Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdA-Kamerlid Kuzu roept moslims op pleegouder te worden

  •  
17-03-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
185 keer bekeken
  •  
ANP-Kuzu_300.jpg
Binnen een week hebben 50 Turks-Nederlandse pleeggezinnen zich aangemeld
Het Rotterdamse Kamerlid Tunahan Kuzu roept moslims op pleegouder te worden. Op die manier zouden meer kinderen met een islamitische achtergrond beter worden geplaatst in gezinnen met een vergelijkbare achtergrond. Kuzu vindt dat er rekening gehouden moet worden met ondermeer de culturele en religieuze achtergrond van het kind.
Via een Facebookbericht vraagt hij uitgebreid aandacht voor de discussie over Yunuz, het Turkse jongetje van 9 waarover discussie is ontstaan omdat hij bij lesbische pleegmoeders is ondergebracht. Kuzu vertelt daarin dat de zaak hem aan het hart gaat.
In de toekomst moet er meer aandacht komen van Jeugdzorg Nederland voor de match tussen kind, biologische ouders en pleegouders. Want uiteindelijk is het de bedoeling dat het kind vroeg of laat terug gaat naar de biologische ouders. En dan moet het kind niet terechtkomen in een totaal vreemde omgeving. Maar als die match er simpelweg niet is dan pas moet er verder gekeken in het bestand van gezinnen die zich wel hebben aangemeld als pleeggezin.”
Jeugdzorg Nederland heeft volgens hem op één positief punt bijgedragen naar aanleiding van de ontstane commotie. In een week tijd hebben zich 50 Turks-Nederlandse pleeggezinnen aangemeld.
Ik verwacht dan ook dat Turkse Nederlanders die verontwaardigd reageren op deze berichtgeving, zich massaal gaan aanmelden bij Pleegzorg Nederland als pleeggezin. Ik voeg een linkje bij voor geïnteresseerden: Want er bestaat een behoefte aan meer pleeggezinnen en ik geloof in de kracht van mensen.
Tegen RTV Rijnmond zegt Kuzu de commotie van Nederlandse Turken wel te begrijpen, maar wel keurt hij de eenzijdige manier af waarop de Turkse tv-zender ATV aandacht besteedde aan de zaak: “Die strookt niet met de werkelijkheid zoals we die hier met z’n allen beleven. De pleegouders van Yunuz hebben op een liefdevolle wijze voor hem gezorgd.”
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (53)

groteherman
groteherman17 mrt. 2013 - 17:21

Ik denk dat we Turkse kindjes die hier door hun ouders mishandeld worden of werden volgende week gewoon met hun biologische ouders aan Erdogan mee moeten geven. Dan kunnen ze zowel ethisch, cultureel, godsdienstig als ook geografisch volgens Turkse maatstaven opgevoed worden. Maar wacht...is daar in Turkije wel geld voor? Vast wel. Anders doneren we wel een paar miljard. Geld zat. We hebben pas 420 miljard schuld.

Gelijkhebber
Gelijkhebber17 mrt. 2013 - 17:21

Strik genomen is het Kamerlid Tunahan Kuzu geen haar beter dan Erdogan cs. Waarom Turks Islamitische gezinnen oproepen als er ook andere gezinnen zijn. Als je het hier niet aanstaat dan moet je allemaal lekker teruggaan naar Turkije. Daar is alle ruimte voor je eigen cultuur en godsdienst. In Nederland doe je als de Nederlanders.

ElKlaasTasso
ElKlaasTasso17 mrt. 2013 - 17:21

Goed initiatief, ik vertrouw erop dat Jeugdzorg de kinderen goed matchet met de familie.

