Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdA-pressiegroep wil af van Samsom

  •  
07-03-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
24360171730_7ab257143c_o

© cc-foto: Roel Wijnants

Een pressiegroep binnen de PvdA, aangevoerd door Sander Terphuis en Gerard Bosman , wil dat Diederik Samsom zich terugtrekt als lijsttrekker voor de volgende verkiezingen. De groep, waarvan onduidelijk is hoeveel leden deze vertegenwoordigt, stelt in een interne partijbrief die ook aan de media is gestuurd dat Samsom het vertrouwen in de partij schaadt.
Als voorbeeld wordt het pijnlijke voorval genoemd van vorige week waarbij GroenLinks het plan van Samsom voor het veilig overbrengen van vluchtelingen torpedeerde door zijn in de media uiteengezette visie razendsnel in een motie te gieten. De PvdA-fractie stemde daar vervolgens tegen vanuit motieven die alleen onder de Haagse kaasstolp begrepen worden. “Dit is zeer schadelijk voor de geloofwaardigheid en het vertrouwen van PvdA. De kiezers keren daardoor massaal onze partij de rug toe,” schrijven Terphuis en Bosman die overigens al langer ageren tegen de partijleider.
"Het is wat we in Linksom! in de PvdA al ruim een jaar stellen: er is een vertrouwenscrisis, kiezers geloven onze partijleider en daarom ook onze partij niet meer. (…) Diederik gaat geen tweede maal een verkiezingswonder organiseren, zelfs als de economie nog wat aantrekt. Zijn ‘eerlijke verhaal’ zal nu keihard als boemerang terugkomen. Daarom doen wij een beroep op hem: Geef ruimte voor andere kandidaten, die de geloofwaardigheid van en het vertrouwen in onze PvdA weer terug kunnen winnen, het liefst meerdere kandidaten die voor verschillende inhoudelijke lijnen staan. Geef ruimte, door plaats te maken, in het belang van onze partij. "
De verkiezingen voor het lijsttrekkerschap staan gepland in het najaar. Samsom liet onlangs weten zich opnieuw beschikbaar te stellen en kreeg daarbij volmondig steun van partijvoorzitter Hans Spekman. Ook dat laatste zint de pressiegroep niet omdat andere kandidaten daarmee bij voorbaat worden achtergesteld.
cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

politiek, pvda, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.