensen zoals jij... dan weet ik het wel” Gelukkig maar. Dat betekent dat ik goed bezig ben. En er is niemand die gelooft dat jij niets met die partijen hebt. Je bent gewoon te laf om toe te geven dat je zo’n domme FvD stemmer bent.

Peterrr3
Peterrr324 nov. 2022 - 22:01

@Norsemen, lees je laatste reactie aub nog een keer terug. Het is zo heerlijk onnozel wat je opschrijft. Ik geniet er echt van, keer op keer.

Sonic2
Sonic224 nov. 2022 - 23:54

@ TeeJee Neem een kalmeringspil. Stop met die persoonlijke hetze en strijd tegen mij die niemand interessant vind. En voor de rest klopt er niets van uw betoog. Ik heb geen grijze plaat. Ik ben niet eendimensionaal. Ik ben er absoluut van overtuigd dat u absoluut niet weet wat ik van abortus, links, klimaatplannen vind. Simpelweg omdat u het persoonlijke niet kan scheiden van het inhoudelijke. En u hoeft niet de psycholoog uit te hangen, want er klopt helemaal niets van uw analyse. Ga trouwens eens Baudet en Wilders aanpakken. Die de democratische rechtstaat afbreken en elke dag haat tegen minderheden de wereld in smijten In plaats van laf een achterhoede gevecht voeren tegen mij. Want dat is het. Iedereen hier die mij aanvalt, maar veel te laf is om iets tegen het echte gevaar te doen. U en de gebruikelijke haters denken heel stoer te zijn om tegen mij te keer te gaan. In feite zijn jullie angstig, bekrompen, agressief en inhoudsloos. En focussen jullie op het verkeerde. Dit hele betoog is zelfverdediging. U mag vinden wat u vindt. Ik mag mezelf verdedigen tegen al die volslagen onterecht aantijgingen. Ze zijn ook volledig onnodig. Voer met mij de strijd tegen die nationalistische ziekte. Daar is iedereen mee geholpen. De rest is ruis en bovendien uitzonderlijk laf. Dat vind ik van al mijn haters hier. Het zijn laffe mensen. Die laf mij aanvallen terwijl ze veel te laf zijn om het echte gevaar te onderkennen. Laf dus.

oproerkraaier
oproerkraaier25 nov. 2022 - 1:54

"nog steeds is niemand er blij mee. Echter is dat natuurlijk voor de politiek een reden dit voort te zetten." Klassieke rechts populistische drogredenatie!

TeeJee2
TeeJee225 nov. 2022 - 8:05

@Sonic2 Er is geen enkele strijd of hetze tegen u persoonlijk. U vind het alleen niet leuk als mensen met sterkere argumenten komen, en gaat dan lopen huilen dat u aangevallen wordt. U wil wel een grote mond hebben en iedereen die u niet bevalt de grond in schrijven, maar u wil dat niet de andere kant op zien gebeuren. U wil wel uitdelen maar niet incasseren. Uw krokodillentranen zijn belachelijk, uw beledigingen niks anders dan kinderlijke projectie. Leert u maar om gaan met kritiek, want ik ga zeker niet stoppen met het onderuit halen van uw argumenten, uw onzinnige haat tegen rechts, en uw grove beledigingen.

Nuilert
Nuilert25 nov. 2022 - 8:35

@Sonic Misschien is het beter als je de woorden "ik" en "mij" wat minder vaak gebruikt. Ook is de manier waarop je respect probeert af te dwingen een beetje zielig en meer dan een tikkeltje hypocriet. Opgeblazen figuren als jij drijven stemmers in de armen van rechtse partijen. Met zulke vrienden heeft links geen vijanden meer nodig. En voor je dit afdoet als hypocriet rechts gelul, ik stuiter al jaren heen en weer tussen SP en PvdA bij de verkiezingen.

Norsemen
Norsemen25 nov. 2022 - 9:46

Ach Peter toch, wat jij en je vriendjes allemaal onnozel en niet onnozel vinden weten we wel. Dat is nu net het probleem.

Peterrr3
Peterrr325 nov. 2022 - 15:04

@Norsemen, en weer zit je mis. Het grote probleem is dat je het maar niet wil begrijpen. Waarom je ineens overgaat in meervoud is ook wel opmerkelijk. Het slaat in ieder geval nergens op, maar dat verbaast me ook niet.