Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdA-Kamerlid Kuzu roept moslims op pleegouder te worden

  •  
17-03-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
232 keer bekeken
  •  
ANP-Kuzu_300.jpg
Binnen een week hebben 50 Turks-Nederlandse pleeggezinnen zich aangemeld
Het Rotterdamse Kamerlid Tunahan Kuzu roept moslims op pleegouder te worden. Op die manier zouden meer kinderen met een islamitische achtergrond beter worden geplaatst in gezinnen met een vergelijkbare achtergrond. Kuzu vindt dat er rekening gehouden moet worden met ondermeer de culturele en religieuze achtergrond van het kind.
Via een Facebookbericht vraagt hij uitgebreid aandacht voor de discussie over Yunuz, het Turkse jongetje van 9 waarover discussie is ontstaan omdat hij bij lesbische pleegmoeders is ondergebracht. Kuzu vertelt daarin dat de zaak hem aan het hart gaat.
In de toekomst moet er meer aandacht komen van Jeugdzorg Nederland voor de match tussen kind, biologische ouders en pleegouders. Want uiteindelijk is het de bedoeling dat het kind vroeg of laat terug gaat naar de biologische ouders. En dan moet het kind niet terechtkomen in een totaal vreemde omgeving. Maar als die match er simpelweg niet is dan pas moet er verder gekeken in het bestand van gezinnen die zich wel hebben aangemeld als pleeggezin.”
Jeugdzorg Nederland heeft volgens hem op één positief punt bijgedragen naar aanleiding van de ontstane commotie. In een week tijd hebben zich 50 Turks-Nederlandse pleeggezinnen aangemeld.
Ik verwacht dan ook dat Turkse Nederlanders die verontwaardigd reageren op deze berichtgeving, zich massaal gaan aanmelden bij Pleegzorg Nederland als pleeggezin. Ik voeg een linkje bij voor geïnteresseerden: Want er bestaat een behoefte aan meer pleeggezinnen en ik geloof in de kracht van mensen.
Tegen RTV Rijnmond zegt Kuzu de commotie van Nederlandse Turken wel te begrijpen, maar wel keurt hij de eenzijdige manier af waarop de Turkse tv-zender ATV aandacht besteedde aan de zaak: “Die strookt niet met de werkelijkheid zoals we die hier met z’n allen beleven. De pleegouders van Yunuz hebben op een liefdevolle wijze voor hem gezorgd.”
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.