GingerTed
GingerTed17 mrt. 2013 - 17:21

"Op die manier zouden meer kinderen met een islamitische achtergrond beter worden geplaatst in gezinnen met een vergelijkbare achtergrond. Kuzu vindt dat er rekening gehouden moet worden met ondermeer de culturele en religieuze achtergrond van het kind." Beter???? Rekening houden met???? Matchen met???? Pure discriminatie natuurlijk van deze Turkse PvdA-er. Kinderen zijn niet islamitisch als ze worden geboren. Deze Yunus was een baby toen hij ter adoptie werd aangeboden. Het is al heel mooi dat deze adoptieouders zich zo hebben verdiept in de culturele achtergrond. Dat hadden ze niet eens hoeven te doen. Zij zijn hhet die alle respect verdienen in tegenstelling tot de respectloze discriminerende Turken die zich nu zo roeren, deze PvdA-ers incluis. Wil dit prima opgevoede kind later contact met de biologische ouders hoort dat te matchen op grond van ouder-kindliefde en niet of het kind wel islamitsich is gevormd of dat de adoptieouders wel een islamitische goedkeuring verdienen van de biologische ouders en de omgeving.

RonVa
RonVa17 mrt. 2013 - 17:21

"In de toekomst moet er meer aandacht komen van Jeugdzorg Nederland voor de match tussen kind, biologische ouders en pleegouders. Want uiteindelijk is het de bedoeling dat het kind vroeg of laat terug gaat naar de biologische ouders." Wat een achterlijke en enge uitspraak! Eigenlijk is hij het dus wel eens met de biologische moeder en vind hij dat we in het vervolg maar op geloof en seksualiteit moeten gaan selecteren. Best meneer Kuzu, in Nederland zijn homoseksuelen en anders gelovigen net zo veel waard als iedereen en is iedereen gelijk. Bij het zoeken naar een geschikte leefomgeving voor een kind dat uit huis geplaatst wordt gaat het erom dat er ouders gevonden worden die wel een goede leefomgeving bieden aan het kind en daarvoor zijn andere criteria veel belangrijker dan dat geloof. Het geloof hoort hier niet eens op de tweede plaats, maar ergens ver onderaan waar het thuishoort. Het verbaast me niet van een moslim, maar ik wordt er wel een beetje moe van dat iedere keer weer proberen de invloed en het belang van de islam in de samenleving te versterken. En als die biologische ouders graag zien dat hun kind niet bij "minderwaardige" mensen geplaatst wordt moeten ze er maar voor zorgen dat daar ook geen aanleiding voor is.

Andy40
Andy4017 mrt. 2013 - 17:21

Ik heb hele lieve Koerdische buren. Volgens mij hebben ze zich aangemeld.

GingerTed
GingerTed17 mrt. 2013 - 17:21

Deze Turkse PvdA-ers hebben blijkbaar niet door dat ze met deze oproep een net zo foute gedachtegang volgen als die zich al zo kwaad maakten. Het is alsof PVV-ers iets dergelijks oproepen om te voorkomen dat er ooit autochtone blanke kindertjes terecht komen bij islamitische of anderszins niet-autochtone Nederlandse adoptieouders. Toch was er altijd al een mogelijkheid voor de biologische ouder(s), en dus niet voor vreemde autoriteiten, om mede te bepalen bij wie een kind terecht komt. Dus ook als een biologische ouder het van belang vindt dat dit een islamitische ouders zijn en zelfs de nationaliteit al hangt e.e.a. dan natuurlijk wel af van het aanbod. Het is dan ook de keuze van deze biologische moeder zelf geweest dat dit kind bij deze zeer geschikte ouders terecht is gekomen. En het is niet aan haar, niet aan de Turkse regering, islamitische organisaties, of Turkse burgers, en zeker niet Turks-Nederlandse burgers die net als deze moeder ooit een keuze hebben gemaakt, om daar respectievelijk ten koste van het kind, de adoptieouders, en universele vrijheden nu vraagtekens bij te zetten, laat staan de zo discriminerende woede over te spuien.

jbandelxx
jbandelxx17 mrt. 2013 - 17:21

in ieder geval Godsdienst moet voor een kind niet uitmaken waar ze ondergebracht worden..Ik juich het toe als 2 pleegouders verschillend godsdienst hebben..het kind leert dan beide godsdiensetn te resepecteren en als dat kind groter is hij of zij zelf de keuze kunnen maken tot welke godsdient hun voorkeur heeft.

