Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PVV-aanhang meest homofoob

  •  
06-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
703 keer bekeken
  •  
lego_homo300.jpg
PVV-kiezers laten zich het vaakst negatief uit over homoseksualiteit... CDA is tweede
Uit een onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau blijkt dat van alle aanhangers van politieke partijen PVV-kiezers het meest homofoob zijn. Maar liefst elf procent is negatief over homo’s. Dit terwijl de partij zich juist probeert te profileren als ‘voorvechter van homo-tolerantie’. Tweede in het rijtje homofoben is het CDA. Het gemiddelde van alle Nederlanders ligt op tien procent.
Volgens het Sociaal Cultureel Planbureau is acht procent van de CDA-kiezers negatief over homo’s. GroenLinks, D66 en SP staan het minst negatief tegenover homo’s.
Hoewel Nederland internationaal gezien erg tolerant is tegenover homo’s – nergens ter wereld is de homo-acceptatie hoger – voelen steeds meer homoseksuelen zich in Nederland onveiliger dan voorheen. Onderzoekers van het SCP concluderen dat het onveilige gevoel met name is veroorzaakt door de groeiende aandacht voor geweld tegen homo’s door media. Het grotere gevoel van onveiligheid wordt zelden veroorzaakt door eigen ervaringen, aldus de Volkskrant.
cc-foto: Futoshi

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.