Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdA tegen overname failliete ziekenhuizen door CCN

  •  
05-11-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
cmp3.10.3.3Lq4 0x1e94d466

© cmp3.10.3.3Lq4 0x1e94d466

De PvdA heeft zich uitgesproken tegen de eventuele overname van de IJsselmeerziekenhuizen door Cardiologie Centra Nederland (CCN). De publiek-private organisatie heeft een doorstartplan ingediend bij de curator voor de failliete IJsselmeerziekenhuizen om onder de naam Zuiderzee Netwerk Ziekenhuis (ZNZ) verder te gaan. Op Facebook schrijft oud-minister Lilianne Ploumen:
"Dit klinkt als mooi nieuws, toch? Maar er zit een addertje onder het gras. Loek Winter heeft namelijk een flinke vinger in de pap bij de Cardiologie Centra Nederland (CCN). Inderdaad, dezelfde Loek Winter die eerder eigenaar was van de IJsselmeerziekenhuizen en het Slotervaart. Die nu dus failliet zijn gegaan. Volgens het NRC heeft Winter zelfs bijna een kwart van alle aandelen in CCN in handen. Eerst het ziekenhuis op de fles, personeel en patiënten op straat en vervolgens alsof er niets gebeurd is weer opnieuw eigenaar worden. Minister Bruins moet hier dus niet intrappen. Het is nu belangrijk om op zoek te gaan naar een betrouwbare partij waarbij de mensen in Flevoland zeker kunnen zijn van goede zorg."
Igor Tulevsk van van CCN ontkent de betrokkenheid van Loek Winter, die ‘0 aandelen’ zou hebben en ‘nergens bij betrokken’ zou zijn. Wel heeft Winter een belang in de bv Heart for Health, een werkmaatschappij die diensten levert aan CCN.
Meerdere partijen hebben belangstelling getoond voor de failliete Flevolandse ziekenhuizen. De deadline voor biedingen op het Slotervaartziekenhuis verloopt aan het begin van deze week, de curatoren verwachten eind van de week meer duidelijkheid te kunnen verschaffen over de uitkomsten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.