drsAndus
drsAndus17 mrt. 2013 - 17:21

In Turkeije zogt men héél goed voor de 'pleegkinderen'. Ècht waar hoor! http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3411100/2013/03/18/Op-sociale-media-keren-Turken-zich-tegen-kritiek-op-opvang-in-Nederland.dhtml

rikus1
rikus117 mrt. 2013 - 17:21

Als ze wisten hoeveel het oplevert. Zou je toch denken dat ze zich massaal aan zouden melden

DikBrix
DikBrix17 mrt. 2013 - 17:21

In AD stond een foto van Yunus, samen met zijn 2 oudere broers en ouders. Beetje off-topic, maar als ik gevoelsmatig naar die foto kijk, dan is de tegenstelling tussen het moderne, gelukkig-lachende koppie van Yunus en de sombere koppen van de rest van de familie wel heel groot. Gaat blijkbaar heel goed met hem. Volgens het bijgaande artikel in AD proberen zijn pleegouders hem Turks te laten leren en hem zich ook bewust te laten zijn van zijn achtergrond, naast zijn algemene ontwikkeling blijkbaar. Andersom is weinig kans op die ontwikkeling: zijn moeder schijnt na al die jaren nog steeds geen Nederlands te spreken, de reden voor uithuisplaatsing na zware mishandeling als 5 maanden oud kind was duidelijk. Meer on topic: dat PvdA-Kamerlid Kuzu nu oproept, met deze achtergrond van het verhaal, tot meer moslims als pleegouder is ronduit droevig, want naar aanleiding van deze specifieke zaak volledig misplaatst.

postbodejan
postbodejan17 mrt. 2013 - 17:21

Gisteren zag ik in Dwdd bij de Jakhalsen hoe men reageert op dit onderwerp. Ik heb waardering en begrip over de reacties van beiden. de een is boos, de ander verdrietig, beiden zijn belangrijk.

[verwijderd]
[verwijderd]17 mrt. 2013 - 17:21

Het gaat niet om wet- en regelgeving, het gaat om domme arrogante organisaties. Zij hebben de wijsheid in pacht, zij weten wat goed is voor het kind. Een trut van zo'n club zat het nog maar een paar dagen geleden uit te leggen in Nieuwsuur.

3 Reacties
Candide2
Candide217 mrt. 2013 - 17:21

Zegt u ook hoerrrr als een vrouw langs loopt, of blijft het bij trut? :-)

DitBenIk2
DitBenIk217 mrt. 2013 - 17:21

Ik geloof graag dat jeugdzorg de plank wel eens goed misslaat. Maar als een drie maanden oude baby al met verwondingen in het ziekenhuis belandt, dan Neem ik aan dat ze gelijk hebben. Wellicht weet u meer dan ik, dat hoor ik dan graag. Zoniet, dan plaats ik uw post onder de noemer gebrabbel.

opgeheven
opgeheven17 mrt. 2013 - 17:21

Voordat een kind daadwerkelijk uit huis wordt geplaatst gaat er echt wel iets aan vooraf. Sowieso moet een uithuisplaatsing altijd worden getoetst door een rechter. Daar is dus zowel iemand van de raad van de kinderbescherming als de advocaat van de ouders bij aanwezig. Wanneer een rechter het ondanks het verweer van de advocaat nodig acht een jong kind bij zijn ouders weg te halen, dan is er echt wel iets aan de hand. Ik heb zelf een partner die bij de kinderbescherming werkt, regelmatig kinderen uit huis plaatst en geloof me, vanwege het zeer grote tekort aan opvangplaatsen gebeurt dat echt alleen in de allerkwalijkste gevallen.

elise1964
elise196417 mrt. 2013 - 17:21

Waarom is deze oproep niet eerder gedaan? Nu lijkt het weer op een soort represailees maatregel. Als jullie, christen en homo,s onze kinderen gaan opvoeden dan gaan wij moslims jullie kinderen opvoeden. Onze democratie wordt weer verder uitgehold.

3 Reacties
Candide2
Candide217 mrt. 2013 - 17:21

'Onze democratie wordt weer verder uitgehold.' Stop daar dan ook eens mee!

Candide2
Candide217 mrt. 2013 - 17:21

WILDERS IN 2001: DE ISLAM IS GEEN BEDREIGING http://www.youtube.com/watch?v=atqapah1fL4

Qizilbash
Qizilbash17 mrt. 2013 - 17:21

"Nu lijkt het weer op een soort represailees maatregel. Als jullie, christen en homo,s onze kinderen gaan opvoeden dan gaan wij moslims jullie kinderen opvoeden. Onze democratie wordt weer verder uitgehold" Turken kunnen natuurlijk alleen uit wraakmotieven handelen. Eerwraak, pleegouderwraak en veels-te-veel-peper-op-je-broodje-döner-wraak. Grrrr!!! We zullen jullie allemaal nog wel krijgen! Jihaad!!!! Dat Turken het probleem van een gebrek aan islamitische pleegouders onderkennen en er nu dus wat aan doen is ondenkbaar.

Ayyildiz
Ayyildiz17 mrt. 2013 - 17:21

Dus als ik het goed begrijp kan een jongen of meisje uit Staphorst in een Turks moslim pleeggezin ondergebracht worden zonder dat er ophef uitbreekt in Nederland.

5 Reacties
Nachtegaaltje
Nachtegaaltje17 mrt. 2013 - 17:21

Tja Adil, jij kan het je dan waarschijnlijk moeilijk voorstellen maar dat kan inderdaad zomaar gebeuren! En ik kan alleen voor mezelf spreken maar als er een kind in Staphorst lichamelijke geestelijke of seksueel wordt misbruikt en er zijn lieve islamitische ouders die haar een tijdje op willen vangen dan kan ik dat alleen maar toejuichen. En nu jij. Kan jij er mee leven als ik en mijn vriendin tijdelijk kinderen opvangen die het moeilijk hebben in hun leven? Want ik kan je verzekeren: Godsdienst kan je kinderen aanleren maar homoseksualiteit niet hoor!

Gelijkhebber
Gelijkhebber17 mrt. 2013 - 17:21

Wat is nu eigenlijk je punt? Turkse immigranten tot in de 10e generatie deel laten uitmaken van een minderheid die voor zichzelf hier regels en eisen gaat stellen? In Turkije doen we als de Turken. In Nederland als de Nederlanders. Lijkt me een redelijk standpunt. Of zie jij het anders?

GingerTed
GingerTed17 mrt. 2013 - 17:21

Wat een raar land hé? Hier kan en mag dat.

marietjejansen
marietjejansen17 mrt. 2013 - 17:21

Wat ik me afvraag is of die nieuwe Turkse pleeggezinnen wel zo'n autochtoon pleegkindje zouden willen opnemen. Of hebben ze zich alleen aangemerd om Turkse kindjes een Islamitisch tweede huis te geven? Overigens, ik kan programma's als 'Puberruil' en 'Achter de voordeur' erg aanraden. De verschillen worden nu enorm uitvergroot, maar uiteindelijk is iedereen met een goed hart, nieuwsgierigheid en liefde voor kinderen in zijn donder nodig om ook andermans kind levenslessen mee te geven.

Superwillie
Superwillie17 mrt. 2013 - 17:21

Ja in principe kan dat. Er is een strenge procedure waar alleen mensen door heen komen die het kind ook een warm hart toedragen. Veel moslim gezinnen zullen afvallen, maar er zullen ook gezinnen zijn die wel een warm gezin kunnen bieden en het kind een open eerlijke liefdevolle plaats bieden waarbij het kind bv niet gepushed word een moslim te zijn, maar volledig zijn eigen weg kan bewandelen.

[verwijderd]
[verwijderd]17 mrt. 2013 - 17:21

Mensen die om een modieus statement te willen maken zich als pleegouder aanmelden, komen sowieso niet in aanmerking... Er zit een hele procedure aan vast en je hele historie wordt doorgelicht. Die aanmeldingen die nu plotsklaps uit het niets komen, zeggen dus niet zoveel.

1 Reactie
Qizilbash
Qizilbash17 mrt. 2013 - 17:21

De ene beschuldigt deze mensen die zich nu aanmelden als pleegouders van het wraak willen nemen door autochtone kinderen als moslims op te voeden (wordt nergens gezegd) en de ander devalueert hun aanmelding als ongemeende modieus statement.... Eerst werden Nederlandse-Turken weer ervan beschuldigd nooit vrijwilliger te zijn en nooit eens iets maatschappelijk nuttigs te doen. Doen ze het wel krijg je dit. Stelletje azijnpissers.

Turksnl
Turksnl17 mrt. 2013 - 17:21

Goed initiatief, Kijken hoe de Hollanders het vinden als blanke Hollandse kinderen een islamitische opvoeding krijgen door islamitische pleegouders. Erdogan heeft gelijk, vooral als het kind (ook) het Turkse nationaliteit heeft.

4 Reacties
Candide2
Candide217 mrt. 2013 - 17:21

'Erdogan heeft gelijk, vooral als het kind (ook) het Turkse nationaliteit heeft.' Raar dat een baby nu zoveel jaar later inzet is van een nationaliteitenkwestie, aangejaagd vanuit het buitenland en om volksnationalistische redenen. Ik ben rk opgevoed en dus vlak na mijn geboorte gedoopt. Dat was om mijn ziel te redden als ik kwam te overlijden. Ik had er niets over te vertellen dat mijn 'ziel' opeens gekaapt werd. Dat overkwam en over komt miljoenen pasgeboren baby's. Wonderlijk dat Erdogan zich met terugwerkende kracht ontfermt heeft over een Nederlandse baby in een Nederland. Het kind is een speelbal van borstgeroffel van Erdogan, die graag de greep wil houden op Nederlandse Turken, hoe lang ze hier ook al wonen. GW krijgt zijn zin, eens allochtoon altijd allochtoon. Het maakt niet uit hoe lang je hier woont, de hoeveelste generatie je familie her al woont e.d. O ja, heel af en toe kom ik in west-brabant, waar mijn wortels liggen. Binnenkort wil ik er met mijn kinderen heen, kunnen ze hun oud-oom en oud-tante zien, de laatste twee. Ze zijn erg oud. Maar dat mag van sommige hardwerkende reaguurders hier niet als je Turkse wortels hebt.

boswachter2
boswachter217 mrt. 2013 - 17:21

Erdogan heeft gelijk, vooral als het kind (ook) het Turkse nationaliteit heeft. Hier sla je de spijker op z'n kop. Jullie willen alleen de leuke dingen van Nederland en voor de rest wil je Turk blijven. Met zo'n instelling zou ik allang terug zijn gegaan naar de Bosporus, maar ja daar krijg je het niet zo goed als hier.

opgeheven
opgeheven17 mrt. 2013 - 17:21

Ik zou me er vooral erg druk om maken dat ik als ouder er zelf zo'n potje van had gemaakt dat de rechter het noodzakelijk vond mijn kind bij mij weg te halen. Dat er dan een ander (in dit geval lesbisch) stel is dat geheel belangeloos de opvoeding van mijn kind op zich zou nemen, daar zou ik heel heel heel dankbaar voor zijn. Wil je niet dat je kind door iemand in een andere cultuur wordt opgevoed, zorg dan zelf fatsoenlijk voor je kind, dan heb je nooit iets met pleegzorg te maken. Want voordat je kind uit huis wordt geplaatst heb je als ouder toch behoorlijk zitten prutsen en geen recht van klagen.

Superwillie
Superwillie17 mrt. 2013 - 17:21

Ten eerste is het zo dat we nog altijd in nederland zijn en dus het liefst zien dat kinderen ook een nederlandse opvoeding krijgen. Ten tweede hebben mensen die hun kinderen mishandelen geen enkel recht van spreken meer.

[verwijderd]
[verwijderd]17 mrt. 2013 - 17:21

Mr Q, haalt de joden maar weer eens van stal. Weet u, u heeft gelijk wat de joden betreft. Maar van de joden en hun kinderen hebben we totaal geen last. En er is niet op elke hoek van de straat een synagoge, alles netjes in proporties. Daar in tegen brengen de moslims een golf van geweld vooral de jeugd met zich mee. Ouders die het laten afweten op de ouderavonden moet ik nog doorgaan. Daar zit het verschil mr Q. O,ja en er word niet vanuit israel geroepen vooral niet te integreren. Wat vriend Erdogan wel roept.

1 Reactie
Candide2
Candide217 mrt. 2013 - 17:21

'Maar van de joden en hun kinderen hebben we totaal geen last.' U woont toch in het buitenland, hoe kun u dit dan weten? Van de overgrote meerderheid van de 850.000 moslims in ons land heeft niemand last. In Verweggistan worden bermbommen gelegd en handen afgehakt en dan hebben we het over extremisten, maar u scheert alles over een kam. Ik heb in het onderwijs gewerkt maar niet alleen ouders van moslim afkomst laten het afweten. Als u werkelijk geinteresseerd bent in de integratie van allochtonen, leest u dat gewoon eens de recente rapportages van het Centraal Planbureau. Maar dat zullen ook wel weer meningen zijn :-)

macchu
macchu17 mrt. 2013 - 17:21

Wat dus al de ouders gelijk hebben en het kind onterecht is afgepakt? Zie commentaren onder het stuk van Yunus? Hij zou gevallen zijn en een rapport waarin dat staat is achtergehouden. De ouders hebben hun andere zonen wel terug en dat zo niet zo zijn als ze echt hun kinderen mishandelen. Gaat u dit ook uitzoeken? Want dat zou wel heel triest zijn.

1 Reactie
GingerTed
GingerTed17 mrt. 2013 - 17:21

Ook dan zou het belang van het kind voorop blijven staan. Het is geen huisdier of ding waar men recht op heeft, en dus zeker ook niet het "terug te krijgen" als het kind ten onrechte bij de biologische moeder is weggehaald. Het kind in kwestie was een baby bij adoptie en heeft nu prima adoptieouders. Het belang en de bescherming van het kind staan altijd voorop en dus ook nu. De ideeën van de biologische moeder, de Turkse regering en burgers, zeker die over wat fatsoenlijk is in een opvoeding en bijbehorende omgeving zijn allen van minder tot geen enkel belang.

[verwijderd]
[verwijderd]17 mrt. 2013 - 17:21

Nou Andy probleem nummer twee, lieve Koerdische buren. Ga jij dat maar even aan een Turk uitleggen dat zijn kind daarbij word geplaatst. Sterkte.

2 Reacties
Andy40
Andy4017 mrt. 2013 - 17:21

Dat bedoelde ik ook ;-)

opgeheven
opgeheven17 mrt. 2013 - 17:21

Beste Gerrie, Er hoeft helemaal niks uitgelegd te worden, er moet slechts iets medegedeeld worden en daar hebben ze het maar mee te doen. Het belang van het kind staat voorop ongeacht de lange tenen en gevoeligheden van de ouders. Hebben die ouders daadwerkelijk een probleem met de afkomst of orientatie van de pleegouders dan rest hen 1 ding: zichzelf voor de kop slaan dat ze zo hebben zitten prutsen dat hun kind nu door een ander wordt opgevoed. Vergeet niet dat de ouders zelf altijd een kans hebben hun kind op te voeden. Pas nadat die ouders zelf ernstig falen en er geen zicht is op verbetering op korte termijn wordt het kind weggehaald. Wat mij betreft verlies je dan ieder recht op klagen.

Avidius
Avidius17 mrt. 2013 - 17:21

Ik respecteer homoseksuelen als mens. Tegelijkertijd verwerp ik homoseksualiteit als een verwerpelijke daad. Ik wil mij helemaal niet verenigen met het idee dat het een normaal iets is. Ik zou het als ouder, net als deze Turkse mevrouw absoluut onwenselijk vinden om mijn kind door een homoseksueel stel op te laten voeden.

6 Reacties
GingerTed
GingerTed17 mrt. 2013 - 17:21

Het is niet aan u iets te vinden van een ouder die niets verkeerd doet in de opvoeding.

Superwillie
Superwillie17 mrt. 2013 - 17:21

Als het nodig is dat jouw kind bij een pleeggezin terecht komt heb je niks te willen. Het is dan aan de proffesionele organisaties om wel een goed gezin voor hem te vinden

FransLenaen
FransLenaen17 mrt. 2013 - 17:21

Dat is dan jammer. De ouders hebben hun rechten verspeeld na te hebben aangetoond niet het kind te kunnen opvoeden. Overiges is de discussie vooral waarom de Turkse regering zich ermee wil bemoeien. Erdogan heeft niets maar dan ook niets te vertellen over zijn ex-onderdanen, levende in het buitenland. Als Turken willen assimileren, dan moeten ze dat vooral doen.

Turksnl
Turksnl17 mrt. 2013 - 17:21

Ik geef je groot gelijk. Een kind zou opgevoed moeten worden door een vader en moeder. Daar heeft het recht op.

Candide2
Candide217 mrt. 2013 - 17:21

'Ik zou het als ouder, net als deze Turkse mevrouw absoluut onwenselijk vinden om mijn kind door een homoseksueel stel op te laten voeden.' Dan moet u het niet zo ver laten komen dat dit ooit moet gebeuren. Ik vind uw mening overigens wel bekrompen. Seksualiteit is een privé zaak.

Andy40
Andy4017 mrt. 2013 - 17:21

Ik verwerp mensen die homosexuelen verwerpen. Dat maakt u dus ook ongeschikt als pleegouder.

elise1964
elise196417 mrt. 2013 - 17:21

Avi, heeft gewoon recht van spreken en recht op vrijheid van meningsuiting. Ik snap niet dat je wel voor homohuwelijken mag zijn en voor adoptie door homo paren, maar als je zegt dat je dat niets vindt, nou dan heeft iedereen wel een ongezouten mening. Ik heb mijn kinderen allemaal ,gelukkig , zelf op kunnen voeden . Maar stel, dat ze naar een pleeggezin moesten, heb ik dan niet het recht om bv een homostel, een moslim gezin, of een woonwagenkamp minder gecshikt te vinden? Lijkt me verschrikkelijk als je kinderen door 2 mannen zouden worden opgevoed. Twee vrouwen zou ik echt weinig problemen mee hebben.

1 Reactie
Emery
Emery17 mrt. 2013 - 17:21

Ik heb mijn kinderen allemaal ,gelukkig , zelf op kunnen voeden ..... Zelf, bedoel je daarmee in je eentje?

Gelijkhebber
Gelijkhebber17 mrt. 2013 - 17:21

Toen Sarah Ferguson kritiek had op de opvang van weeskinderen in Turkije reageerde de Turkse regering boos en werd ze voor de rechter gedaagd wegen schending van privacy. Nu moet een pleeggezin in Nederland onderduiken voor de hetze vanuit Turkije. Schandali toch.

1 Reactie
Candide2
Candide217 mrt. 2013 - 17:21

Zijn Roemenen en Russen ook Turken?

brbrwr
brbrwr17 mrt. 2013 - 17:21

Zullen we dan tóch maar een referendum over Europa houden? Want als het aan de EU potentaten ligt, zijn we allemaal Europeaan zonder onderscheid van de oorspronkelijke natie, culturele achtergrond, sexuele geaardheid of religie. L:ijkt me trouwens vreselijk saai, kan Joop ook meteen de deuren sluiten.

1 Reactie
Bouwman2
Bouwman217 mrt. 2013 - 17:21

Iedereen is het product van deels de genen deels de opvoeding. De identiteit hoort tot het laatste. Er bestaat niet iets als een moslim-gen, een gen waardoor het eten van varkensvlees schade veroorzaakt of een gen dat tot kerkbezoek aanleiding geeft. Dat is allemaal aangeleerd gedrag. Het verdient aanbeveling om een kind niet zodanig op te voeden dat het een kopie wordt van de opvoeder. Helaas is dat idee schering en inslag en niet alleen in Turkije. . Dat getuigt niet van respect voor de vrijheid van een individu de gelegenheid te hebben eigen keuzes te maken. . Wat het kamerlid voor de PvdA doet is wel begrijpelijk, maar daarom niet direct volledig juist. Hij wandelt mee in de gedachte dat een kind van de ouders is. Dat is maar gedeeltelijk waar een kind is er ook voor zichzelf.